Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-26, 08:11   #2461
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III

masz rację, juleczko, co fajne kosztuje majątek. mnie podoba sie ta kostka z simby, i cena jeszcze w miarę.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...68587517#photo

Mój TŻ jeszcze śpi, bo całą noc kaszlał... a Maks juz drepta po łóżeczku, pędze go przebrać.
do potem.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 08:13   #2462
Kancia
Zakorzenienie

Juleczka no drogie moj TZ juz sie stresuje, ze po co nowe zabawki skoro Apus ma pełno owszem ma ale takie, ktorymi sie nie interesuje bo z nich normalnie wyrósł, przeciez dorosły człowiek nie bedzie sie bawil zwykłą grzechotką

mi sie podoba "garnuszek" i duza zyrafa z kulkami ale niestety nie uda mi sie namówic Tzta
Stary 2008-05-26, 08:25   #2463
ajanna
Wtajemniczenie

Kancia: tak, to ta żyrafa i rzeczywiście droga już się żaliłam tutaj, że teściowa obiecała ją sfinansować - ale skończyło się na obietnicach

ja jestem trochę przerażona ilością zabawek/sprzętów, których chłopaki potrzebują, więc w najbliższym czasie chcę im kupować jakieś tańsze rzeczy - na początek bączka i piłkę plażową - chyba mówiłyście, że ta ostatnia się sprawdza?

wszystkiego najlepszego mamuśki
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 08:38   #2464
Kancia
Zakorzenienie

ajanno ale rozbieznosc cen jest powalajaca widziałam ta zyrafe za 99 zł i za 179 zł

idziemy jesc 2 sniadanko i troche na dwór
Stary 2008-05-26, 10:00   #2465
barwa
Rozeznanie

Wszystkiego mamuśkowo pięknego Dziewczyny!!!!
Przede wszystkim odpoczynku i wielu chwil wytchnienia i czasu na przyjemności!

my wczoraj byliśmy na komunii u chrześniaczki męża, super, ale byłam na szpilach i tak mnie nogi bolą, że ledwo dziś chodzę. wieczorem idziemy na dojadanie po komunii, ogólnie będzie z 2 kg. więcej pewnie.
zakładając jednak, ze aktywność mojego łobuza będzie nadal taka jak od rana to pewnie przytyć nie zdołam. czołgam się za nim na kolanach od półki z płytami do szaf. ogólnie najlepsze zabawki to to,czego mu nie pozwalam ruszać.

przymierzam się do zakupu łóżeczka tutystycznego, bo będziemy mieli kilka wyjazdów, a Tymek śpi cały czas sam i z nami nie umie. ale jestem totalnie zielona w temacie, co polecacie? oczywiście dodam, że najlepiej by było by tanie było i dobre i ze stabilnym dobrym materacem, bo w końcu ma służyć do spania a nie do zabawy. pomóżcie, podrzućcie sprawdzone modele.

Stary 2008-05-26, 10:13   #2466
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez barwa Pokaż wiadomość
przymierzam się do zakupu łóżeczka tutystycznego, bo będziemy mieli kilka wyjazdów, a Tymek śpi cały czas sam i z nami nie umie. ale jestem totalnie zielona w temacie, co polecacie? oczywiście dodam, że najlepiej by było by tanie było i dobre i ze stabilnym dobrym materacem, bo w końcu ma służyć do spania a nie do zabawy. pomóżcie, podrzućcie sprawdzone modele.
Ja kupiłam łóżeczko turystyczne używane (wcale nieużywane chyba bo nie widać żadnych śladów użytkowania) za 100 zł i w zasadzie to jeździ ono u mnie w aucie bez przerwy i często z niego korzystałam i z pewnością będę jeszcze korzystać. Tu masz link do takiego, które ja mam. http://allegro.pl/item363903386_loze...ms_design.html,
Generalnie to wiem, że wszystkie łóżeczka mają takie łamane materace i ja do swojego dokupiłam kokos - gryka i też jeździ ze mną permanentnie w aucie . Ogólnie to to łóżeczko mogę polecić, łatwo się je składa, po złożeniu kółka wystają tak, że torbę można za sobą ciągnąć i nie trzeba nosić.

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 10:56   #2467
magsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Czy pożarcie około połowy puszki sudocremu może czymś grozić????
hehe niezle,niedawno moj synek zajadal sie husteczkami

Cytat:
Napisane przez minia99 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy z grila, zrobiła się przepiękna pogoda , jest cieplutko i świeci śliczne słoneczko. Więc wyciągnęliśmy Wicia z mamą na grila, Olivcia poszalała z Wiciem (padła i teraz śpi), Ola bez zmian czuje się fatalnie, nic nie je bo ciągle wymiotuje mam nadzieję, że w końcu to minie. A wujek kupił Olivci prześliczną Olivkę, Olivka ją bacznie pooglągała, po czym rzuciała i poszła po swego misia .
A i jeszcze jedno oglądałyśmy z Olą przedwczoraj film, "PS kocham cię" baaardzo polecam, wprawdzie pół filmu przebeczałyśmy i niektóre dialogi nam umknęły ale naprawdę warto, wybieramy się drugi raz
magsch ja często robię Olivci lane kluseczki do rosołku, wcina aż się jej uszy trzęsą. Do kubeczka daj jejko (ja daję już całe), trochę wody i ucieram widelcem, dosypując trochę mąki, aż zrobi się takie naleśnikowe ciasto (no może trochę gęstsze) i to ciasto cieniutkim strumieniem wlewam do gotującej się zupki, chwilę gotuję i gotowe
bardzo dziekuje za przepis dzisiaj zrobie mu na obiad bo wczoraj caly dzien mialam zabiegany i dostal sloiczek

Cytat:
Wklejam zdjęcia kostki. Przywiozłam ją z Izraela, kupiłam tam jeszcze hmmmm, "jeździk", ale ten jeszcze nie jest rozpakowany
swietna ta kostka

Kancia moj synek ma tez pelno zabawek ktore go juz nie interesuja a TZ jest niewzruszony i nie che chyba robic prezentu na Dzien dziecka-mowi ze maly i tak nie rozumie a z prezentu to ja bym sie tylko cieszyla...no ale i tak cos wykombinyje i postaram sie cos fajnego kupic...a swoja droga mojej kol.dziecko ma ta zyrafe ale Alanek nie byl nia zainteresowany...
Zycze wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy!!!no i spoznieone ale najlepszego Kanciu!!!

Wczoraj caly dzien mielismy w rozjazdach!!!pojechalismy do znajomych ktorzy maja 14miesieczna coreczke ale niestety alanek nie chcial sie z nia bawic,zabieral jej zabwaki i ciagnal ja za wlosy-MAly urwis!!!!dziewczynak byla tak przerazona ze Ciagle siedzialam na kolanach u mamy!!!!wrocilosmy przed 21 no i Alan poszedl spac o 21 myslalam ze pospi dluzej ale sie przeliczylam...punktualni e 6 oczy ja 5 zlotych!!!

Od kilku dni Alanek ciagle chcialby stac,gdy do niego podchodze wyciaga rece i chce zebym z nim chodzila po mieszkaniu no i to robieprzybiera pozycje do raczkowania i bardzo powoli sie przesowa do przodu takze mysle ze robi jakies postepy

No i jeszcze chce wam napisac ze mojej kol.synek ktory jest starszy2 tyg.wyladowal wczoraj w szpitalu...zlapal jakiegos wirusa i tydzien sie meczyl z wymiotami i rozwolnieniem(biedaczek)n ie chcial jesc i pic. No a lekarz u ktorego byli powiedzial ze to objawy zabkowania!!!!!!po poludniu opadl zupelnie z sil i zrobil sie sino blady...karetka na sygnale trafil do szpitala...podobno to byl objaw odwodnienia ale niestety jeszcze nie wiedza co to za wirus!!!
Zostal podlaczony do kroplowki i dzisiaj juz z nim lepiej...niech malenstwo jak najszybciej zdrowieje!!!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479

Edytowane przez magsch
Czas edycji: 2008-05-26 o 11:47
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-26, 12:54   #2468
Konto usunięte

u na spogodnie, więc młody poszedł z babcią na spacer.
a my byliśmy w sklepie z zabawkami, kupiłam młodemu na dzień dziecka samochodzik- betoniarkę. która można po prostu ciągnąć na sznurku, pchać po podłodze lub załączyć i wtedy sama jeździ, kręci się, gra, świeci, i kręci się betoniarka, która jest przeźroczysta i ma w środku kolorowe kuleczki. koszt"20zł. ciekawe czy młodemu przypadnie do gustu.

