Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać... - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-09-01, 13:38   #1621
Hiyori
Zadomowienie

Dot.: Najgorsze ślubno-weselne pomysły, czyli czego unikać...

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
U nas jedno dziecko biegło do ołtarza w czasie mszy. Oczywiście rodzice nic "nie zauwazyli" i złapał go fotograf. Oburzeni jeszcze potem byli, że im obcy dziecko dotykał :F

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Bo biorą je na te śluby, wesela i liczą, że ktoś będzie im ich pilnował. Dlatego właśnie jak są dzieciaki to niech przy rodzicach siedzą, na zasadzie biorę je na własną odpowiedzialność. I nigdy nie zrozumiem tych animatorów i zabaw dla dzieci na weselach, bo wesela to nie są imprezy dla dzieci.
A twoja sytuacja masakryczna, ja się cieszę, że u mnie najmłodsze przywleczone miało aż 4 latka, to już grzeczne A też było ryzyko większej ilości.
Stary 2017-09-01, 13:45   #1622
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość

Dla mnie to też głupota ale skoro rodzice nie widzą nic złego w ciąganiu takiego malucha to co ja mogę zrobić

Zobaczymy jak będzie z tym spaniem, mam nadzieje że jednak je szybko zaprowadzą do pokoi. Chociaż tyle by mogli zrobić ze zwykłej grzeczności
I będą co chwilę chodzić do dzieci do pokoju, więc bawić się nie będą xd

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-01, 13:47   #1623
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Mnie to w ogóle zastanawia. Bo skoro rodzic absolutnie nie ma z kim dziecka zostawić. To czy to oznacza że on nawet przez parę godzin nie jest w stanie egzystować w życiu samotnie? Ze naprawdę od urodzenia dziecko nie był na żadnym wyjściu z partnerem i nie miał możliwości pobyć tylko w relacji dorosłych ludzi? Ja bym chyba zwariowała jakbym tak x lat cały swój czas wolny musiała z dzieckiem być, bez opcji wyjścia choć raz na tydzień do kina.

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-01, 13:49   #1624
Hiyori
Zadomowienie

Raczej nie będą, po co skoro dzieci będą już spać
A z tym maluszkami 3 i 10 m to wiadomo, że nie zostawią ich samych wcale, tylko szybciej się zawiną.
Stary 2017-09-01, 13:52   #1625
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
Raczej nie będą, po co skoro dzieci będą już spać
A z tym maluszkami 3 i 10 m to wiadomo, że nie zostawią ich samych wcale, tylko szybciej się zawiną.
Wierzysz, że ktoś zostawi swoje dziecko pod opieką obcej dziewczyny, w towarzystwie np 10 innych dzieci, w obcym miejscu, i nawet raz na godzinę nie zajrzy czy dzieci śpią?

Stary 2017-09-01, 13:55   #1626
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Wierzysz, że ktoś zostawi swoje dziecko pod opieką obcej dziewczyny, w towarzystwie np 10 innych dzieci, w obcym miejscu, i nawet raz na godzinę nie zajrzy czy dzieci śpią?

Ale trochę nie rozumiem teraz. Jakiej obcej dziewczyny?
Stary 2017-09-01, 13:57   #1627
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Animatorki?

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-01, 13:58   #1628
Hiyori
Zadomowienie

A co ma animatorka do usypiania dzieci?
Stary 2017-09-01, 14:02   #1629
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Ale trochę nie rozumiem teraz. Jakiej obcej dziewczyny?
No animatorki, animatorki zwykle są obce.
Jak jej nie zatrudniasz, to tym bardziej, myślisz, że rodzice zostawią dziecko w pokoju samo i pójdą się bawić?

Stary 2017-09-01, 14:06   #1630
Hanako
lubi eks swojego męża

Cytat:
I nigdy nie zrozumiem tych animatorów i zabaw dla dzieci na weselach, bo wesela to nie są imprezy dla dzieci.
Czy dopuszczasz taką możliwość, żeby każda para młoda sama zdecydowała, jaką imprezę organizuje i za co płaci, czy tylko twoja wizja jest słuszna i prawdziwa?
Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość
tak zrobilismy dzieci siedzą obok rodziców i to w dodatku dostają miejsca na końcu stołu...
Naprawdę, jest się czym chwalić

Ja rozumiem, że ktoś zaprasza bez dzieci - i jest mi obojętne z jakich powodów, finansowych, osobistych, moralnych - ja to szanuję.
Ale traktowanie gości z dziećmi jako gorszego sortu i jeszcze cieszenie się z tego (?) jest po prostu niesmaczne.
Stary 2017-09-01, 14:06   #1631
Hiyori
Zadomowienie

Nie wiedziałam, że one też pilnują dzieci, usypiają je itp. Zawsze czegoś nowego można się dowiedzieć na Wizazu
Myślę, że bez problemu zostawią i pójda się bawić dalej, przecież dziecko nie potrzebuje rodzica do oddychania. U mnie tak przynajmniej było.
Hanako jasne, ze dopuszczam, każdy ma swoją wizję.
Stary 2017-09-01, 14:09   #1632
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

No... Dziecko nie potrzebuje rodzica do oddychania, ale jak się obudzi w obcym miejscu, samo, to może być problem

Stary 2017-09-01, 14:14   #1633
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość
Czy dopuszczasz taką możliwość, żeby każda para młoda sama zdecydowała, jaką imprezę organizuje i za co płaci, czy tylko twoja wizja jest słuszna i prawdziwa?

Naprawdę, jest się czym chwalić

Ja rozumiem, że ktoś zaprasza bez dzieci - i jest mi obojętne z jakich powodów, finansowych, osobistych, moralnych - ja to szanuję.
Ale traktowanie gości z dziećmi jako gorszego sortu i jeszcze cieszenie się z tego (?) jest po prostu niesmaczne.

daje im wygodne miejsce, zeby mogli w każdej chwili wyskoczyć za dzieckiem/do dziecka, i żeby wózek z tymi najmniejszymi można było postawić swobonie. Rzeczywiście traktuje ich jak gorszy sort. no naprawdę.
Stary 2017-09-01, 17:30   #1634
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-12 o 20:52
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-01, 17:43   #1635
Ingrid80
BAN stały

U mnie na weselu nie było dzieci bo aktualnie nie było żadnych w naszych rodzinach więc nie wiem jak bym postapila.
Niedawno byliśmy na weselu którego Pan młody jest rozwodnikiem i ma dzieci 9 i 11letnie. W rodzinie są też inne dzieci a ten pan młody jest chrzestnym naszej córki. Zostaliśmy zaproszeni z córką. Dzieci miały osobny stół w sali obok, elegancko nakryty z wizytówkami itp. Menu troszkę zmienione pod dzieci. Było to bardzo miłe, rodzinne wydarzenie. Jedyne małe dziecko siedziało z rodzicami na głównej sali. Pozostałe dzieci świetnie bawiły się we własnym gronie z animatorką między innymi na zewnątrz. Myślę że dzieciom pana młodego byłoby przykro gdyby wykluczono je z tej uroczystości.

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-01, 17:47   #1636
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
U mnie na weselu nie było dzieci bo aktualnie nie było żadnych w naszych rodzinach więc nie wiem jak bym postapila.
Niedawno byliśmy na weselu którego Pan młody jest rozwodnikiem i ma dzieci 9 i 11letnie. W rodzinie są też inne dzieci a ten pan młody jest chrzestnym naszej córki. Zostaliśmy zaproszeni z córką. Dzieci miały osobny stół w sali obok, elegancko nakryty z wizytówkami itp. Menu troszkę zmienione pod dzieci. Było to bardzo miłe, rodzinne wydarzenie. Jedyne małe dziecko siedziało z rodzicami na głównej sali. Pozostałe dzieci świetnie bawiły się we własnym gronie z animatorką między innymi na zewnątrz. Myślę że dzieciom pana młodego byłoby przykro gdyby wykluczono je z tej uroczystości.

Chyba nikomu by nie wpadło do głowy aby nie zaprosić swoich własnych dzieci.
Stary 2017-09-01, 17:47   #1637
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ja zastanawiam się nad menu dla dzieci, bo nie wiem, 5 latki umieją same kroić? Głupio by było, jakby przy każdym posiłku musieli do dzieci podchodzić rodzice, żeby im jedzenie pokroić
Pytam, bo mój 7 letni sąsiad był karmiony z widelca, sam nie chciał jeść.

Stary 2017-09-01, 18:30   #1638
yemiola
Raczkowanie

Cóż moim zdaniem wesele to impreza rodzinna a dzieci również są cześcią rodziny. Mi by nigdy nie przyszło do glowy zrobic wesela i nie zaprosic dzieci. Ale niektórzy widze nie widza nic poza czubkiem wlasnego nosa. I moze was zaskocze ale wiekszosc rodziców nie zostawi małych śpiących dzieci samych w obcym miejscu.. zrozumiecie jak juz same miec dzieci bedziecie
yemiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-01, 20:09   #1639
MissCath
Zakorzenienie

Czytam ten wątek i widzę, że temat zapraszania dzieci jest dość kontrowersyjny.

Ja byłam na weselu po raz pierwszy, mając 2 miesiące. Ale! Wesele było bliziutko domu i oczywiście mama mnie nie męczyła. Potem jako dziecko i nastolatka byłam na wielu weselach i zawsze wydawało mi się, że to normalne, że dzieci też są zaproszone.

Z drugiej strony rozumiem argumenty tych, którzy nie chcą zapraszać rodziców z dziećmi i jeśli sama miałabym dziecko i ktoś by mi powiedział, że "zapraszamy cię, ale bez dziecka", to bym to uszanowała, a jeśli nie miałabym z kim zostawić, to bym po prostu nie poszła i tyle. Dostawanie zaproszeń bez dziecka czy nawet powiedzenie wprost danej osobie, żeby nie przychodziła z dzieckiem i zrobienie po swojemu mimo wszystko uważam za całkowity brak szacunku wobec Państwa Młodych.

My osobiście liczymy piątkę dzieci - w przyszłym roku to będzie rozstrzał od 20 miesięcy do 16 lat. Przy czym są to po prostu dzieciaki, których nie wyobrażam sobie tego, by ich nie było na moim własnym weselu - dwaj to moi siostrzeńcy (w tym jeden to chrześniak), dwaj to synowie mojej chrzestnej (którzy zawsze są na takich rodzinnych imprezach) i chcemy zaprosić naszą wspólną koleżankę z partnerem i ich dzieckiem. Uważamy, że sami zdecydują, czy pojawią się z córką, czy też nie (bo byłoby to najmłodsze dziecko właśnie), a nie chcielibyśmy im sprawiać przykrości, zwłaszcza, że pojawiliśmy się ostatnio na roczku tej małej. Od strony TŻ-ta nie ma małych dzieci ani nastolatków, więc tu problemu nie ma.

Jestem jednak zdania, że jeśli tych dzieci jest więcej, to powinno się zorganizować jakąś atrakcję albo przynajmniej porządne miejsce do spania (raz spałam na podłodze, więc...).

Z innych rzeczy, takich najgorszych ślubnych pomysłów, to wymienię te, które mnie naszły po weselu kuzyna TŻ-ta (choć część to raczej należy do ślubnych faux pas Państwa Młodych):

- szukanie usług na odczepnego, brak porównania ofert, tylko "bierzemy, bo blisko", przez co sporo rzeczy okazuje się przepłaconych (jak np. u nich zdjęcia ślubne, które są mocno przeciętne, a fotoksiążka rozleciała im się w rękach),

- DJ/Zespół, który narzuca za szybkie tempo (zarówna picia, jak i tańców czy innych atrakcji), w efekcie nie było nawet jakiejś dłuższej przerwy, aby porozmawiać przez chwilę,

- upór PM na jedną, konkretną suknię, bez słuchania się porad w salonie ślubnym i w efekcie dość niekorzystny wizerunek - a wiem to, bo byłam w tym samym salonie, gdzie niczego mi nie wciskali na siłę, a jeden z moich pomysłów od razu wybili mi z głowy, mówiąc, w czym będę wyglądać korzystnie, a w czym nie,

- wyróżnianie jednych gości przez Państwa Młodych, a pomijanie innych. Mam na myśli tutaj to, że Państwo Młodzi na weselu mieli czas, by rozmawiać nie raz z jakimiś znajomymi, a zabrakło im czasu, by podejść do nas, czy najbliższych TŻ-ta (a mama TŻ-ta to chrzestna Pana Młodego, była też z nami babcia). Przykro nam się zrobiło, a wystarczyło po prostu pytanie, jak się bawimy. I już to by wyglądało inaczej.
Stary 2017-09-01, 21:57   #1640
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yemiola Pokaż wiadomość
Cóż moim zdaniem wesele to impreza rodzinna a dzieci również są cześcią rodziny. Mi by nigdy nie przyszło do glowy zrobic wesela i nie zaprosic dzieci. Ale niektórzy widze nie widza nic poza czubkiem wlasnego nosa. I moze was zaskocze ale wiekszosc rodziców nie zostawi małych śpiących dzieci samych w obcym miejscu.. zrozumiecie jak juz same miec dzieci bedziecie
Generalnie slub tyczy się dwóch osób i jest dniem gdy wręcz należy skupić się na własnym "czubku nosa" bo ma się go raz w życiu. Goście będą mieli jeszcze kilkanaście jak nie więcej wesel w życiu, ale ty swoje będziesz miał raz. Moi rodzice jak widac dziecko mieli, a z chęcią chodzili na wesela beze mnie, na swoim pierwszym weselu byłam w wieku 15lat

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

MissCath nie zgodzę się co do tego, że państwo młodzi powinni z każdym porozmawiać, sama byłam tak zakręcona na swoim weselu, że prawie z nikim nie pogadalam poza zegnaniem się Tutaj jest fajny zwyczaj od strony Tz, że to świadkowie mają funkcje chodzenia po stolikach i właśnie pytania np jak się bawią.

Stary 2017-09-02, 00:05   #1641
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
- DJ/Zespół, który narzuca za szybkie tempo (zarówna picia, jak i tańców czy innych atrakcji), w efekcie nie było nawet jakiejś dłuższej przerwy, aby porozmawiać przez chwilę,
Eee, nie bardzo rozumiem... jaki problem nie tańczyć, nie pić i rozmawiać gdy gra muzyka i inni tańczą?
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-02, 06:30   #1642
MissCath
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;76816371]Eee, nie bardzo rozumiem... jaki problem nie tańczyć, nie pić i rozmawiać gdy gra muzyka i inni tańczą?[/QUOTE]
Taki, że sala była taka, że było po prostu za głośno, a nie każdy miał ochotę wychodzić. Zespół też był taki, że dla nich nie było słowa "nie". W efekcie co chwila wywolywali Państwa Młodych na parkiet.

Stary 2017-09-02, 11:43   #1643
yemiola
Raczkowanie

Cytat:
Generalnie slub tyczy się dwóch osób i jest dniem gdy wręcz należy skupić się na własnym "czubku nosa" bo ma się go raz w życiu. Goście będą mieli jeszcze kilkanaście jak nie więcej wesel w życiu, ale ty swoje będziesz miał raz. Moi rodzice jak widac dziecko mieli, a z chęcią chodzili na wesela beze mnie, na swoim pierwszym weselu byłam w wieku 15lat

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

MissCath nie zgodzę się co do tego, że państwo młodzi powinni z każdym porozmawiać, sama byłam tak zakręcona na swoim weselu, że prawie z nikim nie pogadalam poza zegnaniem się Tutaj jest fajny zwyczaj od strony Tz, że to świadkowie mają funkcje chodzenia po stolikach i właśnie pytania np jak się bawią.

Generalnie tyczy sie dwóch osób tylko potem jest placz ze połowa zaproszonych gości odmówiła.. Wiesz moze troche inny przykład ale moja znajoma równiez wzieła pod uwage czubek swojego nosa a nie gosci i efekt był taki ze na weselu była muzyka nie nadajaca sie do zabawy, nikt sie nie bawił i wiekszosc gosci zmyła sie zaraz po otrzepinach.. dosłownie parkiet był cały czas pusty bo para wzieła pod uwage gusta tylko swoje a nie gosci
yemiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-02, 11:59   #1644
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie tyczy sie dwóch osób tylko potem jest placz ze połowa zaproszonych gości odmówiła.. Wiesz moze troche inny przykład ale moja znajoma równiez wzieła pod uwage czubek swojego nosa a nie gosci i efekt był taki ze na weselu była muzyka nie nadajaca sie do zabawy, nikt sie nie bawił i wiekszosc gosci zmyła sie zaraz po otrzepinach.. dosłownie parkiet był cały czas pusty bo para wzieła pod uwage gusta tylko swoje a nie gosci
Tez wzięliśmy pod uwagę swoje gusta, a nie disco polo w guście gości. Tyle że ci goście byli nam bliscy i im na nas zależało, wiec po prostu się bawili nawet jeśli to nie był ich typ muzyki. Nie raz i nie dwa bawiłam się na weselach, gdzie mnie uszy od muzyki bolały, ale chciałam świętować wraz z młodymi wiec na ile mogłam na tyle się bawiłam.

Stary 2017-09-02, 12:14   #1645
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lena_94 Pokaż wiadomość
Chyba nikomu by nie wpadło do głowy aby nie zaprosić swoich własnych dzieci.
No to przecież normalne, ale impreza nie kręci się wokół dzieci to nie jakiś kinderbal

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ja zastanawiam się nad menu dla dzieci, bo nie wiem, 5 latki umieją same kroić? Głupio by było, jakby przy każdym posiłku musieli do dzieci podchodzić rodzice, żeby im jedzenie pokroić
Pytam, bo mój 7 letni sąsiad był karmiony z widelca, sam nie chciał jeść.

Tak...takie dzieci normalnie posługują się sztućcami Chyba, że mają chore mamuśki, które nie uczą ich samodzielności, a potem wiążą buty i podcierają pupy, mimo że dzieciaki już nawet siedmioletnie.

Cytat:

Też tak myślę, w ogóle z weselami miałam podobnie, dopiero jako nastolatka. No i wesele, swoje raczej tylko jedno w życiu
Stary 2017-09-02, 12:16   #1646
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Co to są otrzepiny?

Stary 2017-09-02, 12:24   #1647
Hiyori
Zadomowienie

To te wszystkie zabawy itp. tylko w różnych rejonach Polski to się nazywa inaczej (u nas mówi się oczepiny) ). Ale tu właśnie można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć. Jak z tą animatorką. Tyle wesel, nigdy żadnej nie widziałam. Myślałam, że zajmuje się tylko zabawami dla dzieci. A tu okazuje się, ze to taka opiekunka też.

Edytowane przez Hiyori
Czas edycji: 2017-09-02 o 12:25
Hiyori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-02, 12:28   #1648
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
To te wszystkie zabawy itp. tylko w różnych rejonach Polski to się nazywa inaczej. Ale tu właśnie można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć. Jak z tą animatorką. Tyle wesel, nigdy żadnej nie widziałam. Myślałam, że zajmuje się tylko zabawami dla dzieci. A tu okazuje się, ze to taka opiekunka też.
U mnie animatorka pilnuje dzieci na tej mini salce z basenem z piłkami i trampolinami. Do tego np. zadaje pytania przy kamerzyście np. co to jest ślub, żona, mąż bla bla bla fajnie to na nagraniu wygląda jak dzieci próbują definiować tematycznie ślub i całą otoczkę, tym bardziej jak młodzi znają te dzieci
W żadnym wypadku nie urządza się kinderbalu w głównej sali.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-02, 12:32   #1649
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:
No to przecież normalne, ale impreza nie kręci się wokół dzieci to nie jakiś kinderbal

Pokaż mi gdzie napisałam że się kręci.
Stary 2017-09-02, 16:18   #1650
funk_you
Wtajemniczenie

Napiszę o animacji z pozycji animatora. To jak wyglądają animacje zależy od młodych i samej firmy. Najczęściej są to zabawy i konkursy na sali obok sali głównej, gdzie rozkładam się z całym sprzętem, były też imprezy gdzie musiałam zabawiać dzieci na sali, co jest pomysłem mało trafionym ze względu na hałas. Rodzice rozpraszają dzieci swoją troską, a one najlepiej bawią się bez nich. Podczas imprezy bawimy się, tanczymy, kręcę baloniki, maluje twarze. Zdarzały się też imprezy z opieką, czyli w hotelu pilnuję dzieci gdy one śpią. Usypiamy je i pilnujemy gdy rodzice się bawią, ale takie akcje są sporadyczne. Dzieci są różne, miałam na zabawie trzylatki, które potrafiły brykać do 2 w nocy, były też starsze dzieci niepotrafiące odkleić się od mamy. Ja na swoje wesele nie wzięłabym animatora ze względu na koszty, wolałabym wydać tę kasę na inne atrakcje typu fotobudka.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości