|
|
#4111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Więc skąd niby Ty miałaś wiedzieć że Córka nie przybiera. Bardzo współczuję tych Ci wszystkich przejść w szpitalu. A spadki wagi są przecież na początku normalne, ale właśnie dlatego trzeba tą wagę kontrolować. U mnie mała była ważona regularnie.Trzymam kciuki aby tym razem było wszystko ok! |
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
anitaxas - pięknie to wytłumaczyłaś. Mi wiszenie na piersi z mała nawet cały dzień nie przeszkadzało, jeśli było wiadome że jej nie głodzę - a to można sprawdzić chyba tylko kontrolą wagi i po zachowaniu maluszka.
blond - ale się nasiedzicie w tym szpitalu, Obyscie w końcu wyszli! madzialenka - biedna maja z tym uczuleniem i kłuciem ![]() czemu nikt nie rodzi ![]() nie wiem czy pisałam, ale jak Zosia pierdnie to aż Lusia ucieka ze strachu od tego dźwieku co do ubezpieczenia - to chyba większość wypłaca cos za urodzenie dziecka, ale za pobyt związany z porodem już nie
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Marta hehe to macie ubaw z pieskiem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4114 |
|
Rozeznanie
|
Ja siłą woli powstrzymuję poród
żeby tylko przed planowym cc nie wyskoczył, bo nie mam jeszcze skierowania i umówionego cc Więc przez pół nocy jak się młody wyginał na wszystkie strony to się wręcz modliłam, żeby to nie było TO
|
|
#4115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No co jak co, ale nic tak nie cieszy rodzica noworodka i niemowlaka jak zdrowy pierdzioszek i kupa u maluszka ![]() ![]() Cytat:
a ja bym chciał odwrotnie niż Ty. Kiedy będziesz miała skierowanie?
|
||
|
|
|
#4116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś kolejna wizyta, ktg w porządku i nawet się dwa skurcze zapisały! Jeden czułam jak taki typowy ból okresowy a drugi jako delikatne napinanie brzucha ale przynajmniej wiem, że ten ból to właśnie skurcze. Inna lekarka mnie badała bo moja akurat na urlopie i powiedziała, że szyjka miękka (jak bym tego od dwóch miesięcy nie wiedziała a ja dziś na nic nie mam siły i śpię prawie na stojąco , zimno, wiatr wieje i słońca brak, tyle dobrze że narazie nie pada. Pogoda paskudna a ja wymarzyłam sobie ciepło i słoneczko na pierwsze spacery z dzieckiem... Do tego puchną mi stopy i dłonie, mam wrażenie że twarz też mam jakąś okrąglejszą, może faktycznie woda mi się zatrzymuje w organizmie. Pewnie rodzić zacznę jutro kiedy mąż akurat ma pracę na ponad 24 godziny, na szczęście uprzedził w pracy że w razie czego będzie musiał się zerwać, pewnie nie będą zadowoleni...
|
|
|
|
|
#4117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4118 |
|
Magda ;)
|
Wychodzimy 😁😁😁😁
Juka kapalam się jak maz był i wtedy on pilnował małego. Siku czy podmyc się to szłam jak spal, tylko że ja mam łazienkę na sali i uslyszalabym np płacz, gorzej jak są na korytarzu. Madzialenka mi się wydaje, że indukcja porodu też będzie liczona jak poród. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4119 |
|
Wtajemniczenie
|
BLOND - super!!!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4121 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, ja od dzis w szpitalu, jutro CC o 8:30, bardzo sie boje. Dzis od rana robili mi badania, sprawdzali ktg małej, wszystko w jak najlepszym porzadku. Z tym ze od 5:30 na nogach i na czczo bylam do 11 i na pobieraniu krwi prawie zemdlałam
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Blond super. 🤗Też mi się tak wydaje.
Czbasia ooo jaki cwaniak. Super. Ja mam czekać tydzień od tp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Vanilla trzymam kciuki. Czbasia to ja bez wywoływania też due tak darłam ![]() Wiecie, ja się chyba aż tak tego wywoływania nie boję. Jak tego, że dziecko będzie dużo ważyło i go nie urodzę. 😵😱 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4124 |
|
Zadomowienie
|
Blond, dobrze że już wychodzicie.
![]() Trzymam kciuki za kolejny poród.
|
|
|
|
#4125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Vanilla mocne kciuki!! Dobrze, ze cc tak rano, to jutro nie będziesz głodować ![]() Czy Wam mężowie coś przemycali do jedzenia po cc? Anita super wpis o kp! Popieram! A ja się melduję z domu. Wypisałam się dziś na żądanie. Na pierwszym obchodzie lekarz twierdził, ze mnie wypiszą, bo wszystko jest ok, ale potem ordynator pogładził mnie po ramieniu(?!) i powiedział, żebym jeszcze poleżała, a najlepiej do konca!! O ludzie! Nie ma mowy! Jestem w 36tc, a na cc mam przyjsc 39. Dobrze być w domu ![]() Blond miłego powrotu we trójkę Shmett kciuki za łatwy poród Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka mi obiadki maz przynosił po porodzie. Ale ja sn rodziłam.
I bardzo dobrze, że się wypisalas. Po co byś tam leżała? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4127 | |
|
Raczkowanie
|
Madzialenka , Czbasia Ja się najbardziej boję, że dziecko będzie za duże, poród będzie długi i będę się męczyć ileś godzin, aż w końcu bedę mdlała z braku sił i będą ze mnie małego 'wyciskac'. Coraz częściej o tym myślę, a jak ostatnio czekałam na ktg to mi aż ciary po plecach chodziły na samą myśl. Nie wiem jak ja dam radę bez znieczulenia. Deprecha mnie dopada, az płakać się chce
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Blond Super, ze w końcu do domu ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka to ja tak samo. U mnie też nie ma znieczulenia.
A ile u ciebie dzidziuś waży? Ja policzyłam, to 4 kg może mieć 22.09. bo wczoraj miał 3200g a lekarz mówi, że teraz to tak z 250g na tydzień mu przybywa. Co do jedzenia to zgadzam się. Teraz też mąż mi będzie przynosił. Ale się dziś napracowałam. Usiadłam pod kocykiem z herbatka i obejrzę wczorajsze "na wspólnej". Jak to miło mieć dekoder z Nagrywarką hehe. Dobrze, że się zdecydowaliśmy. Mąż się zbiera po Maję do przedszkola i zabiera ją do bawialni . Poszaleją. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blond, lilka, super że już w domku 😁 Cytat:
Przyszło dziś zamówienie z apteki i jestem zachwycona. Znalazłam coś tak mega prostego ale mega pomocnego na płaskie sutki. Asystent laktacyjny Lansinoh. Jak ktoś ma płaskie lub wklęśniete sutki, to mega polecam. To taka pompka do skutków. Chwila moment i można karmić. Mam nadzieję, że dzięki temu nie będą mi potrzebne nakładki na sutki, które też kupiłam na wszelki wypadek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie może przez te 5 lat się coś z posiłkami w szpitalu zmieniło?
|
|
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka nie martw się wagą.Mi lekarz mówił że zazwyczaj jest zawyżona i trzeba raczej odjąć pół kg.Właśnie dlatego ja się przejęłam wagą córci.
Lilka super że wyszłaś.Nie wiem po co chcieli Cie tam trzymać. Blond super😃 |
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Juka oo widzisz. To by było fajnie w moim przypadku. U ciebie mam nadzieję, że jednak waga pokazuje prawdę.
Od jakiej wagi robią CC tak w ogóle ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, aby z dzieckiem było wszystko dobrze.
|
|
|
#4135 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc tylko i wyłącznie z wygody i oszczędności czasu robią cc na zimno czy są jeszcze jakieś wskazania? A jakbyś zaczęła rodzić a masz wskazanie do cc to przecież muszą zrobić.. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4136 |
|
Rozeznanie
|
Czy jak mam różowy śluz to znaczy ze odchodzi mi czop? Mam jechac na IP????
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Na IP to nie. Znaczy, że robi ci się rozwarcie. Ja tak miałam dzień przed porodem. Wczoraj mi gin mówił, że w takich sytuacjach nie jedzie się na IP. Chyba, że krew jest czerwona.
Za godzinę będzie u mnie położna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4138 | |
|
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;76951881]A tak się ostatnio zastanawiałam... wiadomo że cc jest lepsze jak się zacznie akcja porodowa, a nie całkiem bez przygotowania.
Więc tylko i wyłącznie z wygody i oszczędności czasu robią cc na zimno czy są jeszcze jakieś wskazania? A jakbyś zaczęła rodzić a masz wskazanie do cc to przecież muszą zrobić..Super Właśnie moim wskazaniem jest zaświadczenie od psychiatry, a co jak go nie uznają? Cytat:
Przyszedł mi stanik tym razem za duża miska Dużo Wam biust urósł dziewczyny po porodzie?
|
|
|
#4139 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialenka taką mam nadzieję.Chociaż ja w ogóle chyba nie wierze w usg bo u dwóch lekarzy wychodziły totalnie różne wagi.Pozostaje czekać do porodu.W szpitalu jeden powiedział że wagowo jest starsza o tydzień a drugi że o dwa tygodnie.A badania w odstępie dwóch dni więc któryś się mylił napewno.No nic mam nadzieję że te 3kg będzie miała.Więcej nie musi😊
Kasia to chyba zwiastuje poród😊 Ja bym pojechała ale ja to panikara.Może zadzwoń do lekarza co powie. |
|
|
|
#4140 |
|
Rozeznanie
|
Ale wiesz co mi sie chyba coś sączy... juz sama nie wiem... tzn cały czas mi leci to na kolejna wkładkę... i jak papier sobie przykładałam to była różowa jakby woda? Ale Taja mega blado różowa????
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

Więc skąd niby Ty miałaś wiedzieć że Córka nie przybiera. Bardzo współczuję tych Ci wszystkich przejść w szpitalu. A spadki wagi są przecież na początku normalne, ale właśnie dlatego trzeba tą wagę kontrolować. U mnie mała była ważona regularnie.Trzymam kciuki aby tym razem było wszystko ok! 

żeby tylko przed planowym cc nie wyskoczył, bo nie mam jeszcze skierowania i umówionego cc
Więc przez pół nocy jak się młody wyginał na wszystkie strony to się wręcz modliłam, żeby to nie było TO
a ja bym chciał odwrotnie niż Ty. Kiedy będziesz miała skierowanie?
, zimno, wiatr wieje i słońca brak, tyle dobrze że narazie nie pada. Pogoda paskudna a ja wymarzyłam sobie ciepło i słoneczko na pierwsze spacery z dzieckiem... Do tego puchną mi stopy i dłonie, mam wrażenie że twarz też mam jakąś okrąglejszą, może faktycznie woda mi się zatrzymuje w organizmie. Pewnie rodzić zacznę jutro kiedy mąż akurat ma pracę na ponad 24 godziny, na szczęście uprzedził w pracy że w razie czego będzie musiał się zerwać, pewnie nie będą zadowoleni...