Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-27, 15:54   #121
atka83
BAN stały

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

No tak Poemi,musisz uważać,bo królik o zapachu kurczaka to przynętna na bestie. To mój tż miał mieć też na imie Leszek,ale jego starszy brat chciał mieć Krzysia noi jest Krzysiu.

Co do imienia Joanna/Asia mi się poodoba. Lecz Jeremiasz czy Tobiasz,Oktawian dla chłopca już niezbyt.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 16:01   #122
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
No i byłoby cudnie -Anna i Hanna

Ja całe życie byłam wściekła na mamę, za moje imię , niecierpię swojego imienia, miała tak któraś z Was ?
A pomysleć, że na drugie mam Anna i całę życie mentalnie czułam sie Anną właśnie , teraz już się pogodziłam, ale imię absolutnie nie pasuje do mojej osobowości, po prostu kosmos

Ja tak mam dorinko nie cierpię żadnego ze swoich imion, wściekła jestem strasznie że mnie tak ochrzcili. Może jak w końcu będę robiła bierzmowanie to sobie normalne imię wybiorę
Stary 2008-05-27, 16:04   #123
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
No tak Poemi,musisz uważać,bo królik o zapachu kurczaka to przynętna na bestie. To mój tż miał mieć też na imie Leszek,ale jego starszy brat chciał mieć Krzysia noi jest Krzysiu.

Co do imienia Joanna/Asia mi się poodoba. Lecz Jeremiasz czy Tobiasz,Oktawian dla chłopca już niezbyt.
Uważam

Krzyś fajne imię, tyle że TŻ ma jak zwykle ale... Gdybym wiedziała to w przeszłości zadawałabym się tylko z chłopakami o niefajnych imionach
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 16:07   #124
kaska87
Zakorzenienie

Dorinka a ja mam pytanie ile trzeba tego złota na obrączki o szerokości ok 4mm?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 16:08   #125
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
cześć Diana, Cześć Asia!
Witam Przepraszam, wcześniej jakoś umknął mi ten post

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Kurczę, a ja jeszcze nigdy nie byłam u kosmetyczki Planuję wybrać się przed ślubem, pewnie będę miała przed wizytą biegunkę
To ja proponuję odpowiednio wcześniej wybrać się do tej kosmetyczki, ponieważ moja mama - a zresztą słyszałam o takich przygodach przyszłych pań młodych, że wybrały się na tydzień przed ślubem, a kosmetyczka im tak załatwiła twarz, że tragedia. Jakiś ala trądzik, wysypka na całej twarzy...
Moja mama po takiej przygodzie u kosmetyczki leczyła twarz u dermatologa przez trzy lata. A nie był to jakis tam zakładzik w piwnicy tylko oficjalny salon bardzo znany Nie muszę wspominać, że od tego czasu ma alergię na wszelakie salony piękności
Stary 2008-05-27, 16:11   #126
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość

Wiem, że była taka pisenka, ale mi śpiewają "Baśka miała fajny biust". Kurka ja cycole do ziemii mam a nie biust. Mogę komuś oddać ze dwa rozmiary

Ja byłam pierwsza
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 16:14   #127
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
To ja proponuję odpowiednio wcześniej wybrać się do tej kosmetyczki, ponieważ moja mama - a zresztą słyszałam o takich przygodach przyszłych pań młodych, że wybrały się na tydzień przed ślubem, a kosmetyczka im tak załatwiła twarz, że tragedia. Jakiś ala trądzik, wysypka na całej twarzy...
Moja mama po takiej przygodzie u kosmetyczki leczyła twarz u dermatologa przez trzy lata. A nie był to jakis tam zakładzik w piwnicy tylko oficjalny salon bardzo znany Nie muszę wspominać, że od tego czasu ma alergię na wszelakie salony piękności
No to nieźle. Ja chciałam iść tak może miesiąc przed ślubem, może ciut wcześniej, na jakieś łagodne oczyszczanie i nawilżanie. Mam cerę suchą, choć zanieczyszczoną, szczególnie na nosie i brodzie, mam też kilka popękanych naczynek.
Chyba, że znajdę jakieś domowe, skuteczne sposoby Ostatnio dostałam od jednej Wizażanki linka do sklepu z różnymi artykułami kosmetycznymi: algami, glinkami itp., w bardzo przystępnych cenach

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 16:25   #128
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Fryzjer też potrafi załatwić. Jak nie mają takich jednorazowych pasków na szyję (zagina się je na brzegi pelerynki) albo piorą ręczniki w badziewnych proszkach to bardzo łatwo o uczulenie... Znajoma pracowała w w salonie fryzjerskim i mi mówiła, że ci ludzie nawet nie wiedzieli po czym to uczulenie na szyji
Stary 2008-05-27, 16:25   #129
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
No to nieźle. Ja chciałam iść tak może miesiąc przed ślubem, może ciut wcześniej, na jakieś łagodne oczyszczanie i nawilżanie. Mam cerę suchą, choć zanieczyszczoną, szczególnie na nosie i brodzie, mam też kilka popękanych naczynek.
Chyba, że znajdę jakieś domowe, skuteczne sposoby Ostatnio dostałam od jednej Wizażanki linka do sklepu z różnymi artykułami kosmetycznymi: algami, glinkami itp., w bardzo przystępnych cenach
Na popękane naczynka bardzo fajny jest zabieg zamykania naczynek. Nie jest to najtańszy zabieg, ale masz spokój na jakiś czas. Ale na ten zabieg to 1,5 m-ca przed slubem minimum, bo są ranki, strupki. Mi zeszło po ok. 2 tygodniach, ale dopiero po 3 mogłam powiedzieć, że twarz mi się podoba.
Stary 2008-05-27, 16:28   #130
gold-fish
Zakorzenienie

Normalnie nie wiem od czego zacząć...tyle napisałyście
Z tego co zapamiętałam:

Sanetko bardzo ładna ta Twoja suknia, szczególnie góra mi się podoba

Madzialenko, gratulacje

A tak apropo tych imion to podoba mi się Matylda czyli Mati Brzmi tak jakoś dostojnie szlachetnie
A znam jednego Stanisława i jak słyszałam jak do niego mówią Stachuuuuu to myślałam ze się posikam... taki Stachu na dachu , albo Staszek= mały ptaszek

No i jeszcze jedno - czemu jak myślimy o ślubie to planujemy- dietę, jakieś super ekstra zabiegi na twarz, ciało, a tak na codzień to nie mamy na to czasu albo kasy. Przynajmniej ja tak mam- wystarczy mi balsam ujędrniający i nawilżający + peeling i jest o.k, ale przed ślubem to na pewno pognam na serię ,,cudownych" zabiegów

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 16:29   #131
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
a ja nie widziałam prosze o numer postu

Stary 2008-05-27, 16:32   #132
gold-fish
Zakorzenienie

Suknia jest w poprzedniej części, gdzieś na końcu

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-05-27, 16:32   #133
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie nie wiem od czego zacząć...tyle napisałyście
Z tego co zapamiętałam:

Madzialenko, gratulacje

A tak apropo tych imion to podoba mi się Matylda czyli Mati Brzmi tak jakoś dostojnie szlachetnie
A znam jednego Stanisława i jak słyszałam jak do niego mówią Stachuuuuu to myślałam ze się posikam... taki Stachu na dachu , albo Staszek= mały ptaszek

No i jeszcze jedno - czemu jak myślimy o ślubie to planujemy- dietę, jakieś super ekstra zabiegi na twarz, ciało, a tak na codzień to nie mamy na to czasu albo kasy. Przynajmniej ja tak mam- wystarczy mi balsam ujędrniający i nawilżający + peeling i jest o.k, ale przed ślubem to na pewno pognam na serię ,,cudownych" zabiegów
O matko- Matylda

Była taka piosenka chyba piwnicy pod baranami- ciotka Matylda miała kota..........
Stary 2008-05-27, 16:36   #134
kaska87
Zakorzenienie

Sanetka znalazłam fotkę Twojej sukni bardzo ładna też patrzyłam na podobną
a jaka cena bo ta co oglądałam kosztowała 1600zł

Stary 2008-05-27, 16:37   #135
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Aj, miałam kiedyś przejścia z pewną Matyldą... Chociaż to tylko jej ksywka . Nigdy więcej
Stary 2008-05-27, 16:38   #136
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale masz fajnie, pojechałam też chociaz wielką ich fanką nie jestem , ale czasem lubię posłuchać. Ja bym chciała pojechac na The Police ale termin przed ślubem więc nie damy rady

Cytat:

Czarna, zazdroszczę koncertu Podobnie, jak Dorinka, wielką fanką nie jestem, ale muzykę cenię. Poza tym nigdy nie byłam na koncercie z prawdziwego zdarzenia

Haniu, mi też ogromnie podoba się imię Staś. Nie wiem, czy w przyszłości ta opcja przejdzie, ale jak na razie jestem w tym imieniu zakochana

Ja tez sie ciesze na ten koncert tylko szkoda ze to tak daleko, tyle trzeba jechac.

Co do imion: dla chlopca bezwarunkowo Artur (ja uwielbiam R w imionach ) dla dziewczynki nie wiem, podoba mi sie wiele ale zadne nie wyjatkowo
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 16:41   #137
gold-fish
Zakorzenienie

W moim dzisiejszym horoskopie napisali:
Miłość: Nawet nie myśl o rozstaniu...

Powiem Wam tak w zaufaniu.... że czuję się dla niego ważna...

A teraz lecę do domu. Pa.....

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-05-27, 16:42   #138
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

ma dla dziewczynki podoba się Laura. dla chłopca nie wiem

dalej jestem wielkim smarkiem. już mam dość. łech ;/

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 16:42   #139
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
O matko- Matylda

Była taka piosenka chyba piwnicy pod baranami- ciotka Matylda miała kota..........
P.s. nie cierpię tej piosenki....
P.s. 2.... w ogóle nie cierpię wszystkich piosenek Pod Budą....

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-27, 16:56   #140
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:

zmycaj
Stary 2008-05-27, 17:01   #141
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość

Dziekuje naszej Marcie moderator za zalozenie kolejnej IX czesci naszego wspanialego watku
Proszę bardzo i polecam się na przyszłość .
Stary 2008-05-27, 17:02   #142
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja musze wam cos napisac bo zaraz niewyrobie. wkurzył mnie ostro własiciel stancji. wynajmuje od niego od 4 lat mieszkanie. umawialismy sie na 650)czynsz a reszta dla niego do banku szla) + opłaty
co jakis czas przez te 4 lata były jakies tam podwyzki czynszu, wiec i do banku mu wpłacałysmy mniej (a dokładnie jego synowi).
od stycznia znou była podwyzka czynszu o 70zł. wiec i o tyle mniej do banku wpłaciłysmy. dzis o do mnie dzwoni. czemu w banku od pół roku jest mnie kasy (super refleks co??) wiec mu tłumacze a ten na mnie w krzyk i zebym mu dokąłdnie napisała o ile sie zminiło. wiec dzwonie do niego i mu mówie ze o 70zł i ze wszytsko udokumentowane bo na ksiązeczkach mieszkaniowych kwota" a ten do mnie , że było sie spytac czy mieszkanie nie pójdzie w góre ja: ze jak to, przeciez przez 4 lata tak było. a on z krzykiem, ze w umowie (podpisywała ja dziewczyna z która kiedys mieszkałam), jest ze cena przez inflacje itp. moze ulec zmienia. ok. i on do mnie,z e powie to synowi i jak on powie,z e trzeba zwracac to bedziemy za te pół roku musialy zwracac. poczym sie rozłączyl

kurde wpieniona jestem na maksa. bo nawet jak cena by miała isc w góre, to sie mówi o tymz wyprzedzeniam i wtedy ja mu mówie, czy chce tak mieszkac czy nie?? a nie ze mam on sobie cene podnosi a ja mu mam placić za pół roku wstecz wrrr

dzwoniłam do rodziców i tez sie wkurzyli. powiedzieli, ze jak chce to niech za zcerwiec podnosi a nie za poprzednie miesiące. ze on cwaniak. bo przez 4 lata mu sie za wakacje płaciło aby mieszkanie trzymac (choc sie tu nie mieszkalo) a jak wie, ze juz sie wyprowadzamy to on takie numery.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 17:06   #143
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Masz office?? Samemu mozna zrobic super prezentacjE
mam ale nie bedzie czasu zeby sie bawic. a ta osoba pomagala kiedys fotografowi i dla niej to godzina roboty

Gold, Kasiu fajnie ze sie podoba no tez gora za mna wlasnie przemowila, dlatego i do dolu sie przekonalam

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-27, 17:11   #144
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a ja musze wam cos napisac bo zaraz niewyrobie. wkurzył mnie ostro własiciel stancji. wynajmuje od niego od 4 lat mieszkanie. umawialismy sie na 650)czynsz a reszta dla niego do banku szla) + opłaty
co jakis czas przez te 4 lata były jakies tam podwyzki czynszu, wiec i do banku mu wpłacałysmy mniej (a dokładnie jego synowi).
od stycznia znou była podwyzka czynszu o 70zł. wiec i o tyle mniej do banku wpłaciłysmy. dzis o do mnie dzwoni. czemu w banku od pół roku jest mnie kasy (super refleks co??) wiec mu tłumacze a ten na mnie w krzyk i zebym mu dokąłdnie napisała o ile sie zminiło. wiec dzwonie do niego i mu mówie ze o 70zł i ze wszytsko udokumentowane bo na ksiązeczkach mieszkaniowych kwota" a ten do mnie , że było sie spytac czy mieszkanie nie pójdzie w góre ja: ze jak to, przeciez przez 4 lata tak było. a on z krzykiem, ze w umowie (podpisywała ja dziewczyna z która kiedys mieszkałam), jest ze cena przez inflacje itp. moze ulec zmienia. ok. i on do mnie,z e powie to synowi i jak on powie,z e trzeba zwracac to bedziemy za te pół roku musialy zwracac. poczym sie rozłączyl

kurde wpieniona jestem na maksa. bo nawet jak cena by miała isc w góre, to sie mówi o tymz wyprzedzeniam i wtedy ja mu mówie, czy chce tak mieszkac czy nie?? a nie ze mam on sobie cene podnosi a ja mu mam placić za pół roku wstecz wrrr

dzwoniłam do rodziców i tez sie wkurzyli. powiedzieli, ze jak chce to niech za zcerwiec podnosi a nie za poprzednie miesiące. ze on cwaniak. bo przez 4 lata mu sie za wakacje płaciło aby mieszkanie trzymac (choc sie tu nie mieszkalo) a jak wie, ze juz sie wyprowadzamy to on takie numery.
Ojej To współczuje! Ale takich cwaniaków mnóstwo. Przede wszystkim napisałaś, że umowa nie na Ciebie tylko na jakąś koleżankę, która z Wami nie mieszka to niech sobie egzekwuje od osoby, z którą ma podpisaną umowę, a niech odpierkoli sie od Was.

Ja też miałam przeboje z moją pierwszą stancją. Sprawa oparła się w sądzie. Wygrałam. Ale nerwów mnie to kosztowało przez rok.
Cwaniaków trzeba tępić i ja powiedziałam, że nie daruję.
Stary 2008-05-27, 17:15   #145
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej To współczuje! Ale takich cwaniaków mnóstwo. Przede wszystkim napisałaś, że umowa nie na Ciebie tylko na jakąś koleżankę, która z Wami nie mieszka to niech sobie egzekwuje od osoby, z którą ma podpisaną umowę, a niech odpierkoli sie od Was.
jest w tym troche racji. nie Twoj podpis jest na umowie

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 17:27   #146
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo, ja też! Mam 26 lat i szczerze mówiąc nei wyobrażam sobei siebie jako mamusi....teraz. Może tak ok 33-35 lat.
Fajnie...nie jestem sama

Cytat:
Mi gin kazał łykać kwas foliowy "na wszelki" wypadek. Bo przezcież może się przydarzyc.

Nie łykam.
..ee tak łykac bez potrzeby..bez sensu..też bym nie łykała.

Cytat:

Przepraszam, ale Oktawian mi się z pawianem kojarzy
Mi też.

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
U mnie to jest tak,jak już pisałam chcemy zaczą starania jak wróce z PL i u mnie nie ma problemów z paleniem papiersów,czy piciem kawy bo tego nie robie w w ogole.Kawe owszem piłam,ale przestałam bo tu w UK jakoś nie mam ochoty. Jak pojade do domku,to zakupie kwas,porobie badania,troche mnie to przeraża. Ciekawe czy z tym wszystkim się wyrobie.
Kurcze ale by było wydarzenie na watku jakbyś bobo miała.
To ja normalnie już trzymam kciuki za wyrobienie sie z badaniami i za owocne guganie

Cytat:
Idę zaraz na ostatnią eksfoliację , zobaczymy jak będę wyglądać bo w piątek mamy weselicho kumpla

Do jutra
Do jutra

Cytat:
Asie kojarzą mi się jako mało atrakcyjne kobiety
ejjjj tam Ty jesteś bardzo atrakcyjną Asią.
Zreszta mam bardzo fajne kumpele Asie...lubię
Cytat:
. Już nie mówiąc, że skojarzyło mi się Dennis-penis

Cytat:
To byś sobie egzamin załatwiła
No wyobrażam sobie minę wykładowcy gdyby o zobaczył

Cytat:
Hehe, to tak jak u mnie . Też na razie mi za wygodnie
Za wygodnie to po pierwsze, a po drugie ja musze jeszcze mieć męża tylko dla siebie...kilka lat!!!
Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Nie no, najpierw sam przyszedł . Dopiero gdy zaczęłam trzeć mu to futro to zaczął uciekać, ale jakoś się dogadaliśmy . Nie wiem czy czysty, ale na pewno błyszczący (muszę tylko bardziej uważać z psami... taki królik o zapachu kurczaka...
Poemi rozwaliłaś mnie...
Pilnuj królika.

Cytat:
Cholera no i teraz mnie dobiłaś...TZ też. Chyba jednak Stasia nie będzie

Cytat:
Jedynym cudownym relaksującym zabiegiem na jaki poszłam przed slubem był pedicure i manicure.

Ja u siebie nie zauwazyłam wzomorzonego dbania o siebie.

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość

dalej jestem wielkim smarkiem. już mam dość. łech ;/

Smarkalindo nasza wracaj do zdrówka.
Cytat:

Hola hola...tylko nie zapominaj ze calowanie zakazane

Trzymam kciuki zeby tak było już na zawsze.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 17:37   #147
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
jest w tym troche racji. nie Twoj podpis jest na umowie
tylko wiesz, my te 4 lata temu razem ja wynajmowałysmy. nie wiem czy mnie nie zapisała (ta dziewczyna) na umowie- nie pamietam, wiem, ze ona sie podpisała. (mozliwe ze ja tam nie jestem wcale wspomniana) ale jakby nie było, to razem wynajmowalsmy te mieszkanko wiec ma jakies podstawy.

ale kurde kto to podnosi cene na pół roku do tylu??
juz nie wiem co robic??

Stary 2008-05-27, 17:42   #148
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
tylko wiesz, my te 4 lata temu razem ja wynajmowałysmy. nie wiem czy mnie nie zapisała (ta dziewczyna) na umowie- nie pamietam, wiem, ze ona sie podpisała. (mozliwe ze ja tam nie jestem wcale wspomniana) ale jakby nie było, to razem wynajmowalsmy te mieszkanko wiec ma jakies podstawy.

ale kurde kto to podnosi cene na pół roku do tylu??
juz nie wiem co robic??
Nie mogli o Tobie wspomnieć bez Twojego podpisu. W ten sposób równie dobrze mogłabym wynajmować mieszkanie i napisać, że mieszka w nim Brat Pitt i co, do sądu by go wzywali gdyby tam sprawa powędrowała?
Stary 2008-05-27, 17:48   #149
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurcze ja juz sama zgłupialam hehe tym bardziej, ze jak pisałam to było 4 lata temu, przez ten czas tyle razy sie czynsz zmieniał, ale on nic nie gadał, bo cwaniak chcial, abymsy zostały, a teraz nagle na ostatni miesiąc gdyz juz wie ze sie wyprowadzamy na koniec czerwca mówi takie cos.

wrrrr. ja tam sie bede kłóciła bo za wsteczne miesiace nie mam zamiaru płacic. nawet jak w umowie jest napsiane ze moze pdoniesc, to niech podnosi od teraz a nie tego co było kiedys,

Stary 2008-05-27, 18:04   #150
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Dorinka a ja mam pytanie ile trzeba tego złota na obrączki o szerokości ok 4mm?
Nam kazano min 20 gram
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości