|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Sill No udało mi sie
Ładna waga juz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo to Mała też fajną okazję wyhaczyłaś
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Mała mamy ta sama matę odgłosy dżungli dla Malego to czad leży i wsłuchuje sie i nawet wczoraj się uśmiechał jak się zmieniały ![]() Dzisiaj Mały spał w łóżeczku zobaczyłam, ze otworzył oczy, podeszlam i przywitał mnie uśmiechem Zauważyłam też że jak karmimy się w ten sposób, że ja leżę na plecach on na piersi ale bokiem (nie wzdłuż brzucha) i nogi ma niżej jakby na łóżku (opiera się brzuszkiem, rękami no i trochę głowa) ale też asekuruje jego nogi to często kończy się to karmienie kupa
Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-09-02 o 16:10 |
|
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny help
![]() Mąż jest chory. Jest możliwość ze zarazi małego? Co zrobić żeby nie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Maseczka na twarz i jak najmniejszy kontakt
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Dziewczyny usunelam apke wizazu z telefonu, bo nie chciala mi dzialac z myslą ze zainstaluje na nowo, a tu okazuje sie, ze w sklepie na iphonie jej nie ma w ogole w tej chwili. Jestesmy w izolatce na oddziale zakaznym. Nasza pediatryczka z przychodni zalatwila nam to, kolejny raz pokazala, ze mozna na nia liczyc. Codziennie dzwoni do mnie i pyta jak mala. Wykluczyli zapalenie pluc, odstawili ten cholerny antybiotyk po ktorym tylko brzuch boli moją Ami Dobrze, ze nie trafilismy na plucny, bo na pewno by zlapala pluca zanim by je wykluczyli. Jest lepiej, ale kroplowka leci i inhalujemy sie czesto. Ja umieram z braku tlenu w tych czterech scianach. Nie wychodze nawet na korytarz, bo pediatra powiedzia mi, ze chorobe tropikalna ldcza w ktoryms z pokoi. Brr. Dziekujemy za kciuki
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka, super że tak długo udało się pospać!
Morelle, a chcecie we Wrocławiu robić chrzciny? Vadi, to twoje koty odważne! Moje omijają raczej łukiem . Czasem się któreś położy ale tak aby nie dotknąć. Do łóżeczka nie wchodzą. Taedio, ja bym po karmieniu próbowała. Tak chyba polecają. Devileek, super dużo ściągnęłaś. Ja max 50 ml z obu:/ Morelle, dziewczyny tym srebrem przecierały. Swoim mlekiem też może. Mała, może faktycznie skok. Cierpliwości życzę;* Sili, oby wyniki były dobre ![]() Calineczka, często myć ręce. Nie całować małego, nie tulać za dużo... Emmos, zdrówka dla Was;* My jedziemy na ten ślub. Przynajmniej przestało padać bo siąpiło cały dzień. Młody śpi w foteliku. Całą noc tez pięknie przespał już nie pamiętam kiedy tak było. Chyba dziadkowie na niego dobrze działają:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2617 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba najlepiej żeby spał oddzielnie i nie całował Was... A jak ma duży katar/kaszel to może też żeby starał się przebywać w innym pomieszczeniu... Cytat:
Choroba tropikalna ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Brawo za nockę i powodzenia na ślubie!---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- My już mamy lokal na chrzest na 1 października. 100/os. Fajne miejsce. Wydaje mi się że taniej ciężko byłoby coś znaleźć... Ale robimy wspólne chrzciny z siostrą cioteczną, więc za wspólnych gości płacimy po 50zł
|
||||
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Udanej zabawy na wesele tez idziecie?Emmos Wielkie kciuki za Was! Morelle Np właśnie... moze po za,wrockiem poszukajcie? Calineczka Maseczka, duzo wit C dla męża i lekka izolacja niestety. Znowu spałam z Hugo.... bosz a potem płacze na brak czasu, no padlam po prostu ale przynajmniej pospał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos mocne
dla Was!Calineczka dla Was też ![]() Morelle Xzora chyba pytała o zus i premie ale nie widziałam odpowiedzi :/ nie wiem czy pisałas, podzielisz się informacja? |
|
|
|
#2620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie tez dziś był uśmiech na dzień dobry
|
||
|
|
|
#2621 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona od dawna płacze łzami. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedne jesteście trzymam za Was kciuki! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj dostałam pismo z ZUSu. Do mojej dw. Ponaglenie. Pracodawca nie udzielił im odp. .. żenada. Pominę fakt, że pracuję w banku. Powinna to być poważna instytucja. Od 1h walczymy z brzuchem. .. dałam Saba. Jest chwila spokoju. Ze dobry dzień był spała. Zrobiłam pedicure, maskę itd. Nawet film obejrzeliśmy.
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda - super, ze poprzednia noc spokojna i 3mam kciuki za kolejne. Jak ślub i wesele? My mieliśmy zaproszenie na polowe września ale TZ nie potwierdził.
Emmos. - biedne jesteście w tym szpitalu. Oby jak najszybciej Amelka wróciła do zdrowia! Morelle - niepoważni w tej firmie, a ty przez to tracisz! Udanych poszukiwań sali i zeby Pestkę przestał brzuszek bolec! Calineczka - dziewczyny juz wszystko napisały, uważajcie na siebie! Mała! Ty zasnęłaś dziś z Hugo a ja wczoraj z Klaudia przed 20tą. Obudziłam sie po 22, wzięłam prysznic i poszłam dalej spac. Siilmariien - fajnie, ze wspólne chrzciny robicie z siostrą cioteczną. 100zl to tak chyba standardowo. My dalej nie ruszyliśmy z tematem. Tez osioł-zebra bardzo fajny. Nawet nie sądziłam ze dzwonek moze fak podziałać na dziecko. Klaudia ma same grzechotki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie tak tanio wyhaczylas?Cytat:
Szczęście że jesteście w izolatce, bo choroba tropikalna brzmi niepokojąco... I super że pediatra taka pomocna i zaangażowana.
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
|
#2625 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby problem z brzuszkiem szybko przeszedł! Cytat:
|
||
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Juz bym chciała mieć te chrzciny za sobą. Zasnęła. Tylko najpierw zwróciła wszystko co zjadła z piersi ![]() No i przestawila się na 5 karmień po 120. Trochę mało
|
#2627 |
|
MerDer 4ever
|
Emmos ja mam apke wizażu na iPhone
![]() Dobrze, że wykluczyli zapalenie płuc, obyście szybko wyszły i sie niczym nie zaraziły! Cashmere na grupie sprzedażowej z mojego miasta ![]() Wykąpaliśmy młodego, teraz karmienie i mam nadzieje, że zaśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My szczepimy po 3 msc. Nawet jeszcze dokładnie nie wiem co zależało by mi na bezkomorkowym krztuścu ale nie wiem czy dostanę 3w1 czy jednak będę się musiała zdecydować na 5w1 . Na razie dostał druga dawkę wzw Taedio wysłałam Ci gofra na snapie A teraz sobie lezakuje a malutki śpi IMG_1504379064.446394.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2629 |
|
MerDer 4ever
|
Devilek to nie wchodzę zeby mnie nie kusiło
Zazdro Pierwsze transfer młodego do kołyski zakończony niepowodzeniem ale uspilam na rękach, teraz śpi na mnie. Poczekam az mocno zaśnie.Tak wgl to młody zaczął sie mocno ślinić.. Wasze pociechy tez? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
O działa!!! Wizaż nie działał :/
U nas pierwsze kp o 1:00 ,2 kp było o 4 przysnelisny i chyba idzie kupa więc sie wybudza. Leży na brzuszku i klepie go po pupce. Jest 5:00 Devileek Wanna i piana. Zazdroszczę... Taedio Moj nie ![]() Morelle Zauważyłam dziś, że też trze nosek głównie o.mnie lub jak na brzuszku leży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2631 |
|
MerDer 4ever
|
Mój przespał dzisiaj 5 godzin
i 2,5h do teraz. Prawy cycek mi eksploduje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
A moj 3,5 potem 3 i teraz śpi 3 godzine już cycki jak banie nieprzyzwyczajone...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2633 |
|
Wtajemniczenie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mój tez dzisiaj 5 godzin
od 21 do 2, zjadł i poszedł spać dalej po 3 godzinach znowu zjadł i zasnął ale już tylko na godzinkę. Wiec dzień zaczęliśmy szybko ale coś ziewa i popłakuje na sen wiec kto wieeeeee Ładna pogoda dziś, może wybiorę się z rodzicami nad morze, TŻ w pracy i nie chce mi się samej siedzieć ![]() Emmos, trzymam kciuki za szybkie wyjście do domku zdrówka!!! ![]() Aaaa i dostałam wczoraj wieczorem moja piękna chuste, kolega z pracy mi podrzucił )) będę w tygodniu ćwiczyć przydałaby się wczoraj popołudniu bo akurat był atak kolki i Bartek był nieodkladalny przez kilka godzin..Czy ktoś wie co u Sam?????? IMG_1504419936.214586.jpg Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2017-09-03 o 08:25 |
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Sam, chilli, karola, nonie...
Wzywamy do tablicy ![]() Mój spał od 5:15 3h, teraz kp i pewnie zabawa ![]() Aggs 5 h ? SUPER ![]() I super też z tą chustą, obyś nie musiała używać tylko w nagłym wypadku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2635 |
|
MerDer 4ever
|
My dospaliśmy i zaczynamy dzień
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs - super chusta i żyrafa. Fajnie, ze Bartek tak ładnie spał w nocy.
Siilmariien - pytałaś o szczepienia, u nas to bedzie 8t5d. Usg bioderek robisz prywatnie czy na NFZ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki Cytat:
U nas pobudka o 3 i ból brzucha. O 7 też :/
|
|
#2638 | ||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak były ze 2 dni baniek ze śliny ![]() Agg_s sliczna chusta! Korci mnie coraz bardziej, żeby jakąś kupić, chociaż dostaliśmy już chustę, ale jest beżowa, więc same rozumiecie Ale zobaczę co nam powie doradczyni od chustonoszenia, w sobotę do nas przychodzi, nie mogę się doczekać W ogóle to jeśli ta waga, którą wypożyczyliśmy nie jest totalną kłamczuchą, to Timi przybrał w tydzień ok. 230g., co by oznaczało, że w końcu tyje tak, jak powinien (ok. 33g na dobę)! Do tej pory rekord to 160g./tydzień ⤠a średnio tył po max. 20g./dobę i dodam, że ważenie było po MEGA kupie, którą miał przyjemność okiełznać o poranku Tż
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-09-03 o 10:49 |
||
|
|
|
#2639 |
|
MerDer 4ever
|
Vadi Timi na pewno dobrze przybiera
![]() Mój tez rano ogarniał kałmagedon ![]() Ta huśtawka to był świetny zakup młody w niej leży i śmieje sie do słoni Odciągnęłam rano jak karmiłam małego 50 ml mleka w 5 min teraz pytanie czy młody chwyci butelkę bo smoczka nie chce za nic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Agg_s śliczna chusta
Vadi brawa za przyrost wagi! Cytat:
Dobry jest też podobno dr Kiełbasa, ale też nie ma terminów na wrzesień i październik, a dalej nie można się zapisać Jeszcze w poniedziałek będę próbowała do Kiełbasy telefonicznie, a nie online, ale czarno to widzę A Ty do kogo chcesz się zapisać? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

odgłosy dżungli dla Malego to czad
to często kończy się to karmienie kupa

dla Was!
) uratowała nam życie w podróży
Ma piękny dźwięk dzwonka, Łucja słuchała jak zahipnotyzowana (oczywiście przez jakiś czas
). Także polecam
Powiem w poniedziałek, że wracamy pod koniec września najwyżej.
Ale okazyjnie dorwałaś 

i 2,5h do teraz. Prawy cycek mi eksploduje