Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-29, 16:18   #2551
parapet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Fajny

Miałam dwa śpiworki, żadnego nie używałam, jakoś mi nie podeszły
To samo śpiworki do spania. Miałam trzy a mój młody nie cierpiał w nich spać i dałam koleżance.

Odebrałam wyniki prenatalnych z krwi. Wszystko ok. Wydawał je jakiś lekarz profesor od badań genetycznych właśnie i z każda dziewczyną je indywidualnie omawiał, spoko.
Powiedział, ze parametry są bardzo dobre i w sumie to on nie widzi sensu robienia nifty. Oczywiście wyjaśnił, ze nifty czy harmony to badania genetyczne z DNA, a wynik testu podwójnego wynika z prawdopodobienstwa, ale wg niego jest ok i on nie widzi potrzeby.
To bardzo dobre wieści. Super!

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Pretty,
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 16:23   #2552
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki, jadę właśnie na badania prenatalne później Was nadrobie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekamy na informacje!
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 16:30   #2553
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Serio???
Ani razu nie widziałam położnej u mnie w domu..ani przed ani po porodzie. Nic i nikt. Mówię o Warszawie.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Serio, serio. Mozesz zapytac na wizycie, ciekawe co powiedza. Jak znajde to wam linka wrzuce co nam przysluguje, a co jak sie okazuje nie wszedzie jest realizowane.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
A zglosilas sie do swojej poloznej srodowiskowej w ciazy? Bo to chyba ona przychodzi po porodzie, nie te ze szpitala. W ogole musisz sprawdzić jaką polozna zdeklarowalas w nfz. Ja milion lat temu wybralam w przychodni do ktorej chodzilam i teraz musze sprawdzic czy jak przenosilam sie do innej to zmienilam rowniez położną, bo wydaje mi sie ze nie

U nas po porodzie przychodzi ta sama, ktora sie wybralo na okres ciazy ,Srodowiskowa przychodzi raz jakos w 3 mcu zycia dziecka i sprawdza warunki, ale u mnie takowa sie nie pojawila

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
ja mam nadzieję, że częściowo zadziała tutaj insynkt macierzyński i jakoś pójdzie choć póki co to mnie przeraża.

hormony ciążowe dają mi popalić, stałam się płaczkiem okropnym
Zadziala na 100% Ja bylam przerazona jak sobie ze wszystkim dam rade ale jak przywiezli nas do sali po porodzie od razu widzialam co i jak robic, to sie samo wlacza
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 16:34   #2554
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Dziewczyny trzymajcie kciuki, jadę właśnie na badania prenatalne później Was nadrobie

Kciuki! Czekamy z niecierpliwością na dobre wieści!

Tak pedzicie że nie nadazam Was czytać w pracy Widziałam, że mowa o ubrankach. Ja dostane kartony ubran po siostrzenicy. Niektóre prawie nieużywane. Musze tylko dokupić kombinezon i kilka cieplejszych rzeczy Wyprawkę pewnie zacznę kompletowac po usg polowkowym

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 16:35   #2555
lelowa
Zakorzenienie

Czarodziejka bardzo dobre wiesci!
Stary 2017-08-29, 16:42   #2556
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki. Czekamy
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 16:50   #2557
ScarlettO
Wtajemniczenie

Czarodziejka - super wieści a tak się martwiłaś

Pretty girl - czekamy na nowiny i zaciskamy

jestem dziś ledwo żywo
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 16:54   #2558
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Czarodziejka - super wieści a tak się martwiłaś

Pretty girl - czekamy na nowiny i zaciskamy

jestem dziś ledwo żywo
Ja tak samo. Praktycznie zasypialam w pracy...

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 17:07   #2559
Mecassie
Zakorzenienie

Czaro-dziejkaGRATULACJE za wyniki Pappa ! możesz napisać ile miałaś bety i tego białka ?

