|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
masz rację, juleczko, co fajne kosztuje majątek.
![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...68587517#photo Mój TŻ jeszcze śpi, bo całą noc kaszlał... a Maks juz drepta po łóżeczku, pędze go przebrać. do potem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Juleczka no drogie
![]() ![]() ![]() mi sie podoba "garnuszek" i duza zyrafa z kulkami ale niestety nie uda mi sie namówic Tzta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Wtajemniczenie
|
Kancia: tak, to ta żyrafa i rzeczywiście droga
![]() ![]() ja jestem trochę przerażona ilością zabawek/sprzętów, których chłopaki potrzebują, więc w najbliższym czasie chcę im kupować jakieś tańsze rzeczy - na początek bączka i piłkę plażową - chyba mówiłyście, że ta ostatnia się sprawdza? wszystkiego najlepszego mamuśki ![]()
#2464 |
Zakorzenienie
|
ajanno ale rozbieznosc cen jest powalajaca
![]() ![]() idziemy jesc 2 sniadanko i troche na dwór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego mamuśkowo pięknego Dziewczyny!!!!
Przede wszystkim odpoczynku i wielu chwil wytchnienia i czasu na przyjemności! my wczoraj byliśmy na komunii u chrześniaczki męża, super, ale byłam na szpilach i tak mnie nogi bolą, że ledwo dziś chodzę. wieczorem idziemy na dojadanie po komunii, ogólnie będzie z 2 kg. więcej pewnie. zakładając jednak, ze aktywność mojego łobuza będzie nadal taka jak od rana to pewnie przytyć nie zdołam. czołgam się za nim na kolanach od półki z płytami do szaf. ogólnie najlepsze zabawki to to,czego mu nie pozwalam ruszać. przymierzam się do zakupu łóżeczka tutystycznego, bo będziemy mieli kilka wyjazdów, a Tymek śpi cały czas sam i z nami nie umie. ale jestem totalnie zielona w temacie, co polecacie? oczywiście dodam, że najlepiej by było by tanie było i dobre i ze stabilnym dobrym materacem, bo w końcu ma służyć do spania a nie do zabawy. pomóżcie, podrzućcie sprawdzone modele.
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie to wiem, że wszystkie łóżeczka mają takie łamane materace i ja do swojego dokupiłam kokos - gryka i też jeździ ze mną permanentnie w aucie ![]()
![]() |
#2467 | ||
Zakorzenienie
|
hehe niezle,niedawno moj synek zajadal sie husteczkami
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kancia moj synek ma tez pelno zabawek ktore go juz nie interesuja a TZ jest niewzruszony i nie che chyba robic prezentu na Dzien dziecka-mowi ze maly i tak nie rozumie a z prezentu to ja bym sie tylko cieszyla...no ale i tak cos wykombinyje i postaram sie cos fajnego kupic...a swoja droga mojej kol.dziecko ma ta zyrafe ale Alanek nie byl nia zainteresowany... Zycze wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy!!!no i spoznieone ale najlepszego Kanciu!!! Wczoraj caly dzien mielismy w rozjazdach!!!pojechalismy do znajomych ktorzy maja 14miesieczna coreczke ale niestety alanek nie chcial sie z nia bawic,zabieral jej zabwaki i ciagnal ja za wlosy-MAly urwis!!!!dziewczynak byla tak przerazona ze Ciagle siedzialam na kolanach u mamy!!!!wrocilosmy przed 21 no i Alan poszedl spac o 21 myslalam ze pospi dluzej ale sie przeliczylam...punktualni e 6 oczy ja 5 zlotych!!! Od kilku dni Alanek ciagle chcialby stac,gdy do niego podchodze wyciaga rece i chce zebym z nim chodzila po mieszkaniu no i to robie ![]() ![]() No i jeszcze chce wam napisac ze mojej kol.synek ktory jest starszy2 tyg.wyladowal wczoraj w szpitalu...zlapal jakiegos wirusa i tydzien sie meczyl z wymiotami i rozwolnieniem(biedaczek)n ie chcial jesc i pic. No a lekarz u ktorego byli powiedzial ze to objawy zabkowania!!!!!!po poludniu opadl zupelnie z sil i zrobil sie sino blady...karetka na sygnale trafil do szpitala...podobno to byl objaw odwodnienia ale niestety jeszcze nie wiedza co to za wirus!!! Zostal podlaczony do kroplowki i dzisiaj juz z nim lepiej...niech malenstwo jak najszybciej zdrowieje!!! Edytowane przez magsch Czas edycji: 2008-05-26 o 11:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Konto usunięte
|
u na spogodnie, więc młody poszedł z babcią na spacer.
![]() a my byliśmy w sklepie z zabawkami, kupiłam młodemu na dzień dziecka samochodzik- betoniarkę. która można po prostu ciągnąć na sznurku, pchać po podłodze lub załączyć i wtedy sama jeździ, kręci się, gra, świeci, i kręci się betoniarka, która jest przeźroczysta i ma w środku kolorowe kuleczki. ![]() a teraz wam powiem, że mojego dziecka to ani na moment nie można z oczu spuścić. ![]() ![]() ![]() ![]() ale to nic.. dzisiaj łaził w chodziku, bawił się pudełkiem z kremem, ja w sypialce sprzątałam, słyszę, że pudełko z kremem spadło, Maks warczy niezadowolony, więc wołam: "mamusia juz idzie", słyszę różne pomrukiwania, a zaraz potem pisk radości... ![]() ![]() zwariować można. |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7677698]u na spogodnie, więc młody poszedł z babcią na spacer.
![]() a my byliśmy w sklepie z zabawkami, kupiłam młodemu na dzień dziecka samochodzik- betoniarkę. która można po prostu ciągnąć na sznurku, pchać po podłodze lub załączyć i wtedy sama jeździ, kręci się, gra, świeci, i kręci się betoniarka, która jest przeźroczysta i ma w środku kolorowe kuleczki. ![]() a teraz wam powiem, że mojego dziecka to ani na moment nie można z oczu spuścić. ![]() ![]() ![]() ![]() ale to nic.. dzisiaj łaził w chodziku, bawił się pudełkiem z kremem, ja w sypialce sprzątałam, słyszę, że pudełko z kremem spadło, Maks warczy niezadowolony, więc wołam: "mamusia juz idzie", słyszę różne pomrukiwania, a zaraz potem pisk radości... ![]() ![]() zwariować można.[/quote] ale sie nasmialam,super rozrabiaka!!! ![]() ![]() wklejam zdjecia!!! 1.zostalem uwieziony w klatce ![]() 2.czsami trzeba pomoc tatusiowi ![]() Minia99 wlasnie zrobilam te lane kluseczki ,moj smyk sie obudzil wiec dam mu to na obiadek zobaczymy czy mu zasmakuje-zrobilam na slodko-troche dalam cukru i cukru wniliowego... zmieszalam to z jogurtem bananowym.zdam relacje pozniej bo Alanek mnie wola ![]() Edytowane przez magsch Czas edycji: 2008-05-26 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Konto usunięte
|
joannah, a Ty tylko co moment wpadasz i informujesz o wyjazdach i powrotach.
![]() ![]() magsch, niezły ogrodnik z Alanka. ![]() Jak TŻ ostatnio kosił trawę, to Maks dostawał nerwicy, bo nie pozwalałam mu za kosiarka iść. Moje dziecko nie chciało zasnąć, zostawiłam go w łóżeczku, niech się wychodzi i wygada, to zaraz sam padnie.. ale teraz myślę, czy to dobry pomysł, czy przypadkiem urwis zaraz mi z łóżeczka nie zwieje. ![]() A oto nowy samochodzik Maksa, któremu poświęcił jakieś 15 minut, a znacznie dłużej zajął sie pudełkiem po samochodziku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
U nas też pogodnie
![]() lea tak to niestety z tymi dziećmi jest. Teraz trzeba mieć oczy wokół głowy. Fajny samochodzik. Ja jeszcze nie kupiłam Klaudii prezentu na urodziny, ale jutro się chyba wybiorę. magsch wcześnie Alanek uczy się pomagać ![]() A ja wam wkleję zdjęcie Klaudii po truskawkowej uczcie
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Rozeznanie
|
Czołem Mamuśki
![]() ![]() ![]() Ja od Emilki dostałam kubek "Dla Mamy", a od Jagody sms-a ![]() A powiem Wam, że moja Emcia to jest zabawkara ![]() http://www.allegro.pl/item364048923_...1_lew_s_k.html A co tam, dostałam w końcu zwrot ze skarbówki ![]() ![]() ![]() Lea - ale ten Maksio to akrobata ![]() Zapomniałam Wam napisać: byliśmy na kontroli u laryngologa w najlepszym ponoć szpitalu w Polsce ( Minisiu - to ta klinika w Chorzowie na Powstańców, pewnie wiesz ![]() ![]()
#2473 | ||||
Zakorzenienie
|
Całusy dla Wiktorii
![]() ![]() ![]() Zdjęcia dzieci śliczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi jakoś weny brakuje. Ale cieszyłabym się, gdyby Mikołaj dostał jakieś ciuszki. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7677698]u na spogodnie, więc młody poszedł z babcią na spacer. ![]() a my byliśmy w sklepie z zabawkami, kupiłam młodemu na dzień dziecka samochodzik- betoniarkę. która można po prostu ciągnąć na sznurku, pchać po podłodze lub załączyć i wtedy sama jeździ, kręci się, gra, świeci, i kręci się betoniarka, która jest przeźroczysta i ma w środku kolorowe kuleczki. ![]() a teraz wam powiem, że mojego dziecka to ani na moment nie można z oczu spuścić. ![]() ![]() ![]() ![]() ale to nic.. dzisiaj łaził w chodziku, bawił się pudełkiem z kremem, ja w sypialce sprzątałam, słyszę, że pudełko z kremem spadło, Maks warczy niezadowolony, więc wołam: "mamusia juz idzie", słyszę różne pomrukiwania, a zaraz potem pisk radości... ![]() ![]() zwariować można.[/quote] Super autko i jeszcze ta cena. No to faktycznie musisz uważać na Maksa, skoro on taki szybki. Mikołaj ma gorączkę. Dałam mu lekarstwo. Właśnie śpi.
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
a macie buziola od Apusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
izuniak to dobrze, że zabieg na razie ominie Emilkę
![]() ewa buziaczki dla Mikołaja ![]() Kanciu my też przesyłamy buziola Apusiowi Klaudia po jednej godzinnej drzemce w ciągu dnia już nie ma siły. Ledwo trzyma sie na nogach. Jeszcze parę minut i kąpiel i spanie.
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
witam Mamusie !!
Wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() Lea- tym razem bylismy u teściów na wsi, nigdzie dalej nie wyjeżdżalismy bo było zimno Barwa- my mamy też takie łóżeczko jak pisała Xantia baby design, używamy go na codzień i jesteśmy bardzo zadowoleni. Dużo zdrówka dla wszystkich chorowitków. ![]() Nie mam nastroju do pisania, ponieważ moja babcia jest w szpitalu, ma zapalenie płuc i nie wiadomo czy z tego wyjdzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie Kochane buziaki wielkie!
Wzruszający jest dzisiejszy dzień , prawda? Potem wkleję zdjęcia co mój TŻ z Weronką przygotowali. Wszystkie zabawki, które wklejałyście są godne uwagi. Moja Werona lubi te które świecą i robią dużo hałasu, ale grzechotkami z "młodości" nie pogardzi, szczególnie tymi z kuleczkami, terkoczącymi itd. xantia- jak Alunia po sudocermiku?, jakieś sensacje? przeczytałam wszystko, ale mam gościa i nie chcę zbyt długo tu przesiadywać. Pozdrawiam.
#2478 |
Zadomowienie
|
witajcie mamusie! cos mi internet slabo dziala i zanika.alez duuuuuuuuuuzo napisalyscie. nie wiem czy wszystko przeczytalam bo z przerwami. misko spi ale juz zaliczyl 2 pobudki a ja jeszcze krece sobie hula hopem bo dzis byla tesciowa u mnie i przyniosla mnustwo slodkosci
![]() ![]() ![]() kanciu wiem z e spoznione ale wszystkiego naj naj naj. moj malz tez strasznie sie napina jak slyszy o zabawkach nowych, bo niby po co miskowi nowe skoro ma tyyyyyyyyyyyyyyyyyyle starych a on w jego wieku ble ble ble...ciekawe skad pamieta ze on w jego wieku mial tak a nie inaczej... ajanno taka sama chce zyrafke kupic miskowi na dzien dziecka . ogladalam w sklepie i bardzo mi sie podobala. xantia, magsch moj misko zjadl juz nie raz wizytowki, reczniki papierowe ,mydlo,korek z drzwi, nie wspominajac o siersci wyrwanej z psa i kota hihi...male lobuziaki z tych dzieciaczkow. sudokremu nie probowal jeszcze na szczescie... magsch przepraszam ze nie moglam podac wczesniej przepisu na lane kluseczki ale inna czujna mamusia zrobila to za mnie . ![]() ![]() co do zabawek misio ma juz od jakis 2 miesiecy to autko. polecam ! choc drogie jest super. misko go uwielbia... http://allegro.pl/item368240660_oryg..._1_quatro.html wszystkie wasze zamieszczone zdjecia dzieciaczkow sa cudne !!!!!!!!!!! ![]()
#2479 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja tylko kilka słów. Nie zdołałam jeszcze przeczytać wszystkiego co na produkowałście. Olunek, witaj fajnie że dołączyłaś ![]() Lea ja stosuję masć majerankową i jestem bardzo zadowolona ![]() Izuniak słodkie fotki Emci ![]() Xantia cieszę się że tak się ułożyło z dziadkiem Aluni. Podusia słodziutka ![]() No to chwilowo tyle. My w końcu zamiast jechać do Zakopca pojechaliśmy do Krynicy...ale Morskiej ![]() ![]() Do tego zaskoczyła mnie bo ostatniej nocy przed powrotem przekręciła się na brzuszek i tak spała, w sumie to zmieniała pozycję plecki-brzuch i odwrotnie kilka razy ![]() Kanciu zaległe życzonka urodzinowe ![]()
#2480 |
Konto usunięte
|
izuniak, też myslałam nad takim pchaczem, ale w końcu kupiłam ten samochodzik z chicco, którego link wkleiła olunek.
![]() ![]() ![]() anula, Klaudia wygląda jakby miała z kims starcie na ringu... a to tylko truskawki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
PIERWSZA!!
![]() Alunia po sudocremie ok, nie było żadnych niepokojących objawów. Natomiast na Pierwszy Dzień Matki dostałam od tatusia życzenia o treści: lecz się psycholu i nie waż się więcej nękać mojego ojca. No, to lecę... posprzątam i szykuję się do pracy. Też pewnie będę pierwsza.
#2482 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzieki za zyczenia raz jeszcze
![]() ja na dzien matki nic nie dostałam ![]() ![]() generalnie był grzeczny więc to taki mały prezent dla mnie ![]() co do zabawek zdecydowałam sie na Garnuszek i jesli jeszcze któras z Was ma na niego ochote to w Tesco sa promocje i kosztuje 74.99 ![]() wychodzi nam 2 ząbek ![]() ![]() c.d.n PS. Xantiu a co to się tak porobiło u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zadomowienie
|
kancia
![]() xantia.... faceci to prostacy tez z moim mialam kilka niezlych akcji, tyle ze on narazie sie pilnuje a przynajmniej probuje, moj syn taki nie bedzie oj ja juz tego dopilnuje ![]() lea35 no wlasnie zapomnialam dodac ze ta kierownica ...hmmm...z nia najwiecej problemow bo misio uwielbia nia krecic co doprowadza TZ do szalu ale ja jestem duzo bardziej cierpliwa i mnie to nawet smieszy ze mam takiego rajdowca za syna ![]() a poza tym to misio ladnie dzis spal tak wiec mam nawet ochote zyc ![]() wieczorem wkleje kilka fotek jak mi sie uda bo jeszcze nie wklejalam nigdy a powiedzcie kochane jakiego kremu z filtrem uv uzywacie dla maluszka albo macie zamiar uzywac? slonko juz mocno grzeje i trzeba dbac o skore a jeszcze w sierpniu jedziemy nad morze....i nie wiem widzialam fajny z garniera taki w sprayu z filtrem 30 ale nie wiem czy nie lepiej 50? milego dnia dla wszystkich ![]()
#2484 |
Zakorzenienie
|
nadal kocham służbę zdrowia ... 2 dzień próbuję umówić się do lekarza z moimi plecami ... telefonicznie bo przecież nie będę dygała o 7:30 do przychodni, którą mam dość daleko, a poza tym plecy by mi odpadły ... mam ochotę puścić wiązankę, ale cenzura
![]() ![]()
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
juz była debata o kremach i wyszło na to, ze 30 z filrem mineralnym jest ok
![]() Patrilla ![]() ![]() Madzia odzywaj sie cos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Konto usunięte
|
olunek, ja to raczej nerwus jestem , więc muszę jakoś te kółko przednie przyblokować, żeby Maks nie kręcił.
![]() A krem, jak pisze, Kancia, ![]() Xantia, czasem to nie wiem, czy się śmiać czy płakać. ![]() Patti, nie chcą Cię zarejestrować czy może za późno dzwonisz i już miejsc brak? U nas kolejna w całości przespana noc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
spodobał mi sie ten jezdzik co pokazałas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
U nas dzisiaj nocka super ![]() ![]() Mati już nawet nie chce siedzieć , tylko wyciąga łapki żeby pomóc mu wstać ![]() Xantia, przykro że TŻ tak Cię potraktował ![]() Patrilko, buziaczki dla Ciebie ![]() Kanciu , gratki dla Apusia za ząbka ![]() ![]() Anula, widać że Klaudusi smakowały truskaweczki ![]() ![]() Wszystkie fotki dzieciaczków cuuudne ![]()
#2489 |
Zadomowienie
|
kanciu plozy po zamontowaniu tworza z jezdzika bujaczek...lekko sie buja ala konik na biegunach
oj nie zauwazylam watku o kremach ![]() ![]()
#2490 |
Raczkowanie
|
Czesć dziewczyny, KANCIA pisze specjalnie dla Ciebie
![]() ![]() ![]() Oj duzo by pisać co u nas... Czytam Was namiętnie, jednak moje zycie tak pedzi ze nawet nie mam kiedy odpisac. Ale pozdrawiam gorąco WSZYTSKIE DZIECIAXCZKI i ICH KOCHANE MAMUSIE ![]() ![]() U nas masa zmian... Mati juz raczkuje super, wstaje do wszytskiego, ma 7 ząbków, jest mega pogodnym dzieckiem. Dokazuje okropnie i sie wygłupia. Jest super, ale czasem juz brakuje mi siły do niego. Spi 2 razy po 15 min ale za to o 18.3 juz pada i spi do 7 nastepnego dnia. Z jednka przerwą na jedzonko o 2 w nocy. Dzioeki Bogu nie przybiera juz tak szybko, ale wazy juz 12 kg... przy moich 46 kg to jest mega cieżar do noszenia. OStatnio bylismy na wyjezdzie w KArkowie na 5 dni i sie na troche rozregulował ,a le jzu pracuejmy aby wróciuł do poprzedniego rytmu. Aha i juz nawet mama sie nauczył. <oze kiedys wkelję jakies zdjecia i pokaze Wam mojego MALUCHA. PO za tym nasza firma działą od 1 kwietnia ![]() ![]() To tyle co u nas tak w telegraficznym skrócie ![]() Jeszcze raz pozdrawiam Was gorąco, wsyztskim dzieciaczkom zyczymy wsyztskiego co najlepsze z okazji ich miecznic!!! ps. POstaram sie cześciej coś pisać.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.