|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Dziewczyny brzuch mi się obnizyl(zawsze sobie mierzyłam palcami od mostka do pępka i teraz już nie dotykam pempka) i mam mega wydzielinę, jeśli to jest znak rodzenia to ja się chyba zbliżam😨
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrząc na Was jestem daleko za murzynami w przygotowaniach. Dziś pasuje łóżeczko wreszcie wnieść i skręcić, materac muszę zaczyscic do końca, bo ostatnio dałam na balkon to jakiś ptak mi nasral i nie zeszło dobrze..
Ubranek mam mało gotowych, cześć po praniu i nie wypracowana a część leży i czeka kolo pralki już. A wczoraj lekarz mi wykrakal, że na skurcze mam już tylko czekać. Aplikację aż ściągnęłam, bo miałam co 3-5min nawet ponad minutowe i to z krzyża. Później zaczęły się na szczęście wydłużać... Nie no, muszę jeszcze do kolejnej wizyty wytrzymać, bo nie mam wyniku gbs. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Lotso nie urodzila co?
Ja to sie czuje jakbym miala na dniach rodzic. W sensie tak psychicznie bo fizycznie to chyba nic nie zapowiada, wczesnie jeszcze ;p ale juz maz sie zbiera przypomniec w pracy, ze jak cos to nagle wychodzi, zeby nikt sie nie zdziwil o co chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Buzn dobry sposób na sprawdzenie, reż tak muszę zrobić. Ja mam wrażenie że mam mniejszy brzuch, więc może opadł, ale w szpitalu mogę sobie tylko twarz zobaczyć w lustrze więc nie wiem.
|
|
|
#1655 |
|
Wtajemniczenie
|
Brzuch to się chyba może obniżyć nawet kilka tygodni przed porodem, a u niektórych dziewczyn w ogóle się może nie obniżyć, więc to chyba akurat nie jest wyznacznikiem 😉
Dziewczyny co wy powariowałyscie? 😂😂 mamy 6 września dopiero a tu połowa już czuje że rodzi 😁 w końcu na październik nikt nie zostanie 😂😂 |
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Aleaa nie martw się, ja też jestem w lesie z przygotowaniami wczoraj skończyłam prac ciuchy, dzisiaj mam zamiar chociaż trochę poprasowac to. Wózek muszę wyprać, fotelik, huśtawkę, lezaczek, nie mówiąc o torbie do szpitala żeby spakować ![]() Ale ja czuję że jeszcze dużo czasu przede mną łapią mnie czasem skurcze, czasem tak że nie umiem wytrzymać, ale to nic konkretnego póki co, więc śmiem uważać że mimo rozwarcia jeszcze trochę czasu przed nami. A ja ani fizycznie,ani psychicznie nie czuję się gotowa na poród, najlepiej by było jeszcze ze dwa miechy pochodzić to bym może odpoczęła bo narazie to mam ciagle cos do zrobienia, że nawet serialu nie mam kiedy obejrzeć ![]() Lotso a z ciebie to jest hardkor! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie czuje jakbym miala rodzic ale znajac zycie to skoro takie mam przeczucia to pewnie przenosze
|
|
|
#1658 |
|
Rozeznanie
|
Lynn ciesz,się że ktoś skorzysta z tego patentu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1659 |
|
nibyżona
|
Też zasnąć nie mogłam, mały też coś się kręcił bardziej niż zwykle
![]() Ja już bym chciała mieć go po tej stronie ale bardziej dlatego że jestem ciekawa go itd. A tak to niech sobie siedzi przynajmniej do 10 października co tak jak któraś pisała jeszcze jedna wypłata była
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
Hello Dziewczyny jak zaczne rodzic to na pewno pierwsze sie dowiecie
)) spalam jak zabita. Skurcze mam od rana co 10-15 min. Jak zaczna byc bolesne to pojade do tego szpitala.ale juz jutro mam wizyte! Pamietacie jak ta blona mi sie oderwala i krwawilam.taz nie pojechalam i wolalam poczekac na swojego lekarza. W szpitalu maja tak kiepskie usg ze nawet nie sprawdza stanu blizny.grzecznie leze😊😊😊
|
|
|
|
#1661 |
|
nibyżona
|
Lotso to gadaj z tą swoją niespodzianką ze ma grzecznie siedzieć do czwartku i dac Ci spokój ze skurczami
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Czwartek juz jutro to dasz radę
wizyta rano czy po poludniu?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1663 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7690788 6]Ja też jestem chuda i rodziłam SN malucha 3700. To nie do końca zależy od "chudości" tylko budowy kobiety. Mi położna od razu powiedziała, że spokojnie urodzę. Teraz moja mała 2 tygodnie temu ważyła 2350 i się obawiam, że jak dotrwam do terminu to może dobić do 4 kg...
U mnie rozbity dzień strasznie i od nocy ciągła zgaga, więc brak sił na cokolwiek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Lekarz też mi powiedział, że zależy od budowy wszystko. Mają mi zmierzyć miednicę i zobaczyć, choć doktor stwierdził, że może się uda SN, bo jestem raczej proporcjonalna, tyle że szczupła i niska. Ale kazał się nie nastawiać na poród SN, tylko bardziej na CC. Cytat:
Cytat:
|
|
#1664 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! A ja spałam jak zabita ;D do 4.30 kiedy obudził mnie mój syn prosząc o mleko
no cóż mogłam zrobić, wstałam, zagrzałam, dałam i już nie zasnęłam xDCytat:
na szkole rodzenia babeczka mówiła, że max do 2 tygodni jak się obniży ;D ale z mojego kiepskiego doświadczenia mogę powiedzieć, że mi w pierwszej ciąży się obniżył, a później wrócił na miejsce xDCytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Lotso Ja już zapomniałam, że Ty nie wiesz co będzie! Trzymaj nogi do jutra zaciśnięte i dawaj znać na bieżąco! Lynn Mogę spytać jaką operację ma mieć Twój tata? |
||
|
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
Wizyta o 15:30 no ale jak juz bedzie jutro to juz bedzie git! Nie wiem co my z tymi porodami na poczatku wrzesnia😜😜Lynn ja wchodze przed Toba w kolejke bo druga litere masz y a ja mam o😀😜Letstry ma e wiec mogla byc pierwsza😜😜
|
|
|
|
#1666 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zaciskajcie nogi!
U mnie dziś noc nieprzespana, mama będzie miała jutro operację i się zaczynam stresować. Dziś wizytuję, mam n 16:30, ciekawe jak dzidzia już duża hihi |
|
|
|
#1667 |
|
Rozeznanie
|
Okropna noc.. odpadły mnie pierwszy raz skurcze, lekkie i nieregularne, brzuch spięty, a do tego mały dokazywał 😜
Stwierdziłam że czas się spakować do szpitala, dziś się za to wezmę. Choć czekam jeszcze na zamówienie z gemini. Skurcze mnie męczyły do 3.30 zasnęłam wykończona i chodzę jak neptyk 😊 Lotso Ty to masz hardcore 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
Łeee ale jeszcze Libra jest.to ustepuje😜
|
|
|
|
#1669 |
|
Konto usunięte
|
U mnie beznadziejna noc, ale to przez syna. Milion pobudek z wrzaskiem. W końcu mąż poszedł spać do drugiego pokoju, a mały do mnie. I prawie oka nie zmrużyłam, bo albo ryk albo rozpychanie się po całym łóżku :/
|
|
|
#1670 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie połowa prawie rodzi hahaha
aż strach czytać, tu skurcze, tam szyjka... Walczę z mdłościami.. Brakuje mi dosłownie parę rzeczy do zamknięcia wyprawki. Torba do wózka (to moja wyprawka), myślę nad rożkiem, prześcieradło jedno do łóżeczka, dwa podkłady nieprzemakalne, Espumisan, nowy materacyk do Tiny love, chyba jeszcze jedna flanele z cerata zamówię albo dwie bo są fajne a jakby mały leżał z nami na łóżku to się przyda w razie awarii, mały ręcznik do szpitala dla dziecka, kocyk do fotelika. Laktator zamówię jak będzie potrzeba Dziś wypiore ubranka. Wczoraj nakleilismy naklejki. Może uda się zrobić jakieś ładne zdjęcie bo ten długaśny pokój jest ciężki do fotografowania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1671 |
|
Raczkowanie
|
Lotso trzymam kciuki byś wytrzymała do czwartku. 😚
A ja to bym już chciała być blisko mojego terminu. Bo tak mnie już ta ciąża męczy i stresuję się tym jak to będzie po porodzie że chce już w tym być i mieć to jak najszybciej za sobą 😔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie cos mdli, dobrze, że nie zdazylam dzis nic zjesc bo chyba bym wymiotowala
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie nadrobie. was bo coś mi tu internet chodzi jak krew z nosa.
U nas już lepiej po zatruciu. już prawie nie ma śladu.Skurcze się wyciszają,rozwarcia brak. Dostaję standardowo kroplowki z płynami i nospe.A tak to darmo leżę bo nic mi więcej nie robia i pewnie robić nie bedą poza kontrolnym usg co kilka dni.Któraś z was pytala ile mala teraz waży ( przepraszam nie wiem ktora ,jakoś nie umiem cytować w aplikacji ) no więc na dzień dzisiejszy 2100,jestem w 36 tygodniu więc tragedii nie ma.No ale mój lekarz lubi dramatyzowac i chce mnie tu trzymać jak najdłużej się da.Usg robią na starym i na nowym sprzęcie różnica w pomiarach to jakieś 200 gram.Poza tym to na oddziale wieje nudą,niby wszystkie sale zajęte ale wszyscy grzeczne leżą.Nie ma integracji :P .Ja mam na sali dwie koleżanki ale też niezbyt gadatliwe.Także zaciskajcie nogi i siedzćie grzecznie w domu dziewczynki.
|
#1674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I czekam i czekam .... |
|
|
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
Libra dobrze, że u ciebie lepiej. Waga 2100 nie jest taka mała, łatwiej będzie ci się rodzić 😉
Dziewczyny poczekajmy z tymi porodami, bo w końcu będziemy musiały zmienić nazwę wątku na "wrzesniowki" 😄 A ja miałam mieć dzisiaj ktg i wizytę. Jednak pani z rejestracji zle mnie wpisala w kajecik i okazalo się, że wizytuje dopiero jutro. I umknęło jej żeby przedzwonic, że wizyte mam jednak jutro 😠 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1676 |
|
nibyżona
|
Ja mam wizytę za tydzień, a za 2 tyg usg 3 trymestru.
Jak dziś nie będzie kuriera z tą pościelą to się wkurze szczególnie ze nie dostałam nr przewozowego więc boję się wyjść żeby się nie minąć a muszę zrobić zakupy na obiad - jak żyć? A właśnie bo przez to wszystko zapomniałam Wam pisać że jak lezalam w szpitalu to prawie wszystkie ciężarne to z chłopakami aż się zdziwiłam, bo podobno teraz więcej dziewczynek.
|
#1677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurier z gemini ma być ok 13/14. Jak się wyśpię/odpocznę po nieprzespanej nocy to może wyskoczę po staniki z hm.. droga przez mękę, bo mąż cwaniak jeździ do pracy wygodniejszym autem a mi zostawia małą corollke, a już jakieś 2 tyg. temu miałam problem, żeby się z brzuchem zmieścić.. 😖 ehh.. . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1679 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie więcej chłopców jest. W tym roku jeśli chodzi o moich znajomych to było trochę porodów i zadnej dziewczynki, na szkole rodzenia na koło 15 osób może że 3-4. Na fb forach itp też widzę, że przewaga chłopaków jest.
Będzie miała w czym Ula przebierać 😂 |
|
|
|
#1680 |
|
nibyżona
|
Raczej chłopaki nadrabiaja bo chyba ostatnie parę lat to się nawet o seksmisji mówiło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

wczoraj skończyłam prac ciuchy, dzisiaj mam zamiar chociaż trochę poprasowac to. Wózek muszę wyprać, fotelik, huśtawkę, lezaczek, nie mówiąc o torbie do szpitala żeby spakować 
łapią mnie czasem skurcze, czasem tak że nie umiem wytrzymać, ale to nic konkretnego póki co, więc śmiem uważać że mimo rozwarcia jeszcze trochę czasu przed nami. 

no cóż mogłam zrobić, wstałam, zagrzałam, dałam i już nie zasnęłam xD
szczególnie ze nie dostałam nr przewozowego więc boję się wyjść żeby się nie minąć a muszę zrobić zakupy na obiad - jak żyć?