Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-01, 09:17   #4291
_groooszek_
Zakorzenienie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5

Po drodze do pracy mijałam dziewczynę w zaawansowanej ciąży z papierosem w ręce

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:20   #4292
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mezowi na kanapki do pracy taki zamowilam

Wlasnie mi przypomnialas ze ponad tydzien juz nic nie kliknelam na ali

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hahahaha szwagierkom kup taki na prezent
Cytat:
Napisane przez naamarelle Pokaż wiadomość
Matko... Dziewczyny te małpy oszalały!!! Oby ostatni raz

Kupilam pedzel hakuro
I podklad juz normalnie ale 4g, bo mam jeszcze troche z próbek, choc mój pedzel tak gubi podklad, że aż płakać mi się chcę. Oby nowy szybko dotarł...

Cocinella ja zawiozlam dziś na 8.20 core. Tak pieknie spala po tyk ciężkim dniu, ze nie mialam serca budzić.. Zreszta nie mam presji godzinowej. Ogolnie rozwazam wozenie ją na godz 9
Muszę pomyśleć o tych podkładach dobrze, że masz możliwość tak dowozenia, w przedszkolu gdzie mala chodzi twierdza ze na ta i wyłącznie na ta godzine trzeba dziecko przywiezc.
Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy Smutno mi w dalszym ciągu, @ rozkręcona na maksa.. No, ale cóż, bierzemy się do roboty w tym cyklu znów

Przykro mi dziewczyny i łączę się z Wami w bólu

Ja teraz też miałam małe, dziwne plamienia na dzień przed, ale mam nadzieję, że to nic poważnego
Kiedyś wszystko było pięknie jak w zegarku, a jak stwierdziłam, że to mój czas na dziecko to wszystko się sypie
cos mi dziś brakuje mojego optymizmu

domi - obrzydliwy ten plecak, a fuj

Ula - trzymam kciuki, żeby małpa się nie pojawiła, jak u nas

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

A no i oczywiście Rumiankowa - ogromne kciukasy za Twoją betę
Do czasu owu i humor i nastawienie Ci się poprawi
U mnie to samo. Pamiętam, że rok temu przed ślubem śluz płodny wzorowy, cykle ok. A na jesień się wszystko posypało z cyklami, a śluzu brak

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:24   #4293
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alusiekmalutki89 Pokaż wiadomość

miałam robione usg vag- lekarz stwierdzial , że wszystko w środku ok. bardziej mi to pasuje na niedomogę...
te @ dziś oszalały za tydzien wylatujemy z Mężem do bułgarii , mialam nadzieję,że tam bede miala dni plodne , ale przez to przesuniecie to dopiero bedzie mi się kończył okres
No to dobrze wychodzi, akurat zacznie się czas na harce i będziecie mogli harcować na wakacjach do woli Trzeba znaleźć pozytywne strony

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Do czasu owu i humor i nastawienie Ci się poprawi
U mnie to samo. Pamiętam, że rok temu przed ślubem śluz płodny wzorowy, cykle ok. A na jesień się wszystko posypało z cyklami, a śluzu brak

Tak myślę, że się poprawi. Z resztą jak w najbliższym czasie zobaczę tyle Waszych kreseczek to na pewno będzie mi lepiej
No właśnie... starość nie radość
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:28   #4294
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Ja jestem moze i chamska ale zwracam uwage. Zwykle kaza mi wlasnego brzucha pilnować.

invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:41   #4295
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie chodzi do jednego z tych lekarzy, którzy mówią żeby nie rzucać z dnia na dzień tylko ograniczać bo "ZA DUŻY SZOK DLA DZIECKA"
Uwielbiam. Kiedy słyszę ten tekst, zastanawiam się czy mój ciśnieniomierz się popsuł, czy zabrakło w nim skali.
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:42   #4296
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Znalazłam telefon ... jednak w domu leżał pod kocią pupką!

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:43   #4297
Feliska
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7679082 6]Znalazłam telefon ... jednak w domu leżał pod kocią pupką!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

jakie typowe
Stary 2017-09-01, 09:44   #4298
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi do jednego z tych lekarzy, którzy mówią żeby nie rzucać z dnia na dzień tylko ograniczać bo "ZA DUŻY SZOK DLA DZIECKA"
Uwielbiam. Kiedy słyszę ten tekst, zastanawiam się czy mój ciśnieniomierz się popsuł, czy zabrakło w nim skali.
Nie znam takiej teorii i bardzo dobrze, bo bym jeszcze krzywdę komuś zrobiła

Naprawdę ktoś takie bzdety wygłasza? I to lekarz serio?

