Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-30, 10:35   #2641
Mecassie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
W zyciu bym sie nie zgodzila. Moja mama chce urzadzic pokoik dla dziecka u siebie w domu- tak to prosze bardzo. Ale gdybysmy mieszkali z rodzicami to mimo wszystko bym sie nie zgodziła. No chyba ze razem bedziecie urzadzac a ona bedzie pomagac w wyborze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Albo nosić meble

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
to jest nic! wczoraj powiedzieliśmy, że będzie chłopak, to teściowa od razu taka zadowolona, że będzie : M.... (tu nie chcę wpisywać jakie to imię ), a my że cooo?!?!
Mąż jak usłyszał, to się zrobił czerwony jak cegła, bo to imię mojego byłego i on tak dziecka nazywać nie będzie! robi się wesoło !
mi się wydaje ze ona już wie gdzie pójdzie Wasz syn na studia ważne żebyście brali to na luzie

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 10:35   #2642
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Albo nosić meble

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

mi się wydaje ze ona już wie gdzie pójdzie Wasz syn na studia ważne żebyście brali to na luzie

hahaha !
Nie no, też się nie zgodzę. Nie mieszkamy z rodzicami i jakoś nie widzi mi się to, żeby przychodzili do nas i nam ustawiali, wybierali co i jakie ma być i gdzie ma stać... zasugerować,podpowiedzieć tak,owszem, ale nie urządzać. Od tego jesteśmy my

Póki co bierzemy na luzie, ale wiem, do czego może być teściowa zdolna, także czuję, że będę miała dla Was w przyszłości niezłe hity !

Edytowane przez dustinthewind
Czas edycji: 2017-08-30 o 10:36
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 10:38   #2643
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Martwi mnie ten wielki brzuszysko...
A czym tu sie martwic, tego by jeszcze brakowalo, zeby brzuch w ciazy nie rosl
Jesli duzo nie przytylas, wrecz schudlas, to zupelnie nie rozumiem, czym sie martwic
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 10:39   #2644
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
to jest nic! wczoraj powiedzieliśmy, że będzie chłopak, to teściowa od razu taka zadowolona, że będzie : M.... (tu nie chcę wpisywać jakie to imię ), a my że cooo?!?!
Mąż jak usłyszał, to się zrobił czerwony jak cegła, bo to imię mojego byłego i on tak dziecka nazywać nie będzie! robi się wesoło !
Haha wymyslcie jakieś najbardziej obciachowe imię typu Zenek i upierajcie się, że już wybraliście. Zenuś, Zenon...i tak tylko przy teściowej.

Moi znajomi tak przyszłą nadgorliwą babcię wkręcili w "Miecia".
Babcia płakała Ale była pewna że oni na serio dadzą dziecku Mieczysław. Jak sie urodził Filip to już nie narzekała, że dziwaczne czy brzydkie tylko dziękowała, że nie Miecio.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 10:40   #2645
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
A czym tu sie martwic, tego by jeszcze brakowalo, zeby brzuch w ciazy nie rosl
Jesli duzo nie przytylas, wrecz schudlas, to zupelnie nie rozumiem, czym sie martwic
Dokładnie ja już mam +3kg ale nie wymiotuje ani nic dlatego tak myślałam że tyle przybędzie

Stary 2017-08-30, 10:41   #2646
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Póki co bierzemy na luzie, ale wiem, do czego może być teściowa zdolna, także czuję, że będę miała dla Was w przyszłości niezłe hity !
Oj, nie zazdroszcze!
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 10:49   #2647
dustinthewind
Rozeznanie

Powiedziałam, że będzie Janusz albo Bogdan chyba musimy ich utwierdzać w tym przekonaniu
Stary 2017-08-30, 10:53   #2648
_Selina_
Zakorzenienie

Ja na początku schudłam, bo jadłam bardzo mało, teraz wróciłam do wagi sprzed ciąży.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 10:54   #2649
lisa87
Raczkowanie

ja waże tyle co przed ciaza, wrocił mi 1 stracony kg ale urósł mi tylko brzuchol, wiec spodni z wyższym stanem nie wcisnę
lisa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 10:59   #2650
Ilsa Lund
Zakorzenienie

i
Cytat:
W ogóle teściowa wpadła w jakiś szał ostatnio, robi porządki w swoich szafach, robi miejsce na ubranka dla maluszka, które będzie u siebie gromadzić (tak, gromadzić, bo u niej to będą zapasy jak dla wojska...) i ostatnio zapytała, a raczej zasugerowała, czy będzie mogła nam urządzić pokoik dla dziecka... no nie wiedziałam co powiedzieć
Powiedzieć nie

Wróciłam z Luxmedu, mam 300 zł oszczędzone na USG bo dostałam skierowanie na ten piątek ale Mąż zadbał o to żebyśmy stracili 1000 zł Jak po mnie wyjeżdżał autem z garażu podziemnego to przytarł na maksa w ścianę i plastikowy przód jest do wymiany + kawałek do lakierowania, czego nie zrobimy przed sprzedażą auta bo się nie opłaca więc straciło ono na wartości No ale cały czas się tłumaczy że ma urodziny to może :P

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:03   #2651
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a przytyłyście bardzo do tej pory?

Borze szumiący....ja na razie na wadze jestem minus 2 kg od początku ciąży ( a było już minus 4 więc dwa mi wróciły) a jem naprawdę zdrowo i mało bo na wszystko krzywo patrzę i mnie mdli...za to już tylko w 2 pary spodni się mieszczę...zaczęłam już nosić po domu ciążowe jeansy od koleżanki pożyczone i czekam na te wylicytowane jak na zbawienie bo autentycznie nie mam w czym chodzić.

Ja mam -4kg ale nie da sie inaczej ciagle wymiotujac
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:04   #2652
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
i
Powiedzieć nie

Wróciłam z Luxmedu, mam 300 zł oszczędzone na USG bo dostałam skierowanie na ten piątek ale Mąż zadbał o to żebyśmy stracili 1000 zł Jak po mnie wyjeżdżał autem z garażu podziemnego to przytarł na maksa w ścianę i plastikowy przód jest do wymiany + kawałek do lakierowania, czego nie zrobimy przed sprzedażą auta bo się nie opłaca więc straciło ono na wartości No ale cały czas się tłumaczy że ma urodziny to może :P
ech, szkoda, że tak Wam się stało z autem... znam to, sama 3 lata temu przejechałam tył, i to ostro, ale my zrobiliśmy wtedy, bo trzeba było, żeby rdza nie weszła i żeby się auto nam nie rozpadło.
Bolało, bo poszło wtedy 1000 zł :/
Stary 2017-08-30, 11:14   #2653
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
i
Powiedzieć nie

O kurczę. Szkoda samochodu.

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:16   #2654
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
urządzać, w sensie ustawiać, układać "po swojemu" , według jej gustu itd
myślę, że wizja sfinansowania zakupów jest baaaardzo daleka
Chyba ją trochę poniosło
Cytat:

Borze szumiący....ja na razie na wadze jestem minus 2 kg od początku ciąży ( a było już minus 4 więc dwa mi wróciły) a jem naprawdę zdrowo i mało bo na wszystko krzywo patrzę i mnie mdli...za to już tylko w 2 pary spodni się mieszczę...zaczęłam już nosić po domu ciążowe jeansy od koleżanki pożyczone i czekam na te wylicytowane jak na zbawienie bo autentycznie nie mam w czym chodzić.

Ja póki co schudłam, brzuch mi tez jakoś nie urósł, chodze w jeansach sprzed ciąży, a nawet są luźniejsze.
No tylko że ja wymiotuje non stop
Z drugiej strony w pierwszej ciąży do 5 miesiąca miałam praktycznie płaski brzuch, wiec może to taka budowa ciała.

Cytat:
i
Powiedzieć nie

Oj
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja mam -4kg ale nie da sie inaczej ciagle wymiotujac
Widzę, ze idziemy równo
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:29   #2655
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj się już czaiłam na zakupy na smalldesign ze wzgledu na te 40%😁 chciałam obrazki do pokoiku kupić, ale nie znamy płci więc nie chciałam ryzykować 😉
Wczoraj w łóżku jak kichnęłam to o mało z bólu się nie popłakałam. Jakby ktoś mi nóż wbił z lewej strony podbrzusza... mowicie, że to te więzadła? Przestraszyłam się trochę...
Jaka piękna pogoda się robi 😍
ja mam jakiś taki odruch, że jak kicham to delikatnie łapię brzuch i się nachylam
kiedyś też mnie tak pociągnęło się się trochę wystraszyłam

