Styczniówki 2018 - część II - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-31, 11:19   #391
Lovvi23
Zadomowienie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Do mnie wreszcie doszła bluzka ciążowa, tzn musiałam po nią sama sobie pojechać na pocztę 😀 bo listonosz niby zostawił awizo (dowiedziałam się tego akurat od sprzedajacej) - miałam mega nerwa i dziś pomarudzilam trochę im na poczcie 😎

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 11:23   #392
nikopoia
Zadomowienie

Dzięki Dziewczyny, pewnie że dam znać
Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość

ooo serio? wydawało mi się, że właśnie można

dziękuje, zerknę sobie
nie, nie można, chyba że wzięłabyś łyżkę stołową na raz, to zadziała przeczyszczająco
ja biorę od dawna ok.5 gramów (nie mg!) samej witC dziennie i nie choruję już wcale, a miałam skłonności do zapalenia pęcherza i nie podłapałam wirusa od chorego męża ani innego choróbska od sióstr jak były chore (i nic nie mówiły przed odwiedzinami, cóż...). Czego nie przyswoisz z witC to wysiusiasz
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 11:26   #393
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
Do mnie wreszcie doszła bluzka ciążowa, tzn musiałam po nią sama sobie pojechać na pocztę 😀 bo listonosz niby zostawił awizo (dowiedziałam się tego akurat od sprzedajacej) - miałam mega nerwa i dziś pomarudzilam trochę im na poczcie 😎

Pokaż bluzeczkę! Ja zaraz idę na zakupy to może zaglądne do lumpka czy coś ciekawego jest. 😊

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 11:33   #394
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Pokaż bluzeczkę! Ja zaraz idę na zakupy to może zaglądne do lumpka czy coś ciekawego jest. 😊

A to się pochwalę 😀

20170831_123045.jpg

20170831_123237.jpg

Sory za nieogar na tym drugim zdjęciu ale u mnie od rana delikatne remonty 🤔

Swoją drogą jak już wchodzę na temat remontow.. niedługo chcemy pomalowac przedpokoj właśnie.. bo wygląda tragicznie. Sypialnię mamy szara, kuchnia i salon w brazach i bezach. A ja ciągle myślę żeby przedpokoj przemalowac na turkusowy/mietowy 😂 i nie mogę tej myśli wybić z głowy. Tylko boję się, że całe mieszkanie będzie wyglądało jak kolorowanka 😒 no i Tz wpadł na pomysł, że inne pomieszczenia też moglibyśmy pomalować. A ja już nic nie wiem. 😁

A jak wy macie ?

Edytowane przez Lovvi23
Czas edycji: 2017-08-31 o 11:44
Stary 2017-08-31, 11:43   #395
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
oby pomogło możesz ile chcesz witC, nie da się przedawkować nawet w ciąży

za mieszkanie i czekamy na brzusio!

Ja też proszę o kciuki, za 2h połówkowe
Kciuki )

Cytat:
Fajna! Ja właśnie zaraz zamierzam zamówić sobie dwie sukienki ciążowe, bo wydałam już milion monet na małą, a przecież mama tez jakoś musi wygląda

Little życzę zdrówka, najgorzej jak tak się coś przypląta, a dużego wyboru leków dozwolonych w ciąży nie ma...

W ogóle to właśnie wróciłam z 1.5h pobytu w lumpku. Masakra trochę, gość dorzucał rzeczy dziecięce w międzyczasie, a kobiety rzucały się na nie i łapały w locie o.O ja sobie stanęłam z boku, żeby mi nikt nic nie zrobił i na spokojnie oglądałam. W końcu tyle tego jest, że nie będę się bić przecież ;D

Ogólnie za 45zl kupiłam trochę ciuszków:
IMG_20170831_124151.jpg
IMG_20170831_124227.jpg

I mniej dziewczyńskie, żeby mi TŻ nie narzekał:

IMG_20170831_124320.jpg

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 11:44   #396
adzia_jadzia
Raczkowanie

Lovi Bardzo ładna bluzeczka i brzuszek już taki okrąglutki

FlexiLyn Bardzo ładne ciuszki

Ostatnio zauważyłam, że niektóre mają jeszcze metki... ale nie brałam bo były takie na 110 - 116 i typowo albo dziewczynka albo chłopiec to nie będę tego tyle czasu kisić w domu, tym bardziej że nie wiem kto w brzuchu mieszka

Edytowane przez adzia_jadzia
Czas edycji: 2017-08-31 o 11:49
adzia_jadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 11:46   #397
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
A to się pochwalę 😀

Załącznik 7214876

Załącznik 7214881

Swoją drogą jak już wchodzę na temat remontow.. niedługo chcemy pomalowac przedpokoj właśnie.. bo wygląda tragicznie. Sypialnię mamy szara, kuchnia i salon w brazach i bezach. A ja ciągle myślę żeby przedpokoj przemalowac na turkusowy/mietowy 😂 i nie mogę tej myśli wybić z głowy. Tylko boję się, że całe mieszkanie będzie wyglądało jak kolorowanka 😒 no i Tz wpadł na pomysł, że inne pomieszczenia też moglibyśmy pomalować. A ja już nic nie wiem. 😁

A jak wy macie ?

Fajna, wygląda na cieplejszą więc akurat na jesień 😊
Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
Kciuki )

Fajna! Ja właśnie zaraz zamierzam zamówić sobie dwie sukienki ciążowe, bo wydałam już milion monet na małą, a przecież mama tez jakoś musi wygląda

Little życzę zdrówka, najgorzej jak tak się coś przypląta, a dużego wyboru leków dozwolonych w ciąży nie ma...

W ogóle to właśnie wróciłam z 1.5h pobytu w lumpku. Masakra trochę, gość dorzucał rzeczy dziecięce w międzyczasie, a kobiety rzucały się na nie i łapały w locie o.O ja sobie stanęłam z boku, żeby mi nikt nic nie zrobił i na spokojnie oglądałam. W końcu tyle tego jest, że nie będę się bić przecież ;D

Załącznik 7214926
Załącznik 7214941

Załącznik 7214946

Jej ile tych ciuszków 😍
Bardzo ładne muszę przyznać. Ja mam słabość do dziewczęcych ciuszków, wszystko to takie słodziutkie, ciężko się oprzeć 😊

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 11:51   #398
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki )

Załącznik 7214926
Załącznik 7214941

Załącznik 7214946

Ale śliczne te ciuszki 😁

Apropo ciuszkow... to wczoraj Tz powiedziałam, że trudno - będzie chyba musiał zaakceptować to, że jego dziecko będzie chodzilo w używanych ciuszkach 😁

Przecież dac 200 zł za kombinezon dla dziecka (myślałam żeby kupić dwa rozmiar 56 i 62 ) no i jak miałby być za mały np. Ten 56 albo bobo mialoby w nim pochodzic 2 tygodnie - to nie byłoby szkoda 😀

A znalazłam na olx fajniutkie.

Najwyżej weźmie rozwód ze mną 😁 bez ślubu 😂 do czego to doszlo.. 😂🤔

Stary 2017-08-31, 11:51   #399
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Fajna, wygląda na cieplejszą więc akurat na jesień 😊

Jej ile tych ciuszków 😍
Bardzo ładne muszę przyznać. Ja mam słabość do dziewczęcych ciuszków, wszystko to takie słodziutkie, ciężko się oprzeć 😊

No mi właśnie też Szczególnie, że są w super stanie, a ostatnio widziałam w którymś dziecięcym takie same śpioszki za które ja dałam 4-5zł, tam kosztowały 35zł...
Stary 2017-08-31, 11:53   #400
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
LittleBeetle kuruj się Jak kiedys pisałam, polecam serię prenalen- różne specyfiki dla preziębionych ciężarnych
o faktycznie! przypomniałaś mi, że w pierwszej ciąży pastylki miałam z tego
Cytat:
nie, nie można, chyba że wzięłabyś łyżkę stołową na raz, to zadziała przeczyszczająco
ja biorę od dawna ok.5 gramów (nie mg!) samej witC dziennie i nie choruję już wcale, a miałam skłonności do zapalenia pęcherza i nie podłapałam wirusa od chorego męża ani innego choróbska od sióstr jak były chore (i nic nie mówiły przed odwiedzinami, cóż...). Czego nie przyswoisz z witC to wysiusiasz
dobrze wiedzieć
Cytat:
A to się pochwalę 😀

Załącznik 7214876

Załącznik 7214881

śliczny brzusio
Co do koloru to ja w przedpokoju mam szary a miętowy mam w pokoju córki

Wszystkie łwy mi się podobają
Stary 2017-08-31, 11:53   #401
Marlena234
Rozeznanie

Powodzenia na wizycie ja w sobotę ahhh juz się nie mogę doczekać. Miłego dnia!

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 12:09   #402
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Przesyłam wirtualne siły 😙

Ja mam z kolei tak, że się budzę i kaszlę. Lekarz mówi że w ciąży to tak czasem bywa, obrzęk śluzówek, zwiekszenie się wydzieliny a czasem przesuwanie, każda inaczej reaguje. Jak poza tym czujesz się ok, to myślę że nie ma powodów do zmartwień 😊

dzis ogólnie się słabo czuję - poczekam z oceną kataru i kaszlu do jutra... bo dziś to jakaś taka jak z krzyza zdjęta...

Cytat:

za mieszkanie i czekamy na brzusio!

moja gin powiedziała, ze mam z wit C uważać bo się da ją przedawkować

udane łowy widze były

u nas tez malownaie w planach i myślę o złagodzeniu ścian bo teraz mam zielone i żółte ;p chce szare lub jakieś jaśniutkie beże teraz

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 12:22   #403
_toja
Zadomowienie

Lovvi23 bardzo fajne bluzeczka Czekam też na przesyłkę bo zamówiłam już trzeci sweter ciążowy
My się wprowadzaliśmy pod koniec zeszłego roku jakoś, to już malowaliśmy pod kątem przyszłego lokatora, wszystkie ściany złamana biel, w salonie na jednej ścianie tapeta i jedna ściana w sypialni taki bardzo jasny turkus.
FlexiLyn baardzo fajne ciuszki. Jakoś nigdy nie udaje mi się wybrać na godzinę otwarcia w dostawę, może w przyszłym tygodniu się jakoś zbiorę
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 12:25   #404
didi9
Raczkowanie

Dzień dobry

Ja dziś byłam z rańca w labie razem z córką i wieczorem pewnie będą wyniki. Mam nadzieję, ze mój mocz się uspokoił w końcu Mnie ginka zaleciła na "zły" mocz duuuuużo wody, najlepiej z dużą ilościa soku z cytryny, żurawit, podjadać żurawinę (choć ona zazwyczaj ma dużo cukru w składzie, przynajmniej ja nie znalazłam takiej bez, wiec zawsze przelewam przez sito wrzątkiem ) no i zrobić posiew mi kazała- sterylny pojemnik, podmycie przed, tylko środkowy strumień do kubeczka i zawieźć jak najszybciej do labu.

My dziś ruszamy do teściów, wiec czeka mnie podróż ok 5h Jeszcze córa zawsze mi dokłada trosk podczas podróży, bo średnio lubi jazdę autem Ale za to jutro też w końcu ruszę do lumpka, choć dziś właśnie żona mojego brata ciotecznego dzwoniła, ze odkłada dla mnie te lepsze ubranka po swoich synach
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 12:33   #405
fiolek7317
Zakorzenienie

Cytat:
A to się pochwalę

Załącznik 7214876

Załącznik 7214881

Sory za nieogar na tym drugim zdjęciu ale u mnie od rana delikatne remonty

Swoją drogą jak już wchodzę na temat remontow.. niedługo chcemy pomalowac przedpokoj właśnie.. bo wygląda tragicznie. Sypialnię mamy szara, kuchnia i salon w brazach i bezach. A ja ciągle myślę żeby przedpokoj przemalowac na turkusowy/mietowy i nie mogę tej myśli wybić z głowy. Tylko boję się, że całe mieszkanie będzie wyglądało jak kolorowanka no i Tz wpadł na pomysł, że inne pomieszczenia też moglibyśmy pomalować. A ja już nic nie wiem.

A jak wy macie ?

Mam turkus w sypiani i to byl blad na ktory dalam sie namowic tz. Salon mam szary i sypialnie teraz tez bedziemy malowac na szaro. Wszystko pozostale mam w bieli, a w szarym i bialych meblach jestem zakochana. Przedpokoj mam nie wiem czemu, ale brzoskwiniowy i brazowe kafelki, ktorych strasznie nie lubie, ale tam juz za duzo roboty i nawet nie chce mi sie o tym myslec, ale jakby zachcialo mi sie remontu to zrobilabym go na pewno na jasno. Biale albo bardzo jasne szare sciany.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 13:05   #406
adzia_jadzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dziś byłam z rańca w labie razem z córką i wieczorem pewnie będą wyniki. Mam nadzieję, ze mój mocz się uspokoił w końcu Mnie ginka zaleciła na "zły" mocz duuuuużo wody, najlepiej z dużą ilościa soku z cytryny, żurawit, podjadać żurawinę (choć ona zazwyczaj ma dużo cukru w składzie, przynajmniej ja nie znalazłam takiej bez, wiec zawsze przelewam przez sito wrzątkiem ) no i zrobić posiew mi kazała- sterylny pojemnik, podmycie przed, tylko środkowy strumień do kubeczka i zawieźć jak najszybciej do labu.

My dziś ruszamy do teściów, wiec czeka mnie podróż ok 5h Jeszcze córa zawsze mi dokłada trosk podczas podróży, bo średnio lubi jazdę autem Ale za to jutro też w końcu ruszę do lumpka, choć dziś właśnie żona mojego brata ciotecznego dzwoniła, ze odkłada dla mnie te lepsze ubranka po swoich synach
Co do żurawiny to znalazłam taką nie suszoną, dobra tylko trochę kwaśna, coś jakby cytryna ale taka naprawdę kwaśna cytryna. A ja idzie o suszoną to lepiej ją zalać chłodną wodą, przynajmniej tak słyszałam że wrzątek coś tam niszczy czy wypłukuje i już nie jest taka skuteczna, ale nie wiem bo szczególnie się tym nie interesowałam. Kiedyś dorwałam w marketbio chyba jak zamawiałam duuużo bakalii to było
ale z tego co widzę to można dostać np tu http://allegro.pl/dzika-zurawina-sus...830465027.html
tak znalezione na szybko

Edytowane przez adzia_jadzia
Czas edycji: 2017-08-31 o 13:11
adzia_jadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 13:17   #407
zori86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majaaaaa Pokaż wiadomość
U mnie od x lat najlepiej sprawdza się Ziaja Ulga. Nie ma parafiny w skladzie. Nie pachnie. Dobrze nawilża. I kosztuje jakiś 10zł max.
Cytat:

Ja lubię kremy ziaja, teraz mam taki z aloesem i jest bardzo fajny.
Ogólnie kremy z aloesem dobrze nawilżają i działają przeciwzapalnie więc powinny zapobiegać tworzeniu się ktostek. ��
Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
Lovvi23

zori86 ja używam kremów Dermika- kiedyś mi kosmetyczka poleciła i mam teraz krem na dzień i jest fajny, lekki, szybko się wchłania i nie zapycha
Dzięki dziewczyny, na pewno przejrzę i na coś się zdecyduje

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość

Obiecałam sobie, że dzisiaj będę grzecznie więcej odpoczywać, bo wczoraj przesadziłam z aktywnością i przed snem miałam dość mocne kłucia z boku brzucha wściekła byłam na siebie, ledwo płacz powstrzymałam. Zła matka
Też sobie tak obiecuje, a dziś musiałam załatwić sprawy w urzędzie i w pracy.

Cytat:

zori nie miałam szyjki w "V" ani razu, właśnie to obserwowali lekarze, czy się nie pojawia. Nawet mówili między sobą, że to jest ważniejsze do obserwacji czyli kształt, a nie długość szyjki. Bo jak się skraca to właśnie zaczyna się robić to "V". Jeżeli tak masz, to wydaje mi się, że powinni to kontrolować. Luteinę albo duphaston masz na to?
Co do kremu jestem wierna jednemu: http://allegro.pl/korres-krem-przeci...781867435.html
nie jest najtańszy, ale totalnie naturalny, bardzo odżywia skórę i mocno nawilża. Nadaje się pod makijaż do codziennego użytku. Ja kiedyś myślałam, ze mam trądzikową cerę a okazało się, że po prostu źle ją pielęgnowałam. Już nie mam problemów No i co dla mnie ważne ten krem ma SPF50 a ja wolę zapobiegać zmarszczkom dlatego latem nigdy nie opalam buźki tylko wybieram nieco ciemniejszy podkład
No właśnie tak wyszło z ostatniego badania, że szyjka ma kształt litery "V". Jeden lekarz stwierdził, że nie mam się czym przejmować. Drugi natomiast pobrał posiew i w razie czego będzie zakładał pesar. Konsultowałam to jeszcze telefonicznie z innym lekarzem, ona aż była zdziwiona dlacego tego pesara jeszcze nie mam.

Dzięki za polecenie kremu, na pewno sprawdzę go.

Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość

My juz w trasie powrotnej, jeszcze tylko ikea po drodze i do domku. Polecicie co warto kupic w ikei dla maluszka, jakies tekstylia itp? Mam spory kawalek do najblizszej ikei wiec jak bede przy okazji to cos bym kupila tylko nie wiem co

Z tekstylia to nie wiem. Ale w ikei zamierzam kupić wanienkę. Nie jest ona standardowa.

Cytat:
Napisane przez adzia_jadzia Pokaż wiadomość
I chwalę się łupami, bluzeczki 62, bodki 68 a kubuś już duży bo 80
Super

Cytat:
Napisane przez M e g a r a Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

Proszę o kciuki, TŻ niedługo jedzie po nowiny w sprawie mieszkania

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
mój powiedział, że teraz tak będzie bo organizm przygotowuje się do porodu jednak gdyby się za często pojawiało to mam brać luteiny więcej.
Tyle, że ja skurczów nie wyłapuje dużo tzn mam codziennie ale pojedyncze.
A jaką bierzesz luteinę i ile?

Cytat:

Cytat:
A to się pochwalę ��

Załącznik 7214876

Załącznik 7214881

Sory za nieogar na tym drugim zdjęciu ale u mnie od rana delikatne remonty ��

Swoją drogą jak już wchodzę na temat remontow.. niedługo chcemy pomalowac przedpokoj właśnie.. bo wygląda tragicznie. Sypialnię mamy szara, kuchnia i salon w brazach i bezach. A ja ciągle myślę żeby przedpokoj przemalowac na turkusowy/mietowy �� i nie mogę tej myśli wybić z głowy. Tylko boję się, że całe mieszkanie będzie wyglądało jak kolorowanka �� no i Tz wpadł na pomysł, że inne pomieszczenia też moglibyśmy pomalować. A ja już nic nie wiem. ��

A jak wy macie ?

Ładnie leży

U mnie salon i przedpokój w tych samych odcieniach beżu, kawa z mleczkiem. Chciałam żeby tworzyło to jakąś całość.

Cytat:

Załącznik 7214926
Załącznik 7214941

Załącznik 7214946

Ładne łupy

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Mam turkus w sypiani i to byl blad na ktory dalam sie namowic tz. Salon mam szary i sypialnie teraz tez bedziemy malowac na szaro. Wszystko pozostale mam w bieli, a w szarym i bialych meblach jestem zakochana. Przedpokoj mam nie wiem czemu, ale brzoskwiniowy i brazowe kafelki, ktorych strasznie nie lubie, ale tam juz za duzo roboty i nawet nie chce mi sie o tym myslec, ale jakby zachcialo mi sie remontu to zrobilabym go na pewno na jasno. Biale albo bardzo jasne szare sciany.

Ja mam sufit taki turkus/niebieski w sypialni. A ściany szare, biały pasek oddziela kolory od siebie. I teraz sufit na pewno zrobiłabym biały. Pomimo tego, że jest przytulnie i wyciszając, to jednak ciemno.

Ja za białymi meblami nie przepadałam, aż kupiliśmy za namową Tż do kuchni i teraz w każdym pomieszczeniu są białe Przynajmniej tak kurzu nie widać
zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 13:18   #408
Lovvi23
Zadomowienie

Zori86- więc będziesz miała zakładany passar ? I dobrze! Zawsze to bezpieczniej

Stary 2017-08-31, 13:25   #409
zori86
Zadomowienie

Cytat:
Zori86- więc będziesz miała zakładany passar ? I dobrze! Zawsze to bezpieczniej

Ja to bym chciała. Ale na ostatniej wizycie co pobrał posiew, sprawdził szyjkę i stwierdził, że jest długa. Ale umówił mnie na za 3 tygodnie, bo w tym czasie może się różnie zdarzyć i chce mieć to pod kontrolą.
zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 13:40   #410
Kimitri
Zakorzenienie

jeeejku jak mi się dziś czas dłuży... spac mi sie chce, głowa boli a tu czas do końca pracy wcale nie ubywa

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 13:44   #411
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zori86 Pokaż wiadomość
A jaką bierzesz luteinę i ile?
1x 50 a gdyby były częściej mam brać 2x dziennie.

Jejciu ja się coraz gorzej czuje
muszę mojego do apteki wysłać
Stary 2017-08-31, 13:50   #412
FlexiLyn
Rozeznanie

Talking Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
dzis ogólnie się słabo czuję - poczekam z oceną kataru i kaszlu do jutra... bo dziś to jakaś taka jak z krzyza zdjęta...

moja gin powiedziała, ze mam z wit C uważać bo się da ją przedawkować

udane łowy widze były

u nas tez malownaie w planach i myślę o złagodzeniu ścian bo teraz mam zielone i żółte ;p chce szare lub jakieś jaśniutkie beże teraz
U nas właśnie remontujemy i będzie delikatny brąz, pastelowy żółty i baaardzo pastelowa morelka. Ale jak kupowaliśmy mieszkanie to poprzedni właściciel miał gust do strasznie dzikich kolorów - ostry pomarańcz salon, róż w sypialni (taki straszny świński róż, od razu to przemalowaliśmy) i zieleń mały pokój, taka jak w tej buźce - .

Nieźle to raziło w oczy ;p
Zamówiłam dwie sukienki ciążowe z funkcją karmienia, mam tylko nadzieję, ze będą dobre rozmiarowo i jakościowo

Edytowane przez FlexiLyn
Czas edycji: 2017-08-31 o 13:51
Stary 2017-08-31, 13:56   #413
Marlena234
Rozeznanie

Cytat:
U nas właśnie remontujemy i będzie delikatny brąz, pastelowy żółty i baaardzo pastelowa morelka. Ale jak kupowaliśmy mieszkanie to poprzedni właściciel miał gust do strasznie dzikich kolorów - ostry pomarańcz salon, róż w sypialni (taki straszny świński róż, od razu to przemalowaliśmy) i zieleń mały pokój, taka jak w tej buźce - .

Nieźle to raziło w oczy ;p
Zamówiłam dwie sukienki ciążowe z funkcją karmienia, mam tylko nadzieję, ze będą dobre rozmiarowo i jakościowo
Ooo na jakich stronach zamawiacie ciuszki?

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 14:39   #414
nikopoia
Zadomowienie

zori to dobrze, że trafiłaś w końcu na ogarniętego lekarza i zaproponował założenie pesara
Kimitri na 100% nie da się przedawkować dziwne info ma ta pani doktor (z całym szacunkiem dla niej)
Lovvi super bluzeczka, na jesień akurat! I jaki brzuszek okrąglutki ślicznie!
Flexi piękne te ciuszki gdzie zamówiłaś sukienki do karmienia? Pochwalisz się?

Co do remontu my położymy kafle imitujące drewno ciemne, ale nie jakiś szajs tylko takie przekonujące (takie same w przedpokoju i kuchni), białe listwy przypodłogowe i jasne ściany, nie wiem czy nie szare lub złamaną biel. A nad blatem w kuchni kładziemy bardzo duże kafle imitujące szary beton, świetnie będzie się komponowało z "drewnianą" podłogą, białymi meblami i drewnianymi dodatkami mam nadzieję, że wyjdzie tak jak planujemy

Oki uwaga, chwalę się!
Już po połówkowym, wszystko super! Jeszcze raz potwierdzony chłopiec, na dzień dobry zamachał do nas siusiakiem synuś waży prawie 400g (20t2d).
Lekarz po przejrzeniu wszystkich moich badań stwierdził, że jestem zdrowa jak koń i mogę nawet jeść surowe mięso
jeśli mi się uda, to wrzucam zdjęcie stópki
Stary 2017-08-31, 14:40   #415
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marlena234 Pokaż wiadomość
Ooo na jakich stronach zamawiacie ciuszki?

Ja zamówiłam na pieknamama.pl, ale to pierwszy raz, więc zobaczę co przyjdzie ;p koleżanka mi z doświadczenia polecała happy mum i milk & love.

Stary 2017-08-31, 14:42   #416
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
zori to dobrze, że trafiłaś w końcu na ogarniętego lekarza i zaproponował założenie pesara
Kimitri na 100% nie da się przedawkować dziwne info ma ta pani doktor (z całym szacunkiem dla niej)

Co do remontu my położymy kafle imitujące drewno ciemne, ale nie jakiś szajs tylko takie przekonujące (takie same w przedpokoju i kuchni), białe listwy przypodłogowe i jasne ściany, nie wiem czy nie szare lub złamaną biel. A nad blatem w kuchni kładziemy bardzo duże kafle imitujące szary beton, świetnie będzie się komponowało z "drewnianą" podłogą, białymi meblami i drewnianymi dodatkami mam nadzieję, że wyjdzie tak jak planujemy

Oki uwaga, chwalę się!
Już po połówkowym, wszystko super! Jeszcze raz potwierdzony chłopiec, na dzień dobry zamachał do nas siusiakiem synuś waży prawie 400g (20t2d).
Lekarz po przejrzeniu wszystkich moich badań stwierdził, że jestem zdrowa jak koń i mogę nawet jeść surowe mięso
No super stopka 😍
Cieszę się, że wszystko ok

Stary 2017-08-31, 14:42   #417
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:

Oki uwaga, chwalę się!
Gratuluję wizyty! ) Duży

Z tego opisu brzmi ładnie ;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 14:43   #418
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:

Oki uwaga, chwalę się!
Jaka stópka urocza! 😍😍😍
Super że wszystko się udało i, że wszystko w porządku! Z tym mięsiem surowym to chyba lekka przesada 😂

Stary 2017-08-31, 14:46   #419
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Oki uwaga, chwalę się!
Stary 2017-08-31, 14:50   #420
nikopoia
Zadomowienie

Dzięki Dziewczyny z mężem jesteśmy wniebowzięci! Przyłapaliśmy też małego jak ziewał, uroczy widok
No z tym mięsem to nas zszokował, ale to chyba miał być żart
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości