|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak u mojego brata na ślubie! Tyle, że tutaj widzę było gorzej, bo na aucie jakaś plastelina została ![]() Mój brat kupił takie kokardki różowe do przyklejenia na auto! Kasia siedziała naturalnie pół dnia w garażu i układała serduszka na tylnej szybie z tych kokardek ![]() Zaczęło lać zanim wyszliśmy do kościoła! I po przejechaniu kilometra na szybie nie została ani jedna kokardka! Ależ wściekła byłam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mamy grawer- takim ozdobnym pochyłym pismem, U nie jest: Łukaszek 20.09.2008 A u TŻa: Kasieńka 20.09.2008 A gadzinka nie ma imienia ![]() Bo dopiero 3 miesiące temu dowiedziałam się jakiej jest płci ![]() Cytat:
Nie płakaj kochana!! Szybko zleci... czas teraz leci jak oszalały... Mnie dosłownie przez palce ucieka ![]() Dziękuję pięknie za komplementa! Za tydzień imprezka, trzeba było zrobić pazura pod kolor sukienki ![]() A kształt to zasługa mojej stylistki pazurków ![]() Oooo, dziewczynki jakbyście znalazły jakieś wzory na pazurki ślubne z koronką i złotem to dajcie cynka! ![]() Cytat:
Hehehehe No miejmy nadzieję, że chociaż połowa się wykluje! Za 2 tygodnie powinno się już coś zacząć dziać! Co zrobię?? Hmmm... sprzedam! ![]() Po promocyjnej cenie ![]() Ktoś chętny ?? ![]()
![]() ![]() 20.05.2015 punkt południe ![]() 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-26 o 14:54 Powód: post pod postem!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
![]() A co do róznych rzeczy zamiast kwiatów,to na pewno umieszcze to na zaproszeniu,aczkolwiek jeszcze nie wiem w jakiej formie ![]() Cytat:
![]() dziewczyny wkleje zdjecie dekoracji auta z wesela..moze kogos zainspiruje ![]()
![]() |
#3303 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Jaka piękna pogoda za oknem, to już powoli robi się tradycja, że jak są wolne dni to pogoda nie dopisuje a jak trzeba iść do pracy to jest pięknie. Jeśli chodzi o teściową to ja ją poznałam po 19 dniach bycia razem ![]() Rodzina Łukasza mieszka w Przasnyszu a on 9 m-cy wcześniej rozstał się z taką jedną z którą był ponad 6 lat (w sumie to ona powiedziała mu że na gg poznała innego i że wie że to tamten a nie Łukasz będzie jej mężem ![]() ![]() Pierwsze odwiedziny wyglądały tak, że w małym pokoju sidziałam ja z TŻ, jego rodzice i dziadkowie. Byłam więcej niż zestresowana, ale szybko mi to minęło ![]() A kolejny raz się widzieliśmy po jakiś 2-3 tygodniach jak pojechaliśmy do Przasnysza i wtedy po obiedzie Tata TŻ namawiał mnie żebym się położyła na kanapie i odpoczęła. Nieco się krępowałam, ale teraz jak tam przyjeżdżamy to ja z TŻ "gnijemy" na kanapie a jego rodzice na fotelach. Ogólnie teściowie mi się udali, nie mogę narzekać ![]() Obrączki - my swoje wzięliśmy od razu ze sklepu, bo był nasz rozmiar, więc nie wiem co to czekanie na obrączki. Z drugiej strony nie miałam takiego uczucia oczekiwania na nie, które Wy macie. I jedna i druga sytuacja coś w sobie ma ![]() Dzieci - chcemy mieć, ale najpierw mieszkanie. Chociaż ja bym chciała żeby było niezaplanowane, żeby po prostu się pojawiło a my będziemy się cieszyć ![]() LilStar miesiąc zleci bardzo szybko!! Zajmij się sobą i ani się obejrzysz a TŻ już będzie przy Tobie. Kasienka1985 a że tak spytam kochacie się zawsze do końca czy przerywacie? Bo ja się pytałam ginekologa i mówił mi że takiego przerywania stosunku w ogóle nie zalicza się do okresu starania o dziecko. Pytałam, bo miałam takie same obawy ![]() Jezu musimy iść do spowiedzi przedślubnej a tyle naczytałam się o tym na necie, że mam niezłego pietra. Tyle lat nie byłam u spowiedzi, rzadko chodzę do kościoła, współżyję nie z mężem, mieszkamy razem. Tak spanikowałam, że pojadę do klasztoru Bernardynów się wyspowiadać, bo ksiądz chyba by mi nie dał rozgrzeszenia ![]() A do ślubu... 11 dni!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja mimo wszystko sobie nie ufam, Łukaszowi tym bardziej ![]() Wolę być bezpieczna! Idę na łatwiznę, nie?? ![]() Dziękuję za pochwałę mojego małego smoczyska! ![]() W sierpniu będzie rok od kiedy je mam... a miały chyba jakieś 2 miesiace kiedy je kupiłam! Czyli w czerwcu obchodzimy urodziny!! ![]() Co do autka- bardzo ciekawe ozdoby! Czy to są żywe kwiaty??