Cytat:
Hoho, zadzwoniła do mnie babka z Luxmedu bo nie podobał jej się wynik mojego wczorajszego TSH - 0,2306 gdzie norma jest od 0,35 a ja nic nie biorę żadnego euthyroxu. Ale ponoć lepiej w tę stronę Zobaczymy, przez najbliższe 3 dni widzę 3 ginekologów
- dzisiaj na 10 mam ginekologa w Luxmedzie żeby mi dała skierowanie na piątkowe USG prenatalne
- w piątek o 12:20 te prenatalne od Luxmedu
- również w piątek ale muszę znaleźć o której mam u mojego nowego ginekologa - tego co nam robił in vitro
ale intensywny okres! mogłabym tak mieć

Czy Wy też macie frajdę z każdej wizyty?

Cytat:
Tez sie witam. Humor slaby, do kitu to wszystko.

Cytat:
Hej Dziewczyny. Nie odzywałam się dość długo, mieliśmy w rodzinie trochę problemów, stąd mój całkowity brak chęci, humoru i czegokolwiek... Sytuacja była ciężka i poważna, ale w miarę z tego wyszliśmy i mam nadzieję, że będzie lepiej. Podczytywałam Was cały ten czas, gratuluję wszystkich udanych wizyt prenatalnych i pozostałych
Powoli widzę wkraczamy w II trymestr, dzieciaczki rosną, także oby tak dalej.
Ja też jestem już po usg prenatalnym, wszystko jest super. Serduszko bije 168/min no i będzie chłopak tak jak przeczuwałam.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wrzucam zdjęcie naszego Bąbelka.
Wczoraj 12t4d , crl 6,12.
(na tym drugim zdjęciu, w 3d zasłonił się jedną rączką )
ogromne gratulacje

może się zorientował, że to paparazzi i się zasłonił ręką

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:

ja przytyłam (ważyłam się w zeszłym tygodniu) do tej pory 1,1 kg.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Kurcze, dziewczyny, a Wy wogóle pytacie ginekologów o to, czy coś można poradzić na te wymioty czy coś?
Przecież się wykończycie nam tutaj
Jak jechałam nad morze wzięłam Mamarin. Mam ogromną chorobę lokomocyjną, ale po tych tabsach czułam się dobrze. Może to coś pomoże?
Stary 2017-08-30, 11:35   #2656
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Dzis z rana bylam na pobraniu krwi, jutro wizyta
za dzisiejsze wizyty.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 11:46   #2657
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Kurcze, dziewczyny, a Wy wogóle pytacie ginekologów o to, czy coś można poradzić na te wymioty czy coś?
Jak jechałam nad morze wzięłam Mamarin. Mam ogromną chorobę lokomocyjną, ale po tych tabsach czułam się dobrze. Może to coś pomoże?
Pytałam gina, dał mi jakiś lek na receptę, ale po nim nie wolno prowadzić auta, więc u mnie odpada.
Leki czy napoje z imbirem mi nic nie pomagają
Stary 2017-08-30, 11:48   #2658
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Pytałam gina, dał mi jakiś lek na receptę, ale po nim nie wolno prowadzić auta, więc u mnie odpada.
Mój tz miał czopki przeciwymiotne po których też nie mógł prowadzić samochodu.

Stary 2017-08-30, 12:03   #2659
Nicole`_
Zakorzenienie

Dziewczyny, gratulacje po wszystkich prenatalnych! Cieszę się, że same dobre wieści do nas spływają, oby tak dalej Fajnie, że już wiecie jaka płeć...

Ja niestety nadal się męcze. Prevomit NIC mi nie dał, nic a nic.
Stary 2017-08-30, 12:10   #2660
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Kochana nie martw się! Wysokie ryzyko jest jak jest ryzyko np. 1:145 (setne jednostki). Czasem mogą wyjść nawet dziesiętne. Ale te setne jedności pomimo, ze nazywane są dużym ryzykiem to i tak jest to sytuacja jakby jedno dziecko na te sto ileśtam miało być chore więc sytaucja totalnym dramatem nie jest według mnie...
Przyjmuje się chyba, że 1:500 i wzwyż, to jest dobry wynik. Myślę, że trzeba to traktować tak, jak normy w laboratorium, inaczej można zwariować

Ilsa, szkoda auta, ale z drugiej strony dobrze, że "tylko" tyle się zniszczyło

Dustin, żartownisia z tej teściowej

LaMbria, 2 kg to niedużo Będziesz walczyć po. Nawet jeśli przybierzesz te 10 kg, to dużo ci z nich nie zostanie Wychodzę z założenia, że jak się urodzi, to tak dostanę po dupie, że samo zleci Po pierwsze stres, po drugie brak czasu na jedzenie, trzeba mieć jakieś rezerwy
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:25   #2661
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Fajne wzory ale ta cena

Cytat:
Hej Dziewczyny. Nie odzywałam się dość długo, mieliśmy w rodzinie trochę problemów, stąd mój całkowity brak chęci, humoru i czegokolwiek... Sytuacja była ciężka i poważna, ale w miarę z tego wyszliśmy i mam nadzieję, że będzie lepiej. Podczytywałam Was cały ten czas, gratuluję wszystkich udanych wizyt prenatalnych i pozostałych
Powoli widzę wkraczamy w II trymestr, dzieciaczki rosną, także oby tak dalej.
Ja też jestem już po usg prenatalnym, wszystko jest super. Serduszko bije 168/min no i będzie chłopak tak jak przeczuwałam.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wrzucam zdjęcie naszego Bąbelka.
Wczoraj 12t4d , crl 6,12.
(na tym drugim zdjęciu, w 3d zasłonił się jedną rączką )
Gratuluje chlopczyka

Cytat:
W ogóle teściowa wpadła w jakiś szał ostatnio, robi porządki w swoich szafach, robi miejsce na ubranka dla maluszka, które będzie u siebie gromadzić (tak, gromadzić, bo u niej to będą zapasy jak dla wojska...) i ostatnio zapytała, a raczej zasugerowała, czy będzie mogła nam urządzić pokoik dla dziecka... no nie wiedziałam co powiedzieć
Oszalała chyba logiczne powinno byc dla niej ze to rodzice chca urzadzic pokoj dla swojego maluszka a nie tesciowa

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

No i zapomniałam się przywitać

Wczoraj pierwszy raz zwymiotowałam, do tej pory tylko mdlosci mnie meczyly wiec mam nadzieje ze teraz wymioty sie nie rozkreca

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:26   #2662
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba ją trochę poniosło

Ja póki co schudłam, brzuch mi tez jakoś nie urósł, chodze w jeansach sprzed ciąży, a nawet są luźniejsze.
No tylko że ja wymiotuje non stop
Z drugiej strony w pierwszej ciąży do 5 miesiąca miałam praktycznie płaski brzuch, wiec może to taka budowa ciała.

Oj

Widzę, ze idziemy równo
Nawet bardzo rowno, tak cie czytam i w pierwszej ciazy tez mialam plaski brzuch do 5 a nawet poczatku 6 mca
Wiadomo jakbysmy normalnie jadly i wszystko sie przyjmowalo to pewnie juz bysmy mialy te 4 kg na plusie
Stary 2017-08-30, 12:28   #2663
dustinthewind
Rozeznanie

aaaaa, zapomniałam !
jeszcze był taki tekst: ale jak będzie dziewczynka, to ja mam nadzieję, że nie pomalujecie pokoju na różowo chyba ?!
żałuję, że nie powiedziałam, że niezależnie od płci dziecka będzie róż
Ogólnie nic do mojej teściowej nie mam, ale pod względem wnuków, czuję, że bardzo będzie się wtrącać. Dobrze, że mam Męża po swojej stronie
Stary 2017-08-30, 12:31   #2664
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
kurcze, dziewczyny, a Wy wogóle pytacie ginekologów o to, czy coś można poradzić na te wymioty czy coś?
Ja nie pytam bo juz raz to przeszlam, jedyna rada byla taka: przeczekac Nawet zadnych domowych sposobow ani tabsow bez recepty mi nie polecila, sama szukalam. Oczywiscie mowila tez, ze w przypadku wymiotowania KAZDYM posilkiem bedzie mozna cos zadzialac bo wtedy moze to zagrozic rozwijajacemu sie dziecku ale poki nie jest az tak zle nie ma rady.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Torecan? Moja mi tylko o tych czopkach wspomniala.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Przyjmuje się chyba, że 1:500 i wzwyż, to jest dobry wynik. Myślę, że trzeba to traktować tak, jak normy w laboratorium, inaczej można zwariować

Ilsa, szkoda auta, ale z drugiej strony dobrze, że "tylko" tyle się zniszczyło

Dustin, żartownisia z tej teściowej

LaMbria, 2 kg to niedużo Będziesz walczyć po. Nawet jeśli przybierzesz te 10 kg, to dużo ci z nich nie zostanie Wychodzę z założenia, że jak się urodzi, to tak dostanę po dupie, że samo zleci Po pierwsze stres, po drugie brak czasu na jedzenie, trzeba mieć jakieś rezerwy
10 kg w calej ciazy to jest super wynik
Ja tyle przytylam i wszystko spadlo w dzien porodu, nastepny tydzien jeszcze 4 kg ubylo, a przy kp super mi sie ta waga trzymala, a jadlam za dwoch, a nawet trzech Dopiero po skonczonym kp lekko przytylam.
Stary 2017-08-30, 12:32   #2665
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

No i kciuki za dzisiejsze wizyty

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:38   #2666
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Fajne wzory ale ta cena

Gratuluje chlopczyka

Oszalała chyba logiczne powinno byc dla niej ze to rodzice chca urzadzic pokoj dla swojego maluszka a nie tesciowa

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Wczoraj pierwszy raz zwymiotowałam, do tej pory tylko mdlosci mnie meczyly wiec mam nadzieje ze teraz wymioty sie nie rozkreca
No tanie nie są, ale jakościowo bardzo dobre.
Dobrze, ze mój mąż nie ogarnia ile wydaje ma ciuchy dla młodego, bo by na zawał padł 😎😈😈😈
Cytat:
Ja nie pytam bo juz raz to przeszlam, jedyna rada byla taka: przeczekac Nawet zadnych domowych sposobow ani tabsow bez recepty mi nie polecila, sama szukalam. Oczywiscie mowila tez, ze w przypadku wymiotowania KAZDYM posilkiem bedzie mozna cos zadzialac bo wtedy moze to zagrozic rozwijajacemu sie dziecku ale poki nie jest az tak zle nie ma rady.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Torecan? Moja mi tylko o tych czopkach wspomniala.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

10 kg w calej ciazy to jest super wynik
Ja tyle przytylam i wszystko spadlo w dzien porodu, nastepny tydzien jeszcze 4 kg ubylo, a przy kp super mi sie ta waga trzymala, a jadlam za dwoch, a nawet trzech Dopiero po skonczonym kp lekko przytylam.
Tak, torecan, ale nie mogę go brać.
U mnie tez cała waga ciążaowa spadła zaraz po porodzie, w sumie przytylam tylko 8kg, wiec niewiele, a przy kp byłam chudsza niż przed ciążą
Stary 2017-08-30, 12:43   #2667
_Selina_
Zakorzenienie

Dziewczyny, a zastanawiacie się nad wózkami? ja się śmieję, bo mieliśmy wybrany zanim zaczęliśmy się starać

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:47   #2668
lelowa
Zakorzenienie

Hehe ja mam juz wozek A jaki wybralas?
Stary 2017-08-30, 12:47   #2669
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Ja niestety przytyłam 18kg a na wadze szpitalnej w ciągu 3 dni pobytu w szpitalu doszył kolejne o 3 kg.
A najlepsze jest to że dobę po porodzie ważyłam 1 kg mniej jak to możliwe? przecież samo dziecko miało 3600 chyba ktoś nas źle ważył.
ponadto 4 kg po ciąży mi się trzymały i trzymały właściwie do dziś mi zostały
karmiłam piersią ale żadnej diety matki karmiącej nie stosowałam normalnie jadłam więc karmienie mi też nie pomogło zejść z wagi dopiero jak zaczęłam się ruszać.
Więc teraz już się boję.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:50   #2670
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Fajne wzory ale ta cena

Gratuluje chlopczyka

Ja jak pierwszy raz sie porzygalam to tez sie balam ze mnie nie ominie i dopiero sie zaczyna ale moja częstotliwość wymiotowania to mniej wiecej raz na tydzien wiec takie cos przetrwam. Gorzej ze po jednorazowym bełcie czuje sie strasznie zmęczona. No wczoraj to bylam nieprzytomna, spalam 11 godzin...

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a zastanawiacie się nad wózkami? ja się śmieję, bo mieliśmy wybrany zanim zaczęliśmy się starać

Ja sobie ogladam i wiem jaki ksztalt chcę, tylko musze wybrać firmę i kolor

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości