|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5
Feliska, przykro mi, głupia @ 😢 ale czerwiec to też jest piękny miesiąc 😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tz kilka razy powtarzał, że chciałby adoptować dziecko. Swoich mieć dwójkę, a potem adoptować, ale moim zdaniem to nie takie łatwe.. Myślę, że mogłabym normalnie pokochać cudze dziecko jak swoje, ale ta cała papierologia i załatwianie mnie przeraża, czekanie na decyzję.. Na of naczytałam się różnych historii, jak to psycholog odmawiał dziecka, bo twierdził, że ktoś za mało mówi o swoich uczuciach
a jak jeszcze brać pod uwagę właśnie choroby, które mogą ujawnić się w późniejszym wieku to już w ogóle masakra.. Odstrasza to od adopcji.
|
|
#4323 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- [1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;76792486]ja zaraz kończę 5 cykl postanowione jutro rano test ✊✊✊ mocne kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4324 |
|
Raczkowanie
|
Ech..... żebyśmy tak tłumnie wyskoczyły z 2 krechami jak dziś wyskoczyłyśmy z @ to za miesiąc już by staraczek nie było
. Ja już nie wiem co robić, już od rana kotłują mi myśli w głowie żeby dać sobie spokój.
|
|
|
|
#4325 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Jeden ze mam 2 Meza przystojnego eleganta starszy byl odemnie i na jakims weselu sie nim chwalilam a 2 sen po przebudzeniu po 7 rano ze jechalam winda na 1 pietro a wyladowalam z ludzmi na pietrze jakies willi i babka gonila nas z jej domu.. Uu przykro mi;( **Uuu za miesiac napewno juz nie przyjdzie... ![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7679155 6]Też znam niestety taki przypadek tylko trochę z innej strony. Siostra mojej mamy po 4 martwych ciążach zaadoptowała noworodka ... jak się później okazało z całym wachlarzem zaburzeń poalkoholowych. Dziś Ania ma 28 lat, chodzi na warsztaty terapii zajęciowej, a ciocia walczy w sądzie o jej ubezwłasnowolnienie. Nikomu nie życzę. Nie zdecydujemy się z tego względu nigdy na adopcje nawet jeżeli nic nie zdziałamy sami (nie dopuszczam takiej myśli) bo nie ma się co oszukiwać większość oddawanych noworodków to są dzieci patologii, a konsekwencje znam za dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A ja uwazam ze wtedy co twa ciotka adoptowala corke nie bylo na tyle to rozwiniete by stwierdzic czy ma fast czy nie. A naprawde nie kazde dziecko musi byc zaburzone.nawet zdrowe dzieci ktore kobiety rodza sa chore np.teraz jest plaga na Autyzm,alergie na wszystko itp. A znow 2 strona medalu jest taka ze zanim przejdziesz procedury adopcyjne to juz dawno mozesz miec wlasne dziecko lub rozwiesc sie z mezem. Dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za nas wszystkie! Chyba teraz obiore inną taktykę- co dwa dni seksik , gdzies od 10 do 22 dc....( żebym tylko męża miała w domu
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Oboje z mężem chcemy więc się staramy od 14 miesiecy kochamy się bez zabezpieczenia,od 5 miesiecy staramy się mocniej
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już wszystko kupione do pazurków
160zl poszło... Masakra... Ciekawe co mi z tego wyjdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Piszę do Was i pisze, a tu mi się aplikacji resetuje i _upa..
Ale atak @na wątek.. dziewczyny ![]() Panirumiankowa, trzymam kciuki za betę, bardzo bardzo ![]() I za Wasze jutrzejsze testy, motopana i Stokrotka ![]() Liven, zamówiłam wczoraj prostownice od tego Twojego sprzedawcy raczej jutro nie przyjdzie. Po co ja zwlekałam tyle? ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jutro będę testować a co mi tam
potem będę spokojnie czekać na @ Pokaże, o ile mi wstyd nie będzie za to co stworzyłam. Haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4332 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam się w ten piękny piąteczek 😀
Trzymam kciuki za kolejny cykl! Cytat:
U mnie 26dc, mam zamiar testować w weekend tylko testu nie mam 😜a u mmie na wsi nie kupię żeby plotek nie było hahaha Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7679155 6]Też znam niestety taki przypadek tylko trochę z innej strony. Siostra mojej mamy po 4 martwych ciążach zaadoptowała noworodka ... jak się później okazało z całym wachlarzem zaburzeń poalkoholowych. Dziś Ania ma 28 lat, chodzi na warsztaty terapii zajęciowej, a ciocia walczy w sądzie o jej ubezwłasnowolnienie. Nikomu nie życzę. Nie zdecydujemy się z tego względu nigdy na adopcje nawet jeżeli nic nie zdziałamy sami (nie dopuszczam takiej myśli) bo nie ma się co oszukiwać większość oddawanych noworodków to są dzieci patologii, a konsekwencje znam za dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Czytałam kiedyś artykuł, że w domach dziecka zdarza się, że ukrywają pochodzenie i obciazenie gen. maluszka, (fas, kazirodcze pochodzenie) itp. Co jest b. nie w porządku dla rodziców adopcyjnych nieświadomych i nieprzygotowanych na takie problemy... Trudno byloby mi się zdecydować na adopcję, a zdrugiej strony co takie dziecko jest winne... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Co do palenia w ciaży dla mnie to wybór 0-1, jestem w ciąży nie palę wogóle... Zresztą bez ciąży też nie palę i Tz też nie... Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2017-09-01 o 10:59 |
||||
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do palenia i picia w ciąży, to ręce opadaja,porażka. Osobiście nie spotkałam takiej dziewczyny nigdy. Raz przy obiedzie żona dziadka mnie podpuszczała czy napilabym się winka, bo przecież 'trochę to nie szkodzi'.. no pewnie, że bym się napiła, lubię winko, ale w ciąży w życiu się nie napiję!---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
jeszcze coś termoochronnego by się przydało
|
||
|
|
|
#4335 |
|
Life is a drink ...
|
a co do adopcji to przypomniała mi się sytuacja z pewnego programu Nastoletnie Matki z USA jak była pierwsza edycja.
Była młoda para która oddała dziecko do adopcji bo twierdziła, ze nie ma warunków pieniężnych (nie wierze, że MTV nie dało im pieniędzy za udział w programie). a ona po roku chyba zaszła w kolejną ciąże i no to dziecko zostawiła... Z tego co wiem to ona ma stały kontakt z pierwszym dzieckiem i zastanawiam się jak ona tłumaczy temu dziecku, że .. to oddała a to zostawiła...
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja leżałam z młodym już po porodzie to w kibelku na non stopie waliło fajkami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4337 |
|
Rozeznanie
|
Motopanna trzymam kciuki!
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyczaiłam, że z marion jest środek termo, więc chyba zakupię jak spotkam w sklepie
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tz nieraz wroci od kumpli to tez od razu czuję jak zapalil.Cytat:
![]() Jak znajde rysunki ze szkolenia to Ci powysylam, pokazane jak pilowac jak zbudowac pazura itp. w razie czego pisz na priv na fb to Ci doradze. Na pewno przy ksztalcie kwadrata krzywa c powinna byc w 25% odleglosci paznokcia od skórek, w migdale na 50%. Jak znajde rysunki to tam bedziesz miala pokazane. Na co jeszcze moge zwrocic uwage... pilujac ksztalt piluj od dolu, bo tak bokiem to mozna hmm nie wiem jak to nazwac, krzywulca zrobic lub przepilowac boki. A boki jak rownasz, tj przy walach bocznych trzymasz pilnik tak jakby prostopadle do walu. Czyli tak po chłopsku wzdluz walu bocznego i pilnujesz zeby w prostej linii pilowac. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;76792486]ja zaraz kończę 5 cykl
postanowione jutro rano test To ja tez jutro jesli @ nie przyjdzie... Cytat:
To co dziewczyny, jutro wysikamy 6 kresek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4343 |
|
Raczkowanie
|
Ja sobie obiecałam że będę sikać po weekendzie, nie nakręcajcie mnie 😂
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4345 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja o dziecku, które ma z fas czy rad, które nie jest w stanie zbudować więzi z drugim człowiekiem, a Ty o alergiach... Oczywiście masz rację, że zawsze może się zdarzyć jakaś choroba i trzeba jej stawić czoła. Tylko ja mówię o chorobie, która powstała na skutek głupoty człowieka nie przypadku losowego i o tym, że nie zniosłabym tej myśli, że gdzieś pod sklepem jakaś alkoholiczka zachwycona otwiera kolejne wino marki wino. A moje dziecko nigdy nie da mi tych emocji, które otrzymują inni rodzice "mamo jadę na rowerze" "mamo dostałam pałę, ale poprawie" itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane wszystkie ogromne kciuki za jutrzejsze testy
oby wystąpiły równie licznie jak nasze @ teraz... Ale mam dziś kiepski dzień.. Źle się czuję, boli mnie głowa, brzuch, jestem bez życia... :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi się ostatnie 'wielke testowanie wątkowe' i to, co z niego wyszło
proszę jutro sikać porządnie, na testy a nie obok i w odpowiednich ilościach
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie jest minita ze swoimi 2 kreskami?
|
|
|
#4349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko pamietajcie: kazda po dwie! odwala mi, ale probuje podchodzic do tego na luzie chociaz tym razem chyba bedzie placz po jednej kresce Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko, ja tu mam na myśli to że z dziewczyn które się umówimy na testy w jeden dzień żadna go nie zrobila z roznych powodów, a na koniec Blanka zasikala swój na amen i nic nie było widac
absolutnie to nie byl przytyk do tego że nie było dwóch kreseczek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

a jak jeszcze brać pod uwagę właśnie choroby, które mogą ujawnić się w późniejszym wieku to już w ogóle masakra.. Odstrasza to od adopcji.

Nie mogę uwierzyć w to, co czytam. Szok...
. Ja już nie wiem co robić, już od rana kotłują mi myśli w głowie żeby dać sobie spokój.

**

.

no pewnie, że bym się napiła, lubię winko, ale w ciąży w życiu się nie napiję!
jeszcze coś termoochronnego by się przydało

oby wystąpiły równie licznie jak nasze @ teraz...
odwala mi, ale probuje podchodzic do tego na luzie chociaz tym razem chyba bedzie placz po jednej kresce