![]() |
#3305 |
Zadomowienie
|
Oj udało mi mi sie nadrobić nieprzeczytane posty, ale coz z tego jak musze gonic do pracy... Trzeba jechac ni ma zmiłuj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zadomowienie
|
sztuczne,ale całkiem fajnie wygladało...chociaz ja osobiscie wolałabym zywe
![]()
#3307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam ![]() Jak już pisałam nie chcemy mieć dzieci na razie <jeszcze nie mam 23 lat>. I owszem, przerywamy. Myslę, że dopiero kiedy pojawi się ta chęć posiadania dzieciątka to zaczniemy się starać i martwić! ![]() Na razie jest dobrze tak jak jest. ![]() Nie bój się spowiedzi moja droga!!! To, że czujesz pietra to normalna rzecz i to bardzo dobrze świadczy o Tobie. To znaczy, że żałujesz w jakiś sposób tych popełnionych grzechów i jestes już w połowie drogi! ![]() Przede wszystkim jeśli mieszkacie razem to obowiązuje Was tylko jedna spowiedź!!! A nie dwie! Nie ma sensu spowiadanie się 2 razy, bo za pierwszym razem nie będzie postanowienia poprawy, skoro nadal będziecie razem mieszkać! Żeby czuć się w tym dniu wyśmienicie- znaczy zupełnie czystym <w dniu ślubu> bardzo dobrze przygotujcie się do spowiedzi!!! Napiszcie wszystko sobie na kartkach i spokojnie do tego podejdzcie! Nie ma takiej mozliwości, żebyście nie dostali rozgrzeszenia skoro macie się pobrać! ![]() Jeśli macie taką możliwość to idźcie do jakiegoś sympatycznego księdza, będzie Wam wtedy łatwiej! No cóż... pozostaje mi tylko życzyć Wam spokoju ducha i powodzenia ![]() Cytat:
Ale te są naprawdę fajne! Bynajmniej na fotce wyglądają bardzo naturalnie! ![]() Biricchina- zapomniałam dodać!!! Idźcie do spowiedzi dopiero w czwartek lub piątek przed ślubem!!! Nie wcześniej! Jeśli pójdziecie wcześniej i nadal będziecie mieszkać razem, to ksiądz Was odeśle z powrotem! ![]() Bo po spowiedzi musicie być osobno! ![]() Znaczy nie spać ze sobą! ![]()
![]() ![]() 20.05.2015 punkt południe ![]() 3740g 58 cm Kocham nad życie!!! ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-26 o 14:58 Powód: post pod postem!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a powiedz Kochana jakich kosmetykow dokladnie uzywalas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesli nie maja akurat na stanie, to trzeba czekac okolo 4 tygodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a my bylismy na spotkaniu z ksiedzem, ale nie tylko umowilismy sie na konkretny termin na nauki, taki jaki nam pasowal, a inne pary teraz niech sie pod nas dopasowuja, jak im sie nie chcialo przychodzic umowic z ksiedzem ![]() ksiadz jest ogolnie bardzo wyluzowany, wiec powinno byc dobrze ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zadomowienie
|
To może ja zadzwonię do kancelarii, otwierają o 11 i spytam czy jak u nich mamy brać ślub a mieszkamy razem to czy w takim przypadku powinniśmy mieć 2 spowiedzi czy 1?
Kurcze tylko czy wypada dzwonić w takiej sprawie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
tez mialam dzisiaj koszmar slubny... przeplakalam cala noc (we snie oczywiscie ![]() Snilo mi sie ze zadzwonily panie na tydzien przed weselem z salonu sukien slubnych i powiedzialy ze suknia juz jest ze mozna przyjechac i zobaczyc... I pojechalam z mama i okazalo sie ze suknia nie jest biala tylko losoziowo-brazowa i wyglada okropnie i wogole na mnie nie pasuje... i tak przeplakalam cala noc bo bylo za pozno na sprowadzenie nowej... EGH... mam nadzieje ze w zeczywistosci tak nie bedzie bo ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego kobitkom ktore sa mamusiami ![]()
![]() |
#3311 |
Wtajemniczenie
|
witajcie moje Skarbki
![]() naskrobałyście troszkę przez wczorajszy wieczór ![]() wczoraj byli moi przyszli teście u moich rodziców w celu "pogadania" o ślubie... no i było całkiem całkiem ![]() ![]() teściowa taka normalna kobietka z lepszymi i gorszymi dniami... ogólnie narzekać nie mogę i cieszę sie z takiej sytuacji czytając Wasze posty ![]() o dzieciach już rozmawiałyśmy wcześniej... mój TŻ to nawet w tej chwili by już chciał, ja jednak wolałabym poczekać, ale jakby co to też się będę cieszyć ![]() hurrra hurrra.... wczoraj rozdaliśmy pierwsze zaproszenia ![]() ![]() moja "ozdoba" na auto w załączniku (już kiedyś chyba wklejałam)... taka sobie, ale całkiem mi się podoba... aaa... jeszcze przysięga. My będziemy powatarzać po księdzu... jakoś tak "bezpieczniej", u nas w kościele przysięgi się nie mówi przez mikrofon, więc będzie chyba mniejszy stresik ![]() co do spowiedzi, też mamy stresa przed nimi... na pierwszą planujemy iść w ten piątek, ale czy wyjdzie to się okaże ![]() a teraz spadam zakuwać... jak bedziecie słyszeć takie "kuj kuj kuj" to właśnie ja dziobię ![]()
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
Witam po przerwie!
Nie było mnie cały długi weekend, już od środy, więc teraz tylko Was "przeleciałam" ![]() ![]() Widzę, że jakieś konflikty się pojawiły. Cóż, nie każdy musi lubić się z każdym, ale faktycznie lepiej, jeśli wszelkie żale będą załatwiane poza forum. Dziś mamy do odbioru obrączki, ale TŻ nie będzie w stanie przyjechać do mnie. Sama mogłabym iść do tego jubilera, ale w końcu trzeba posprawdzać wszystko osobiście ![]() Dalej nie wiem, co z tym okryciem wierzchnim. Kumpela stwierdziła, że ważniejsze jest to, żeby mi było ciepło, niż wygląd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jestem prawie pewna, że powinniście mieć jedną spowiedź. Z chociażby logicznego punktu widzenia! Poza tym tak nam mówiono na kursie. Ale jeśli nie jesteś pewna co robić to zadzwoń! ![]() I daj znać jak było! Cytat:
Śliczna jest! Mnie się podobają właśnie takie skromne!! Tylko nie cierpię białych aut!! ![]()
![]() |
#3314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boże ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do spowiedzi też słyszałam tak jak Wy, że jak się powie księdzu o wspólnym zamieszkiwaniu to jest tylko jedna spowiedź...
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się! Powiedz po prostu, że się przeprowadziłaś, bo musicie dużo spraw załatwić itp i tak Wam wygodniej! I tyle! Przecież ksiądz nie będzie Cię badał wykrywaczem. A skoro już skłamałaś, to trochę głupio będzie się przyznać... Choć najlepiej by tak było... Przyznać się... I powiedzieć, że się wstydziłaś o tym powiedzieć i skłamałaś. Ale teraz chcesz to sprostować! Uwierz mi, że księża są zadowoleni z tego, że ludzie biorą śluby! Nikt nie będzie Wam tego utrudniał! ![]() Ale najlepiej wg mnie być szczerym, bo później możesz mieć wyrzuty sumienia... Czy zrobisz tak czy tak ... i tak będziecie wyspowiadani i weźmiecie ślub! Więc główka do góry!!! ![]()
![]() |
#3318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz! Wiedziałam, że pójdzie gładko! ![]()
![]() |
#3320 | ||||
Raczkowanie
|
I'm back!!!!
