|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część III
Witam się wieczorną porą. Znów dopiero teraz znalazłam czas.
Ale czekam na tż. Dziś nasza 5 rocznica ślubu cywilnego. A więc zaraz świętujemy
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Fantazja, Nina po buraku miała wysypkę na ramionach i brzuchu. Następnego dnia nic nie było widać. Także za jakiś czas zrobię powtórkę z burakiem
Aktualnie wprowadzamy jabłko. Pytanie mam do Was, bo ja małej jabłko uparowałam, a surowe można podać bez obaw? Pytam, bo ja po surowym jabłku mam rewolucje Dzisiaj się czułam jakbym sama sobie rozszerzała dietę, bo jestem na detoksie warzywnym, zobaczymy ile wytrwam. Pierwszy dzień nie był jakiś koszmarny, nawet kolacji nie dojadłam Zważyłam się rano, zmierzyłam i liczę na efekty
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
dzisiaj u nas dzien spotkań. Ala poznała sie z koleżanka i kolega No i wyszły 2 górne jedynki!!! Iiii Ala 2 razy usiadła leżała oparta o mnie tak, ze nogi miała ba podłodze (cos jak na czworaka) i tak sie przekręciła ze sama siadła Z B.Boxa pochłania wodę. Dzisiaj conajmniej 250ml wypiła. Wasze dzieci tez tyle piją??? Czuje ze w momencie załapała te wszystkie umiejętności. Moze skok sie skonczyl ![]() Gratulacje
Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2017-09-01 o 21:18 |
|
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4867 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór - u mnie dzisiaj dzień masakra chociaż dziecko mam złote
od rana obudziłam się z megą migreną, wymiotowałam sobie parę godzin z pustym żołądkiem i poprosiłam mamę żeby do nas przyjechała bo się bałam, że mi się przy małej przyśnie...malutka chyba wyczuła, że mama potrzebuje odpoczynku bo jak nigdy o 09:30 poszła na 1,5h drzemkę i mogłam sobie przy niej odespać kiedy moja mama czuwała, i jak tu jej nie kochać jak ona tak dba o mamę mam nadzieję, że jutro będę w formie bo TZ postanowił odpokutować ostatnie marudzenie i nas zabiera na oglądanie spacerówek ![]() Nadia dzisiaj w ramach RD jadła banana z brzoskwinią i moją zupkę z dyni i batatów (polubiła i matka jest z siebie dumna). U mamy zamówiłam już buraki na przyszły tydzień. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do selera i pora - ja bym dała najwyżej jedno, gdybym wcześniej nie testowała to obu na raz bym nie dała Cytat:
swego czasu na jakiejś grupie czytałam dyskusje nt wody właśnie i jedna mama napisała, że powinno się dawać na dobę nie więcej niż ilość odpowiadającą jednej porcji mleka (swoją drogą właśnie tak to ujęli w standardach, u nas to oznacza około 180ml wody na dobę co dla mnie jest kosmosem jeżeli chodzi o wodę a Nadia wypija około 30ml) a reszta na nią naskoczyła, że to okropnie mało wody normalnie bym się chyba zaczęła martwić czy ja dziecka nie próbuję ususzyć ale jak pisałam wyżej - kupki robi normalnie, nie męczy się przy nich więc chyba jej taka ilość wody wystarcza żeby wszystko działało sprawnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do wody - Nadia pewnie jakby jej dać na cały dzień bidon w łapki to by tyle wypiła ale ja jej daję tylko po posiłku (o ile nie ma upałów) i wpija może ze 30ml, jak wypije więcej na raz to mamy wodospad
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2017-09-01 o 21:41 |
|||||||||
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Kochane
Escorpio x 3 !!! ![]() Silver wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ! Milego swietowania ![]() Amy jutro idziemy na urodzinki do chrzesniaka od Tzta
|
|
#4869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaski: usciskaj Alunie od e-cioci BRAWO ! powiem Mackowi rano wszystko ![]() albo! bede mu szeptac cala noc i zapameita ze tak trzeba, niczym nauka jezykow obcych Cytat:
|
|
|
#4870 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzisiaj byłam sama do wieczora i naprawdę cieszę się, że mąż wracam po 16 do domu, bo jedak te 2h mnie odciąży, nie wiem jakbym funkcjonowała jakby mąż był np. tylko na weekendy...
a poza tym szymek ogarnia powrotu z brzuszka na plecy, dzisiaj zrobił ich z 10 więc to już nie przypadek ![]() Cytat:
więc odpada. łyżeczka! no masz rację w razie czego łyżeczka chociaż jest jakaś nadzieja, bo dzisiaj coś tam ciągnął z b.boxa niewiele bardzo ale może załapie. Potem robił "bzzzzziii" i wszystko pluł :P ale do RD jeszcze 2 tygodnie więc ćwiczymy Cytat:
![]() wow, gratki! Szybko ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie po 2 masakrycznie masakrycznych nockach ktorych sponsorem byl... pierwszy zabek
na szczescie obylo sie bez placzu tyle ze wstawala co 15 minut na piers... z dwojga zlego wole byc zombie niz zeby ja bolalo Starsza mi sie pochorowala- temperatura plus zwymiotowala w aucie... tak wszystko do prania... lepiem sie czuje a ja nie wiem jak sie pozbyc tego smrodu ufff ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4872 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wody to Daniel wypija niewiele, może z 50 ml na dzień, ale daje mu daje tylko po posiłkach i czasem pomiędzy. Cytat:
Dzisiaj mam kiepski dzień, dziecko maruda, tż mnie wkurza i boli mnie głowa. Do tego Polacy przegrywają już 3:0 😮 idę spać. Sent from my MotoG3 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
|
#4873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
Miałam dzis wychodne
Wiec wieczór bez dziecka Zdecydowaliśmy z TZ ze da Kacprowi na wieczór porcje mm - a nóż bedzie dłużej spał. Młody wzgardził - pociągnął dwa łyki i odepchnął butelkę. Dobrze ze przed wyjściem swoje ściągnęłam Wiec cos tam zjadł. Pewnie niedługo sie obudzi Gratuluje dzieciaczkom nowych umiejętności kiedy tak moj sie bedzie przewracał i siadał ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- A co do wody to daje młodemu do posiłku z b.box albo z doidy - zależy co umyte ;P z obu cos tam pije, trochę łyka, trochę wylatuje ;P I ugotowałam bulion jednak z selerem i porem. I zrobiłam z tego zupkę brokułowa dodałam jeszcze koperek, kuskus i ziemniaka dałam trochę łyżeczka a trochę z doidy. Chyba z doidy nawet lepiej mu szlo. Mysle ze to nasz pierwszy sukces RD Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u nas B.box jest przez cały dzień. Widać, że lubi wodę. Nie to, że jej wpycham, bo jak nie chce, to nie pije. Nie będę wody zabraniać... |
|
|
|
|
|
#4876 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkich sukcesów maluszków 😊
Dziś mieliśmy debiut przedszkolny 😊 synek zadowolony W pon wracam do pracy i nie wiem jak to będzie. Trochę opieka nad malutką mi się posypala i nie wiem czy nie zacząć wcześniej żłobka, ale nie jestem do tego przekonana... W najbliższym tygodniu zostaję z moją mamą. Wczoraj malutka jadła łososia, trochę byla zdziwiona, ale posmakowal, bo zjadła nawet sporo. Przedwczoraj mi się zakrztusila marchewką, ale dała radę sama i wróciła do jedzenia 😊 Opanowała stanie, teraz trenuje chodzenie w łóżeczku, aż się boję co to będzie dalej. Raczkowanie wykorzystuje tylko do dotarcia do miejsca gdzie można się podciągnąć do stania. Kupilam jej buty rozmiar 18 i są za duże 😊 chyba będzie w niechodkach chodzić. Muszę tż sprowadzić na dłużej, bo sama z dwójką i praca jakoś mi się nie widzi. Cinnamonat straszny był ten mecz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wole tak niz jak odgryzłza duzo banana :O a tez dajac juz miesiac Maciek juz wie ile moze wepchać, wie gdzie jest granica odruchu wymiotnego nie pcha juz po gardło warzyw czy łyżeczki wiec tez za duzo nie odgryza![]() Cytat:
grubo to ile nowosci?!![]() Cytat:
otiwera paszcze i lapie za rączki ) pije, wylewa, czaem macha ale cierpliwie daje, sprzatam, daje i tak w kolko..i ciesze sie ze poczatki są latem, kiedy on moze zostac mokry, kiedy wiem ze sie nie przeziebi... kiedy daje mu wode w kawiarni i jak z takim lekko zalanym wracam to tez nie zachoruje
|
|
|
#4878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
Nie daję też pomidorów, bo podobno też uczulają. Gdzieś wyczytałam, ze lepiej dawać pomidory po obróbce termicznej, czyli jakieś przeciery, bo wtedy pozbywamy się tego "czegos niedobrego" 😁. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego myPhone Cube przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4880 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratki 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Mój jak mu dam to wypije z kubka 3-4 łyki. Tylko, ze ja cały czas o tym zapominam. Zdarza się, ze w ogóle w dzień nie dostanie, bo zapomnę 😐. I tak wychodzi, ze sobie piersią popija. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
Por, seler, cebula, natka pietruszki, kuskus i koperek, ziele angielskie i listek laurowy ;P ale por i seler to tylko w wywarze były - nie miksowałam ich Wiec nie wiem w ogóle czy się liczą ![]() Na razie nie widać żeby cos złego sie działo najwyżej bede robić prowokacje na dany składnik. Bo jak bede tymi jednoskładnikowym rozszerzać to przy apetycie Kacpra do grudnia uda mi sie moze wprowadzić buraka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzien...
noe wiem jak bede dzis funcjonowac...karmilam po 3 i nie moglam zasnac przez 2 godz...jak usnelam to o6;30 znow karmienie...no i nie spie. Jeszcze glowa mnie bolala jak na kacu. Pogoda sie zepsula wracamy dzisCytat:
ale ruszyla z kopyta![]() U nas woda w doidy...nalewam tak ok 1 cm albo 2cm...teraz nawt sporo wypije ale to jak asekuruje bo tak to wylewa...aaaa i zaczal bable robic pijac i pluje. Ogolnie widzac swoj doidy to az sie trzesie, zeby go dostacCytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrowka dla starszej! Cytat:
synek i Minulątko
|
||||
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po kolejnej ciężkiej nocy z lekkim stanem podgorączkowym i płaczliwością level hard. Jak to się nie zakończy zębem to ja już nic nie kumam
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też kiepska noc. Skończyło się na tym, że Nina spała z nami w łóżku. Tak się wiercila i postekiwala, że się ciągle budzilam.
|
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
U nas noc nawet nawet. Pobudka o północy a potem dopiero o 3. Jednak te półtorej godziny robi różnice. Szkoda ze ja nie mogłam zasnąć miedzy jednym a drugim karmieniem :/
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Dziecko w nocy ideal- budzila sie o 1 i o 4 ale za to ja... najpierw dreszcze z zimna potem mi bylo goraco tak ze nie moglam zlapac oddechu... cala noc nie spalam :/ glowa mnie boli i brzuch...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuje jakaś wirusówka ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grubo mi by było szkoda później poświęcać tyle czasu na prowokacje na aż tyle rzeczy gdyby coś wyszło... Ja wprowadzam po jednej rzeczy ale przecież nie musisz dać samej marchewki a później samego kalafiora... Możesz dać te 2 rzeczy razem itd... ![]() U nas dziś dramat. W nocy jadłam kanapki. Jak za nowogrodzia... Chciałam iść spać o 23, a o 2 pisałam do męża żeby mi robił te kanapki jak wróci bo jeszcze nie zasnęłam a Maciek budził się 8 razy... Obstawiam zęby... Albo gluten ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawałam tez takie dwuskładnikowe ale mu to zwyczajnie nie smakowało - w sumie ja tez bym tego nie jadła a taka zupkę nawet zjadł Wiec chyba bede sie tego trzymac na alaantkoweblw tez nie trzymają sie tych 3 dni jak alergia ma wyjsć to i tak wyjdzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

Aktualnie wprowadzamy jabłko. Pytanie mam do Was, bo ja małej jabłko uparowałam, a surowe można podać bez obaw? Pytam, bo ja po surowym jabłku mam rewolucje
dzisiaj u nas dzien spotkań. Ala poznała sie z koleżanka i kolega 

od rana obudziłam się z megą migreną, wymiotowałam sobie parę godzin z pustym żołądkiem i poprosiłam mamę żeby do nas przyjechała bo się bałam, że mi się przy małej przyśnie...
normalnie bym się chyba zaczęła martwić czy ja dziecka nie próbuję ususzyć ale jak pisałam wyżej - kupki robi normalnie, nie męczy się przy nich więc chyba jej taka ilość wody wystarcza żeby wszystko działało sprawnie

kaski: usciskaj Alunie od e-cioci

ale do RD jeszcze 2 tygodnie więc ćwiczymy