Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-03, 11:26   #2641
asia1905
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cześć
Ale zimno się zrobiło. Jak w taką pogodę ubieracie maluchy?

Ktoś pytał o szczepienia, u nas Jasiek będzie miał 9t1d w dniu szczepienia. Pielęgniarka nas sama na taki termin umowila.

Wczoraj byłam u fryzjera od razu lepiej się czuję
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 12:35   #2642
siilmariien
Wtajemniczenie

Ja do tej pory jak było zimno wkladałam na body z długim rękawem i połśpiochy taki cienki dresowy kombinezon, ale dzisiaj rzeczywiście zrobiło się chłodniej, już tak jesiennie... U nas leje i nie byłam na dworze jeszcze, ale mam do wyboru polarowe pajacyki, miśkowy kombinezon i bawełniany kombinezon już taki grubszy na późną jesień - coś z tego bym wybrała...

Asia brawo za nowy fryz Odciagalas pokarm na czas fryzjera czy udało się między karmieniami? Czy z maluszkiem u fryzjera byłaś?
Ja też powinnam pójść we wrześniu bo chciałam trochę kolor poprawić przed chrztem...
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 13:09   #2643
taedio
MerDer 4ever

Ja ubieram pajaca z długim i na to bluza albo body z długim, polspiochy i na to bluza. Przykrywam kocykiem. Młody ma ciepły kark, nie chce przegrzewać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-09-03, 13:13   #2644
morelle_
Zakorzenienie

Ja tez body długi rękaw i kombi z polaru albo dresu.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 13:21   #2645
xzora
Zakorzenienie

Vadi, super ze Timi tak ładnie przybrał!
Taedio - 50ml w 5min, wow! To moze i ja spróbuje podczas karmienia, bo wczoraj po 30ml mi sie udało.
Siilmariien - to kiepsko z terminami... ja Klaudię na NFZ zapisałam na Hipoteczną i wczoraj zobaczyłam opinie, ze wszystkim tam szerokie pieluchowanie proponują.... pomyslałam, ze jesli takie wskazanie Klaudia dostanie to skonsultuje to prywatnie. No, ale czekać miesiąc na wizytę słabo... W Luxmedzie grafik jest na 3tyg do przodu wiec w najbliższy czwartek o 21.00 powinno ci sie udać zapisać na 28.09. Z moim ginem tez tak było, ze wszystkie terminy zajęte.
Asia - ja planuje na pajaca założyć dresowy kombinezon i śpiworek. Tez bym chciała do fryzjera tylko Klaudia dalej je co 20min i ściąganie pokarmu idzie kiepsko. Zobaczymy jak we wtorek dadzą sobie z TZ rade, bo mam wizytę u gin.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 13:29   #2646
taedio
MerDer 4ever

Xzora sama sie zdziwiłam No ale odciągałam rano tak jak Devilek pisała, wydaje mi sie, że teraz juz by nie poszło.

Stary 2017-09-03, 13:35   #2647
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, to lipa z tym lokalem faktycznie. My planujemy na wiosnę chrzciny to chyba zacznę się rozglądać...

Xzora, na weselu nie bylismy. Na ślubie mały spał. Obudził się w połowie bo głodny dałam butelkę z moim mlekiem. Wciągnął w minutę aż się zakrTusil i ulał. Nie jest nauczony że tak szybko leci;p poszedł dalej spać. I co ja chce od tego dziecka? jesteśmy tu od piątku i ani razu kolki nie miał!

Devileek, kąpiel? Boże jak ja zazdroszczę... Uwielbiam kąpiel a teraz biorę prysznic z 2 minuty...

Taedio, mój tak miał podczas skoku ze bardzo się ślinił. 5h? Wow ściągnij trochę mleka z cyca to ulży

Hehe jak to jest że się modlimy żeby one zasnęły a potem żeby się obudziły na jedzenie

Aggs, piękna chusta( bo mam tą samą:p) muszę tylko wyprasować

Vadi, to jak waga się potwierdzi może odstawicie mm? Super!

Słuchajcie zrobiły się Wojtasowi straszne odparzenia w pachwinach. Położna kazała nie smarować nicYm tylko maka ziemniaczana. Tak robiłam tydzień i nic poprawy. Zaczęłam smarować olejem kokosowym ale tylko z 1,5 dnia. Przyjechałam do rodziców i mama z teściową dały mi maść tranową na gojenie. Jezu jakie uczulenie mu się zrobiło to masakra! Strasznie to wygląda wszystko czerwone i w krostach:/ teraz to chyba nicYm nie będę smarować tylko jak wrócimy to rozłożę wszędzie podkłady i będzie leżał z goła dupa...

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 14:10   #2648
morelle_
Zakorzenienie

Pestycyda u nas sprawdza się alantan.
Stary 2017-09-03, 14:33   #2649
Mała!
Zakorzenienie

Vadi
Kciuki aby waga nie oszukiwała

Taedio
Brawo! A jaki masz laktator?

Asia
ja welurowe spodenki, body z dl. I bluzę gruba do tego cieply koc! I Czapka

Sill
Ja nie mam żadnych kombinezonow właśnie... poka zdjęcie tycg swoich?

Ale mi sie marzy jakas zmiana właśnie :/

Xzora
A ty jakinm masz laktator?
Szerokie pieluchowanie to w ogóle czesto profilaktycznie zalecają co jest totatmlnie bez sensu:/

Pestycyda
A sudokrem? Współczuję

My byliście na spacerze o u prababci. Zrobilam.tez małe zakupy na zupę kremową dyniową i bataty na frytki

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 14:49   #2650
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Ja do tej pory jak było zimno wkladałam na body z długim rękawem i połśpiochy taki cienki dresowy kombinezon, ale dzisiaj rzeczywiście zrobiło się chłodniej, już tak jesiennie... U nas leje i nie byłam na dworze jeszcze, ale mam do wyboru polarowe pajacyki, miśkowy kombinezon i bawełniany kombinezon już taki grubszy na późną jesień - coś z tego bym wybrała...

Asia brawo za nowy fryz Odciagalas pokarm na czas fryzjera czy udało się między karmieniami? Czy z maluszkiem u fryzjera byłaś?
Ja też powinnam pójść we wrześniu bo chciałam trochę kolor poprawić przed chrztem...
Był ze mną u fryzjera. Fryzjerka to moja rodzina, wzięła wszystko co trzeba z salonu i mi wszystko u siebie w domu zrobiła
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 14:57   #2651
morelle_
Zakorzenienie

Właśnie ja zamówiłam sobie fryzjera do domu na wt. Tylko chce styling zrobić, a to będzie śmierdziEC. Nie wiem jak ogarnąć to z Pestką.
Stary 2017-09-03, 15:10   #2652
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda teoretycznie jest u nas skok ale młody w sumie nie jest jakos mega marudny
My używamy bephantenu a po kąpieli sypiemy maka ale u nas bez odparzeń do tej pory.

Mała mam canpol easy start elektryczny

Chyba tylko ja tak "lekko" ubieram czapeczki jeszcze ani razu nie ubrałam

Stary 2017-09-03, 15:11   #2653
vadi
*sportaddict*

Dziękuję dziewczyny za wagowe kciuki

Pestycyda, jak się waga potwierdzi to zdecydowanie chętnie bym zaczęła schodzić z mm
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 15:37   #2654
xzora
Zakorzenienie

Taedio - u mnie o świcie Klaudia ma zawsze mega głód, wiec nie wiem czy rano coś wiecej by wyszło. Moze jutro spróbuje.
Pestycyda - super, ze synek polowe ślubu przespał i ze od piątku nie ma kolki. Jak Klaudia miała czerwone pachwiny to bepanthen bardzo szybko pomogl. Teraz na zmianę używam bepanthen i olejek migdałowy i w ogole pupa nie jest czerwona.
Mała! Ja mam laktator Avent Elektryczny. W zestawie od razu jest butelka ze smoczkiem który naśladuje naturalne ssanie, to na pewno duzy plus.

Do nas przyjechali dziadkowie. Tradycyjnie Klaudia je i jesteśmy w drugim pokoju.

Stary 2017-09-03, 15:44   #2655
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Vadi, super ze Timi tak ładnie przybrał!
Taedio - 50ml w 5min, wow! To moze i ja spróbuje podczas karmienia, bo wczoraj po 30ml mi sie udało.
Siilmariien - to kiepsko z terminami... ja Klaudię na NFZ zapisałam na Hipoteczną i wczoraj zobaczyłam opinie, ze wszystkim tam szerokie pieluchowanie proponują.... pomyslałam, ze jesli takie wskazanie Klaudia dostanie to skonsultuje to prywatnie. No, ale czekać miesiąc na wizytę słabo... W Luxmedzie grafik jest na 3tyg do przodu wiec w najbliższy czwartek o 21.00 powinno ci sie udać zapisać na 28.09. Z moim ginem tez tak było, ze wszystkie terminy zajęte.
Asia - ja planuje na pajaca założyć dresowy kombinezon i śpiworek. Tez bym chciała do fryzjera tylko Klaudia dalej je co 20min i ściąganie pokarmu idzie kiepsko. Zobaczymy jak we wtorek dadzą sobie z TZ rade, bo mam wizytę u gin.

Tak, właśnie czekam na ten czwartek... Koniec września to jeszcze nie byłoby źle...
TŻ u gina zostaje z Klaudią w domu czy będą z Tobą w poczekalni?

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Morelle, to lipa z tym lokalem faktycznie. My planujemy na wiosnę chrzciny to chyba zacznę się rozglądać...

Xzora, na weselu nie bylismy. Na ślubie mały spał. Obudził się w połowie bo głodny dałam butelkę z moim mlekiem. Wciągnął w minutę aż się zakrTusil i ulał. Nie jest nauczony że tak szybko leci;p poszedł dalej spać. I co ja chce od tego dziecka? jesteśmy tu od piątku i ani razu kolki nie miał!

Devileek, kąpiel? Boże jak ja zazdroszczę... Uwielbiam kąpiel a teraz biorę prysznic z 2 minuty...

Taedio, mój tak miał podczas skoku ze bardzo się ślinił. 5h? Wow ściągnij trochę mleka z cyca to ulży

Hehe jak to jest że się modlimy żeby one zasnęły a potem żeby się obudziły na jedzenie

Aggs, piękna chusta( bo mam tą samą:p) muszę tylko wyprasować

Vadi, to jak waga się potwierdzi może odstawicie mm? Super!

Słuchajcie zrobiły się Wojtasowi straszne odparzenia w pachwinach. Położna kazała nie smarować nicYm tylko maka ziemniaczana. Tak robiłam tydzień i nic poprawy. Zaczęłam smarować olejem kokosowym ale tylko z 1,5 dnia. Przyjechałam do rodziców i mama z teściową dały mi maść tranową na gojenie. Jezu jakie uczulenie mu się zrobiło to masakra! Strasznie to wygląda wszystko czerwone i w krostach:/ teraz to chyba nicYm nie będę smarować tylko jak wrócimy to rozłożę wszędzie podkłady i będzie leżał z goła dupa...

Super, że tak spokojnie z Wojtkiem na wyjeździe jest Kciuki za powrót i żeby odparzenia szybko zeszły!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Vadi
Kciuki aby waga nie oszukiwała

Taedio
Brawo! A jaki masz laktator?

Asia
ja welurowe spodenki, body z dl. I bluzę gruba do tego cieply koc! I Czapka

Sill
Ja nie mam żadnych kombinezonow właśnie... poka zdjęcie tycg swoich?

Ale mi sie marzy jakas zmiana właśnie :/

Xzora
A ty jakinm masz laktator?
Szerokie pieluchowanie to w ogóle czesto profilaktycznie zalecają co jest totatmlnie bez sensu:/

Pestycyda
A sudokrem? Współczuję

My byliście na spacerze o u prababci. Zrobilam.tez małe zakupy na zupę kremową dyniową i bataty na frytki

Ojj teraz nie zrobię foty, bo z małą leżę
W hm są bardzo fajne na stronie:
http://m2.hm.com/m/pl_pl/dziecko/pro...0&page-size=16
We wtorek chyba wstąpię zobaczyć czy stacjonarnie też jest coś ciekawego. Ten bawełniany jednak jest za ciepły jeszcze, polarowe i misiek takie rezerwowe bo ze sztucznych materiałów, a na dresowy już za chłodno jest... Poza tym to wszystko po Lili

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Był ze mną u fryzjera. Fryzjerka to moja rodzina, wzięła wszystko co trzeba z salonu i mi wszystko u siebie w domu zrobiła
Ale super! Zazdroszczę! W takich warunkach mogłabym co miesiąc z małym dzieckiem u fryzjera być Wizyta w salonie mnie teraz stresuje...

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Właśnie ja zamówiłam sobie fryzjera do domu na wt. Tylko chce styling zrobić, a to będzie śmierdziEC. Nie wiem jak ogarnąć to z Pestką.
Dużo droższa taka domowa wizyta?
Będziecie same z Pestką czy ktoś będzie do pomocy?

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Pestycyda teoretycznie jest u nas skok ale młody w sumie nie jest jakos mega marudny
My używamy bephantenu a po kąpieli sypiemy maka ale u nas bez odparzeń do tej pory.

Mała mam canpol easy start elektryczny

Chyba tylko ja tak "lekko" ubieram czapeczki jeszcze ani razu nie ubrałam

Najważniejsze że młody ma ciepły kark i Twoim zdaniem jest ok
Doszłam do wniosku, że dzieci chyba mają różne potrzeby jeśli chodzi o ciepłotę ciała... Lilę zupełnie inaczej ubierałam, też tak "lekko", a Łucja mam wrażenie że potrzebuje więcej ciepła, jeszcze nie zdarzyło się żeby była spocona czy przegrzana, a ubieram ją o wiele cieplej i inaczej niż Lilę...

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Dzięki za wszystkie odpowiedzi o szczepieniach
Umówię się na drugą połowę/koniec września.
Stary 2017-09-03, 15:46   #2656
taedio
MerDer 4ever

Xzora musisz znaleść swoją najlepsza porę do odciągania

Sill mi tez sie wydaje, że to zależy od dziecka jak ubrać

Stary 2017-09-03, 16:05   #2657
pestycyda
Zakorzenienie

Taedio, my też bez czapeczek:p ale fakt że kombinezon polarowy już był w użyciu w weekend.

Mój najbardziej się upoci w nocy dlatego nie wiem jak go ubierać totalnie. Bo jak śpi w łóżeczku to jest ok ale często śpi z nami i wtedy nawet jak jest w body samym to upococny się budzi:/

Pochwaliłam się tym brakiem kolki... Dostał koło 13.30. teraz go zapakowaliśmy w auto to się nie drze ale aż się boję w domu co będzie niby jest spokojny ale nie śpi tylko taki letarg ma

Edytowane przez pestycyda
Czas edycji: 2017-09-03 o 16:11
Stary 2017-09-03, 16:07   #2658
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Tak, właśnie czekam na ten czwartek... Koniec września to jeszcze nie byłoby źle...
TŻ u gina zostaje z Klaudią w domu czy będą z Tobą w poczekalni?

Super, że tak spokojnie z Wojtkiem na wyjeździe jest Kciuki za powrót i żeby odparzenia szybko zeszły!

Ojj teraz nie zrobię foty, bo z małą leżę
W hm są bardzo fajne na stronie:
http://m2.hm.com/m/pl_pl/dziecko/pro...0&page-size=16
We wtorek chyba wstąpię zobaczyć czy stacjonarnie też jest coś ciekawego. Ten bawełniany jednak jest za ciepły jeszcze, polarowe i misiek takie rezerwowe bo ze sztucznych materiałów, a na dresowy już za chłodno jest... Poza tym to wszystko po Lili

Ale super! Zazdroszczę! W takich warunkach mogłabym co miesiąc z małym dzieckiem u fryzjera być Wizyta w salonie mnie teraz stresuje...

Dużo droższa taka domowa wizyta?
Będziecie same z Pestką czy ktoś będzie do pomocy?

Najważniejsze że młody ma ciepły kark i Twoim zdaniem jest ok
Doszłam do wniosku, że dzieci chyba mają różne potrzeby jeśli chodzi o ciepłotę ciała... Lilę zupełnie inaczej ubierałam, też tak "lekko", a Łucja mam wrażenie że potrzebuje więcej ciepła, jeszcze nie zdarzyło się żeby była spocona czy przegrzana, a ubieram ją o wiele cieplej i inaczej niż Lilę...

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Dzięki za wszystkie odpowiedzi o szczepieniach
Umówię się na drugą połowę/koniec września.
Nie bo to znajoma. 100 zł.
Właśnie nie wiem jak to zrobić bo nie chce w tym samym pokoju.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Taedio, my też bez czapeczek:p ale fakt że kombinezon polarowy już był w użyciu w weekend.

Mój najbardziej się upoci w nocy dlatego nie wiem jak go ubierać totalnie. Bo jak śpi w łóżeczku to jest ok ale często śpi z nami i wtedy nawet jak jest w body samym to upococny się budzi:/

Pochwaliłam się tym brakiem kolki... Dostał koło 13.30. teraz go zapakowaliśmy w auto to się drze ale aż się boję w domu co będzie niby jest spokojny ale nie śpi tylko taki letarg ma

Oby wszystko było ok!
Stary 2017-09-03, 16:11   #2659
pestycyda
Zakorzenienie

Morelka, priv

Stary 2017-09-03, 16:14   #2660
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelka, priv

Odp
Stary 2017-09-03, 16:28   #2661
Mała!
Zakorzenienie

Dzieki Sill

Morelle
Pochawal.sie efektem po fryzjerze.

Ja potrzebuje zmiany i nie mam.pomysłu.

U nas nerwówks, jak dziś nie wystrzele Tymona w kosmos to.bedzie cud... bosz jak on mnie dziś denerwuje... no tragedia, tak chyba jeszcze nie miałam.
Sąsiedzi powiedzieli mu żeby wpadł kiedyś na kawe i poczuł się zaproszony juz o 7:00 stał w butach na przedpokoju
Caaały dzień marudzi kiedy idziemy... juz mam dość.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-09-03 o 16:31
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 16:36   #2662
morelle_
Zakorzenienie

Ok , ale dużej zmiany u mnie nie będzie
Stary 2017-09-03, 16:51   #2663
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Vadi Timi na pewno dobrze przybiera
Mój tez rano ogarniał kałmagedon

Ta huśtawka to był świetny zakup młody w niej leży i śmieje sie do słoni

Odciągnęłam rano jak karmiłam małego 50 ml mleka w 5 min może nie dużo ale na pierwszy raz to sie cieszę teraz pytanie czy młody chwyci butelkę bo smoczka nie chce za nic

A jaka masz butelkę ? Ja jak próbowałam dawać to wsadzalam mu przy karmieniu piersią wtedy pił ale jak ktoś mu dawał jak byłam w pobliżu to mowy nie ma więc najpierw mu może pokaż a później powiedz tz żeby dał

Cytat:
Ja ubieram pajaca z długim i na to bluza albo body z długim, polspiochy i na to bluza. Przykrywam kocykiem. Młody ma ciepły kark, nie chce przegrzewać

Też bym tak ubrała ale jednak i tak bym się zastanawiała czy mu ciepło.
Mam w razie czego kombinezon taki misiowaty ale na teraz może za gruby by był ...

Mój ma na prawdę chyba skok od wczoraj wisi cały czas na piersi na chwilę da się odłożyć trochę sobie popatrzy jak jest ktoś z nim a później znowngo trzeba chlciaz na rękach ponosić . Mieliśmy iść dziś na poprawiny ale też odpuścilismy bo nie wiem jaki by był jeszcze jakbyśmy go z teściową zostawili .

W ogóle idziemy (raczej) na wesele 30 września i bierzemy małego ale zastanawiam się jak z hałasem czy zastanowić się nad specjalnymi słuchawkami ?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

W ogole mówicie czasem przy kims że dziecko ma skok albo miało itp. Dlatego jest marudne i np. ? Bo u mnie to zazwyczaj nikt o tym nie słyszał i znów wychodzę na jakąś co.sie naczytala internetow

Stary 2017-09-03, 16:55   #2664
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:

Pochwaliłam się tym brakiem kolki... Dostał koło 13.30. teraz go zapakowaliśmy w auto to się nie drze ale aż się boję w domu co będzie niby jest spokojny ale nie śpi tylko taki letarg ma

Kciuki za spokojną podróż i oby w domu też już było spokojnie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzieki Sill

Morelle
Pochawal.sie efektem po fryzjerze.

Ja potrzebuje zmiany i nie mam.pomysłu.

U nas nerwówks, jak dziś nie wystrzele Tymona w kosmos to.bedzie cud... bosz jak on mnie dziś denerwuje... no tragedia, tak chyba jeszcze nie miałam.
Sąsiedzi powiedzieli mu żeby wpadł kiedyś na kawe i poczuł się zaproszony juz o 7:00 stał w butach na przedpokoju
Caaały dzień marudzi kiedy idziemy... juz mam dość.

Ojj Mała piona, u nas jest tak samo Chyba taki wiek Jak tylko córa usłyszy że ktoś do nas przychodzi, albo my do kogoś jedziemy to od rana co 5minut mędzenie "a kiedy ciocia przyjdzie?", "a kiedy jedziemy do babci?" Dzisiaj jak mąż powiedział jej że się zaraz pobawią, tylko pójdzie do łazienki, to przez max 10 minut kiedy był w łazience, kilka razy dobijała się do niego i cały ten czas nawijała "kiedy tata do mnie przyjdzie, no kiedy ten tata do mnie przyjdzie??"

A Tymon jutro idzie do przedszkola?
U nas jutro pierwszy dzień po wakacjach, jak sobie przypomnę jak to rok temu było, pierwszy dzień w 3-latkach Z nerwów miałam mega migrenę wieczorem, aż wymiotowałam A Lila dobrze zniosła, nie płakała, tylko w drugim tygodniu miała kryzys kilka dni, dwa razy zwiała tuż sprzed drzwi przedszkola rano Potem już było ok.
Teraz też się trochę stresuję jak jej będzie w 4-latkach, bo to po wakacjach zupełnie inna dziewczynka jest, ciekawe jak się odnajdzie w przedszkolnym rygorze w tym roku... Panie mówią, że 4-latki płaczą kiedy się po nie przychodzi do przedszkola i nie chcą wracać do domu Zobaczymy...

Łucja nadal śpi na mnie
Stary 2017-09-03, 17:17   #2665
taedio
MerDer 4ever

Ja nie mam ani jednego kombinezonu ale w tygodniu pojedziemy z Tz na jakieś zakupy cieplejsze dla małego.

Devilek butelka z tt. Na początku nie chwycił ale jak poszłam brać prysznic to Tz go nakarmił

Ja wole teraz jakos mega grubo nie ubierać bo jak go ubiorę w zimie?

Ja mowię o skokach np ze w tym czasie dziecko intensywnie sie rozwija i dlatego jest maruda bez jakis mega szczegółów

Z mojego doświadczenia moge powiedziec, że w 99% rodzice gorzej przechodzą "odstawienie" do żłobka/przedszkola niż dzieci a dzieci to wyczuwają i jest masakra :p wiadomo, że dzieci beda płakać bo to nowa sytuacja ale jak rodzic bedzie to przeżywał to nic dobrego z tego nie wyniknie

Stary 2017-09-03, 17:46   #2666
nulkaa3
Rozeznanie

My dzisiaj skończyliśmy rozwozic zaproszenia na chrzciny. Nie wiem jaki rozmiar kupić sukienkę dla Ady 🤔 teraz niby 62,ale jaki będzie 24 września? Co byście polecily na prezent dla dziewczynki 2 latka na urodziny? Nie mam pomysłu też...

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 18:10   #2667
xzora
Zakorzenienie

Siilmariien, TZ z Klaudią zostają w domu, a ja zostawiam pokarm. Lili napewno spodoba sie w przedszkolu, także spokojnie a chodzicie do państwowego czy prywatnego?
Pestycyda, szkoda ze kolka wróciła oby jazda autem wyciszyła wszystko
Darietta - ja o skokach nikomu nie mówiłam, ale tez nie było sytuacji.

Stary 2017-09-03, 18:24   #2668
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
My dzisiaj skończyliśmy rozwozic zaproszenia na chrzciny. Nie wiem jaki rozmiar kupić sukienkę dla Ady 🤔 teraz niby 62,ale jaki będzie 24 września? Co byście polecily na prezent dla dziewczynki 2 latka na urodziny? Nie mam pomysłu też...

Ja kupiłam 68.

Pestycyda ja tez walczę. Kolka
Stary 2017-09-03, 21:21   #2669
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
My dzisiaj skończyliśmy rozwozic zaproszenia na chrzciny. Nie wiem jaki rozmiar kupić sukienkę dla Ady teraz niby 62,ale jaki będzie 24 września? Co byście polecily na prezent dla dziewczynki 2 latka na urodziny? Nie mam pomysłu też...

My mamy 23 września i mamy niby 68 bo 62 nie było już ale czuję że będę musiała zwrocic bo będzie za duże ... Sama nie wiem to komplet z hm
Cytat:
Ja nie mam ani jednego kombinezonu ale w tygodniu pojedziemy z Tz na jakieś zakupy cieplejsze dla małego.

Devilek butelka z tt. Na początku nie chwycił ale jak poszłam brać prysznic to Tz go nakarmił

Ja wole teraz jakos mega grubo nie ubierać bo jak go ubiorę w zimie?

Ja mowię o skokach np ze w tym czasie dziecko intensywnie sie rozwija i dlatego jest maruda bez jakis mega szczegółów

Z mojego doświadczenia moge powiedziec, że w 99% rodzice gorzej przechodzą "odstawienie" do żłobka/przedszkola niż dzieci a dzieci to wyczuwają i jest masakra :p wiadomo, że dzieci beda płakać bo to nowa sytuacja ale jak rodzic bedzie to przeżywał to nic dobrego z tego nie wyniknie

Co do rodziców to prawda sama bym trochę przeżywała pewnie ale zgodzę się z Toba u nas to samo było w gabinecie i jeszcze rodzice potrafili powiedzieć do dziecka " noc się nie bój nie będzie bolało , nie płacz " jak dziecko bylo grzeczne i oczywiście do tego momentu ... Pp co w ogóle sugerować że będzie bolało itp.

Stary 2017-09-04, 00:12   #2670
taedio
MerDer 4ever

Devilek dokładnie nie mowi sie tak dziecku bo dopiero wtedy myśli sobie "o czyli jest sie czego bać"

Pierwsze karmienie od 21 oby bez przerwy 2h w spaniu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości