|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Blond, Asik gratulacje
Marta, zdrowka dla Zosi i Was, oby szybko Wam przeszło. Lilka, bardzo dobre podejście. Trzeba być dobrej myśli! A ja wczoraj cały dzien spedzialam u lekarzy i na sorach, z synkiem wszystko ok, wazy 3300, choc lekarz mowi, ze nie wie, gdzie on się tam mieści skurczy brak, za to mnie prawdopodobnie przewialo i mam niedowład miesni jednej strony twarzy. Nie mogę zamknąć oka ani ruszać ustami czy policzkiem. Masakra. Mam dzis rehabilitacje, dostalam zastrzyk no i czekamy czy i kiedy przejdzie... Teraz boję się porodu sn, jak do 20 się nie zacznie to beda wywoływać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3962 | |
|
Zadomowienie
|
Marta współczuję. Mam nadzieję że choroba ominie Was szerokim łukiem. Ja też się bardzo boję jesieni i chorowania. Boję się, że Ola coś przyniesie z przedszkola a dzisiaj się dowiedziałam, że jakiś chłopiec ospę ma.😱
Blond trzymam kciuki abyście szybko wrócili do domu. 😉 ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Dziewczyny a Kornelia się odzywa??? Z tego co kojarzę dzisiaj miała mieć cc???
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Poli jak to? Miałaś tak kiedyś? Biedna.. szkoda, że w ciąży jest utrudnione leczenie..
Leżę pewnie do piątku. Znowu od pzu dostanę kasę na pocieszenie cos bym za to kupiła dziecku, ale nie wiem na co "zmarnowac" pieniądze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hihi obyś miała tylko takie problemy moze po prostu kup coś dla siebie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka ja wierze, ze wszystko będzie dobrze.
Marta, Blond zdrowka. Chorowanie jest nudne. Ja po wizycie i badaniu gin. Rozwarcie 2cm.. Na tym etapie normalne niby i wiele nie znaczy. Gbs ujemny, bad moczu ok. Leukocytow, bakterii brak. Czekam na usg jeszcze. Niby ost u niego jest w35tc. (Ciążę prowadze na NFZ a do jego prywatnego gabinetu na usg tylko) ale jakos sie niepokoje ta waga dla mnie za mala (gin twierdzi ze dolna granica ale norma) i zapytalam czy pomiędzy pacjentkami moge wejsc prywatnie zeby sprawdzil to spokojniejsza będą. Ten ze problemu nie ma wiec czekam. Przyjmie pacjentki na gorze i pietro nizej schodzi na usg. Dobrze ze taka opcja jest bo prywatnie u niego mega kolejki i trzeba i 4godz odsiedziec. Ale zakrecilam..mam nadzieje, ze zrozumiecie sens mojej wypowiedzi hahaha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Juka no właśnie. Jutro zobaczymy, jak tam moja szyjka. Jak się teraz czujesz?
Migotka ja mam tyle energii tylko w ciąży Aniołek ooo i ty masz skurcze. Kurcze, tylko ja nic. Dziś było tak ciepło. 2 godziny siedziałam na placu zabaw na krótki rękaw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Poli ale się załatwiłaś z tym przewianiem. Współczuję. Oj, to oby mały chciał wyjść przed 20. Maluchna oj, a pewnie Ola nie miała ospy? Lilka kasa to zawsze jakiś plus ![]() Czbasia oooo , ale fajnie, że już jakieś rozwarcie jest. Też chcę 🤓 daj znać, jak po USG. Który to tydzień? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka u mnie skurczy tez nie ma. Dzis 37t3dz. Pamietam, ze poprzednio też z rozwarciem 3tyg przed porodem chodzilam a wywolywany po terminie byl wiec u mnie to o niczym nie swiadczy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia ooo widzisz. Ja mam pancerną szyjkę. W tamtej ciąży rozwarcie mi się zaczęło na kilka godzin przed porodem dopiero. Jeszcze tydzień przed porodem byłam zamknięta.
Dziś spotkałam kilkoro swoich uczniów. Ale mnie wyściskali. Nie mówiłam wam, ale Mai przedszkole jest jakby dobudowane do mojej szkoły. Tak, że jak ją odbieram, to muszę wejść do szkoły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka mialam kolejny 20 minutowy atak a potem spokoj.Zaczynam myśleć że to sprawka małej.Jak śpi nie boli nic.
Czbasia daj znać po usg. |
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Juka jeśli nie są w miarę regularnie, to jeszcze ok.
|
|
|
#3971 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Madzialenka to poszalałaś z tym myciem
chociaż powinnam być ostatnia do oceniania, dzisiaj sama odkurzałam całe mieszkanie na kolanach ;p no ale co zrobię, uwielbiam odkurzać <3Jutro teoretycznie do szpitala. Tak się boję, że mnie nie przyjmą, masakra. I to wszystko przez brak głupiego skierowania. No ale ortopeda takie rzeczy mi na zaświadczeniu wypisał, że chyba ginekolog, który będzie rano na dyżurze nie będzie ryzykował ze mną. Oby.. :P |
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Lady mam nadzieję, że cię przyjmą. Daj koniecznie znać.
|
|
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
Moj maz interesuje sie fotografia, i takie ladne zdjecia zrobilismy Elizie.
|
|
|
|
#3974 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka śliczne.
|
|
|
#3976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wycałowałabym te piękne stópeczki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3977 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Rozeznanie
|
My juz po KTG
Okazuje sie ze mam skurcze których wcale nie czuje tzn mam regularne na poziomie 40 i od czasu do czasu miałam na poziomie 70 i położna trzymała mnie wtedy za brzuch i chyba z 3 razy pytała czy bardzo mnie boli ? A ja totalnie nic nie czułam... patrzyła na mnie jak na UFO? Przyszła jakaś Pani doktor tak na sekundę bo akurat poród odbierała podpisała ze wszystko Ok. Co Wy na to? Bo ja sie totalnie nie znam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia też miałam takie skurcze, a ich nie czułam
ale to w ciąży z Mają. Teraz nie miałam jeszcze ktg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka jaki słodziaczek! I zdjęcie naprawdę ładne! Zróbcie więcej, żeby zakryć szkieletora
Piękna córcia Ladybird spokojnie, na pewno Cię przyjmą! Idź na luzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wy kupujecie coś dla lekarza, który wam będzie odbierał poród i dla położnych? W stylu alkohol, kawa, herbata, słodkości?
|
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Ja personelowi nie planuję nic kupować.
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Madzialenka, po poprzednim porodzie mój K kupił kawę i jakieś słodkości dla położnych i lekarza, ale o tym nawet nie wiedziałam, bo pojechałam już z Martą na położnictwo. |
||
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mój mąż też wtedy kupił dla lekarza alkohol, a dla położnych kawę i słodkości. Ale teraz gdybam czy to ma sens.
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Nie, pierwszy raz taka akcja. To też moglo byc od kleszcza, ale nigdy nie miałam... Albo tak po prostu. Ale pewnie przewianie, bo spalam przy otwartym oknie, a noce juz chlodne.
Czbasia, spokojnie, na pewno wszystko w normie. Agnieszka, slodka taa Twoja mała Kasia, ja mialam skurcze na 40, kilkaa na 50 i lekarz na to nic. Ale to jakieś ze szpitala przypadkowy, nie mój... Też ich nie czułam, jedynie kopniaki młodego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tyle płace za porod ze juz chyba wystarczy tego dobrego... No chyba ze jakaś położna faktycznie mi sie bardzo przysłuży to wtedy dostanie bon upominkowy do mnie do salonu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia prezent ekstra
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka sama slodycz😍
Poprzednio kupowalismy poloznym kawe i czekoladki. A dla gina dawalam alko przy wizycie po pologu twierdząc, ze to od męża. Ja po wizycie. Mlody wazy 2905g. Z wymiarow różnica 1tyg od 36 do 37tc. Lozysko 2st. Tp z usg 30 wrzesnia tradycyjnie tydzień później. No i kosc udowa zawsze najmniejsza teraz wyprzedziła inne wymiary. Stwierdził, że do kolejnej wizyty 15 fajnie byłoby żebym wytrzymala..raczej nie wróży porodu na dniach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia a teraz jak robisz? Też kupujesz? Super, że wszystko dobrze.
|
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

skurczy brak, za to mnie prawdopodobnie przewialo i mam niedowład miesni jednej strony twarzy. Nie mogę zamknąć oka ani ruszać ustami czy policzkiem. Masakra. Mam dzis rehabilitacje, dostalam zastrzyk no i czekamy czy i kiedy przejdzie... Teraz boję się porodu sn, jak do 20 się nie zacznie to beda wywoływać.

cos bym za to kupiła dziecku, ale nie wiem na co "zmarnowac" pieniądze
moze po prostu kup coś dla siebie
ooo i ty masz skurcze. Kurcze, tylko ja nic. 

chociaż powinnam być ostatnia do oceniania, dzisiaj sama odkurzałam całe mieszkanie na kolanach ;p no ale co zrobię, uwielbiam odkurzać <3