Stary 2017-09-01, 09:46   #4299
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
W rodzinie tzta jest jedna fastryga - mamusia mloda i głupia pila i palila w ciazy. Wypisz wymaluj objawy FAS w tej dziewczynce...niby normalna a widac w wygladzie i zazachowaniu mysle ze jej mama do konca zycia sobie tego nie wybaczy, pozniejsza ciaza juz byla swiadoma i uhuhana...dziewczynki okaz zdrowia i mega inteligentne

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7679082 6]Znalazłam telefon ... jednak w domu leżał pod kocią pupką!

Gdzie telefon? W d... I tego sie trzymajmy

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:47   #4300
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Ja jestem moze i chamska ale zwracam uwage. Zwykle kaza mi wlasnego brzucha pilnować.

No ja właśnie raz miałam taką sytuacje i w sumie nie wiedziałam jak się zachować...

Z jednej strony niby jest takie przeświadczenie, że jak kobieta przed ciążą dużo paliła to nie jest najlepszym rozwiązaniem żeby nagle rzuciła ale z drugiej strony powinna być tego świadoma jakie są konsekwencje takiego zachowania, że jednak powinna bardziej skłaniać się ku rzuceniu palenia niż paradowania z fajeczką po mieście.

Chociaż też słyszałam takie opinie, że kobiety niektóre są na tyle głupie i palą celowo bo to zapewnia małe dziecko ...

W swoim życiu kupiłam 2 paczki fajek... ogólnie jestem przeciwnik palenia i ogólnie wstanie jakim jestem teraz ten smród mnie jeszcze bardziej odrzuca... a najgorsze, że mam sąsiadów z dołu którzy na balkoniku palą i czuje ten syf ..
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:49   #4301
Ojoanna29
Zakorzenienie

To jeszcze aż 6 godzin czekania na betę??? Nie masz dla nas litości dobrze, że mam wizytę na 13, to wpadnę z wiesciami

Koleżanka urodziła we wtorek synka, trzeba będzie rozejrzeć się za jakimś prezentem
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:52   #4302
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Z jednej strony niby jest takie przeświadczenie, że jak kobieta przed ciążą dużo paliła to nie jest najlepszym rozwiązaniem żeby nagle rzuciła ale z drugiej strony powinna być tego świadoma jakie są konsekwencje takiego zachowania, że jednak powinna bardziej skłaniać się ku rzuceniu palenia niż paradowania z fajeczką po mieście
O tym właśnie pisałam wyżej. I tak jak mówisz, to jest tylko przeświadczenie. Idiotyczny mit, powielany przez pseudo lekarzy.
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:53   #4303
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Matko...
Cytat:
No ja właśnie raz miałam taką sytuacje i w sumie nie wiedziałam jak się zachować...

Z jednej strony niby jest takie przeświadczenie, że jak kobieta przed ciążą dużo paliła to nie jest najlepszym rozwiązaniem żeby nagle rzuciła ale z drugiej strony powinna być tego świadoma jakie są konsekwencje takiego zachowania, że jednak powinna bardziej skłaniać się ku rzuceniu palenia niż paradowania z fajeczką po mieście.

Chociaż też słyszałam takie opinie, że kobiety niektóre są na tyle głupie i palą celowo bo to zapewnia małe dziecko ...

W swoim życiu kupiłam 2 paczki fajek... ogólnie jestem przeciwnik palenia i ogólnie wstanie jakim jestem teraz ten smród mnie jeszcze bardziej odrzuca... a najgorsze, że mam sąsiadów z dołu którzy na balkoniku palą i czuje ten syf ..
Nie wierze ze takie tempe idiotki istnieja.. "bede palic bo moje dziecko bedzie mniejsze" no nie wierze w to co czytam...

Zrobilam wczoraj krokiety i ich nie jadlam wiec stwierdzilam ze zrobie sobie jednego dzisiaj. Wrzucilam na patelnie smaze, pieknie sie zarumienil patrze mucha leci, zanim sie zorientowalam mucha wpadla na patelnie prosto w tluszcz i przykleila sie do krokieta... Obrzydzilo mnie to tak bardzo ze podziekowalam za jedzenie

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:54   #4304
domii29
Zakorzenienie

Mialam prasowac...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170901_094729.jpg (76,7 KB, 39 załadowań)
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:57   #4305
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
To jeszcze aż 6 godzin czekania na betę??? Nie masz dla nas litości dobrze, że mam wizytę na 13, to wpadnę z wiesciami

Koleżanka urodziła we wtorek synka, trzeba będzie rozejrzeć się za jakimś prezentem
Trzymam kciuki za wizyte
Cytat:
Mialam prasowac...

Prasowanie nie ucieknie

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:59   #4306
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
W rodzinie tzta jest jedna fastryga - mamusia mloda i głupia pila i palila w ciazy. Wypisz wymaluj objawy FAS w tej dziewczynce...niby normalna a widac w wygladzie i zazachowaniu mysle ze jej mama do konca zycia sobie tego nie wybaczy, pozniejsza ciaza juz byla swiadoma i uhuhana...dziewczynki okaz zdrowia i mega inteligentne

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Gdzie telefon? W d... I tego sie trzymajmy

Też znam niestety taki przypadek tylko trochę z innej strony. Siostra mojej mamy po 4 martwych ciążach zaadoptowała noworodka ... jak się później okazało z całym wachlarzem zaburzeń poalkoholowych. Dziś Ania ma 28 lat, chodzi na warsztaty terapii zajęciowej, a ciocia walczy w sądzie o jej ubezwłasnowolnienie. Nikomu nie życzę.

Nie zdecydujemy się z tego względu nigdy na adopcje nawet jeżeli nic nie zdziałamy sami (nie dopuszczam takiej myśli) bo nie ma się co oszukiwać większość oddawanych noworodków to są dzieci patologii, a konsekwencje znam za dobrze.

Stary 2017-09-01, 09:59   #4307
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość

Cytat:
Moja chrześnica jest z takiej ciąży. Jej mama usłyszała od lekarza, że nie wolno jej rzucić nagle
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7679082 6]Znalazłam telefon ... jednak w domu leżał pod kocią pupką! [/QUOTE]
Cieplutki i zadbany czekał
Cytat:

No nie mówimy o nagłym rzuceniu kiedy laska na oko była w 8 msc dla mnie to powinno być karalne.

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 10:07   #4308
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
O tym właśnie pisałam wyżej. I tak jak mówisz, to jest tylko przeświadczenie. Idiotyczny mit, powielany przez pseudo lekarzy.
Może i mit ... nie wiem ja z tym problemu nie miałam ale pewnie wiele kobiet ma. Jedne może wzięły sobie do serca i ograniczyły a po miesiącu np całkowicie rzuciły nałóg i jest gitara...

Natomiast dla mnie to jest niepojęte jak kobieta ma świadomość tego iż jest w ciąży i że nic z tym nie robi przez całą ciąże .. a przed porodóweczką fajeczka to jest dla mnie totalne porażka, że rodzina ich nie goni za takie zachowania.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
No nie mówimy o nagłym rzuceniu kiedy laska na oko była w 8 msc dla mnie to powinno być karalne.
Dlatego widzisz co opinia to inne spojrzenie i tyle... Inne są zdania, że RZUCIC JUŻ. NOW a inne, że ograniczyć. Ja jestem zdania, że kobieta powinna ograniczyć w kierunku całkowitego rzucenia. Tylko, żeby to zaś nie trwało 5 miesięcy bo to jest debilizm. W sumie miałam nawet jedną znajomą która zaszła w ciąże, w sensie jeszcze nie wiedziała, że jest w ciązy ... ale nagle fajki jej przestały smakować. Wypaliła ostatnia paczke fajek kolejnej już nie kupiła a po tygodniu się dowiedziała, że jest w ciąży. ,

Edytowane przez Selfish Girl
Czas edycji: 2017-09-01 o 10:11
Stary 2017-09-01, 10:09   #4309
Feliska
Zakorzenienie

Palić żeby dziecko było małe Nie mogę uwierzyć w to, co czytam. Szok...

Ja też bym się nie zdecydowała na adopcję... Raczej. Wiadomo, nigdy nie mów nigdy, ale nie chciałabym.
Mam nadzieję, że normalnie będzie nam dane mieć dzidziusia
Stary 2017-09-01, 10:13   #4310
_St0kr0tka
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7679155 6]Też znam niestety taki przypadek tylko trochę z innej strony. Siostra mojej mamy po 4 martwych ciążach zaadoptowała noworodka ... jak się później okazało z całym wachlarzem zaburzeń poalkoholowych. Dziś Ania ma 28 lat, chodzi na warsztaty terapii zajęciowej, a ciocia walczy w sądzie o jej ubezwłasnowolnienie. Nikomu nie życzę.

Nie zdecydujemy się z tego względu nigdy na adopcje nawet jeżeli nic nie zdziałamy sami (nie dopuszczam takiej myśli) bo nie ma się co oszukiwać większość oddawanych noworodków to są dzieci patologii, a konsekwencje znam za dobrze.

Przykra historia
Ja zawsze mowilam ze gdybysmy nie mogli miec dzieci to bym chciala adoptowac. Nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka, ale teraz otworzylas mi oczy ze w pelni zdrowe dzieci rzadko oddaja do domu dziecka.

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 10:13   #4311
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Palić żeby dziecko było małe Nie mogę uwierzyć w to, co czytam. Szok...
ja też jak to czytałam to nie wierzyłam ale takie opinie i PORADY są na portalach typu MADKA... to co się dziwisz jak się patologia szerzy...
Stary 2017-09-01, 10:16   #4312
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry. ..co do palenia w ciąży. Potrafię za to oczy wydrapać. Bez ogródek dla mnie kobieta paląca w ciąży to chodzący przykład patologi, złej matki i osoby która tego dziecka nie powinna mieć. Tępię takie osoby jak tylko mam możliwość.

Co do lekarzy polecających stopniowe rzucanie, bo dziecko szok przeżyje i ogranizm również. Lekarz albo starej daty, albo konował.
Może wypicie winka czy koniaczku też poleci, żeby ciśnienie podnieść ? Wyniki krwi poprawić ? Proszę was.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 10:18   #4313
Vanessa37
Raczkowanie

Właśnie o to wyłam najbardziej wczoraj. U mnie na wsi i nie tylko baby z 4 dzieci, piąte w brzuchu na piwie pod sklepem w ilości 6szt i fajeczki to standard. Ostatnio na festynie była matka z miesięcznym dzieckiem, które karmiła piersią pijąc browar za browarem i paląc fajki. Potem zostawili wózek i poszli tańcować a ja z mężem nie mogliśmy w to uwierzyć, nikt nie reagował. To ja się pytam jak to k...a jest, że biorę witaminki, dbamy o siebie z mężem i od 15 miesięcy
Vanessa37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 10:22   #4314
alusiekmalutki89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanessa37 Pokaż wiadomość
Właśnie o to wyłam najbardziej wczoraj. U mnie na wsi i nie tylko baby z 4 dzieci, piąte w brzuchu na piwie pod sklepem w ilości 6szt i fajeczki to standard. Ostatnio na festynie była matka z miesięcznym dzieckiem, które karmiła piersią pijąc browar za browarem i paląc fajki. Potem zostawili wózek i poszli tańcować a ja z mężem nie mogliśmy w to uwierzyć, nikt nie reagował. To ja się pytam jak to k...a jest, że biorę witaminki, dbamy o siebie z mężem i od 15 miesięcy
ja tez tego nie rozumiem. jak chce pić ,palić-niech to robi aż jej mózg i płuca wypali ( pies ją trącał !) , ale w momencie gdy pod sercem nosi dziecko to już woła o pomstę.... Pracuje w szpitalu, przykład z oddzialu Patologii Ciąży
Ciężarna, 8 tc, 20 lat, zagrażające poronienie. Pacjenta paląca, fajki trzyma na !!!! nocnej szafce przy łózku szpitalnym
Stary 2017-09-01, 10:24   #4315
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
[..]

Co do lekarzy polecających stopniowe rzucanie, bo dziecko szok przeżyje i ogranizm również. Lekarz albo starej daty, albo konował.
Może wypicie winka czy koniaczku też poleci, żeby ciśnienie podnieść ? Wyniki krwi poprawić ? Proszę was.

Dla mnie to np dziwne, że lekarz sam nie czuje, że laska pali... no wg mojej oceny to czuć i powinien sam zareagować... U mnie znajoma raz leżała na patalogi ciąży to mówiła, że w kiblu śmierdziało fajeczkami

Mi czego jedynie brakuje w okresie ciąży to mojego białego Monstera ale jakoś przeżyje
Stary 2017-09-01, 10:25   #4316
liven
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7678848 6]Oddałam krew, teraz ćwiczenie cierpliwości do 16 ; D

Zakręciłam się totalnie - nie mogłam znaleźć telefonu w domu służbowego, więc stwierdziłam, że został w pracy ale też nie ma ...

A już chciałam pisać, że może kalafior ciążowy
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 10:25   #4317
5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0
Konto usunięte

Cytat:
5 cykl starań.... Marwią mnie te moje krawienia przed miesiączką, praKTYCZNIE W KAZDYM CYKLU....
ja zaraz kończę 5 cykl

postanowione jutro rano test trzymajta kciuki
5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 10:26   #4318
gr8ania
Zakorzenienie

[1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;76792486]ja zaraz kończę 5 cykl

postanowione jutro rano test trzymajta kciuki[/QUOTE]

Stary 2017-09-01, 10:33   #4319
mala_mm
Wtajemniczenie

Panirumiankowa, kciuki za bete! ✊✊

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Vanessa37 Pokaż wiadomość
Cześć. Melduję, że przyszła @ i znów się ubeczałam do poduszki
Główka do góry 😘 kolejny cykl będzie Twój!

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
dostałam @ dziś rano ;( z 2 dniowym opóznieniem
Co za @, ✊ żeby już za miesiąc jej nie było 😘

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Dziecko mi zginelo... Tak w ogole dopiero zascielilam lozka a juz wyglada jakby mi tu bomba spadla

Są nogi 😁

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 10:33   #4320
Vanessa37
Raczkowanie

[1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;76792486]ja zaraz kończę 5 cykl

postanowione jutro rano test trzymajta kciuki[/QUOTE]
trzymiem ze wszystkich sił:kciuk i:
Vanessa37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości