|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak u mojego brata na ślubie! Tyle, że tutaj widzę było gorzej, bo na aucie jakaś plastelina została Mój brat kupił takie kokardki różowe do przyklejenia na auto! Kasia siedziała naturalnie pół dnia w garażu i układała serduszka na tylnej szybie z tych kokardek ![]() Zaczęło lać zanim wyszliśmy do kościoła! I po przejechaniu kilometra na szybie nie została ani jedna kokardka! Ależ wściekła byłam Cytat:
Mamy grawer- takim ozdobnym pochyłym pismem, U nie jest: Łukaszek 20.09.2008 A u TŻa: Kasieńka 20.09.2008 A gadzinka nie ma imienia ![]() Bo dopiero 3 miesiące temu dowiedziałam się jakiej jest płci Cytat:
Nie płakaj kochana!! Szybko zleci... czas teraz leci jak oszalały... Mnie dosłownie przez palce ucieka Dziękuję pięknie za komplementa! Za tydzień imprezka, trzeba było zrobić pazura pod kolor sukienki A kształt to zasługa mojej stylistki pazurków Oooo, dziewczynki jakbyście znalazły jakieś wzory na pazurki ślubne z koronką i złotem to dajcie cynka! Cytat:
Hehehehe No miejmy nadzieję, że chociaż połowa się wykluje! Za 2 tygodnie powinno się już coś zacząć dziać! Co zrobię?? Hmmm... sprzedam! Po promocyjnej cenie ![]() Ktoś chętny ??
20.05.2015 punkt południe 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-26 o 15:54 Powód: post pod postem!!! |
||||
|
|
|
#3302 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
A co do róznych rzeczy zamiast kwiatów,to na pewno umieszcze to na zaproszeniu,aczkolwiek jeszcze nie wiem w jakiej formie ![]() Cytat:
a ile ma latek??dziewczyny wkleje zdjecie dekoracji auta z wesela..moze kogos zainspiruje
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Jaka piękna pogoda za oknem, to już powoli robi się tradycja, że jak są wolne dni to pogoda nie dopisuje a jak trzeba iść do pracy to jest pięknie. Jeśli chodzi o teściową to ja ją poznałam po 19 dniach bycia razem ![]() Rodzina Łukasza mieszka w Przasnyszu a on 9 m-cy wcześniej rozstał się z taką jedną z którą był ponad 6 lat (w sumie to ona powiedziała mu że na gg poznała innego i że wie że to tamten a nie Łukasz będzie jej mężem ) Jej strata mój zysk no i wracając do tematu jak jego rodzice usłyszeli, że jest ktoś to postanowili przyjechać do Warszawy, razem z dziadkami.Pierwsze odwiedziny wyglądały tak, że w małym pokoju sidziałam ja z TŻ, jego rodzice i dziadkowie. Byłam więcej niż zestresowana, ale szybko mi to minęło A kolejny raz się widzieliśmy po jakiś 2-3 tygodniach jak pojechaliśmy do Przasnysza i wtedy po obiedzie Tata TŻ namawiał mnie żebym się położyła na kanapie i odpoczęła. Nieco się krępowałam, ale teraz jak tam przyjeżdżamy to ja z TŻ "gnijemy" na kanapie a jego rodzice na fotelach. Ogólnie teściowie mi się udali, nie mogę narzekać Obrączki - my swoje wzięliśmy od razu ze sklepu, bo był nasz rozmiar, więc nie wiem co to czekanie na obrączki. Z drugiej strony nie miałam takiego uczucia oczekiwania na nie, które Wy macie. I jedna i druga sytuacja coś w sobie ma ![]() Dzieci - chcemy mieć, ale najpierw mieszkanie. Chociaż ja bym chciała żeby było niezaplanowane, żeby po prostu się pojawiło a my będziemy się cieszyć LilStar miesiąc zleci bardzo szybko!! Zajmij się sobą i ani się obejrzysz a TŻ już będzie przy Tobie. Kasienka1985 a że tak spytam kochacie się zawsze do końca czy przerywacie? Bo ja się pytałam ginekologa i mówił mi że takiego przerywania stosunku w ogóle nie zalicza się do okresu starania o dziecko. Pytałam, bo miałam takie same obawy Jezu musimy iść do spowiedzi przedślubnej a tyle naczytałam się o tym na necie, że mam niezłego pietra. Tyle lat nie byłam u spowiedzi, rzadko chodzę do kościoła, współżyję nie z mężem, mieszkamy razem. Tak spanikowałam, że pojadę do klasztoru Bernardynów się wyspowiadać, bo ksiądz chyba by mi nie dał rozgrzeszenia ![]() A do ślubu... 11 dni!!!
