![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie Bez Ściemy :) Zróbmy to razem :)
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76741191]Tak czy inaczej, zejdę jeszcze do tych 53kg i wtedy ocenie sytuacje.[/QUOTE]
Czyli nie ważyłaś nigdy poniżej tych 55kg? Wydaje mi się, że jeśli zejdziesz do 50kg, to Ci się twarz wyszczupli. Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że możesz ćwiczyć twarz. Zaraz przeszperam swoją biblioteczkę, bo mam na pewno 2 książki o ćwiczeniach twarzy, zwalczaniu zmarszczek itd. i dam znać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Największą wagę jaką osiągnelam, to bylo 62kg i wtedy to wręcz żuchwa zaczęła mi zanikać i zlewać się z szyją (kolezanka jak juz schudlam powiedziala mi, ze takie "wole" zaczynaly mi się robić), a wcale nie bylam grubasem jakimś. Czysta genetyka... innym idzie w biodra, jeszcze innym najwięcej w brzuch, a mi w buzie, bo tam widocznie mam najwięcej komórek tłuszczowych. Teraz nie ma tragedii, ale osobiscie wolalabym mieć troszkę szczuplejszą tą twarz. Wierzę, ze jest to do zrobienia jak jeszcze zrzuce te 2-3kg. Będę wam tu dawała znać! Dzięki za rady, cwiczen na twarz nigdy nie stosowalam w sumie, ale slyszalam, poczytam o tym. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2017-08-30 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Konto usunięte
|
p.s. juz teraz mam duzo szczuplejszą po zwaleniu tych 7kg, stąd mysle, ze jeszcze te 3kg mogą naprawdę zrobic różnicę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76743831]Własnie ważyłam - w liceum (50kg) i mialam szczuplutką twarz! W wieku 23 lat przytylam tez do 56kg i jak schudlam do 52kg, to tez bardzo mi buzia wyszczuplala wtedy
![]() Największą wagę jaką osiągnelam, to bylo 62kg i wtedy to wręcz żuchwa zaczęła mi zanikać i zlewać się z szyją (kolezanka jak juz schudlam powiedziala mi, ze takie "wole" zaczynaly mi się robić), a wcale nie bylam grubasem jakimś. Czysta genetyka... innym idzie w biodra, jeszcze innym najwięcej w brzuch, a mi w buzie, bo tam widocznie mam najwięcej komórek tłuszczowych. Teraz nie ma tragedii, ale osobiscie wolalabym mieć troszkę szczuplejszą tą twarz. Wierzę, ze jest to do zrobienia jak jeszcze zrzuce te 2-3kg. Będę wam tu dawała znać! Dzięki za rady, cwiczen na twarz nigdy nie stosowalam w sumie, ale slyszalam, poczytam o tym.[/QUOTE] AAAAAAA, no to spoko ![]() Myślałam, że to może kwestia budowy twarzy, ale jeśli już kiedyś byłaś zadowolona z kształtu i wyraźnie wiąże się to wagą, to ciśnij ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
BAN stały
|
Nic mi to nie mówi, ale dzięki, będę sprawdzać
![]() Czytałam kiedyś artykuł, w którym było napisane, że na czczo można wykonywać lekkie ćwiczenia, np. rozciągające, a taki cięższy trening raczej jest niewskazany, bo łatwo wtedy spalić mięśnie zamiast tłuszczu. [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76740126]Zgadzam się z tym co piszesz - życie mi pokazało, ze każdy jest inny. Sugerowanie każdej osobie 1800kcl jest nielogiczne, bo bardzo sie różnimy - wiekiem, budową ciała, wykonywaną aktywnoscią fizyczną. Wiadomo, ze 20-latka ma lepszy metabolizm, teoretycznie też więcej sie rusza niz np. 40-latka. Juz nie wspominając o tym, ze więcej energii będzie potrzebować kobieta 180cm wzrostu, niż 160cm. Trzeba po prostu słuchać swojego ciała i obserwować sytuację. Skończylam 30 lat, nie rosnę już, nie rozwijam się, nie biegam ciągle, metabolizm naturalnie mi zwolnił, więc 1800kcl też by bylo dla mnie za dużo, a jakbym chciala to spalic, to musialabym sie katować cwiczeniami, a po co? Też nie raz pomyje na mnie na Wizażu wylano ![]() Tak - schodzenie z niskiej wagi w niższą wymaga albo intensywnych cwiczen, albo restrykcyjnej diety, bo te ostatnie kilogramy najgorzej schodzą. Co do mojej wagi, to patrząc na siebie juz nie musze chudnąć - na dzien dzisiejszy jestem szczupłą osobą, bez brzucha i niezdrowego otłuszczenia. Nadal jednak mysle o zrzuceniu maks 2kg przez moją twarz ![]() ![]() Cindy Crawford Shape Your Body - wstawialam juz w tym wątku link. Cwiczenia te pięknie budują miesnie i wysmuklają ciało - naprawdę sie zmienia, a widac to juz po 2/3 tygodniach ![]() [/QUOTE] To mamy podobne podejście, bo też nie sądzę, że 1800 jest dobre dla każdego. Na wątku "śniadaniowym" raz się wyrwałam, że podstawowa przemiana materii u mnie to niewiele ponad 1400 a dietę mam 1500 i wizażanki na mnie wsiadły, że wyniszczam organizm i robię sobie krzywdę. Przestraszyłam się i napisałam do swojej dietetyczki, to mi tłumaczyła, że mam dietę zbilansowaną i na pewno mojemu organizmowi niczego nie brakuje. Jeszcze chyba lekkiego focha strzeliłam, że "słucham" ludzi z internetu ![]() Rozumiem, co masz na myśli, pisząc o twarzy, bo moja jest bardzo podobna. Zawsze byłam okrągła na twarzy, od dzieciństwa przez wiek nastoletni aż do teraz i to też jest mój kompleks ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mysle, ze jak zbijesz te 6kg, to na pewno buzia cos Ci wyszczupleje - nie ma siły! ![]() Co u was na obiado-kolacje? Ja zmiksowalam papryke zolta, czerwona i ostre papryczki, zabki czosnku, garść jarmuzu z bulionem, dodalam troche kurczaka i zjadlam z ryżem. Kupilam tez ostatnio dynie o smiesznej nazwie Hokkaido, w Lidlu, pokroilam i upiekłam w piekarniku. Cwiczylyscie cos? Ja dzisiaj tylko marsz ok. 5km. Pasowaloby mi pocwiczyc, ale taki len ze mnie, masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
BAN stały
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76749181]To mamy podobnie
![]() ![]() ![]() ![]() Mysle, ze jak zbijesz te 6kg, to na pewno buzia cos Ci wyszczupleje - nie ma siły! ![]() Co u was na obiado-kolacje? Ja zmiksowalam papryke zolta, czerwona i ostre papryczki, zabki czosnku, garść jarmuzu z bulionem, dodalam troche kurczaka i zjadlam z ryżem. Kupilam tez ostatnio dynie o smiesznej nazwie Hokkaido, w Lidlu, pokroilam i upiekłam w piekarniku. Cwiczylyscie cos? Ja dzisiaj tylko marsz ok. 5km. Pasowaloby mi pocwiczyc, ale taki len ze mnie, masakra ![]() Rany, skąd ja znam te głupie gesty i wydymanie policzków ![]() ![]() Ja przybrałam na studiach, pisanie magisterki skończyło się przytyciem 10 kg, dobiłam do 72 i już nie mogłam na siebie patrzeć. Będę zadowolona jak uda mi się zejść do 62, ale nie wiem kiedy to nastąpi, o 59 nawet nie marzę. Nigdy nie jadłam dyni i trochę mnie kusi, żeby spróbować, a trochę się boję. Można do czegoś porównać smak dyni? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
Oj, Wy to macie ułańska fantazje - ja skromnie serek wiejski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Żona
|
Współczuję ja miałam zawsze na odwrót mnie nazywano patyczakiem. Teraz bym nie pogardziła
![]() Mnie zabijają 12h zmiany w pracy i kfc naprzeciwko mnie. Dziś znów o 22 w domu więc nie poćwiczę niestety zjadłam dwa dounaty ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Ja sie cały czas trzymam z waga podobnie jak w liceum. A ta wpadka z przybyciem to był "wypadek". Teraz czuje sie już znowu sobą, ale do ideału to trochę mi jeszcze brakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76749181]Co u was na obiado-kolacje? Ja zmiksowalam papryke zolta, czerwona i ostre papryczki, zabki czosnku, garść jarmuzu z bulionem, dodalam troche kurczaka i zjadlam z ryżem. Kupilam tez ostatnio dynie o smiesznej nazwie Hokkaido, w Lidlu, pokroilam i upiekłam w piekarniku.
Cwiczylyscie cos? Ja dzisiaj tylko marsz ok. 5km. Pasowaloby mi pocwiczyc, ale taki len ze mnie, masakra ![]() U mnie frytki z piekarnika z sałatka ![]() ![]() Dynia hokkaido jest najlepsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76740531]Wstawię wam fotkę dolnej częsci twarzy i z tym z czym uważam, ze mam problem. Widzicie pod koścmi policzkowymi (dolne policzki) te poduszeczki tluszczyku? No więc one spędzają mi sen z powiek... Marzę o szczuplej twarzy, po prostu. Okay, taka pyzata, moze i sprawia, ze mlodziej wyglądam, ale w wieku 32 lat, chcialabym mieć ciut bardziej kobiecą te twarz, a nie taką bułkę z piekarni
![]() Oddaj mi trochę ![]() Dzisiaj na obiad jadłam wątróbkę.. gotowaną. Strasznie sucha, ale nie była taka zła. No i dorwałam wreszcie w osiedlowej aptece żelazo, które kiedyś przypisała mi lekarka. Hemoglobino idę po ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Żona
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76750601]
O, matko. Dużo pracujesz! Mogę zapytać gdzie? Współczuję i wierzę, ze juz nie masz siły na nic po pracy. A jak jest sie tak zmęczonym, to zawsze ma sie ochote zjesc cos sycącego i kalorycznego. [/QUOTE] Może nie tyle co dużo a długo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76722646]Zazwyczaj zawijam w folie i wkladam do piekarnika (180 stopni na ok. 25-30 minut). Przed zawinięciem albo delikatnie polewam oliwą z oliwek, albo ścieram troszkę masła na tarce. Możesz tez u gory posypać koperkiem lub polozyc liscie pietruszki. Niektorzy tez dodaja drobno poszatkowany czosnek, ale mi średnio smakuje ryba z czosnkiem - kwestia osobistych preferencji.
I tak, gotowana jest paskudna ![]() ![]() ![]() Zapomniałam dodać, że kupiłam dzisiaj tego tęczowego pstrąga w biedrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Żona
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Żona
|
Cytat:
![]() W ogóle to witam pmke 2018 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle siedzę sama w domu i zaczynam mieć jakieś schizy, wyszłam na chwilę na balkon, a tam jakaś babcia/dziadek (widziałam tylko siwe włosy) w krzakach i się przedziera powoli w stronę ogródka jak jakiś zombie.. uciekłam jakbym zobaczyła ducha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Żona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() spokojnie, przypuszczam, że ten ktoś chciał załatwić "swoje potrzeby" pod balkonami, bo po co gdzie indziej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76750601]
To super! ![]() Jedna z moich uczennic stwierdziła kiedyś, że po 20 czy 30 tyje się 1kg rocznie.... ![]() No, ja się z tym nie zgadzam, uważam, że niezależnie od wieku można się starać, jak się chce. Z automatu nie robimy się grubsi, tzn. na pewno jest trudniej utrzymać linię, ale nie jest to niemożliwe. Jeśli dbamy o siebie cały czas, to jest łatwiej niż jak się totalnie zapuścimy. Dotyczy to też dbania o skórę, włosy, paznokcie itd. Ja, jak przytyłam, to rzeczywiście nie przypominałam siebie. Byłam zupełnie obcą osobą, wyglądałam jak stara Cyganka. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja za 2 dni będę obchodzić 10-tą rocznicę ślubu. Łezka się w oku kręci. Edytowane przez kocica27 Czas edycji: 2017-08-30 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]()
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
BAN stały
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;76750601]Hmm... cos w tym jest. Ja bym tak nikomu nie powiedziala chyba, ze ktos by sie mnie zapytal o to konkretnie. Wychodzę z zalozenia, ze kazdy niech sobie robi co chce, ludzie mają lusterka i chyba sie widza
![]() Dla mnie smakuje jak bataty, jadłas? ![]() [/QUOTE] Otóż to, jak ktoś zapyta to szczerze odpowiem, ale w innym przypadku nie komentuję. Jadłam, ale mi nie zasmakowały niestety, więc nie wiem czy się na dynię decydować. Cytat:
![]() Skoro temat ślubny się pojawił to ja też się przyznam, że w przyszłym roku w sierpniu wychodzę za mąż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
No to już są 3 pmki 2018
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Laski czy Wy przed @ tez wazycie wiecej ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Żona
|
Chociaż tyle
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() Jak przytyłam, to się wstydziłam, nie wychodziłam z domu, z bratem się ponad rok nie widziałam. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważycie po 55 kg niektóre a ja chciałabym osiągnąć te 60 kg ![]() Ja wczoraj wpierniczałam popcorn. Jak tu schudnąć jak człowiek nie umie się pohamować. ja mam tak samo, jak zaczynam chudnąć to najpierw leci z twarzy i z cycków. ja uważam, że to suknia musi pasować do Panny Młodej a nie ona do sukni. Także wszystko z głową dziewczynki. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.