Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-01, 12:18   #2491
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
O jak słodko ja myślałam uszyć motylka się teraz średnio z czasem mam w zamiarze czapkę uszyć i komin :p

Morelle wątpię żeby u Ciebie było by widać te biodra bo ty nawet laska w ciąży Byłaś

A ja przygotowalam już zupę i teraz się gotuje aby zaraz będę robić tarte panna cotta z malinami b :p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niestety ja je widzę. Pewnie przez słodycze. Muszę przestać je jeść!

Ty dobra jesteś ja się tylko podniosłam gdy kurier przyjechał. Śpimy razem z Pestką

Dziś mecz pl Dania. Myślę czy u mamy na noc nie zostać, żeby obejrzeć.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 12:21   #2492
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
niestety ja je widzę. Pewnie przez słodycze. Muszę przestać je jeść!

Ty dobra jesteś ja się tylko podniosłam gdy kurier przyjechał. Śpimy razem z Pestką

Dziś mecz pl Dania. Myślę czy u mamy na noc nie zostać, żeby obejrzeć.

To tak jak mi wszyscy mówią że moje nogi już doszły w miarę do siebie a ja ciągle widzę za dużo i mierze się co jakiś czas jak mi zejdzie nad kolanem z 4 cm to będę zadowolona

Kurde właśnie dziś mecz a ja chciałam wziąć kąpiel w wannie i znów muszę odpuścić . Mały zazwyczaj o tej godzinie zasypia więc może obejrze ale za to się nie wyspie

Stary 2017-09-01, 12:37   #2493
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Brawo. Gratuluję! A myslalas o sns?
myślałam super pomysł. Jeszcze popróbuje bez ale nie wykluczam ze skorzystamy

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Podzwoniłam i udalo nam sie zapisac do fizjoterapeuty na 13 wrzesnia a na 14 do neurologa.Ktos pytał po co mi neurolog , przy napieciu miesni jak wystawi mi odpowiednia opinie mała bedzie miec refundowane szczepienie (skojarzone)
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 12:38   #2494
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Devileek jaki lachon

Minini, do 10:30? Super

Niby wiem że cyckiem nie mogę przekarmić ale tu nie chodzi o jego przyrost wagi tylko o to ze jak go boli brzuch to chce cyca bo się uspokaja i to jest bardziej potrzeba ssania a nie jedzenia. A że przy okazji się nażre pod korek i ulewa i rozpycha ten żołądek bo nie jest głodny wcale... No już sobie tu historię opowiadam bo staram się sobie to poukładac i nie zwariować.

Anusia, super że.walczycie

Moja tez jak jest marudna to przed snem szuka cycka daje i jak nie jest glodna to tylko trzyma w buzi lub co mnie śmieszy puszcza brodawke wysowa język i tak trzyma.

Jak ja odkladam do wózka to ssie kciuk i tak zasypia
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 12:40   #2495
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
myślałam super pomysł. Jeszcze popróbuje bez ale nie wykluczam ze skorzystamy

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Podzwoniłam i udalo nam sie zapisac do fizjoterapeuty na 13 wrzesnia a na 14 do neurologa.Ktos pytał po co mi neurolog , przy napieciu miesni jak wystawi mi odpowiednia opinie mała bedzie miec refundowane szczepienie (skojarzone)
5w1 tak jak wcześniacy? Ej to może też powinnam się tym zainteresować. Wiesz co dokładnie musi być w takiej opinii, może być na pw
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 12:40   #2496
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka. Wracamy do boju. Postanowilam powrocic do odciagania laktatorem. Z paru kropel mamy juz pare ml czyli jest sens. Zmotywowala mnie wymiana butelki. Kupilismy lovi aktywne ssanie z mysla by mala wolniej jadla a tu.... niunia po tej butli pieknie zaczela chwytac piers. Jak ciagnie z tej butelki widac po ustach tak jakby ssala piers...super sprawa. Niestet po 30 sekundach przy piersi dostaje szalu wiec plan jest taki jak dojde do 20ml laktatorem zaczne ja dostawiac. Brawo ja ale mam motywacje

Tez mam butelkę lovi z tym smoczkiem i jak dokarmialam mm to mala z cyca nie rezygnowala. Najpierw dawalam cycocha pozniej mm a po i tak chciała cyca sama.
Stary 2017-09-01, 12:42   #2497
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
No u mnie jeszcze faldka jest i jak siedzę to tez ja bardziej widać .cwiczylas już jakos ? Na brzuch ?

Ćwiczyłam tylko cwiczenia na rozstep mięśni brzucha. Jeszcze 2 tygodnie temu miałam rozejście na 2 palce, wiec muszę uwazac.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Jaki słodziak ten motylek pomaga trzymać głowę płasko, tak? Raczej nie dla Klaudii, bo jej sie często ulewa.

Zrobiłam zdjęcie.IMG_1504262521.122182.jpg

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 12:43   #2498
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Morelka, masz rację , że nam się wyjątkowo trafiło... Ale za to jak podrosną będą najwspanialsze na świecie...

I jak się ten latopic podaje? Jedna saszetka na ile wystarcza?

Ja też zatkany kanalik olejem kokosowym leczyłam tyle że po prostu smarowalam. 3 dni i przeszlo.

Po czopku się uspokoił. Polezal nawet chwilę sam to udało mi się nasYkowac rzeczy do zapakowania bo na weekend do rodziców jedziemy. Jeszcze ten ślub... Aż mi jest niedobrze przez tą całą wyprawę najwyżej jak młody będzie taka histerię wyczyniał to TŻ sam pojedzie. Teraz Wojtek zasypia na mnie.

Koleżanka, która ma córkę młodsza od Wojtka z dwa tygodnie zasugerowała że może się przejada. Tak jej pediatra powiedziała. I że im pomaga przetrzymywanie i karmienie co 3h. Fakt że jak młody ma histerię to ciągle na cycku by wisiał. Nie pomaga noszenie, lulanie, szum,, masaże, kąpiele. Tylko ten cycek czasem myślę o ile prościej byłoby dawać mm co 3h i pewnie kolki by ustały normalnie już mi się wyć chce przez to wszystko

Mi położna tez kazala karmic co 3 godziny i jeszcze mialam pilnowac 15-20 minut i odstawic to miało nauczyc mała aktywnego ssania. Ale nie do konca sluchalam i karmilam na żądanie. Na poczatku próbowałam ale jak mala byla glodna nie odmawialam jej.
Stary 2017-09-01, 12:50   #2499
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Tez mam butelkę lovi z tym smoczkiem i jak dokarmialam mm to mala z cyca nie rezygnowala. Najpierw dawalam cycocha pozniej mm a po i tak chciała cyca sama.

nie wiem czy mialas do czynienia z innymi butelkami ale ta serio spełnia swoje funkcje. Widac te ssanie jest faktycznie naturalne.

Gdybym miała ja od poczatku...

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
5w1 tak jak wcześniacy? Ej to może też powinnam się tym zainteresować. Wiesz co dokładnie musi być w takiej opinii, może być na pw
wiesz co nie wiem dokładnie pediatra mi zasugerowała. Podpytam neurologa co i jak. Generalnie przy tym problemie w przypadku tych szczepień rozłożonych istnieje ryzyko ze by ja zblokowało trwalej.
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 12:54   #2500
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny nie dobijajcie zdjeciami ja jeszcze brzuszek mam nogi też. Z nogami to zawsze grubsze miałam i nie mogłam ich wyszczuplić.
W ogóle to moja waga stanęła w miejscu masakra myslalam ze szybciej mi zejdzie mam nadzieje ze to mi nie zostanie.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
nie wiem czy mialas do czynienia z innymi butelkami ale ta serio spełnia swoje funkcje. Widac te ssanie jest faktycznie naturalne.

Gdybym miała ja od poczatku...

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

wiesz co nie wiem dokładnie pediatra mi zasugerowała. Podpytam neurologa co i jak. Generalnie przy tym problemie w przypadku tych szczepień rozłożonych istnieje ryzyko ze by ja zblokowało trwalej.
Ja innej nie kupowałam tą dostałam od położnej i jeszcze mam takie malutkie aventa raz dałam ale mała się bulwersowała i tylko lovi. Teraz leżą bo caly czas walcze cycem.
Stary 2017-09-01, 13:37   #2501
calineczka3
Zadomowienie

Hej. Widzę że z tymi nocami się wymieniamy - jak u jednych sa lepsze to u innych gorsze.
U nas dzisiaj było super za to teraz brzuszek męczy. Denerwuje się i co chwilę chce jeść a ja się boję że go jeszcze dopycham.

U mnie ciepło i słonecznie. jutro ma się zepsuć.

calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 13:47   #2502
Mała!
Zakorzenienie

Devillek
Super ja też na weekend musze ciacho zrobić, tylko u mnie z czasem ciąg le kiepsko... chociaż w sumie teraz akurat zerwałam sie z drzemki hehe, zasnelam przy kp na godzinę... przez tą pogodę!

Faith
To ja właśnie marzę o takich nockach
I którą opcje wybierzecie?

Ja Tymona szczepiłam.po 6mcach, tylko teraz przy Hugo lekarze proponują wcześniej bo ma styczność z przedszkolakiem...a teraz okres jesienno-zimowy :/ i nie wiem

Kurde przez ta drzemke jestem w lesie z obiadem...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 13:49   #2503
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ćwiczyłam tylko cwiczenia na rozstep mięśni brzucha. Jeszcze 2 tygodnie temu miałam rozejście na 2 palce, wiec muszę uwazac.

Jaki słodziak ten motylek pomaga trzymać głowę płasko, tak? Raczej nie dla Klaudii, bo jej sie często ulewa.

Zrobiłam zdjęcie.Załącznik 7216366

Super wyglądasz faldka prawie nie widoczna
A masz jakieś ćwiczenia po cc na brzuch ?

Stary 2017-09-01, 13:52   #2504
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Xzora, Devileek świetnie wyglądacie ja mam jeszcze spory brzuszek

Też chcę dzisiaj mecz obejrzeć ale zazwyczaj chodzę spać z małym o 21 wiec nie wiem jak to ogarnę
Mój bąk się dzisiaj po 4 obudził na kp i nie zasnął.. O 6 go uśpiłam na sobie ale musiałam bujać nim i już w ogóle nie spałam.

Pestycyda mojej koleżance lekarz też kazał wydłużyć przerwy między kp do 3h bo stwierdził że za szybko przybiera.. I ona mi mówiła żebym ja też młodemu wydłużyła przynajmniej do 1,5h.. Ja sobie tego nie wyobrażam szczególnie w upały, gdzie jemu się chce często tylko pić i chwilę ssie pierś.
Ale on mi na początku tez tak dużo ulewał bo co chwilę chciał pierś na uspkojenie, a jak już dostał to jadł ile natura dała. I tylko go nauczyłam smoka w takich chwilach jak np nie może zasnąć po jedzeniu, albo ma bolące bączki. A jak widać po jego wadze to dobrze je

Stary 2017-09-01, 13:55   #2505
xzora
Zakorzenienie

Darietta, tez myślałam, ze szybciej mi zejdzie...
Devileek - widziałam ze na YouTube jest np joga po cesarskim cięciu. Ja ćwiczeń typowych na brzuch nie bede robić - dla mnie to jest bezsensowne. Oczywiście pomijam tu ćwiczenia na zwężenie szczeliny. Ćwicząc całe ciało brzuch i tak sie zrobi, praktycznie przy każdym ćwiczeniu brzuch pracuje.

Stary 2017-09-01, 14:00   #2506
Mała!
Zakorzenienie

Xzora
Wiedziałam, ze super wygladasz

Stary 2017-09-01, 14:06   #2507
darietta
Zakorzenienie

Z racji tego że pada a Wiki śpi no i przez xore i devilek wyjęłam moje dżinsy żeby zobaczyc czy wchodzę i masakra w dwie pary ledwo się dopinam lub jeden guzik mam odpiety. Nie probowałam usiąść bo mogły by trzasnąć w pzostałe nie dopne się. Jak bedzie tak padac a ja będę siedzieć w domu to będę jadła non stop i nici z chudniecia
Stary 2017-09-01, 14:21   #2508
Mała!
Zakorzenienie

Hehe Darietta
To samo zrobiłam i taki sam efekt :/ lipa

Stary 2017-09-01, 14:30   #2509
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Hehe Darietta
To samo zrobiłam i taki sam efekt :/ lipa

Uff nie jestem sama.
Stary 2017-09-01, 14:50   #2510
pestycyda
Zakorzenienie

Hugo cudny 😘😍♥

Morele, czasem się da oszukać ale nie zawsze.

W dzień różnie śpi, 1-3h jednorazowo zależy czy spacerujemy czy nie. Mój też sam nie zaśnie ale jakoś nie oczekiwałabym tego po takim maluchu.

Mój brzuch powoli przestaje mieć konsystencję budyniu, ale to chyba dlatego że się macica obkurczyla.

Młody właśnie zwrócił chyba pół tego co zjadł ale to chyba moja wina bo jakoś tak mu na brzuszek nacisnęłam niechcący...

Moja matka mnie dobiła. Przysięgam że na kolejne pytanie jak tam jej wnuk odpowiem że super świetnie i że kolki minęły. Rozmawiała z.kolezanka która wychowała pierdyliard wnuków i zaczęły się złote rady, że może on tak płacze bo jest głodny (?!), Że może bym ściągnęła laktatotem żeby zobaczyć ile ja mam mleka dr facto albo spróbowała dać mm. No to że nie próbuje go wodą oszukać a że nie daje koperku to już jest skandal!

I mnie tylko do placU doprowadziła. Boze niech ten weekend się skończy bo nie chce mi się tam jechać:/ doła mam jak nie wiem. Przepraszam za moje żale

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Hej. Widzę że z tymi nocami się wymieniamy - jak u jednych sa lepsze to u innych gorsze.
U nas dzisiaj było super za to teraz brzuszek męczy. Denerwuje się i co chwilę chce jeść a ja się boję że go jeszcze dopycham.

U mnie ciepło i słonecznie. jutro ma się zepsuć.

mam takie same objawy właśnie z tym dopychaniem

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Xzora, Devileek świetnie wyglądacie ja mam jeszcze spory brzuszek

Też chcę dzisiaj mecz obejrzeć ale zazwyczaj chodzę spać z małym o 21 wiec nie wiem jak to ogarnę
Mój bąk się dzisiaj po 4 obudził na kp i nie zasnął.. O 6 go uśpiłam na sobie ale musiałam bujać nim i już w ogóle nie spałam.

Pestycyda mojej koleżance lekarz też kazał wydłużyć przerwy między kp do 3h bo stwierdził że za szybko przybiera.. I ona mi mówiła żebym ja też młodemu wydłużyła przynajmniej do 1,5h.. Ja sobie tego nie wyobrażam szczególnie w upały, gdzie jemu się chce często tylko pić i chwilę ssie pierś.
Ale on mi na początku tez tak dużo ulewał bo co chwilę chciał pierś na uspkojenie, a jak już dostał to jadł ile natura dała. I tylko go nauczyłam smoka w takich chwilach jak np nie może zasnąć po jedzeniu, albo ma bolące bączki. A jak widać po jego wadze to dobrze je

Heh spróbuje chyba takiego systemu. Kiedy go brzuch nie boli a szuka to dam cyca na 30 minut i nie więcej. Będę próbowała go uśpić i oszukać smoczkiem. A jak go boli i męczą go bąki to albo cyc na pół godziny albo smok żeby go przeciagnac do chociaż 2h bez jedzenia bo to jest jakieś błędne koło...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 15:10   #2511
calineczka3
Zadomowienie

Pestycyda Ty wiesz dobrze co robisz. Dobre rady trzeba chyba wpuszczać jednym uchem a wypuszczać drugim. Ja się już przekonałam ze tłumaczenie nic nie daje. ..

calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 15:13   #2512
xzora
Zakorzenienie

ja się w swoje jeansy też nie zmieszczę

Cytat:
Mój brzuch powoli przestaje mieć konsystencję budyniu, ale to chyba dlatego że się macica obkurczyla.

Młody właśnie zwrócił chyba pół tego co zjadł ale to chyba moja wina bo jakoś tak mu na brzuszek nacisnęłam niechcący...

Moja matka mnie dobiła. Przysięgam że na kolejne pytanie jak tam jej wnuk odpowiem że super świetnie i że kolki minęły. Rozmawiała z.kolezanka która wychowała pierdyliard wnuków i zaczęły się złote rady, że może on tak płacze bo jest głodny (?!), Że może bym ściągnęła laktatotem żeby zobaczyć ile ja mam mleka dr facto albo spróbowała dać mm. No to że nie próbuje go wodą oszukać a że nie daje koperku to już jest skandal!

I mnie tylko do placU doprowadziła. Boze niech ten weekend się skończy bo nie chce mi się tam jechać:/ doła mam jak nie wiem. Przepraszam za moje żale
super, że brzuch dochodzi do siebie
U mnie niby już powinien dojść, ale wcale tak nie jest.

Ja swojej mamie nie mówię nic negatywnego - taką mam zasadę i się jej trzymam. Ale i tak mi działa na nerwy. Przyjechała w niedzielę i już zaczęła panikować, że Klaudia ma wysypkę na twarzy, że alergia... Mówię jej, że widzę. Potem Klaudia zrobiła kupę i mama poszła ze mną patrzeć jak ją przewijam. Już komentarz, że kupa za rzadka i że nie powinna być. Odpowiedziałam, że nie będzie miała kupy jak dorosły na diecie płynnej. Potem wyszłyśmy na spacer - Klaudia nie ma czapeczki, na pewno jej w głowę wieje. Odpowiedziałam że wieje jej tak samo jak mojej mamie i zapytałam czemu mama nie ma czapki. Nie mam cierpliwości do mojej mamy.

W ogóle to mam zły nastrój. TŻ mówi o drugim dziecku, a ja nie chcę. Wczoraj mi powiedział, że dziecko to jest szczęście i błogosławieństwo, a ja je postrzegam jako problem i czy Klaudia jest problemem. Dobiło mnie to i mam teraz wyrzuty sumienia że jestem egoistką, zbyt wygodna, a z drugiej strony nie chcę się decydować na coś, co już na starcie mnie przerasta i ulegać wpływowi TŻ i otoczenia.
Stary 2017-09-01, 15:14   #2513
pestycyda
Zakorzenienie

Jedyne co się jej udało osiągnąć to wbudzic we mnie poczucie winy że nie wszystko robię dla mojego dziecka żeby się nie męczyło. Głowa mi zraz peknie. Zaraz wyruszamy w drogę 200kn w ten deszcz i korki będziemy 3h jechać... Oby młody przespał całą drogę.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 15:14   #2514
minini
Zadomowienie

xzora, devilek - ładne ciałka! ktoraś z was byla w ciąży? niemozliwe! u mnie jeszcze fałdka skóry poziomo troche wisi jak nie napne brzucha..

mala - hugo slodziak! a czemu chcialas wieksza tą poduszke? ta wcale nie jest mała..

Cytat:
Hejka. Wracamy do boju. Postanowilam powrocic do odciagania laktatorem. Z paru kropel mamy juz pare ml czyli jest sens. Zmotywowala mnie wymiana butelki. Kupilismy lovi aktywne ssanie z mysla by mala wolniej jadla a tu.... niunia po tej butli pieknie zaczela chwytac piers. Jak ciagnie z tej butelki widac po ustach tak jakby ssala piers...super sprawa. Niestet po 30 sekundach przy piersi dostaje szalu wiec plan jest taki jak dojde do 20ml laktatorem zaczne ja dostawiac. Brawo ja ale mam motywacje

super! brawo za mleczko!! oby bylo co raz więcej!!

Cytat:
Devileek jaki lachon

Minini, do 10:30? Super

Niby wiem że cyckiem nie mogę przekarmić ale tu nie chodzi o jego przyrost wagi tylko o to ze jak go boli brzuch to chce cyca bo się uspokaja i to jest bardziej potrzeba ssania a nie jedzenia. A że przy okazji się nażre pod korek i ulewa i rozpycha ten żołądek bo nie jest głodny wcale... No już sobie tu historię opowiadam bo staram się sobie to poukładac i nie zwariować.

Anusia, super że.walczycie

smoczka nie chce? ja ogolnie nie jestem fanką smoczkow. ale moj to by jadł już pół godziny po karmieniu więc daje wtedy smoczek. possie kilka minut, wypluje i spi. albo w aucie dla uspkojenia bo bym co skrzyżowanie musiala przystanki na kp robic!!

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzien dobry
To u nas nocki sa piękne (tylko żeby nie przechwalic) mała chodzi spać o 22 i kp mamy o 4 ,a potem o 7

U nas od rana leje :-/ Bartek jeczy bo chce na dwór ,ale tz ma wolne to sie z nim bawi

Co do tych pneumo to ja znowu slyszalam od lekarki ze jak teraz bysmy szczepili to 3 dawki + przypominajaca po 2r.ż , a jak mała skonczy poł roczku to 2dawki + przypominająca po 2r.ż

no to piękne nocki!! tez juz bym chciala tyle ciągiem przespac

u nas dzis powrót starszaka do przedszkola. cieszył sie baardzo! odebralam przed 14stą to był zmeczony jak pod wieczór!
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 15:18   #2515
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Faktycznie błędne koło, kurde z tym ciągłym cycem.to masakra jakaś, kombinuj tak.jak.piszesz, może sie uda.
Mój się właśnie wscieka przy tej chorej piersi.
Z moją mamą mam tak samo i robię dokładnie tak jak napisałaś, zawsze wszystko jest ok
Ale i tak gada, dziś np mowi ze widzi ma zdjeciu, ze on ma brzuszek.duży i czy byla położna to sprawdzić i odpowiedzialam że tak że oczywiście była i wszystko gra
A zdjęcie zrobione takie od spodu stóp jak leży wywalony...
Mial na nim też wielką brodę ale tego juz nie zauważyła

Mąż wrócił to go przejął, zjadłam obiad i zrobiłam szybkie ciasto do kawy. Teraz karmię gada i może zaśnie... i dalej.leje...

Stary 2017-09-01, 15:24   #2516
minini
Zadomowienie

Cytat:
ja się w swoje jeansy też nie zmieszczę

super, że brzuch dochodzi do siebie
U mnie niby już powinien dojść, ale wcale tak nie jest.

Ja swojej mamie nie mówię nic negatywnego - taką mam zasadę i się jej trzymam. Ale i tak mi działa na nerwy. Przyjechała w niedzielę i już zaczęła panikować, że Klaudia ma wysypkę na twarzy, że alergia... Mówię jej, że widzę. Potem Klaudia zrobiła kupę i mama poszła ze mną patrzeć jak ją przewijam. Już komentarz, że kupa za rzadka i że nie powinna być. Odpowiedziałam, że nie będzie miała kupy jak dorosły na diecie płynnej. Potem wyszłyśmy na spacer - Klaudia nie ma czapeczki, na pewno jej w głowę wieje. Odpowiedziałam że wieje jej tak samo jak mojej mamie i zapytałam czemu mama nie ma czapki. Nie mam cierpliwości do mojej mamy.

W ogóle to mam zły nastrój. TŻ mówi o drugim dziecku, a ja nie chcę. Wczoraj mi powiedział, że dziecko to jest szczęście i błogosławieństwo, a ja je postrzegam jako problem i czy Klaudia jest problemem. Dobiło mnie to i mam teraz wyrzuty sumienia że jestem egoistką, zbyt wygodna, a z drugiej strony nie chcę się decydować na coś, co już na starcie mnie przerasta i ulegać wpływowi TŻ i otoczenia.
a co on oszalał żeby cie chwile po pjerwszym porodzie namawiac na drugie dziecko?? powiedz mu ze bardzo chetnie - ale teraz to on niech chodzi w ciąży,idzie rodzić i karmi piersią na żądanie.
to że teraz nie masz nawet ochoty slyszec o drugim dziecku to normalne, nie zaden egoizm z twojej strony. nawet tak bie myśl!! ja sie decydowalam 4lata na drugie dziecko

Cytat:
Jedyne co się jej udało osiągnąć to wbudzic we mnie poczucie winy że nie wszystko robię dla mojego dziecka żeby się nie męczyło. Głowa mi zraz peknie. Zaraz wyruszamy w drogę 200kn w ten deszcz i korki będziemy 3h jechać... Oby młody przespał całą drogę.

co te wasze mamy takie nieogarnięte? cholerka co one nie wychowywaly dzieci ze paplają takie glupoty?
moja mama przekochana, zawsze 5razy sie zastanowi zanim cos powie, zawsze pyta ale nie komentuje moich decyzji ani wyborów. ale też doskonale wie że gdyby robila inaczej to by nie miala z nami takiego dobrego kontaktu jak ma.
Stary 2017-09-01, 15:29   #2517
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
a co on oszalał żeby cie chwile po pjerwszym porodzie namawiac na drugie dziecko?? powiedz mu ze bardzo chetnie - ale teraz to on niech chodzi w ciąży,idzie rodzić i karmi piersią na żądanie.
to że teraz nie masz nawet ochoty slyszec o drugim dziecku to normalne, nie zaden egoizm z twojej strony. nawet tak bie myśl!! ja sie decydowalam 4lata na drugie dziecko
pocieszające to co piszesz. Generalnie nie jest tak, że na 100% nie chcę drugiego. Jak się ogarniemy z Klaudią, poukłada nam się życie i pojawi się przestrzeń do drugiego, to może bym się zdecydowała.
Stary 2017-09-01, 15:33   #2518
minini
Zadomowienie

Cytat:
pocieszające to co piszesz. Generalnie nie jest tak, że na 100% nie chcę drugiego. Jak się ogarniemy z Klaudią, poukłada nam się życie i pojawi się przestrzeń do drugiego, to może bym się zdecydowała.

no i takie myślenie na tym etapie po porodzie jest wystarczające w kwestii decydowania o drugim. ja też chcialam dwojke miec. i co? teraz ueazam ze za dlugo sie decydowalam. mysle ze 2-3lata roznicy pomiedzy rodzenstwem byloby lepiej. ale napewno nie rok!
Stary 2017-09-01, 15:35   #2519
cashmere
Zakorzenienie

Hej!
My się właśnie tulimy w chuście. Starszak tez śpi, a ja sobie pije kawkę i wcinam cukierki zabieram się za czytanie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 15:45   #2520
xzora
Zakorzenienie

Morelle - jak zakupy w Zarze? Masz jakies info odnośnie niewypłacanych premii przez pracodawcę?

Ja wczoraj dostałam macierzyński za sierpień 80% pensji. Dobrze ze juz większe wydatki za mną.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości