|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Akinomo to Ty masz 4.10 wizytę a ja TP 😁 Gratuluję wagi 😘
Jeśli chodzi o włosy to mówicie żeby brać ciągle te witaminy co w ciąży? Czyli takie jak ja np biorę prenatal duo |
|
|
|
#1742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1743 |
|
Raczkowanie
|
Możliwe, że będziecie nogi rozkładać do porodu a ja do badania
I szyjka nadal trzyma, 41mm. Co do lewatywy ja kupiłam czopki i chcę wykorzystać w domu, bo nie wiem jak będzie postępował poród, jeżeli długo to skuszę się jeszcze na lewatywę w szpitalu, chyba że organizm zacznie sam się oczyszczać przed. Właśnie wit brać te same co teraz czy jakieś w okresie połogu i karmienia piersią? |
|
|
|
#1744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
ważne chyba aby uzupełniać żelazo i wit z grupy B. a najlepiej wszystkie
|
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Aphrael Buzn kciuki!! Za mnie tez trzymajcie.w sumie nie wiem co chcialabym uslyszec😜😜o ktorej macie??
Akinomo ladna waga! No tego 4go to juz czesc bedzie rozpakowana😀😀😀 |
|
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
Buzn i Lotso już dzisiaj trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty 😘😘
P.s Buzn znowu nie mamy razem 😥 Urlop mojego gina nam rozlegulował wspólny kalendarz 😥 |
|
|
|
#1748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektóre z nas będą już pewnie 4 trzymać swoje maluszki w ramionach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
Aphrael oczywiście za Ciebie też trzymam kciuki, teraz doczytałam że też masz wizytę 😘
|
|
|
|
#1750 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój gnom ma jutro urodziny. Tort zamówiony czeka w lodówce (bo ja piec nie umiem), także jutro w żłobku wyżerka. Przyszła książka z bajkami od prababci, więc bardzo miło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz prawie nie wypadają...jakieś hormony to powodują...potem zaczną wpadać garściami....bo wypadną te co miały wypaść teraz plus te ci normalnie by wypadły. Trzeba to przetrwać |
|
|
|
|
#1752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ciąży ponoć włosy są ekstra (ponoć bo moich nie jestem w stanie ogarnąć ) właśnie dzięki hormonom, później ich poziom chyba spada, a te włosy które wypadają to są te co by normalnie wypadły (bo traci się je codziennie) plus te co nie wypadły wcześniej............Być może witaminy pomogą, no nie wiem mnie i tak teraz leci ich zauważalnie mniej, ale moje są kręcone więc zanim łajdak wyleci to się zaplącze w innego loka![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1754 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się boję tego wypadania włosów, bo mam normalnie bardzo liche.
Dziewczyny boli mnie brzuch na dole, to są te przepowiadacze? |
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
Mi też dużo wypadało. Podobno branie odżywek nic nie da, bo i tak muszą wypaść. Mi odrosly, tak że nawet lekka grzywka mi się zrobiła.
Kciuki za jutrzejsze wizyty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1757 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam teraz super wlosy, po ostatniej ciazy tak lecialy ze scielam na krotko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Moje włosy poprawiły się już długo przed ciążą bo bardzo o nie dbałam - wcierki, laminowania, fryzjerskie odżywki itd ;p teraz nie mam na to czasu ani nawet siły żeby nakładać coś na dłużej niż czas spędzony pod prysznicem. W ciąży zauważyłam faktycznie, że wypada ich mniej ale przede wszystkim baaardzo szybko rosną.
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Nunny ale możesz je odczuwać z dużym wyprzedzeniem nie martw się i kontroluj.
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Pocieszę was że u mnie było odwrotnie,w ciąży włosy mi wylazily garściami.Z długości do ramion obcięlam na chlopaka.A po urodzeniu zaczęły się ładnie odbudowywać.Brałam witaminy ale tylko wtedy jak pamiętalam a że nie mam głowy do takich rzeczy to było to zapewne raz na tydzień.
Wieje nudą w tym szpitalu. Nie sądziłam że będę tęsknić za telewizorem bo w domu praktycznie nie ogladalam. A tu z chęcią pogapila bym się na jakiś glupi program byle by zabić czas. Pocieszające jest to że zabrali mi patologię z sali bo jej wody odeszły.Ale mówię wam jakie cyrki tu wyprawiala jak zaczęły jej się skurcze...Chciała uciekać ze szpitala z okna skakać..komediodramat. Powiem wam że dopiero w szpitalu sobie uświadomiłam co mnie czeka i zaczynam mieć cykora. Najbardziej się boję że akcja zacznie się w nocy i nikogo przy mnie nie będzie bo przecież nie wpuszczają.
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
Nunny oby przepowiadacze sie uspokoily. Dzisiejsza pelnia mnie nie rusza. Moze moja macica sie walnela w obliczeniach i myslala ze pelnia byla wczoraj😜😜
U nas juz polowa prawie rodzi a u wrzesniowek cisza. Tylko pojedyncze porody myslalam ze teraz wystrzela jak popcorn.a tam zadnych skurczow zadnych akcji.juz u nas sie wiecej dzieje mimo ze jeszcze nie rodzimy😀😀😀 |
|
|
|
#1762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś położna na sr potwierdziła, że w czasie pełni najwięcej porodów. I podobno też na zmianę pogody oraz w nocy (bo wtedy najlepiej wydziela się oksytocyna). Z tymi włosami to podobno estrogen jest winny. Też w ciąży po raz pierwszy od wieeeeeeelu lat włosy mi tak nie wypadają i ciężko będzie mi się z tym pożegnać. Nie łudzę się, że będzie inaczej... |
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale sama świadomość że już coś się na powaznie dzieje przyprawia mnie o dreszcze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1764 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to w ciąży mmmm nie wypadają błyszczą się i nie przetłuszczają! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do witamin ja brałam jakieś typu 3 trymestr i kp ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Właśnie dziewczyny mam pytanie za 1o0 punktów! Czy pod koniec ciąży standardem jest jeżdżenie na ktg? czy to tylko jak lekarz zleci, bo coś tam coś? |
||||
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja będę miała ktg dopiero w dniu terminu porodu, wcześniej nie. Wiec chyba nie jest to standardem.
|
|
|
|
#1766 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktg chyba zalezy od lekarza i przychodni. W Polsce miałam mieć ktg od 34tc co dwa tygodnie. Teraz w DE mam od 27tc, a od 30tc co dwa tygodnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Musze spytać jakiegoś lekarza u ktorego wyladuje a nastepnej wizycie
:P |
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
W pierwszej ciąży chodziłam na ktg od 36 tc co drugi dzień.
W tej ciąży idę jutro na pierwsze ktg i u mnie w poradni do 38 tc ktg jest raz w tygodniu, a potem dwa razy. No chyba, że coś się dzieje to może być częściej. Ale to chyba zależy od danej przychodni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie miałam ktg i nie wiem kiedy mi zrobią.
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz też wypadają, ale mniej. Nastawiam się na kolejny armagedon. A mojej siostrze po porodzie nie wypadały, więc zdarzają się cuda Jak takie jak na okres to tak. https://www.minkyitkaninki.pl/ zamówiłam bawełnę taką https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Bawelna-Forest/1084 i taką https://www.minkyitkaninki.pl/pl/p/Zwierzaki/80 Chyba na pierwsze idzie się w dniu terminu porodu, a później co tydzień, chyba że ma się cukrzycę to od 36tc czy jakoś tak. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

) właśnie dzięki hormonom, później ich poziom chyba spada, a te włosy które wypadają to są te co by normalnie wypadły (bo traci się je codziennie) plus te co nie wypadły wcześniej............
ucieszyła się, że może zrobić taki prezent dla wnuków
nie wypadają błyszczą się i nie przetłuszczają!
czy to jakis znak?