|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Asia
Śliczne te butki, też szukam ciemnych. A jaki to rozmiar? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2343 |
Zakorzenienie
|
Taedio, ja niby narzekać na męża nie powinnam bo Ajmuje się małym tylko jak codziennie mamy kolki na wieczór to jest nerwowo no i przez to prysznica spokojnie nie wezmę bo słyszę jego płacz to wszystko szybko szybko...
KociaMatka, sen dziecka święty ![]() U nas.lobudki o 23, 1, 4 i teraz. Po 1 nie.moglam go uśpić bardzo go brzuch męczył ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Ja sie zastanawiam czy nie wziąść ibuprofenu profilaktycznie przy tej piersi czy tam sie stan zapalny nie zrobi?
Xzora Jak u Ciebie wygląda ten zastój? Pestycyda u.mnie podobnie to spanie... ale ja sie chyba.nie wyspałam, o 5 sie obudziłam bo jeczal, a zanim zasnełam to wstal i za chwilke starszak wstał, tak że od 6 na nogach... teraz zasypia i chyba tez się zdrzemnę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-31 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
Kocia matka
A plastry? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
Mala,odsypiaj póki możesz
![]() KociaMatka, może maść końska ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
MerDer 4ever
|
Pestycyda rozumiem. Mam nadzieje, że szybko mina u Was kolki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też się popsuł ... Dziś pierwsza drzemka 3 godziny kolejne co 1,5 ... Po 4. Chyba wzięłam go do łóżka i nie pamiętam czy się budził czy nie... Dziś próbuje przy każdej drzemce wsadzac go w otulacz i nie włączać tv Cytat:
Muszę to tz wysłać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |
Zadomowienie
|
aaaa Eryk spał dzis 5 godzin!! od 0.30 do 5.30!!! super! tylko o 4 obudzilam sie z mega twardą lewa piersia i marzylam zeby juz sie obudził. ale udalo mi sie jeszcze zasnąć.
oby taki czas snu juz mu został to bede przeszczesliwa i wyspana ![]() Cytat:
ja uzywam chusty glownie w domu albo na ogródek lub do sąsiadów, ostatnio na grilu też. na dluzsze spacery bralabym i wozek i chuste chyba. a mata to ta: teraz widze ze juz nie dostepna do kupienia. szkoda bo super kolory ma i zabawki dołączane tez b.fajne.
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2017-08-31 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Wtajemniczenie
|
U nas znaczna poprawa, wczoraj wywalczyliśmy kupkę i od razu dziecku lepiej, bączki już nie śmierdzą! Spał wczoraj od 20:45 do 1:30
![]() ![]() Dzisiaj kalendarzowy miesiąc nam pyknął ![]() W ogóle dzisiaj się zważyłam i mam +2kg do wagi przed ciążą, potem zważyłam się z małym i wyszło mi że ma 5,4kg w pieluszce i ubraniu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2353 |
Zakorzenienie
|
Minini, 5h? Wooow
![]() Jon, ucałuj małego na miesięcznicę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zły klocek ![]() To samo u Małej to patrzac na mojego to bardzo szybko przybiera i dużo jak na razie . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php Dzwonilam do przychodni u mnie na wsi i lekarka mowi zeby wziac pyralgine. A zarowno Hafija jak i ten spis lekow pyralginy zabraniaja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze męża nie ma a mi rura w zlewie walneła na szczęście nie cieknie. Masakra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja standardowo 9h spała. Co z tego jak nie czuje się wypoczęta. W dodatku od 3 dni je tylko 5 razy dziennie bo zasypia przed ostatnim karmieniem. Ja bym ją obudziła, ale tż uważa, że i tak za dużo waży i jak by była głodna to by sama się obudziła. Więc tak czekam i z dnia na dzień mam nadzieję, że będzie 6 karmień, a nie 5.
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Ile wazy Pestka ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2359 | ||
MerDer 4ever
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajna nocka ![]() Mój przez te 6 tyg przybrał 1400. Licze od wagi spadkowej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My teraz w nocy nie mieliśmy włączonego ale może go drażni w ciągu dnia dlatego nie chce spać ... Sama nie wiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A chciałam jeszcze napisać że rozumiem te Twoje szybkie prysznice, ja się staram po karmieniu zaraz lecieć do kąpieli, a czasem jak mi nie wyjdzie to Tż mi łazi z małym pod łazienką i gada do niego że on nie ma cyca... A ja wtedy sprintem się kąpię, bo młody płacze Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja gdzieś czytałam że taki maluch miesięczny powinien jeść w nocy przynajmniej co 4h i jak tyle mijało a on dalej spał to go budziłam, ale mama mówiła że mam mu dać spać, to dzisiaj nie budziłam ale jak sie obudził to z płaczem a wcześniej nie płakał w nocy o jedzienie, bo go tak trochę na śpiocha karmiłam. I nie wiem czy mu dawać spać dłuzej czy nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2362 | |
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
No mój ma już jakieś fałdki i podbródek też ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- No my właśnie jesteśmy w skoku powinien powoli się kończyć bo mamy skończony 7 tydzień w niedzielę 8 . Sorry teraz patrzę że zaczyna się od 8 a nie 7 więc połowa. Prawie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niż kilka tanich, które podobają ci się tylko trochę ![]() Edytowane przez Devileek Czas edycji: 2017-08-31 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To mój od wagi spadkowej by miał w 4,5tyg 1600g jakby odjąć 100g na pieluchę i ubranie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mój wazony bez pieluchy jak miał 4,5 tygodnia miał 4,520 czyli od wagi spadkowej 1770 g ![]() Teraz 7,5 tygodnia i od wagi spadkowej 2,550 Chyba wygrywamy ranking ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Minini
Zazdroszczę ![]() ![]() Jon Wszystkiego najlepszego ![]() Darietta Kurcze... dobrze ze nie cieknie. Devillek My niby też wc skoku... Jednak mam zastój ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2367 | |||
MerDer 4ever
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już nie budzę odkąd osiągnęła masę ur. Rozmawiałam z alergologiem o szczepieniach. Pow, żebym nie dawała rotawirusów bo zwróci i tak. Meningokoki i pneumokoki po roku skoro nie ma styczności z innymi dziećmi i po roku idzie do żłobka. Teraz tylko 6w1. Jeszcze muszę porozmawiać z tż co o tym myśli. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2370 | ||
Zakorzenienie
|
siilmariien - super, że Łucja tak dzielnie zniosła wesele i kontakt z obcymi. Zdrowia dla niej, żeby chrypa szybko przeszła! Jeśli poza chrypą nie ma innych objawów to ja bym poczekała do soboty na wizytę położnej.
Co do wózka i chusty. Myślę, że póki nie spróbujesz to nie dowiesz się czy rzeczywiście jak zaczniesz ją motać to w wózku nie będzie już chciała jeździć. Moja koleżanka motała dziecko jak zaczynało w wózku płakać i nie miało to wpływu na to, że później synek nie chciał jeździć. Ja bym motała i chyba na następny spacer wezmę chustę bo jak ryczy to i tak ją w wózku nie trzymam. Poza tym nie daję rady przenieść ją dłuższego dystansu na rękach. Cytat:
U mnie ten zastój to taka twarda gula w piersi. Chyba dzisiaj jest mniejszy, może ta wczorajsza kapusta pomogła. Cytat:
![]() Voltarenu nie można, bo tam jest diklofenak. Za to są maście/żele przeciwzapalne z ibuprofenem w składzie, np Dolgit, Ibuprom Sport i je można stosować. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.