|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Dzięki dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
Cherry! Może to zabrzmi okrutnie, ale natura tak to zaplanowała, że jeśli coś wykryje, że jest nie tak z zarodkiem to jest poronienie... Kiedyś czytałam, że nawet do 60% wszystkich ciąż kończy się poronieniem i właśnie najczęściej na tym etapie zanim kobieta się dowie, że będzie dzidziuś...
Lynn Trzymaj się!!! Lotso Ja uważam, że pojawienie dziecko dużo zmienia. Nowe wyzwania, nowe obowiązki no i mniej czasu dla siebie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zadomowienie
|
W sensie nie zmienia jesli chodzi o stosunki miedzy partnerami.a nie jak kolezanka Very straszyla od razu kryzysami😊😊
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Z tymi poronieniami to prawda ale nie zawsze. Z moimi poronieniami to akurat moja wada.bo nie mam wystarczajacego poziomu hormonow pozwalajacych na zagniezdzenie sie zarodka i gdybym zyla w czasach bez dupka i luteiny to pewnie dziecka bym sie nie doczekala. Swoja droga ciekawe ile razy bylam w ciazy przed 1 planowanym bo wczesniej 5 lat bylo na wyskok.a te moje poronienia to srednio w 5tyg czyli spozniajaca sie miesiaczka o pare dni |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zadomowienie
|
Może ta koleżanka miała same kryzysy po narodzinach i dlatego straszy :P
Lotso możliwe, że nie miałaś więcej poronień :P my na wyskok przed pierwszym z dwa lata, a płodni chyba jesteśmy bardzo, bo od strzała :P no i miałam miesiączki co do godziny :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Very nice, jeśli biustonosz jest niewygodny, to znaczy, że źle ci dobrała. Mi też dopasowywała brafitterka i tych staników w ogóle na sobie nie czuję (a raczej nie czułam, bo to było przed ciążą, teraz szkoda mi kasy na drogie staniki, które posłużą tylko na chwilę). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Zadomowienie
|
Goslawa, dokładnie mojej koleżance juz wcześniej sie nie układało, a narodziny dziecka przelaly szale wzajemnych pretensji. Pewnie dlatego, jak tylko sie z nią widzę to mi mówi, jak to będzie źle, gdy mała juz sie urodzi.
Oczywiście juz nie spie. Obudził mnie silny bol w pachwinach i podbrzuszu. I przetaczam sie z boku na bok, jak orka ![]()
#1000 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, i mamy wrzesien!!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Rozeznanie
|
Lynn trzymaj się. Jeszcze nie doczytaly co tam się rozwinęło. Mam nadzieję,że jak ogarne do końca, ty jeszcze będziesz w dwupaku:P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ---------- Alla super prezent ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ---------- Ja luteine odstawiłam już dawno. Magnez tylko jak mam skurcze miałam brać, ale teraz biorę od czasu do czasu bo skurczy nie mam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Rozeznanie
|
Witam się wrzesniu
![]() ![]() ![]() Ciezkie te ost tygodnie...sny mam dziwne,straszne ![]() U mnie od nocy lejeeeeee i jest 12 stopni ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1003 |
Wtajemniczenie
|
Oj tak, wrzesien
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Raczkowanie
|
Chyba każdą z nas ciekawi ile dzidzisiów powitamy
![]() Chłodno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Rozeznanie
|
Wrzesień....
Lynn nas wszystkich zaskoczyła tymi skurczami, wyrwalas się jak Filip z konopi:P Dasz radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zadomowienie
|
No i ja witam sie we wrzesniu!!!😍😍😍 zakladam max 2tyg i 3dni i bede tulic mojego krasnoludka❤❤❤
---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Lynn jak nocka???? |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na samą myśl mam dreszcze ---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Cytat:
Jak nie sn to 26 września cc |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
nibyżona
|
Ostatnia prosta
![]() Lynn jak się czujesz? ![]() Lotso 😍 U mnie też zimno, pochmurnie i pada ![]() Wkurzam się bo od wczoraj siara leci mi jak szalona ![]()
#1010 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciąża donoszona prawie ...w niedzielę kończę 37 tydzień .... I tak czekam Chciałabym być już na wolnym.... Ale nic twarda jestem dam radę 🤗 co zrobić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Rozeznanie
|
A tak wracając do mamaginekolog. Trzeba ją podziwiać,że tak nijako powiedział,że 3 razy byłam w ciąży i ma jedno dziecko. A Monika Richardson faktycznie lekceważąco podeszła do rozmowy.
Mnie najbardziej denerwuj tz. Mam wrazenie,że jak idę z duży brzuchem gdzieś w galerii zy np. Do biedronki to wszyscy się na mnie patrza,że co ja tu robię, powinnam w domu siedzieć i się ukrywać. A tak to w kolejce to nikt mnie nie przepuścili wtedy jestem nie widoczna. Jak np. Mam sprawę dziś i właśnie jestem na dworcu i idę ładnie wolno po schodach czekam w galerii to czuje się ja jakis odludek:/ wszyscy patrzą jak bym mial zaraz rodzic i zdała od nich. Tylko ten wzrok widzę z brzucha na twarz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-09-01 o 07:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 |
Raczkowanie
|
Witam się we wrześniu 💪 u mnie już 34 tydz jeszcze 3 tyg i mogłabym rodzic. Pierworodna urodziłam w 37tyg.
Jezu zgaga mnie wykonczy... I te humory moje. Mąż co chwila obrywa no ale cóż nie moja wina, niech lepiej uważa co mówi 😈😕 Lynn trzymaj się tam 😊 Wreszcie udało mi się upolować kombinezon na zimę w super stanie, jeszcze apteka, rogal torba do wozka i finito. Któraś pytała co kupić dla maleństwa po urodzeniu? A może by tak torba do wozka jakiś zestaw upiekszajacy dla mamy? Gdzieś kiedyś czytałam na blogu że matki zamiast kolejnego koca, czy ubrań dla maluszka wolalyby dostać coś dla siebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Rozeznanie
|
Aniamelisa biedni Ci nasi mężowie. Mój też obrywa, ale dziś mu dobrych obiad ugotuje
![]() Lynn cieszę,sie,że w dwupaku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Wtajemniczenie
|
Wrzesień 😍😍😍 Nareszcie! Ja mam na pierwsze dni października termin więc niewykluczone, że się we wrześniu rozpakuję 😉
Nawet się nie będę wypowiadała na temat tej nocy, bo już każda jest beznadziejna.... W nocy na zgagę nie pomaga kompletnie nic. Już się chyba muszę przyzwyczaić, że jak leżę to mam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zadomowienie
|
Ja mam zamiar lezec 2tyg i na weekend juz zaczac sie ruszac zeby w poniedzialek byc juz na stole- to wersja kiedy nie ustali mi ciecia przed 38. 7.09 mam wizyte to pogadam z nim czy da mi skierowanie.
Goslawka my te 5lat przed pierwszym to na wyskok w plodne a po plodnych i po okresie to do konca.czyli moglam byc w ciazy bo lekko spozniajacy okres mnie nie ruszal i nie robilam zadnych testow.A te moje 3ciaze poronione to wlasnie na tej zasadzie byly zrobione. Po prostu jak sie trafi to sie trafi.a wyszlo na to zeby utrzymac ciaze to dupka musze brac jak najwczesniej. Z pierwszym poronieniem mialam smieszna sytuacje. To bylo zaraz przed swietami bozego narodzenia. Wpadla do mnie sasiadka i mowi ze chyba jest w ciazy. Poprosila mnie zebym zrobila test bo jej maz bedzie chcial zobaczyc a ona ten swoj ciazowy zrobi w wigilie i da mu po kolacji. Ja mowie ze pewnie ze zrobie. No i poszlam do lazienki a tam dwie kreski hehehe okazalo sie ze ja bylam w ciazy a ona nie. Zaczelam brac dupka ale juz bylo za pozno.mimo brania juz sie ciaza nie utrzymala. Teraz w styczniu tez zmajstrowalismy bobasa po okresie bo owulke mialam zawsze w 21dniu cyklu i przesunela mi sie o dobry tydzien do tylu.pierwszy raz w zyciu tak mocno.po przytulankach na nast dzien czulam jajnik i bylam bardzo zaskoczona ze juz owulacja.poszlam do apteki i dostalam dupka bez recepty.czulam ze moglam zaciazyc i maluch sie utrzymal😊 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Mnie też zgaga męczy, jeszcze chyba podwójnie po wczorajszych kroplowkowych wymiotach. Wczoraj lekarz powiedział, że najlepiej pić na wieczór dużo wody na zgage... Taaak na pewno.
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Raczkowanie
|
A co do kurtek to ja mam gruby Sweter, taka narzutke oversize i to powinno wystarczyć do końca września. I tak moje wycieczki to wyjście z domu do samochodu 😀
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.