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mimo wszystko sobie nie ufam, Łukaszowi tym bardziej Wolę być bezpieczna! Idę na łatwiznę, nie?? ![]() Dziękuję za pochwałę mojego małego smoczyska! W sierpniu będzie rok od kiedy je mam... a miały chyba jakieś 2 miesiace kiedy je kupiłam! Czyli w czerwcu obchodzimy urodziny!! ![]() Co do autka- bardzo ciekawe ozdoby! Czy to są żywe kwiaty??
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Oj udało mi mi sie nadrobić nieprzeczytane posty, ale coz z tego jak musze gonic do pracy... Trzeba jechac ni ma zmiłuj
Miłego dnia!
|
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
sztuczne,ale całkiem fajnie wygladało...chociaz ja osobiscie wolałabym zywe
|
#3307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam Jak już pisałam nie chcemy mieć dzieci na razie <jeszcze nie mam 23 lat>. I owszem, przerywamy. Myslę, że dopiero kiedy pojawi się ta chęć posiadania dzieciątka to zaczniemy się starać i martwić! ![]() Na razie jest dobrze tak jak jest. Nie bój się spowiedzi moja droga!!! To, że czujesz pietra to normalna rzecz i to bardzo dobrze świadczy o Tobie. To znaczy, że żałujesz w jakiś sposób tych popełnionych grzechów i jestes już w połowie drogi! Przede wszystkim jeśli mieszkacie razem to obowiązuje Was tylko jedna spowiedź!!! A nie dwie! Nie ma sensu spowiadanie się 2 razy, bo za pierwszym razem nie będzie postanowienia poprawy, skoro nadal będziecie razem mieszkać! Żeby czuć się w tym dniu wyśmienicie- znaczy zupełnie czystym <w dniu ślubu> bardzo dobrze przygotujcie się do spowiedzi!!! Napiszcie wszystko sobie na kartkach i spokojnie do tego podejdzcie! Nie ma takiej mozliwości, żebyście nie dostali rozgrzeszenia skoro macie się pobrać! Jeśli macie taką możliwość to idźcie do jakiegoś sympatycznego księdza, będzie Wam wtedy łatwiej! No cóż... pozostaje mi tylko życzyć Wam spokoju ducha i powodzenia Cytat:
Ale te są naprawdę fajne! Bynajmniej na fotce wyglądają bardzo naturalnie! Biricchina- zapomniałam dodać!!! Idźcie do spowiedzi dopiero w czwartek lub piątek przed ślubem!!! Nie wcześniej! Jeśli pójdziecie wcześniej i nadal będziecie mieszkać razem, to ksiądz Was odeśle z powrotem! ![]() Bo po spowiedzi musicie być osobno! ![]() Znaczy nie spać ze sobą! ![]()
20.05.2015 punkt południe 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-26 o 15:58 Powód: post pod postem!!! |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a powiedz Kochana jakich kosmetykow dokladnie uzywalas Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jesli nie maja akurat na stanie, to trzeba czekac okolo 4 tygodni Cytat:
![]() Cytat:
a my bylismy na spotkaniu z ksiedzem, ale nie tylko umowilismy sie na konkretny termin na nauki, taki jaki nam pasowal, a inne pary teraz niech sie pod nas dopasowuja, jak im sie nie chcialo przychodzic umowic z ksiedzem ![]() ksiadz jest ogolnie bardzo wyluzowany, wiec powinno byc dobrze
|
|||||||||
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
To może ja zadzwonię do kancelarii, otwierają o 11 i spytam czy jak u nich mamy brać ślub a mieszkamy razem to czy w takim przypadku powinniśmy mieć 2 spowiedzi czy 1?
