|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
Bavaria nadal ma piwo 0,0%, 2 rodzaje klasyczne i chyba pszeniczne. W PP jest jeszcze jedno 0,0. Wziełam na próbę, Bavaria klasyczna smakuje jak piwo, zobaczymy jak to drugie
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Konto usunięte
|
Toście pokibicowały
Ja dopiero dziś się dowiedziałam z fb, ze mecz był
|
|
|
|
#4083 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
Daj spokój.. przerypalismy 0:4 mam nadzieje ze w poniedziałek chłopaki pokażą na co ich stać ![]() Mój mały tez ma jazdy ostatnio budzi się w nocy po 3 razy przychodzi do nas do łóżka no i muszę kursować do niego i go usypiać... nie wiem jak to będzie z dwójka dzieci jeszcze dziś w nocy pierwszy raz mu się zdażyło zmoczyć w łóżku.. albo wypił za dużo przed spaniem albo spał jak kamień po przedszkolu i nie poczuł potrzeby..Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4084 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam dwie krówki i mam istną rewolucję w brzuchu. Ruchy dziecka da się odróżnić od ruchów jelit?
Jak się dzieć poruszy, to będę wiedziała, że to on? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mała śpi z nami, musimy ją jakoś nauczyć spać samej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4086 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
Dadzą radę i tak w grupie maja najwiecej punktów z tego co wczoraj mówili. Nasz od pierwszego dnia spał w swoim łóżeczku, na 1,5 roku dostał łóżko, a w tym roku dorobił się swojego pokoju, zastanawiam się jak zrobić z dzidzia bo łóżeczko będzie stało u młodego ale przez pierwsze tygodnie chyba będziemy trzymać maleństwo u nas przy łóżku w bujaki tiny love (tym rozkładanym na płasko) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oba mecze gramy u siebie więc może się zbiorą i wygrają. Też się nie nastawiam więc nie podniecam się tym co czuje/słyszę Bo nie umiem tego odróżnić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4088 | |
|
gotowa do działania
|
Cytat:
U mnie teraz widać gołym okiem jak brzuch skacze, wczoraj dostałam takiego kopa ze aż się przestraszyłam ze mi pęcherz płodowy pękł, serio przestraszyłam się ![]() Ale wcześniej tez się zastanawiałam. Niby jelita czułam po bokach a dzidzie bardziej na środku, tak mi się wydaje, ze dzidzie w okolicy pępka i nisko pod nim buszowała. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podejrzewam, że póki nie dostanę porządnego kopa to nie będę wiedziała które ruchy to dzieciątko, a które to jelita ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4090 |
|
gotowa do działania
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Dziewczyny ja pod koniec bede hipopotamem. Patrzcie na co namówiłam ostatnio męża. Sam cukier, puste kalorie ale dzidzi jak po tym wariowała
IMG_0452.jpgWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jakby zaszaleć i na burżuja zrobić z ksylitolu? ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4092 |
|
gotowa do działania
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Nie wiem czy można, ale na takich lepszych można nawet z landrynek robić a ja najtańsza kupiłam
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4093 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam się nie znam, ale ksylitolu wyglada jak cukier więc powinno pójść
Tylko nie wiem ile się tego sypie. Bo jak trzeba sporo, to faktycznie na burżuja z ksylitolem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4094 |
|
gotowa do działania
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Łyżeczkę się sypie, taniocha
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to starsza córka nas zmusiła do zmiany poglądów, bo mieliśmy do wyboru - całą noc nosić (odłożenie do łóżeczka skutkowało 5-15min snem) lub wziąść do siebie do łóżka i spać w ciągu 6h karmienie 3-4h Przy drugiej jeszcze naiwnie kupiłam najtańsze łóżeczko i materac, ale spała w nim może 5 razy w dzień Ona akurat może by i się dała odłożyć do łóżeczka, ale mi się nie chciało, żarłok w pierwszych tygodniach budził się trochę częściej do jedzenia i jadł po pół h do h. Więc wolałam to przesypiać w łóżku ![]() Po jakimś czasie łóżeczko sprzedałam I tak myślę, że może postawić jej łóżko obok naszego, bo ona teraz zasypia koło 21 i śpi do 6-8 rano. Czasem się jej zdarzy coś postękać, wtedy wystarczy ją pogłaskać, więc chyba wolałabym ją mieć blisko, żeby się nie rozbudzała. Póki co pokoju swojego i tak nie ma i jeszcze dość chwilę mieć nie będzie, więc w grę wchodzi tylko eksport z naszego łóżka, bo potrzebuje miejsce dla kolejnego malucha (łóżeczka tym razem już nawet nie kupuje |
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4097 |
|
gotowa do działania
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Figa - w łóżku na pewno wygodniej, wyciągasz cyca i karmisz. U nas by to nie przeszło bo mąż by przygniótł albo bałabym się ze kołdra się nakryje. Ja i tak cyckiem chwile karmiłam wiec i tak wstawałam robić mm
będzie spać na początku przy naszym łóżku to szybko wezmę na karmienie a potem odłożę bez latania po chałupie i tez mam nadzieje ze pośpię ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez ZwariowanaWariatka Czas edycji: 2017-09-02 o 13:51 |
|
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takim razie były to jelita ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy z nas jest inny, ja jestem śpiochem nad śpiochy więc nie powiem, że taki układ mi był na rękę
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
warkę radler cytrynowa 0,00% żywiec premium bezalkoholowe alk ponizej 0,5% obj bavaria 0,00% regularnie pijam jak ze znajomymi siedzimy
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4102 |
|
gotowa do działania
|
Też nie mam siary
ogólnie nie mam nic przeciwko, chociaż fanką nie jestem ale żebyście wiedziały jakie protesty w mieście były, a w kościołach organizowane są msze przepraszające za ten festiwal
|
|
|
|
#4103 |
|
Konto usunięte
|
Tez nie miałam siary, teraz mam (chyba) mleko, syn się nie skarży, ze nie ma ;p
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam siary, po porodzie zreszta też nie, dopiero laktatotem skutecznie rozhulałam laktację. Teraz wyczytałam w poprostu piersią że pod koniec ciąży można ręcznie próbować odciągać i tak planuje
raz że pobudza to oxytocynę i może wywołać poród a dwa że będę spokojniejsza jak od urodzenia będę widziała że coś mam w cyckach
|
|
|
|
#4105 | |
|
gotowa do działania
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
Ja w ten sposób wywołałam u siebie poród, ale ja się bawiłam laktatorem ręcznym ![]() Teraz jak będę po terminie to pobawię się elektrycznym ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez ZwariowanaWariatka Czas edycji: 2017-09-02 o 16:55 |
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laktator też rozważam ale najpierw bym chciała się ręcznie nauczyć bo to może się okazać przydatną umiejętnością głupia ja jak w poprzedniej ciąży laktator kupiłam to się bałam go użyć żeby sprawdzić czy działa ![]() a mogłam testować i by mi może porodu nie musieli wywoływać ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4107 |
|
gotowa do działania
|
ja swój elektryczny testowałam na brzuchu czy ma dobre ssanie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na cyckach...męża
|
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

mam nadzieje ze w poniedziałek chłopaki pokażą na co ich stać 
jeszcze dziś w nocy pierwszy raz mu się zdażyło zmoczyć w łóżku.. albo wypił za dużo przed spaniem albo spał jak kamień po przedszkolu i nie poczuł potrzeby..
Jak się dzieć poruszy, to będę wiedziała, że to on? 

Ona akurat może by i się dała odłożyć do łóżeczka, ale mi się nie chciało, żarłok w pierwszych tygodniach budził się trochę częściej do jedzenia i jadł po pół h do h. Więc wolałam to przesypiać w łóżku
będzie spać na początku przy naszym łóżku to szybko wezmę na karmienie a potem odłożę bez latania po chałupie i tez mam nadzieje ze pośpię
A jak syn miał z 8 miesięcy i już ładnie jadł posiłki stałe i np. karmiliśmy się tylko rano i w nocy to zdarzało mi się jakieś piwko wypić, kiedy wiedziałam, że parę ładnych godzin karmić nie będę.
ale żebyście wiedziały jakie protesty w mieście były, a w kościołach organizowane są msze przepraszające za ten festiwal