W końcu was przeczytałam choć pobieżnie ![]() Witam wszystkie nowe PM ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczymy jak juz dostaniemy materiał, ale ogólnie jestem bardzo happy z pracy obojga. No a teraz relacja. wiem ze powinna być w "juz po" ale tam dam foty zrobione przez profesjonaliste a tu takie zabrane od gości ![]() Tego dnia zerwaliśmy sie już po 5 rano, bo obudziły nas sygnały karetek chyba z 20stu. Moja mamcia wpadła do pokoju zeby Darek dzwonił do rodziców bo jechali autokarem czy wszystko ok. Okazało sie ze pod Słupskiem był wypadek - tir wjechał w pociag ![]() Później juz nie moglismy zasnac, wiadomo. Ok 9 pojechalismy przywitać gości i poprowadzić ich do hotelu, przez co o mało ie spóźniłam sie do fryzjera. A tam juz pełen relaks. Fryzurka i makijaz takie jak chciałam. Powrót do domciu a tam juz fotograf robiła swoje - zdjecia ciuszków, Darka, obraczek, bucików itd. - pełen profesjonalizm na którego efekty niestety musze swoje odczekać - jeszcze z 2 tygodnie ![]() W ubieraniu pomagała mi siostra i mamcia. w tym czasie Darek juz sie woził z tata limuzyna po kwiaty i rodziców. Błogosławieństwo- babcia przeczytała specjalny tekst z wierszem dla nas. Siostra Darka ryczała jak bóbr reszta jakoś sie trzymała, tylko babci łamał sie głos ![]() Wyjazd do kościoła. Msza z małym poślizgiem. Darka wprowadziła jego mama. Musiała bidulek ok 5 min na mnie czekać przed ołtarzem - ksiadz zaczał zartować ze sie rozmysliłam, a wszystko przez mojego małego kuzyna który miał nieść obraczki ale sie rozmyślił. W końcu wchodzimy- moje małe druhenki sypia mi kwiatki - bardzo oszczednie ![]() Przy ołtarzu Darus z łezkami w oczkach. Zaczyna sie - najpierw czytania w naszym wykonaniu - steresik, ale co za widok. Później przysiega głęboko w oczy, obraczki - wszystko idealnie. Długi buziak przy owacjach gości i księdza (każdy z gości mówił ze ksiadz odjechany - obiecał ze jak Polska wyjdzie z grupy to chrzest za darmo ![]() ![]() ![]() Przejazd na sale - w limuzynie oczywiście szampan. foty itd. Wejście na sale, podziekowania dla gości, szampan i toast z każdym. Obiadek i pierwszy taniec (walc wiedeński - jak z bajki) - ja jak sparalizowana, ale tylko jedna niezauważalna pomyłka ![]() A póżniej juz impreza na całego. Przy podziekowaniu rodzicom piosenka Dzięki Wam (dzieki wam za nia - moja mamacia sobie ja nagrała i teraz sobie popłakuje przy niej wspominajac ten dzień) Darek mówi bo ja mam ściśnięte gardełko, nagle oddaje mikrofon, robimy z rodzicami małe ściśniete kółeczko i juz tylko im mówimy ze beda dziadkami. Szczery krzyk radości z ich strony a później juz tylko tańczymy i patrzymy na siebie. Oczepiny standardowo - rzucanie welonem i fularem, taniec i zbieranie na 4 kółka ![]() Ogólnie wszystko minęło tak szybciutko, ale było pięknie jak z bajki. Noi kilka foteczek: |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Raczkowanie
|
i jeszcze pare:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ad. 2 My wszystkim dawaliśmy zaproszenia. Przynajmniej nikt nie pomyli godziny. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jak dobrze, ze wrocilas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Wtajemniczenie
|
Mbu wszystko super
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3325 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mbu83 Wygladalas cudownie i Taki cudowny blask bije od ciebie.to chyba ta fasoleczka...Naprawde Przslicznie wygladalas.Slub naprawde jak z bajki.Najszczersze zyczenia dla was,na nowej drodze zycia...GRATULACJE
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I się straszliwie wzruszyłam!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uu Ja tez tak chcę!!! ![]()
![]() |
#3327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak księzniczka!!Pieknie!Nie wiem co jeszcze mogę powiedziec... a relacja,no cóż ![]() ![]() Teraz czekamy z niecierpliwościa na zdjęcia,chociaz te,ktore wkleiłas mimo,ze robione przed gości to i tak piekne ![]()
![]() |
#3328 |
Zadomowienie
|
Trudno przekroczę transfer, ale musiałam obejrzeć!
Mbu83 pięknie wyglądaliście! Życzę Wam żebyście już zawsze byli tacy szczęśliwi!! A wracając do spowiedzi to pójdę do dwóch i do pierwszej już albo dopiero dzisiaj. Po rozmowie z proboszczem jakby nowe życie we mnie wstąpiło i nie mam już obaw przed spowiedzią. Pozdrawiam Jadę odebrać winietki, kupić gacie Łukaszowi do ślubu, do kwiaciarni i do spowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Rozeznanie
|
MBU - pięknie
![]() Pieknie wygladaliscie... Czysta radosc z Was plynie... GRATULACJIE Ja tez juz chce ![]()
#3330 | |
Zakorzenienie
|
MBU-zapomniałabym najważniejszego!!!!!
Wyglądałaś przecudnie!!!!!!!!!!!! Suknia boska!!! Normalnie wytrzymać nie mogę!!! ![]() Cytat:
Tyle, że pamiętaj o tym, że nie ilość a jakość się liczy!! Wówczas gdy mieszkacie razem nie ma najmniejszego sensu pójście do spowiedzi wcześniej!! Bo jeszcze tego samego dnia- śpiąc ze sobą- grzeszycie! Nie chcę tu wyjść za jakąś nawiedzoną!!! ![]() Ale faktem jest, że sensu to nie ma. Z resztą sama zapytaj księdza! Nam ksiądz na naukach powiedział nie tyle, że nie musimy miec 2 spowiedzi jeśli mieszkamy razem, tylko NIE MOżEMY do nich przystąpić!!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.