Kurcze tylko czy wypada dzwonić w takiej sprawie?? |
|
|
|
#3310 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez mialam dzisiaj koszmar slubny... przeplakalam cala noc (we snie oczywiscie )Snilo mi sie ze zadzwonily panie na tydzien przed weselem z salonu sukien slubnych i powiedzialy ze suknia juz jest ze mozna przyjechac i zobaczyc... I pojechalam z mama i okazalo sie ze suknia nie jest biala tylko losoziowo-brazowa i wyglada okropnie i wogole na mnie nie pasuje... i tak przeplakalam cala noc bo bylo za pozno na sprowadzenie nowej... EGH... mam nadzieje ze w zeczywistosci tak nie bedzie bo Cytat:
Wszystkiego najlepszego kobitkom ktore sa mamusiami
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie moje Skarbki
![]() naskrobałyście troszkę przez wczorajszy wieczór ![]() wczoraj byli moi przyszli teście u moich rodziców w celu "pogadania" o ślubie... no i było całkiem całkiem na wszystko przytakiwali teściowa taka normalna kobietka z lepszymi i gorszymi dniami... ogólnie narzekać nie mogę i cieszę sie z takiej sytuacji czytając Wasze posty o dzieciach już rozmawiałyśmy wcześniej... mój TŻ to nawet w tej chwili by już chciał, ja jednak wolałabym poczekać, ale jakby co to też się będę cieszyć ![]() hurrra hurrra.... wczoraj rozdaliśmy pierwsze zaproszenia ![]() moja "ozdoba" na auto w załączniku (już kiedyś chyba wklejałam)... taka sobie, ale całkiem mi się podoba... aaa... jeszcze przysięga. My będziemy powatarzać po księdzu... jakoś tak "bezpieczniej", u nas w kościele przysięgi się nie mówi przez mikrofon, więc będzie chyba mniejszy stresik ![]() co do spowiedzi, też mamy stresa przed nimi... na pierwszą planujemy iść w ten piątek, ale czy wyjdzie to się okaże ![]() a teraz spadam zakuwać... jak bedziecie słyszeć takie "kuj kuj kuj" to właśnie ja dziobię
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po przerwie!
Nie było mnie cały długi weekend, już od środy, więc teraz tylko Was "przeleciałam" ![]() Widzę, że jakieś konflikty się pojawiły. Cóż, nie każdy musi lubić się z każdym, ale faktycznie lepiej, jeśli wszelkie żale będą załatwiane poza forum. Dziś mamy do odbioru obrączki, ale TŻ nie będzie w stanie przyjechać do mnie. Sama mogłabym iść do tego jubilera, ale w końcu trzeba posprawdzać wszystko osobiście Dalej nie wiem, co z tym okryciem wierzchnim. Kumpela stwierdziła, że ważniejsze jest to, żeby mi było ciepło, niż wygląd
|
|
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem prawie pewna, że powinniście mieć jedną spowiedź. Z chociażby logicznego punktu widzenia! Poza tym tak nam mówiono na kursie. Ale jeśli nie jesteś pewna co robić to zadzwoń! ![]() I daj znać jak było! Cytat:
Śliczna jest! Mnie się podobają właśnie takie skromne!! Tylko nie cierpię białych aut!!
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boże ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taki sobie, ale co tam nie chcieliśmy nikomu głowy zawracać i zapłaciliśmy znajmomemu mojej mamy i problem z głowy ![]() co do spowiedzi też słyszałam tak jak Wy, że jak się powie księdzu o wspólnym zamieszkiwaniu to jest tylko jedna spowiedź...
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się! Powiedz po prostu, że się przeprowadziłaś, bo musicie dużo spraw załatwić itp i tak Wam wygodniej! I tyle! Przecież ksiądz nie będzie Cię badał wykrywaczem. A skoro już skłamałaś, to trochę głupio będzie się przyznać... Choć najlepiej by tak było... Przyznać się... I powiedzieć, że się wstydziłaś o tym powiedzieć i skłamałaś. Ale teraz chcesz to sprostować! Uwierz mi, że księża są zadowoleni z tego, że ludzie biorą śluby! Nikt nie będzie Wam tego utrudniał! Ale najlepiej wg mnie być szczerym, bo później możesz mieć wyrzuty sumienia... Czy zrobisz tak czy tak ... i tak będziecie wyspowiadani i weźmiecie ślub! Więc główka do góry!!!
