|
|
#3631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cześć dziewczyny! Witam się w 37t1d
Tak bardzo chciałabym już tulić swojego syneczka, a jednocześnie taaak bardzo nie wiem, jak ja go urodzę... Za to kupiłam mu dzisiaj w C&A sweterek i koszulkę, a co! Miałam jeszcze w rękach cudny kombinezon w H&M (-20% na dziecięcą kolekcję przy zakupach za min. 100 zł) ale póki co odłożyłam... Ale nie wiem czy nie wrócę po niego... Wrzesień się zaczął i dociera do mnie, że to już nie przelewkii lada moment może się zacząć! Moja koleżanka z terminem dzień po mnie urodziła dzisiaj! Ale to druga ciąża i bliźniaki W grupie na fb jedna dziewczyna urodziła z kolei też dzisiaj - w swoim samochodzie pod blokiem, mąż odbierał poród!!U mnie żadnych objawów zbliżającego się porodu póki co. W sumie dobrze - jutro baby shower, więc w ten weekend nie rodzę! ![]() Ciekawa jestem, która teraz pierwsza się rozpakuje? Obstawiam BLOND ![]() Tak czy inaczej powodzenia!! Ps. Aaale mi dziwnie, że dziś 1 września a ja nie idę do pracy... Tęsknię za dzieciakami bardzo, ale za papierologią i radami pedagogicznymi to niekoniecznie...![]() 1504268156413.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3632 |
|
Magda ;)
|
Maadziek ale masz mały brzuszek 😁
Zazdroszczę zakupów, ja uwielbiam jesienne swetry, jeansy, botki. Czekam aż urodze, zrzuce kilogramy i ruszam na zakupy 😁 Zrobiłam zdjęcie golego brzucha, jakiś taki oklapniety się zrobił haha 🙈😂 20170901_111019.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek ślicznie!
Ja dziś od 9-13 byłam w szkole zaraz z mężem pojedziemy po moje rzeczy z sali. Czas się było wyprowadzić. I tyle. Nagadalam się z koleżankami. Czyli miło spędzony czas.Blond byłam pewna, że to juz dziś u ciebie. Też mnie takie pytania wkurzały. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Blond mamy podobne bluzeczki śliczny brzuszek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3634 |
|
Magda ;)
|
Nie wiem czemu wizaż mi odwraca zdjęcia z telefonu
![]() Madzialenka bluzka z lidla
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Blond oooo to ja też mam z Lidla
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Madzieeek, jaki mały brzusio. Bardzo zgrabny 😉
Blond, tak sobie myślałam, że te skoki tętna to przez ruchy. A ty zaznaczasz na ktg kiedy mały kopnie? Brzusio większy, ale też fajny 😉 Wczoraj moja kuzynka urodziła. Miała termin na połowę września, ale lekarz we wtorek stwierdził cholestazę i wysłał ja do szpitala. W środę badania, a wczoraj ją wysłali na wywołanie. Urodziła sn w 38 tc synka. 4 kg i 59 cm ☺ Pisała, że na porodówce oblężenie. Maja po 7-8 porodów dziennie, a na położnictwie jest ich w sumie 22. Mają problem z miejscami. Szok 😲 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3637 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Jeju wszędzie podobno oblężenie na porodowkach, ciekawe co się stało, że teraz taki okres plodny był 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
Madziek, Twój brzuszek malutki jak mój, dobrze
będzie nam łatwiej urodzić. Blond, zima, święta, sylwester hihi 😈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U nas piękna deszczowa pogoda Obijamy sięw domu cały dzień ![]() Jutro jedziemy zaklepac termin na chrzciny. Blone - czyli wszystko w porządku, to dobrze. Ciekawe kiedy Cię weźmie, siedzisz jak na szpilkach, zresztą teraz powoli to wszystkie tutaj będą się zastanawiały czy to już zaraz czy to nie objaw.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#3641 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A do dziewczyn wybiorę się w poniedziałek - po wizycie, jak zawsze. Choć podejrzewam, że od wejścia będzie słychać "syreny strażackie" z grupy 3-latków ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
...u mnie to ewidentnie sylwestrowe szaleństwa
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas prezent pod choinkę 😊 I mamy rocznicę akurat w święta 😃 Jakie było moje zdziwienie jak test wyszedł pozytywny😃
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
My synka w Sylwestra sobie zrobiliśmy
Madziek mi salę zmieniali i musiałam wszystko spakować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3645 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie też sylwestrowe!!
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
Rojku no mój lekarz jest bardzo powściągliwy w opiniach.Mowił że się nie zanosi bo rozwarcia nie ma,szyjka w miejscu ale tylko dziecko wie kiedy wyjdzie.Jedyne co mi powiedział to że dotrwaliśmy szczęśliwie.Choć ja się zacznę cieszyć dopiero w poniedziałek😃
Blond bardzo niziutko brzuszek.Pewnie kwestia kilku dni i będziesz tulić synia. No to widzę że dużo dzieciaczków sylwestrowych😃 My w tym roku byliśmy w domu.Mieliśmy obejrzeć fajny film wypić piwo.Skończyło się na tym że zasnęłam o 21.Wtedy nie wiedziałam dlaczego.A wtedy juz sobie myszeczka juz wędrowała 😃 |
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Kurr..opisalam sie i posta wcielo. Co pamietam..super te Wasze corunie. Uwielbiam takie maluszki..sa rozczulajace😍
Brzuszki swietne.. Moj jest ogrooooomny.. U nas syn tez sylwestrowy..tzn dzien po robiony.. w sylwestra byla mega impreza i jakos na kacu nas wzięło 😂 Blond oby ruszylo w koncu...pamietam to czekanie i szukanie objawow zblizajacego porodu. Teraz pewnie bedzie podobnie u mnie i wywolywanie..brr... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3648 |
|
Magda ;)
|
U was dzieci sylwestrowe, a ja byłam w szoku bo 25 grudnia powinnam dostać okres 😂 ale jakoś się nie przejęłam i test zrobiłam 29.12. Pamiętam, że mieliśmy iść do znajomych na sylwestra, ale się wykrecilismy bo nie chcieliśmy jeszcze mówić o ciąży, a każdy by się domyślil czemu nie pije alko 😉
Już jestem prawie pewna, że czop mi odszedł, są takie brązowe glutki na wkładce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Ktora jeszcze nie ma torby spakowanej? Rzeczy apteczne co prawda kupione alw rozwalone tu i tam.. Ehhh... Musze chociaz liste zrobic zeby w razie W szybko wrzucic w torbe.. Jutro koncze 37tc.
|
|
|
#3650 |
|
Rozeznanie
|
Mój Oluś tez sylwestrowy ale nie nocny tylko poranny
postanowiliśmy miło spędzić ostatni poranek starego roku Pamietam bardzo dokładnie jak następnego dnia na Noworocznej Mszy Świętej modląc sie ( byłam juz pogodzona ze nie będziemy mieli dzieci) powiedziałam ze zaakceptowałam juz to co nas spotkało i ze wierze i przyjmuje z pokora na klatę jakiś inny plan który ma Góra w obec mnie a tu taka niespodzianka juz niedługo będe całować i tulić ten nasz mały cud ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w tym roku wszystkie spędzimy już sylwestraz naszymi maleństwami blond to ja powinnam miećokres 26.12, a już 19.12 test pokazal dwie kreski, do tej pory mam ubaw że tylko ja tak walnieta moglam zrobić test tydzieńprzed terminem okresu
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#3652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam spakowaną, a na wierzchu karteczka co tam jeszcze muszę wrzucić wychodząc z domu.
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
To u mnie kilka dni po sylwestrze. Pamiętam jak wszędzie w tv mówili, ze zaczyna się chinski rok koguta - dobry rok na założenie i powiększenie rodziny. O-o
no, to tak się urządziłysmy, ze tefo sylwestra spędzimy grzecznie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia widzę że Ty też bardzo wierząca.U nas były rekolekcje dosłownie kilka dni przed Świętami.I był taki super ksiądz prowadzący który naprawdę mnie złapał za serducho.I pamiętam że bardzo modliłam się o dziecko.Chyba jeszcze nigdy tak bardzo się nie modliłam.Jestem pewna że córcię wymodliłam.Zaszłam w ciążę 8 dnia przy cyklach 28 dniowych.Owulacja jak w zegarku zawsze w połowie.Nie mogłam uwierzyć gdy test wyszedł pozytywny.Że aż tyle dni plemniki przetrwały.
|
|
|
|
#3656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym nie była głęboko wierząca to bym teraz z woreczkiem przy brzuchu leżała albo jeszcze gorzej. Ale na szczęście jest tak ze moge i chce dawać osobiste świadectwo ze cuda sie zdarzają chociaż wiem ze niektórych wkurza takie gadanie. To i tak uważam ze wielu osoba daje nadzieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to myślałam, że już nie jest nam dane mieć 2 dziecko. Z Mają udało nam się w pierwszym cyklu, a o małego staraliśmy się równo rok.
|
|
|
|
#3658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ciaze z córka tzn poczecie też traktuje w kategorii mojego malego cudu. Pierwsza ciaza poroniona. Pozniej badania i nic. I przeszlo pol roku staran. Frusyracja..wiek tez nie pomagal...34l. I pamietam bylam na wyjezdzie integracyjnym z pracy..i w drodze powrotnej mieliśmy zajechac do Lichenia. Jakoś wczesniej poszlabym na piffko a nie do bazyliki ale wtedy taka ogromna potrzebę poczułam. Byla msza akurat i ewangelia o zmarlej dziewczynie ktora zostala przywrocona do życia. Lzy mi plynely.. Wrocilam do domu teoretycznie po owu. Jakiez bylo moje zdziwienie gdy w 34dc zobaczam 2krechy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
#3659 |
|
Raczkowanie
|
Mam dzisiaj doła. Pojawiły się wątpliwości, czy dobrze zdecydowałam, że chcę rodzić sn. Boję się, że przenoszę i będę miała wywoływany poród, albo będę długo się męczyć.Jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży, od razu chciałam cc. Po czasie stwierdziłam, że może lepiej sn i tak zostało. Sporo czasu byłam wyluzowana, byłam dobrej myśli i twierdziłam, że zostało jeszcze tyle czasu. Ostatnio jestem strasznie niezdecydowana. Nie wiem, może to te hormony
Oficjalnie dziś był mój ostatni dzień w pracy. Od poniedziałku słodkie lenistwo na L4 Miałam wątpliwości, czy dobrze robię. Czuję się dobrze i w sumie mogłabym pracować. Wiem, wiem szalona Ciągle było coś do zrobienia i mam trochę wyrzuty sumienia, że tak zostawiłam koleżankę z tym wszystkim. W domu będę siedzieć i czekać, aż cos się zacznie dziać Moze wpadnę w wir sprzątania i nie oszaleję z nudów. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Nam również się udalo w 1 cyklu. Nie spodziewałam się, że pójdzie tak szybko. Jak zobaczyłam 2 kreski na teście to bylam w szoku, ze to juz i teraz wszystko się zmieni |
|
|
|
#3660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

Tak bardzo chciałabym już tulić swojego syneczka, a jednocześnie taaak bardzo nie wiem, jak ja go urodzę...
Za to kupiłam mu dzisiaj w C&A sweterek i koszulkę, a co!
Miałam jeszcze w rękach cudny kombinezon w H&M (-20% na dziecięcą kolekcję przy zakupach za min. 100 zł) ale póki co odłożyłam... Ale nie wiem czy nie wrócę po niego...

postanowiliśmy miło spędzić ostatni poranek starego roku
Pamietam bardzo dokładnie jak następnego dnia na Noworocznej Mszy Świętej modląc sie ( byłam juz pogodzona ze nie będziemy mieli dzieci) powiedziałam ze zaakceptowałam juz to co nas spotkało i ze wierze i przyjmuje z pokora na klatę jakiś inny plan który ma Góra w obec mnie
juz niedługo będe całować i tulić ten nasz mały cud
no, to tak się urządziłysmy, ze tefo sylwestra spędzimy grzecznie