|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
To nie jest jakaś bardzo dużą to mój młodszy i ma więcej ![]() ![]() Jak chcesz zrobić. Tymi pneumokokami po roku. ? Nie beda się czepiać ? Też jest wtedy tyle dawek czy mniej ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Zakorzenienie
|
asia, śliczne buty! 3mam kciuki, żeby nadmierne napięcie mięśniowe przeszło. Ja też podnoszę Klaudię tak jak ty podnosiłaś wcześniej i często wygina głowę do tyłu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2374 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My po spacerze, ale upał u nas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Moj Hugo po spadku ważył 3720 teraz mamy 7 tygodni i 1,5 dnia
![]() Czekam do.gina właśnie, oczywiście opóźnienie... Hugo z moja siostrą spaceruje, mamy taki ukrop ze ledwo tu o doszłam 34' w cieniu. Wracając idę na wielkie sorbetowe lody! I jestem dziś w ażurkowj bluzce Wow! (Najchętniej to bym w bikini poszla w taką pogodę)... ale to i tak przełom że sie odważyłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2376 |
Rozeznanie
|
My mamy taka mate 1504174772375.jpg
A tak czytam o tych zastojach. I mysle sobie ze nie raz mialam takia duza bardzo duze gule. I w tedy w ruch szedl laktator i uciskalam ta gule. Zawsze wszystko ladnie schodzilo. Co prawda bolsne ale skuteczne. Mala na wieczor znow byla marudna bo z cyca za wolno leci i lepiwj butle. Worc znow sciaganie na szybko dobrze ze to dzialam spala od 00:00 do 4:30, kp i usnela o 5 i spala do prawie 8 wiec coraz lepiej. I jestem z siebie dumna ze nie usnelam karmiac tylko odkladalam do lozeczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
U mnie też ciepło. Nie wiem w co się ubrać. Nie chce mi się wychodzić.
Zrobiłam 3 prania. Leżę. U nas jest przybrane ponad 2kg.
#2378 |
Zakorzenienie
|
Darietta, współczuję pękniętej rury. Trzeba coś z tym zrobić! Kiedy tZ wraca? Może tato pomoże?
Jon, niby do miesiąca powinno się budzić ale ja bym huba odpuściła. Jak śpi niech śpi:p Mała, a kapusty próbowałaś? Myszowata, brawo za spokojną nockę ![]() My już po spacerze ten siedzę na ławce przed blokiem. Młody śpi a ja jak pomyślę że muszę go wnieść na 4p to mi słabo... Nabieram mocy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jak bylam na tym ściągnieciu szwów to powoedziala ze poki co jest wszystko ok i mam przyjsc dopiero pod koniec wrzesnia na kolejną wizyte.. u nas tez bardzo cieplo. popoludniu mamy jechac na wakea nad wode to troche wyjde z domu. poki co nie wychodze. starszak biega po podworku z dziecmi sąsiadow.
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Zakorzenienie
|
Jestesmy od wczoraj w szpitalu
![]() Dodatkowo nie dziala mi apka wizaz, u Was ok?
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocne kciuki za szybkie wyjście! Mi apka działa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | ||
Wtajemniczenie
|
Mała kciuki za wizytę
![]() Cytat:
![]() jak Wy wnosicie dzieci z wózkiem tak wysoko? ja mam problem z 4 schodami i muszę kombinować gdzie położyć małego żeby wózek wyprowadzić ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() u mnie apka działa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
Emmos, o matko oby szybko Was wypisali. Zdrówka;*
Jon, ja zostawiam stelaż na klatce na dole i biorę małego w gondoli wnosze. Mąż jak wraca z pracy wnosi stelaż na górę a rano mi znosi na dół. Ale niedługo wymiekne chyba. Najgorzej że nie mam gdzie całego wózka postawić bo zastawi cały korytarz:/ Młodego od rana boli brzuch znowu;/ a myślałam że nam się kolki uregulowały do godzin wieczornych;/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Wtajemniczenie
|
Emmos ogromne kciuki za zdrowie Amelki i Wasze szybkie wyjście że szpitala!
![]() ![]() ![]() ![]() Ja muszę wnosić wózek na 3p, nie mam możliwości zostawienia go na dole. Z Lilą robiłam to tak, że wkładałam ją w chustę/nosidełko i znosiłam sam wózek, a Lila była na mnie. W drugą stronę tak samo. Odetchnelam z ulgą dopiero jak mogłam już ją przesadzić do takiej leciusienkiej parasolki mclarena, którą po złożeniu można zawiesić sobie na ramieniu. Z Łucją jeszcze nie znosiłam wózka sama, bo prawie nie było nas w domu w wakacje, no i mąż cały czas jest ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Jon brawa dla Nikosia za miesiąc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dostala alergii na antybiotyk? czy poprostu tak jej ukl.trawienny zareagowal na leki? nie martw sie. takie maluszki na szczescie nie pamiętają takich wydarzeń ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję Wam noszenia po tych piętrach wózków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na początku potrzebowałam lustra żeby sprawdzić czy wszystko ok i motałam tylko w domu ![]() Ale ja w ogóle krótko i mało używałam chusty, bo moja córka nie lubiła - początkowo uzywalysmy w domu, ale potem już tylko do znoszenia/wnoszenia wózka, dopóki nie przerzucilysmy się na nosidełko. Którego też nie lubiła ![]() Cytat:
![]() Jakby to było przez przewianie, obstawialabym pobyt na dworze, albo kąpiel... Cytat:
![]() Z chustą nie ma wyjścia, trzeba będzie spróbować w praktyce, bo też nie wyobrażam sobie trzymać jej na rękach i pchać wózek. Nie dość że to trudne fizycznie to nie lubię takich sytuacji. Od razu zaczynam się denerwować, wózek mi odjeżdża, smoczek wypada, kocyk tarzać się rogiem po ziemi, pieluszka do ochrony przed ewentualnym ulaniem spada z ramienia, włosy włażą mi w oczy, a Łucji spada czapka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ekhm jeszcze mój Kochana! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2392 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wnosisz z gondolą? Chociaż nawet jak bez to i tak współczuję takiego noszenia. W takich momentach jeszcze bardziej doceniam plusy domu. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Mój np.ma 182 i kieszonkę spokojnie wiąże. Chustę mamy 4.6m.
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą ![]() Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2017-08-31 o 14:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Raczej 4,6.
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz coś wiedzieć więcej ile dawek itp. To daj znać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pestka obudzona, najedzona i śpi znowu ![]()
![]() |
#2397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja małego przerzucam do łóżeczka dostawnego bez wstawania. Nad ranem czasem go zostawiam. W ogóle uwielbiam z nim spać, gdyby nie to, że chcę żeby spał na monitorze to zostawiałabym go w naszym łóżku cały czas. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To niesprawiedliwe, mój jest starszy a jeszcze do tego nie doszedł ![]() Cytat:
![]() Jesteś w ogóle zadowolona z Roana? Ja bardzo! I ciągle słyszę na jego temat komplementy ![]() U mnie królują anexy, zwłaszcza rude. Cytat:
Emmos to Ty pisałaś, że przesuwasz szczepienie przez ciemieniuchę? to jest przeciwwskazanie? Pestycyda co się dzieje jeśli wzmożone/niewystarczające napięcie mięśniowe nie jest wykryte/leczone? Laski mój mały od 3 dni często ulewa ![]() I to tak sporo. Jakieś 2 tygodnie temu zaczęłam go odbijać w czasie karmienia, wcześniej nie było potrzeby. I do teraz tylko sobie bekał, a od paru dni zaczął przy tym ulewać. Czy to znaczy, że zjadł za dużo? Bo po ulaniu dalej chce jeść i nie wiem czy powinnam mu dawać ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
Calineczka jak uleje to jest głodny. Daj tylko nie za dużo.
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Po drugie pali go na pewno w przełyku i dobrze by było mu dać. Wyobraź sobie jak Ty wymiotujesz.
#2400 |
Zakorzenienie
|
Emmos
![]() ![]() Calineczka z tego co opisujesz to jest podobnie jak u nas. Warto to skonsultować. Później mogą być problemy np z podnoszeniem głowy, obracaniem się na brzuch, czworakowaniem. Przynajmniej z tego co mi wiadomo. Fizjoterapeutka powiedziała też nam, że jak dziecko zaczyna nagle płakać, aż tak krzyczeć i za chwilę się uspokaja to właśnie też może być spowodowane tym napięciem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.