Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-30, 12:50   #2671
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Ja się na wózkach nie znam Wiem tyle, że są koła skrętne i nieskrętne i można mieć amortyzację i że kółka mogą być takie plastikowe albo na dętce dmuchane i wtedy na dętce niby są lepsze jak się pojedzie na wieś z wózkiem ale lubią pękać a mój Mąż mi nie wymieni dętki

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:51   #2672
lelowa
Zakorzenienie

Nie ma diety matki karmiacej Ja jadlam wszystko, ale to wiesz kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Jednym kp pomaga innym wcale.
Duzo znajomych przytylo po 25 kg i tez po porodzie wszystko zlecialo w dol
Takze nie martw sie na zapas, bedzie dobrze

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-08-30 o 12:53
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:52   #2673
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Hehe ja mam juz wozek A jaki wybralas?
Ogólnie chcemy firmy mima, ale jaki konkretnie to jeszcze nie wiemy, bo chwilowo dla nas to czarna magia.
Poza tym chciałabym go zobaczyć na żywo

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___

Edytowane przez _Selina_
Czas edycji: 2017-08-30 o 12:53
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:53   #2674
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja się na wózkach nie znam Wiem tyle, że są koła skrętne i nieskrętne i można mieć amortyzację i że kółka mogą być takie plastikowe albo na dętce dmuchane i wtedy na dętce niby są lepsze jak się pojedzie na wieś z wózkiem ale lubią pękać a mój Mąż mi nie wymieni dętki
Zdecydowanie pompowane sa lepsze Mi sie nie zdarzylo jeszcze pekniecie takze jestem dobrej mysli A faktycznie na piaski i bardziej nierowne tereny swietnie sie sprawdzaja.
Stary 2017-08-30, 12:55   #2675
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie pompowane sa lepsze Mi sie nie zdarzylo jeszcze pekniecie takze jestem dobrej mysli A faktycznie na piaski i bardziej nierowne tereny swietnie sie sprawdzaja.
Ooo a jakiej firmy ? Bo z kolei koleżanka ma 2-latka i pękły jej już 5 razy A jeszcze na przednie i tylne koła ma różne dętki

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:57   #2676
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a zastanawiacie się nad wózkami? ja się śmieję, bo mieliśmy wybrany zanim zaczęliśmy się starać

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___

Ja mam po pierwszym dziecku ukochanego najpiękniejszego Modda choć troszkę styrany właśnie wczoraj pisałam do serwisu czy wymienią mi pożółkłe plastiki. ale myślę że to będzie jako dodatkowy wózek

a zastanawiam się nad stokke xplory nad którym też myślałam w pierwszej ciąży ale gdy by zobaczyłam ze quinny można wymienić przednie koło na 2 to wówczas przepadłam.

choć ostatnio spodabał mi się jeszcze bardziej stokke crusi ale wycofali go z naszego kraju ! i boję się że będę znowu zdesperowaną babą w ciąży poszukującą wózka

w pierwszej ciąży tak upatrzyłam sobie gondole dla dziewczynki do tego modda że nie było opcji żeby była inna choć zawsze mówiłam ze będę mieć czarną obdzwoniłam wszystkie sklepy w Polsce już chciałam zamawiać zdesperowana z anglii ale udało mi się zaleźć ostatnią w zielonej górze wysyłałam mamę po nią oczywiście musiałam mieć pewność że jeśli by się urodził chłopiec mogę wymienić na inny kolor na szczęście takiej potrzeby nie było. Więc Gondolę miałam kupioną już w listopadzie w 4 miesiącu ciąży

Podoba mi się też Mima Xari ale cena przegięcie. - choć świetnie się sprawuje w terenie - tu doświadczenie

Dodam że mieszkam na wsi i wożąc dziecko w Quinny Modd nie było wówczas u nas chodników jechał super po wybojach dziecko nie latało tak więc polecam.

Teraz mamy chodniki tak więc mogę szaleć

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2017-08-30 o 12:59
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 12:57   #2677
lelowa
Zakorzenienie

U nas tez zaraz beda dwa lata uzywania i powiem szczerze takiego dosc intensywnego. Mamy z baby design.
Stary 2017-08-30, 12:59   #2678
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Ja mam po pierwszym dziecku ukochanego najpiękniejszego Modda choć troszkę styrany właśnie wczoraj pisałam do serwisu czy wymienią mi pożółkłe plastiki. ale myślę że to będzie jako dodatkowy wózek

a zastanawiam się nad stokke xplory nad którym też myślałam w pierwszej ciąży ale gdy by zobaczyłam ze quinny można wymienić przednie koło na 2 to wówczas przepadłam.

choć ostatnio spodabał mi się jeszcze bardziej stokke crusi ale wycofali go z naszego kraju ! i boję się że będę znowu zdesperowaną babą w ciąży poszukującą wózka

w pierwszej ciąży tak upatrzyłam sobie gondole dla dziewczynki do tego modda że nie było opcji żeby była inna choć zawsze mówiłam ze będę mieć czarną obdzwoniłam wszystkie sklepy w Polsce już chciałam zamawiać zdesperowana z anglii ale udało mi się zaleźć ostatnią w zielonej górze wysyłałam mamę po nią oczywiście musiałam mieć pewność że jeśli by się urodził chłopiec mogę wymienić na inny kolor na szczęście takiej potrzeby nie było. Więc Gondolę miałam kupioną już w listopadzie w 4 miesiącu ciąży

Podoba mi się też Mima Xari ale cena przegięcie. - choć świetnie się sprawuje w terenie - tu doświadczenie

Dodam że mieszkam na wsi i wożąc dziecko w Quinny Modd nie było wówczas u nas chodników jechał super po wybojach dziecko nie latało tak więc polecam.
No właśnie my myślimy nad mima widziałam filmik - bajer

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 13:02   #2679
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Ja jak narazie przytyłam 1,5 kg więc chyba nie jest źle. Ale u mnie juz brzuszek widac. ;-)
Stary 2017-08-30, 13:11   #2680
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja jak pierwszy raz sie porzygalam to tez sie balam ze mnie nie ominie i dopiero sie zaczyna ale moja częstotliwość wymiotowania to mniej wiecej raz na tydzien wiec takie cos przetrwam. Gorzej ze po jednorazowym bełcie czuje sie strasznie zmęczona. No wczoraj to bylam nieprzytomna, spalam 11 godzin...

Ja sobie ogladam i wiem jaki ksztalt chcę, tylko musze wybrać firmę i kolor

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No ja tez wczoraj po wymiotach sie bardzo zle czulam, ogolnie od rana myslalam ze mi glowa eksploduje :/

Jaki kształt wózka chcesz?

Ogólnie polecacie te wózki 3w1?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 13:14   #2681
Pannkaka
Rozeznanie

Wiadomo nie jest fajnie duzo przytyc, ale wydaje mi sie, ze za duzo sie temu poswieca uwagi, media, rodzina, jakas taka bezsensowna presja... Wydaje mi sie tez, ze zrzucic wage ciazowa jest latwiej niz sie wiekszosci wydaje, a to, ze czasem pare kg zostanie... No bywa Z waga jeszcze da sie cos zrobic, ale takie rozstepy zostaja na zawsze. I wcale nie musza zalezec od tego ile sie przytylo, czy jak sie o skore dbalo. Geny, budowa ciala, jest duzo czynnikow. Nie wiem, czy moj brzuch kiedykolwiek bedzie jeszcze taki plaski jak kiedys, czy juz zawsze taki troche mamusiowy...

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Mi detka pekla raz, po 1,5 roku, ale to byla moja wina, bo tak zaladowalam wozek, ze nie mial szans

Cytat:
U nas tez zaraz beda dwa lata uzywania i powiem szczerze takiego dosc intensywnego. Mamy z baby design.
My mamy baby design lupo comfort i bylismy z niego bardzo zadowoleni. Jego wady (albo i zalety) to, ze jest dosc duzy i dosc ciezki, ale nigdy nie musielismy go nosic i mamy duzy bagaznik Teraz tylko go upiore i dokupie pasujaca dostawke/platforme, bo stawiam, ze corka czasem moze nie bedzie chciala wszedzie na piechote chodzic, ale na tyle jest duza, ze podwojnego juz sie nie oplaca kupowac
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 13:15   #2682
Wilanka
Rozeznanie

Cześć 👋
Ja już po prenatalnych wszystko wyszło ok, dzisiaj dzidzia znowu mega się wiercila co do płci to niestety nie mam zbyt jednoznacznej odpowiedzi. Lekarka powiedziała, że raaaczej w stronę dziewczynki, ale może jeszcze coś urosnąć. Więc niby wiem ale nie wiem :-P
W poprzedniej ciąży ta sama robiła mi usg i wtedy to przynajmniej powiedziała, że jej wygląda na dziewczynke i nic nie mówiła, że może coś urosnąć, więc będę czekać cierpliwie aż będzie lepiej widać

Termin porodu 10 marca
Kolejna wizyta u gina 26.09

Edytowane przez Wilanka
Czas edycji: 2017-08-30 o 13:18
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 13:16   #2683
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
No ja tez wczoraj po wymiotach sie bardzo zle czulam, ogolnie od rana myslalam ze mi glowa eksploduje :/

Tak, ja jestem zadowolona. Tylko fotelik nie z zestawu, a jakis z testami.
Stary 2017-08-30, 13:18   #2684
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Tak, ja jestem zadowolona. Tylko fotelik nie z zestawu, a jakis z testami.
No własnie fotelik to wiem że nie ten z zestawu, ale podobaja mi się te nosidełka tez

PM 2017
Stary 2017-08-30, 13:20   #2685
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
My mamy baby design lupo comfort i bylismy z niego bardzo zadowoleni. Jego wady (albo i zalety) to, ze jest dosc duzy i dosc ciezki, ale nigdy nie musielismy go nosic i mamy duzy bagaznik Teraz tylko go upiore i dokupie pasujaca dostawke/platforme, bo stawiam, ze corka czasem moze nie bedzie chciala wszedzie na piechote chodzic, ale na tyle jest duza, ze podwojnego juz sie nie oplaca kupowac
Mamy identyczny I mam te same odczucia, ciezki to fakt ale rowniez nie musialam go nosic, a do auta wchodzi bez skladania takze git Gondolka stan idealny, tylko spacerowka do odswiezenia. Ogolnie patrzac na cene, ktora jest niska to bardzo solidny, zwrotny i wytrzymaly wozek.
Daj linka jak wybierzesz podstawke, bo tez sie nad tym zastanawiam.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Wilanka cudownie
Stary 2017-08-30, 13:40   #2686
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a zastanawiacie się nad wózkami? ja się śmieję, bo mieliśmy wybrany zanim zaczęliśmy się starać

Ja mam dwa, a licząc spacerowke od zestawu to trzy, wiec starczy
Chociaż nie powiem, kusi mnie kolejny wózek

Cytat:

Nie polecam. Wg mnie lepiej kupić gondole, a potem fajna spacerówkę. Ja miałam wózek 2w1 a i tak musiałam kupic spacerówkę z kubelkowym siedziskiem. Młody w tej od zestawu jakoś krzywo siedział, widać było że mu niewygodnie.

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Cześć 👋
Ja już po prenatalnych wszystko wyszło ok, dzisiaj dzidzia znowu mega się wiercila co do płci to niestety nie mam zbyt jednoznacznej odpowiedzi. Lekarka powiedziała, że raaaczej w stronę dziewczynki, ale może jeszcze coś urosnąć. Więc niby wiem ale nie wiem :-P
W poprzedniej ciąży ta sama robiła mi usg i wtedy to przynajmniej powiedziała, że jej wygląda na dziewczynke i nic nie mówiła, że może coś urosnąć, więc będę czekać cierpliwie aż będzie lepiej widać

Termin porodu 10 marca

Super
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 13:43   #2687
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Cześć 👋

Termin porodu 10 marca

Super wieści

PM 2017
Stary 2017-08-30, 13:45   #2688
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
No własnie fotelik to wiem że nie ten z zestawu, ale podobaja mi się te nosidełka tez
Jakie nosidełka? 😎
O to chodzi? Screenshot_2017-08-30-13-43-20_com.android.chrome.png
Stary 2017-08-30, 13:51   #2689
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Nie polecam. Wg mnie lepiej kupić gondole, a potem fajna spacerówkę. Ja miałam wózek 2w1 a i tak musiałam kupic spacerówkę z kubelkowym siedziskiem. Młody w tej od zestawu jakoś krzywo siedział, widać było że mu niewygodnie.
U nas spacerowka z zestawu bardzo dobrze sie sprawdzila, dopiero teraz (a corka ponad 2,5 roku) na wyjazd kupilismy jeszcze baby jogger city mini. Do pociagu taki skladany jest super, czesto jezdze z nia sama i to skladanie jedna reka to dla mnie rewelacja. No i tez w tym pierwszym juz corce troche ciasno. Nie kupilibysmy gdyby nie to, ze zdecydowalismy sie na drugie dziecko, ale wiemy, ze sie jeszcze przyda. Na wakacjach bylo super, na wycieczki weekendowe teraz tez

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Ale corka jak ja zapytac, to woli baby design

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

A no i dziewczyny, gratuluje udanych wizyt! Przez to przeziebienie i teraz nadrabianie w pracy troche przeoczylam i teraz widze, ze bylo sporo dobrych wiesci, trzymam kciuki za kolejne!
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 13:54   #2690
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Tez mnie wczoraj potwornie glowa bolała

Jestem zapatrzona w wozki takie jak Anex Sport- takie... kapsułowe nie podobaja mi sie takie kanciaste ksztalty

Cytat:
Wiadomo nie jest fajnie duzo przytyc, ale wydaje mi sie, ze za duzo sie temu poswieca uwagi, media, rodzina, jakas taka bezsensowna presja... Wydaje mi sie tez, ze zrzucic wage ciazowa jest latwiej niz sie wiekszosci wydaje, a to, ze czasem pare kg zostanie... No bywa Z waga jeszcze da sie cos zrobic, ale takie rozstepy zostaja na zawsze. I wcale nie musza zalezec od tego ile sie przytylo, czy jak sie o skore dbalo. Geny, budowa ciala, jest duzo czynnikow. Nie wiem, czy moj brzuch kiedykolwiek bedzie jeszcze taki plaski jak kiedys, czy juz zawsze taki troche mamusiowy...

Mi detka pekla raz, po 1,5 roku, ale to byla moja wina, bo tak zaladowalam wozek, ze nie mial szans

Ja sie waga nie przejmuję. Wiem ze te kilogramy po ciazy zejdą a i tak przy dziecku bedzie mnostwo pracy i latania

Cytat:
Cześć 👋

Termin porodu 10 marca

Świetnie!

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 13:55   #2691
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas spacerowka z zestawu bardzo dobrze sie sprawdzila, dopiero teraz (a corka ponad 2,5 roku) na wyjazd kupilismy jeszcze baby jogger city mini. Do pociagu taki skladany jest super, czesto jezdze z nia sama i to skladanie jedna reka to dla mnie rewelacja. No i tez w tym pierwszym juz corce troche ciasno. Nie kupilibysmy gdyby nie to, ze zdecydowalismy sie na drugie dziecko, ale wiemy, ze sie jeszcze przyda. Na wakacjach bylo super, na wycieczki weekendowe teraz tez

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Ale corka jak ja zapytac, to woli baby design

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

A no i dziewczyny, gratuluje udanych wizyt! Przez to przeziebienie i teraz nadrabianie w pracy troche przeoczylam i teraz widze, ze bylo sporo dobrych wiesci, trzymam kciuki za kolejne!
No taki maly skladany to tez fajna opcja
Stary 2017-08-30, 13:55   #2692
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Jakie nosidełka? 😎
O to chodzi? Załącznik 7213331
Chodzi mi o cos takiego
http://www.babyblue.sklep.pl/img/pro...39/3/8_max.jpg

Tylko nie wiem czy to przydatna rzecz czy raczej gondola jest wygodniejsza?

PM 2017
Stary 2017-08-30, 13:58   #2693
lelowa
Zakorzenienie

No to co wkleilas to jest nosidlo od wozka zestaw 3w1. Tego nie polecam, nie ma zadnych testow zderzeniowych. Czarodziejka wkleila tez nosidelko tylko bezpieczne Mozna bez problemu dokupic adaptery i rowniez wozic na stelazu wozka choc ja zawsze bede optowac za wozeniem w gondoli, pamietajcie w nosidelku dziecko moze byc max 2 godziny i pozycja w ktorej lezy nie jest najodpowiedniejsza dla kregoslupa. Takze male zakupy ok, ale maraton juz nie.
Stary 2017-08-30, 14:00   #2694
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Tez mnie wczoraj potwornie glowa bolała

Jestem zapatrzona w wozki takie jak Anex Sport- takie... kapsułowe nie podobaja mi sie takie kanciaste ksztalty
Czyli widze ze wiele z nas wczoraj mialo kiepski dzien

Te "kapsulkowe" tez mi sie podobaja i widze ich teraz bardzo duzo na ulicach

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
No to co wkleilas to jest nosidlo od wozka zestaw 3w1. Tego nie polecam, nie ma zadnych testow zderzeniowych. Czarodziejka wkleila tez nosidelko tylko bezpieczne Mozna bez problemu dokupic adaptery i rowniez wozic na stelazu wozka choc ja zawsze bede optowac za wozeniem w gondoli, pamietajcie w nosidelku dziecko moze byc max 2 godziny i pozycja w ktorej lezy nie jest najodpowiedniejsza dla kregoslupa. Takze male zakupy ok, ale maraton juz nie.
A to tego nie wiedziałam, myslalam ze to tlko takie do jezdzenia, noszenia do domu a nie do samochodu dobrze wiedziec

PM 2017
Stary 2017-08-30, 14:04   #2695
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi mi o cos takiego
http://www.babyblue.sklep.pl/img/pro...39/3/8_max.jpg

Tylko nie wiem czy to przydatna rzecz czy raczej gondola jest wygodniejsza?
To jest to samo. Fotelik/ nosidelko
Tylko, z to od zestawu nie ma testów a np to maxi cosi ma i jest bezpieczne
Stary 2017-08-30, 14:07   #2696
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli widze ze wiele z nas wczoraj mialo kiepski dzien

Te "kapsulkowe" tez mi sie podobaja i widze ich teraz bardzo duzo na ulicach

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

A to tego nie wiedziałam, myslalam ze to tlko takie do jezdzenia, noszenia do domu a nie do samochodu dobrze wiedziec
Spoko ja tez bylam zielona kiedys i wlasnie takie kupilam :/ Takze mysle, ze lepiej zainwestowac w jedno dobre nosidelko i adaptery niz miec dwa.
Stary 2017-08-30, 14:17   #2697
dustinthewind
Rozeznanie

Kurczę, zjadłam bułkę z białym serem i męczy mnie zgaga...
co jest dobre na zgagę?
tak samo mam jak zjem ciepły obiad, położę się i zasnę, to od razu jak się obudzę, męczy mnie zgaga...
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 14:22   #2698
lelowa
Zakorzenienie

Podobno mleko...
Stary 2017-08-30, 14:22   #2699
Mecassie
Zakorzenienie

Jeju na wózkach kompletnie się nie znam, te nazwy które wyśmienicie to dla mnie kosmos. Aczkolwiek wiem że kupimy wszystko używane (wózek i fotelik)

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-30, 14:23   #2700
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Kurczę, zjadłam bułkę z białym serem i męczy mnie zgaga...
co jest dobre na zgagę?
tak samo mam jak zjem ciepły obiad, położę się i zasnę, to od razu jak się obudzę, męczy mnie zgaga...
Moja mama mowi ze na zgage najlepsze jest jabłko. Sama je jadla jak miala w ciazy zgage i mojego dziadka ratowala kiedys w nocy jablkiem jak go dopadla straszna zgaga

Ok to jezeli chodzi o wozki 3w1 to mamy tak: gondola+spacerowka+foteli k (ktory sluzy tez jako nosidełko ale nie spelnia zbyt dobrze zadnej z funkcji?)? Czy fotelik do samochodu dla noworodka to to samo co nosidelko i da sie go zamontowac do stelaza dowolnego wozka za pomoca adaptera?

Mecassie, ja sie uparlam na nowy wozek i łóżeczko. Nie wiem, nie chce uzywanego przez kogos obcego. Tzn ja w ogole nie przepadam za uzywanymi rzeczami. Nie cierpie na nadmiar pieniedzy ale lubie miec nowe, czyste, pachnace no i takie jak sobie wymysle i wybiorę a nie takie jakie bedzie akurat na sprzedaż maz mi mowil ze dostaniemy wozek po znajomych ale ja nie chce. Chce przy pierwszym dziecku zeby mialo nowke sztuke niesmiganą mam jakas blokade psychiczną

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-08-30 o 14:28
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości