|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
jak będę u mamy to się zważę i dam znać, ja w domj wagi nie posiadam. Na oko na nogach widać że dużo miałam wody i mi zeszła, byłam przekonana że tak przytyłam. Mąż mówi że chudne z dnia na dzień zobaczymy jak się zważę.Piękne brzuszki macie U nas znowu kolejny długi, zalatany dzień. Zosia od wagi wyjściowej ze szpitala przybrała 450g w tydzień
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Poli u mnie też 17 dni. Zgrabny brzuszek.
Juka twój brzuszek też zgrabniutki. E Byłam dziś na radzie. Potem obiad. Impreza skończyła się dopiero po 18.00. ale miło było znowu wszystkich spotkać. Wróciłam do domu i się poryczalam, że nie wracam do pracy we wrześniu. Tak mi tego brakuje. Każdy dziś mówił o dekoracji, dostał przydział czynności i wpadł w ten wir, a ja nie miałam mieć teraz 3 klasę, musiałam ją oddać. I generalnie złapałam dola. Przepraszam, musiałam się wygadać. Ale nie umiem sobie z tym poradzić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Migotka, aniołek ładne brzuszki. Blonde działasz pełną parą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Marta widzisz, mówiłam że ze stopką będzie dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę, ze tylko w brzuch poszło. A jest odpowiednio duzy, więc serio nie ma się czym martwić Łał! To na pewno nie bliźniaki? Blond ten sok to dla Ciebie, czy męza? trzeba szaleć przed połogiem! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś się zebrałam i spakowałam torbę do szpitala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka, super że się wyjście udało
![]() Nie smutaj Dla porównania mój bebech w 39 tygodniu poprzedniej ciąży. |
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek dzięki. Trudno mi jakoś. Brzuszek piękny.
Może jutro i ja wrzucę swój brzuszek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne brzuszki
ja jutro swój wrzucę jak nie zapomnę a ja dostałam jakiegoś kopa energetycznego : gotuje,sprzątam itp chyba organizm szykuje sie do porodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
U was konkret brzuszki. Przynajmniej widac, że ciążowe. Bo mojego chyba panie w osiedlowym markecie nie widza. Jak wół wiszą plakietki, że kobiety w ciąży bez kolejki, ale ano razu mnie nie poprosiły, chociaż robię tam zakupy niemal codziennie. Dziś zobaczyłam, ze mozna podzielić się swoimi uwagami co do funkcjonowania sklepu telefonicznie albo mailowo. Kusi mnie, żeby napisać parę słów. Skoro sklep, sieciowka ma taką politykę, to chyba pracownice powinny tego przestrzegać..
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Juka, tak mam już donoszoną. Dzisiaj dokładnie 37 t 3 d.
Śliczne brzuszki. Też muszę jakieś podobne foto zrobić, bo większość mam w ubraniach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Jutro już wrzesień. Jeśli nikt dziś nie urodzi, to kolejne dzieci będą już wrześniowe
|
|
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez o tym pomyslałam jak sie obudziłam teraz czekam na Mameginekolog która bedzie w pytaniu na sniadanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3522 | |||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Super, że Zosia przybiera i że ze stópką wszystko dobrze Cytat:
kiedyś mamaginekolog pisała o sposobach na przyspieszenie porodu i tam ananasy właśnie były. Wypróbowałam już wszystko i na Oliwiera nic nie działa Trzeba szaleć, tylko ten brzuch mi opadł i już niewygodnie z nim ![]() Cytat:
![]() Witam się w dzień terminu z usg ![]()
|
|||
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Blond jakby nie było, za 1,5 tyg i tak mały będzie już w twoich ramionach. To taka najdłuższa opcja. Trzymam kciuki aby było szybciej.
Ja za to mam tego dola związanego z pracą i nawet przestałam myśleć o porodzie, o wszystkim. Dziś rano znowu ryczalam. Mąż wrócił z nocy i już nie wiedział co się dzieje. Jaka głupia baba ze mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3524 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
pisałam Wam o tych dziewczynach z mojej szkoły rodzenia, u tej ostatniej też skończyło się cc po tygodniu leżenia w szpitalu i wywoływaniu porodu, a dla mnie to najgorsza z możliwych opcji ![]() Ja ostatnio cały dzień ryczałam, ale bez konkretnego powodu, już miałam wszystkiego dosyć. Mam nadzieję, że dół szybko Ci przejdzie, roczek z maleństwem szybko zleci i trzeba będzie do tej pracy wrócić ![]() ja za swoją nie tęsknię
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Blond ja też się boję wywołać. Oby mały wyszedł sam .
Co do pracy to jeszcze wczoraj się dowiedziałam, że moja sala jest przeniesiona do innej ( dużo lepszej, z tablicą multimedialna) ale ze mnie nie ma, to jest przypisana do dziewczyny która mnie zastępuje. Taka sala przeszła mi koło nosa do tego jak wrócę na koniec października to ciekawe czy dostanę 1 klasę, czy mnie gdzieś wcisną na rok na przeczekanie (najgorsza opcja) bo jest nas teraz 9 klas trzecich, a w standardzie pewnie za rok będzie 6. I jeszcze nie wiem co z Awansem. Bo przez to, że w tym roku nie zaczynam, to może wejść przepis że przerwa się wydłuża z roku na 4 lata i będę musiała jeszcze 2 lata czekać. No normalnie rycze i ryczę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam wrażenie, że teraz jest masa wywoływanych porodów... Też bym tego nie chciała, bo z reguły i tak kończą cc...
Zazdroszczę Madzialenka pracy, którą lubisz. Ja muszę się zastanowić co zrobić ze sobą bo do swojej korpo raczej wracać nie chcę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Poli mąż mówi, że chyba lubię ją za bardzo. Ech....
Też mi się wydaje, że większość wywoływanych porodów kończy się CC. Nie chcę tego ![]() Kiedy teraz masz wizytę? Ja 6 września. Najpierw jadę z Mają do Warszawy (130km w jedną stronę) na testy skórne. Potem wracamy i na 19.00 do ginekologa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
U mnie 4 września, już nie mogę się doczekać
a podróży do wawy nie zazdroszczę. Myślę, że przenoszę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Poli ja też czuję, że przenoszę. Maja wyszła sama, ale 3 dni po terminie.
|
|
|
#3530 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie była mama.Stwierdziła że brzuch mi wcale nie opadł ale że jest dużo większy 😃 Rano mnie mocno brzuch bolał.Coś czuje że na szyjkę miało to wpływ.Wieczorem mam wizytę to się dowiem.
Madzialenka zazdro że tak lubisz swoją pracę.Ja w ciąży musiałam sie zwolnić.W domu z córcia posiedzę dwa lata a potem będę czegoś szukać.Lekko pewnie nie będzie po trzech latach przerwy. |
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Juka ooo daj koniecznie znać, jak po wizycie. O której masz?
Dlaczego musiałaś się zwolnić? Mam piłkę. Mam na niej siedzieć i kręcić biodrami, czy coś jeszcze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3532 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() nie ma co wybiegać tak daleko w przyszłość Cytat:
Ja na 14 mam ktg
|
||
|
|
|
#3533 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok 16 pewnie wejdę.Mam nadzieje że usłyszę same dobre informacje.Mialam umowę zlecenie.Od stycznia miała być normalna umowa której oczywiście nie dostałam.Tylko mydlenie oczu.Mój szef to psychol.Pracowałam tam bo chciałam mieć jak najwięcej doświadczenia mimo że psychicznie męczyłam się bardzo.Jak się okazało że jestem w ciąży to myślałam że troche tam popracuje.Ale z dnia na dzień czułam się coraz gorzej.I te nerwy przez niego też dobrze na mnie nie wpływały.W koncu powiedziałam mu o ciąży.Oczywiście się ucieszył.Myślałam że pozwoli mi wziąć taki mini urlop aż poczuje się lepiej.Ale on dał mi jasno ale kulturalnie do zrozumienia że mam się zwolnić.Suma sumarum po takim potraktowaniu z jego strony zwolniłam się z dnia na dzień zostawiając go w czarnej dupie ze świeżą pracownicą ktora totalnie nic nie umiała.Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie..
|
|
|
|
#3534 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
ale lepiej się zwolnić niż męczyć w ciąży z takim szefem. Tylko przez to zostałaś teraz pewnie bez żadnych pieniędzy?
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Blond dzięki
masz rację. Dziękuję za pocieszenie. Powodzenia na ktg. Juka się świnia z tego pracodawcy. Ech... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak zostałam bez pieniędzy.Na szczęście mąż dobrze zarabia.A po porodzie będę składać wniosek o kośniakowe.Mąż od dawna mówił żebym się zwolniła i nie męczyła z psycholem.Dojrzewałam do tej decyzji i w sumie dobrze się stało i nie żałuję.Ale gdyby nie ciąża pewnie dalej bym się tam męczyła..
|
|
|
|
#3537 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
później na pewno znajdziesz sobie dużo lepszą pracę
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam taką nadzieję 😊 Zresztą teraz córcia najważniejsza.Martwić się będę potem😊
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać co po wizycie 😉 Madzialenka, o jakiej przerwie piszesz? Między mianowaniem a dyplomowaniem? Nie smuć się. Mały się urodzi, to nie będziesz narzekać na nudę 😉 A ja mam wrażenie, jakby szyjka mi się jeszcze bardziej skróciła i mam główkę Emi pomiędzy nogami. Normalnie chodzić nie mogę, ani dłużej siedzieć. Jak mała wierci się w brzuchu, to mam wrażenie, że przebije pęcherz płodowy. Dzisiaj koniecznie pakuję torbę i zobaczymy. Mam przeczucie, że mogę nie wytrwać w dwupaku do następnego tygodnia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek jejku, to może idź do lekarza?
Tak, tak chodzi o staż na dyplomowanego. Teraz przerwa wynosi rok. Ja już mam rok za sobą. Przez ciążę będę miała dwa lata przerwy. Ale jeśli wejdzie ten projekt, że przerwa ma mieć 4 lata to się zapłacze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

jak będę u mamy to się zważę i dam znać, ja w domj wagi nie posiadam. Na oko na nogach widać że dużo miałam wody i mi zeszła, byłam przekonana że tak przytyłam. Mąż mówi że chudne z dnia na dzień
zobaczymy jak się zważę.
miałam mieć teraz 3 klasę, musiałam ją oddać. I generalnie złapałam dola. Przepraszam, musiałam się wygadać. Ale nie umiem sobie z tym poradzić
trzeba szaleć przed połogiem! 
ja jutro swój wrzucę jak nie zapomnę 

pisałam Wam o tych dziewczynach z mojej szkoły rodzenia, u tej ostatniej też skończyło się cc po tygodniu leżenia w szpitalu i wywoływaniu porodu, a dla mnie to najgorsza z możliwych opcji
masz rację. Dziękuję za pocieszenie.