|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
trisomia 21 - 1:15000! (teraz 1:2500) trisomia 18 - <1:20000 (teraz 1:5200) trisomia 13 tak samo jak wtedy <1:20000 Ta różnica mnie jakoś zmartwiła...
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może np. w innym dniu zrobiłaś i masz inną betę ? Mówisz że teraz miałaś wcześnie robione te prenatalne a właśnie po 12 tygodniu zaczyna spadać beta i pracuje już łożysko
|
|
|
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt
Kciuki za jutrzejsze wizyty ![]() Mi do usg zostało 8 dni, odliczam jak szalona 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie, nie amnio... nad PAPPA myślę, miałam tylko usg bez badań krwi.
W pierwszej ciąży robiłam badania w ciąży (tylko usg) o 10 dni starszej od tej.
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4026 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ha, znowu zasnęłam z córką przed 21, musiałam teraz wstać i coś zjeść, bo mnie mdlilo.
To już oficjalnie - zaobserwowałam kropelke siary... Chyba kupię na wszelki wypadek wkładki, żeby mieć przy sobie w pracy. I jakaś bluzkę na zmianę zostawię sobie w szafce Może to tak wcześnie, bo skończyłam karmić w sumie niedawno, w marcu?...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:14 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki, żeby na urlopie się poprawiło, a najlepiej już niedługo samo całkiem przeszło! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4027 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Relaksowo sobie leżał i go nie obchodziło, że mama chce poznać płeć ![]() Cytat:
![]() Pytałaś się co jest w ulotce na II trymestr. W sumie nic nowego. Tylko wypisane badania jakie powinno się zrobić: pomiar ciśnienia na każdej wizycie, morfologia i badanie ogólne moczu przed każdą wizytą, badanie ultrasonograficzne między 18 a 22 tc, czyli połówkowe, badanie przesiewowe w kierunku cukrzycy ciążowej, badanie w kierunku cytomegalii, badanie w kierunku toksoplazmozy (i zaleczenia jak jej zapobiegać), badanie w przypadku podejrzenia przedwczesnego pęknięcia błon płodowych i zalecenia co do diety, czyli jakie składniki odżywcze są teraz najważniejsze. Cytat:
zaczynacie szaleć z zakupami dzieciaczkowymi ![]() Cytat:
Koniecznie muszę jeszcze w tym tygodniu iść na zakupy ciuchowe dla siebie. Nie dość, że na przywitanie od mamy dostałam zrypkę, że nie mogę chodzić w takich spodniach, bo brzuch uciska, to po 2 godzinach siedzenia miałam już dość i cisnęło mnie wszędzie. W domu to inna sprawa, bo dres i można siedzieć/leżeć/spać. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty o ile jakieś są
|
||||
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Wyciąga z mamy co najlepsze Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki
![]() I gratuluję wszystkich udanych wczorajszych wizyt ![]() Wczoraj miałam ciężki dzień i jak wróciłam do domu po 16 to po prostu padłam - leżałam przed tv i ani ręką ani noga O 20 poszłam spać ![]() A dzisiaj przynajmniej wyspana ![]() Nie zapięłam się w swoją ulubioną koszulę Chyba czas udać się na zakupy. A dzisiaj zamawiam tą poduszkę w końcu do spania
Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2017-09-07 o 07:45 |
|
|
|
#4030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Nadrobilam... uffff Gratuluję wszystkich udanych wizyt! Super! Mnie chyba dopadlo jakieś przeziębienie i leżę w łóżku z bólem gardla i lekka gorączką. A od soboty urlop. Musze szybko wyzdrowieć! Miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam wczoraj te poduszki w KIKu za 70 zł. Pewnie daleko im do oryginału, ale jakby ktoś szukał zamiennika... Wydaje mi się też, ze jest minimalnie krótsza od tej oryginalnej. Ale mięciutka i milutka ![]() Dzień dobry wszystkim ![]() Ja dzisiaj mam wielki dzień - dzień wypłaty ![]() Aż się boję...
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ale Wy zasuwacie
![]() Wczoraj wrócił partner, jak go zobaczyłam to wypłakałam wszystkie żale. Biedny na początku chyba niewiele rozumiał. Dzisiaj mam mnóstwo załatwiania, a taka pogoda, że totalnie mi się nie chce, muszę odebrać książki, jechać do fryzjera ściąć włosy, bo mi strasznie poleciały, do ubezpieczyciela i jeszcze w parę miejsc... Masakra ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
Nicole, te ryzyka bardzo reagują na wiek
![]() Jak mi policzyli ryzyka podstawowe wynikające z wieku, to wyglądało średnio. Dopiero po dodaniu zmierzonych parametrów malucha zaczęły być jakieś sensowne liczby.
|
|
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Pozarlam sie z tz 😥😥😥 Dziś przeprowadzka, ciekawe jak będzie i czy w ogóle sie przeprowadzimy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja obstawiam u nas dziewuszkę, ale lekarz mówił, że prenatalne to za wcześnie i niech cierpliwie czekam do 20tc Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Oddałam mocz na posiew i pod luxmedem parkowanie było skośne a obok mnie jakiś facet tak beznadziejnie zaparkował prostopadle i czekał w aucie żeby zobaczyć czy mu walnę przy wyjeździe i będzie mógł wymusić odszkodowanie
Jak wyjechałam nie uderzając go to pojechał za mną -PHI ! Trochę mu się odwdzięczyłam bo zaczęłam przed rondem hamować wcześniej niż to niezbędne
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety zostają Panache i Freya (Ale ceeeny zabijają) Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry. Ale się źle czuje. Wzielam ten torecan na noc i mam wrażenie że mi gorzej
|
||
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
A jak wypada rozmiarowka lupoline względem Avy albo Gaji?
No np na alledrogo nie znalazłam rozmiarów 75J Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ludzie to buraki !Witam się w tej chłodny i znów deszczowy dzień. Spijam inkę i zajadam chałkę z masłem Dzisiaj wreszcie dostaniemy zdjęcia i album ze ślubu! Czuję, że będą niezłe jaja przy oglądaniu tych zdjęć, aż się boję
|
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki-za 2 godziny wizyta...ale się stresuje... pewnie jak położna będzie mierzyć mi ciśnienie to będzie strasznie wysokie z tego stresu;P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj podniecona pokazuję mężowi co wyhaczyłam na mega promach w Lidlu, a on do mnie, żebym nie kupowała, bo babcie kupią tego pełno (i niestety - tutaj ma rację...), a jak będzie brakować to pojedzie się do sklepu i kupi
Zrobiłam minę numer 136 i chyba mu serce zmiękło bo powiedział, że są śliczne ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem trzeba puszczać codziennie pranie jak się ma mało ciuszków Jeszcze oszczędzisz na wodzie moja droga !
|
|
|
|
|
#4048 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie stresuj się, wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() A u nas od rana leje, nic się nie chce ![]() Dziewczyny przyjmujące duphaston - dalej go przyjmujecie? ja mam jeszcze jedno opakowanie i gin powiedziała że mogę odstawić
|
|
|
|
#4050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

Ale bardzo ładne liczby 
Może np. w innym dniu zrobiłaś i masz inną betę ? Mówisz że teraz miałaś wcześnie robione te prenatalne a właśnie po 12 tygodniu zaczyna spadać beta i pracuje już łożysko
13.03.2008

Może to tak wcześnie, bo skończyłam karmić w sumie niedawno, w marcu?...
Już dawno nie kupowałam stanika na taki rozmiar
Dobrze, że miałam dwa staniki ze starych dobrych czasów, to mnie podratowały w międzyczasie

Jak u Was z tym ryzykiem? Zastanawiam się nad testem PAPPA jednak.

Potem trzeba puszczać codziennie pranie jak się ma mało ciuszków