Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :)) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-27, 11:16   #451
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
W ogóle to moje dziecię dało czadu w nocy. Usadowiło mi się na przeponie czy płucach... nie wiem na czym, tak czy tak nie mogłam oddychać. A do tego tak szalało, że miałam wrażenie że mi się zaraz przedrze przez skórę... jak obcy normalnie Spałam w sumie może z 2 godziny.
Chcę już sierpień!
"obcy" doskonale porównanie moja mała tez czesto-gesto ma takie akcje
zupełnie jakby chciała sie wydostać ze środka za wszelka cenę
Ale powiem wam ze teraz każdy jej ruch czuje już tak wyraźnie...często tez boleśnie
Cestia ja też jak widzę te mamuśki z wózkami czuje ukłucie zazdrości bo tez bym już tak chciała! a gdzie tu jeszcze to lipca?

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 11:32   #452
Cestia
Zakorzenienie

Kochana, Ty do lipca a ja do sierpnia No chyba, że mi zrobi niespodziankę i wyjdzie wcześniej.

Małe właśnie ma czkawkę, ale to taką, że cały baniak mi podskakuje Zwykle to tylko było czuć a nie widać. Wasze dzieciaki też się tak strasznie denerwują jak mają czkawkę? Bo moje strasznie zaczyna szaleć.
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 11:48   #453
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

aha anastazja dzisiaj rano tak miała.Złapała ja czkawka a po chwili zaczeła rozpychac sie jak szalona

Stary 2008-05-27, 13:09   #454
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Dziewczyny u was tez jest tak niemiłosiernie gorąco?
Ja tutaj normalnie padam 27 stopni w cieniu ufff....
Maiałam prasować a gnije na balkonie z książką
Normlanie nic sie nie chce w taką pogodeAle załapałam lenia...

Stary 2008-05-27, 13:15   #455
Judi21_84
Zakorzenienie

Korzosława mieszkam niedaleko wiec u nas taka sama pogoda, a jutro ma być ponad 30... ja chyba umrę. Już dzisiaj jest mi okropnie ciepło. Nie wyobrażam sobie rodzić w taki dzień jak dzisiaj. Zemdlałabym z ciepła nie mówiąć o wypchaniu małego
wtryniłam właśnie truskawki i idę jakąś depilację zrobić, zobaczymy na ile mi się to uda...

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 13:16   #456
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

witajcie dziewczynki...

Zrobilyscie mi smaka na piwko takze poinformuje aby mi kupil po drodzeoczywisci e bezalkocholowe...
za mna chodzi od poczatku natomiast ajerkoniak jajeczny....normalnie jakbym sie przyssala to bym wypila calyale niestety jeszcze trzebapoczekac kilka ladnych miesiecy....

Kasiuniu ja mam do Ciebie pytanie...jaki ty kupilas proszek do prania?

a co do newsow to fakt lepiej ich nie czytac bo glowa puchniei jak tu sie nie stresowac...ja w miare mozliwosci omijam je szerokim lukiem...

co do snow po wczorajszych debatach na temat porodow podobne jak kasia mialam bardzo bardzo glupi sen...
Snilo mi sie ze rodzilam naturalnie ale tak jakbym w ogole nie odczuwala bolu....nie widzialam dziecka a w efekcie nawet nie wiedzialam czy mnie nacieli czy nie...nic nie czulam...troche dziwny sen..

wersta ja caly czas bylam przekonana co do kosmetykow"skarb matki" ale jak dosta;lam ostatnio ulotki inf na temat kosmetykow z hippa to juz sie zastanawialam nad ich zakupem...

Cytat:
"obcy" doskonale porównanie moja mała tez czesto-gesto ma takie akcje
zupełnie jakby chciała sie wydostać ze środka za wszelka cenę
Ale powiem wam ze teraz każdy jej ruch czuje już tak wyraźnie...często tez boleśnie
Cestia ja też jak widzę te mamuśki z wózkami czuje ukłucie zazdrości bo tez bym już tak chciała! a gdzie tu jeszcze to lipca?
szybciej kochana to minie niz nam sie wydaje...juz naprawde nie duzo nam zostalo a ja im blizej tym bardziej sie boje...zblizajacy sie punkt kulminacyjny to dla mnie tragedia....
a co do wydostawania sie ze srodka to moj facet stwierdzil ostatnio ze naszej malej juz tez sie tam bardzo nudzi i chce wyjsc...w sumie jej sie nie dziwiemi tez sie nudzilo i wyszlam sobie 1,5 miesiaca wczesniej a co
a tak swoja droga to bardzo ladne imie dla dziewczynki...tez tak chcialam dac na imie naszej ale maz nie bardzo na to przystal...chociaz nie bardzo rozumiem dlaczego bo twierdzi ze imie bardzo ladne...ale skojarzenia robia swoje...ostatnio mi cos gledzil ze Liliana tez nie bardzo poniewaz ma znajoma o tym imieniu za ktora nie bardzo przepada...ale ja juz zdania nie zmienie...

Cestia zazdroszcze tego terminu twojego....z mila checia bym sie zamienila z toba bo milo bylo by urodzic w swoje urodziny

a tutaj moj brzuchol w 34 tyg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 270520082004-small.jpg (17,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 270520082006-small-001.jpg (23,0 KB, 13 załadowań)
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 13:17   #457
marticia
Zakorzenienie

Ale mialam niezla lekturke dzieki Wam. od wczoraj 5 ston! brawe kochane brawe! tak mowia wlosi.

Po pierwsze to lacze sie w bolu z cierpiacymi! trzymam za Was kciuki!
Kristi - cerpliwosci kochana i uwazj na siebie, nie przemeczaj sie
Judi - masz racje nadmiar magnezu rowneiz moze powodowac takie same skutki jak jego niedobor. W razie skurczu maz (fizjoterapista) radzi tylko i wylacznie rozciaganie miesni, czyli nawet niech TZ Ci pomoze uniesc nogi lekko do gory i przycisnac stopy pod katem prostym wyciagajac w ten sposob miesien. Mi kilka razy juz to robil i pomagalo. Pozniej po skurczu TZ moze zrobic ci masaz miesni. Powiedzial tez, ze czasami skurcze miesni moga nstapic przez cieplo lub wiekszy ciezar ciala. Mam nadzieje, ze juz Ci sie nie powtorza tak silne skurcze Judi.
Jowiszku, trzymaj sie, mam nadzieje, ze konsultacja ze specjalista cos Ci pomoz.

A ja tez sieprzylacze do narzekania wspolnego, ale z goraca. dziewczynki, takie upaly, ze normlanie nie wyrabiam. dzisiejszej nocy temp nie schodzila ponizej 28°C..normlanie czad.
Ale generalnie wszystko ok ze mna, skurczy nie czuje..zreszta nie czulam ich i czulam sie swetnie... teraz juz nawet o tym nie mysle, oczywiscie nie przemeczam sie i wychodze tylko wieczorem, bo chlodniej, a tak to faszeruje sie ciekawostkami ze swiata dziecka i matki..hihihi.

Mala, znowu sie ociagasz z wyprawka co?.

Mija, brzuszek jak marzenie, normalnie sliczna lsniaca i masz perwsze miejsce za te pileczke..sliczna!

Musze sobie buty kupic na lato z dr. scholl..

Asiula, a Ty uczeszczasz na uniweek warminsko mazurski? na jakim jestes wydzial? ja wlasnie ten unierek skonczylam
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 13:30   #458
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Leonko fajny brzuszek

Judi ja tez sobie nie wyobrażam porodu w taki upał
Ba a to dopiero początek lata...coś mi sie o uszy obiło że ma być wyjątkowo upalne,ale nie wiem ile w tym prawdy...
Coś czuje że pogoda w czerwcu da nam nieżle popalić

A no i oczywiscie zrobilo sie ciepło a ja nie mam sukienki,bosko

Stary 2008-05-27, 13:31   #459
wersta
Zakorzenienie

jeszcze Wam nie napisałam czegoś wczoraj w łóżku płodzianka dostała czkawki i mówię tżtowi, że czka sobie. a on na mnie naskoczył i zmusił mnie do wypicia szklanki wody, żeby jej przeszło
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 13:33   #460
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
jeszcze Wam nie napisałam czegoś wczoraj w łóżku płodzianka dostała czkawki i mówię tżtowi, że czka sobie. a on na mnie naskoczył i zmusił mnie do wypicia szklanki wody, żeby jej przeszło
...poległam...

Stary 2008-05-27, 13:39   #461
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
hehe wyszlo mu to
Stary 2008-05-27, 13:51   #462
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
mam straszną ochotę na zimne piwko męczy mnie to już chyba z miesiąc
ciekawe czy można bezalkoholowe? ktoś coś wie? to kupię jutro i wytrąbię

jutro mam średnio przyjemne spotkanie z najemcami mojego mieszkania ale mi się nie chce
Ja piłam piwko bezalkoholowe na grillku przy moim lekarzu skarcić mnie nie skarcił, więc chyba nie jest to złe. Upić chyba się nie zamierzasz??

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 13:51   #463
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Co do porodów z os. tow., to powiem tylko tyle że drażnią mnie wypowiedzi typu że mąz nie powinien na to poatrzec bo może się zniechęcić do sexu, będzie mu się źle kojarzyć... A do cholery skąd to dziecko się wzięło, nie przez sex??? To kobieta nie może się zniechęcić?! Dla faceta to 5 min przyjemności, a potem dla kobiety noszenie tobłka przed sobą przez 9 mies, skurcze, nie skurcze i inne atrakcje ciążowe to przyjemność? Toż nawet obrzydzenia do sexu mozna nabrać a nie tylko niechęci
A kiedy juz dziecko przyjdzie na świat to pojawia się kolejny powód do wstretu. Niemowlęca kupa! Znam wielu tatusiów którzy nie wytrą dziecku tyłka bo sie brzydzą matka czy sie brzydzi czy nie musi... no bo kto za nia to zrobi?
A podobno ślubujemy sobie zycie na dobre i na złe, a nie wieczny zapach fiołków i że nigdy sie nie pomarszczymy a z pewnych części ciała nie zrobi się rozklapiocha - jak to nazwała Chylińska
W kosmos wysłałabym takiego Partnera Życiowego!!!
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 13:51   #464
Judi21_84
Zakorzenienie

hehehehe wersta pomogło??? faceci....
Ela jestem podobnego zdania co Ty żeby nie powiedzieć identycznego (ale to tylko moja skromna opinia)

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 13:55   #465
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
hehehehe wersta pomogło??? faceci....
tyle pomogło, że musiałam wstawać na siku
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 14:02   #466
Kasiulka22
Zakorzenienie

Werstusia Twój TŻ górą o nie mogę!!! Dobry jest

Leonka kochana ja kupiłam w końcu Lovelkę mam do białych 3,6 kg i do kolorków 1,8 kg bo nie było wtedy większych, ale dokupię sobie Na razie zrobiłam pranko ciuszków i jestem ogromnie zadowolona, wiadomo że ciuszki były w sumie czyste, ale ogromnie mi się podoba zapach Teraz wypełnia całą szafę Przede mną jeszcze pranie pieluszek tetrowych i flanelowych - to niedługo a gdzieś w czerwcu/ lipcu pranko pościeli i pokrowców na przewijak. Wczoraj mężuś przywiózł zmontowany przewijak od teścia, bo myśleliśmy że w nim nie ma dziurek i jakiś spaczony kupiłam, okazało się że dziurki były, a my jesteśmy z małżonem specyficzni i niedowidzący ale teścia mam boskiego, złota rączka i zrobił nam to w try miga i przewijaczek też już zamontowałam na wyrku i ustawiłam sobie kosmetyki ze skarbu matki Nie mogę doczekać się teraz zakupków w czerwcu. Zamierzam kupić Oilatum emulsję do kąpieli + kremik, kremik z filtrem, sudokrem, bephanten, tantum rosa, wkładki laktacyjne dwie paczki pampków, chusteczki nawilżane z pampka, fridę do kinolka, spirytus do rozcieńczania, albo te płatki nasączane spirytusem 70%, takie specjalne pałeczki do uszu dla dzidzia i to by było chyba tyle, a może jeszcze coś mi się przypomni. A jak nie przypomni to czuję się wyposażona

Lipcóweczki z połowy lipca i później kiedy pakujecie torbę do szpitala? Zastanawiam się nad tym

Ja tu poprawiam i ślęczę nad tą magisterą i jak po grudzie to ciągnę

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 14:06   #467
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Wam się marzy piwko nawet bezalkoholowe, a mi ostatnio marzyło się piwko zwykłe i do tego papierosek. A moje sny przez jeden tydzień to były o paleniu papierosów, cały czas budziłam sie w dymie papierosowym. Ale nie dam się bedę silna.

Stary 2008-05-27, 14:08   #468
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Wersta przeszło małej po szklance wody??

Stary 2008-05-27, 14:16   #469
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Werstus... odpadłam

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 14:17   #470
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Oj w taki upał jak dzisiaj też bym sie z przyjemnością napiła zimnego piwka...Żywca,Tatry Można pomarzyć I do tego papierosek
Do 8 tygodnia ciąży popalałam bo nie wiedziałam że jestem.
Mam nadzieje że małej nic przez to nie będzie...
Nigdy nie ma reguły.
Mam znajome które całą ciąże paliły,jedne więcej drugie mniej,a ciąże donosiły normalnie,dzieciaki urodzone w terminie,z normalną wagą, rosną zdrowe....ale nie ma co kusić losu
Z ciekawostek moja kuzynka praktycznie do 6 miesiąca miała krwawienia,co chwile lądowała w szpitalu,w końcu jej lekarz prowadzący zapytał sie jej czy paliła przed ciąża,powiedziała że kopciła jak smok,ale dla zdrowia dziecka przestała.No i lekarz zalecił jej wypalanie 2-3 papierosów na dzień...krwawienie po krótkim czasie ustało i już do końca ciąży sie nie pojawiło

Stary 2008-05-27, 14:17   #471
Cestia
Zakorzenienie

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;7690486]Co do porodów z os. tow., to powiem tylko tyle że drażnią mnie wypowiedzi typu że mąz nie powinien na to poatrzec bo może się zniechęcić do sexu, będzie mu się źle kojarzyć... A do cholery skąd to dziecko się wzięło, nie przez sex??? To kobieta nie może się zniechęcić?! Dla faceta to 5 min przyjemności, a potem dla kobiety noszenie tobłka przed sobą przez 9 mies, skurcze, nie skurcze i inne atrakcje ciążowe to przyjemność? Toż nawet obrzydzenia do sexu mozna nabrać a nie tylko niechęci
A kiedy juz dziecko przyjdzie na świat to pojawia się kolejny powód do wstretu. Niemowlęca kupa! Znam wielu tatusiów którzy nie wytrą dziecku tyłka bo sie brzydzą matka czy sie brzydzi czy nie musi... no bo kto za nia to zrobi?
A podobno ślubujemy sobie zycie na dobre i na złe, a nie wieczny zapach fiołków i że nigdy sie nie pomarszczymy a z pewnych części ciała nie zrobi się rozklapiocha - jak to nazwała Chylińska
W kosmos wysłałabym takiego Partnera Życiowego!!![/quote]

Elu, weź i mi nakop może skoro cię tak rozdrażniłam Bo domyślam się, że o moją wypowiedź chodziło.
Ja tylko napisałam, że słyszałam takie opinie od pewnych panów. Ani nie napisałam że to pochwalam, ani że mój TŻ tak powiedział. Ogólnie takie wypowiedzi wydają mi się niedorzeczne i krzywdzące dla kobiet, choć nie powiem... jak dla mnie poród też wydaje się obrzydliwy i nie chciałabym uczestniczyć w tym jako obserwator (jako rodząca też... ale już wyjścia nie mam ).

Leonko, brzuszek piękny A co do terminu porodu to nie musisz być zazdrosna, jakoś marnie widzę to rodzenie w dokładnym terminie
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 14:21   #472
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Moja ciotka to przez całą ciążę paliła papierosy i syna ma zdrowego, wysportowanego. Ja paliłam do 6 tygodnia ale nie wiedziałam że jestem w ciąży wtedy jeszcze opiłam awans mojego TŻ. A teraz ani papieroska ani alkoholu

Stary 2008-05-27, 14:24   #473
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Mnie np otrząsa jak widzę pepsi a moje koleżanki całą ciaże piły ją litrami bo podobno miały parcie na pepsi. I zastanawiałam się co jest zdrowsze kawa czy pepsi czy to skromne piwko bezalkoholowe??

Stary 2008-05-27, 14:28   #474
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cestia moja koleżanka, która rodziła miesiąc temu ma takie samo zdanie to znaczy nie chciałaby być przy niczyim porodzie i cieszy się, że nie miała męża przy sobie, ale ona rodziła 1,5 godziny, czego wszystkim życzę więc poród i tak miała dobry Ja swojego zdania nie zmieniam i mam nadzieję, że poród też go zbytnio nie zweryfikuje

Z Eli zdaniem zgadzam się całkowicie, bo czasem mam wrażenie, że na niektórych facetów trzeba wybitnie chuchać i dmuchać, a przecież dziecko nie zrobiło się samo i nie rozumiem dlaczego kobieta ma ponosić wszystkie konsekwencje.

Co do papierosków to w medyku miałam koleżankę która była wtedy w ciąży i całą ciążę podpalała jak tylko miała okazje i mąż jej nie miał na oku, dzidzia urodziła się mała, a wody płodowe miała zielone jak glony... nie wiem czy to od papierosów, ale wniosek jakoś sam mi się nasuwa...

Stary 2008-05-27, 14:37   #475
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Mnie np otrząsa jak widzę pepsi a moje koleżanki całą ciaże piły ją litrami bo podobno miały parcie na pepsi. I zastanawiałam się co jest zdrowsze kawa czy pepsi czy to skromne piwko bezalkoholowe??
co do pepsi to ja wypilam ostatnio cala puszke i jakos nie wydaje mi sie zeby w takich ilosciach to mialo jakos bardzo negatywny wplyw na dziecko....

Cytat:
Z Eli zdaniem zgadzam się całkowicie, bo czasem mam wrażenie, że na niektórych facetów trzeba wybitnie chuchać i dmuchać, a przecież dziecko nie zrobiło się samo i nie rozumiem dlaczego kobieta ma ponosić wszystkie konsekwencje.
moj facet do takich nalezy...zdecydowanie:ehe m: i jeszce dp tego jak juz wspominalam moj dyskomfort...takze nie zdecydowala bym sie na porod rodzinny....
Stary 2008-05-27, 14:38   #476
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

jak zaszlam w ciaze to uslyszalam jedno od lekarza:

- nie palic (nie pytal czy pale, zakazal tego robic nie wazne czy pale czy nie)
- jak maz pali to wywalic go na balkon
- unikac alkoholu w nadmiarze, bo czasem jak sie ma ochote na winko to skosztowac pare lykow ale sie nie upijac
- kategrycznie nie brac zadnych narkotykow

kopara mi opadla, a on dokonczyl mowiac: kazdej kobiecie tak mowie niezaleznie jaki tryb zycia prowadzi bo co do reszty to mozna jesc wszystko z umiarem, a z czym przesadze to organizm sie tego pozbedzie poprzez wymioty badz biegunke

podziekowalam i wyszlam z gabinetu wczesniej zebralam szczeke z podlogi

It is what it is

Stary 2008-05-27, 14:39   #477
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Leona mi też sie wydaje, że nic nie szkodzi naszym maleństwom w umiarkowanych ilościach, ale np. picie po 2 litry dziennie to chyba przesada

Stary 2008-05-27, 14:41   #478
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

ja pijam cole z limonka i lodem ilekroc ogarnia mnie chcica nie robie tego czesto, ale pijam cole i czasem pare lyczkow winka czerwonego Merlota jak Piotrek wylezie na ten swiat dam wam znac czy mial jakies ale

It is what it is

Stary 2008-05-27, 14:44   #479
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
ja pijam cole z limonka i lodem ilekroc ogarnia mnie chcica nie robie tego czesto, ale pijam cole i czasem pare lyczkow winka czerwonego Merlota jak Piotrek wylezie na ten swiat dam wam znac czy mial jakies ale
Zamiast mleka będzie chciał pić coli

Stary 2008-05-27, 14:49   #480
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Zamiast mleka będzie chciał pić coli
Uuuuu to byłby problem Ja zaraz zaszalałam i wypiłam prawie całą puszkę coli, ale zgagę miałam taką, że pamiętam do dzisiaj i jak teraz mnie weźmie tzw. chcica piję tylko parę malusieńkich łyków żeby się oszukać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości