Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-02, 15:03   #3301
Torrence
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Witaj Kastan

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
O świetnie! Dzięki za wiadomość idę popatrzeć. Ciekawe czy w smyku stacjonarne też są te promocje?
Nie mam pojęcia, ale jak ostatnio byłam w Smyku to w ogóle nie widziałam tych poduch
Stary 2017-09-02, 15:03   #3302
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Witaj Kastan

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Nie mam pojęcia, ale jak ostatnio byłam w Smyku to w ogóle nie widziałam tych poduch
Jest jedna za 109,99 i ja chyba ja wezmę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 15:07   #3303
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny kupiłam właśnie poduchę motherhood w Smyku przez net, są promocje na nie. Trochę to dziwne, ale ceny różnią się w zależności od koloru (piszę tylko o tych classic) i różnica jest czasem duża. Wybrałam najtańszą i zapłaciłam łącznie z przesyłką 116 zł
Oo super! Mi wyszło w komplecie z fasolka 150 chyba
Cytat:
Akurat na poduchę
Oczywiście żartuję żeby nie było

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Witam się z Wami Dziewczyny.
P0dczytuję Was od samego początku pierwszej części ale do tej pory nie miałam odwagi się ujawnić
Mam 34 lata, jestem obecnie w 12 tygodniu mojej pierwszej ciąży. Termin porodu mam wyznaczony na 23 marca 2018.
Jak do tej pory czuję się świetnie. Ominęły mnie wszystkie dolegliwości ciążowe. Oby już tak zostało
Witamy 😊 co do mdłości i reszty przypadłości- gratulacje. Mi się właśnie nasilily wymioty

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 15:08   #3304
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja sie na chwile polozylam bo spac mi sie zachcialo ale ostatecznie nie moglam zasnąć.

Za to lzy mi poplynely na Pani Doubtfire jak mowila "zlotko"

Ja się dzisiaj poplakalam na dokumencie o księżnej Dianie. Sama w sumie nie wiem czemu. Wpadłam w taka histerię ze mój maz nie wiedzial wogole co ogóle ma zrobic;P ach te hormony

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 15:09   #3305
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest jedna za 109,99 i ja chyba ja wezmę
http://static.wizaz.pl/forum/images/...ons/1_ehem.gif
Właśnie tą wzięłam Wszystkie kolory są właściwie takie delikatne i neutralne że było mi wszystko jedno. Jedyny szkopuł jest taki, że można zamówić tylko z dostawą do domu.
Stary 2017-09-02, 15:22   #3306
dustinthewind
Rozeznanie

Hejka, ja od rana maraton po mieście,rodzinie itd, troche było załatwiania. Zaraz biore sie za obiad, ale teraz musiałam się troche położyć, bo brzuch mnie zaczął pobolewać.
Później jedziemy do teściów.

Co do spodni z H&M to kupiłam dwie pary, jedne takie jeansy a drugie takie ciemne. Jestem bardzo zadowolona! Są mega wygodne,nic nie uciska,nie opina. Na tę chwilę są ciut luźne, ale pewnie troche przytyję,więc będą akurat
Wygoda w nich niesamowita, nawet sie w sumie nie spodziewalam. Szkoda tylko, że nie trafiłam na promocje, bo za 2 pary wyszło mi 300zl.
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 15:51   #3307
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
my z mężem mamy osobne konta. Każdy wydaje pieniądze we własnym zakresie. On opłaca część rachunków, a ja część (wychodzi prawie sprawiedliwie - na moją korzyść ). Ja robię zakupy w tygodniu po pracy, a mąż płaci za większe w weekendy + okazjonalne obiady na mieście. Na wyjazdy/wakacje raczej po pół (ja np. noclegi, a mąż na bieżąco na jedzenie na miejscu itd. ). Jak trzeba zrobić remont czy wydać jakąś większą sumę (mówię o kwotach powiedzmy powyżej 500 zł wzwyż) na coś to robimy zrzutę po połowie.
Ale powiem Wam tak między nami, że zarabiamy z mężem praktycznie tak samo, a ja co miesiąc jestem w stanie odłożyć nawet kilka stówek, a on żyje od pierwszego do pierwszego
Ja zawsze się śmieję, że pod względem wydawania kasy to on jest serce, a ja rozum

Powiem Wam, że taki podział mi się podoba. Nikt sobie nie zagląda w konto, nikt nie ma do nikogo pretensji, że wydał tyle i tyle. Zdarza się, że jak przyjdę z kolejną bluzką albo torbą kosmetyków do domu to mąż mówi: znowu?! A ja mu wtedy mówię, że to za moje, a nie za jego pieniądze

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

cwana bestia
U nas jest wspolne konto na wydatki domowe, ze tak powiem. Przelewamy co miesiąc kasę, mąż więcej i z tego mamy na życie
Mój mąż zarabia sporo więcej niż ja, ale on ogólnie pilnuje wydatków, rachunków, ogólnie ogarnia dom. Ma swoją firmę, wiec przychodzi mu to naturalnie I dobrze, bo ja jestem w stanie wydać naprawdę duże pieniądze na pierdoły 😎 😈 mimo, że tez nie zarabiam mało. Taki podział jest od samego początku i nam się sprawdza

Jedziemy zaraz na tor, mój mąż będzie dzisiaj prowadził Lamborghini Huracan 😎

Edytowane przez czaro_dziejkaa
Czas edycji: 2017-09-02 o 15:54
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 15:55   #3308
marcia45
Zadomowienie

Torrence też zamówiłam że smyka i przyszła następnego dnia już wczoraj z nią spałam.

Spodnie ciazowe z hm dla mnie super. Chodziłam od 3 miesiąca w pierwszej ciąży, później moja przyjaciółka i teraz nadal spoko wyglądają i nie kupuje kolejnych

My mamy dwa konta ale wspólne. Niestety potrzebowaliśmy do kredytu by wpływy były na jedno. Ale na nim karta jest tak droga że mamy drugie do opłat. Trochę szkoda bo jak mamy kupić sobie prezenty to jakoś tak dziwnie;p niby zawsze z ekstra kasy możemy ale ostatnio na wszystko szkoda.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 16:08   #3309
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Torrence też zamówiłam że smyka i przyszła następnego dnia już wczoraj z nią spałam.
O super! Mi co prawda wyskoczyło, że dostawa 7-11 września ale mogę poczekać, nie pilno mi
Stary 2017-09-02, 16:08   #3310
parapet
Zadomowienie

Katstan, witaj! Oby cię już dolegliwości nie dopadły

Kupiłam kilka par spodni ciążowych i materiałowe, i dżinsy na stronie hm w przecenach. Sa jednak taniej. I tak jestem w domu, to mogę przyjąć kuriera
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 16:12   #3311
Torrence
Wtajemniczenie

Chyba nie zaszkodzi jak napiszę, że w internetowym Orsay jest darmowa dostawa w ten weekend
Stary 2017-09-02, 16:25   #3312
parapet
Zadomowienie

Nie wiedziałam, że jest internetowy Orsay!
Zerknę
Stary 2017-09-02, 16:36   #3313
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że jest internetowy Orsay!
Zerknę
Fortunę już w nim zostawiłam Bardzo lubię ten sklep, mam w nim rozpracowaną rozmiarówkę i bardzo często zamawiam przez net. I opłaca się tam mieć kartę lojalnościową. Np. przed chwilą weszłam na swoje konto i zobaczyłam, że mam bon na -50zł przy zakupach za 150. No to kupiłam sweterek i bluzkę choć nie powinnam
Stary 2017-09-02, 16:50   #3314
parapet
Zadomowienie

Mają cię

Na mnie działają maile ze zniżkami, zawsze przejrzę ofertę
Stary 2017-09-02, 16:56   #3315
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Mają cię

Na mnie działają maile ze zniżkami, zawsze przejrzę ofertę
Oj tak, nie będę zaprzeczać...
Ale też działa to, że ja bardzo nie lubię chodzić po sklepach. Męczy mnie to, a już nie do pomyślenia jest takie chodzenie i oglądanie tylko, bez większego celu. Dlatego jestem dobrym klientem sklepów internetowych i te maile ze zniżkami też działają...
Stary 2017-09-02, 17:03   #3316
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj poplakalam na dokumencie o księżnej Dianie. Sama w sumie nie wiem czemu. Wpadłam w taka histerię ze mój maz nie wiedzial wogole co ogóle ma zrobic;P ach te hormony

Siostro ! I jeszcze wspominałam jej pogrzeb kiedy też płakałam jako dziecko I te biedne książęta które za nią szły

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 17:37   #3317
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę. Ja ze wszystkim jestem sama, czuję straszną niemoc i poczucie beznadziejności, że nie ogarniam w sumie podstawowych rzeczy w domu. Zaczynam poważnie myśleć o poszukaniu psychologa bo nie chcę się denerwować żeby nie zrobić krzywdy dzieciątku.

Link:https://www.youtube.com/watch?v=sA-rChXXkuU
Temat jest mi dosc bliski, choc to nie ja potrzebowalam pomocy, wiec tylko napisze - nie zastanawiaj sie za bardzo, bo jesli czujesz, ze moze pomoc, to sprobuj z psychologiem Lepiej nie czekac, az zrobi sie naprawde zle.

Cytat:
O świetnie! Dzięki za wiadomość idę popatrzeć. Ciekawe czy w smyku stacjonarne też są te promocje?
Kiedys sie o to pytalam, dlaczego nie mozna odebrac w sklepie, albo inny asortyment i mi powiedzieli, ze nazwa ta sama, ale tak naprawde smyk stacjonarny i internetowy to dwa inne sklepy, oddzielne magazyny itp.

Cytat:
Chyba nie zaszkodzi jak napiszę, że w internetowym Orsay jest darmowa dostawa w ten weekend
Kocham Orsaya, a tu go nie ma No, ale nic i tak teraz nie planuje za duzo zakupow dla siebie, pare miesiecy na unormowanie
wagi... zrobie im nalot pozna wiosna albo latem

Co przypomina mi o moich rozterkach samolotowych... nie wyobrazam sobie nie przyleciec do Polski w okolicy swiat, ale koniec grudnia to juz strasznie pozno... nie wiem, czy moge planowac lot samolotem. A potem Wielkanoc, na samym poczatku kwietnia, to juz na bank nie da rady Pewnie poczekam do grudnia i jesli wszystko bedzie w porzadku, to przynajmniej na Boze Narodzenie bysmy przylecieli, no tylko wtedy bilety beda kosztowaly fortune...
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 17:46   #3318
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Co przypomina mi o moich rozterkach samolotowych... nie wyobrazam sobie nie przyleciec do Polski w okolicy swiat, ale koniec grudnia to juz strasznie pozno... nie wiem, czy moge planowac lot samolotem. A potem Wielkanoc, na samym poczatku kwietnia, to juz na bank nie da rady Pewnie poczekam do grudnia i jesli wszystko bedzie w porzadku, to przynajmniej na Boze Narodzenie bysmy przylecieli, no tylko wtedy bilety beda kosztowaly fortune...
A może kompromis i przylecisz na Święto Niepodległości ? Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w rodzinie to jest fajnie obchodzony dzień, zjeżdżają się znajomi Rodziców, nawet małżeństwo weterynarzy przynosi bażanty, jest kaczka, golonka, rogale marcińskie Bo nie wiem czy wszystkie linie wpuszczają w trzecim trymestrze
W Polsce w tym roku z okazji 11 listopada jest również wolny piątek bo święto wypada w sobotę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 17:48   #3319
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
A może kompromis i przylecisz na Święto Niepodległości ? Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w rodzinie to jest fajnie obchodzony dzień, zjeżdżają się znajomi Rodziców, nawet małżeństwo weterynarzy przynosi bażanty, jest kaczka, golonka, rogale marcińskie Bo nie wiem czy wszystkie linie wpuszczają w trzecim trymestrze
W Polsce w tym roku z okazji 11 listopada jest również wolny piątek bo święto wypada w sobotę
Ale to super brzmi nie znam nikogo kto by to święto obchodził właśnie tak rodzinnie a to wielka szkoda

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 17:52   #3320
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ale to super brzmi nie znam nikogo kto by to święto obchodził właśnie tak rodzinnie a to wielka szkoda

Faktycznie super tradycja my właśnie jesteśmy z naszym psiakiem na poznańskiej cytadeli na spacerze-jaki on szczesliwy sresknil sie za tym miejscem bo prawie całe wakacje bo tu nie zabralismy

Stary 2017-09-02, 18:07   #3321
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę. Ja ze wszystkim jestem sama, czuję straszną niemoc i poczucie beznadziejności, że nie ogarniam w sumie podstawowych rzeczy w domu. Zaczynam poważnie myśleć o poszukaniu psychologa bo nie chcę się denerwować żeby nie zrobić krzywdy dzieciątku.
Link:https://www.youtube.com/watch?v=sA-rChXXkuU
A ile to będzie trwało, to osamotnienie? To tak stale, czy tymczasowo?

Wcześniej umknął mi twój wpis.
Stary 2017-09-02, 18:12   #3322
Pannkaka
Rozeznanie

Raczej nie przejdzie, rodzina nam sie troche rozjechala i wlasnie tylko te najwieksze swieta to okazja, zeby wszystkich spotkac... Tzn nie wykluczam jeszcze lotu wczesniej, ale wtedy tylko czesc rodziny bym spotkala. Corka leciala pierwszy raz jak miala 5 tygodni, bo akurat byla taka okazja, ze prawie wszyscy byli i udalo nam sie ekspresowo zrobic paszport. Jesli kolejny maluch tez bedzie sie tak jak ona na swiat spieszyl, to pomimo mojego wczesnego terminu, na Wielkanoc bedzie mial 3 tygodnie
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 18:18   #3323
parapet
Zadomowienie

A kiedy wypada Wielkanoc?
Stary 2017-09-02, 18:19   #3324
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
A kiedy wypada Wielkanoc?
31 marca albo 1 kwietnia-jakoś tak. Ja sie panicznie boję porodu właśnie wtedy;(

Stary 2017-09-02, 18:25   #3325
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
A ile to będzie trwało, to osamotnienie? To tak stale, czy tymczasowo?

Wcześniej umknął mi twój wpis.
Uzewnętrznie się w klubie
Stary 2017-09-02, 18:30   #3326
parapet
Zadomowienie

Dość wcześnie ta Wielkanoc

motyllek, trochę się nie dziwię No, nic nie poradzisz, jak tak wypadnie

Pannkaka, nawet miesięczniak

Ja w końcu odpoczywam. Jak sobota, to wiadomo domowe roboty
Ale dziś się w gruncie rzeczy nieźle czuję, więc miałam nawet siły na porządki, kuchnię i zakupy.
Złości mnie, że takie niejednolite to samopoczucie. Dzień super, dwa dni do dupy i tak w kratkę.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Torrence, od razu mogłam tam zapytać Przepraszam
Stary 2017-09-02, 19:34   #3327
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Torrence, od razu mogłam tam zapytać
Ojejku jeszcze mnie przepraszasz? Po pierwsze to ja zaczęłam tutaj ten temat a po drugie dziękuję że się zainteresowałaś

Co do Wielkanocy to siostra mojej koleżanki rodziła dokładnie w niedzielę wielkanocną i być może ten fakt uratował życie dziecku. Coś tam było nie tak ,a że było święto to z przedmieść do szpitala w centrum Warszawy dotarli w 20 minut. W dzień powszedni jest to niemożliwe. Także są i dobre strony rodzenia w święta

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-09-02 o 19:35
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 19:44   #3328
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Co? Wielkanoc jest 31 marca?? Kurcze oby w szpitalu pustek nie bylo...

A czy ja jiz moge zaproszenie do klubu prosic
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-02, 21:02   #3329
Wilanka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny 👋
Od trzech dni Was nadrabiam...masakra jak lecicie, a ostatnio córka marudna więc ciężko mi było być na bieżąco.

...

Bardzo gratuluję wszystkich udanych wizyt i badań prenatalnych

...

Limonka, bardzo mi przykro, że Cię to spotkało Trzymam kciuki, by jak najszybciej Wam się udało

...

I ja się panicznie boję pająków! Kazałam mężowi wklepac w google i zapytałam czy sądzi, że mogę zobaczyć. Powiedział że nie więc nie sprawdzałam

...

Dostałam wczoraj maila z wynikami prenatalnych już razem z pappa. Wszystko wyszło ok

Zrobiłam dziś 16 litrowych słoików ogórków konserwowych i padam. Jeszcze byliśmy na urodzinach i teraz zostałam leżeć na kanapie.

Ja mam ciążowe spodnie z lidla, które kupiłam w ciąży z córką i w sumie nie narzekam na nie. Wygodne są, więc jest ok

Już nie wiem co jeszcze chciałam napisać, więc kończę i chyba idę spać. Nawet siedzieć mi się nie chce już. Dobrej nocki Wam życzę

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 08:16   #3330
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry

Ale się nie wyspałam Synek mi się obudził w nocy i nie mógł usnąć, krecił się i wiercił, a jak już zasnął to ja nie mogłam.
Dodatkowo ogólnie późno poszłam spać bo robiłam sobie pazury

U nas dziś leje od rana i 11 stopni 😱😱

Miłego dnia
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości