|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
U nas 1 kp było o 23:15 a spał od 20:30 a teraz mamy 2kp, i właśnie karmie go w pozycji na wilka, może mi pomoże z tym zastojem, bo.przy pełnej piersi jeszcze bardziej to czuć, więc coś tam.jest.
Taedio Brawo dla małego za ładny sen.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2222 |
|
MerDer 4ever
|
Mała juz nic go nie chwale bo teraz pieron mały nie chce zasnąć :p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta, super że mała tak usunęła sama.
Mała, oby zastój szybko minął. Chyba można to rozmasować pod prysznicem przed karmieniem. Taedio, bo młody się już wyspał. U nas młodego brzuszek męczy ale właśnie zrobił duża kupę to może zaśnie bo wiercił się ze mną w łóżku do tej pory. Jakby zasnął spokojnie to byłaby szansa na transfer do łóżeczka :modli: Samantha coś nie widać faktycznie. Zawsze w nocy jej elaboraty czytałam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2224 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda nie pocieszasz :p
Znowu kp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ---------- And again ![]() Chyba dzisiaj tylko ja nie śpię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj ostatnie karmienie 20:15 i wszyscy poszliśmy spać 9h przespane. Ale chrzakala w nocy wiec ja na czuju spałam. Mieliśmy oglądać film bo od 2 mc nic nie oglądaliśmy, a wcześniej min 2 dziennie. Szok! U gin dostałam globulki. Wydzielina jej się nie podobała. Przyszla mata. Dziś będą próby. Mała myślisz, że dla mnie 4.2 będzie za krótka?
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Będzie dobra, ale z dłuższą zawsze jest więcej wiązań no.i.Mąż też by.mógł swobodnie. Chociaż 4,2 to.jeszcze powinien dac radę. Taedio Nie tylko Ty Moj jak śpi 3h lub 3,5 to zawsze przy następnym karmieniu staje po 2 h , skrupulatnie sobie wylicza i zabiera co dał w nadmiarze hihi, on po prostu zawsze he co 2,5 h i.widzę, ze nie pozwala by bilans mi się zmienił. Dziś też babcia zabiera Hugo na spacer rano, wiec pojadę do ZUSu złożyć to.pismo :/ i chyba pojadę na rowerze a potem jeszcze sie przejadę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
My się tulimy od rana. Mam nadzieję że dzisiaj już go nie będzie cały dzień brzuszek męczyć, bo wczoraj była tragedia. Nie śpię od 4 bo on po karmieniu o 4 usnął ale się wiercił i stękał i o 6 już wstaliśmy.. W dodatku gadzina mała mocno główkę podnosi i ciężko go nosić jednocześnie pilnując główki.
Nie wiem czy nie iść do pediatry bo te jego bąki śmierdzą jak dzisiaj tak będzie jak wczoraj to chyba pójdziemy Mała zastój sobie masuj jak najczęściej w stronę brodawki, małego przystawiaj brodą do zastoju Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, 9h to ja w ciąży nawet nie spałam ;(
My znowu polegliśmy z odkładaniem. Jak małego brzuch męczy to się nie da. Uspokaja się tylko jak jest z nami w łóżku. Cala noc mi popierduje nad uchrm:p Dziś usg bioder. Trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Mała! Ja miałam zastoj piersi i mam nadal. W sumie mnie nie boli i słabo działam - trochę masuje, wkładałam sobie tez liść kapusty, ale pewnie za krótko. Dobrze ze piszesz, to znowu tą kapustę użyje.
Pestycyda - kciuki za usg bioder! Vadi, super, ze wstawilas ten filmik i w koncu wiem o co chodzi Klaudii. Po leżeniu na brzuchu było heh, potem eh i było beknięcie i czkawka, a na koncu neh. Zjadła i zasnęła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda ja tez poległam raz odłożyłam :/ reszta nocy już wze mną.
Trzymam kciuki! Dziewczyny jak.poznajecie, że maluch nie może kupki zrobić? Hugo nie zrobił w nocy a zazwyczaj jest choć jedna, i teraz taki niespokojny troszke prostuje nogi, ale brzuszek miekki i.ogolnie nie wiem? Czy jest śpiący czy to kupka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-30 o 08:31 |
|
|
|
#2232 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mina też śpi z nami. Cytat:
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski, u nas wczoraj święto wieczorem pierwszy raz bez kolki az nie wiedzialam co z czasem zrobic ktory zazwyczaj wykorzystywalam na masaz,lulanie i noszenie...no i nie jadlam musli na sniadanie i nie bede juz nawet probowac.A noc stanadard najpierw ok 4 h a pozniej co 2h pobudka.No i zawijam go w kocyk bo inaczej czesciej sie budzi przez raczki wczoraj zamowilam duzy otulacz zeby sie nie wydostawal i nozki mial zakryte.
Mala moj sie prezy nozki prostuje steka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2234 |
|
MerDer 4ever
|
Mała a zasypia Ci od razu po karmieniu? Ja moge wstawać co 2 h ale niekoniecznie potem 2 h usypiać
Jon współczuje Mojego baki nie śmierdzą ale tak Pestycyda ![]() Ja mojego odkładam do kołyski i pewnie dlatego usypianie w nocy to masakra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- A tak wgl to myślałam ze od tej 6:30 młody juz zacznie dzień ale dał pospać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, mój spina brzuch, podkurcza nóżki. Jak położę go na swoim brzuchu to coś jakas chwilę aż się zwija do środka.
A ja mojego podkarnilam i przysnął na moim brzuchu i ja też! Pora wstawać ciekawe jak ja sie dziś ogarnę do tego lekarza bo mały już nie pospi raczej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2236 |
|
królikoholiczka
|
Dziewczyny na zastój siostra mi poradziła podgrzana pieluchę położyć na piersi. Oprócz kapusty oczywiście. Ja ją prasowalam i kladlam bo teraz grzejniki nie grzeją. Mi pomogło w szpitalu no i prysznic ciepły
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki kompres żelowy który sie podgrzewa, naswietlalam tez pierś lampą uv ktora daje ciepło. Dobrze ze piszecie, muszę dzialas systematycznie bo niestety kilka razy to za mało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny.
Kupię kapustę. Co prawda dostawiłam.go "spod pachy" też i chyba się zmniejszać zaczęło, więc mam.nadzieję, że szybko sie z tym uporam. W pierwszej ciąży miałam walkę z bólem... aż strach pomyśleć. hugo na spacerze, ja jestem w ZUSie... muszę czekać oczywiście, bo.pani.ktora mi pomaga, nie.może dodzwonić się wyżej. Witaj Polsko! Fajnie sie jechało na moim rowerku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-30 o 09:33 |
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz fajnie ze na spiocha mozesz cos zrobić ja bym mojej nie ruszała ona od razu obudziłaby się. |
|
|
|
|
#2240 |
|
Wtajemniczenie
|
Vadi, ja tez chciałabym Ci podziękować za ten filmik! W 98% od wczoraj mi się sprawdziło. Te 2% to dźwięki niezidentyfikowane, poza przedstawiona skala
![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#2241 | |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Kciuki za bioderka ![]() Ja mała od początku odkładam do kołyski i coraz lepiej zasypia sama. Włączam jej szumisia i patrzę na nią albo wychodzę. Tylko mało mi śpi w dzień. Nie chce przechwalić jej ![]() Tez Wasze dzieci maja coraz mniej odruchu moro? Już tak nie wybudza córy. Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-08-30 o 09:58 |
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozstawiłam matę, ale nie widzę większej różnicy jak leży sama i patrzy na halogeny - śmieje się do nich, czy jak leży na macie. Niby uderza rączką, ale to raczej przez przypadek. Nie umie łapać tak jak Nulki
![]() W dodatku znowu nie ma wody, a ja mam tylko 1,5l w czajniku... żadnej mineralnej.
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora do ogrzewania kocyk będzie idealny, daje dużo ciepła ale nie przegrzewa
Dziewczyny w kapuscie kluczowy jest sok, dlatego warto umyty liść ponacinać na tych zgrubieniach, żeby puszczal soki w czasie okładu. Dobrze też w ogóle przed okładem posmarować chorą pierś sokiem z ponacinanego liścia. U nas dzisiaj ślub i obiad w restauracji, mam nadzieję, że Łucja będzie spokojna Biedny maluszek, tyle ma wrażeń non stop, codziennie coś się dzieje, nowe twarze, miejsca, szkoda mi jej że nie ma spokoju... Ale w tym tyg. wracamy już do domu.---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Pestycyda kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Muszę w końcu też odpalic ten filmik, jak tak wszystkie chwalicie! ![]() My się karmimy, zaraz spacerek, a potem rehabilitacja. Z rana mąż chustowal małego, a ja ugotowałam starszemu zupę i poogarnialam w domu trochę. MALA ja dwa razy miałam zastój. Cieple okłady albo gorący prysznic przed karmieniem, DELIKATNY masaż w kierunku brodawki przy pochyleniu się w dół, kapusta, lecytyna i jak najczęstsze przystawianie. ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- SIIL udanej imprezki! ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- PESTYCYDA kciuki za bioderka! ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- MORELLE nie uprzedzają że nie będzie wody? :/
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda kciuki za biodra!
Sill udanej imprezy ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cashmere na tej wsi? niee ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Czy wasze maluchy trą nosek? Pestka trze o mnie i rączką. Nie jst to katar.. Może być alergia..
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Mała,.powodzenia w tym zusie bo tam burdel jak zazwyczaj
![]() Wy o zastojach a ja kryzYsu laktacyjnego ciąg dalszy cycki mięciutkie , mały non stop chce jeść. Karmimy się nawet co pół godziny. Wkurza się że mu nie leci szybko i awanturuje przy cycu:/ kupuje Femaltiker i Warkę 0% bo to już 3 dni trwa. W weekend jedziemy do tesciow i nie chce całego dnia spędzać zamknięta w.pokoju z cyckami na wierzchuWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda ja też piję warkę 0%, ale nie karmię wtedy 2h. Lekarka mi mówiła, że piersi nie muszą być twarde by mieć pokarm.
Mała powodzenia! Ja w końcu nie złożyłam papierów o becikowe. Na 99% byśmy nie dostali, a burdel tam jest nieziemski. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Pestka śpi właśnie na mnie, ale ile się kokosiła.. chyba z 5 min. Teraz by byłą dobra chusta. Przynajmniej umalowałabym się.
|
#2248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda kciuki za usg!
Potwierdzam to co morelle pisze - ja też mam miękkie piersi a małemu aż po brodzie cieknie jak je (a jak puści na początku ssania to tam gdzie mam tę ranę nadal leci mleko ciurkiem )Cytat:
Słabo z tą wodą, powinni informować.. W ogóle dziwne to że ten brzuszek go męczy od rana, myślałam że kolki są po południu. A on po południu idzie spać na dłużej i jakby się uspokaja, potem jest kąpiel to już w ogóle super, po kąpieli trochę z tatą sie potuli i pochodzą po domu no i potem jest jeszcze trochę marudzenia ale zazwyczaj 21-22 dostaje pierś i śpi 4h Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że nie muszą być twarde i wiem że mam pokarm bo jak ścianę brodawkę to leci tylko zauważyłam po skoku rozwojowym, że dziedzic ściąga dużo więcej i szybciej niż do tej pory. No i ciągle mu mało. Teraz zasnął czyli chyba się najadł:p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2250 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A u mnie już 2 dni bez mm, dzisiaj leci trzeci... Schowałam butelkę i sterylizator. |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

za ładny sen.

9h przespane. Ale chrzakala w nocy wiec ja na czuju spałam.
jak dzisiaj tak będzie jak wczoraj to chyba pójdziemy 

tak 

Biedny maluszek, tyle ma wrażeń non stop, codziennie coś się dzieje, nowe twarze, miejsca, szkoda mi jej że nie ma spokoju... Ale w tym tyg. wracamy już do domu.
)