Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-04, 16:27   #3601
Mecassie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Parapet to fakt ale już co do płci to na 100% prawda ?
U nas wczoraj znów nieprzyjemna dla mnie sytuacja. Bylismy u teściowej pokazać zdjecia z USG i to jedno w różowej ramce ale ona od razu powiedziala ze nie Bedzie na to patrzeć (w sensie na kolor ramki) bo ma się zmienić na syna i koniec kropka. I jeszcze do męża z tekstami że ma się nie przejmować że to na pewno bedzie syn. I się podsmiewali... Ku**a tak się zdenerwowalam ze az potem wyrzalilam się mężowi że jest mi przykro ze tak mówią ze odnosze wrażenie ze dla nich córeczka to coś gorszego... no masakra. Ja jako jedyna chce zeby to była córeczka i się z tego cieszę.

I sobie dzisiaj pomyslalam że teściowa za te smianie się wczoraj to ma za swoje z tymi wakacjami !
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2017-09-04 o 16:29
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 16:30   #3602
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Super
Czy nifty opisują tez jako jakieś prawdopodobieństwo (tylko dużo dokładniejsze) czy jak wynik jest przedstawiany?
W info dla lekarzy jest dokładnie wydruk wyniku pokazany, na samym końcu.
http://www.nifty.pl/images/pdfs/Leka...ty_09-2015.pdf

Przy prawidłowym wyniku prawdopodobieństwa są faktycznie jakiejś kosmicznej wielkości.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 16:33   #3603
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
U nas wczoraj znów nieprzyjemna dla mnie sytuacja. Bylismy u teściowej pokazać zdjecia z USG i to jedno w różowej ramce ale ona od razu powiedziala ze nie Bedzie na to patrzeć (w sensie na kolor ramki) bo ma się zmienić na syna i koniec kropka. I jeszcze do męża z tekstami że ma się nie przejmować że to na pewno bedzie syn. I się podsmiewali... Ku**a tak się zdenerwowalam ze az potem wyrzalilam się mężowi że jest mi przykro ze tak mówią ze odnosze wrażenie ze dla nich córeczka to coś gorszego... no masakra. Ja jako jedyna chce zeby to była córeczka i się z tego cieszę.

I sobie dzisiaj pomyslalam że teściowa za te smianie się wczoraj to ma za swoje z tymi wakacjami !
Phi, bardzo im tak dobrze, karma wraca ! Życzę Ci ślicznej córeczki z figurą jak rurą po mamusi

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

Przy prawidłowym wyniku prawdopodobieństwa są faktycznie jakiejś kosmicznej wielkości.
Też trochę straszno że w ślepym teście dwóm prawidłowym dzieciaczkom przypisano zespół Downa i zespół Edwardsa no ale mimo wszystko wykrywalność jest na świetnym poziomie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 16:37   #3604
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Karma !
Ciekawe co teść pomyślał, że go tak pokarało

Płeć tak, ale ona dziś taki rozkrok miała, że i tak lekarz widział, że nie ma pomponów

Wiecie dawniej było takie przekonanie, jak w królewskich rodach, że pierworodny, to ma być syn. Widać jakaś błękitna kropla w żyłach teściowej płynie
Stary 2017-09-04, 16:40   #3605
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Karma !
Ciekawe co teść pomyślał, że go tak pokarało

Płeć tak, ale ona dziś taki rozkrok miała, że i tak lekarz widział, że nie ma pomponów

Wiecie dawniej było takie przekonanie, jak w królewskich rodach, że pierworodny, to ma być syn. Widać jakaś błękitna kropla w żyłach teściowej płynie
Błagam Cię tż mi to tak tłumaczył właśnie że kiedyś to jak było dziecko to każdy liczył na SYNA oh Boże minelo prawie 1000lat ja np. Jestem córeczką tatusia

Stary 2017-09-04, 16:46   #3606
katstan
Raczkowanie

Dziewczyny a jak to jest z toxo? Wyszło mi swieze zakazenie (IGG - IGM+) Ktoś miał taką sytuację? Tak się zestresowałam że aż mnie brzuch rozbolał. A lekarka przyjmie mnie dopiero w piątek

Edytowane przez katstan
Czas edycji: 2017-09-04 o 17:18
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 16:48   #3607
Mecassie
Zakorzenienie

pobrane%20(2).jpg

Stary 2017-09-04, 16:48   #3608
parapet
Zadomowienie

Oj, to jest jeszcze przekonanie pokolenia naszych rodziców. Świeżutka sprawa Na wsi szczególnie było silne, bo pierworodny przejmuje gospodarstwo
Synowie na wsi, to skarb, bo silni, do pracy
Stary 2017-09-04, 17:01   #3609
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Ma za swoje! Wiesz, że o tym dokładnie pomyślałam od razu jak przeczytałam historię...

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 17:22   #3610
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Jestes chyba jednym z niewielu przypadków gdzie faktycznie chodzi o nietolerancje a nie modę. Ludzie cale lata funkcjonowali na glutenie, laktozie i innych i żyją a teraz sie zaczely kombinacje i odnosze wrazenie ze ludzie sami sobie komplikuja życie. Jak nie masz stwierdzonych nietolerancji to po co sobie stwarzac problem? Bo na ten moment to jeszcze jest problem- ani knajp, ani duzego wyboru produktów w sklepach. Ja bym wcale nie byla zdrowsza i nie czula sie lepiej jakbym musiala kazdy skład analizować. Powinnam bo mam alergie pokarmowe ale poki co niczym sie one nie objawiaja więc nie unikam alergenów. Nie moge bankowo tylko jeść grejfrutow i tunczyka puszki w zbyt duzej ilosci

Ja sie witam z rana, mam jeszcze poltorej godziny snu ale pecherz jest swietnym budzikiem. O 9 prenatalne

Asiu ile osób było madrzejszych i wiedzialo lepiej niż ja i lekarze, że u mnie też to moda... nawet teściowa kiedyś mnie " otruła" niby bezglutenowym jedzeniem.
U mnie nietolerancja wyszła bardzo późno- całe lata jadłam gluten i potem cierpiałam np.na ból brzucha, biegunki- nikt tego nie skojarzył z nietolerancją. Matka uważała, że po prostu wymyślam.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Cieszę się z tylu pozytywnych opinii. W sobotę jadę na łowy
Przy okazji- jeśli zglodniejesz, albo zechcesz zjeść obiad- naprawdę polecam ikeową restaurację (nie barek z hot-dogami tylko normalną restaurację) mają naprawdę przyzwoite dania

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Alley, zobaczysz jak po prenatalnych się wreszcie poczujesz w ciąży i tak bardziej pewnie Jakbyś skrzydeł dostała

Ilsa, ja też musze podjechać ze zwolnieniem Mało mi się chce.

Dziś miałam wizytę u swojego doktorka. Następna dopiero za miesiąc
I uwaga, uwaga, u nas córeńka Jeszcze potwierdzą nam to genetyczne, ale pomiędzy nogami pustka, a ujęcie było bardzo dobre i na wprost.

Asiula, czekam na info od ciebie

Tez mi wizaż wywala
Gratulacje córeczki!
Ja się nie mogę doczekać połówkowych żeby zobaczyć płeć

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
jak będę się dobrze czuła to może w styczniu będę pracować, w lutym to już na pewno na zwolnienie pójdę, ale pracy w styczniu nie wykluczyłam jeszcze

no ja miałam prenatalne dokładnie w 13t0, więc wg niektórych to już II trymestr także nie bałam się już powiedzieć, ryzyko jest już naprawdę niewielkie

dokładnie ulga teraz tylko czekanie aż brzuszek zacznie rosnąc i pojawia się ruchy, choć ja wiem, że późno poczuję, bo będę miała łożysko na przedniej ścianie, a ono amortyzuje ruchy

gratuluję dziewczynki

no niestety
a ja się już przyzwyczaiłam i do brzuszka mówię "synuś", "synek", bo oczywiście nie mamy imienia męskiego a TŻ mówi "dzieciątko"
Ja mówię "córcia" i "córuś". Nasz synek mówi "siostra" i w ogóle nie przyjmuje do wiadomości innej możliwości niż siostra. Mąż twardo mówi "synu moj" i nie daje się przekonać, że ja czuję córkę

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 17:24   #3611
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Buhahahaha, u nas za to nadmiar chłopców Nie dogodzisz

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z toxo? Wyszło mi swieze zakazenie (IGG - IGM+) Ktoś miał taką sytuację? Tak się zestresowałam że aż mnie brzuch rozbolał. A lekarka przyjmie mnie dopiero w piątek
Hmmm, będziesz musiała zrobic awidnosc, czyli kiedy dokładnie doszło do zakażenia. Ja miałam w pierwszej ciąży takie przeboje, ale z awidnosci mi wyszło że do zakażenia doszło około 3miesiecy przed zapłodnieniem, a przeciwciała miałam nadal wysokie.
Jeśli faktycznie teraz przechodzisz zakażenie, to będziesz musiała brać tabletki do końca ciąży.
Dobrze by było jakbys jak najszybciej się dostała do swojej gin.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 17:54   #3612
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Dziewczyny próbuje Was nadrabiac, ale powoli mi to idzie
Asiula, parapet - gratuluję udanych wizyt. Bardzo się ciesze że wszystko ok!
Cytat:
U nas podobnie, męski mało które nam się podoba, a jak juz to zajęte w rodzinie
U mnie z imionami niestety identycznie. To będzie ciężka przeprawa.

Moje drogie... Mogę się wyżalic? Ostrzegam, że będzie długo

Starasznie wkurzylam się dzisiaj na moją ginekolog... Może miała słabszy dzień... Do tej pory byłam z niej bardzo zadowolona. Badała wszystko bardzo dokładnie, pokazywała wszystko co i jak, wszystko omawiala. Miałam mieć u niej kolejna wizyte za 2 tygodnie ale wybieramy się z mężem na urlop i chciałam podpytac czy mogę latać samolotem. Standardowo weszlam do gabinetu, odpowiedzialam na pytania odnośnie samopoczucia i pokazalam aktualne wyniki badań. Po zerknieciu na badanie czystości pochwy powiedziała że mam lekko podwyzszone cos tam i zebym kupila sobie lactovaginal.
Potem zapytalam jej jak to jest z lataniem w ciąży. Powiedziala, że linie lotnicze zezwalają ale ona jako ginekolog ma obowiązek mi powiedzieć, że nikt nie zagwarantuje mi że wszystko będzie dobrze. Że jedne kobiety mogą pracować fizycznie całą ciążę i maja 5 dzieci a inne huhają i dmuchają na wszystko i nie mogą donosic nawet jednej ciąży więc ona gwarancji mi nie da że nic się nie stanie i decyzja nalezy do mnie. Trochę mnie zbila ta odpowiedź z tropu... Potem miałam krótkie badanie na fotelu (może minute) i usg. Jak zwykle usg trwa co najmniej 5-10 minut i babka sprawdza wszystko dokladnie i drukuje foto tak teraz trwało 20 sekund. Powiedziala tylko "popatrz, tu jest glowka, tu serduszko, bije ladnie". Koniec usg... Strasznie mnie to zawiodlo... Może przesadzam ale liczyłam że dłużej popatrzę na moja Kruszynke Potem mi powiedziała że skoro wybieram się w ciepłe rejony to od razu przepisze mi antybiotyk, bo mam zwiekszona ilość sluzu podobno i lepiej ogarnąć temat teraz, żeby nie rozwinął się grzybek na wakacjach. Wyszlam z wizyty z mieszanymi uczuciami. Ale najważniejsze było, że wszystko z Malutką ok. Natomiast po powrocie do domu wchodzę na stronę zeby zarezerwować wizyty i weszlam sobie w karte zalecen, zeby spradzić jaki to antybiotyk mi przepisala i nagle szok... w zaleceniach oprocz anttbiotyku widze "polegiwanie, dieta,nawadnianie". Na wizycie nie było o tym mowy!!! Rozumiem nawadnianie, rozumiem że dieta to pewnie ograniczyc słodycze żeby się jakis syfek nie rozwinal ale polegiwanie! Teraz nie mam pojecia co to znaczy. Na wizycie tylko babka zapytala czy dalej pracuje na stanowisku biurowym. powiedziałam że czaly czas Nie proponowala zą

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

ucielo mi post
ciąg dalszy: nie zaproponowala L4... Nic nie mówią żebym więcej odpoczywala albo że coś jest nie tak. I teraz nie wiem co robić... Czy pisac do niej żeby mi wyjasnila co to wedlug niej znaczy czy próbować się umówić na kolejną wizytę w tym tygodniu i wyjaśnić z nią to osobiście. Zastanawiam się też czy ona tego polegieania nie wpisala żeby mieć zabezpieczenie jakbym poleciala samolotem i coś by się stało - tym bardziej że zawsze mi drukowala tą karte z zaleceniami a tym razem nie wydrukowala... Wkrecam sobie ze liczyła na to ze tego nie zobaczę. Nie wiem co o tym myśleć... Chyba za bardzo kombinuje... Pomocy!

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
No wlasnie, zapomnialam o focie dostalam w ogole ogromny plik ze zdjęciami, jest ich chyba ze 20- tez tak dostalyscie? Od calej sylwetki po samą buźkę

Proszę, oto moj synuś
Załącznik 7220791

Jaki cudowny!
Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Świetna robota!! Czekamy na efekty. Pieczarkowa krem bym zjadła, u mnie dziś hit mojej ciąży - ogórkowa 😄

Też dziś robie ogórkowa!
Cytat:

Co za zołza... Nie przejmuj sie... Jak zobaczy Twoja córeczkę to zmiekna jej kolana...
Cytat:
Hehehe rewelacja!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 18:16   #3613
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie rozumiem takich ludzi, obrzydliwe gadanie.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 18:28   #3614
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ja w pracy powiedziałam od razu jak tylko miałam potwierdzenie od lekarki. Ale ze względu na charakter pracy musiałam. A dziś mam pierwszy dzień jeszcze nieoficjalnego zwolnienia.

Dziewczyny, czy Wy się już rozglądacie za osprzętem dla dzidziusia? Wg mnie to jeszcze trochę czasu zostało, ale Małż to już wózki, łóżeczka itd ogląda i linkami mnie zarzuca

kasia6713 nie przejmuj się. My też jeszcze nie. A o bąblu na razie mówimy Dot
Lunak ja szukam łóżeczka bo kupię używane (materac nowy) uważam, że to tylko trochę drewna- jak sie umyje to nie będzie mieć znaczenia, przy 1 dziecku miałam używane i odsprzedałam dalej. Teraz też zamierzam na łóżeczko wydać max 100pln. Ale drugą stowke szykuję na materacyk.

Co do wózka- mam mieszane uczucia..rozsadek podpowiada, żeby kupić używany przynajmniej ten pierwszy czyli gondolę bo tego się mało używa...ale same wiecie jak to jest, czasem jak cos wpadnie w oko, to nie ma że portfel boli, kupię i już! Zobaczymy na co nas będzie stać.
Na pewno spacerówkę będę kupować nową i na 95%cybex bo miałam dla pierwszego dziecka i się sprawdziła doskonale.

"Łupinkę" dostaniemy od znajomych lub odkupimy od nich( znaczy kupimy ich dzieciom coś albo damy nasz "starszy" fotelik na wymianę).

Akcesoria typu laktator i leżaczek bujaczek- dostanę od koleżanki, więc nie szukam nawet.

A ubranka- już kiedyś pisałam- zamierzam się obkupić w secondhandach jak tylko będę znała płeć (u teściowej w mieście jest istne zagłębie ciuchlandów- przy okazji wizyt coś na pewno kupię).

Czekam do badań połówkowych na określenie płci i wtedy zaczynam szaleć.

Na razie wstrzymuje mnie brak kasy na koncie i podsumowanie ile wydam na mojego zerówkowicza (Ze 2.000pln w tym miesiącu na niego wydam)

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2017-09-04, 18:30   #3615
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Wróciłam z wizyty wszystko jest ok. Mały tak się kręcił że ciężko było usłyszeć serduszko. No i moja ginka potwierdziła że chłopak więc u nas już raczej pewne na 100%. Tylko okazało się ze od ostatniego ważenia schudłam i trochę ją to zaniepokoiło. A mi się cały czas wydawało że jem więcej niż przed ciążą.

Następna wizyta 25.09

Edytowane przez Lenka_007
Czas edycji: 2017-09-04 o 18:31
Lenka_007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 18:30   #3616
lelowa
Zakorzenienie

Lenka super, ze z dzidzia ok!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 18:38   #3617
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Dzien dobry, ale pogoda, jacys wszyscy w pracy nerwowi. Pojawily sie tez pierwsze zarty o sniegu, w zwiazku z czym zaczelam dzien od zamowienia corce ocieplanych spodni wodoodpornych i kurtki... Mam nadzieje, ze szybko przyjda, bo oni w tym przedszkolu w kazda pogode wychodza, codziennie...
:
Cudowne przedszkole też bym chciała, żeby moje młode codziennie wychodziło. U nas w drugą stronę- nawet jak przy 27 stopniach zaczęło dżdżyć to dzieci nie puścili na dwór

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja miałam być Pawłem
Ja Łukaszem

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
la'Mbria a ja mam w lodówce prawie cały słoiczek pesto, który babcia przywiozła mi z wycieczki do Włoch... Lubię bardzo makaron z kurczakiem i pesto ale w ciąży jakoś to nie ten smak. Gdybym mogła to bym się podzieliła
Kochana taka babcia. Ja już dziś zrobiłam furę pesto (sos z Lidla jest bg) i sama zjadłam. Syn stwierdził, że to coś wygląda jak kupa i śmierdzi...i on nie zje. Milusio...wiecej dla mnie

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Pierwszy raz słyszę taki przesąd
Też sie z tym nie spotkałam

Stary 2017-09-04, 18:39   #3618
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty wszystko jest ok. Mały tak się kręcił że ciężko było usłyszeć serduszko. No i moja ginka potwierdziła że chłopak więc u nas już raczej pewne na 100%. Tylko okazało się ze od ostatniego ważenia schudłam i trochę ją to zaniepokoiło. A mi się cały czas wydawało że jem więcej niż przed ciążą.

Następna wizyta 25.09
Super! Gratulacje!

Stary 2017-09-04, 18:45   #3619
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Asiula, parapet - gratuluję udanych wizyt. Bardzo się ciesze że wszystko ok!

U mnie z imionami niestety identycznie. To będzie ciężka przeprawa.

Starasznie wkurzylam się dzisiaj na moją ginekolog... Może miała słabszy dzień... Do tej pory byłam z niej bardzo zadowolona. Badała wszystko bardzo dokładnie, pokazywała wszystko co i jak, wszystko omawiala. Miałam mieć u niej kolejna wizyte za 2 tygodnie ale wybieramy się z mężem na urlop i chciałam podpytac czy mogę latać samolotem. Standardowo weszlam do gabinetu, odpowiedzialam na pytania odnośnie samopoczucia i pokazalam aktualne wyniki badań. Po zerknieciu na badanie czystości pochwy powiedziała że mam lekko podwyzszone cos tam i zebym kupila sobie lactovaginal.
Potem zapytalam jej jak to jest z lataniem w ciąży. Powiedziala, że linie lotnicze zezwalają ale ona jako ginekolog ma obowiązek mi powiedzieć, że nikt nie zagwarantuje mi że wszystko będzie dobrze. Że jedne kobiety mogą pracować fizycznie całą ciążę i maja 5 dzieci a inne huhają i dmuchają na wszystko i nie mogą donosic nawet jednej ciąży więc ona gwarancji mi nie da że nic się nie stanie i decyzja nalezy do mnie. Trochę mnie zbila ta odpowiedź z tropu... Potem miałam krótkie badanie na fotelu (może minute) i usg. Jak zwykle usg trwa co najmniej 5-10 minut i babka sprawdza wszystko dokladnie i drukuje foto tak teraz trwało 20 sekund. Powiedziala tylko "popatrz, tu jest glowka, tu serduszko, bije ladnie". Koniec usg... Strasznie mnie to zawiodlo... Może przesadzam ale liczyłam że dłużej popatrzę na moja Kruszynke Potem mi powiedziała że skoro wybieram się w ciepłe rejony to od razu przepisze mi antybiotyk, bo mam zwiekszona ilość sluzu podobno i lepiej ogarnąć temat teraz, żeby nie rozwinął się grzybek na wakacjach. Wyszlam z wizyty z mieszanymi uczuciami. Ale najważniejsze było, że wszystko z Malutką ok. Natomiast po powrocie do domu wchodzę na stronę zeby zarezerwować wizyty i weszlam sobie w karte zalecen, zeby spradzić jaki to antybiotyk mi przepisala i nagle szok... w zaleceniach oprocz anttbiotyku widze "polegiwanie, dieta,nawadnianie". Na wizycie nie było o tym mowy!!! Rozumiem nawadnianie, rozumiem że dieta to pewnie ograniczyc słodycze żeby się jakis syfek nie rozwinal ale polegiwanie! Teraz nie mam pojecia co to znaczy. Na wizycie tylko babka zapytala czy dalej pracuje na stanowisku biurowym. powiedziałam że czaly czas Nie proponowala zą

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

ucielo mi post
ciąg dalszy: nie zaproponowala L4... Nic nie mówią żebym więcej odpoczywala albo że coś jest nie tak. I teraz nie wiem co robić... Czy pisac do niej żeby mi wyjasnila co to wedlug niej znaczy czy próbować się umówić na kolejną wizytę w tym tygodniu i wyjaśnić z nią to osobiście. Zastanawiam się też czy ona tego polegieania nie wpisala żeby mieć zabezpieczenie jakbym poleciala samolotem i coś by się stało - tym bardziej że zawsze mi drukowala tą karte z zaleceniami a tym razem nie wydrukowala... Wkrecam sobie ze liczyła na to ze tego nie zobaczę. Nie wiem co o tym myśleć... Chyba za bardzo kombinuje... Pomocy!

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Jaki cudowny!

Też dziś robie ogórkowa!

Co za zołza... Nie przejmuj sie... Jak zobaczy Twoja córeczkę to zmiekna jej kolana...

Hehehe rewelacja!

Wiesz co, mialam podobną sytuację na ostatniej wizycie. Poprzednio jak mowilam ze wyjezdzam to lekarka mowila ze spoko, dobrze ze do cywilizacji i w miare blisko a na ostatniej wizycie powiedziala ze mam odpoczywac i sie oszczędzać i z tym wyjazdem to tak ostrożnie skoro plamilam. Tez mnie zbila z tropu bo wczesniej powiedziala ze jak najbardziej moge jechać. No trudno, zaplacilam juz za noclegi i nie odzyskalabym kasy a tez nie jadę sama. Ja czuje sie dobrze, od wizyty na ip (miesiac temu) nie dzieje sie absolutnie nic a tamte plamienia to wiadomo czym byly spowodowane. Z dzieckiem i ze mna wszystko jest ok a nie jade na trekking czy w jakies trudne warunki. Bede funkcjonowac tak jak w domu bo nawet klimatu nie zmieniam, nie planuje dlugich wycieczek i intensywnego zwiedzania. Wiec czy bede tu czy tam to jak ma sie cos stac to sie stanie. Zreszta co ma sie stać... najgorszy etap za mną

Moze napisala ci tak z automatu bo mysle ze gdyby były przeciwwskazania do podróży to by ci o tym powiedziała, tym bardziej ze rozmawialyscie o wyjeździe. Moze chodzilo jej o to zebys na wyjezdzie sie oszczedzala a nie szalała

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 18:49   #3620
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
:Hi:
Miałam zacytowane i mi się usunęło przez przypadek

Dziewczyny gratulacje córeczki i synka ja po wczoraj jestem mega poirytowana ale o tym później...

Zacznijmy od tego że obudzil mnie telefon teściowej slowami:
Wstawaj, jedź do nas do domu weź paszporty i przyjdź na lotnisko natychmiast

Po pierwsze ja nie mam auta bo mąż jeździ nim do pracy, po drugie nie mam nawet 2zl po trzecie na lotnisko jest 70km !!!
Okazało się ze teść ma nieważny dowód i nie może lecieć na wczasy ja wstalam w ciagu minuty nawet sie nie mylam tylko zęby jeszcze z pasty się ubrudzilam.. nie mialam na taxi to poprosilam brata czy ma czas powiedział ze srednio ale jak wytlumaczylam sytuacje to się zgodzil. Podjechalismy pod blok 8:50 (o 10:00 wylot) i niestety klucze które ja miałam nie pasowały do ich drzwi. No czyli po ptokach. Ale teściowa zaplakana czy możemy po niego przyjechać no pojechalismy... no i z rana takie sytuacje.

O jeżu ile nerwów!

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
W tej oficjalnej informacji podobno było że księżna "cierpi na niepowściągliwe wymioty ciężarnych" no a te dolegliwości najczęściej w tym okresie się nasilają i może stąd te spekulacje.
Jakby co ja się nie zgadzam na przyjęcie jej do klubu ja człowieka nie znam. ()
Niepowściągliwe

Stary 2017-09-04, 19:04   #3621
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Wiesz co, mialam podobną sytuację na ostatniej wizycie. Poprzednio jak mowilam ze wyjezdzam to lekarka mowila ze spoko, dobrze ze do cywilizacji i w miare blisko a na ostatniej wizycie powiedziala ze mam odpoczywac i sie oszczędzać i z tym wyjazdem to tak ostrożnie skoro plamilam. Tez mnie zbila z tropu bo wczesniej powiedziala ze jak najbardziej moge jechać. No trudno, zaplacilam juz za noclegi i nie odzyskalabym kasy a tez nie jadę sama. Ja czuje sie dobrze, od wizyty na ip (miesiac temu) nie dzieje sie absolutnie nic a tamte plamienia to wiadomo czym byly spowodowane. Z dzieckiem i ze mna wszystko jest ok a nie jade na trekking czy w jakies trudne warunki. Bede funkcjonowac tak jak w domu bo nawet klimatu nie zmieniam, nie planuje dlugich wycieczek i intensywnego zwiedzania. Wiec czy bede tu czy tam to jak ma sie cos stac to sie stanie. Zreszta co ma sie stać... najgorszy etap za mną

Moze napisala ci tak z automatu bo mysle ze gdyby były przeciwwskazania do podróży to by ci o tym powiedziała, tym bardziej ze rozmawialyscie o wyjeździe. Moze chodzilo jej o to zebys na wyjezdzie sie oszczedzala a nie szalała

Dzięki Asia! Trochę mnie uspokoilas
Też mi się wydaje że może trochę przesadzam... Czułam się tak dobrze po prenatalnych. Wiedziałam że wszystko będzie dobrze i chcielismy wykorzystać ostatnie wakacje we dwoje, bo skoro mała urodzi się w marcu to za rok pewnie poza Polskę nie wyjedziemy. Ja ogólnie myślałam o południu Włoch. Znaleźliśmy nawet loty i hotel. Mieliśmy rezerwować po dzisiejszej wizycie. Ale teraz zastanawiam się nad Balatonem i żeby podjechać samochodem. Dodatkowo na pazdziernik mamy oplacone bilety ze znajomymi na wyjazd do Hiszpanii. Z tym że do tej pory będę mieć jeszcze 1 wizyte wiec wtedy jeszcze raz podpytam czy widzi jakieś przeciwwskazania. Może będzie inaczej to wyglądać

Stary 2017-09-04, 19:08   #3622
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

Po pierwsze super że widziałaś Kruszynke

A co do ginekologa to ciężko ocenić czemu tak się zachowała i tak krótkie usg zrobiła ale mysle ze mozesz do niej po prostu przedzwonic co to znacza te zalecenia, mysle ze kolejna wizyta raczej jest nie potrzebna skoro przez tel moze Ci tez to powiedziec

Cytat:
Super ile dzidzia ma już cm?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:12   #3623
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

Następna wizyta 25.09
Może miałaś mniej warstw na sobie ? Bo mnie np. ważą w ciuchach

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:14   #3624
_Selina_
Zakorzenienie

Przepraszam, nie nadrobię dzisiejszych postów.
Meldujemy się po badaniach.
Wydaje nam się, że między głową, a tułowiem jest rączka.
Wasze zdjęcia są o wiele wyraźniejsze
Teoretycznie na ten moment jest lepiej, więc dalej dbamy o siebie
.1504545166834.jpg

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:17   #3625
Mecassie
Zakorzenienie

Gratuluję kolejnych wizyt

Juana zadzwoń może do lekarki o co chodzi z tym polegiwaniem...? Może wpisała tak bo stwierdziła ze na wakacjach będziesz odpoczywać czy cos ?

Stary 2017-09-04, 19:18   #3626
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Nie rozumiem takich ludzi, obrzydliwe gadanie.
Ja uważam, że takim typom nie dogodzisz. Będzie syn to czemu taki i taki a czemu tak na imię a to...a tamto...zawsze znajdzie sobie pretekst żeby się przyczepić albo pogadać.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:

Następna wizyta 25.09
Super wieści

Stary 2017-09-04, 19:20   #3627
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Ja uważam, że takim typom nie dogodzisz. Będzie syn to czemu taki i taki a czemu tak na imię a to...a tamto...zawsze znajdzie sobie pretekst żeby się przyczepić albo pogadać.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Super wieści

Moim zdaniem jako teściowa powinna tylko przyjść pogratulować córki mimo że w głębi duszy nawet się nie cieszy ale nie kurde ciezarnej gadać takie coś po co mi o tym mówi ?

Stary 2017-09-04, 19:20   #3628
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Kasia szczerze nie wiem. Nie dostałam dzisiaj żadnego zdjęcia. Wiem tylko z jaką prędkością biło serduszko. Ponad tydzień temu mały miał 6,6 cm.

Ilsa no właśnie dzisiaj miałam więcej bo ostatnio byłam w letniej sukience a dzisiaj nawet sweter na sobie miałam przy ważeniu.
Stary 2017-09-04, 19:25   #3629
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Dzięki za odpowiedź

Po pierwsze super że widziałaś Kruszynke

A co do ginekologa to ciężko ocenić czemu tak się zachowała i tak krótkie usg zrobiła ale mysle ze mozesz do niej po prostu przedzwonic co to znacza te zalecenia, mysle ze kolejna wizyta raczej jest nie potrzebna skoro przez tel moze Ci tez to powiedziec

Super ile dzidzia ma już cm?
Właśnie nie mam jej telefonu ale wszystkie wyniki są na platformie i ona tez przez platformę oodpowiada. Zaraz napisze pytanie o to polegiwanie. Mam nadzieje, że odpowie jutro... Kurcze do tej pory byłam z niej bardzo zadowolona (jest z luxmedu), a teraz zaczynam się zastanawiać nad poszukaniem dodatkowo prywatnego lekarza. Poczekam co odpowie
Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie nadrobię dzisiejszych postów.
Meldujemy się po badaniach.
Wydaje nam się, że między głową, a tułowiem jest rączka.
Wasze zdjęcia są o wiele wyraźniejsze
Teoretycznie na ten moment jest lepiej, więc dalej dbamy o siebie
.Załącznik 7221001

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Ooooo ekstra! coraz więcej Kruszynek na forum. Uwielbiam Wasze zdjęcia!
Cytat:
Moim zdaniem jako teściowa powinna tylko przyjść pogratulować córki mimo że w głębi duszy nawet się nie cieszy ale nie kurde ciezarnej gadać takie coś po co mi o tym mówi ?

A czy tesciowa ma córkę? Może w taki sposob przejawia zazdrość o córeczkę, która zawsze chciała mieć a nie wyszło

Stary 2017-09-04, 19:25   #3630
Mecassie
Zakorzenienie

Moja apka mówi że mogę już czuć pierwsze ruchy nic nie czuje a za dwa dni 16tydzień :brawo:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości