|
|
#3571 |
|
Magda ;)
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Ginekolog powiedziała, że nie bardzo jej się to ktg podoba i jutro mam przyjść jeszcze raz, tylko jutro jej nie ma więc tylko położna skontroluje.
Poza tym szyjka 1.5 cm, rozwarcie na 1 cm i mały mocno napiera główka. Juka a kiedy masz kolejną wizytę? Na pewno wszystko będzie dobrze 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Za dwa tygodnie..Nie wiem co mam myśleć z tą wagą..Niby jak mam patrzeć na wydruk usg to przytyła 700g.Ale jakoś mało mi się wydaje..Dzisiaj dokładnie 36t3d.
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Blond ale że co jej się nie podoba?Mojej też tętno skakało bardzo i nikt nic nie mówił. |
|
|
|
#3573 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
Juka mój w 37+3 ważył 2900 więc też nie tak dużo, pamiętaj też że jest ryzyko błędu, a poza tym waga to nie wszystko ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blond - skaczące tętno to często wskazanie do cesarki, zwłaszcza jeśli wykracza poza normy, swoją drogą dzieje się u Ciebie, w każdej chwili możesz rodzić. maluchna - nam położna tez powiedziała ze to normalne, ale dzisiaj mała ewidentnie cierpiała i dla mnie to już nie było takie normalne. jeśli chodzi o espumisan to już nie raz spotkałam się ze stosowaniem go u takich maluszków aniolek - i jak u Ciebie? mam.nadzieje że lepiej ![]() juka - Zosia w 37t3d urodziła się z wagą 2980g. Tą wagą się tak ni przejmuj. myślę że lekarz nie mierzy szyjki bo ciąża juz bezpieczna
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Juka, nie przejmuj się wagą. Lekarz mówił że ok. Są dzieci w 20, 50 czy 90 centylu i wszystko jest w normie. Moja szwagierka urodziła córeczkę w 42 tc z wagą 3030 g, gdzie inne dziecko mogło mieć 4500 i też by było ok.
Tu masz siatki centylowe płodu: https://www.babyboom.pl/forum/temat/...y.23269/page-2 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- U mnie ok. Skurcze odpuściły całkowicie. Chyba ciut mi rozwarcie poszło, bo z ciekawości podczas skurczy wsadziłam palec, a tam looz. Ps. Ledwo to napisałam, to mi się mały zrobił, ale prawie bezbolesny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Maluchna, a robisz masaż? Ja robilam codziennie i nie wiem co to kolki. Polecam.
Aniołek niezła jesteś z tym samobadaniem taki plus, ze mąż Ci torbę spakował. Moze jutro się przyda.Blond a co myslisz o cc? Moze się jutro zapytaj czy biorą ją pod uwagę i kiedy. Będzie dobrze! Już bliziutko do Oliwierka ![]() Agnieszka to z Ciebie artystka! Masz talent Na szczęście masz te męki za sobą. Chyba nie było by tak źle, gdyby anestezjolog przyszedłna czas. Szkoda, ale najważniejsze, ze jestescie całe, zdrowe, a Ty zapomnisz o bólu. A ja jestem chora.. :/ zatoki się odezwały, gardło i gorączka. Byłam dzis na wizycie i mam miekka szyjkę. Skurcze codziennie i w związku z tym pani doktor nalegała, zebym poszła do szpitala.. zgodziłam się niechętnie idę w poniedziałek. Oby na max 3 dni. Jest to teraz jedyna gwarancja miejsca na poród w tym szpitalu. Dobrze, że Kostek sobie swietnie radzi i chętnie chodzi do przedszkola. Nie będę się o niego martwić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny.Mam troche żal do lekarza bo gdyby powiedział że waży 2,8 prawie no ale granica błędu to że w przybliżeniu 2,5 to bym sie nie martwiła.A tak to pomyślałam ze za mało przytyla.Dopiero jak przeczytałam na wydruku to się troche uspokoiłam.No ja i mąż wielkoludami nie byliśmy bo równo 3kg w terminie więc wiedziałam że i ona nie będzie.Tylko miałam cichą nadzieję że te 3 kg ma i gdybym urodziła za parę dni bedzie ok.Wiem z dupy problem.Tylko już sobie do głowy wbiłam czy wszystko ok skoro zwolniła z przybieraniem.
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Blond oooo czyli coś tam się zaczyna. Szyjka krótka i rozwarcie. Super.
Aniołek ach te straszaki. Juka ważne, że przybiera na wadze ![]() Lilka oj znowu szpital ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3579 |
|
Zadomowienie
|
Juka, moj w 36+0 mial 2600, przez 2 tygodnie zyskal wtedy 260g. Lekarz powiedzial, że najwazniejsze jest, że rośnie. A ile? To każde dziecko inaczej, dlatego bądź spokojna
i pamiętaj o granicy błędu. Czyli mamy podobnie, powiem Ci w poniedziałek ile ma mój maluch po kolejnych 2 tygodniach, to będzie taki odstęp czasu jak u Ciebie, więc może będzie podobnie zaraz bedziesz donoszona i córa jakby chciała wyjść to sobie poradzi, więc głowa do góry. A zobaczysz, może jeszcze bedziesz ją prosiła, zeby się wykluła zrobilaś dla niej wszystko co mogłaś.Blond, dobrze, że szyjka się skraca, jest nadzieja, że pójdzie sprawnie Lilka, zdrówka życzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniołek jak sytuacja?
|
|
|
|
#3581 |
|
Magda ;)
|
Dziewczyny moja gin mówiła, że po badaniu dzisiejszym mogę plamic, ale mam dosyć spora plamę na podpasce i nie wiem czy to jeszcze plamienie czy już krwawienie? Kolor jest raczej blady brazowawy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
Poli dziękuję 😘 Wiem że najważniejsze że przybiera..Tylko tak odrazu sie przestraszyłam czy wszystko dobrze.No ale 700g w miesiąc to chyba ok.W rodzinie każdy mówi że przenoszę.Tak czy siak za trzy dni opuszczam lóżko 😃 Dziewczyny dziękuję Wam że mnie wspierałyście przez ten ciężki dla mnie czas i wysłuchiwałyście moich żali😘
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Blond jak blado różowe to znaczy, że robi ci się rozwarcie. Ja tak miałam w dniu porodu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mówilyscie, że ogladacie Na Wspólnej, o co chodzi z Zuzą i Tosią? Bo przegapiłam
![]() Juka, od tego jesteśmy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3585 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Blond czekaj. Cały czas ci leci taki różowy śluz?
|
|
|
#3587 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
#3588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozczulają mnie ostatnio wszystkie maluszki, nie mogę się doczekać kiedy mojego będę tulić. |
||
|
|
|
#3589 |
|
Magda ;)
|
Lilka u Ciebie termin na koniec września więc może polez w tym szpitalu jeżeli trzeba 😊 będzie dobrze 😊
|
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilka ale ile masz tych skurczy że chce Cie położyć do szpitala?Mnie dzisiaj mój pytał ile mam skurczy.Jak powiedziałam trzy cztery dziennie to powiedział że to żadne skurcze.Że jakby tyle było na godzinę to wtedy inna sprawa.
Blond a dużo tego?Może powoli czop będzie odchodził i narazie tylko plamienie jest? |
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3592 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jednak póki co nie rodzę. Po kąpieli skurcze ustąpiły. Teraz młoda szaleje jak zwykle o tej porze. Będziemy mieli wesoło jak się urodzi. Blond, w poprzedniej ciąży, na ostatniej wizycie tak mnie gin zbadał, że też miałam krwawienie i odpadł mi czop podbarwiony krwią. Na drugi dzień urodziłam. Fakt faktem trochę z pomocą oxy, ale poszło 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3594 | |
|
Rozeznanie
|
Piękne macie brzuszki dziewczynki i nie takie duże!
Cytat:
![]() marttb ale drobinka! maluchna30 kochany śmieszek ![]() A bo dziś miałam dzień pod znakiem psychiatry. Dostałam "żółte papiery" w związku z porodem, więc jak tylko wystarczy to mojemu ginkowi, to będę mieć cc. Ale wizyta dopiero 13.09 wiec jeszcze daleko.
|
|
|
#3595 |
|
Magda ;)
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jejku jaka ona jest przecudowna ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Uwielbiam czytać ten nasz wątek widzę tutaj typowy syndrom weekendowy czym bliżej weekendy tym bardziej wydaje sie nam ze będziemy rodzic juz,teraz, zaraz ja tez juz chyba tak mam mam wrażenie ze powoli zaczną mi partiami odchodzić czop bo wczoraj i dzisiaj miałam na wkładce taka mega gęsta,biała i z grudkami wydzielinę.... współczuje Wam tych bolesnych straszaków ja nadal nie wiem co to skurcz... jutro zaczynam 38tc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku to trzymam kciuki aby papiery wystarczyly.
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia to się ciesz, że nie masz skurczy ja w pierwszej ciąży też żadnego nie doswiadczyłam. Rojku a u Ciebie w którym tygodniu robią planową cc? Wiesz cos? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka to dziś się kładziesz?
Mąż właśnie zaprowadził Maję do przedszkola. Szła z takim uśmiechem, że aż miło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzis nie spałam od 4 do 5.30, tak mnie bolał brzuch okresowo, ale nie były to skurcze, żadnej regularności. Tersz się obudziłam i dalej boli. Wczoraj wieczorem też, ale dałam radę zasnąć. Wczoraj też odszedł kawałek czopa...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

taki plus, ze mąż Ci torbę spakował. Moze jutro się przyda.

zrobilaś dla niej wszystko co mogłaś.

jaka ona jest przecudowna 
widzę tutaj typowy syndrom weekendowy
ja tez juz chyba tak mam
mam wrażenie ze powoli zaczną mi partiami odchodzić czop bo wczoraj i dzisiaj miałam na wkładce taka mega gęsta,biała i z grudkami wydzielinę.... współczuje Wam tych bolesnych straszaków ja nadal nie wiem co to skurcz... jutro zaczynam 38tc