|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
U nas do lozeczka odkladalam zawsze pomimo ze padalam. I zasypiala bez problemow usypiania itp. Lozeczko kojarzylo sie ze spaniem. Teraz jest to, że za bardzo sie prztzwyczaila i nie chce do swojego pokoju do łóżka. Obiecuje ze jak dzidzius sie urodzi pójdzie. .no cóż bedzie musiała
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mały tez musi polubić łóżeczko. Maja w nocy do nas przychodzi i jeszcze by go zgniotła.
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
A więc, na ostatniej wizycie przed porodem byłam do przodu 18,5kg. Na ta chwile zrzuciłam dopiero 8,5kg, a 10kg muszę zrzucić
jestem równo 2 tygodnie po cc. Próbowałam założyć dzisiaj obrączke i pierścionek zaręczynowy. Wcisnełam - mąż pomagał zdjąć z pomocą oliwki U nas mały sukces, Zosia do 4 ranot spała sama w łóżeczku
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-09-02 o 13:06 |
|
|
|
#3694 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta super wyglądasz 😊 Jakbyś w ogóle dziecka nie urodziła.Moim zdaniem nic nie musisz chudnąć.Byłabyś zdecydowanie za chuda.
|
|
|
|
#3695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kobieto!!! Z czego ty chcesz zrzucać te kilogramy ? Chyba z kości na ości? wyglądasz jak byś w ciazy nie była ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
marttb o rety aleś szczuplaczek jest!! Po brzuszku ani śladu! Skądy Ty chcesz te 10 zrzucić?
|
|
#3697 |
|
Magda ;)
|
Ja też nie wiem gdzie te 10 kg masz 😁 pięknie jest 😍
|
|
|
#3698 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mają rację Wyglądasz świetnie
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Marta ładnie wyglądasz. Jakbyś wcale w ciąży nie była.
|
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
Marta mi też zostało 10 kg, ale u mnie ewidentnie brzuszek jeszcze widać. Ty wyglądasz jak milion dolarów i to dwa tygodnie po cc.😉
Dziewczyny bardzo wam współczuję wszystkich dolegliwości i tego oczekiwania na dzidziusia. Powiem wam, że cieszę się że poród mnie zaskoczył, bo rodziłabym dopiero 5 września, a tak już moja Hanulka kończy dzisiaj dwa tygodnie. Jedynie czego mogę wam życzyć to cierpliwości i wytrwałości. Marta czy ty krwawisz jeszcze po cc? Ja krwawiłam kilka dni, potem było kilka dni przerwy i teraz znów krwawię.😡 Z Olą też tak miałam z tego co pamiętam. W środę idziemy z Hanią na ważenie i mierzenie. Trzymajcie kciuki żeby waga okazała się prawidłowa. Z bardziej smutnych rzeczy to mój mąż wraca jutro do pracy, a za tydzień jedzie na tydzień na poligon. Wkurza mnie to jego wojsko, ale gdzieś pracować musi.
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo
![]() maluchna - nadal krwawie Mój też jutro wraca do pracy ![]() Fakt, to oczekiwanie najgorsze, tak to bym jak na szpilkach czekała (też) na 5 września, a tak to niespodzianka była jak wody odeszły
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#3702 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Robiąc wyprawkę w Gemini znalazłam Natalis żel ułatwiający poród za 49 zl (normalnie kosztuje 140 zl ale ma krotki termin wqznosci) Myślicie że warto kupić? Ktoś zna kogoś kto stosował?
U mnie w szpitalu nic nie dają, ani zzo ani gazu, wiec może chociaż to by mi pomogło szybciej i łatwiej urodzic? |
|
|
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
marttb
![]() Melduję się po wczorajszej wizycie u lekarki - szyjka ponoć skrócona i rozwarcie mniej więcej na palec ale poza tym nic... pessar się spisał aż za bardzo brzuch mi się napina mocniej i chyba częściej niż zwykle ale to dalej chyba tylko Braxtony. Ale z drugiej strony ruchy główki czuję bardzo nisko i strasznie dziwne to uczucie więc mały chyba schodzi ale ja po wysokości brzucha tego nie widzę. Czasem czuję też słaby ból tak nisko ale raczej mi to nie przypomina bólu okresowego. Chciałabym żeby już się zaczęło coś dziać ale z drugiej strony jestem przerażona i ciągle niegotowa! Termin mam dopiero na 12 września ale już mi ciężko, puchną mi stopy i palce u rąk tak że już obrączki nie założę. Niby nie jem więcej niż wcześniej (no może poza słodyczami na które wróciła mi ochota pierwszy raz w czasie ciąży, najbardziej mam ochotę na kanapki z nutellą, coś mi się ze smakiem dziwnego porobiło) a w ciągu 7 tygodni przytyłam prawie 4 kg żeby miał pewność że jak będzie dziewczynka to znaczy że podmienione Chciałam się was jeszcze zapytać o jedną rzecz: czy któraś z was planuje używanie (choćby dodatkowo oprócz pampersów) pieluch wielorazowych - nie tylko klasycznych tetrówek ale np. takich z wkładami chłonnymi, otulaczy itp.?? ciekawi mnie jak to wygląda w praktyce, czy macie z tym jakieś doświadczenia. |
|
|
|
#3704 |
|
Magda ;)
|
Dziewczyny wody mi odeszły. Leci po nogach.
Jeju teraz jestem przerażona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Blond super! Rodzisz
jedziecie już do szpitala? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Blond kciuki, trzymaj się, wszystko będzie dobrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatni szien lata- ja nie używam wielorazówek, ale chyba wraca moda na to super żesynek rośnie. To ty w sumie w ciąży nic nie przytyłaś, wszysyko to synek, wody, łożysko
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#3708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się, będzie dobrze
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Chyba pikantna pizza pomogła 😜 Szpital mam 5 min drogi autem więc jeszcze się ogarne i pojedziemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni dzień lata ja nie używałam wielorazowych. Teraz też nie bede. Ładnie ci synek rośnie.
Blond melduj nam cały czas jak postępy. Skurcze też masz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marta, wyglądasz super 😍 Nie wiem gdzie Ty 10 kg podziałaś? Nie ma nic widać. Ostatni, używałam i będę używała jednak pampki. Z tymi wielorazowymi jest trochę roboty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś aby rozładować nerwy wysprzątalam kuchnie w tym na kolanach wyszorowalam piekarnik. Jak skończyłam to takie skurcze mnie złapały, że aż się poryczalam. Takie mocne.
Odpoczęłam i przeszło. Stwierdziłam , że trzeba to rozchodzić, więc poszliśmy z mężem i Mają na rower. Zrobiliśmy około 5 km. Pół drogi łapały mnie lekkie skurcze, drugie pół drogi skurcze przeszły i rozbolały mnie pośladki haha. Mąż poszedł na noc do pracy. Maja śpi. Ja odpoczywam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka, szalona kobieto, 5 km??? 😨 Ja bym chyba po 1 kilometrze urodziła.
|
|
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
Blond powodzenia😃 Pewnie rano juz zdasz relacje że synio już z Wami😊
Ostatni dzien lata słyszałam o tych pieluchach.Ponoc fajne rozwiązanie.Poczytaj na necie.Na lipcowkach chyba ktoras dziewczyna używa ale nie pamiętam ktora.Ja standardowo pampersy bo leniuch ze mnie heh.Na spuchniecia ponoc pokrzywa dobra albo moczenie w zimnej wodzie.Koncowka ciazy nie jest lekka niestety ale damy rade😊 |
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek hehe codziennie staramy się sporo chodzić.
|
|
|
#3716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj rano ostatnia dawka luteiny. Mam jeszcze buscopan, który sobie podzieliłam inaczej, żeby mi na dłużej starczyło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek jeszcze troszkę, odstawiasz leki i będziesz czekała na dzidziusia
Aaa powiem wam hit ostatnio Maja mówi do mnie:" mamo, tak się o ciebie martwię, jak ten dzidzia wyjdzie ci przez pepuszek ( taką ma wizję). Przecież to cię będzie bolało. Pepuszek masz taki malutki. Może byś wolała urodzić przez buzię, ona jest większa" 😍🤗Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blond! Czekamy na info, oby poszło sprawnie i szybko
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Marta
![]() Blond i jak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

jestem równo 2 tygodnie po cc. Próbowałam założyć dzisiaj obrączke i pierścionek zaręczynowy. Wcisnełam - mąż pomagał zdjąć z pomocą oliwki
wyglądasz jak byś w ciazy nie była 

Mój też jutro wraca do pracy 

brzuch mi się napina mocniej i chyba częściej niż zwykle ale to dalej chyba tylko Braxtony. Ale z drugiej strony ruchy główki czuję bardzo nisko i strasznie dziwne to uczucie więc mały chyba schodzi ale ja po wysokości brzucha tego nie widzę. Czasem czuję też słaby ból tak nisko ale raczej mi to nie przypomina bólu okresowego. Chciałabym żeby już się zaczęło coś dziać ale z drugiej strony jestem przerażona i ciągle niegotowa!
jedziecie już do szpitala?