|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Ja mam z medeli te nakładki . Ciężko mi je ocenić , bo chyba przez nakładki miałam problemy z kp , ale to nie pewne , bo równie dobrze mogło się okazać że bez nakładek w ogóle bym nie karmiła . Ogółem jak dacie radę to karmcie bez, nakładki są strasznie uciążliwe na dłuższą metę . U mnie był problem , że bez nie chciał złapać .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
Oooo w końcu czuję pierwszą czkawkę 😁 w poprzedniej ciąży mała miała nawet kilka razy dziennie a ta nic do tej pory ☺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Ja nakładki miałam ale nie używałam. Piersi się muszą przyzwyczaić i tak i tak. A mi okropnie przeszkadzały w nauce karmienia i po szpitalu poszły do kosza. Poza tym to takie dziwne dla mnie było. Zamiast czuć mamę to dziecko czuje jakiś sylikon... 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
|
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje , widac wizyty ok.
![]() Ja mam jakies mocne te bole okresowe i od pol godziny sa co 10 minut. Boli mnie troche krzyz i mnie mdli. Mam nadzieje ze jeszcze nie rodze. Wzielam spazmoline i leze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
Ja też już po wizycie.
Szyja się lekko skróciła ale nie ma powodów do paniki, gbs pobrany tylko musiałam mu sama o tym przypomnieć. ![]() Gin chciałby mnie już widzieć na oddziale ze względu na mniejsze dziecko i historie poprzedniej ciąży.Mam jutro przyjść na usg jak wyjdą złe przepływy to zostaje na pc do końca już a jak wszystko będzie ok.to kolejna wizyta za dwa tygodnie. Także dalej muszę żyć w stresie.
|
#1476 |
|
nibyżona
|
Super że wszystkie wizyty udane
![]() Wrzucam bryke, Tz chciał odpakowac ![]() ![]()
|
#1477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie że wizyty udane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję wizyt ☺ Cherry, super bryka 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Fajny wózek, my mieliśmy Adamexa Barlette ale spacerówka mnie wkurzała i sprzedałam .Teraz mamy x-landera x-cite muszę tylko dokupić gondolę chociaż trochę mi się znudził i najchętniej wymieniłabym go na jakiegoś Joolza.
![]() Cherry_Muffin dopiszesz mnie na pierwszą stronę ? Ewelina 28 lat tp. 04.10.- dziewczynka
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2017-09-04 o 17:44 |
|
|
|
#1480 |
|
Rozeznanie
|
Nagle odstawiłam luteine, brałam dwa razy dziennie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cherryyyyyy z mąki kokosowej, zapodaj przepis! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Dominikowa, Holly, dobrze,że dobre wieści. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cherry piękny wózek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
Cherry świetny wózek!
Dziewczyny, gratuluję wizyt! 😘 |
|
|
|
#1482 |
|
nibyżona
|
Dzieki
![]() Libra wyślij mi proszę to na pw, bo komputer odpale jak już jutro ![]() Buzn - tak samo jak normalne gofry, po prostu użyje kokosowej moja koleżanka tak robi, a ta mąka ma najmniejsze ig z tego co pamiętam więc małe wyrzuty sumienia ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- O wrzucam na zdrowe gofry od koleżanki dwa sprawdzone przepisy: Owsiane - http://pannaannabiega.pl/przepisy/pr...gofry-owsiane/ Mąka kokosowa - http://pannaannabiega.pl/przepisy/be...aki-kokosowej/
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt !
Cytat:
Cytat:
Zamawiałyscie kocyki minky na allegro ? Możecie polecić któregoś sprzedawcę ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję że coś się wcześniej zacznie dziać albo sami zaczną wywoływać tak jak w pierwszej ciąży bo nie wytrzymam tyle w zamknięciu i przede wszystkim bez synka .
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
Kate ja zamawiałam 2x minky od hubiego, jest bardzo ok, po praniu nic się nie stało, ale nie mam porównania z innymi 😊
|
|
|
|
#1487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cherry super wozek
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Rozeznanie
|
Cherry wozeczek mega!!!
![]() My robimy pokoik. Jak sie uporamy to wrzuce zdj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
LittleHope uwazaj bo jestes na "L"
Holly Ty tez uwazaj bo masz dwa L w srodku ktore sa tak samo silne jak L na przodzie😀😀 Gratuluje wizyt! Trzymam kciuki za kolejne! Ja wizytuje w czwartek. Dzisiaj sprawdzalam szyjke. Jest miekka i wygieta, dotykalam juz glowke wiec czuje ze malo z niej zostalo. W czwartek dowiem sie co ze mna, jak tam moja blizna bo strasznie mnie boli jak chodze. Jutro nie wstaje z lozka. Kate czym sie stresuje? Zlobkiem czy porodem? Zlobkiem nieeee😀😀😜 porodem tez nie, ale wiem ze po bedzie mnie strasznie wszystko piz.galo przez dwa tygodnie. Jednak kolejne ciecie to juz nie przelewki😜 |
|
|
|
#1490 |
|
Wtajemniczenie
|
Lotso dotykałaś główki? Ojej chyba bym zemdlała 😱😱
|
|
|
|
#1491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za troske, 35 tydz mam
na szcescie przeszło ale ponad godzine tak regularnych i mocnych to jeszcze nie mialam skurczy. Tylko brzuch zostal twardy.A mezu zamiast mnie pocieszyc jak wrocil to jeszcze opierdziel dostalam , ze wychodzi mycie okien i chodzenie z drabina po calym domu.. Lotso, jeszcze aby 2 tyg i moze sie rodzic ![]() Jak juz glowke zmacalas to moze byc u Cb lada dzien ![]() Ja szylam minky od sprzedawcy martulka_84 i moge smialo polecic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak wlozylam gleboko palucha a mam krotkie paluszki - reka prawie jak u mojego pieciolatka😀😀😀😀to czulam juz glowke.z drugim w 38tyg tez czyli tu 2.5tyg do tylu. W tym 38 mialam rozwarcie na opuszek. Tu niby wyczulam jakby rozwarcie ale w koncu nie bylam pewna czy to juz rozwarcie czy koncowka wygietej miekkiej szyjki.no ale szyjki jako takiej typowej szyjki juz nie wyczulam a balam sie szperac zeby nie rozbudzic skurczy. Pomacalam glowke upewnilam sie ze to moja kruszynka i na pewno na 1 000 000% wiec te moje 2tyg to taki maksymalny czas. Juz chyba sie doczekac nie moge😜😜😍😍😍😍moglabym juz urodzic w ten piatek.bo maz zapamietalby date 8.9.2017 czyli 8+9=17 niezle co???😀😀😀on tylko dzieki moim skojarzeniom zapamietuje jakiekolwiek daty 😀😀😀
|
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję udanych wizyt!
LittleHope dobrze, że już lepiej. Ja takie napady mam ale lekarz twierdzi, że jak przechodzi to macica się przygotowuje. Jak mnie mocno boli to pod prysznic ciepły i powinno być lepiej, jeśli nie to na szpital, bo może się coś zaczynać Lotso, ja wczoraj badałam szyjke i stwierdzam, ze niepotrzebnie bo teraz się stresuję jutrzejszą wizytą, że na oddział będzie mnie chciał wpakować a tu tż niesprawny w domu... Szyjka pięknie ułożona jak do porodu i może ma 1-1,5cm. Ale mała naciskała strasznie głową więc może wewnętrznie dłuższa. Aż się boję wizyty. Gdzie główkę czułaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1496 |
|
Wtajemniczenie
|
Te kocyki minki to takie grubsze czy cienkie?
Zakochałam sie w panelowych z cottonbear ale kurcze z prz r sylka prawie stowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1497 |
|
Rozeznanie
|
Lotso nie mów że kolejne cięcie boli bardziej
|
|
|
#1498 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja cały dzień przymulona. Moje dziecko w weekend odmówiło drzemki i, mimo że mąż się głównie małym zajmował, to mnie to wykończyło. Jestem niewyspana, a spanie w dzień mi nie wychodzi, bo się przewalam godzinę na łóżku i tak to się kończy :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1499 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ja dziś byłam u endokrynologa. Pytam go czy ma jakieś przeciwwskazania do porodu naturalnego i niestety okazało sie że ma..... powiedział że w moim przypadku jest za cesarską boi się żebym nie dostała tężyczki podczas operacji, która z kolei może prowadzić do hiperwentylacji.....
Pierwszą córkę urodziłam naturalnie i teraz też chciałam sn. Za tydzień wizyta i ginekologa zobaczymy co i jak. |
|
|
|
#1500 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Witam się po wizycie! Moja kruszynka waży już prawie 2 kg LittleHope Czytalam o twoich skurczach, dobrze, że się wyciszyły! Lotso chyba nie chcialabym dotykac glowki mojego dziecka, troche mnie to przeraza GaTTa Zobaczysz co Ci powie gin, nie stresuj się na razie
Edytowane przez goslawka Czas edycji: 2017-09-04 o 21:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

średnio mi się to wszystko podoba..
Jeszcze 2,5 tygodnia i po sprawie