Pretty kciukaski za prenatalne :piona:

Kupiłam pierwszą rzecz dla bobinka
7zł z organicznej bawełny

IMG_20170829_165913.jpg

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 17:08   #2560
Koma1002
Zadomowienie

Pretty! Kciuki 😉 czekamy na dobre wieści 😊

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 17:09   #2561
Wilanka
Rozeznanie

Melduje, że wszytko ok dzidzia była bardzo ruchliwa i gin miał trudności żeby sobie pomierzyc co tam chciał no ale wstępnie zmierzył też NT i jest ok. Dokładniej będzie jutro na prenatalnych

DSC_2538.JPG

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 17:15   #2562
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Czaro-dziejkaGRATULACJE za wyniki Pappa ! możesz napisać ile miałaś bety i tego białka ?

Pretty kciukaski za prenatalne :piona:

Kupiłam pierwszą rzecz dla bobinka
7zł z organicznej bawełny

Załącznik 7212441

Oooo rewelacja
Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Melduje, że wszytko ok dzidzia była bardzo ruchliwa i gin miał trudności żeby sobie pomierzyc co tam chciał no ale wstępnie zmierzył też NT i jest ok. Dokładniej będzie jutro na prenatalnych

Załącznik 7212456

Jej... Ślicznosci... I jak daje buziaka mamusi

Z ubranek na razie mamy 1 body które mój mąż kupił w dniu, w którym wyszly 2 kreski na teście (wrócił po pracy z body i kwiatami). Zakochalam się w tym body 20170829_171533.jpg

Stary 2017-08-29, 17:22   #2563
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Z ubranek na razie mamy 1 body które mój mąż kupił w dniu, w którym wyszly 2 kreski na teście (wrócił po pracy z body i kwiatami). Zakochalam się w tym body Załącznik 7212461
Boskie ma te guziczki w kształcie pand

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 17:24   #2564
Mecassie
Zakorzenienie

Wilanka ale ma dlugie nóżki chyba będzie jakas modelka!

Juana super te bodziaczki
Ja jeszcze kupiłam taki kolor pośredni bo chcę mieć 100%pewności.

Chociaż u mojej znajomej w pracy do porodu twierdzili ze dziewczynka a urodził się chłopczyk

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 17:29   #2565
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Znacie w ogole jakieś sklepy z tanini ale nie za drogimi bodziakami ? Bo slyszalam ze te z pepco to mega szajs i po jednym praniu robi się szmatka... z hm są sliczne ale nie jest tego dużo ?

Ja lubię f&f. Pepco ale tylko niektóre. Z Lidla nie lubię body i bluzeczek bo mega się rozciągają. Są szerokie i krótkie. Za to zadowolona byłam z sukienek. Większość kupuje młodej na wyprzedażach hm, Zara, z next są super, kapahl uwielbiam, Reserved. Smyk jak coś dostanę, sama nieraz coś kupię ale też trzeba uważać bo dla mnie loteria jak Pepco. I lubię ciuchy z lumpkow, ale jak wróciłam do pracy nie mam kiedy chodzić.
Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
A moja dosc dlugo w 56 sie miescila. Na poczatek kupilam wlasnie nieduzo 56 i wiecej 62. Musialam meza wyslac na zakupy, zeby dokupil wiecej 56, bo w 62 sie topila. Ba, nawet jakies 50 sie trafilo, prezent od kogos i wchodzila spokojnie. A miala 52 cm i 3,6kg, czyli wcale nie malenstwo, taki sredniaczek
Moja identycznie. Też sporą się urodzila 3600 a długo 56 nosiliśmy.
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
la'Mbria Z tego co pamiętam po pierwszej ciąży przy wypisie ze szpitala mówiono mi, że mam zadzwonić do przychodni albo wysłać męża że jestem już z dzieckiem w domu wówczas oni wysyłają położną lub też dostaje się listę i dzwoni i umawia z wybrana Panią.
Bynajmniej tak jest u nas.

Co do szkoły rodzenia hmm nie byłam nie chodziłam więc się nie wypowiem.

ALE !

Byłam tak uświadomiona przez wizaż że naprawdę nic więcej mi potrzebnego nie było.
Nie wiem może dlatego że dziewczyny z którymi wówczas na wątku byłam były super oczytane zdawały relacje z książek a ja wówczas z pierwszym w ciąży nieogarnięta nieoczytana w przeciwieństwie do nich no ale bardzo dużo dała mi "poczekalnia" i dziewczyny piszące w niej na naszym wątku były dla mnie swoistego rodzaju guru
Jednak mogę z całą pewnością napisać, że to dzięki nim karmiłam piersią - nie dałam sobie wmówić że nie mam pokarmu (choć mała na początku słabo przybierała) nie dawałam butelek smoczków itp. Karmiłam 1,5r. choć na samym początku zakładałam max 6 miesięcy o ile się uda i będę mieć pokarm - właściwie to w pierwszych miesiącach ciąży i przed że napiszę dosadnie wisiało mi czy będzie to pierś czy butla. Że to czy same damy radę wykarmić dziecko jest tylko w naszych głowach trzeba się odblokować powiedzieć sobie że da się radę, dieta matki karmiącej a czy kobiety w Afryce mają dietę matki karmiącej? niedojadają bo wiadomo a karmią itp.

Niestety, ale obecnie nie mam czasu być z wami na bieżąco i tu pisać, ale myślę że z tego wątku gdybym była w pierwszej ciąży tak samo dużo bym wyniosła i bym się dowiedziała.

Więc czy szkoła rodzenia? - jeśli ktoś czuje wielką potrzebę to pewnie każde nowe doświadczenie jest fajne, ale prawda jest taka że najlepiej uczy nas prawdziwe życie. Teoria teorią ...

przykład: w szkołach rodzenia rozdają próbki chusteczki itp.
Widziałam tutaj już któraś z Was wstawiała link do popularnego blogu z recenzjami składu kosmetyków dla dzieci i nie tylko

mnie wizaż nauczył np. że chusteczki nawilżane dla dzieci tylko na wyjścia gdzie będzie brak dostępu do wody a tak przez prawie 1,5 roku używałam zwykłych wacików i początkowo przegotowanej ciepłej wody później już z kranu cieplutkiej.
Nic dziwnego że maluszki płaczą przy zmianie pieluchy pupa nagrzana a rodzice pach mokra zimna chusteczka do wycierania pupy jeszcze nie wiadomo czym nasączona - tego pani na szkole rodzenia nie nauczy (bynajmniej z wiedzy którą przekazywały mi znajome które uczęszczały na takie zajęcia)

Mam nadzieję że coś zrozumiecie z tego mojego pisania ale to tak na raty w pracy przy mega kiepskim samopoczuciu.

Miłego dnia
U mnie była właśnie z przychodni. Mąż zgłosił córkę i była dwa razy.

Dla mnie też skarbnica wiedzy była grupa wizazowa i moja grupa osiedlowych mamusiek. Edukowalysmy się nawzajem.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 17:45   #2566
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Boskie ma te guziczki w kształcie pand
też się w nich zakochalam!

Cytat:
Wilanka ale ma dlugie nóżki chyba będzie jakas modelka!

Juana super te bodziaczki
Ja jeszcze kupiłam taki kolor pośredni bo chcę mieć 100%pewności.

Chociaż u mojej znajomej w pracy do porodu twierdzili ze dziewczynka a urodził się chłopczyk

U mojej kolezanki podobnie - miał być chłopiec a urodziła się dziewczynka

Stary 2017-08-29, 18:07   #2567
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 7212456

piękny szkrab
Stary 2017-08-29, 18:12   #2568
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 7212456

A wygląda tak spokojnie 😍 aż się rozmarzylam 😶 gratuluję Ci, cudownosci!!

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 18:27   #2569
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 7212456

Suuuper!
Stary 2017-08-29, 19:20   #2570
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 7212456

Suuuuper

Cytat:

Załącznik 7212441

Wolne b-hcg 17,19 IU/I
Pappa 6,050 IU/I
Stary 2017-08-29, 19:28   #2571
_Selina_
Zakorzenienie

Super wieści

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 19:28   #2572
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

bosh dziewczyny tak zaczęłyście pisać o tych ciuszkach więc od dawien dawna weszłam na nexta (tam dla córki kupowałam najwięcej bodziaków i śpiochów) i przepadłam w takim razie mam nadzieję że tak gdzieś najpóźniej koło 16-17 tygodnia dowiem się kogo mam tam w brzuszku i będę mogła zacząć kupować.

Choć tak jak piszecie, że ktoś tam miał mieć dziewczynkę a urodził się chłopiec czy na odwrót.
Dlatego jak kupowałam np. wózek prosiłam o przesłanie odpowiedzi potwierdzającej na wiadomość że w przypadku gdyby urodził się chłopiec pomimo iż według usg miała być dziewczynka mam prawo do wymianu towaru na inny kolor
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 20:34   #2573
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
A zglosilas sie do swojej poloznej srodowiskowej w ciazy? Bo to chyba ona przychodzi po porodzie, nie te ze szpitala. W ogole musisz sprawdzić jaką polozna zdeklarowalas w nfz. Ja milion lat temu wybralam w przychodni do ktorej chodzilam i teraz musze sprawdzic czy jak przenosilam sie do innej to zmienilam rowniez położną, bo wydaje mi sie ze nie

Nieeee ja w ogóle z NFZ-em nie mam kompletnie nic wspolnego. Nic a nic. Korzystałam raz w życiu ze szpitala rodząc dziecko i drugi raz- mając operację. Poza tym w ogóle nie wiem czy i gdzie jestem zapisana

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
la'Mbria Z tego co pamiętam po pierwszej ciąży przy wypisie ze szpitala mówiono mi, że mam zadzwonić do przychodni albo wysłać męża że jestem już z dzieckiem w domu wówczas oni wysyłają położną lub też dostaje się listę i dzwoni i umawia z wybrana Panią.
Bynajmniej tak jest u nas.

Co do szkoły rodzenia hmm nie byłam nie chodziłam więc się nie wypowiem.

ALE !

Byłam tak uświadomiona przez wizaż że naprawdę nic więcej mi potrzebnego nie było.
Nie wiem może dlatego że dziewczyny z którymi wówczas na wątku byłam były super oczytane zdawały relacje z książek a ja wówczas z pierwszym w ciąży nieogarnięta nieoczytana w przeciwieństwie do nich no ale bardzo dużo dała mi "poczekalnia" i dziewczyny piszące w niej na naszym wątku były dla mnie swoistego rodzaju guru
Jednak mogę z całą pewnością napisać, że to dzięki nim karmiłam piersią - nie dałam sobie wmówić że nie mam pokarmu (choć mała na początku słabo przybierała) nie dawałam butelek smoczków itp. Karmiłam 1,5r. choć na samym początku zakładałam max 6 miesięcy o ile się uda i będę mieć pokarm - właściwie to w pierwszych miesiącach ciąży i przed że napiszę dosadnie wisiało mi czy będzie to pierś czy butla. Że to czy same damy radę wykarmić dziecko jest tylko w naszych głowach trzeba się odblokować powiedzieć sobie że da się radę, dieta matki karmiącej a czy kobiety w Afryce mają dietę matki karmiącej? niedojadają bo wiadomo a karmią itp.

Niestety, ale obecnie nie mam czasu być z wami na bieżąco i tu pisać, ale myślę że z tego wątku gdybym była w pierwszej ciąży tak samo dużo bym wyniosła i bym się dowiedziała.

Więc czy szkoła rodzenia? - jeśli ktoś czuje wielką potrzebę to pewnie każde nowe doświadczenie jest fajne, ale prawda jest taka że najlepiej uczy nas prawdziwe życie. Teoria teorią ...

przykład: w szkołach rodzenia rozdają próbki chusteczki itp.
Widziałam tutaj już któraś z Was wstawiała link do popularnego blogu z recenzjami składu kosmetyków dla dzieci i nie tylko

mnie wizaż nauczył np. że chusteczki nawilżane dla dzieci tylko na wyjścia gdzie będzie brak dostępu do wody a tak przez prawie 1,5 roku używałam zwykłych wacików i początkowo przegotowanej ciepłej wody później już z kranu cieplutkiej.
Nic dziwnego że maluszki płaczą przy zmianie pieluchy pupa nagrzana a rodzice pach mokra zimna chusteczka do wycierania pupy jeszcze nie wiadomo czym nasączona - tego pani na szkole rodzenia nie nauczy (bynajmniej z wiedzy którą przekazywały mi znajome które uczęszczały na takie zajęcia)

Mam nadzieję że coś zrozumiecie z tego mojego pisania ale to tak na raty w pracy przy mega kiepskim samopoczuciu.

Miłego dnia
Możliwe że trzeba było zadzwonić ..ja po wyjściu ze szpitala byłam w takim dole, że nawet nie bardzo pamiętam sam wypis

Co do szkoły rodzenia- różne są wiadomo. Jak się trafi. Mi sie podobaly prowadzone przez znajomą w Wawie na szkole rodzenia nie byłam.
Ja naprawdę dużo (jeśli nie wszystko) wyniosłam z domu- dużo młodsze rodzeństwo dało mi "nauczkę" i np.kąpanie noworodka to był taki " pikuś".

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 20:35   #2574
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Melduje że u mnie też wszystko w porządku ale wchodzilam 3 razy na usg bo dzidzia nie chciała się pokazac i zmierzyć spała sobie w najlepsze z rękoma w górze ale wszystko jest zmierzone i w porządku, teraz czekam na wyniki krwi, podobno za około 2 tygodnie będą i wtedy całościowy wynik dostanę

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 20:37   #2575
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Wilanka- śliczności

Ja czasami kupowalam cos w lumpku ale teraz nigdzie nie mam w okolicy i dawno nie bylam. Ale czasami cajne rzeczy i z metka mozna kupic ja pewnie bede wiedziala plec z badan genetycznych wiec onewentualnej pomylce nie bedzie mowy :p
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 20:44   #2576
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu, ale bełta zaliczyłam. Masakra. Myslalam ze mdłości to juz jako taka przeszłość, tym bardziej ze dziś sie dobrze czuje poza bolem glowy. Ale znow pokonala mnie zmywarka i zapach. A wydawalo mi sie ze jogurt z płatkami mi tak dobrze wszedł... tak mi smakowało

Musialam wiec zadzwonić do meza zeby zrobil zakupy bo po tym rzyganiu czuje sie jakbym tone wegla przerzucila :/

Współczuję...ja nie bełtam, ale mdłości mam nadal dość często. A najgorzej jest gdy np.jestem poza domem i nie mam nic do jedzenia a robię się głodna- wtedy mam wrażenie, że ledwie utrzymuję w sobie zawartość żołądka (chociaż burczy więc chyba jest pusty)?!

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Melduje że u mnie też wszystko w porządku ale wchodzilam 3 razy na usg bo dzidzia nie chciała się pokazac i zmierzyć spała sobie w najlepsze z rękoma w górze ale wszystko jest zmierzone i w porządku, teraz czekam na wyniki krwi, podobno za około 2 tygodnie będą i wtedy całościowy wynik dostanę

Super

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 21:14   #2577
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Jeeeee Swietne wiadomosci
Stary 2017-08-29, 21:14   #2578
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Super
Stary 2017-08-29, 21:21   #2579
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Pretty, Wilanka super że wizyty sie udały

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 21:26   #2580
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Dziewczynki ciesze sie ze wszystko u was ok

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości