|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Wrzucam.jeszcze raz bo widziałam że tam wczoraj przez zawirowania wizażowe się link nie zalaczyl
Proszę bardzo https://przepisyjoli.com/2016/11/rog...3-skladnikowe/ Jak nie ma jajek w domu to jest przepis jak znalazł. Naprawdę szybko się robi, są fajne kruchutkie. Ja zrobiłam z dżemem ale jakby była w domu Nutella to moja córka wiedziałaby co wybrać 😉 Do ciasta ja używam serka kanapkowego takie typu ] Screenshot_20170903-174047.png Edytowane przez alla83 Czas edycji: 2017-09-04 o 05:16 |
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Alla a bywasz w Polsce czasem?
Ja już nie mogę spać. Śnił mi się jakiś koszmar, ale na szczęście nie pamiętam szczegółów. W szpitalu zaraz zacznie się życie, ciśnienie, ktg. Może coś powiedzą dzisiaj, kiedy będę mogła wyjść, bo takie siedzenie źle wpływa na moją psychikę i na żołądek, bo jedzenie jest skromne mocno. Zastanawiam się nad drugim rokiem, żeby mieć na wszelki wypadek jeśli mały by zasila pierwszy,ale nigdy nie wiadomo jak mu się rożek spodoba. W szpitalu jest sklep z rzeczami dla noworodkow i mają też rożki, ale ceny są dużo wyższe niż na all. Która w tym tyg wizytuje? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1353 |
|
Rozeznanie
|
Lynn ja dzis wizytuje a w tyg.usg
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
Ale pogoda okropna
Leje od nocy... brzuch mnie jak na okres też boli..no spa nie pomaga. W weekend pokłóciłam się z tztem, na szczęście już jest normalnie. Smerfetka1990 nie dziwie się, że jak mąż robił ten masaż to byłą zadowolona ![]() Co do rożków ja dostałam od mamy nieusztywniany, sama chyba bym nie kupiła. Lynn daj znać jak po obchodzie. Ja wizytuję w środę ![]() Byłam wczoraj na pogotowiu.. Od 3 miesięcy mam takie białe pryszczyki na udach, rodzinna powiedziała że to potówki to się z tym pogodziłam problem w tym że było ich tylko 7 i ani nie schodziło ani nie pojawiało się więcej. W czwartek 2 zaczęły mi puchnąć podeszły ropną i pojawiła się od nich taka czerwona kreska.. czyli jakiś tam stan zapalny.. Wczoraj już mnie tak bolało nie wytrzymałam i pojechałam na pogotowie z tztem.. a tam "doświadczona" prukwa mówi mi że to taka moja wada skóry i ona nic nie poradzi... Wypisała mi na odwal się antybiotyk do smarowania, a Pani w aptece mi nie sprzedała bo powiedziała, że kategorycznie nie można tego stosowć w ciąży bo jest zbyt silny.. Także zmarnowałam czas i zostałam dalej z problemem...z naturalnych sposobow aloes zmniejszył mi opuchliznę,ale dalej boli jak bolało..Muszę cały czas chodzić w majtkach i koszulce, gdyż nawet material boli..zdj nie będę wstawiać bo wygląda to obrzydliwie.. ![]() W dodatku dziś ma nie być wody od 8 do 20... Ja nie wiem jak przeżyję dzisiejszy dzień |
|
|
|
#1355 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny obudziłam się z tż jak wstawał do pracy i próbuje usnąć ponownie od 15 minut Ale mała tak zaczęła się ruszać jak nigdy intensywnie ze zaczęłam się martwić i zastanawiam się czy na ip nie jechać. Mialyscie kiedyś takie nagle intensywne ruchy jak nigdy wcześniej?
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze przejdz sie do rodzinnego? Zeby ci to zeszlo do porodu.
|
|
|
|
|
#1357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedno lato Polska drugie lato Armenia. Czasami w październiku udalo sie nam wyskoczyć na tydzień jak dzieci mają w szkole wolne. Ty szkołą do końca lipca prawie trwa. Jest więcej wolnego w ciągu roku chyba niż w Polsce. Bo co 6 tygodni muszą mieć tydzień bądź 2 wolnego. Jeżeli chodzi o nieobecność to tylko liczy się zwolnienie lekarskie. Jakieś inne to maks jeden dzień możesz zadzwonić do szkoły że np chora albo coś tam. Jak chora to do lekarza po zaświadczenie na drugi dzień trzeba. Jak dziecko jest dłużej nieobecne bez zaświadczenia to za każdy dzień 40 funtów kary jakoś tak. Czyli rodzice sami dbają żeby dzieci nie wagarowaly. W związku z powyższym nie da się zabrać dziecka od tak że szkoły i jechać dłużej w ciągu roku do pl. Że np mają tydzień wolnego a my sobie wrócimy później kilka dni. A na tydzień się wybierać to trochę lipa już to przerabialiśmy.... autem mordega Ale tanio.... samolotem drogo. Linie lotnicze na czas wolnego w szkole mają zazwyczka6wyzszw ceny biletów. Także zostało nam tylko lato. Raz w Polsce raz w Armenii. Zaniedlugo dziewczyny podrosna to jak będą chciały same już mogą latać a tedy kupić 2 bilety nawet jak są droższe to już nie taki duży koszt niż 4...na tydzień czasu ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- Cytat:
Niefajne to Trzymaj się jakoś |
||
|
|
|
#1358 |
|
Raczkowanie
|
Całe szczęście troszkę się uspokoila i moge jeszcze chwilę pospac.
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
Akinomo i taka właśnie jest służba zdrowia. Dobrze ze aptekarka Ci nie sprzedała tylko była na tyle ogarnięta że nie bierzesz za mocnego antybiotyku...
|
|
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
nunny wizytę na jutro umówiłam..męczy mnie takie czekanie i łażenie.. :/
ania20bn miałam tak kilka razy, ale nic złeg nie działo się, dobrze że i u Ciebie się uspokoiło
|
|
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Dziewczyny, mam pytanie, szczególnie do tych z dzieciakami 😉 czy robicie coś z główką dzieciaczka, żeby nie zrobiła się płaska od leżenia na plecach?? Mamy z mężem taką fobię i juz o tym myślimy, bo mój mąż ma właśnie płaską głowę z tyłu, w ogóle nie wygląda jak czaszka, on strasznie tego nie lubi, kiepsko zrobić jakąś fryzurę itp i teraz mi ciągle powtarza, że jak będę sama w domu to mam pilnować, żeby się naszej Uli tak nie zrobiło.. Ponoć ta płaska głowa to wina rodziców na wczesnym etapie życia, kiedy główka jeszcze się kształtuje a nikt jej nie przekręca na boki. Edytowane przez migifigi Czas edycji: 2017-09-04 o 08:28 |
|
|
|
|
#1362 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Rozeznanie
|
San ten wizaż mnie wkurza, wylogowal mnie i nie mogłam nic pisać:/
Alla to co drugi rok, czyli trzeba zobaczyć kiedy masz ten drugi rok w Polsce i wtedy szykujemy party Dziewczyny,ale jak już się rozpakujemy to forum będzie mamy 2017 październikowe, to już nie w poczekalni:P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Akinom masakra, że też w ciąży zawsze musi się coś przypłatac, wiem co mówię:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Migi Ula będzie miała długie włosy nie będzie u niej jak coś tak widać jak u twojego tz A tak na serio, są poduszki odpowiednie. A tak to trzeba właśnie zmeniac pozycję główki na boki i bawić się troszkę na brzuszku by ćwiczyć mięśnie. W ciągu dnia jak dziecko nie śpi nie dopuścić by długo leżało na plecach. Ja się bardzo boję śmierci łóżeczkowej. Ciągle czytam o tym:/ Mam po sistzre taki specjalny materacyk ( mam też z Ikei zwykły) z taką dziura by dziecko się nie zaktusilo i miało odp ułożenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki żeby wypuścili Cię jeszcze do domu,wiem jak szpital wpływa na psychikę. Ja mam dzisiaj wizytę o 16 i też się lękam że wrócę ze skierowaniem.
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
Hejka.
Kurde co z tym wizazem? Cały weekend zamulal 😈 Alla zjadłabym, mniam. Lynn ja dziś mam o 11 wizytę, mam nadzieję że zrobi usg. Chcę wiedzieć ile mały przybrał w 3tyg 😍 A mnie wczoraj mąż wkurzył. Denerwuje mnie to że cały czas muszę go prosić o masaż pleców czy nóg. Wszystko muszę mu pokazywać paluszkiem bo sam z siebie na nic nie wpadnie. Cały dzień mu mówię że bolą plecy a ten że już niedługo😈 zamiast zaproponować masaż. A i w nocy obudziłam się o 2 i nie mogłam spać do 5 jak wreszcie usunęłam to o 6 dziad mnie obudził żebym się posunela bo on chce akurat tu kawę wypić. Wrrr 😠 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
Chodzenie na pilates się opłaca - wczoraj sama pomalowałam sobie paznkocie u nóg
Co do spłaszczonej głowy, to są specjalne poduszki, które mają temu zapobiegać. Ja poprzednio miałam specjalny materac LifeNest do łóżeczka, ale teraz nie mieści mi się do dostawki. Pozostaje poduszka, chociaż waham się, czy to do końca zdrowe. |
|
|
|
#1368 |
|
Rozeznanie
|
Dużo tych wizyt dziś, obyście same dobre wiadomości przynosiły. Kciukasy!
O właśnie, ja mam ten materac lifenest. Siostra była bardzo zadowolona. Mówię,że jak coś można go wyciągnąć i będzie ciebie lezal na nim mały jak ja będę pracować ubrania w salonie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-09-04 o 09:32 |
|
|
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! 😘 ja dopiero za tydzień. A w czwartek mam ponownie okulistę czy mogę rodzić sn
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kciuki za wizyty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
Aaaa dziewczyny w Biedronce czuczu karty kontrastowe 10zl
Może któraś chce kupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach dziewczyny!! Ja dalej czekam na obchod, może dowiem się co dalej. Na fb w grupie październikowych mam już 3 dzieci jest na świecie
|
|
|
#1373 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za dziś wizytujace, oby były same dobre wieści.
Ja wizytuje w środę, tzn. idę na ktg i odebrać wyniki gbs. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Moja starsza poszła dziś do przedszkola jakoś mi smutno.Ale wzamian zaczynam prac rzeczy dla Lilci jakoś mam dużo uniwersalnych ciuchów, a tych różowych dziewczecych mało no ale jak posortuje w komodzie już po praniu i prasowaniu to może kupię jej z czystej próżności jakieś różowe piękne dziewczęce ciuszki o ile zdążę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Kciuki za dzisiejsze wizytujące ☺
Akinom0, idziesz jeszcze do lekarza z tymi zmianami skórnymi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Buzn znowu sa? Bo juz jakis czas temu byly tez, kupiłam jedne
![]() Zamowilismy wczoraj fotel do pokoju malego, wszedzie bylo napisane,ze do 7 dni roboczych, a dzis dzwonia, ze 13 dni roboczych i na pewno nie krocej. Obym jeszcze nie urodzila bo chce miec pokoj gotowy jeszczd przed ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
Też mi się śni po nocach taki fotel
W Ikei przecenili o 100 zł ale dla mojego Tż to i tak kwota z kosmosu jak za fotel i nie chce się zgodzić na zakup. Ale sama sobie sprawie jako prezent po porodzie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

Leje od nocy... brzuch mnie jak na okres też boli..no spa nie pomaga. 

moze przejdz sie do rodzinnego? Zeby ci to zeszlo do porodu.

jakoś mam dużo uniwersalnych ciuchów, a tych różowych dziewczecych mało