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz! Wiedziałam, że pójdzie gładko!
|
|
#3320 | ||||
|
Raczkowanie
|
I'm back!!!!
W końcu was przeczytałam choć pobieżnie ![]() Witam wszystkie nowe PM Cytat:
Cytat:
Cytat:
:Cytat:
Zobaczymy jak juz dostaniemy materiał, ale ogólnie jestem bardzo happy z pracy obojga. No a teraz relacja. wiem ze powinna być w "juz po" ale tam dam foty zrobione przez profesjonaliste a tu takie zabrane od gości Tego dnia zerwaliśmy sie już po 5 rano, bo obudziły nas sygnały karetek chyba z 20stu. Moja mamcia wpadła do pokoju zeby Darek dzwonił do rodziców bo jechali autokarem czy wszystko ok. Okazało sie ze pod Słupskiem był wypadek - tir wjechał w pociag ![]() Później juz nie moglismy zasnac, wiadomo. Ok 9 pojechalismy przywitać gości i poprowadzić ich do hotelu, przez co o mało ie spóźniłam sie do fryzjera. A tam juz pełen relaks. Fryzurka i makijaz takie jak chciałam. Powrót do domciu a tam juz fotograf robiła swoje - zdjecia ciuszków, Darka, obraczek, bucików itd. - pełen profesjonalizm na którego efekty niestety musze swoje odczekać - jeszcze z 2 tygodnie ![]() W ubieraniu pomagała mi siostra i mamcia. w tym czasie Darek juz sie woził z tata limuzyna po kwiaty i rodziców. Błogosławieństwo- babcia przeczytała specjalny tekst z wierszem dla nas. Siostra Darka ryczała jak bóbr reszta jakoś sie trzymała, tylko babci łamał sie głos ![]() Wyjazd do kościoła. Msza z małym poślizgiem. Darka wprowadziła jego mama. Musiała bidulek ok 5 min na mnie czekać przed ołtarzem - ksiadz zaczał zartować ze sie rozmysliłam, a wszystko przez mojego małego kuzyna który miał nieść obraczki ale sie rozmyślił. W końcu wchodzimy- moje małe druhenki sypia mi kwiatki - bardzo oszczednie , mnie prowadzi tatko, dumny jak paw.Przy ołtarzu Darus z łezkami w oczkach. Zaczyna sie - najpierw czytania w naszym wykonaniu - steresik, ale co za widok. Później przysiega głęboko w oczy, obraczki - wszystko idealnie. Długi buziak przy owacjach gości i księdza (każdy z gości mówił ze ksiadz odjechany - obiecał ze jak Polska wyjdzie z grupy to chrzest za darmo ). Noi stało sie![]() ![]() Przejazd na sale - w limuzynie oczywiście szampan. foty itd. Wejście na sale, podziekowania dla gości, szampan i toast z każdym. Obiadek i pierwszy taniec (walc wiedeński - jak z bajki) - ja jak sparalizowana, ale tylko jedna niezauważalna pomyłka .A póżniej juz impreza na całego. Przy podziekowaniu rodzicom piosenka Dzięki Wam (dzieki wam za nia - moja mamacia sobie ja nagrała i teraz sobie popłakuje przy niej wspominajac ten dzień) Darek mówi bo ja mam ściśnięte gardełko, nagle oddaje mikrofon, robimy z rodzicami małe ściśniete kółeczko i juz tylko im mówimy ze beda dziadkami. Szczery krzyk radości z ich strony a później juz tylko tańczymy i patrzymy na siebie. Oczepiny standardowo - rzucanie welonem i fularem, taniec i zbieranie na 4 kółka . Później fajerwerki, które mój tatko ogłosił na cześć wnuka. Ogólnie wszystko minęło tak szybciutko, ale było pięknie jak z bajki. Noi kilka foteczek: |
||||
|
|
|
#3321 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze pare:
|
|
|
|
#3322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ad. 2 My wszystkim dawaliśmy zaproszenia. Przynajmniej nikt nie pomyli godziny. Cytat:
i iść tylko do jednej.
|
|||
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() , ale nie moge sie poplakac, bo w pracy jestem i pomysleliby, ze jakas glupia![]() jak dobrze, ze wrocilas |
|
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
Mbu wszystko super
ślub jak w bajce Wasze zdrówko no i oczywiście "fasolki"
|
|
#3325 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mbu83 Wygladalas cudownie i Taki cudowny blask bije od ciebie.to chyba ta fasoleczka...Naprawde Przslicznie wygladalas.Slub naprawde jak z bajki.Najszczersze zyczenia dla was,na nowej drodze zycia...GRATULACJE
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I się straszliwie wzruszyłam!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uu Ja tez tak chcę!!!
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak księzniczka!!Pieknie!Nie wiem co jeszcze mogę powiedziec... a relacja,no cóż piekniej już chyba być nie mogło,aż żałuję,że nie było mnie na tej uroczystosci ![]() Teraz czekamy z niecierpliwościa na zdjęcia,chociaz te,ktore wkleiłas mimo,ze robione przed gości to i tak piekne
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
Trudno przekroczę transfer, ale musiałam obejrzeć!
Mbu83 pięknie wyglądaliście! Życzę Wam żebyście już zawsze byli tacy szczęśliwi!! A wracając do spowiedzi to pójdę do dwóch i do pierwszej już albo dopiero dzisiaj. Po rozmowie z proboszczem jakby nowe życie we mnie wstąpiło i nie mam już obaw przed spowiedzią. Pozdrawiam Jadę odebrać winietki, kupić gacie Łukaszowi do ślubu, do kwiaciarni i do spowiedzi
|
|
|
|
#3329 |
|
Rozeznanie
|
MBU - pięknie
![]() Pieknie wygladaliscie... Czysta radosc z Was plynie... GRATULACJIE Ja tez juz chce
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
MBU-zapomniałabym najważniejszego!!!!!
Wyglądałaś przecudnie!!!!!!!!!!!! Suknia boska!!! Normalnie wytrzymać nie mogę!!! ![]() Cytat:
Tyle, że pamiętaj o tym, że nie ilość a jakość się liczy!! Wówczas gdy mieszkacie razem nie ma najmniejszego sensu pójście do spowiedzi wcześniej!! Bo jeszcze tego samego dnia- śpiąc ze sobą- grzeszycie! Nie chcę tu wyjść za jakąś nawiedzoną!!! Ale faktem jest, że sensu to nie ma. Z resztą sama zapytaj księdza! Nam ksiądz na naukach powiedział nie tyle, że nie musimy miec 2 spowiedzi jeśli mieszkamy razem, tylko NIE MOżEMY do nich przystąpić!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

cos mi sie przypomnialo, jakieś 2 latka temu byłam na fajnym ślubie, świadkowie dekorowali autko kwiatkami przykliejanymi na jakąś plastelinę ( utworzyli kształt obrączek), przyczepili duzo balonów i kilka kokard...Jak autko ruszyło, to przy szybkości 50 km/h, balony zaczęły się odrywać i sobie poodlatywały, a niektóre skapciały, a jak już dojechali do kościoła to z kwiatowych "obrączek" na masce samochodu, pozostały plastelinowe póksiężyce, kokardy powiewały jak strzępki halki, a balonów nie było, bądź były - ale pomarszczone jak stare jabłuszka. Poprawialiśmy to szybko ze znajomymi, kiedy goście byli w kościele. Ale nie życzę nikomu tak przystrojonego autka
ja sama chciałabym zaoszczędzić na tym, ale to wspomnienie wyryło mi się w pamięci i zamierzam przystroić autko z pomocą osób znających się na tym.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

co zrobisz z tymi mlodymi jak sie wykluja???????

Przynajmniej zdrowie mi się ustabilizuje...
za to duzym powodzeniem cieszyły sie swojskie wyroby 

wasze komentarze pozwalają mi spojrzeć na tą sytuację trochę spokojniej... Myślę kiedy najwcześniej zrobić test. Hmm... chyba za 2 tyg dopiero
.