|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Madziek dzięki. Dziś byliśmy rozwiązać umowę z obecną tv. Pan się pyta z ciekawości o powód, na co mąż " bo żona chce nagrywać sobie seriale" buahaha.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka - zawsze to jakiś powód
![]() A powiem Wam, że nie mogłam się oprzeć i polazłam do przedszkola, zobaczyć, jak sobie dziewczyny dają radę w pierwszym dniu. Szczególnie te w "maluszkach" I nawet nie było źle z tego co widziałam - tzn. gorzej rano, ale jak byłam koło 13, to ani jedno nie płakało! Niektóre trochę smutne i dopytywały o rodziców, ale dzielne, bawiły się i wrzasków słychać nie było. Uwielbiam "maluchy" - pierwszy miesiąc jest meeeega ciężki, wiele nauczycielek przedszkola boi się tej najmłodszej grupy i uciekają jak mogą, też się kiedyś bałam. Ale to tak niesamowicie wdzięczna grupa wiekowa, że szok! Trzeba tylko przetrwać pierwsze tygodnie, potem już z górki Aaa, no i na szczęście jest zatrudniona nowa nauczycielka na zastępstwo za mnie, koleżanki się cieszą ![]() A tak przy okazji wszystkim naszym forumowym przedszkolakom życzę udanego roku (przed)szkolnego!
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek to super, że dzieciaczki tak dobrze sobie radzą. Ja 5 lat pracowałam w zerówce. Ale w szkole. Potem dostałam klasy 1-3. I niestety klasy nie doprowadziłam do końca, bo musiałam ich teraz w 3 klasie oddać.
Mam tort, Maję odebrałam z przedszkola. A maz siedzi na zebraniu. Czekam aż się skończy i jedziemy do rodziców . Ale będą mieli niespodziankę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Asik, gratulacje! Super, ze szybko i (relatywnie) latwo poszlo.
Powiem wam, ze po sn to sie jednak blyskawicznie wraca do formy, zwlaszcza we wlasnym domu. W szpitalu pod prysznicem bylam 3h po porodzie, teraz to juz w ogole normalnie wszedzie chodze. Zostawilismy znow nasze dziecie na 2h z pielegniarka i poszlam z mezem i kolezanka na szybki lunch do knajpy. Wieczorem ide na kawe z kolejna kolezanka. Jutro jedziemy do ambasady zlozyc wniosek o paszport. Co najdziwniejsze to zniknal mi praktycznie brzuch- wygladam jakbym sie po prostu wiecej najadla. Moje problemy z karmieniem powoli mijaja- tzn. dziecko je coraz wiecej ode mnie, a coraz mniej Nutrilonu, a piersi na szczescie nie wybuchly. Pomoglo bardzo czeste sciaganie pokarmu, choc bylo to frustrujace (plakac mi sie chialo jak po 20 minutach mialam 5 ml) i nieco bolesne. Za to nasza pielegniarka chyba bardzo lubi u nas pracowac- ma tak malo zajecia (moj maz jest caly czas w domu, wzial urlop), bo wynegocjowala z ubezpieczycielem aby przyslugiwaly mi jeszcze dodatkowe 2 dni jej opieki. Pani pomaga karmic, uczy nas przebierac, kapac, obcinac paznokcie itd., rowniez sprzata mieszkanie, ale gdy Eliza spi to po prostu czyta sobie cos w komorce
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka wow ale wy macie. Dlugo ona u was siedzi?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
Ile ubranek dla dzidziusia bierzecie do szpitala? U mnie niestety nic nie dają. Dzisiaj widziałam jak przyjmowali 2 babki do porodu i każda z nich miała 2 wielkie torby. Nie wiem co one tam napakowały
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka ja biorę 3 zestawy ubrań i tyle. Jak coś to mąż dowiezie. Spokojnie. Ja też miałam dwie torby przy Mai, a teraz tylko jedna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Mąż napisał, że zebranie zbliża się ku końcowi. Trwa już ponad 1,5 godziny . To nawet ja takich długich nie prowadzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro biorę się za pakowanie. Aż 1,5 godz? Strasznie długo. |
|
|
|
|
#3909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja biorę taka torbę jak na dwu tygodniowe wakacje 3 komplety śpiochy, body z długim rękawem,body z krótkim rękawem,spodenki i skarpetki. I czwarty zestaw na wyjście. Mój szpital wszystko zapewnia ale ja wole mieć swoje wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3910 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A my dzisiaj cały dzień z brzuszkiem walczymy. Co Hanulka uśnie to skurcze ją budzą. Zmęczona biedna totalnie. Mam nadzieję że może w nocy pośpi, bo serce mi pęknie.
