Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-05, 09:17   #2761
vadi
*sportaddict*

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Vadi, myślę że jest tak jak piszesz czyli Timi się najada. Pamiętaj że on uczy się coraz efektywniej ssać i jeść. W nocy Twoje mleko jest tresciwsze więc wierzę że niedługo nam pójdzie w odstawkę

Cytat:
A apropo sprzątania w domu to już dawno syf przestał mi przeszkadzac. Jak mam czas to wolę się zdrzemnąć niż sprzątać. Nie mam jakiegoś wyidealizowanego obrazu macierzynstwa.
ja niestety nie umiem odpuścić, bardzo ciężko mi się relaksować w syfie, nawet niewielkim, ostatnio wstałam rano nieprzytomna, spojrzałam na armagedon w chacie, stwierdziłam, że mam to w i nic dzisiaj nie robię. I powtarzałam tę myśl kolejną godzinę, zamiatając, sprzątają i robiąc pranie

Za to dzisiaj jakieś święto, Timi śpi, ja święto, piję CIEPŁĄ kawę
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 09:21   #2762
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

ja niestety nie umiem odpuścić, bardzo ciężko mi się relaksować w syfie, nawet niewielkim, ostatnio wstałam rano nieprzytomna, spojrzałam na armagedon w chacie, stwierdziłam, że mam to w i nic dzisiaj nie robię. I powtarzałam tę myśl kolejną godzinę, zamiatając, sprzątają i robiąc pranie

Ja też orzystam bo nie wiadomo ile ta chwila bedzie trwała.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 09:25   #2763
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, nie wszystkie zdjęcia mi się wyświetlają ale te różowe spodenki śliczne

U mnie święto się skończyło bo młody się obudził ale kawę i śniadanie mam zaliczone wiec Już dzień zaczął się lepiej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 09:35   #2764
nulkaa3
Rozeznanie

Darietta poszalalas ja dzisiaj chyba skoczę pooglądać sukienki na chrzest dla Ady, wolałabym kupić jej stacjonarne, przynajmniej przymierze i zobaczę jaki materiał ma dana sukieneczka.
Moja córa śpi, więc skorzystałam z okazji i łazienka i toaleta błyszczy ja juz mam taki rytm że budzę się o 6 razem z moim tż i staram się ogarnąć wszystko w miarę możliwości. A i tak czasami średnio to wychodzi.
Jestem w trakcie pierwszego okresu po ciąży... Dawno tak ze mnie nie leciało (nie licząc połogu).

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 09:58   #2765
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas też dzisiaj 4h snu pod rząd!

W ogóle to przez całą noc Timi zjadł tylko 10 ml mm. Normalnie zjadal ok. 100 ml, a teraz zasypiał jak kamień po kp i spał całkiem długo (raz właśnie te 4h między karmieniami i raz 3h, te 4h to nowy rekord!). Jak mu raz dałam butelkę to zjadł wspomniane 10 ml i zasnął. To chyba znaczy, ze się najada moim mlekiem, prawda? Inaczej też by się chyba często budził?

Mam nadzieje ze zrobilam sie badziej odzywcza 😉 Ale wciąż mam obawę, że w moim wypadku kp = brak przyrostów i boję się schodzić z mm
na pewno się najada skoro tak pięknie śpi! wróżę Wam szybkie odstawienie mm

Cytat:
Jon, gratuluję wracania do siebie fizycznie, wiem, jakie to budujące
jeszcze bym chciała żeby brzuch zmalał

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Brawo za wygojenie piersi!

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Jon super

Cytat:
Jon, super że brodawka zagojona bo musiałaś się nacierpiec srogo! A jak dzidziuś śpi to na pewno głodny nie jest bo by nie spał tylko darł koparek

oby dzisiejszy dzień był dla Was lepszy!

Cytat:

mam tak samo ze sprzątaniem.. Tż nie raz marudzi że mam dać spokój i odpocząć, wczoraj wieczorem mały był marudny przy jedzeniu, a potem stał się nieodkładalny, więc nie posprzątałam kuchni po obiedzie i zrobiłam to jak zasnął o 20:30
haha ja też się cieszę jak głupia jak uda mi się wypić ciepłą herbatę ale ostatnio mam sposób na to, stawiam małego pod lampą a on 20 min się do niej uśmiecha, ja w tym czasie jem śniadanie i piję herbatę, niestety na stojąco bo nie mam tam krzesła a nie chcę go zostawiać samego
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 10:42   #2766
Mała!
Zakorzenienie

Sam
Świetnie z tymi.posiłkami działasz! Max świetny hihi, chociaż ciut straszny!

Jon
Super, że brodawka juz ok! Mam.nadzieję, ze u.mnie ten zastój i kanalik też szybko wróci do normy.

Vadi
Ja.myślę, ze on.na 100% się najada, a w nocy.mleko.bardziej syte, wice tym.bardziej oo

Pestycyda
Świetne podejscie! Na pewno będzie dziś lepiej
Moj Pospał rano aż
Godzinkę, ale kawkę wypilam i zamowiłam mu buty na chrzest.

Ja dziewczyny też nie umiem.odpuścić, sprxatanie jeszcze jako tako, zostawię przynajmniej.to grubsze, ale ogarnięte musi być z grubsza, obiad też musi być zrobiony.

Jon
Ja też chce żeby brzuch zmalał

Miałam foto bębna wrzucić :/ to.macie

Idziecie dzis na spacer?

Brzuch luzem i.lekko wyciągnięty,.nie da się.bardziej( bo zazwyczaj go.noe wywalam luzem )

IMG_20170905_103946.jpgIMG_20170905_104028.jpg

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 11:00   #2767
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że leci wtedy nadal szybko, bo aż cieknie z piersi, ja też zaczęłam brać do odbicia i nawet mocno odbija ale potem jak wracamy do karmienia to nawet nie chwyci piersi

Sama nie wiem, bo dzisiaj nad ranem grzecznie jadł 10min
Mi też tak sika mleko jak mały puści na początku jedzenia

My mamy codziennie w nocy przebieranie.. Nie umiem mu porządnie pieluchy założyć jak śpi bo ma wtedy kolana pod brodą a ja się boję je wyprostować i potem leżąc na boku jest osiusiany po szyję, równie dobrze mógłby nie mieć pieluchy
Ale dzisiaj tylko raz był osiusiany a raz mi nasiusiał w trakcie przebierania pieluchy na pajaca

Haha, on tak śpi?

Ja nie mam siły go przystawiać jak tak płacze, a potem się boję że się nie najada. A dzisiaj spał od 20 do 1 i jadł o 19:30 to chyba był najedzony bo nawet nie płakał w nocy i w sumie musiałam się natrudzic żeby chwycił pierś

W ogóle Dziewczyny w końcu wygoiła mi się brodawka! teraz dopiero zaczynam się czuć jak człowiek po porodzie, no i przestałam też krwawić. Chyba wracam do normalności

Super, brawo za wygojenie brodawki! I za brak krwawienia

Cytat:
U nas też dzisiaj 4h snu pod rząd!

W ogóle to przez całą noc Timi zjadł tylko 10 ml mm. Normalnie zjadal ok. 100 ml, a teraz zasypiał jak kamień po kp i spał całkiem długo (raz właśnie te 4h między karmieniami i raz 3h, te 4h to nowy rekord!). Jak mu raz dałam butelkę to zjadł wspomniane 10 ml i zasnął. To chyba znaczy, ze się najada moim mlekiem, prawda? Inaczej też by się chyba często budził?

Mam nadzieje ze zrobilam sie badziej odzywcza 😉 Ale wciąż mam obawę, że w moim wypadku kp = brak przyrostów i boję się schodzić z mm
Na pewno się najada! Timi sam schodzi z mm, brawa dla niego!

Cytat:
To chyba mój jednak zasilany bo boczek na którym leży zazwyczaj mokry.

Sam, Ty to jesteś zorganizowana a pod względem posilkow. Podziwiam. Jaki masz wolnowar? No chyba nie widziałam takich rzeczy u nas na rynku... Myślałam nad parowarem ale kolejny grat w domu który pouzywam chwilę i będzie zalegał znając mnie...

Jaki Max hahaha alien:p

Sili, ja bym pojechała. Zawsze to będziesz pewniejsza. A jak jutro chrypa wróci?

Jon, super że brodawka zagojona bo musiałaś się nacierpiec srogo! A jak dzidziuś śpi to na pewno głodny nie jest bo by nie spał tylko darł koparek

Vadi, myślę że jest tak jak piszesz czyli Timi się najada. Pamiętaj że on uczy się coraz efektywniej ssać i jeść. W nocy Twoje mleko jest tresciwsze więc wierzę że niedługo nam pójdzie w odstawkę

Moje dziecko jeszcze śpi o.O chyba się umeczyl wczoraj i dlatego tak... Jem śniadanie i ogarniam co trzeba.

A apropo sprzątania w domu to już dawno syf przestał mi przeszkadzac. Jak mam czas to wolę się zdrzemnąć niż sprzątać. Nie mam jakiegoś wyidealizowanego obrazu macierzynstwa. Chcę mieć tylko szczęśliwe dziecko które ma dobre warunki żeby się rozwijać a nie cierpiące i zapłakane w histerii ale wierzę że dziś będzie lepszy dzień... Musi!

Jak mąż zdąży po nas przyjechać to jedziemy.
Kciuki za dobry i spokojny dzień!

Cytat:
I powtarzałam tę myśl kolejną godzinę, zamiatając, sprzątają i robiąc pranie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Jestem w trakcie pierwszego okresu po ciąży... Dawno tak ze mnie nie leciało (nie licząc połogu).

Współczuję... U mnie ostatnio to też na 90% był okres bo krwawienie pojawiło się, trwało kilka dni i ustało... Miesiąc po porodzie Też było bardzo intensywne...

Samantha ja też podziwiam Twoją organizację posiłków. U nas jest dramat pod tym względem, zawsze coś na spontanie, na szybko, w ostatniej chwili - zwłaszcza jak starsza córka je w przedszkolu, tak jak teraz.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
ale ostatnio mam sposób na to, stawiam małego pod lampą a on 20 min się do niej uśmiecha, ja w tym czasie jem śniadanie i piję herbatę, niestety na stojąco bo nie mam tam krzesła a nie chcę go zostawiać samego
Hahaha jakie sposoby U nas też jest faza na lampy

Oj Mała, Mała, gdzie Ty tu widzisz bęben?? No i nie widzę żadnych rozstępów
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 11:07   #2768
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda- dobrze, ze synek w nocy podpal. Moja Klaudia spi przy mnie i budzi sie sucha. Jeden wyjątek był wczoraj, nogi miała spocone. Musiałam przesadzić bo ubrałam ją w spiworek i na to miała wełniany koc. Możliwe tez ze moja kołdra ją trochę nakryła. Tej nocy była juz bez spiworka i nogi suche.
Sam - jakie zdjęcie, synek jak zombie wyszedł.
JonSnow - cieszę sie, ze w koncu brodawka wygojona i wracasz do normalności.
Vadi - jak spi i po 10ml odpływa to znaczy ze najedzony. Jak boisz sie braku przyrostów to moze bardzo powoli ograniczaj.
Darietta - fajne zakupy.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Mała! Ładnie Ci sie brzuch wciągnął.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 11:14   #2769
pestycyda
Zakorzenienie

Mała, uważam że Twój brzuch wygląda na prawdę dobrze. Fakt że żadna z nas nie ma sześciopaka ale kto ma czas ćwiczyc?
Ja dostałam w końcu wagę łazienkowa został mi kilogram na plusie. To tyle co w cycki poszło pewnie. Szkoda kurcze bo myślałam że zostanie mi więcej. Wiem że ja narzekam w drugą stronę niż Wy ale potrafię ważyć 46kg i wyglądać jak choroba przewlekła więc chciałam w końcu wyglądać jak człowiek a nie kości.

Stary 2017-09-05, 11:28   #2770
Mała!
Zakorzenienie

No też zrozumiałe, wbrew pozorom przytyć wcale nie jest tak.łatwo, jeśli ktoś ma z tym problem. Plusy też są możesz wszystko jeść do woli

Stary 2017-09-05, 11:42   #2771
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta poszalalas ja dzisiaj chyba skoczę pooglądać sukienki na chrzest dla Ady, wolałabym kupić jej stacjonarne, przynajmniej przymierze i zobaczę jaki materiał ma dana sukieneczka.
Moja córa śpi, więc skorzystałam z okazji i łazienka i toaleta błyszczy ja juz mam taki rytm że budzę się o 6 razem z moim tż i staram się ogarnąć wszystko w miarę możliwości. A i tak czasami średnio to wychodzi.

Nawet nie wiesz jaka szczesliwa wyszłam ze sklepu jakbym w totka wygrała. Byly to moje pierwsze zakupy dla małej. Mała spa£a a ja szalałam szkoda że te jedne spodnie felerne ale w jakis dzien podjade wymienić.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 11:43   #2772
xzora
Zakorzenienie

Siilmariien - napisze ci priv

Stary 2017-09-05, 11:45   #2773
vadi
*sportaddict*

Przyznam, że jednak wolałam znacznie, jak moim problemem była niedowaga

W ogóle to okazało się, że wchodzę we wszystkie rurki sprzed ciąży, o ile to biodrówki czyli cała dodatkowa waga to brzuch w samej talii mam +15 cm :| a to jedyne miejsce, w którym zawsze byłam chuda i miałam zwykle poniżej 60 cm

Do tego zbliża się wesele niedoszłej mojego Tż, więc nie mogę robić siary i wyglądać jak Matka Polka Dresiarska, póki co kupiłam sukienkę z H&M, która jest przystosowana do karmienia

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-09-05 o 11:46
Stary 2017-09-05, 11:53   #2774
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dziś chciałam kupić buciki na chrzest i dobrze, że nie kupiłam. Przyjechała koleżanka zrobić mi włosy. Wzięła swoją 9mc córkę. No i okazuje się, że jej buty są dobre na moją. .. rozmiar 18. Masakra. .. ja jej kupiłam letnie buty 20 , licząc ze na roczek będą, a ona zaraz będzie miała ten rozmiar!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Sam

Jon
Super, że brodawka juz ok! Mam.nadzieję, ze u.mnie ten zastój i kanalik też szybko wróci do normy.

Vadi
Ja.myślę, ze on.na 100% się najada, a w nocy.mleko.bardziej syte, wice tym.bardziej oo

Pestycyda
Moj Pospał rano aż

Ja dziewczyny też nie umiem.odpuścić, sprxatanie jeszcze jako tako, zostawię przynajmniej.to grubsze, ale ogarnięte musi być z grubsza, obiad też musi być zrobiony.

Jon

Idziecie dzis na spacer?

Brzuch luzem i.lekko wyciągnięty,.nie da się.bardziej( bo zazwyczaj go.noe wywalam luzem )

Załącznik 7221511Załącznik 7221516

Ja nie. Jedziemy za to obejrzeć salę na chrzciny.

Muszę iść z Pestką szybciej do neurologa.
Koleżanka chodzi ze swoją i mówi, że mała jest za sztywna. Nie da się jej przygiac kolana do łokcia. Martwi mnie też ta ciągnąca głowa do tylu.

Devileek pytałaś nie o nazwisko neurologa. Na juz jest wizyta, ale u jakieś babki co ma koszmarne opinie. Za 2 tyg mamy wizytę u dr n. med. Marta Dubik-Jezierzańska. Ma bardzo dobre opinie.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Przyznam, że jednak wolałam znacznie, jak moim problemem była niedowaga

W ogóle to okazało się, że wchodzę we wszystkie rurki sprzed ciąży, o ile to biodrówki czyli cała dodatkowa waga to brzuch w samej talii mam +15 cm :| a to jedyne miejsce, w którym zawsze byłam chuda i miałam zwykle poniżej 60 cm

Do tego zbliża się wesele niedoszłej mojego Tż, więc nie mogę robić siary i wyglądać jak Matka Polka Dresiarska, póki co kupiłam sukienkę z H&M, która jest przystosowana do karmienia

Idziecie na wesele byłej?

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Mała, uważam że Twój brzuch wygląda na prawdę dobrze. Fakt że żadna z nas nie ma sześciopaka ale kto ma czas ćwiczyc?
Ja dostałam w końcu wagę łazienkowa został mi kilogram na plusie. To tyle co w cycki poszło pewnie. Szkoda kurcze bo myślałam że zostanie mi więcej. Wiem że ja narzekam w drugą stronę niż Wy ale potrafię ważyć 46kg i wyglądać jak choroba przewlekła więc chciałam w końcu wyglądać jak człowiek a nie kości.

Kocham ważyć 46kg ale ja jestem niższa.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 11:57   #2775
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda - przytyć trudniej niż schudnąć fakt. Ale jednak lepiej miec ciut za mało niż ciut za duzo. Ja przez większość życia albo trzymałam sylwetkę albo miałam te 2kg na plusie. Kilka razy zdarzyło mi sie za bardzo schudnąć i rzeczywiście wtedy nie byłam zadowolona.

Vadi - ja mam w talii, biuście i na wysokości pępka ponad 10cm wiecej... Fajna sukienka i nie wyglada jak karmnik.

Stary 2017-09-05, 11:59   #2776
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Idziecie na wesele byłej?
nie pytaj nawet, bo to historia jak ze słabej telenoweli, nie muszę chyba mówić, jak ogromną mam ochotę tam iść

A co do neurologa, to też chętnie bym się przeszła, czasami w nocy pika monitor oddechu i nie wiem, czy jest za luźno założony na pieluchę i przez to gubi odczyt, czy Timi ma faktycznie nocne bezdechy, a terminy na Lux Med to... listopad

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Vadi - ja mam w talii, biuście i na wysokości pępka ponad 10cm wiecej... Fajna sukienka i nie wyglada jak karmnik.

nie pomyślałam, żeby się zmierzyć w biuście, może to mnie podniesie na duchu pod talią na brzuchu też mam nadal wystającego budyniowego bloba

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-09-05 o 12:00
Stary 2017-09-05, 12:10   #2777
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość

Jestesmy w izolatce na oddziale zakaznym. Nasza pediatryczka z przychodni zalatwila nam to, kolejny raz pokazala, ze mozna na nia liczyc. Codziennie dzwoni do mnie i pyta jak mala. Wykluczyli zapalenie pluc, odstawili ten cholerny antybiotyk po ktorym tylko brzuch boli moją Ami Dobrze, ze nie trafilismy na plucny, bo na pewno by zlapala pluca zanim by je wykluczyli. Jest lepiej, ale kroplowka leci i inhalujemy sie czesto. Ja umieram z braku tlenu w tych czterech scianach. Nie wychodze nawet na korytarz, bo pediatra powiedzia mi, ze chorobe tropikalna ldcza w ktoryms z pokoi. Brr. Dziekujemy za kciuki
Emmos zdrowia dla Was!
Super, że masz takiego pediatrę

Cytat:

Ja właśnie dzwoniłam po aptekach i sprawdzalam ceny szczepionek.

Możesz napisać orientacyjnie jakie są te ceny?
ja chciałam sprawdzić w przychodni ale nie znałam nazw, a w recepcji potrafili sprawdzić tylko po nazwach

Pestycyda przytulam mocno! Kolki powinny się niedługo skończyć

Piszę dopiero teraz bo nie działa mi apka a nie miałam jak usiąść do komputera.
Dziękuję za wszystkie rady chorobowe Mąż mnie zaraził chyba mimo maseczki i spania osobno bo już mnie gardło drapie, kicham i mam początki kataru
Najgorsze, że boję się, że małemu też coś jest Od wczoraj coś mu furczało w nosie. Myślałam, że może mleko, ale rano odciągnęłam fridą katar i kozy. W nocy też zakaszlał kilka razy, ale od rana nie kaszle, więc mam nadzieję, że to było z zaksztuszenia, a nie chorobowe Gorączki nie ma.
Oby tylko był zdrowy Nie wiem jak ja mam go nie zarazić jak mnie bardziej zbierze
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 12:24   #2778
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
nie pytaj nawet, bo to historia jak ze słabej telenoweli, nie muszę chyba mówić, jak ogromną mam ochotę tam iść

A co do neurologa, to też chętnie bym się przeszła, czasami w nocy pika monitor oddechu i nie wiem, czy jest za luźno założony na pieluchę i przez to gubi odczyt, czy Timi ma faktycznie nocne bezdechy, a terminy na Lux Med to... listopad

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

nie pomyślałam, żeby się zmierzyć w biuście, może to mnie podniesie na duchu pod talią na brzuchu też mam nadal wystającego budyniowego bloba
Hehe rozumiem to musisz wyglądać jak gwiazda!

Ja mam wizytę w lux med za 2 tyg
Stary 2017-09-05, 12:35   #2779
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Sam

Jon

Vadi

Pestycyda
Moj Pospał rano aż

Jon

Idziecie dzis na spacer?

Załącznik 7221511Załącznik 7221516

oby szybko Ci minął ten zastój, bo karmienie w bólu jest straszne
Też u Ciebie brzucha nie widzę! Ja mam spory jeszcze :/
My byliśmy na spacerze bo przestało padać, a od dwóch dni nie byliśmy więc szybko nas ubrałam i poszliśmy

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Super, brawo za wygojenie brodawki! I za brak krwawienia

Na pewno się najada! Timi sam schodzi z mm, brawa dla niego!

Jak mąż zdąży po nas przyjechać to jedziemy.
Kciuki za dobry i spokojny dzień!

Współczuję... U mnie ostatnio to też na 90% był okres bo krwawienie pojawiło się, trwało kilka dni i ustało... Miesiąc po porodzie Też było bardzo intensywne...

Samantha ja też podziwiam Twoją organizację posiłków. U nas jest dramat pod tym względem, zawsze coś na spontanie, na szybko, w ostatniej chwili - zwłaszcza jak starsza córka je w przedszkolu, tak jak teraz.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Hahaha jakie sposoby U nas też jest faza na lampy

Oj Mała, Mała, gdzie Ty tu widzisz bęben?? No i nie widzę żadnych rozstępów

Lampa dostaje więcej uśmiechów niż ja czasem

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Pestycyda- dobrze, ze synek w nocy podpal. Moja Klaudia spi przy mnie i budzi sie sucha. Jeden wyjątek był wczoraj, nogi miała spocone. Musiałam przesadzić bo ubrałam ją w spiworek i na to miała wełniany koc. Możliwe tez ze moja kołdra ją trochę nakryła. Tej nocy była juz bez spiworka i nogi suche.
Sam - jakie zdjęcie, synek jak zombie wyszedł.
JonSnow - cieszę sie, ze w koncu brodawka wygojona i wracasz do normalności.
Vadi - jak spi i po 10ml odpływa to znaczy ze najedzony. Jak boisz sie braku przyrostów to moze bardzo powoli ograniczaj.
Darietta - fajne zakupy.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Mała! Ładnie Ci sie brzuch wciągnął.

Ja mojego małego ubieram zwykle w pajaca i okrywam kocem, a nad ranem ma chłodny kark i go jeszcze czymś przykrywałam wtedy, dzisiaj go przykryłam minky i w końcu był ciepły

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Emmos zdrowia dla Was!
Super, że masz takiego pediatrę

Możesz napisać orientacyjnie jakie są te ceny?
ja chciałam sprawdzić w przychodni ale nie znałam nazw, a w recepcji potrafili sprawdzić tylko po nazwach

Pestycyda przytulam mocno! Kolki powinny się niedługo skończyć

Piszę dopiero teraz bo nie działa mi apka a nie miałam jak usiąść do komputera.
Dziękuję za wszystkie rady chorobowe Mąż mnie zaraził chyba mimo maseczki i spania osobno bo już mnie gardło drapie, kicham i mam początki kataru
Najgorsze, że boję się, że małemu też coś jest Od wczoraj coś mu furczało w nosie. Myślałam, że może mleko, ale rano odciągnęłam fridą katar i kozy. W nocy też zakaszlał kilka razy, ale od rana nie kaszle, więc mam nadzieję, że to było z zaksztuszenia, a nie chorobowe Gorączki nie ma.
Oby tylko był zdrowy Nie wiem jak ja mam go nie zarazić jak mnie bardziej zbierze
Czytałam gdzieś że od Ciebie sie nie zarazi, bo w mleku wytwarzasz przeciwciała i on jest chroniony orzed Twoją chorobą

Stary 2017-09-05, 12:54   #2780
calineczka3
Zadomowienie

Jon oby tak było

Stary 2017-09-05, 12:57   #2781
xzora
Zakorzenienie

Calineczka - moze jakis czosnek zastosuj! 3mam kciuki żebyście sie nie zarazili!
JonSnow - ciekawe info o tych przeciwcialach i zarażeniu

Stary 2017-09-05, 13:16   #2782
Mała!
Zakorzenienie

Calineczka
Wit C dużo i moze cos do psikania gardła zapodaj! Miod, czosnek i.będzie ok!

Hugo dziś coś śpiący, ale spać nie może zasypia na godzinę.i wstaje z płaczem. Teraz go chyba kupka obudzila i zauważyłam w niej śluz:/ wiecie co to oznacza może?

Stary 2017-09-05, 14:44   #2783
calineczka3
Zadomowienie

Dziękuję. Miód, sok malinowy, cytryna i imbir już w użyciu od wczoraj. Doloze czosnek, może maly się do mnie po tym nie zrazi.

Dopiero co pisałam z Minini o odporności...
Nie znajdę teraz stacjonarnie tej vit. C z aceroli ale znalazłam kwas askorbionowy w proszku. Myślicie ze jest sens go kupić i można brać przy kp?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Mala to znaczy chyba ze maly nie trawi dobrze laktozy bo ma jeszcze za mało hormonu (?).
Lekarka nam mówiła żeby w przypadku śluzu w kupie podawać właśnie ten hormon, to jest jakiś lek na "l", nie mogę teraz sprawdzić. Przez to może go boleć brzuszek właśnie.

Stary 2017-09-05, 14:45   #2784
morelle_
Zakorzenienie

Calineczka zdrówka!

Moje dziecko było meeeega grzeczne dziś. Skończyłyśmy włosy, ale kurde mokre są, a na 17 mamy jechać salę obejrzeć. Nie lubię używać suszarki. Zastanawiam się czy w czapkę ich nie wpakować. Na dworze jest paskudnie.
Stary 2017-09-05, 15:07   #2785
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Mala to znaczy chyba ze maly nie trawi dobrze laktozy bo ma jeszcze za mało hormonu (?).
Lekarka nam mówiła żeby w przypadku śluzu w kupie podawać właśnie ten hormon, to jest jakiś lek na "l", nie mogę teraz sprawdzić. Przez to może go boleć brzuszek właśnie.

A nie chodzi o Delicol?

Calineczka zdrówka dla Was! I niech maleństwo nic nie złapie

Vadi fajna kiecka! W życiu nie poszłabym na ślub byłej mojego męża

Ja sie dzisiaj wbiłam w spodnie i nawet leżą ok Jak wyjezdzalam na wakacje jeszcze nie zapinałam sie w nich. Ale jak ważyłam się ostatnio miałam +8 od wagi sprzed ciąży

Xzora dzięki, odpisałam, tylko sorki za zamotaną odpowiedź, jakaś polprzytomna jestem dzisiaj Mam nadzieję że wszystko zrozumiesz

Morelle brawo za fryz i dobry dzień i dla Pestki za grzecznosc

My byliśmy na tym pobraniu krwi - z główki Ale nie było źle. Czekam na wyniki.

W h&m stacjonarnie nędzny wybór. Wzięłam w końcu taki szary kombi, może chłopięcy, ale wisiał u dziewczynek Chciałam taki fajny turkusowy, ale mąż mi marudził że ten najładniejszy. I różową czapkę dla kontrastu, żeby ludzie nie pytali czy to synek, bo szary wózek, kocyk...
1504616716488.jpg
1504616724216.jpg

Rozmiar 56 bo 62 jakieś wielkie było, za duże na teraz.
Jeszcze wahałam się nad takim brązowym miśkiem, ale za gruby był.

Edytowane przez siilmariien
Czas edycji: 2017-09-05 o 15:09
Stary 2017-09-05, 15:17   #2786
calineczka3
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny.

O Delicol właśnie chodziło!

Stary 2017-09-05, 15:28   #2787
siilmariien
Wtajemniczenie

Devileek ta witamina D którą masz na receptę to Devikap czy jakaś inna?
Stary 2017-09-05, 15:28   #2788
pestycyda
Zakorzenienie

Vadi, śliczna ta sukienka

Morelle, to Pestka ma taką stopę długa? Hehe kajaki jej kup:p

Calineczka, zdrówka dla Was wszystkich chyba nie chodzi o hormon tylko enzym laktaza.

My jesteśmy po wizycie u pediatry i szczepieniach. Dostaliśmy debridat. Jak to nie pomoże to chyba padnę. Generalnie kazała mi trzymać dietę lekkostrawną ( która i tak trzymam). Na szczęście nie mówiła o eliminacji czy mm bo by przegrała sobie na wstępie. Powiedziała że z kółkami to niestety metoda prób i błędów a czasem nic nie pomaga. Dostaliśmy skierowanie na morfologię, crp, bilirubinę i bad moczu tak żeby się upewnić że nic mu nie jest. Przy szczepieniu był bardzo dzielny czyli wył jak syrena ale łatwo dał się utulić, cyc i spać wzięliśmy NFZ i rotarix. Na pneumokoki się nie zgodziłam, chce za pół roku. Kazali podpisać oświadczenie i cześć

Stary 2017-09-05, 15:35   #2789
calineczka3
Zadomowienie

Pestycyda dokładnie
-
enzym na d a nie hormon na L. Dobrze ze mnie zrozumialyscie

Oby debridat pomógł

Stary 2017-09-05, 15:40   #2790
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
A nie chodzi o Delicol?

Calineczka zdrówka dla Was! I niech maleństwo nic nie złapie

Vadi fajna kiecka! W życiu nie poszłabym na ślub byłej mojego męża

Ja sie dzisiaj wbiłam w spodnie i nawet leżą ok Jak wyjezdzalam na wakacje jeszcze nie zapinałam sie w nich. Ale jak ważyłam się ostatnio miałam +8 od wagi sprzed ciąży

Xzora dzięki, odpisałam, tylko sorki za zamotaną odpowiedź, jakaś polprzytomna jestem dzisiaj Mam nadzieję że wszystko zrozumiesz

Morelle brawo za fryz i dobry dzień i dla Pestki za grzecznosc

My byliśmy na tym pobraniu krwi - z główki Ale nie było źle. Czekam na wyniki.

W h&m stacjonarnie nędzny wybór. Wzięłam w końcu taki szary kombi, może chłopięcy, ale wisiał u dziewczynek Chciałam taki fajny turkusowy, ale mąż mi marudził że ten najładniejszy. I różową czapkę dla kontrastu, żeby ludzie nie pytali czy to synek, bo szary wózek, kocyk...
Załącznik 7221991
Załącznik 7221996

Rozmiar 56 bo 62 jakieś wielkie było, za duże na teraz.
Jeszcze wahałam się nad takim brązowym miśkiem, ale za gruby był.

Ale świetna ta czapa!! Podaj mi proszę ref.
No no moja ma 62 cm teraz

Z główki? O matko jak?

Cytat:
Vadi, śliczna ta sukienka

Morelle, to Pestka ma taką stopę długa? Hehe kajaki jej kup:p

Calineczka, zdrówka dla Was wszystkich chyba nie chodzi o hormon tylko enzym laktaza.

My jesteśmy po wizycie u pediatry i szczepieniach. Dostaliśmy debridat. Jak to nie pomoże to chyba padnę. Generalnie kazała mi trzymać dietę lekkostrawną ( która i tak trzymam). Na szczęście nie mówiła o eliminacji czy mm bo by przegrała sobie na wstępie. Powiedziała że z kółkami to niestety metoda prób i błędów a czasem nic nie pomaga. Dostaliśmy skierowanie na morfologię, crp, bilirubinę i bad moczu tak żeby się upewnić że nic mu nie jest. Przy szczepieniu był bardzo dzielny czyli wył jak syrena ale łatwo dał się utulić, cyc i spać wzięliśmy NFZ i rotarix. Na pneumokoki się nie zgodziłam, chce za pół roku. Kazali podpisać oświadczenie i cześć

Chyba tak będę musiała zrobić Ale co się dziwić jak ojciec ma 46,5 Za to ja 37, a sis 35 Nie jestem przyzwyczajona do takich dużych bab. U mnie w rodzinie same calineczki, a moje własne dziecko zapowiada się na topole

Super! Brawo dla Wojtka Oby po szczepieniu było ok.

Kupiłam całą wyprawkę na chrzciny. Teraz niech przyjdzie, będzie dobre i pasuje do siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg UTB8_5qdetoSdeJk43Owq6ya4XXay.jpg (79,7 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg UTB8bZmNihHEXKJk43Jeq6yeeXXap.jpg (69,2 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f6de03734350a46debd41e5c5485.jpg (68,3 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010502_sandra.JPG (196,5 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1e7dd7aa49929c855abaf19f92ac.jpg (72,5 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rajstopki-biale.jpg (23,2 KB, 68 załadowań)

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-09-05 o 15:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości