|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cześć
Ale zimno się zrobiło. Jak w taką pogodę ubieracie maluchy? Ktoś pytał o szczepienia, u nas Jasiek będzie miał 9t1d w dniu szczepienia. Pielęgniarka nas sama na taki termin umowila. Wczoraj byłam u fryzjera od razu lepiej się czuję
|
|
|
|
#2642 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do tej pory jak było zimno wkladałam na body z długim rękawem i połśpiochy taki cienki dresowy kombinezon, ale dzisiaj rzeczywiście zrobiło się chłodniej, już tak jesiennie... U nas leje i nie byłam na dworze jeszcze, ale mam do wyboru polarowe pajacyki, miśkowy kombinezon i bawełniany kombinezon już taki grubszy na późną jesień - coś z tego bym wybrała...
Asia brawo za nowy fryz Odciagalas pokarm na czas fryzjera czy udało się między karmieniami? Czy z maluszkiem u fryzjera byłaś?Ja też powinnam pójść we wrześniu bo chciałam trochę kolor poprawić przed chrztem... |
|
|
|
#2643 |
|
MerDer 4ever
|
Ja ubieram pajaca z długim i na to bluza albo body z długim, polspiochy i na to bluza. Przykrywam kocykiem. Młody ma ciepły kark, nie chce przegrzewać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez body długi rękaw i kombi z polaru albo dresu.
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi, super ze Timi tak ładnie przybrał!
Taedio - 50ml w 5min, wow! To moze i ja spróbuje podczas karmienia, bo wczoraj po 30ml mi sie udało. Siilmariien - to kiepsko z terminami... ja Klaudię na NFZ zapisałam na Hipoteczną i wczoraj zobaczyłam opinie, ze wszystkim tam szerokie pieluchowanie proponują.... pomyslałam, ze jesli takie wskazanie Klaudia dostanie to skonsultuje to prywatnie. No, ale czekać miesiąc na wizytę słabo... W Luxmedzie grafik jest na 3tyg do przodu wiec w najbliższy czwartek o 21.00 powinno ci sie udać zapisać na 28.09. Z moim ginem tez tak było, ze wszystkie terminy zajęte. Asia - ja planuje na pajaca założyć dresowy kombinezon i śpiworek. Tez bym chciała do fryzjera tylko Klaudia dalej je co 20min i ściąganie pokarmu idzie kiepsko. Zobaczymy jak we wtorek dadzą sobie z TZ rade, bo mam wizytę u gin. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2646 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora sama sie zdziwiłam
No ale odciągałam rano tak jak Devilek pisała, wydaje mi sie, że teraz juz by nie poszło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, to lipa z tym lokalem faktycznie. My planujemy na wiosnę chrzciny to chyba zacznę się rozglądać...
Xzora, na weselu nie bylismy. Na ślubie mały spał. Obudził się w połowie bo głodny dałam butelkę z moim mlekiem. Wciągnął w minutę aż się zakrTusil i ulał. Nie jest nauczony że tak szybko leci;p poszedł dalej spać. I co ja chce od tego dziecka? jesteśmy tu od piątku i ani razu kolki nie miał!Devileek, kąpiel? Boże jak ja zazdroszczę... Uwielbiam kąpiel a teraz biorę prysznic z 2 minuty... Taedio, mój tak miał podczas skoku ze bardzo się ślinił. 5h? Wow ściągnij trochę mleka z cyca to ulży![]() Hehe jak to jest że się modlimy żeby one zasnęły a potem żeby się obudziły na jedzenie ![]() Aggs, piękna chusta( bo mam tą samą:p) muszę tylko wyprasować ![]() Vadi, to jak waga się potwierdzi może odstawicie mm? Super! Słuchajcie zrobiły się Wojtasowi straszne odparzenia w pachwinach. Położna kazała nie smarować nicYm tylko maka ziemniaczana. Tak robiłam tydzień i nic poprawy. Zaczęłam smarować olejem kokosowym ale tylko z 1,5 dnia. Przyjechałam do rodziców i mama z teściową dały mi maść tranową na gojenie. Jezu jakie uczulenie mu się zrobiło to masakra! Strasznie to wygląda wszystko czerwone i w krostach:/ teraz to chyba nicYm nie będę smarować tylko jak wrócimy to rozłożę wszędzie podkłady i będzie leżał z goła dupa... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda u nas sprawdza się alantan.
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi
Kciuki aby waga nie oszukiwała ![]() Taedio Brawo! A jaki masz laktator? Asia ja welurowe spodenki, body z dl. I bluzę gruba do tego cieply koc! I Czapka ![]() Sill Ja nie mam żadnych kombinezonow właśnie... poka zdjęcie tycg swoich? Ale mi sie marzy jakas zmiana właśnie :/ Xzora A ty jakinm masz laktator? Szerokie pieluchowanie to w ogóle czesto profilaktycznie zalecają co jest totatmlnie bez sensu:/ Pestycyda A sudokrem? Współczuję ![]() My byliście na spacerze o u prababci. Zrobilam.tez małe zakupy na zupę kremową dyniową i bataty na frytki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja zamówiłam sobie fryzjera do domu na wt. Tylko chce styling zrobić, a to będzie śmierdziEC. Nie wiem jak ogarnąć to z Pestką.
|
#2652 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda teoretycznie jest u nas skok ale młody w sumie nie jest jakos mega marudny
My używamy bephantenu a po kąpieli sypiemy maka Mała mam canpol easy start elektryczny ![]() Chyba tylko ja tak "lekko" ubieram czapeczki jeszcze ani razu nie ubrałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2653 |
|
*sportaddict*
|
Dziękuję dziewczyny za wagowe kciuki
Pestycyda, jak się waga potwierdzi to zdecydowanie chętnie bym zaczęła schodzić z mm |
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio - u mnie o świcie Klaudia ma zawsze mega głód, wiec nie wiem czy rano coś wiecej by wyszło. Moze jutro spróbuje.
Pestycyda - super, ze synek polowe ślubu przespał i ze od piątku nie ma kolki. Jak Klaudia miała czerwone pachwiny to bepanthen bardzo szybko pomogl. Teraz na zmianę używam bepanthen i olejek migdałowy i w ogole pupa nie jest czerwona. Mała! Ja mam laktator Avent Elektryczny. W zestawie od razu jest butelka ze smoczkiem który naśladuje naturalne ssanie, to na pewno duzy plus. Do nas przyjechali dziadkowie. Tradycyjnie Klaudia je i jesteśmy w drugim pokoju. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2655 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ u gina zostaje z Klaudią w domu czy będą z Tobą w poczekalni? Cytat:
Kciuki za powrót i żeby odparzenia szybko zeszły! Cytat:
W hm są bardzo fajne na stronie: http://m2.hm.com/m/pl_pl/dziecko/pro...0&page-size=16 We wtorek chyba wstąpię zobaczyć czy stacjonarnie też jest coś ciekawego. Ten bawełniany jednak jest za ciepły jeszcze, polarowe i misiek takie rezerwowe bo ze sztucznych materiałów, a na dresowy już za chłodno jest... Poza tym to wszystko po Lili Cytat:
Wizyta w salonie mnie teraz stresuje...Cytat:
Będziecie same z Pestką czy ktoś będzie do pomocy? Cytat:
Doszłam do wniosku, że dzieci chyba mają różne potrzeby jeśli chodzi o ciepłotę ciała... Lilę zupełnie inaczej ubierałam, też tak "lekko", a Łucja mam wrażenie że potrzebuje więcej ciepła, jeszcze nie zdarzyło się żeby była spocona czy przegrzana, a ubieram ją o wiele cieplej i inaczej niż Lilę... ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Dzięki za wszystkie odpowiedzi o szczepieniach Umówię się na drugą połowę/koniec września. |
||||||
|
|
|
#2656 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora musisz znaleść swoją najlepsza porę do odciągania
Sill mi tez sie wydaje, że to zależy od dziecka jak ubrać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio, my też bez czapeczek:p ale fakt że kombinezon polarowy już był w użyciu w weekend.
Mój najbardziej się upoci w nocy dlatego nie wiem jak go ubierać totalnie. Bo jak śpi w łóżeczku to jest ok ale często śpi z nami i wtedy nawet jak jest w body samym to upococny się budzi:/ Pochwaliłam się tym brakiem kolki... Dostał koło 13.30. teraz go zapakowaliśmy w auto to się nie drze ale aż się boję w domu co będzie niby jest spokojny ale nie śpi tylko taki letarg maWysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pestycyda Czas edycji: 2017-09-03 o 16:11 |
|
|
|
#2658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie wiem jak to zrobić bo nie chce w tym samym pokoju. ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Morelka, priv
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Sill
![]() Morelle Pochawal.sie efektem po fryzjerze. Ja potrzebuje zmiany i nie mam.pomysłu. U nas nerwówks, jak dziś nie wystrzele Tymona w kosmos to.bedzie cud... bosz jak on mnie dziś denerwuje... no tragedia, tak chyba jeszcze nie miałam. Sąsiedzi powiedzieli mu żeby wpadł kiedyś na kawe i poczuł się zaproszony juz o 7:00 stał w butach na przedpokoju Caaały dzień marudzi kiedy idziemy... juz mam dość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-03 o 16:31 |
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Ok , ale dużej zmiany u mnie nie będzie
|
#2663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też bym tak ubrała ale jednak i tak bym się zastanawiała czy mu ciepło. Mam w razie czego kombinezon taki misiowaty ale na teraz może za gruby by był ... Mój ma na prawdę chyba skok od wczoraj wisi cały czas na piersi na chwilę da się odłożyć trochę sobie popatrzy jak jest ktoś z nim a później znowngo trzeba chlciaz na rękach ponosić . Mieliśmy iść dziś na poprawiny ale też odpuścilismy bo nie wiem jaki by był jeszcze jakbyśmy go z teściową zostawili . W ogóle idziemy (raczej) na wesele 30 września i bierzemy małego ale zastanawiam się jak z hałasem czy zastanowić się nad specjalnymi słuchawkami ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- W ogole mówicie czasem przy kims że dziecko ma skok albo miało itp. Dlatego jest marudne i np. ? Bo u mnie to zazwyczaj nikt o tym nie słyszał i znów wychodzę na jakąś co.sie naczytala internetow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba taki wiek Jak tylko córa usłyszy że ktoś do nas przychodzi, albo my do kogoś jedziemy to od rana co 5minut mędzenie "a kiedy ciocia przyjdzie?", "a kiedy jedziemy do babci?" Dzisiaj jak mąż powiedział jej że się zaraz pobawią, tylko pójdzie do łazienki, to przez max 10 minut kiedy był w łazience, kilka razy dobijała się do niego i cały ten czas nawijała "kiedy tata do mnie przyjdzie, no kiedy ten tata do mnie przyjdzie??"A Tymon jutro idzie do przedszkola? ![]() U nas jutro pierwszy dzień po wakacjach, jak sobie przypomnę jak to rok temu było, pierwszy dzień w 3-latkach Z nerwów miałam mega migrenę wieczorem, aż wymiotowałam A Lila dobrze zniosła, nie płakała, tylko w drugim tygodniu miała kryzys kilka dni, dwa razy zwiała tuż sprzed drzwi przedszkola rano Potem już było ok.Teraz też się trochę stresuję jak jej będzie w 4-latkach, bo to po wakacjach zupełnie inna dziewczynka jest, ciekawe jak się odnajdzie w przedszkolnym rygorze w tym roku... Panie mówią, że 4-latki płaczą kiedy się po nie przychodzi do przedszkola i nie chcą wracać do domu Zobaczymy... Łucja nadal śpi na mnie
|
||
|
|
|
#2665 |
|
MerDer 4ever
|
Ja nie mam ani jednego kombinezonu
ale w tygodniu pojedziemy z Tz na jakieś zakupy cieplejsze dla małego. Devilek butelka z tt. Na początku nie chwycił ale jak poszłam brać prysznic to Tz go nakarmił ![]() Ja wole teraz jakos mega grubo nie ubierać bo jak go ubiorę w zimie? Ja mowię o skokach Z mojego doświadczenia moge powiedziec, że w 99% rodzice gorzej przechodzą "odstawienie" do żłobka/przedszkola niż dzieci a dzieci to wyczuwają i jest masakra :p wiadomo, że dzieci beda płakać bo to nowa sytuacja ale jak rodzic bedzie to przeżywał to nic dobrego z tego nie wyniknie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2666 |
|
Rozeznanie
|
My dzisiaj skończyliśmy rozwozic zaproszenia na chrzciny. Nie wiem jaki rozmiar kupić sukienkę dla Ady 🤔 teraz niby 62,ale jaki będzie 24 września? Co byście polecily na prezent dla dziewczynki 2 latka na urodziny? Nie mam pomysłu też...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Siilmariien, TZ z Klaudią zostają w domu, a ja zostawiam pokarm. Lili napewno spodoba sie w przedszkolu, także spokojnie
a chodzicie do państwowego czy prywatnego? Pestycyda, szkoda ze kolka wróciła oby jazda autem wyciszyła wszystko Darietta - ja o skokach nikomu nie mówiłam, ale tez nie było sytuacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pestycyda ja tez walczę. Kolka
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy 23 września i mamy niby 68 bo 62 nie było już ale czuję że będę musiała zwrocic bo będzie za duże ... Sama nie wiem to komplet z hm Cytat:
Co do rodziców to prawda sama bym trochę przeżywała pewnie ale zgodzę się z Toba u nas to samo było w gabinecie i jeszcze rodzice potrafili powiedzieć do dziecka " noc się nie bój nie będzie bolało , nie płacz " jak dziecko bylo grzeczne i oczywiście do tego momentu ... Pp co w ogóle sugerować że będzie bolało itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2670 |
|
MerDer 4ever
|
Devilek dokładnie
nie mowi sie tak dziecku bo dopiero wtedy myśli sobie "o czyli jest sie czego bać" Pierwsze karmienie od 21 oby bez przerwy 2h w spaniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Odciagalas pokarm na czas fryzjera czy udało się między karmieniami? Czy z maluszkiem u fryzjera byłaś?
No ale odciągałam rano tak jak Devilek pisała, wydaje mi sie, że teraz juz by nie poszło. 
wszystko czerwone i w krostach:/ teraz to chyba nicYm nie będę smarować tylko jak wrócimy to rozłożę wszędzie podkłady i będzie leżał z goła dupa... 

i bataty na frytki 

czapeczki jeszcze ani razu nie ubrałam
Kciuki za powrót i żeby odparzenia szybko zeszły!

Chyba taki wiek
Z nerwów miałam mega migrenę wieczorem, aż wymiotowałam
A Lila dobrze zniosła, nie płakała, tylko w drugim tygodniu miała kryzys kilka dni, dwa razy zwiała tuż sprzed drzwi przedszkola rano
ale w tygodniu pojedziemy z Tz na jakieś zakupy cieplejsze dla małego.
teraz niby 62,ale jaki będzie 24 września? Co byście polecily na prezent dla dziewczynki 2 latka na urodziny? Nie mam pomysłu też...
oby bez przerwy 2h w spaniu