|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)
witam. a ja dzis kolejny dzien zprawdzalam czy nie przyszla @ no i na szczescie nie ma. niby mowia ze wynik beta 122,8 to czwarty tydzien i napewno jestem w ciazy ale ja jeszcze nie jestem przekonana. ide pojutrze powtorzyc bete jak nie zaspie bo pobor krwi jest tylko od 7.30 do 8.30.
|
|
|
|
#4473 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
im nas wiecej tym raźniej zwłaszcza doświadczona mame witamy serdecznie - szefuje tu Zanka robi to swoja droga cudownie - jak chcesz dopissze Cie do listy napisz do niej na priv Cytat:
no ciesze się jak głupia
|
||
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak myślicie, czy bóle głowy mogą być objawem ciąży? bo od czterech dni na wieczór boli mnie głowa. Poza tym mam chwilowe zgagi, często sikam, jestem zmęczona i mam zmienne nastroje (wszystko mnie ostatnio wkurza, a za chwile zachowuję się jak jakaś głupia, po prostu dziecinnie). Brzuch nie boli, piersi owszem ale delikatnie. Nie wiem czy bóle głowy i inne opisane przeze mnie rzeczy mogą świadczyć o ciąży.
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4476 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
u mnie coś nowego @ się nie pojawił ![]() od czasu do czasu mam tylko maleńkie brązowawe plamienia testu jeszcze nie robiłam i nie mam zamiaru poczekam jeszcze z 5 dni i wtedy sie zobaczy ![]() jak narazie cysie tylko bolą i są nadal duże
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
#4477 |
|
Wtajemniczenie
|
a to brazowe plamienie bylo w czasie kiedy powinien byc okres?
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zanka nie głow się
|
|
|
|
|
#4480 |
|
Rozeznanie
|
tzn mam je od czasu do czasu
pojawiło się na 4 dni przed okresem i teraz jest od czasu do czasu np. podczas siusiu sie pojawia
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
#4481 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zmian apetytu tak wczesnie nie mialam, ale bole glowy rzeczywiscie byly i to jakos w 2/3tyg od ostatniej miesiaczki. tzn czulam sie jak lekko przeziebiona, troche oslabiona i mialam delikatnie podwyzszona temp - ok 37,2 - 37,4. ale w cyklach kiedy nie bylam a wydawalo mi sie, ze w ciazy jestem to czulam w brzuchu laskotanie takze wmowic sobie mozna wszystko:P
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za odpowiedź. I tak wytrzymam do piątku, bo testu wcześniej i tak nie zrobię niż w sobotę. Zobaczę jak to wszystko wyjdzie. Może faktycznie sobie wmawiam. A nieważne będzie co ma być.
A i chciałam się pochwalić, że nasz pies prawdopodobnie będzie tatusiem, dziś w końcu mu się udało Zmykam spać bo już od dawna mi oko leci ale kolega u nas był i przed chwilką poszedł, nie wypadało przy nim walnąć się do łóżka i spać. To do jutra dobranoc
|
#4483 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie sugeruje, ze sobie wmawiasz tylko lepiej nie oceniac czy jest sie w ciazy czy nie na podstawie objawow tylko testow jesli juz
a ciazy Ci bardzo zycze
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka
czekam z niecierplowosci na sobote ja czuje sie srednio przez moje przeziebienie.W tym tyg mam duzo latania bo musze isc do zdjecia, paszport zalatwic i musze cos z tym moim ubezp wymyslic Mam jeszcze zalegle zakupy obiecane przez TżNa staranka dzisiaj nie mialam ochoty bo przez to przeziebienie glowa mi pekala caly dzien
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że nie sugerujesz, ale ja na pewno coś sobie wmawiam, bo to chyba normalne, że jak pragnie się fasolki to można u siebie wynaleźć wszystkie objawy. I wiem, że nie powinnam tak robić, no ale czasem to jest silniejsze ode mnie.
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry Wiżanki
jaka dziś u Was rano pogoda za oknem? u mnie słonko i zapowiada sie piękny dzionek szkoda tylko, że siedzę dziś w pracy do 17 ![]() u mnie 2 dzień nadal ni widu ni słychu @ tylko tempa spada, dziś 36,2
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
U nas napiecie stala w zwiazku ale ide za rada Gabi i obralam nowa taktyke pozyjemy zobaczymy U nas zapowiadaja 30 stopni dzis wiec juz rano biegniemy na basen bo potem bedzie za cieplo Zanka trzymam kciuki za tescik moze nawet tego samego dnia bedziemy robic mi @ przypada 2 czerwca ale jak sobie na dzien dziecka zrobie to mysle ze nic nie zmieni Tym razem jakos lagodniej przechodze caly cykl nie mysle tyle o ciazy moze przez zgrzyty w domu haha ale mimo to nie mysle a to wazne Lece po kawke i buziole wam sle WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA MATKI dla tych co juz mamami sa i dla tych co juz niedlugo beda
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() widze, że u wszystkich pogoda dopisuje. A ja już wstałam o 6 rano, żeby sie uczyć, ale ileż można się na to patrzeć, trzeba zrobić przerwe na wizaż. Jednak pocieszam się faktem, że to już końcówka i 9-ego czerwca będę po wszystkim. A wtedy stanę się dorosła kobietą, któran ie musi ciągle się uczyć i będę mogła się spokojnie skupić na sobie oraz zacząc wstępne przygotowania do naszego wyjazdu. Zauważyłam,że przez tą zbliżającą się sesje oraz co za tym idzie, nawał kolokwium wogóle nie myśle o fasolce. A zanim przyszłam na ten wątek miałam obsesje na tym punckie Az się zaczynam martwić, czy ze mną wszystko ok.
|
|
|
|
#4489 |
|
Rozeznanie
|
no i się chyba @ rozkręca
a już miałam taką nadzieję ![]() trudno trzeba będzie starać się w następnym cyklu bardziej
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczyny
życzę Wam (i sobie ) w Dniu Matki, żebyśmy to my za rok mogły świętować ten dzień, już jako mamy
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dołączam się do życzeń![]() Kupujecie coś swoim mamuśkom z tej okazji???Ja jestem w akademiku, ale wczoraj swojej powiedziałam, że ma do mnie zadzwonić, żebym mogła Jej złożyć życzenia (bo nie mam nic na koncie)
|
||
|
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
no nie obraziłabym się
![]() Cytat:
bardzo jej było miło jeszcze została teściowa
|
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczynki
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
no, to zaczynamy dzien mamy
![]() Dokładnie rok temu się zaręczyłam ehhhhhhhto może trzeba się dzis o fasolkę postarać może sie uda :PKathi
|
|
|
|
#4497 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiejszego dnia dość, zimno, mokro, wieje- katastrofa ;(
Dziś o 18.00 wizyta u gin. ciekawe- ehhhhh Rozmawiałam wczoraj z tą koleżanką co na in vitro jeździ... Dziewczynki naprawdę nie dość, że to cała masa pieniędzy idzie to ile się człowiek nacierpi, ile na patrzy w tych klinikach. A i najważniejsze co powiedziała to, że najpierw!!! powinien przebadać sie facet i to w porządnej klinice leczenia niepłodności, bo kobieta z tysiąca powodów moze mieć problemy z zajściem w ciąże a facet tylko z jednego: plemniki! No i że w takiej klinice po badaniu tych plemników od razu facetowi powiedzą, czy jest szansa czy nie
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko 4 dni do @, ale teraz zacznie mi się dłużyć strasznie. Kurcze kusi mnie żeby kupić test ale jakoś się póki co powstrzymuję. Boję się, że teraz będzie tak jak miesiąc temu, do końca miałam nadzieję, że się udało, bo @ rozkręcał się cały dzień, już wolałabym żeby @ zaczął się od razu na dobre, a nie trzymał mnie w niepewności.
Zaraz zmykam do szpitala po wyniki badań dla mamy. Myślałam, żeby iść do fryzjera zrobić sobie grzywkę i pocieniować włosy, ale już zapuszczam tą grzywę prawie rok i nie chciałabym potem żałować. A Wy jak myślicie? Zrobić sobie prostą grzywkę? Będzie mi pasowała? Czy lepiej zapuszczać? Potrzebuję coś zmienić.
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dla mamy i teściowej przyrządziłam ten sam prezent.Zrobiłam dwa ciasta(początkowo miały to być torty ale zdecydowałam się na zrobienie serników na zimno z galaretką i truskawkami)a na nich napisałam KOCHANEJ MAMIE i jeszcze po róży. Też mam nadzieję, że za rok będziemy mamami.No może niektóre z nas według uznania trochę później a ta reklama tego testu - świetna!Byłam dzisiaj u lekarza znowu dostałam L4 do czwartku, większą dawkę leku i skierowanie na badania ale niestety nie mogę ich na razie zrobić bo mam ten cholerny okres.A propo okresu wczoraj przeryczałam chyba pół dnia bo cały czas miałam nadzieję, że tym razem się udało a tu dupa.Jak na złość @ przyszła w 20 dniu!!Nie wiem jak to jest ale piersi mnie pobolewają....Wiecie co?wczoraj to już nawet powiedziałam do TŻ, że ja mam wrażenie że mnie to się chyba nigdy nie uda....I najgorsze jest to, że ja chyba zaczynam tak sądzić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Chyba jednak przyjdzie @.Chce mi sie ryczeć

im nas wiecej tym raźniej
zwłaszcza doświadczona mame witamy serdecznie - szefuje tu Zanka
robi to swoja droga cudownie

Ale dołączam się do życzeń