W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIORCZY - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-08-26, 20:04   #2221
Aaajja
Przyczajenie

Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO

Gdybym chciała z siebie zrobić choinkę to nie prosiłabym o radę
Aaajja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-26, 20:21   #2222
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO

Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
Oh jaka piekna, skad???
Nie bedzie za krotka na wesele? Ogolnie boska
Zara właśnie u mnie jest lekko za połowę uda, ale ja wszystkie sukienki mam takie, bo w dłuższych wyglądam źle. Chciałam coś innego, oryginalnego, wydaje mi się, że wyglądam w niej dobrze, ale sama nie wiem czy pasuje na wesele i czy nie jest zbyt oryginalna.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-26, 20:45   #2223
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha
W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZB...

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Zara właśnie u mnie jest lekko za połowę uda, ale ja wszystkie sukienki mam takie, bo w dłuższych wyglądam źle. Chciałam coś innego, oryginalnego, wydaje mi się, że wyglądam w niej dobrze, ale sama nie wiem czy pasuje na wesele i czy nie jest zbyt oryginalna.

Poszlabym w niej na randke, wiec pewnie na wesele tez cudna jest

Eh sprawdzilam sklad, gdyby tylko nie byla 100% poliester to jutro juz bym ja mierzyla
Nie ugotujesz sie w niej na weselu?

Edytowane przez meesha
Czas edycji: 2017-08-26 o 20:48
meesha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-27, 03:48   #2224
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZB..

Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
Poszlabym w niej na randke, wiec pewnie na wesele tez cudna jest

Eh sprawdzilam sklad, gdyby tylko nie byla 100% poliester to jutro juz bym ja mierzyla
Nie ugotujesz sie w niej na weselu?
Powiem Ci szczerze, że dla mnie poliester z Zary jest często lepszą inwestycją niż inne, teoretycznie lepsze materiały z innych sieciowek Ubrania z Zary zawsze u mnie długo zachowują świetną jakość i wcale jakoś nie odczuwam, że coś jest z poliestru. Sukienka nie jest najcieńsza, ale nie jest też gruba i na pewno przepuszcza powietrze, więc nie powinnam się zagotować
Stary 2017-08-27, 09:11   #2225
meesha
Zakorzenienie

Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZB..

Cytat:
Powiem Ci szczerze, że dla mnie poliester z Zary jest często lepszą inwestycją niż inne, teoretycznie lepsze materiały z innych sieciowek Ubrania z Zary zawsze u mnie długo zachowują świetną jakość i wcale jakoś nie odczuwam, że coś jest z poliestru. Sukienka nie jest najcieńsza, ale nie jest też gruba i na pewno przepuszcza powietrze, więc nie powinnam się zagotować

Moze faktycznie skocze ja obejrzec, malo mam rzeczy z zary wiec nie mam jak porownac jakosci
Stary 2017-08-27, 09:16   #2226
chabrymakiistokrotki
tak sobie tutaj siedzę :)

Cytat:
Skoro masz zarę przetestowaną, to Ty wiesz najlepiej, jak się w niej będziesz czuła. A sukienka jest po prostu piękna.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaajja Pokaż wiadomość
http://affglam.pl/1288-6766-thickbox...a-chabrowa.jpg tak wygląda ta sukienka. U mnie jest 3 cm przed kolana. Jestem dość drobna. Ktoś mi kiedyś powiedział że dodatki powinny być w kolorze butów. Nie bardzo się widzę w czarnej biżuterii.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Tak, też myślałam żeby nie złożyć nic. Ale z drugiej strony nie wiem czy nie będzie to wyglądać za "smutno"
Słuchaj, a może coś takiego jak teraz? Drobny łańcuszek,żeby nie było gołej szyi, zegarek albo jakaś prosta bransoletka? Nie mam kompletnie pojęcia jaka narzutka by do tego pasowała... Piszesz o czarnych butach.Nie wiem co masz za buty, ale zastanawiałaś się nad tymi, które masz na zdjęciu? Bo wyglądają dobrze z tą sukienką.
Właśnie się zorientowałam, że to nie Ty jesteś na tym zdjęciu, więc cofam pytanie o buty.

pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/

Edytowane przez chabrymakiistokrotki
Czas edycji: 2017-08-27 o 09:17
chabrymakiistokrotki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-27, 10:10   #2227
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ja na wesela kupuję tylko i wyłącznie sukienki, które nie są typowo weselne i które jeszcze włożę. Sukienka jest piękna i jak najbardziej możesz w niej iść.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-27, 10:22   #2228
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
A co myślicie o takiej sukience na wesele?Załącznik 7208761
Wylamie się, bo mi się jakoś nie widzi na wesele kompletnie.
Fajna do stylizacji boohoo.

Cytat:
http://affglam.pl/1288-6766-thickbox...a-chabrowa.jpg tak wygląda ta sukienka. U mnie jest 3 cm przed kolana. Jestem dość drobna. Ktoś mi kiedyś powiedział że dodatki powinny być w kolorze butów. Nie bardzo się widzę w czarnej biżuterii.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Tak, też myślałam żeby nie złożyć nic. Ale z drugiej strony nie wiem czy nie będzie to wyglądać za "smutno"
Odpuszczenie dodatków to nie jest zbrodnia. Tak jak ktoś już powiedział, wystarczy zegarek. Ja mając na weselu bardzo klasyczna olowkowa beżowa sukienkę do kolan nie czułam się "łyso" z dodatkiem jedynie w postaci zegarka.

Buty zamiast czarnych rozwazylabym nude.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-27, 10:35   #2229
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Taka troche w stylu ludowym, mysle ze na wiejskie wesele akurat. Tylko buty wybierz jakies dyskretniejsze/klasyczne. Tu drapiezny look robia glownie te kozaczki.

Cytat:
Gdybym chciała z siebie zrobić choinkę to nie prosiłabym o radę
Wiec radze do tak wyrazistej sukienki wybrac bardzo spokojne dodatki. Nude/bez/czern.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-27, 10:37   #2230
invisible_01
Zakorzeniona

O Jezu, jaki styl ludowy, błagam Cię przecież to żadna folkowa suknia dla ludowej tancerki tylko piękna suknia w kwiaty, losie.
Stary 2017-08-27, 12:01   #2231
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
O Jezu, jaki styl ludowy, błagam Cię przecież to żadna folkowa suknia dla ludowej tancerki tylko piękna suknia w kwiaty, losie.
Zgadzam się. Nie widzę w niej nic ludowego ani żadnego skojarzenia z wiejskim weselem, wtf co zresztą zabrzmiało bardzo niemiło.
Stary 2017-08-27, 12:22   #2232
pani_smith
Zakorzenienie

kiecke z zary - nosilabym!
nie wiem czy akurat na wesele bo trudno mi sobie wyobrazić szpilkę czy sandałek w miejsce tego wysokiego kozaka, ale sama w sobie jest jak najbardziej wdzięczna

a do niebieskiej sukienki zdecydowanie postawiłabym na buty w kolorze nude lub innym niewidocznym

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-27, 12:56   #2233
invisible_01
Zakorzeniona

Na wątku Zary jedna wizażanka pokazała zwoje zdjęcie w tej kwiatowej sukience i wyglądała obłędnie. Absolutnie pasuje do sandałków i szpilek.
Stary 2017-08-27, 13:17   #2234
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Na wątku Zary jedna wizażanka pokazała zwoje zdjęcie w tej kwiatowej sukience i wyglądała obłędnie. Absolutnie pasuje do sandałków i szpilek.
Ooo to muszę zobaczyć mierzyłam ją do czarnych szpilek i jest git, ale wciąż się zastanawiam czy zostawić
Stary 2017-08-27, 15:57   #2235
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co masz do ludowych tancerek. Powstaja o tej tematyce utwory muzyczne a pisarze pisza ksiazki jak np. Wesele Wyspianskiego.
Stary 2017-08-27, 15:59   #2236
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Nie wiem co masz do ludowych tancerek. Powstaja o tej tematyce utwory muzyczne a pisarze pisza ksiazki jak np. Wesele Wyspianskiego.
Ale skąd pomysł, że cokolwiek mam? Wyrazilam tylko swoją opinię, zresztą to Ty zaczęłaś z wiejskim weselem.
Stary 2017-08-27, 17:06   #2237
Wercik_20
Przyczajenie

Suknie długie, wieczorowe na studniówkę

Witam
Poszukuję fajnego sklepu, butiku z sukniami wieczorowymi, sukienkami w Warszawie lub Łodzi (np. w PTAKu) zależy mi na tym, żeby była długa. Tak, jak wspomniałam poszukuję sukienki na studniówkę. Wiem, że jeszcze trochę czasu zostało, ale postanowiłam już rozpocząć poszukiwania Mam nadzieję, że któraś z was zna takie sklepy
Wercik_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-29, 17:56   #2238
grindy
Raczkowanie

Cytat:
Uwielbiam <3 nie wszystkie muszą być przaśne i takie rozkloszowane jak dla księżniczki. Bardzo ładnie wyglądają proste, eleganckie, ale takie, które mają to coś. Wydaje mi się, że z taką sukienką po latach nie będziesz myśleć o boshe ale byłam słodka na weselu, albo ale się świeciłam, albo ale miałam dziwną sukienkę. Taka prosta zawsze będzie modna!
grindy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-29, 23:23   #2239
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Suknie długie, wieczorowe na studniówkę

Cytat:
Napisane przez Wercik_20 Pokaż wiadomość
Witam
Poszukuję fajnego sklepu, butiku z sukniami wieczorowymi, sukienkami w Warszawie lub Łodzi (np. w PTAKu) zależy mi na tym, żeby była długa. Tak, jak wspomniałam poszukuję sukienki na studniówkę. Wiem, że jeszcze trochę czasu zostało, ale postanowiłam już rozpocząć poszukiwania Mam nadzieję, że któraś z was zna takie sklepy
czasem fajna kreacje wypatrzysz w sieciowce typu h&m. Wyjdzie to taniej i sa bardzo na czasie z aktualnymi trendami w modzie. Wydaje mi sie, ze typowo wieczorowe sklepy jednak przesadzaja z cenami, a stylowka to retro czy inne vintage.
Stary 2017-08-30, 07:19   #2240
visionAM
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, sukienka zostaje i swobotę zakładam ją na wesele
Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
czasem fajna kreacje wypatrzysz w sieciowce typu h&m. Wyjdzie to taniej i sa bardzo na czasie z aktualnymi trendami w modzie. Wydaje mi sie, ze typowo wieczorowe sklepy jednak przesadzaja z cenami, a stylowka to retro czy inne vintage.
Nie zgodzę się z tym. Jak w sieciówkach są jakieś ładne długie sukienki to zazwyczaj w okresie karnawału i kosztują krocie. W Ptaku jest mnóstwo sklepów z sukienkami różnego typu i o normalnych cenach, a sklepy oferujące same kreacje wcale nie są sklepami w stylu retro albo nie na czasie. Chyba dawno byłaś w czymś więcej niż HM
Stary 2017-08-30, 10:26   #2241
pani_smith
Zakorzenienie

z sukienkami z sieciówek ja mam jeden podstawowy problem - powtarzalność. w tym roku rzeczywiście zaliczam sezon weselny jak nigdy i na każdej z dotychczasowych 4 imprez wypatrzyłam kiecki z hm (z linii podstawowej i premium) czy mango, do tego zauważyłam powtarzalność bohoboco, pinko, three floor, manifiq i self portrait. szczytem oklepania jest dla mnie najpopularniejsza weselna kiecka chi chi, która wystąpiła w 3 kolorach na jednym z wesel. nie jestem przewrażliwiona, ale gdyby to mi się taki triplet trafił, chyba jednak bym się zastrzeliła (zawsze mam awaryjną, ale to raczej na wypadek plamy czy awarii, a nie konieczności szybkiej przebiórki spowodowanej konkurencją)
zdecydowanie warto porozglądać się w mniej popularnych miejscach (co w dobie internetu i tak nie gwarantuje sukcesu, ale chyba jednak zwiększa szanse).

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2017-08-30 o 10:27
Stary 2017-08-30, 10:54   #2242
Rena
Zakorzenienie

Jakbym miala wiecej wydac, to wolalabym chyba szyc na miare. Ale faktem jest, ze ciezko znalesc dobrego krawca.
Stary 2017-08-30, 11:21   #2243
pani_smith
Zakorzenienie

tylko niestety przy szyciu na miarę wcześniej nie przymierzysz gotowej i nie skontrolujesz czy piękny pomysł/zdjęcie rzeczywiście tobie leżą. jeśli się nie ma wyczucia projektowego lub się nie kopiuje czego, co się da przymierzyć, może być kłopot.

kiedyś przytrafił mi się tego rodzaju totalny fakap, ratowany do ostatnich 10 min przed imprezą. wymarzyłam sobie kieckę podobną do czegoś, co miała w swojej kolekcji sylwia majdan (prosta góra z asymetrycznym dołem. dziś ich pełno, kilka lat temu tylko ona je miała, od sm nie mogłam zamówić bo była zbyt blada jak na gościa weselnego). krawcowa na to - żaden kłopot, uszyjemy jak sobie pani życzy. i rzeczywiście, uszyła mi ją idealnie jak chciałam, uwzględniła wszystkie sugestie i zmiany. tyle, że w gotowej kiecce jak stanelam, to się okazało, że ten efektowny dół do mojej figury, to jakiś największy koszmar na świecie. uda wyglądały monstrualnie, łydki jakieś pokrzywione, a tyłek jak wielki odwłok (figury modelki to ja nie mam, ale wtedy nosiłam 34 rozmiar i przy moich 178 cm to ja z całą pewnością nie miałam z tyłu wielkiego odwołoka). do tego przy każdym ruchu ten dół zamiatał, więc jeszcze się to okazało średnio wygodne. do imprezy 5 dni. no to ja w ryk.
to wykonania nie mogłam się przyczepić, było idealnie zgodne z projektem. żebym ja tylko wiedziała, że kaskadowe spódnice są takie niewdzięczne. szczęśliwie "na odwłoku" było wystarczająco dużo materiału, żeby zrobić klasyczny wąski dól, dokupiłam tiul jedwabny w tym samym kolorze i dorobiłyśmy przezroczysty klosz (tym razem podpatrzyłyśmy jedną z sukienek bohoboco właśnie, agnieszka cegielska gdzieś w podobnej występowała). szczęśliwie w sklepie z tkaninami akurat mieli i szczęśliwie na spódnicy wystarczyło rypsu. szczęśliwie wreszcie pani krawcowa była przed urlopem i nie przyjmowała nowych zleceń, więc miała akurat nieco luzu na ekspresowe zajęcie się mną. odbierałam ją będąc w drodze do kościoła i myślę, że potraficie sobie wyobrazić jak byłam zdenerwowana, że znów będzie kicha.

wróciłam
Stary 2017-08-30, 11:56   #2244
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
z sukienkami z sieciówek ja mam jeden podstawowy problem - powtarzalność. w tym roku rzeczywiście zaliczam sezon weselny jak nigdy i na każdej z dotychczasowych 4 imprez wypatrzyłam kiecki z hm (z linii podstawowej i premium) czy mango, do tego zauważyłam powtarzalność bohoboco, pinko, three floor, manifiq i self portrait. szczytem oklepania jest dla mnie najpopularniejsza weselna kiecka chi chi, która wystąpiła w 3 kolorach na jednym z wesel. nie jestem przewrażliwiona, ale gdyby to mi się taki triplet trafił, chyba jednak bym się zastrzeliła (zawsze mam awaryjną, ale to raczej na wypadek plamy czy awarii, a nie konieczności szybkiej przebiórki spowodowanej konkurencją)
zdecydowanie warto porozglądać się w mniej popularnych miejscach (co w dobie internetu i tak nie gwarantuje sukcesu, ale chyba jednak zwiększa szanse).
Ten post to na serio?
Stary 2017-08-30, 12:29   #2245
pani_smith
Zakorzenienie

tak, na serio.
nie mam na tym punkcie obsesji, ale 3 baby w dokładnie tej samej kiecce, to dla mnie za dużo. ja bym się poszła przebrać, choćby w moją awaryjną małą czarną (i wyjaśniając - poza kiecką na okazję, zawsze jak gdzieś wyjeżdżam (nawet i w podróż służbową) mam coś awaryjnego na wypadek niefartownej plamy z lakieru do włosów (zdarzyło mi się, ciężko je usunąć). to nie oznacza, że kupuję kiecki hurtowo, wystarczy wziąć coś, co wisi w szafie i się nadaje)

będąc na 4 weselach w tym roku mam pewne przemyślenia, co jest popularne i wybierane. i bardzo dużo uwagi w tym roku poświęciłam szukaniu kiecki, bo jedno z wesel było własnego brata (i właśnie na to szukałam czegoś nowego). mam pełne rozeznanie kto, co oferuje/oferował w swoich kolekcjach, przy najmniej w pierwszej połowie roku. i później to widziałam na sali (a jeśli pijesz do cen sukienek, to nie zaglądając nikomu do portfela, polecam multibrandy w sezonie wyprzedaży, przeceny sięgają 70%)

wróciłam
Stary 2017-08-30, 12:31   #2246
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Dzięki dziewczyny, sukienka zostaje i swobotę zakładam ją na wesele
Masz może zdjęcie w niej? Intensywnie zastanawiam się nad zakupem, choć wesele żadne mi się nie szykuje
Stary 2017-08-30, 12:39   #2247
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Masz może zdjęcie w niej? Intensywnie zastanawiam się nad zakupem, choć wesele żadne mi się nie szykuje
Mam, już wrzucam

Oddałam wczoraj do krawcowej, bo z tyłu przy szyi jest wiązanie, które mi nie pasuje. Krawcowa obecnie wstążki z materiału i wstawić haftkę._20170830_110443.JPG
Stary 2017-08-30, 12:41   #2248
invisible_01
Zakorzeniona

Dziewczyno, jakie Ty masz nogi! Będziesz wyglądać wspaniale na weselu, a ja zamawiam tę sukienkę
Stary 2017-08-30, 12:54   #2249
meesha
Zakorzenienie

Cytat:
Mam, już wrzucam

Oddałam wczoraj do krawcowej, bo z tyłu przy szyi jest wiązanie, które mi nie pasuje. Krawcowa obecnie wstążki z materiału i wstawić haftkę.Załącznik 7213216

Super wygladasz

Jade ja dzis przymierzyc
Stary 2017-08-30, 13:10   #2250
grindy
Raczkowanie

Pięknie, chyba też po wypłacie zapoluję na tę kieckę
Widzę, że poruszyłyście temat takich samych sukienek. Ja też widzę takie tendencje, że jak jest moda na przykład ostatnio było na rozkloszowaną z dwiema falbankami na dole, to w każdym sklepie taka była, niby trochę inna, a jednak wszystkie w tańcu i na zdjęciach wyglądają tak samo. Podobnie gdzieś z rok temu się zaczęła moda na u góry koronka na dole tiul i każda taką miała.
Wtedy postanowiłam, że już NIGDY nie kupię sukienki z wiodących trendów weselnych, tylko poszukam w sieciówkach czy innych sklepach bardziej prostych eleganckich sukienek. Takich jakoś goście weselni często nie wybierają, więc jest szansa, że będę w takiej jedyna.
grindy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości