|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Morelle, lekarka kazała odstawić delicol ale z San simplex schodzić powoli. Na razie daje co drugie karmienie czyli co ok 6h.
Mam jeszcze rozkmine bo pomiar temperatury mi wychodzi inny na czole a inny na skroni. Jeden jest 37.7 a drugi 38.1 i nie wiem czy paracetamol dawać. Póki co chyba się wstrzymam bo zasnął dosyć głęboko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Sili, priv poleciał do Ciebie;* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2852 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki za pogodę i żeby skok szybko minął!Cytat:
Cytat:
mały zasnął więc odciągnęłam sobie 80ml (nie wiem czy nie przesadziłam, chciałam 60ml ale leciało samo to mleko) i odciągałam z tej piersi z której powinno być następne karmienie, a teraz myślę czy nie powinnam z tej z której już karmiłam odciągnąć Cytat:
Jedy u nas dzisiaj o 3 w nocy się zaczęło stękanie i bąki (młody oczywiście przez sen a ja nie spałam) o 5 go zawiązałam w kocyk żeby chociaż rączkami nie machał i dopiero wtedy pospałam, mogłam od razu na to wpaść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spał praktycznie jak koło nas w kołysce może czasem zasypiał bez mojej pomocy bo widziałam na kamerze że otwierał oczy ale zasypiał przy szumisiu nad ranem koło 5 musiałam go już zabsrac do łóżka bo marudził ... Dziś będzie znów w łóżeczku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda, a na termometrze nie ma info zeby tylko na czole mierzyć?
Jon_Snow - 80ml, nieźle. Te, którym tak mleko płynie fajnie macie - szybko możecie odciągnąć, a ja musiałam 3 podejścia robić i ledwo jedną porcje odciagnelam. No, ale te moje piersi są jakies inne - cały czas miękkie, zawsze karmie obiema i nie potrzebuje wkładek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy jutro szczepienia i boję się
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, bedziemy trzymać kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na karmienie ile razy wstaje w nocy?Dziewczyny a ile ml dajecie w butelce swojego mleka? Bo ja nie wiem ile on zje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Wstaje tak co 3 - 2 godziny czasem po półtora też potrafi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2860 |
|
*sportaddict*
|
Dzieńdoberek
Druga noc z pobudkami tylko o 2 i o 6, więc jestem w niebie Z tej okazji - tryptyk filozoficzny w wykonaniu Timiego
|
|
|
|
#2861 |
|
*sportaddict*
|
Jon, znalazłam coś takiego o karmieniu
|
|
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Timi myśliciel ![]() Darietta pytała o ubieranie dziecka w chuście w taką pogodę. U nas instruktorka mówiła zeby chustę jako jeszcze jedną warstwę traktować, wiec ja bym na pewno coś ciepłego dzisiaj założyła. Gorzej z ubiorem mamy, bo na kurtkę chusty sie nie ubiera, a nie mam nic tak szerokiego zeby zakryć siebie i dziecko. Jedna ważna rzecz mi sie przypomniała - zeby nie ubierać chusty jak dziecko jest w pajacu czy w innym stroju który zakrywa rownież stopy. Wtedy materiał sie naciąga i nie ma możliwości prawidłowego ułożenia dziecka, dziecko nie moze trzymać stop rownolegle do podłogi bo naciśnięty materiał nie pozwala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Dobrze byłoby przygotować jakies 120-150ml, tyle mniej wiecej wynosi porcja. Moja wczoraj miała ok 100ml i tak na stuk wystarczyło, nie było mnie jakies 2h a chwile przed moim wyjściem jadła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2863 | |||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
będę wdzięczna jak klikniesz tez będę czatować ![]() Cytat:
![]() Nie bój się Pestka jest dzielna i na pewno dobrze przejdzie szczepienia kciuki 🏼Cytat:
Ale słodziak super piżamka ![]() na Allegro są takie bluzy ![]() IMG_1504687324.971256.jpg Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-09-06 o 10:42 |
|||
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi pięknie śpi oby tak zostało
Boski tryptyk hihi Timi slodki, a w tym pajacu to w ogóle wygląda jak.anioł![]() Kurde ja żałuję że dziś nie odciagnelam w nocy, ale.nie mam woreczka do mrożenia, a też nie chciałam zarywać nocki. Anna ale świetna ta bluza My na spacerze, cgcialam, zeby Tymon złapał powietrze przed szczepieniem. Taki biedny.zestresowany tą szczepionką... dostał jajko niespodziankę, żeby mniej sie bać hihi, cwaniaczek i poprosił o spaghetti na obiad, przynajmniej nie muszę szukać pomysłu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2865 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobnie działa aplikacja dorme (?). Tylko trzeba mieć 2komórki albo komórkę i tablet np. Żal mi tej niani... Dziewczyny z bloków - u Was działają nianie video? Cytat:
Podczas karmienia chyba brakowałoby mi rąk chociaż to nie jest zly pomysł bo często wtedy samo mi leci z drugiej piersi. Ale uważaj z odciąganiem. Ja teraz 2-3 tyg. nie odciągałam wcale bo po tym jak sobie na poczatku zrobiłam odciąganiem mega nawał stwierdziłam, że będę odciągać tylko w razie konieczności. Cytat:
Cytat:
![]() Masz link? Wiecie jakie są objawy zapalenia płuc u dzieci jeśli przebiega ono bezgorączkowo? U nas jednak katarek, martwię się, żeby niczego nie przegapić... |
||||
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Takie bluzy można też kupić na lenny lamb ale nie wiem jak cenowo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja je duzo mniej
Cytat:
;
|
|
#2868 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słodziak z niego!dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet nie wiem jak się zachowa przy butelce, w instrukcji medeli napisali żeby butelką karmił ktoś inny niż mama, więc jak Tż wróci to go nakarmimy butlą, w razie czego mam medelę, lovi i avent jakby gardził którąś ![]() a w ogóle to 80ml odciągnęłam w 5 min ręcznym laktatorem, także nie jest źle |
|||
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam poćwiczyć z chusta, ale z moim dzieckiem się nie da. ..
W ogóle wszystko mi dziś działa na nerwy. ..
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, w sumie na obrazku jest że na czole... W każdym razie już nie mam problemu bo młodemu temperatura spadła do 37,2.
Vadi, brawo za nockę a Timi to myśliciel![]() AnnaPaula, bo dostaliśmy debridat i żeby nie było za dużo chyba. Morelle, czasem się taki dzień zdarzy zrelaksuj się czymś jak TŻ wróci i przejmie mała![]() Ja wytargałam mojego na spacer ( podobno z tą elektrownia to fake news?) i zadziwiająco ciepło się zrobiło na dworze. A ja nas ubrałam jak na sroga jesień:p nawet czapeczkę pierwszy raz założyłam:p Dzisiaj mamy chustowanie 🍾 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ada śpi na brzuchu, jak się obudzi to mleko i idziemy 'we wieś' na spacer dopóki nie pada Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2873 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pasuje Ci taki styl Jeszcze z tą chustą Cytat:
Jon, a Nikoś tak zaczął płakać przy każdym karmieniu, czy tylko jak przystawiasz go po odbiciu drugi raz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak zobaczyłam tę karuzelę pomyślałam że takie stworki nie będą w stanie zainteresować dziecka, a tu proszę Wow, obraz z kamery robi wrażenie! Kusisz, kusisz tą nianią! Ja już się czuję skuszona jeśli będziemy kupowali nową Cytat:
Brawa dla nich!Cytat:
Cytat:
Kciuki! Cytat:
A jaką ma piękną piżamke!Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
#2874 |
|
*sportaddict*
|
W imieniu Timiego dziękuję za komplementy
|
|
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Link do bluzy:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6930255507 Wpiszcie sobie w wyszukiwarce bluza chusta i jest tego więcej ![]() Ja mam nosidło babybjorn ale poczekam aż mała zacznie siedzieć. Chociaż w opisie jest ze można od urodzenia. Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-09-06 o 13:16 |
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też dość dużo i szybko mogę odciągnąć, ale mam elektryczny. Mam właśnie butelkę Medeli i młody nie ma z nią problemu Oby u Was też się przyjęła! Instrukcji oczywiście nie przeczytałam, ale tak się u nas składało, że to zawsze mąż karmił butlą. Szukam zajęć z chustowania. Myślicie, że skusić się na takie indywidualne czy grupowe spokojnie wystarczą? ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Świetne te bluzy, ale cena też konkretna |
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcialam tez w koncu zadbac o siebie i isc do fryzjera bo moja fryzjerja mnir olała i muszę poszukać innego a z małą nie pójdę ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Musiałabym mm w buyelce zrobic a nie chce tego. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* moja ukochana czapka bo mieni się jak rybia łuska )3 razy próbowałam związać kangurka. Strasznie wyla. Aż byłam zła, że ją Wyciągnęłam z łóżeczka. Potem 4 kieszonka. Jakoś poszło. Ale zamiast z tyłu zawiazalam z przodu. W dodatku wydaje mi się , że jest źle. Pod karkiem ma ze dużo materiału. Marszczy się. Nie umiem tego dociagnac. W ogóle nie ufam tej chuście. Cały czas asekuruje ją od spodu :/ do d... Jeszcze teraz mi air wydaje, że krzywo siedzi. ..
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-09-06 o 13:48 |
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Jon no to super idzie Ci to odciaganie.
Morele, Nulka... ia też miałam ostatnio taki dzień, wszystko.mnie albo wkurzało albo doprowadzało do płaczu. Morelle Super ze udało się klepać te chrzciny . I zgadzam się z sill Fajnie ci w tej czapie jeśli już to taki rasta, ale mega stylowy!Morelle Dociaganie nie jest proste, trzeba sie tego nauczyć, faktycznie ma troche luzu, ale jest juz chyba i tak "bliżej Ciebie" niz poprzednio. My po szczepieniu ze starszakiem, był bardzo dzielny, nawet nie zapłakał, bał się bardziej tuż przed ale jest ok.Dziewczyny Jakie pneumokoki wybraliście?? Synflorix czy Prevenar 13? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Cena bluzy zabójcza... Chusta tańsza była
Calineczka, zależy jak duża grupa ale zazwyczaj są do 10 osób i są sporo tańsze niż indywidualne. Ja bym poszła ale nie ma u nas póki co. Mała, brawa dla Tymona ja bede brała prevenar 13 ale to za pół roku![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

pisze na szybkiego,podczytuje was ale na pisanie czasu brak. Generalnie jestesmy w trakcie drugiego skoku rozwojowego, jest bardzo cieżko, ciagły płacz, nawet na spacerze w wózku. Odpuściłam juz wszystko sprzatanie,gotowanie i od dwóch dni praktycznie cale dnie spedzamy z Mają w łóżku, troche je,troche ciumka cyca,troche spi to jedyny sposob zeby nie plakala calymi dniami. Mam nadzieje ze to minie szybko bo w piatek wyjezdzamy na urlop i chyba sie zapłaczę ja nadal taka bedzie. W dodatku prognozy pogody puki co zapowiadaja caly tydzien deszczu w Chorwacji
poprostu bajka.

będę wdzięczna jak klikniesz
tez będę czatować 

🏼
Pasuje Ci taki styl
Jeszcze z tą chustą