![]() |
#1741 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
A czy może być posmarowana powidłami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zadomowienie
|
"mówił dziad do obrazu...." ![]() nieee ![]()
#1743 |
Raczkowanie
|
Kupując oliwe z oliwe zwróciłam też uwagę na olej z pestek winogron...Wybrałam oliwe... chyba bardziej oklepana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Raczkowanie
|
No wiem wiem :P
Ale ja tak luuubię ![]() Dobra już nie męczę, bo mi coś jeszcze zrobicie przez tą moją upierdliwość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Raczkowanie
|
pisze tu bo tu największy ruch
![]() powiedzcie co zrobić jak jestem ciągle głodna! jem, normalnie co 2-3 godziny, ale cały czas mnie ssie. Jest i białko, i dużo warzyw żeby się zapchać. Ciągle piję wodę, żeby się dopchać, herbatki i nic. Jestem mega głodna. Zjadłam 1300kcal i nie mogę wysiedzieć tak mi w brzuchu burczy :| już mi się nawet nie chce jeść tylko to ssanie... poradzcie co można w takiej sytuacji zjeść, żeby nie czuć tego okropnego ssania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie w słodkościowym [jak zwykle ]tonie
![]() I. 2 kromki razowca Fitness Style z plastrami grillowanego indyka,serem żółtym,2 kiszone ogórki,15g prażonych nerkowców,zupka pomidorowa Moc Warzyw-320 II. Romero lód,baton Dove,obwarzanek z sezamem (taki mały:P),Inka ze śmietanką-440 III. Dość duża panga pieczona w folii, duszone:marchewka,brokuły i kalafior,3 małe kartofle,mizeria z ogórka i jogurtu naturalnego- 300 IV.200g chudego serka homo z 30g BF, 20g Granoli orzechowej, kakao,łyżeczką Nutelli, 1/2 musu bananowego Gerber, niewielki kawałek sernika Pascha -ok.530 V. (będzie)chudy twaróg z jogurtem,szczypiorkiem,po midorem,kilka Nachosów, kromka razowca z Pastellą łososiową- powiedzmy 240 all w przeciągu 13-22 ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Zadomowienie
|
To jest prawdziwe niezdrowe P
![]() Śn. owsianka(garść owsianych, garść żytnich, 0,5szklanki mleka sojowego) homo owoce leśne, garść musli z jaśkami, garść BF, łyżka otrębów owsianych, 50g truskawek, 4 czereśnie 2Śn. pół 0,5l opakowania lodów o smaku orzecha włoskiego(125g ale kaloryczne ), jabłko zielone, wafel ryżowy posmarowany linessą wiśniową i łyżką twarogu 3Śn ![]() 4Śn. ![]() ![]() Ob. cała miseczka zupy z 20g makaronu pół dużego filetu(fileta?) z pangi, 90g tofu, 80g makaronu pełne ziarno, 100g warzyw na patelnie gryz suszonego pomidora(o fuuu ![]() P: pół 0,5l opakowania lodów o smaku caffe late (125g kaloryczne te lody ![]() K: kromka razowca, łyżeczka masła orzechowego, 3 wafle ryżowe: 2 posmarowane linessą wiśniową, 1 z pasztetem sojowym i ogórkiem kiszonym, serek wiejski, 30g jaśków, 2łyżki BF, jabłko, 20g orzeszków w miodzie, 20(dla ciebie hipnotic ![]() ![]() razem: 3500 ![]() ![]() ![]()
#1749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() KRYTIA BRAAAAAAWOOOOOOOO! Podoba mi się twoje P! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze Utrzymanie .
![]() I: kromka razowca z wiejskim 6% i szczypiorkiem, 2 rzodkiewki, kawałek ogórka, 5 wiśni, jabłko. II: ok. chochelki (nie wiem jak się pisze ^^) rosołu z makaronem, "posypany" pietruszką, trochę marchewki z niego. III: kotlet bity, ziemniaczane puree z koperkiem, surówka; młoda kapusta, marchewka, cebula, pieprz, sól, cukier-w oleju. 5 łyżeczek sosu; majonez, jog. nat. 0%, ogórek, czosnek, oregano. IV: Śnieżka Nordis śmietankowa, dosyć duże kawałki: drożdżówki z kruszonką i murzynka w polewie czekoladowej z posypką czekoladową. V: 3 łychy; twarożek śmietankowy 4%, śmietana 12%, szczypiorek, szczypta soli, i (nie mogłam się powstrzymać ![]() zielona herbata bez cukru. Proszę o ocenkę, jeśli można . ![]()
#1751 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze, fatalne zresztą R:
śniadanie (9:00): 100g chudego twarogu, owsianka (szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych), jabłko II śniadanie: brak ;/ obiad (13:00): ok. 100g gotowanej piersi z kurczaka, prawie pół kalafiora, ok. 30g ryżu brązowego (przed ugotowaniem było 50g, ale ok. połowę zostawiłam ;/) ... po jakiejś godzinie jabłko podwieczorek (16:00): 150g homo naturalnego z łyżeczką cynamonu, kalarepa, pomidor, garść orzeszków ziemnych prażonych bez soli i oleju kolacja (19:00): 150g wiejski lekki, pomidor, marchewka, 3 rzodkiewki Chyba nie najlepszy ten mój dzisiejszy jadłospis - miało być inaczej, ale nie miałam ochoty na jedzenie ... na nic nie miałam ochoty ;/ chociaż w sumie myślę, że chciałam podświadomie zjeść mniej (bo wczoraj grill, biały chleb itp.) ... myślałam, że mi wyrzuty sumienia nie grożą ... a jednak ;/ Będę wdzięczna za ocenkę. Pozdrawiam. ![]()
#1752 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
tylko te drobniutkie uwagi dot. kolacji, ale pewnie się trochę przestraszyłaś kcal i stąd te wafle? chyba, że miałaś ochotę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do mleczka sojowego to to według mnie nawiększe przełamanie dtychczas bo wiesz ja tylko woda,herbata,woda,herbata .
![]() |
#1755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mogłaś śmiało zjeść jabłka, ale trudno, nadrobisz. tak się cieszę, że zjadłaś jak normalna dziewczyna, Krytiuś ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zadomowienie
|
Iza- Me zapotrzebowanie wg wszystkich obliczeń/kalkulatorów wynosi 1600-1800 (w zależności ile jestem aktywna),a żem masakrycznie leniwa _^_ Swoją drogą wolałabym zwiększać ilość kcal na stałe do 2000 i to głównie słodkości et.c bez obaw o nagłe odkładanie tłuszczu tam gdzie nie trza (na 'pracę'nad przyrostem masy mięśniowej nie mam motywacji :P)i to bez dodatkowego ruchu. Jak moja matka np. wg tych pierdołek tyle co ona je (niezdrowo/duzo/nieregularnie)rocznie powinna utyć o 15 kg, a od wielu wielu lat jej waga wynosi 53 kg przy 167cm .
Cóż gdy przejdę tę swą operację ,pozbędę się wiecznego stresu/braku apetytu to wcielę mój 'diabelski plan w życie' ;]] hyh trochę OT się zrobił. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Rozeznanie
|
dziejsze planowane U
1. 250 ml maślanki Luksusowej zmielone z bananem + garść Cinni Minnis jabłko 2. paczka Lu Petitkow Go ze zbożami 3. 4 kotlety sojowe gotowane + gotowana mieszanka warzywna 4. grahamka z serkiem wiejskim i plastrem szynki drobiowej |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Rozeznanie
|
ostatnio ważyłam 46 kg, przy wzroście 163, ale od półtorej tygodnia jestem pokłócona z wagą ;-)Szkoda, że Ty się naszymi radami w ogole nie sugerujesz... ja się poddaję, nie mam cierpliwości
#1759 |
Gość
|
De mita właśnie zgłosiłam to moderatorom. No cóż, jak ktoś lubi jeść nie wiele, a potem okropnie wyglądać to jego sprawa
![]() |
![]() |
![]() |
#1760 |
Wtajemniczenie
|
Schism_ a podczas swojego wychodzenia nie utyłaś? Bo wiem, że kiedyś to bardzo mało jadłaś i potem chyba zwiększyłaś
![]() ![]() Wiecie dziewczyny, jeśli chodzi o Carmel to nie naskakujmy już tak bardzo, bo widać, że troche się stara. Zwiększyła jedzenie, a przecież ciężko odrazu wykonać skok z 1000 na 2000 kcal. Narazie troche zwiększyła, więc możemy wrzucić na luz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Gość
|
Wybacz Hypnotic, ale ja dalej będę uważała swoje. Może jej dwa, góra trzy jadłospisy były ok, ale teraz znowu tnie. Jak ja nie nawidzę anorektycznych jadłospisów
![]() |
![]() |
![]() |
#1762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I normalnie zazdroszcze tych lodów wszystkich ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
moje U-ciekawe ile to kcal
![]() śniadanie około 8.30 3 kanapki z chlebkiem razowym ze słonecznikiem,2 posmarowane serkiem freskiem i 1 masełkiem,2 z resztką chudej szynki,1 z masłem.wszystkie z pomidorem kawa z mlekiem 2% i przyprawa do kaw i deserów(pychotny smak cynamonu ![]() ![]() ćwiczenia-około 40 min II śniadanie około 11.30 ze 100 g twarogu 4% z 1/3 pomidora i pół ogórka,trochę oliwy(nie miałam chleba więc bez węglowodanów) około 150 ml lodów czekoladowych Obiad(dopiero będzie około 15) zupa pomidorowa nie zabielana na udku kurczęcym ![]() podwieczorek:brak pomysłu,ale prawdopodobnie może to być surówka z kapusty pekińskiej,pomidora,ogórk a z kromką chleba kolacja;reszta twarogu około 50 g z warzywami staram się,żeby było ok,ale muszę jeszcze pokombinować,żeby to było te 1300 do 1500 kcal a nie więcej bo wcześniej raczej nie jadałam tyle kcal. będę wdzięczna za ocenę ![]()
#1764 |
Rozeznanie
|
moja dzisiejsza R. (mam nadzieje, że nie zostanie aż tak bardzo potępiona)
![]() śniadanie: miechów waniliowy + łyżka owsianych, jabłko, 30g sera chudego, herbata zielona. II śniadanie: jogurt truskawkowy 0% cukru i tłuszczu, marchewka, łyżka twarogu mielonego. obiad: 150g pangi + warzywa na patelnie na teflonie, 150g twarożku domowego. podwieczorek: 100g sera chudego + kapusta czerwona ze słoika. kolacja: tuńczyk wsw.
#1765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się,że jest za mało węglowodanów( i ogólnie jak dla mnie mało wszystkiego),ale zobaczymy co dziewczyny Ci powiedzą
![]() |
#1766 |
Wtajemniczenie
|
Moje U:
Śn. Duża miska cornflakesów na mleku 2% (od zupy), mała kwadratowa kromka razowca z serkiem homo waniliowym, skórki od jabłek (moja mama jak robi szarlotkę czy coś to mi zostawia skórki, bo mi szkoda, dużo witamin i pyszne :P ) 2śn. Grahamka z margaryną (nikt nie kupuje masła u mnie), sałatą, wędliną drobiową, pomidorem i szczypiorkiem Ob. 3 gołąbki średnie (mielone pół na pół z kaszą), w sosie pomidorowym (koncentrat+ kostka rosołowa), 3/4 szklanki makaronu razowego na pół łyżeczki margaryny, trochę skórek :P Pod. Coś na słodko, pewnie kawałek szarlotki i 250ml lodów waniliowo truskawkowych Kol. Pewnie jakaś sałatka: kapusta pekińska, garstka orzechów, pomidor, cebula, makrela/ twaróg lub podobna + kromka razowca, albo trochę makaronu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Rozeznanie
|
noname12345TPa nie mów o czymś o czym nie masz bladego pojęcia, będę wdzięczna. To nie są anorektyczne jadłospisy, gdyż jem tak od wielu wielu lat i mam się świetnie. staram się jeść więcej, ale nie potrafie od razu jeść zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem. i o okropnym wyglądzie to byłoby miło, jeśli nie bedziesz się wypowiadać, bo jak już wspomnialam niewiele jem przez cale zycie a kompleksów nie ma
![]() a na 2 śniadanko oprocz ciasteczek była duża buła z szynką, sałatą i papryką ![]() ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-07-17 o 12:20 Powód: Dane osobowe. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1769 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1770 |
Raczkowanie
|
o! cześć dygotka
![]() moje menu R na dziś: śniadanie: 3 kromki Wasa żytniego: wszystkie z sałatą, pomidorem, ogórkiem; jedna z serem pleśniowym, pozostałe z białym twarożkiem, zielona herbata 2 śniadanie: 100 g truskawek 3 śniadanie: jogurt jogobella gruszkowy obiad: ryż (pół woreczka) z warzywami z patelni kolacja: wasa, warzywa, serek biały w czasie dnia piję primaverę i herbaty owocowe: ile wlezie. Kurczę, teraz jak to napisałam, to wydaje mi się, że to strasznie mało. Pracuję od 9-17 i nie mam żadnej możliwości ani zrobienia sobie czegoś na miejscu, ani kupienia czegokolwiek. Proszę o komentarze i sugestie. Dwie może istotne kwestie: mam wysokie ciśnienie i nie lubię nic co słodkie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.