|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: podkarpackie panny mlode...
Hehe no ja tez troche edukuje moje Tz bo jak gdzies jestesmy na miescie to nawet on sam mi sie pyta jakie pierscionki mi sie podobaja
Wiec jestesmy na dobrej drodze No ale to sie okarze, jak cos to napewno sie Wam pochwale Ja to ni emoge sie doczekac kiedy bede mogla juz normalnie poszukiwac wszystkiego na wesele, bo ja narazie to robie to ukrytkiem zeby nikt sie o niczym nie dowiedzial
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Girls, czy znacie fajne kosmetyczki-wizażystki w Krośnie?
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi nie jestem z okolic krosna i nie mogę Ci pomóc.
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie znalazłam, dlatego malowałam się sama. Szukałam w Jaśle, Krośnie i okolicach.
Kici kici, bądźmy nieprzyzwoici! Klik Są tylko dwa sposoby przejścia przez życie. Jeden, jakby nic nie było cudem, i drugi, jakby wszystko było cudem. A.Einstein Edytowane przez Tygrynio Czas edycji: 2008-05-26 o 14:33 |
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
a moze któraś z Was poda namiary na dobra fryzjerke i kosmetyczke w jarosławiu..
bo wizazystki raczej nie ma (
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Tzn jak szukalas?
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Głównie przez znajomych, ale też przez internet (forum podkarpackie itp). Zresztą koleżanka też szukała rok wcześniej.
Nie mówię, że ich nie ma
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Hm...
moze najlepiej przejsc sie po salonach? Sama nie wiem jak sie za to zabrac tym bardziej, ze nie ma mnie na miejscu...bo to tak moze byc, ze jak komus pasuje, to niekoniecznie mi moze pasowac... chociaz wlasciwie czemu ma nie pasowac? jej..
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Cacharel, jak nie jestes na miejscu, to moze popros znajomych, rodzine itp zeby sie rozgladneli i zapytali jeszcze innych znajomych. Czasami moze ktos zna jakies kosmetyczki. Na odleglosc jest trudno wszystkiego szuka,c i ja mam tak samo, i dlatego najlepiej poprosic o pomoc innych. Pozdrawiam
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Jutro wybiaram sie do rzeszowa na "salony"
tzn do salonow w poszukiwaniu sukni ślubnej tylko nie wiem gdzie moglabym znales taka moja wymarzona kurcze. chcialabym wypozyczyc tak zeby zmiescic sie w 1000zl z wszystkimi dodatkami a w Rzeszowie chyba drogo bedzie jak myslicie. wrzuce kilka przykladowych sukni i moze bedziecie wiedziec w ktorych salonach moglabym znalesc podobne ![]() pomozcie prosze bo juz zwatpilam czy znajde cos co naprawde mi sie spodoba i zostal mi tylko Rzeszów
24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png |
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
drogi dziewczynki pomóżcie mi rozwiązac pewien problem. Dotyczy on gości.
Otóż ja i mój TZ nigdzie nie pracujemy, oboje studiujemy, moja mama nie jest zamożna osoba- wychowuje mnie i siostre sama, TZa rodzice maja na utzrymaniu dwoch synów w Krakowie wiec za bardzo kasy nie mamy. Problemem jest lista gości. Wstępnie ustaliliśmy ze zaprosimy ok 90 osob. Jednak z perspektywy czasu tak patrzac na to wszystko to nie mamy za duzo pieniedzy zeby pozwolic sobie na taka liczbe gosc. I stad moje obawy: czy to wypada zaprosic określoną grupe ludzi typu: swiadkowie, rodzice, babcie i dziadkowie, chrzestni i znajomi??? Bo ja jestem coraz bardziej przekonana do tego schematu tylko TZ ma watpliwości, że to bedzie głupio wygladac i jak to wytlumaczyc reszcie rodziny...???
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
- Bandziorka, nie wiem jak jest z wypozyczaniem sukien w Rzeszowie, ale wiem ze mozna kupic taniej niz w innych miastach. Np moja kolezanka z Mielca kupowala sukienke jako gosc na wesele i w Rzeszowie kupila taniej i miala wiekszy wybor. Mysle ze oplaca sie chociaz pojechac i poogladac, moze akurat trafisz na ta swoja wymarzona
A tak to nie znam Rzeszowa wiec Ci nie pomoge wiecej ale mysle ze kiedys tez w Rzeszowie bede szukala swojej wymarzonej sukni. Powodzenia w wybieraniu!- Niunia... Ja mysle ze to delikatna sprawa, i musisz zastanowic sie nad tymi osobami ktorych bys nie zaprosila, i pomyslec jak oni by zareagowali. Pomysl tez jakbys ty zareagowala na ich miejscu. Nie wypada tez nie zapraszac osob ktore Ciebie na wesele zapraszaly. No ale w kazdej rodzinie jest inaczej i kazdy inaczej reaguje. A moze poprostu z nikogo nie bedziesz rezygnowala tylko postarasz sie znalezc tania sale, niektore rzeczy zrobic sama i jakos zminimalizowac koszty. Mam nadzieje ze znajdziecie rozwiazanie. Pozdrawiam!
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia! To Wy musicie zdecydować jak chcecie mieć. Moja koleżanka zrobiła tak: zaprosili rodziców, rodzeństwo, dziadków, chrzestnych i świadków na uroczysta kolacje. Reszty rodzinki nie zapraszali na impre tylko do kościoła (znajomi tez tylko do kościoła). trochę sie z tym gryzła bo np jej chrzestna jej trochę podpadła i na jej miejsce wolałaby zaprosić inna ciocie, ale skoro tak zdecydowali to tak zrobili. impreza trwała krótko - uroczysty obiad, tort i jakieś tam sałatki. ślub był chyba o 18 a ona o północy już sie kładła do łóżka - nawet oczepin nie było bo nie było komu robić. I tak naprawdę wcale tak bardzo tanio ich to nie wyniosło. Jak z nią potem rozmawiałam to wyczułam, że chyba trochę żałuje! Jeśli zdecydujecie sie obciąć ilość gości to może potem ładnym gestem było by pójść do nich np z ciastem i flaszeczka , albo i bez tej ostatniej i podziękować ze przyszli do Kościoła. A dla znajomych zrobić np grilla? Ale może uda Wam sie znaleźć tańszą salę i do tego firma cateringowa - to chyba taniej i zamiast zespołu - dj. Samemu tez można wiele zrobić- zaproszenia, dekoracje sali. Może znajomi Wam pomogą. Ale decydujecie Wy!
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Wam za wypowiedzi. Ja juz mam taki mętlik w glowie, że szok...
Ja mysle o weselu dla tych najbliższych bo to i tak wyjdzie ponad 50 osob. Tylko jeszcze nie wiem co powiedzą na to rodzice TZa, bo stosunki z moja mama sa troche na granicy (różne powody poważne) i nie chce od niej brac pieniedzy skoro mi odrazu powiedziala ze nie ma i mi nie da- wiec nic na siłe. Nie chce tez zeby za wszystko placili rodzice TZa. Sale juz mamy zamowiona (120 zl za os.), oboje stwierdzilisy ze nie chcemy kamerzysty, wolalabym DJa ale rodzice TZa mowia ciagle o zespole. Staramy sie ciąć koszty jak tylko sie da
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Niunia, rozumie Cie ze nie chcesz brac kasy od rodzicow na wesele, bo my z Tz tez nie hccemy brac. Bo chcemy sami na to zarobic. Nie wiem co z tego wyjdzie ale to nic. Wiesz 120zl na os za sale to wcale nie jest drogo, ale napewno by Ci taniej wyszlo jakbys wynajela jakis dom weselny i zamowila firme cateringowa. podobno ceny sa o wiele tanze i jedzienie jest bardzo ok! Przemyslcie jeszcze to. A pozatym to pomysl sobie tez ze slub jest raz w zyciu, wiec jezeli nie zaprosisz niektorych osob to moze kiedys tego pozalujesz. No ale to musicie przemyslec tak zeby niczego nie zalowac. No a Dj tez jest tanszy, ale to nie to samo co zespol. Ale przeciez nei rodzice maja Wam mowic co brac, jezeli Wy wolicie Dja to czemu brac zespol. Pozdrawiam.
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
bylam dzis w rzeszowie i jestem bardzo zawiedziona bo myslalam ze znajde suknie ktora sobie wymarzylam w rozsadnej cenie i owszem znalazlam jedna w calym rzeszowie za 1500zl za wypozyczenie a salonie Diana. troche sie zalamalam bo myslalam ze zmieszce sie w 1000zl a tu takie ceby
(( ryczec mi sie chce bo pewnie pojde w sukni za 700zl ktora wogole mi sie nie podoba moze do ropczyc jeszce pojade bo bylam juz w jasle krosnie i rzeszowie i nie wiem gdzie jeszce moge pojechac
24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png |
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Bandziorka!!!!!!!!!!! Oj to bardzo współczuje, że wyprawa po suknie marzeń sie nie udała. Czytałam na jednym z forów o ponoć dobrej wypożyczalni w Sędziszowie Małopolskim, ale to tylko ze słyszenia wiem. A może warto spróbować rozejrzeć sie po ogłoszeniach i kupić jakąś używana - zwłaszcza jak masz kogoś kto mógłby ci ja ewentualnie co nieco dopasować. To tyle co ja Ci mogę doradzić! głowa do góry będzie dobrze!!!!!! Ja tez będę chciała wypożyczyć lub kupić używana zobaczymy jak mi to wyjdzie.
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
cześć, ja mam ślub 6 września więc za 3 miesiące, jestem z okolic krosna i głowa mi juz puchnie od tego całego załatwiania
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Slub mamy raz w zyciu, a to przeciez nie tylko ten dzien ale rowniez wszystkie przygotowania do takiego pieknego dnia z ukochana osoba... jak sie meczysz podczas przygotowan, to po co az tyle na siebie bierzesz...
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
jutro jade do krosna i cos bedziemy kombinowac z Pania w jednym salonie ( polecam serdecznie mila fachowa obsluga salon dorota w krosnie ) . moze cos uszyja wg mojego zyczenia albo juz nie wiem sama ale dzis jestem dobrej mysli
poprostu nie chcialabym isc w sukni ktora kompletnie mi sie nie podoba a niestety nie stac mnie na suknie za 3000zl wiec nie bede wymyslac
|
|
|
#141 | |
|
Rozeznanie
|
podkarpackie panny mlode...
Nie chcę cię urazić ale czy ty też jesteś w trakcie przygotowań? Bo jeśli jeszcze nie, to sama zobaczysz ile spraw trzeba załatwić i to nie wszystkie należą do przyjemnych np. nauki w poradni rodzinnej, mierzenie temperatury codziennie rano przed pracą itp. Ja wcale nie narzekam, po prostu myślałam, że wszystko będzie łatwiejsze. Nawet wybór sukni ślubnej nie jest taki prosty jak myślałam.
bandziorka a gdzie mieści się salon dorota w krośnie, bo nie wiem Cytat:
gotować będzie pani kucharka z krosna, świetna pyszne dania robi, oprócz obiadu będzie 5 dań gorących, śledzie i kura w galarecie, kucharce płacimy 7 zł od osoby więc około 1000 zł, do tego obsługa (2 kelnerów i pomoce kucharki) też jakiś 1000, produkty ok.2500, ciasto i tort ok.1700, zamówione u pani z odrzkonia, ona kupuje produkty i dowozi ciasto w dzień wesela wódka Pan Tadeusz 2500, napoje zimne 1000, wędliny 400, inne ( owoce, szampan powitalny, chleb, herbata, kawa, środki czystości, ręczniki papierowe itp) 1500, orkiestra 1700, kamerzysta+fotograf 1450, dekoracja sali 450, zaproszenia i kotyliony, zawieszki na wódkę 300, opłaty w kościele 1000, obrączki 800, stroje młodych 2000 tak że koszt całego wesela wyjdzie nam jakieś 20-22 tysiące, chyba nie tak źle? może i ty zastanów się nad tą salą, czy nie lepiej wynająć kucharkę? Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-06-05 o 22:47 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
Katrin widze ze planujesz takie samo wielkosciowo weselisko jak ja
i cala rozpiske zez masz taka jak ja i praktycznie wychodzi mi tyle samo pieniazkow co Tobie tez mam wesele na 130osob , tez bedzie gotowac mi Pani kucharka tylko moja bierze 800zl wiec troszke mniej od Twojej i orkiestre mam troszke drozsza bo za 2500zl i teraz sie zastanawiam czy nie przesadzilismy bo chyba troszke duzo biara. Produkty tez wychodza nam ok 2500zl ale juz z ciastami i tortem bo tez bedzie piekla Pani kucharka. obsluga tez wyjdzie mnie ok 1000zl z pomoca, wodeczke chcemy miec wyborowa i jakbys mogla to napisz prosze gdzie Wy kupujecie wodke moze znasz jakas tania hurtownie i napisz ile butelek wodki kupujecie na 130osob bo my sie jeszce zastanawiamy jak to policzyc. ( u mnie 130 to juz wszyscy goscie lacznie z obsluga , orkiestra..) Bedziemy miec tylko Pana kamarzyste bez fotografa a kamerzysta bierze 800zl. napoje zimne wyjda nas ok 500zl dlatego ze Pani kucharka robi ok 50l soku wiec super a napoje mozemy zaplacic po weselu i zwrocic jesli nam zostana to tez super. zostaje nam dekoracja sali za 700zl z dekorowaniem wszystkich stolow , obraczki juz mamy cudowne wiec koszt odpada i oplaty koscielne. plus oczywiscie drobne szcegoly z ktorych napewno zrobi sie kilka stoweczek ale nie to jest najwazniejsze , jestem bardzo szcesliwa i nie moge sie juz doczekac tego Cudownego dnia
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Bandziorka! A jak tam sukienka? Znalazłaś coś w tym salonie co by Ci sie podobało?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Przyczajenie
|
Ja i tak jestem zdania ze z firma cateringowa jest o wiele taniej. Za 130 osob po 90 osob to wyniesie 11 700 do tego trzeba zaplacic tylko zespol, sale i alkohol nic wiecej Was nie interesuje z przygotowania samego przyjecia, czesto w cenie jest jeszcze dekoracja stołow a ja kwiaty jeszcze mialam w tej cenie. A co najwazniejsze wszystko jest profesjonalnie przygotowane.
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Tez slyszalam ze z firma cateringowa jest taniej i profesjonalnie. Mysle ze osoby ktore chca naprawde zaoszczedzic powinny nad tym pomyslec.
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba troszkę zależy. Jak wesele jest nieduże to bardziej sie opłaca firma ktora to załatwi, a jak robicie wesele na 300 osób, a sąsiadki zniosa jajka, mąkę, ser sąsiad ubije świniaka itd to oczywiście bardziej sie opłaca kucharka. My wynajeliśmy lokal który miał swojego kucharza, kelnerów i całą obsadę i jestem bardzo zadowolona, niczym sie nie przejmowałam, wybralismy tylko menu i orzyjechaliśmy w dzień wesela, stoły, sala była ubierana przez właściciela lokalu
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
21pyza masz racje ze to tez zalezy od ilosci osob na weselu. My myslimy zrobic na 140 ale tez zrobimy w lokalu i nie bedziemy sie wogole niczym przejmowac, ani jedzieniem ani dekoracja sali. Niestety te lokale co roku podnosza ceny, ale jak ktos sie nie chce niczym przejmopwac to itak jest to dobre rozwiazanie
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
My też zdecydowaliśmy sie na sale z pełnym serwisem. po prostu przed weselem jest tyle załatwień, że chociaż z tym chcieliśmy mieć spokój. Ale spróbujemy trochę zaoszczędzić - np sami robimy zaproszenia i zawieszki. Zobaczymy jak to będzie wyglądać
. Może uda mi sie jakąś suknie wypożyczyć lub kupić od kogoś - to też by zmniejszyło koszty - zobaczymy jak to wyjdzie.
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Bandziorko, my kupiliśmy 120 szt 0,5 litrowych butelek Pana Tadeusza, na jakieś 130 osób, ale nasze rodziny sa raczej mało pijące i pewnie sporo zostanie. Zastanawialiśmy sie też nad Wyborową, jest troszkę tańsza my kupowaliśmy w sklepie Tonik na Guzikówce obok Fraca, pan ma dobre ceny, Pan Tadeusz po 19 zł, wyborowa 0,80-1 zł tańsza. Ale najbardziej opłaca się alkohol przywieźć ze Słowacji, a już tak najbardziej z Ukrainy, ale nie chciało nam się tam jeździć. I nie zgadzam się z wami, że taniej jest wynająć firmę, my obliczaliśmy koszty i za firmę przy tej samej liczbie gości musielibyśmy zapłacić 5000 zł więcej, więc wolimy za te pieniądze kupić coś sobie po ślubie. Ale każdy robi tak, jak mu odpowiada.
sklep tonik jest w Krośnie, zapomniałam napisać Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-06-29 o 21:51 Powód: proszę edytować posty w celu uzupełnienia treści a nie pisać post pod postem!!! |
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Eseska, pewnie ze niektore koszty mozna zminimalizowac, my tez robimy sami zaproszenia, i moim zdaniem to jeszcze ladniej wyglada bo to jest cos od siebie. Ja juz probowalam robic model i wyszlo calkiem niezle
![]() A tak pozatym to mam jeszcze do Ciebie pytania co do sali Ateny : czy mozesz mi powiedziec jak wygladal tort? nie zwracam na niego wielkiej uwagi ale tak z ciekawosci chcialam wiedziec. A drugie pytanie to : czy mlodzi ciasto kupowali w cukierni? Bo z tego co wiem to w pakiecie numer I nie ma ciasta, i sie zastanawiam czy wtedy mozna dokupic to ciasto samemu ? Dzieki. Pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

Wiec jestesmy na dobrej drodze
No ale to sie okarze, jak cos to napewno sie Wam pochwale

(

. Może uda mi sie jakąś suknie wypożyczyć lub kupić od kogoś - to też by zmniejszyło koszty - zobaczymy jak to wyjdzie.