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka - fajnie z tą niespodzianką
A zebranie rzeczywiście dłuuuugie - może wybierają do rady rodziców i nikt się nie chce zgłosić? Agnieszka - to niezłe luksusy macie z tą położną No i super, że tak szybko wracasz do formy!Migotka - ja biorę trzy zestawy, takie są wytyczne ze szpitala. Przy czym oni uważają za jeden zestaw: body z długim rękawem+pajac lub body z długim rękawem+kaftanik+śpiochy/półśpiochy. Do tego czapeczki, skarpetki i niedrapki. Maluchna - super, że masz wsparcie sąsiadów
|
#3912 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie spakowałam jeszcze inaczej.Jesli zdarzy się tak ze będę musiała pojechać taxi do porodu to mam torbę lekką żeby nie dźwigać.A w niej same najpotrzebniejsze rzeczy typu koszula,podklady,klapki itd.Zestaw pierwszego ubranka dla dzidzi mam normalnie w reklamówce.Do torby sie nie zmieściło.Zreszta nie chce żeby mi polozna grzebala a tak ma wszystko co trzeba.Maz w międzyczasie dojedzie i ma w drugiej reklamówce spakowana resztę czyli wiecej ubranek,drugie opakowanie podkladow,paczke pampersów maść,wkladki laktacyjne,koszule na zmianę itd.Jeśli się zacznie a on będzie akurat w domu to oczywiście bierzemy wszystko odrazu.Postanowilam tak zrobic bo blad zrobiłam idąc do szpitala.Napakowałam torbę a niestety położna nie pomogła mi..I sama jak tachałam ledwo zipiąc ze skracająca szyjką.Spokojnie mogłam wziac tylko co potrzebne a mąż by dowiózł resztę wracając z delegacji.
|
|
|
|
#3913 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Nie wiem czy po takim czasie wypada pisać, no ale cóż, mam usprawiedliwienie ;p nawinęło mi się nagle tyle rzeczy, przeprowadzka, sprawy rodzinne, problemy zdrowotne. No ale teraz jest ok, więc sobie pozwoliłam Was ponadrabiać. I tak na marginesie (bo na 100% mnie nie pamiętacie
) to pisałam z miesiąc temu aż jeden raz ;p więc przypomnę trochę - mam termin na 13 września, ale teoretycznie idę do szpitala w tę środę. Teoretycznie, bo moja ginekolog jest już drugi tydzień na zwolnieniu i nie mam skierowania. Mam jednak zaświadczenie od ortopedy i wypis po poprzedniej cesarce, więc oby to wystarczyło. Będę rodziła przez cc, bo mam w kręgosłupie pręty i poród sn mógłby mnie nawet sparaliżować, więc nie mam zamiaru nawet próbować. I to będzie drugi poród, mam już dwuletnią córkę, Zosię. Z takich rzeczy o których wcześniej pisałyście - karmić piersią mam zamiar maksymalnie miesiąc, muszę wrócić szybko do leków, których podczas karmienia brać nie można, więc może polecicie mi jakieś butelki? Na razie mam w domu tommee tippee closer to nature tę antykolkową, zobaczymy jak to z nią będzie. Ach no i gratuluję wszystkim rozpakowanym! Z jednej strony zazdroszczę, bo bardzo nie mogę się doczekać, aż wyprzytulam moją Tosię, a z drugiej to niemożliwie się boję jak to będzie z noworodkiem i dwulatką. I ośmiolatką jeszcze, bo jestem opiekunem prawnym mojej siostry. :P |
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Ladybird! Zosia i Tosia
super! Wydaje mi się, ze różnica wieku idealna poradzimy sobie! U mnie będzie 3 lata. Naczytałam się o butelkach i kupiłam laktator lovi, butelkę lovi (syn pił tylko z tej jak juz musiał) i chicco natural feeling. A Zosię też rodziłas z tymi prętami? Czy to wpłynie na Twoją regenerację po cc? Powodzenia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
Hej, gratulacje dla nowych mamuś!jak ja Wam zazdroszczę, ze macie już swoje dzieciaczki przy sobie
![]() Ladybird-między moimi dziewczynkami będzie tylko 17 miesięcy i tez się boję, bo może być niezła jazda ale co to dla nas![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ania_mala Czas edycji: 2017-09-04 o 19:58 |
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
asik - ogromne gratulacje! Zdrówka dla Was
Dziewczyny, ale macie brzuszki agnieszka - super że tak szybko dochodzisz do siebie! Ściągasz mleko laktatorem na Twoje wyjścia? Ja wszędzie chodzę z małą, robie to chętnie, nie mam potrzeby jej zostawiać, ale chyba czasami dla jej dobra lepiej zostawić ją w domu z mamą niż ciagać tym autem - np. tak jak dziś, musiala jechac ze mną do urzędu 60 km żeby nadać jej imie, mama jechała ze mną żebyw aucie ją przypilnować ![]() A więc od dziś jest oficjalnie Zosia Agnieszka Z. madziek - kącik rewelacja. jak patrzę (teraz już z doświadczenia) dałabym się pokroić za taki fotel do karmienia. Przy drugim dziecku ba pewno kupię Dzisiak chyba przegrzalam małą, miała już 37,4 stopnia. Zdjęłam kocyk i ma teraz 36,7. Ja się dzisiaj poce strasznie i mi potem zimno jak wychodzę, i otulam ją coraz bardziej.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Maluchna mam nadzieję, że szybko jej to przejdzie. Dobrze, że masz takiego sąsiada.
Madziek hehe też zawsze tak straszę rodziców. Mąż wrócił z zebrania i mówi: " witaj skarbnika- wybrali mnie" haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I taki sobie wymyśliłam, stwierdziłam, że zaszaleję i kupię właśnie taki Wszyscy mnie straszą, że biały to on będzie do pierwszego obrzygania ![]() Cytat:
Prześmiesznie było, ale to była bardzo specyficzna grupa - i dzieci, i rodziców
|
|
#3919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super historia z tym wybieraniem Uwielbiam takie ![]() nieobecni głosu nie maja mój mąż tez zawsze mówi :"moja Kasia sie na tym swietnie zna" i potem jego koleżanki z pracy dzwonią do mnie z dziwnymi pytaniami i sprawami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3920 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek o matko, trójka klasowa z powołania
Kasia hehe. Ważne, że mąż docenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam kolezankę, ktorej dziecko poszło do tego samego złobka, co mój Kostek. I zgłosiłysmy się do rady rodziców. Plus jeszcze jakis tatuś. Po kilku dniach dostaję od nich maila, że oni uzgodnili, że nie mogą być skarbnikami, a że ja jestem na macierzyńskim, to na pewno mam na to czas. Ale się wkurzyłam. Z dziewczyną już się nie koleguję.
Mój biedny mąż musiał dziś obudzic Kostka o 6 i zaprowadzic go do przedszkola.. współczuję im. Jeszcze pada deszcz. A Kostek na pewno nie wyspany, bo wczoraj zasnął o 22 (przez leżakowanie). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka a dlaczego tak rano go prowadził?
To cię koleżanka wrobiła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3924 |
|
Przyczajenie
|
Witam czy mogę dołączyć do grupy mam wrześniowych? Trochę późno bo jestem prawie w 39tyg ciąży. Tj moja druga ciąża a termin mam na 17.09 jednak mam nadzieję ze urodze przed terminem bo trochę ciężej przechodzę ciążę i już nie mam siły. Pierwsze dziecko ur po terminie 5dni i zastanawiam się czy drugie tez tak urodze. Chyba nie ma reguły. Pozdrawiam
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Justka witaj
ile lat ma pierwsze dziecko? Ja też córeczkę urodziłam 3 dni po terminie i ciekawa jestem czy synek pójdzie w jej ślady Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Justka - witaj
Kurcze, to wczoraj to nie było przegrzanie małe. Całą noc ma gorączkę i katar, mnie boli gardło, a teraz widzę rośnie temperatura. O mężu nie wspomnę, bo on to zwłoki...
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Marta o kurcze. Gdzie się tak załatwiliscie? Koniecznie do lekarza. Ile teraz ma gorączki?
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaa i chwała bogu za termometr elekteyczby Nie mam pojęcia gdzie, ale to chyba przez tą pogodę
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Daj znać jak po wizycie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

3 komplety śpiochy, body z długim rękawem,body z krótkim rękawem,spodenki i skarpetki. I czwarty zestaw na wyjście. Mój szpital wszystko zapewnia ale ja wole mieć swoje wszystko 
więc nie pomogę.

super! Wydaje mi się, ze różnica wieku idealna 

nieobecni głosu nie maja
mój mąż tez zawsze mówi :"moja Kasia sie na tym swietnie zna" i potem jego koleżanki z pracy dzwonią do mnie z dziwnymi pytaniami i sprawami