a teraz wam powiem, że mojego dziecka to ani na moment nie można z oczu spuścić. kiedyś zostawiłam go w pokoju wśród zabawek i pędem do wc.. nie było mnie kilkanaście sekund, wracam , a on na stojaka w leżaczku. więc leżaczek wyniosłam. za kilka dni znów do wc, wracam, a on na stojaka na wersalce. wlazł po pudełku z zabawek. przecież ja zawału dostanę.

ale to nic.. dzisiaj łaził w chodziku, bawił się pudełkiem z kremem, ja w sypialce sprzątałam, słyszę, że pudełko z kremem spadło, Maks warczy niezadowolony, więc wołam: "mamusia juz idzie", słyszę różne pomrukiwania, a zaraz potem pisk radości... idę do jego pokoju i co widzę: chodzik stoi pusty a Maks siedzi obok i bawi się kremem. on po prostu z niego wylazł, nie wypadł! wylazł!

zwariować można.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 13:42   #2469
magsch
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7677698]u na spogodnie, więc młody poszedł z babcią na spacer.
a my byliśmy w sklepie z zabawkami, kupiłam młodemu na dzień dziecka samochodzik- betoniarkę. która można po prostu ciągnąć na sznurku, pchać po podłodze lub załączyć i wtedy sama jeździ, kręci się, gra, świeci, i kręci się betoniarka, która jest przeźroczysta i ma w środku kolorowe kuleczki. koszt"20zł. ciekawe czy młodemu przypadnie do gustu.

a teraz wam powiem, że mojego dziecka to ani na moment nie można z oczu spuścić. kiedyś zostawiłam go w pokoju wśród zabawek i pędem do wc.. nie było mnie kilkanaście sekund, wracam , a on na stojaka w leżaczku. więc leżaczek wyniosłam. za kilka dni znów do wc, wracam, a on na stojaka na wersalce. wlazł po pudełku z zabawek. przecież ja zawału dostanę.

ale to nic.. dzisiaj łaził w chodziku, bawił się pudełkiem z kremem, ja w sypialce sprzątałam, słyszę, że pudełko z kremem spadło, Maks warczy niezadowolony, więc wołam: "mamusia juz idzie", słyszę różne pomrukiwania, a zaraz potem pisk radości... idę do jego pokoju i co widzę: chodzik stoi pusty a Maks siedzi obok i bawi się kremem. on po prostu z niego wylazł, nie wypadł! wylazł!

zwariować można.[/quote]

ale sie nasmialam,super rozrabiaka!!!ale zeby z chodzika wyjsc to trzeba sie chyba troche nameczycja tez nie moge Alanka z oka spuscic bo wylazi mi fotelika chociaz zapinam go przez pas,z dmuchanego kola tez wypelznie a wkojcu nie chce siedziec-marudzi albo probuje wstac i robi wielkie BAM!!!!
wklejam zdjecia!!!
1.zostalem uwieziony w klatce
2.czsami trzeba pomoc tatusiowi

Minia99 wlasnie zrobilam te lane kluseczki ,moj smyk sie obudzil wiec dam mu to na obiadek zobaczymy czy mu zasmakuje-zrobilam na slodko-troche dalam cukru i cukru wniliowego... zmieszalam to z jogurtem bananowym.zdam relacje pozniej bo Alanek mnie wola...no i zjadl wszystko bardzo mu smakowalo!!!!super,ciesze sie nawet bardzo!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1zzz.JPG (57,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kk.JPG (189,7 KB, 29 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479

Edytowane przez magsch
Czas edycji: 2008-05-26 o 14:31
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 15:28   #2470
Konto usunięte

joannah, a Ty tylko co moment wpadasz i informujesz o wyjazdach i powrotach. gdzie tym razem wypoczywaliście?

magsch, niezły ogrodnik z Alanka.
Jak TŻ ostatnio kosił trawę, to Maks dostawał nerwicy, bo nie pozwalałam mu za kosiarka iść.

Moje dziecko nie chciało zasnąć, zostawiłam go w łóżeczku, niech się wychodzi i wygada, to zaraz sam padnie.. ale teraz myślę, czy to dobry pomysł, czy przypadkiem urwis zaraz mi z łóżeczka nie zwieje.

A oto nowy samochodzik Maksa, któremu poświęcił jakieś 15 minut, a znacznie dłużej zajął sie pudełkiem po samochodziku.
Stary 2008-05-26, 15:57   #2471
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

U nas też pogodnie Przyszłyśmy trochę do domu, bo Klaudię chyba nóżki juz bolały. Teraz siedzi na podłodze i spokojnie się bawi.

lea tak to niestety z tymi dziećmi jest. Teraz trzeba mieć oczy wokół głowy. Fajny samochodzik. Ja jeszcze nie kupiłam Klaudii prezentu na urodziny, ale jutro się chyba wybiorę.

magsch wcześnie Alanek uczy się pomagać

A ja wam wkleję zdjęcie Klaudii po truskawkowej uczcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1499.JPG (83,1 KB, 23 załadowań)
Stary 2008-05-26, 16:17   #2472
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Czołem Mamuśki
z okazji Dnia Mamy
Ja od Emilki dostałam kubek "Dla Mamy", a od Jagody sms-a

A powiem Wam, że moja Emcia to jest zabawkara Bawi się wszystkim, chociaż preferuje zabawki Jagódki. Zaczęła chodzić za rękę, to na Dzień Dziecka kupiliśmy jej to:
http://www.allegro.pl/item364048923_...1_lew_s_k.html
A co tam, dostałam w końcu zwrot ze skarbówki Powiem Wam, że w Smyku kosztuje ten jeździk 309 zł Ale mają tam marżę

Lea - ale ten Maksio to akrobata

Zapomniałam Wam napisać: byliśmy na kontroli u laryngologa w najlepszym ponoć szpitalu w Polsce ( Minisiu - to ta klinika w Chorzowie na Powstańców, pewnie wiesz) I na razie mamy sobie dać spokój z zabiegiem, pojawić się na kontroli za pół roku i wtedy zobaczymy. W ogóle nie znieczula się dziecka o wadze poniżej 10 kg. Zdecydujemy się raczej na zabieg laserowy. Choć jest płatny, to nie ma ryzyka zakładania szwów i tworzenia się tkanki bliznowatej.
Stary 2008-05-26, 17:18   #2473
ewa.nea
Zakorzenienie

Całusy dla Wiktorii
DLA WAS - MAMUSIE

Zdjęcia dzieci śliczne
Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!

garnuszek na klocuszek http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=367022190
Ooo, sympatyczny Może kupię Mikołajowi od mojej mamy na roczek, bo nawet dziś pytała, co chemy.
Cytat:
Taką kostkę Mikołaj ma chyba od stycznia. Kiedyś wklejałam zdjęcia. Przez bardzo długi czas był nia zachwycony. Teraz mniej, bo chyba juz mu się znudziła.
Cytat:
Wklejam zdjęcia kostki. Przywiozłam ją z Izraela, kupiłam tam jeszcze hmmmm, "jeździk", ale ten jeszcze nie jest rozpakowany
Też fajna.
Cytat:
Ja już "zamówiłam" prezenty na roczek u chrzestnych Matiego , bo pytali co kupić .

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...66862207#photo
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...64933806#photo

A może napiszcie dziewczyny czy macie jakieś jeszcze typy na prezenty dla maluszków, bo ja nie wiem co jeszcze a pewnie inni też będą pytać .
Też dobry pomysł.
Mi jakoś weny brakuje. Ale cieszyłabym się, gdyby Mikołaj dostał jakieś ciuszki.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7677698]u na spogodnie, więc młody poszedł z babcią na spacer.

zwariować można.[/quote]
Super autko i jeszcze ta cena.
No to faktycznie musisz uważać na Maksa, skoro on taki szybki.

Mikołaj ma gorączkę. Dałam mu lekarstwo. Właśnie śpi.
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 18:19   #2474
Kancia
Zakorzenienie

a macie buziola od Apusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24.JPG (72,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25.JPG (72,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26.JPG (72,0 KB, 16 załadowań)
Stary 2008-05-26, 18:44   #2475
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

izuniak to dobrze, że zabieg na razie ominie Emilkę

ewa buziaczki dla Mikołaja Oby to nie było nic poważnego

Kanciu my też przesyłamy buziola Apusiowi

Klaudia po jednej godzinnej drzemce w ciągu dnia już nie ma siły. Ledwo trzyma sie na nogach. Jeszcze parę minut i kąpiel i spanie.
Stary 2008-05-26, 19:34   #2476
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

witam Mamusie !!
Wszystkiego najlepszego

Lea- tym razem bylismy u teściów na wsi, nigdzie dalej nie wyjeżdżalismy bo było zimno

Barwa- my mamy też takie łóżeczko jak pisała Xantia baby design, używamy go na codzień i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków.

Nie mam nastroju do pisania, ponieważ moja babcia jest w szpitalu, ma zapalenie płuc i nie wiadomo czy z tego wyjdzie.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 19:57   #2477
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Mamusie Kochane buziaki wielkie!

Wzruszający jest dzisiejszy dzień , prawda? Potem wkleję zdjęcia co mój TŻ z Weronką przygotowali.

Wszystkie zabawki, które wklejałyście są godne uwagi. Moja Werona lubi te które świecą i robią dużo hałasu, ale grzechotkami z "młodości" nie pogardzi, szczególnie tymi z kuleczkami, terkoczącymi itd.

xantia- jak Alunia po sudocermiku?, jakieś sensacje?

przeczytałam wszystko, ale mam gościa i nie chcę zbyt długo tu przesiadywać. Pozdrawiam.

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 20:31   #2478
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

witajcie mamusie! cos mi internet slabo dziala i zanika.alez duuuuuuuuuuzo napisalyscie. nie wiem czy wszystko przeczytalam bo z przerwami. misko spi ale juz zaliczyl 2 pobudki a ja jeszcze krece sobie hula hopem bo dzis byla tesciowa u mnie i przyniosla mnustwo slodkosci no i nie moglam sie powstrzymac niestety, malz w pracy wiec bylysmy same z domisiem. ale bylo super! moj pierwszy dzien mamy i moj syn byl dzis jak aniolek grzeczniutki i wesolutki.

kanciu wiem z e spoznione ale wszystkiego naj naj naj.
moj malz tez strasznie sie napina jak slyszy o zabawkach nowych, bo niby po co miskowi nowe skoro ma tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle starych a on w jego wieku ble ble ble...ciekawe skad pamieta ze on w jego wieku mial tak a nie inaczej...

ajanno taka sama chce zyrafke kupic miskowi na dzien dziecka . ogladalam w sklepie i bardzo mi sie podobala.

xantia, magsch moj misko zjadl juz nie raz wizytowki, reczniki papierowe ,mydlo,korek z drzwi, nie wspominajac o siersci wyrwanej z psa i kota hihi...male lobuziaki z tych dzieciaczkow. sudokremu nie probowal jeszcze na szczescie...

magsch przepraszam ze nie moglam podac wczesniej przepisu na lane kluseczki ale inna czujna mamusia zrobila to za mnie . super ze dzieciatko zjadlo

co do zabawek misio ma juz od jakis 2 miesiecy to autko. polecam ! choc drogie jest super. misko go uwielbia...

http://allegro.pl/item368240660_oryg..._1_quatro.html

wszystkie wasze zamieszczone zdjecia dzieciaczkow sa cudne !!!!!!!!!!!

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 22:03   #2479
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Hej Dziewczyny

Ja tylko kilka słów. Nie zdołałam jeszcze przeczytać wszystkiego co na produkowałście.

Olunek, witaj fajnie że dołączyłaś

Lea ja stosuję masć majerankową i jestem bardzo zadowolona . W sumie to maścią smaruję nie tylko nosek Oliwci ale i my także sobie aplikujemy. Ładnie natłuszcza naskórek.

Izuniak słodkie fotki Emci

Xantia cieszę się że tak się ułożyło z dziadkiem Aluni. Podusia słodziutka

No to chwilowo tyle.

My w końcu zamiast jechać do Zakopca pojechaliśmy do Krynicy...ale Morskiej i mieliśmy śliczną pogodę. Oliwcia malo nie wyfrunęla TŻ z objęć jak morze zobaczyła. Posłużyło jej chyba jodowane powietrze bo zaczęła wcinać zupki aż słoiczki musiałam wyskrobywać. Mamy mnóstwo fotek i filmików ale wkleję je dopiero jutro bo musimy pozgrywać. Aaa i Oliwcia dostała cudną sukienkę z H&M od znajomych z którymi byliśmy, ale to też jutro
Do tego zaskoczyła mnie bo ostatniej nocy przed powrotem przekręciła się na brzuszek i tak spała, w sumie to zmieniała pozycję plecki-brzuch i odwrotnie kilka razy Ok to zmykam spać, miłej nocki.

Kanciu
zaległe życzonka urodzinowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-26, 22:16   #2480
Konto usunięte

izuniak, też myslałam nad takim pchaczem, ale w końcu kupiłam ten samochodzik z chicco, którego link wkleiła olunek. Maks tez lubi w tym jeździć, ale tez z tego ucieka jeśli np. ujrzy kota na horyzoncie. .. jest tylko jedna wada tego jeździka- nie ma sterowania kierunku jazdy przez osobe pchającą, ja pcham, a Maks decyduje gdzie jedziemy, a że kręci tą kierownicą w te i we wte, to jedziemy jak pijani.

anula, Klaudia wygląda jakby miała z kims starcie na ringu... a to tylko truskawki.

dla Apusia.
Stary 2008-05-27, 03:49   #2481
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

PIERWSZA!!

Alunia po sudocremie ok, nie było żadnych niepokojących objawów.

Natomiast na Pierwszy Dzień Matki dostałam od tatusia życzenia o treści: lecz się psycholu i nie waż się więcej nękać mojego ojca.

No, to lecę... posprzątam i szykuję się do pracy. Też pewnie będę pierwsza.

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 06:06   #2482
Kancia
Zakorzenienie

dziewczyny dzieki za zyczenia raz jeszcze

ja na dzien matki nic nie dostałam bo uwazam, ze to sam Apuś ma obchodzic dzien mamy,takze poczekam na laurkę
generalnie był grzeczny więc to taki mały prezent dla mnie

co do zabawek zdecydowałam sie na Garnuszek i jesli jeszcze któras z Was ma na niego ochote to w Tesco sa promocje i kosztuje 74.99

wychodzi nam 2 ząbek dolna lewa jedynka

c.d.n

PS. Xantiu a co to się tak porobiło u Was oczywiscie jesli nie chcesz to nie pisz
Stary 2008-05-27, 07:20   #2483
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

kancia zabka gratuluje !

xantia.... faceci to prostacy tez z moim mialam kilka niezlych akcji, tyle ze on narazie sie pilnuje a przynajmniej probuje, moj syn taki nie bedzie oj ja juz tego dopilnuje . a jezeli chodzi o dziadka to ciesze sie ze on madry i ze sie ulozylo .

lea35 no wlasnie zapomnialam dodac ze ta kierownica ...hmmm...z nia najwiecej problemow bo misio uwielbia nia krecic co doprowadza TZ do szalu ale ja jestem duzo bardziej cierpliwa i mnie to nawet smieszy ze mam takiego rajdowca za syna a misko jak widzi kota , psa czy golebia to staje na podnozkach i glosno piszczy hihi.

a poza tym to misio ladnie dzis spal tak wiec mam nawet ochote zyc za jakas godzinke idziemy na spacerek i po zakupy. a ze slonko pieknie u nas w gliwicach swieci to spacerek bedzie udany i pewnie wyladujemy na placu zabaw...

wieczorem wkleje kilka fotek jak mi sie uda bo jeszcze nie wklejalam nigdy

a powiedzcie kochane jakiego kremu z filtrem uv uzywacie dla maluszka albo macie zamiar uzywac? slonko juz mocno grzeje i trzeba dbac o skore a jeszcze w sierpniu jedziemy nad morze....i nie wiem widzialam fajny z garniera taki w sprayu z filtrem 30 ale nie wiem czy nie lepiej 50?

milego dnia dla wszystkich

paula darcy

dukan
Stary 2008-05-27, 07:57   #2484
Patrilla
Zakorzenienie

nadal kocham służbę zdrowia ... 2 dzień próbuję umówić się do lekarza z moimi plecami ... telefonicznie bo przecież nie będę dygała o 7:30 do przychodni, którą mam dość daleko, a poza tym plecy by mi odpadły ... mam ochotę puścić wiązankę, ale cenzura ech ... to tyle dzisiejszej mojej relacji
Stary 2008-05-27, 08:01   #2485
Kancia
Zakorzenienie

juz była debata o kremach i wyszło na to, ze 30 z filrem mineralnym jest ok

Patrilla a co u Polusi ?

Madzia odzywaj sie cos co u Was??
Stary 2008-05-27, 08:13   #2486
Konto usunięte

olunek, ja to raczej nerwus jestem , więc muszę jakoś te kółko przednie przyblokować, żeby Maks nie kręcił. .. czekam na fotki Dominisia.

A krem, jak pisze, Kancia, ja mam akurat ziajkę 30.

Xantia, czasem to nie wiem, czy się śmiać czy płakać. ale szkoda że się tak popierniczyło.

Patti, nie chcą Cię zarejestrować czy może za późno dzwonisz i już miejsc brak?

U nas kolejna w całości przespana noc. teraz Maks łazi po łóżeczku, zaraz zjemy sniadanie i na dwór, bo jest cuuudnie!!!
Stary 2008-05-27, 08:18   #2487
Kancia
Zakorzenienie

spodobał mi sie ten jezdzik co pokazałas a powiedz mi do czego jest to niebieskie ( a'la płozy)
Stary 2008-05-27, 08:42   #2488
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Mamuśki!

U nas dzisiaj nocka super . Tylko 2 pobudki, i Mati spał w szynie do 7 rano .
Mati już nawet nie chce siedzieć , tylko wyciąga łapki żeby pomóc mu wstać .

Xantia, przykro że TŻ tak Cię potraktował .

Patrilko, buziaczki dla Ciebie

Kanciu , gratki dla Apusia za ząbka , Mati dalej bez

Anula, widać że Klaudusi smakowały truskaweczki , ale narobiłyście mi ochoty na truskawki mmm... ale chyba jeszcze drogie są nie

Wszystkie fotki dzieciaczków cuuudne .
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 09:12   #2489
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

kanciu plozy po zamontowaniu tworza z jezdzika bujaczek...lekko sie buja ala konik na biegunach

oj nie zauwazylam watku o kremach przepraszam .

paula darcy

dukan
Stary 2008-05-27, 09:27   #2490
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))

Czesć dziewczyny, KANCIA pisze specjalnie dla Ciebie

Oj duzo by pisać co u nas... Czytam Was namiętnie, jednak moje zycie tak pedzi ze nawet nie mam kiedy odpisac. Ale pozdrawiam gorąco WSZYTSKIE DZIECIAXCZKI i ICH KOCHANE MAMUSIE nie odniosę sie do wsyztskich postó bo bym musiała pisac ze 4 dni

U nas masa zmian... Mati juz raczkuje super, wstaje do wszytskiego, ma 7 ząbków, jest mega pogodnym dzieckiem. Dokazuje okropnie i sie wygłupia. Jest super, ale czasem juz brakuje mi siły do niego. Spi 2 razy po 15 min ale za to o 18.3 juz pada i spi do 7 nastepnego dnia. Z jednka przerwą na jedzonko o 2 w nocy. Dzioeki Bogu nie przybiera juz tak szybko, ale wazy juz 12 kg... przy moich 46 kg to jest mega cieżar do noszenia. OStatnio bylismy na wyjezdzie w KArkowie na 5 dni i sie na troche rozregulował ,a le jzu pracuejmy aby wróciuł do poprzedniego rytmu. Aha i juz nawet mama sie nauczył.
<oze kiedys wkelję jakies zdjecia i pokaze Wam mojego MALUCHA.

PO za tym nasza firma działą od 1 kwietnia i coraz wiecej mamy zleceń i pracy, no ale zaczynamy juz generowac zyski. w zwiazku z tym zapiernicz mam stroszy, sama zajmuje sie Matiim, tylko teściowa przychpodzi 1-2 w tygodniu. Wszytsko robie w biegu, obiad sniadanie, ale za to jaką mam formę. Pracuje przez neta, wiec praiwe 24 h na dobę. Ale jestem ogromnie szczesliwa robię to co lubię, i mam kontakt z ludzmi, no i najważneijsze mnmoge cały czas byc z Dzieckiem

To tyle co u nas tak w telegraficznym skrócie Aha ktoś pytał o łózeczko turystyczne, my mamy CONECO VENUS najprostsze z mozliwych a na wyjazdach sprawdza sie idealnie. Mati go str lubi.

Jeszcze raz pozdrawiam Was gorąco, wsyztskim dzieciaczkom zyczymy wsyztskiego co najlepsze z okazji ich miecznic!!!

ps. POstaram sie cześciej coś pisać.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości