|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Ja też nie do końca sobi wyobrażam pobyt teściowej albo mamy u nas po porodzie. Znam siebie i wiem że jak ktoś jest w domu, nocuje u nas itd to ja skaczę wokół czy wszystko ok, chcę żeby wszystko było elegancko, posprzątane, przygotowane itd. Po przyjeździe z dzieckiem do domu nie będę miała do tego głowy i wiem, ze gdybym miała jeszcze kogoś w domu to bym rozstrojenia dostała. Musimy się oswoić z tą sytuacją i się jej nauczyć. Znając siebie dodatkowa osoba bardziej by mi przeszkadzała niż pomogła brzydko mówiąc bo ja wolę sama wiele rzeczy zrobić nauczyć się i wyrobić swój sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Proponuję powiedzieć wprost, stanowczo. Zanim sama zacznie się że tak powiem wbijać do Was. Że skoro TŻ ma tacierzyński to go wykorzysta, a mamę poprosisz o pomoc po jego urlopie, na krótki czas jakbyś nie dawała rady. Tak właśnie powiedziałam mojej i dodałam, że to moje pierwsze dziecko i chce się sama nauczyć co i jak. Zwłaszcza, że TŻ nie będzie całymi dniami w domu. Zależy jaki charakter ma Twoja mama i może się nawet obrazić o coś takiego. Ale jak chcesz mieć spokój- to tylko wprost. Nie pomyślałam też o innych, muszę obejrzeć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
|
Joasiala i moi w prywatnych tez mieli takie salki dla dzieci niespiacych. A teraz pierwszy raz panstwowy zlobek jedna sala i wszystkie maja sie polozyc.no az jestem ciekawa jak wyjdzie. Ten moj starszy nie spi jak skonczyl rok i 2 miesiace i akurat tyle mial jak zaczal chodzic do klubiku- panie powiedzialy ze sprobowaly go polozyc raz i to byl ostatni raz.tak dal im popalic i jako jedyne dziecko nie spal i bawil sie w drugiej salce.a do pkola poszedl do grupy niespiacej. Ten mlodszy w klubiku malucha spal.moze jak znajdzie fajna kolezanke czy kolege to bedzie my razniej.bo tam w klubiku mial swoja milosc Nadie to nawet spac razem chodzili😀pizame ze spidermanem juz wybralam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
Już nie mówiąc o tym że potrzebuje się wtedy otwartości w związku tzn rozmawiania o tym jak się czujemy w tej nowej sytuacji, co jest nie tak, co jest ok itd. Wiadomo jak jest przy mamie czy teściowej, najbliższe nam osoby a jednak człowiek nie funkcjonuje tak jak na codzień przy kimś. Chodzi mi o relację z partnerem w takiej sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Konto usunięte
|
A ja Wam powiem, że u mnie mama była po porodzie pierwszym na 2 tygodnie. Sami chcieliśmy pomocy. I dobrze się stało, bo ja prawie mdlałam przez 10 dni po porodzie, mąż się rozchorował dość mocno jak akurat wyszliśmy ze szpitala. Gdyby nie oba to byśmy byli w czarnej d****. Teraz też przyjedzie. Albo przed terminem, żeby miał kto zostać z synkiem jak będę w szpitalu. Albo ustalimy kiedy jeśli bym szybciej urodziła. Ale moja mama jest z tych nie narzucających się. I nawet jak ma inne zdanie odnośnie wychowania, to robi tak jak my powiemy. Szkoda, że mieszkamy kilkaset kilometrów od siebie, bo wygodniej byłoby mieć na miejscu, a nie że siedzi nam na głowie, ale jakoś trzeba sobie radzić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Wtajemniczenie
|
Migifigi, ja bym powiedziała wprost, że doceniasz że chce Ci pomóc dlatego wolałabyś aby przyjechała jak będziesz musiała już zostać sama. Wcześniej z mężem będziesz a później po jego urlopie chciałabyś aby ona zajęła jego miejsce
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1117 |
Zadomowienie
|
Wczoraj wieczorem z tztem plakalismy ze smiechu. Mowie do niego. Ale tak smutno w domu jak jest tak cicho i zabki nie biegaja
On: i nie krzycza.. Ja: i nie bija sie... On: nie rycza w nieboglosy... Ja: nie jęczą godzinami bez powodu On: nie dra ja.py I nagle razem: i nie zawracaja non stop du.py hahaha powiedzielismy to razem w tym samym momencie. I wtedy oj nasze kochane zabeczki.niech juz wracaja😀😀😀😀 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
U mnie mama miała przyjechać koło 5 października, dlatego wolałabym urodzić zanim przyjedzie żeby była jak najkrócej 😁
Ale teraz zgadała się z teściem, że będzie pod koniec września w Polsce to wtedy by się z nim zabrała. Średnio mi to na rękę, bo planuje miesiąc pobytu. Bo wtedy do terminu ponad 2 tygodnie będzie. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze zmodyfikować jej plany Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1119 |
Zadomowienie
|
Aphrael jak napisalas ze maz rozchorowal sie bardzo mocno to od razu pomyslalam sobie o swoim...😀😀 Jak wyszlam ze szpitala po 2cc i on sie rozchorowal a ja zdychalam jak mialam sie podniesc to on sie zachowywal jakby umieral.. Powiedzialam zeby zmierzyl temperature- ledwo to zrobil ale udalo sie...36,8 do dzisiaj z tego lejemy. Powiedzialam ze bedzie lepiej jak zejdzie mi z oczu bo nie moge na niego patrzec. To ja tyle razy musialam byc z dzieckiem sama kiedy bylam chora np mialam 40stopni albo cala w gipsie bo bark mi wyskoczyl no albo wtedy po tej felernej cesarce. Musialam ogarnac 2dzieci z mega bolem a on umieral na 36.8....😀😀😀 ale powiem Wam ze to duza wina tesciowej bo jak tylko zakaszleli to od razu za nimi latala i nie musieli chodzic do szkoly i wszystko pod nosek. Ja bylam w zimnym chowie i nie do pomyslania mi bylo zeby przy przeziebieniu tak sie zachowywac.u mnie w chacie by to nie przeszlo😊😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Zadomowienie
|
Poprałam wczorajsze ciuchlandowe łowy ,poprasowałam i koniec mojej aktywności na dzisiaj bo brzuch twardy jak skała.
Przy okazji się pochwalę co wyszperałam bo rzadko mi się udaje ta sztuka. Co do odwiedzin to pamiętam jak zaraz po pierwszym porodzie, ledwo co przywieźli mnie do sali wpadła moja siostra z 2 letnim synem i mężem a zaraz potem teściowie...Nie muszę chyba mówić że czułam się i zapewne wyglądałam jak nie dobite zwierzę i ostatnią rzeczą na jaką miałam ochotę to były odwiedziny,No ale zacisnęłam zęby i zniosłam to z honorem. Teraz nie zamierzam nikogo informować że jestem na porodówce żeby uniknąć takiej sytuacji. Tż uważa że wydziwiam ale jak mi tylko kogoś sprowadzi to go chyba ubije. ![]()
#1121 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fajne te ciuszki, może faktycznie czas się przekonać do tego lumpeksu..mimo, że nie lubię bo śmierdzi i nie umiem nic znaleźć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mama jest kochana, ale nie chce by była ze mną po porodzie, bo ma zupełnie inne podejście do opieki nad noworodkiem niż ja i nie raz się kłóciliśmy. Ma przyjechać zająć się synem na czas pobytu w szpitalu, a później to nie wiem. Może weźmie go na tydzień do siebie. Muszę to przemyśleć. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zadomowienie
|
Aphrael to wspolczuje. Nie no moj nie choruje tylko umiera na przeziebienia😜😜
Pamietam jak starszy mial 2.9 lat a mlodszy 2tyg i przyniosl ze zlobka wirusowe zapalenie oskrzeli a on praktycznie nie chorowal.bo wczesniej to byl moze raz max dwa razy chory. No i ten 2tygodniowy tez zaczal kaszlec akurat przychodzila do mnie polozna srodowiskowa plus pielegniarka z zastrzykami do starszego i co chwile osluchiwalyvmlodszego i na szczescie nie zlapal.mial lekka infekcje drog oddechowych.moze nawet jej nie mial ale pewnie wolaly dmuchac na zimne i nebulizacja wystarczyla bo gdyby sie zarazil to tez szpital. Potem na szczescie starszy juz nic nie przynosil. |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Zadomowienie
|
My ustaliliśmy z moją mamą i tatą, że jedynie na początku w zależności na jaką zmianę będzie chodził mój M, to jedno z nich będzie zawozic bądź odbierać starszą z przedszkola, bo niestety teraz musimy ją dowozić na inne osiedle.
Tylko mamy ten komfort, że jedni i drudzy rodzice mieszkają niedaleko, więc zawsze mogą wpaść na chwilę i nie siedzą nam na głowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam ten sam problem, nic w tym lumpach nie widzę. Jedna wielka kupa ciuchów, i jak tu coś znaleźć? Zapach i tłok to druga sprawa, zwłaszcza w ciąży. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Rozeznanie
|
Moja mama na szczęście nie jest natarczywa
![]() ![]() ![]() A po porodzie lubie odwiedziny. Mi sie bardzo nudzilo samej jak sie córka urodzila bo ciagle spala. A w szpitalu to ciagle tz tylko ze mna siedział cale dnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- A to mój mąż jest chyba jakis inny. W ogóle nie choruje a w zimie chodzi w krotkim rękawku... a jak cos juz mu się dzieje to narzeka ale nie zachowuje sie jakby umierał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1128 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7679761 1]A ja Wam powiem, że u mnie mama była po porodzie pierwszym na 2 tygodnie. Sami chcieliśmy pomocy. I dobrze się stało, bo ja prawie mdlałam przez 10 dni po porodzie, mąż się rozchorował dość mocno jak akurat wyszliśmy ze szpitala. Gdyby nie oba to byśmy byli w czarnej d****. Teraz też przyjedzie. Albo przed terminem, żeby miał kto zostać z synkiem jak będę w szpitalu. Albo ustalimy kiedy jeśli bym szybciej urodziła. Ale moja mama jest z tych nie narzucających się. I nawet jak ma inne zdanie odnośnie wychowania, to robi tak jak my powiemy. Szkoda, że mieszkamy kilkaset kilometrów od siebie, bo wygodniej byłoby mieć na miejscu, a nie że siedzi nam na głowie, ale jakoś trzeba sobie radzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jeszcze w takim wypadku to rozumiem, pomoc jest uzasadniona. Lotso,ja zrobię wszystko, żeby moja mała nie była taką życiową ciamajdą. Nie wiem, czy to z wygody, ale bardzo dużo młodych ludzi nie odcina pępowiny. Ja byłam od małego uczona samodzielności i na pewno to będzie priorytet przy wychowaniu Sandry. Nie chcę, żeby potem była życiową kaleką, która nic nie potrafi załatwić.
![]() |
#1129 |
Rozeznanie
|
Staniki na poczatek polecam materialowe... ja kupilam z brubecka bo strasznie bolaly mnie sutki
#1130 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Trzeba przetrwać to wiszenie na cycu jak się chce karmić innej rady nie ma. Uwierz mi 3 miesięczne dziecko już nie wisi na cycu...zaczyna bardzo dobrze rozpoznawać otaczający to świat i cyc schodzi na drugi plan. Niestety na początku dla maleństwa cyc i ty to cały jego świat. ❤ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
Kartka te spiecia to skurcze.
Leżę pod ktg, skurczy brak uff, ale czuję że albo mnie wypuszcza w 37 tc albo po porodzie. Widzę że ordynator tutaj lubi trzymać na obserwacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Co do staników przyszły moje karmniki z h&m ;D jestem zachwycona Libra2 Z dyni to ja zupę krem tylko robię :P z imbirem i chili ![]() Kate Noir Mi się wydaje, że takie zachowanie to często u jedynaków, którym rodzice poświęcają całą uwagę :P drugie dziecko potrafi się więcej bawić samo, bo już mama nie ma tyle czasu ;P ale rozumiem Cię, bo mam podobnie, mój pierworodny jak jestem w domu wisi mi u nogi xD dlatego żłobek jest dla mnie zbawieniem. Okrutne ale prawdziwe. Musi przetrwać najsilniejszy, takie odwieczne prawo natury.. No to chyba chodziło o to, że jak dziecko ma być chore, w sensie jakiś mutacji genetycznych, ciężkich dysfunkcji to organizm matki sam eliminuje. Jak jest taki problem jak u Lotso, że za mało hormonów no to trzeba wspomóc i tyle, ale dzieciątko genetycznie jest zdrowe ![]() Lotso U mojego syna w żlobku też jeszcze większość dzieci w pieluchach, mój jeszcze do spania, bo jest zbyt leniwy zeby wstać i się wysikać xDA co do spania to moj syn jest spiochem i normalnie w dzien spi jeszcze min 2 h :P migifigi Może poprostu jej powiedz, że ją kochasz i bardzo doceniasz, ale przez pierwsze 2 tyodnie chcecie pobyć sami, oczywiście może przyjechać i zobaczyć wnuka od razu po porodzie (tego bym babci nie potrafiła odmówić ;D) Libra2 Na porodówkach i poporodowych jest zakaz dla dzieci ponizej 11 roku życia Mi też się przypomniało jak miałam zapalenie nerki i 40 stopni gorączki i obudziałam mojego męża, żeby wstał do młodego bo nie dam rady, a on na spiocha, że nie ma opcji bo sie do pracy nie wyśpi xD myślałam, że go zabiję, a rano twierdził, że nic a nic nie pamięta xD, leniwe stworzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zadomowienie
|
Ja staniki mam dwa miękkie z h&m, jeden "wyjściowy" usztywniany z alles i domowe takie a'la sportowe z pepco i myślę że na początek wystarczy.Teraz noszę z Panache ale zaczynają mi się już wylewać cyce to po porodzie na pewno pójdą w odstawkę.
Co do pomocy to po pierwszym porodzie byliśmy z Tż sami i myślę że dobrze nam to zrobiło.Chcąc nie chcąc musieliśmy ogarnąć dziecko,zakupy,sprzątanie i gotowanie. Z resztą mieszkaliśmy na 3om2 więc nie wyobrażam sobie nikogo więcej w jednym pokoju z aneksem .Owszem moja mama przychodziła raz w tygodniu żeby mi trochę pomóc.Albo jak załatwiałam urzędowe sprawy czy becikowe ale tak to jej nie angażowałam w opiekę nad małym. Teściową dopuściłam do młodego dopiero jak wróciłam do pracy bo nie miałam innego wyjścia z resztą z jej staroświeckimi metodami i radami z pupy to długo bym z nią nie wytrzymała.Teraz przeprowadziliśmy się do innego miasta a teściowa nie lubi sie ruszać ze swojej wioski więc nie muszę się martwić że się wpakuje z walizkami. ![]()
#1134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Wtajemniczenie
|
Goslawka które dokładnie z H&M zamawiałaś? Ja chyba też wezmę z tego sklepu ale nie wiem które.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Wtajemniczenie
|
Kate, dzięki ze zapytalas lekarza. U mnie juz ok najgorzej sie ma teść, dalej go trzyma a ma juz ponad 80 lat.
Dzis bylam w galerii, oj to juz nie na moje krocze ![]() W pepco kupilam pare ☠☠☠☠☠☠☠ek dla malej no i troche ubran dla starszych. U nas nadal upal, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1137 |
Zadomowienie
|
No widzisz goslawka wsrod moich znajomych ten wiek rok i 8 miesiecy to taki normalny na odpieluchowanie. Bylam w szoku jak bylam u kolezanki a jej coreczka ktora miala wtedy 2.5 roku podeszla do niej i powiedziala z pretensja: mama zmien mi w koncu pieluche bo mam cala mokra😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱
Przeciez to dziecko juz wszystko rozumie to dlaczego ta nadal jej zmieniala pieluchy zamiast od razu zdjac i nalozyc majtki??i jak powiedziala ze w zlobku wszystkie 2.5latki z pieluchami to nie uwierzylam.a teraz ta babka z naszego zlobka ze te 2.5 latki w pieluchach to mnie zatkalo..a mi sie caly czas wydaje ze ten rok i 8 miesiecy u moich chlopcow to i tak pozno.moi po nocce juz po skonczonym roku mieli pieluchy suche wiec jak ich odpieluchowalam to w nocy juz tez nie mieli.siku zawsze przed snem i odpukac nigdy nie mielismy wpadki ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Lynn super ze skurcze sie wyciszyly😊😊😊 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo tego czasami Podobno przed oznaką zbliżającego się porodu 😉...tylko nie wiem w jakim tempie zbliża się ten poród bo tak jak pisałam mam już to od jakiegoś czasu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zadomowienie
|
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0437118001.html
I taki bardzo podobny tylko cały czarny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Raczkowanie
|
Alla, jadopiero zaczynam35 tydz wiec u Ciebie to napewno pojdzie szybciej
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.