|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Do mnie wreszcie doszła bluzka ciążowa, tzn musiałam po nią sama sobie pojechać na pocztę 😀 bo listonosz niby zostawił awizo (dowiedziałam się tego akurat od sprzedajacej) - miałam mega nerwa i dziś pomarudzilam trochę im na poczcie 😎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny, pewnie że dam znać
![]() Cytat:
![]() ja biorę od dawna ok.5 gramów (nie mg!) samej witC dziennie i nie choruję już wcale, a miałam skłonności do zapalenia pęcherza i nie podłapałam wirusa od chorego męża ani innego choróbska od sióstr jak były chore (i nic nie mówiły przed odwiedzinami, cóż...). Czego nie przyswoisz z witC to wysiusiasz
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
20170831_123045.jpg 20170831_123237.jpg Sory za nieogar na tym drugim zdjęciu ale u mnie od rana delikatne remonty 🤔 Swoją drogą jak już wchodzę na temat remontow.. niedługo chcemy pomalowac przedpokoj właśnie.. bo wygląda tragicznie. Sypialnię mamy szara, kuchnia i salon w brazach i bezach. A ja ciągle myślę żeby przedpokoj przemalowac na turkusowy/mietowy 😂 i nie mogę tej myśli wybić z głowy. Tylko boję się, że całe mieszkanie będzie wyglądało jak kolorowanka 😒 no i Tz wpadł na pomysł, że inne pomieszczenia też moglibyśmy pomalować. A ja już nic nie wiem. 😁 A jak wy macie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lovvi23 Czas edycji: 2017-08-31 o 12:44 |
|
|
|
|
#395 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Cytat:
Ja właśnie zaraz zamierzam zamówić sobie dwie sukienki ciążowe, bo wydałam już milion monet na małą, a przecież mama tez jakoś musi wygląda ![]() Little życzę zdrówka, najgorzej jak tak się coś przypląta, a dużego wyboru leków dozwolonych w ciąży nie ma... W ogóle to właśnie wróciłam z 1.5h pobytu w lumpku. Masakra trochę, gość dorzucał rzeczy dziecięce w międzyczasie, a kobiety rzucały się na nie i łapały w locie o.O ja sobie stanęłam z boku, żeby mi nikt nic nie zrobił i na spokojnie oglądałam. W końcu tyle tego jest, że nie będę się bić przecież ;D Ogólnie za 45zl kupiłam trochę ciuszków: IMG_20170831_124151.jpg IMG_20170831_124227.jpg I mniej dziewczyńskie, żeby mi TŻ nie narzekał: IMG_20170831_124320.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Lovi Bardzo ładna bluzeczka
i brzuszek już taki okrąglutki ![]() FlexiLyn Bardzo ładne ciuszki ![]() Ostatnio zauważyłam, że niektóre mają jeszcze metki... ale nie brałam bo były takie na 110 - 116 i typowo albo dziewczynka albo chłopiec to nie będę tego tyle czasu kisić w domu, tym bardziej że nie wiem kto w brzuchu mieszka
Edytowane przez adzia_jadzia Czas edycji: 2017-08-31 o 12:49 |
|
|
|
#397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładne muszę przyznać. Ja mam słabość do dziewczęcych ciuszków, wszystko to takie słodziutkie, ciężko się oprzeć 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Apropo ciuszkow... to wczoraj Tz powiedziałam, że trudno - będzie chyba musiał zaakceptować to, że jego dziecko będzie chodzilo w używanych ciuszkach 😁 Przecież dac 200 zł za kombinezon dla dziecka (myślałam żeby kupić dwa rozmiar 56 i 62 ) no i jak miałby być za mały np. Ten 56 albo bobo mialoby w nim pochodzic 2 tygodnie - to nie byłoby szkoda 😀 A znalazłam na olx fajniutkie. Najwyżej weźmie rozwód ze mną 😁 bez ślubu 😂 do czego to doszlo.. 😂🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczególnie, że są w super stanie, a ostatnio widziałam w którymś dziecięcym takie same śpioszki za które ja dałam 4-5zł, tam kosztowały 35zł...
|
|
|
|
|
#400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do koloru to ja w przedpokoju mam szary a miętowy mam w pokoju córki ![]() Wszystkie łwy mi się podobają
|
|
#401 |
|
Rozeznanie
|
Powodzenia na wizycie ja w sobotę ahhh juz się nie mogę doczekać. Miłego dnia!
|
|
|
#402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
udane łowy widze były ![]() u nas tez malownaie w planach i myślę o złagodzeniu ścian bo teraz mam zielone i żółte ;p chce szare lub jakieś jaśniutkie beże teraz |
||
|
|
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
Lovvi23 bardzo fajne bluzeczka
Czekam też na przesyłkę bo zamówiłam już trzeci sweter ciążowy My się wprowadzaliśmy pod koniec zeszłego roku jakoś, to już malowaliśmy pod kątem przyszłego lokatora, wszystkie ściany złamana biel, w salonie na jednej ścianie tapeta i jedna ściana w sypialni taki bardzo jasny turkus. FlexiLyn baardzo fajne ciuszki. Jakoś nigdy nie udaje mi się wybrać na godzinę otwarcia w dostawę, może w przyszłym tygodniu się jakoś zbiorę
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ja dziś byłam z rańca w labie razem z córką i wieczorem pewnie będą wyniki. Mam nadzieję, ze mój mocz się uspokoił w końcu Mnie ginka zaleciła na "zły" mocz duuuuużo wody, najlepiej z dużą ilościa soku z cytryny, żurawit, podjadać żurawinę (choć ona zazwyczaj ma dużo cukru w składzie, przynajmniej ja nie znalazłam takiej bez, wiec zawsze przelewam przez sito wrzątkiem ) no i zrobić posiew mi kazała- sterylny pojemnik, podmycie przed, tylko środkowy strumień do kubeczka i zawieźć jak najszybciej do labu. My dziś ruszamy do teściów, wiec czeka mnie podróż ok 5h Ale za to jutro też w końcu ruszę do lumpka, choć dziś właśnie żona mojego brata ciotecznego dzwoniła, ze odkłada dla mnie te lepsze ubranka po swoich synach
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam turkus w sypiani i to byl blad na ktory dalam sie namowic tz. Salon mam szary i sypialnie teraz tez bedziemy malowac na szaro. Wszystko pozostale mam w bieli, a w szarym i bialych meblach jestem zakochana. Przedpokoj mam nie wiem czemu, ale brzoskwiniowy i brazowe kafelki, ktorych strasznie nie lubie, ale tam juz za duzo roboty i nawet nie chce mi sie o tym myslec, ale jakby zachcialo mi sie remontu to zrobilabym go na pewno na jasno. Biale albo bardzo jasne szare sciany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale z tego co widzę to można dostać np tu http://allegro.pl/dzika-zurawina-sus...830465027.html tak znalezione na szybko
Edytowane przez adzia_jadzia Czas edycji: 2017-08-31 o 14:11 |
|
|
|
|
#407 | |||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za polecenie kremu, na pewno sprawdzę go. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie salon i przedpokój w tych samych odcieniach beżu, kawa z mleczkiem. Chciałam żeby tworzyło to jakąś całość. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Ja za białymi meblami nie przepadałam, aż kupiliśmy za namową Tż do kuchni i teraz w każdym pomieszczeniu są białe Przynajmniej tak kurzu nie widać
|
|||||||||||||
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Zori86- więc będziesz miała zakładany passar ? I dobrze! Zawsze to bezpieczniej
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
jeeejku jak mi się dziś czas dłuży... spac mi sie chce, głowa boli a tu czas do końca pracy wcale nie ubywa
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
1x 50 a gdyby były częściej mam brać 2x dziennie.
Jejciu ja się coraz gorzej czuje muszę mojego do apteki wysłać
|
#412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Nieźle to raziło w oczy ;p Zamówiłam dwie sukienki ciążowe z funkcją karmienia, mam tylko nadzieję, ze będą dobre rozmiarowo i jakościowo
Edytowane przez FlexiLyn Czas edycji: 2017-08-31 o 14:51 |
|
|
|
|
#413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
zori to dobrze, że trafiłaś w końcu na ogarniętego lekarza i zaproponował założenie pesara
Kimitri na 100% nie da się przedawkować ![]() Lovvi super bluzeczka, na jesień akurat! I jaki brzuszek okrąglutki ślicznie!Flexi piękne te ciuszki Co do remontu my położymy kafle imitujące drewno ciemne, ale nie jakiś szajs tylko takie przekonujące (takie same w przedpokoju i kuchni), białe listwy przypodłogowe i jasne ściany, nie wiem czy nie szare lub złamaną biel. A nad blatem w kuchni kładziemy bardzo duże kafle imitujące szary beton, świetnie będzie się komponowało z "drewnianą" podłogą, białymi meblami i drewnianymi dodatkami![]() Oki uwaga, chwalę się! Już po połówkowym, wszystko super! Jeszcze raz potwierdzony chłopiec, na dzień dobry zamachał do nas siusiakiem synuś waży prawie 400g (20t2d).Lekarz po przejrzeniu wszystkich moich badań stwierdził, że jestem zdrowa jak koń i mogę nawet jeść surowe mięso jeśli mi się uda, to wrzucam zdjęcie stópki
|
|
|
|
#415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się, że wszystko ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Duży ![]() Z tego opisu brzmi ładnie ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że wszystko się udało i, że wszystko w porządku! Z tym mięsiem surowym to chyba lekka przesada 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny
No z tym mięsem to nas zszokował, ale to chyba miał być żart
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

)

Mnie ginka zaleciła na "zły" mocz duuuuużo wody, najlepiej z dużą ilościa soku z cytryny, żurawit, podjadać żurawinę (choć ona zazwyczaj ma dużo cukru w składzie, przynajmniej ja nie znalazłam takiej bez, wiec zawsze przelewam przez sito wrzątkiem
Ale za to jutro też w końcu ruszę do lumpka, choć dziś właśnie żona mojego brata ciotecznego dzwoniła, ze odkłada dla mnie te lepsze ubranka po swoich synach
i nie mogę tej myśli wybić z głowy. Tylko boję się, że całe mieszkanie będzie wyglądało jak kolorowanka
no i Tz wpadł na pomysł, że inne pomieszczenia też moglibyśmy pomalować. A ja już nic nie wiem.