|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
![]() ![]() Fajne te kombinezony i czapki z HM. Te czapki chyba takie grubsze, nie na teraz? Ja mam kombinezon z hm na 68, a mały nosi dalej 56. Chyba muszę poszukać czegoś na 62 bo w tym 68 to się chłopak utopi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja nosi tez 56 i w 62 się topi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
Morelle, płaszczyk cudo
![]() Darietta, ciesz się kobieto że masz dzień dla siebie ![]() U nas vibrucol dziś dał radę. Młody padł i się 2h. Oby obudził się bez bólu :modli: Mamy wyniki już. Generalnie w normie al młody ma żółtaczkę. Ja na niego patrzę non stop i nie widziałam ale ludzie zaczęli mi na spacerze zwracać uwagę że on żółty jeszcze. I faktycznie bilirubina 10,5. Ma któryś Was dzieciaczek tak długo żółtaczkę? Wizytę mam we wtorek dopiero. Któraś z Was ma może pod biustem 65-70 ? Bo muszę w stanik zainwestować do karmienia. Stacjonarnie nie ma mojego rozmiaru nigdzie-.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zadomowienie
|
Anna ta rozmiarowka hm jajas duza jest. Mój spory się urodził a 56 dalej dość luźne.
Pestycyda długo ta zoltaczka. Ja nie kontrolowalam bilurbiny. Ja mam 65 i kupiłam stacjonarnie z alles. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Pestycyda, odmówiłam ten sam kombinezon i czapkę rozmiar mniej.
JonSnow - moja Klaudia pije mleko o temp miedzy 21 a 40stopni. 62 macie z H&M czy ogólnie? Moja nosi 56 i kombinezon na zimę wzięłam 62, a taki jak Pestycyda 56. Morelle - ładny płaszczyk Calineczka - czyli masz tak samo z kombinezonami jak ja. Klaudia dostała rozm 68, ale jest tak wielki, ze moze na wiosnę jej założę, na pewno nie tej jesieni. Pestycyda - z Alles masz obwody 65 a niektóre 70 są bardzo ścisłe (taki cielisty wymieniałam z 70 na 75) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Dobrze, ze piszesz o tych stopkach, bo nie zwróciłam uwagi Pestycyda - ja nie wiem czy Klaudia ma żółtaczkę, chyba nie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
![]() Czuję się wywołana to sie odzywam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi sie w weekend nie uda z nią to rezygnuję z chusty. W ogóle wysowa mi się materiał który podwija się miedzynogami. Na lalce na warsztatach szło lepiej z Wiki juz tak kolorowo nie jest. Chciałam ją wykąpać bo marudna wszystko uszykowalam zeby nie odkladac jej przed kąpielą była głodna dałam cycka i co spi mi na rękach. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Mojej Wiki sni się cycus bo ssie przez sen i się uśmiecha |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Poprostu, dobrze że się odzywasz. Trzymajcie się i pisz częściej;*
Darietta, też mam problem z tymi majteczkami podczas chustowania. Teraz zwątpiłam czy dobrze zamówiłam ten kombinezon 62. Ale body 56 są takie akurat na Wojtka. No nic najwyżej odeśle. Oczywiście u nas kolki ciąg dalszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Calineczka a który masz ten stanik? Z fiszbinami? Jak się sprawdza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po szczepieniu. tylko 6w1. Samo szczepienie zniosła bezproblemowo. Tylko zakwiliła przy ukuciu. Smoczek i od razy spokój. 20 min poczekaliśmy. Nic się nie działo. Teraz tylko, żeby noc była ok i kolejne dni. Nie ma miejsc na szczepienia do końca października. A gdzie druga dawka hexy i rota? Zrobiłam zadymę. Łaskawie mnie dopisali za 1,5 tyg na rota. Bo to można tylko podać 1 dawkę do 12 tyg. Waży 5405 g i 59 cm. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- ps. na pneumokoki nic nie podpisywałam. Oczywiście chciała mnie przekonać na dziś, albo 2 mc. Ale pow, że się nie zgadzam. Tyle.
![]() |
#2980 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pyłek różnie kupuje. ostatnio na straganie na święcie pszczelarzy, raz w górach jak bylismy to w pasiece, jak juz nie ma to przez internet. teraz jeszcze mam z wiosny ten co kupilam a jak mi sie skonczy to chcialabym od Nulki kupic jesli jeszcze bedzie miec? Nulka czytasz?? Cytat:
![]() Cytat:
a do lekarza poczekam. dzis jest o wiele lepiej tą raną odkiedy wyciągnelam ten supełek! Cytat:
a na kabaret zapraszam!! Cytat:
oby po szczepieniu wszystko bylo ok . to jednak dajesz rota? Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Jezu mam dzisiaj taki zły dzień, że nie wiem czy wolałabym iść płakać, wrzeszczeć czy rzucać czymś o ścianę. Najpierw mój kot robił sajgon i demolował mieszkanie, potem Timi cały dzień jak nie spał i nie jadł to non-stop płakał, co zupełnie nie jest w jego stylu, stresuje mnie to usg jutro, z Tż sie ciągle ścinam o pierdoły, bo nie mam już siły i cierpliwości na cokolwiek, jak wraca do domu i nie potrafię się przestawić na zen. Oczywiście jak tylko Tż przekroczył tylko próg mieszkania to sobie zaczęli gruchac z Timim i już nie ma placzów żadnych, w domu cisza i spokój. Jak cały dzień się nim zajmuję, wypruwając flaki, a on ciągle płacze, a potem przychodzi Tż czy moja mama na gotowe i zbierają wszystkie uśmiechy i gruchające rozmowy z Timim, to chce mi się ryczeć jeszcze bardziej. Oczywiście to nie jest norma, ale dzisiaj już nie mogę 😕 ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Dziewczyny, wiem, że temat był już wałkowany milion razy, ale mózg mi nie działa w ogóle i całkowicie się już pogubiłam - gdybyście miały do wyboru 5w1 i 6w1, to którą byście wybrały i dlaczego? Jeśli się którejś z Was zechce jeszcze raz odnieść do tematu, to stokrotne dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
*sportaddict*
|
Pestycyda, a jaki był wynik bilirubiny wcześniej? Robili Wam w ogóle? Bo czasami bilirubina może się utrzymywać dłużej, ale ważne, żeby wartość spadała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Morelle
Super, że pestka daje Ci tyle zrobić, mój Hugo dziś cycek maminy i tyle ![]() Jon Ja lubię.koperek ![]() ![]() Pestycyda Super koszyk! Jon Też właśnie nie wiem jaki rozmiar zamówić? Pestycyda Ja mojemu wyników mie robiłam więc nie wiem, ale na pewno małemu szybko zejdzie, bedziecie się naświetlać czy jak? Poprostu Witaj ![]() ![]() Fajnie ze i Was dobrze, tez mam wrażenie, że czas zlał sie w jeen dzień... Morelle Dobrze ze zrobiłaś zadyme ![]() Oby.mała czuła się dobrze ![]() Moj Tymon miał wczoraj.szczepienie i dziś marudny, smetny, paczliwy meczył się dziś, a lekko goraczkuje. Od razu po przedszkolu zasnął. Aż się boję jak.zniesie to Hugo widząc co szczepienie robi z organizmem... Nulka Ty to.masz złote dziecko ![]() My właśnie się karmimy i zasypiamy już na noc, jakiś dziwny ten.dzień był :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2985 |
Wtajemniczenie
|
Misiu był bardzo grzecznym współpracownikiem! Mówię nawet do TŻ że chyba misia będę nosić a nie Bartka
![]() ![]() Jon, tak to jest - dziecko długo śpi - hmmm może chore? dziecko mało śpi - hmm może coś go boli? ![]() poprostu, no w końcu się odezwałaś ![]() ![]() ![]() morelka, Pestka dzielna była w takim razie ![]() ![]() Vadi, nie denerwuj się niepotrzebnie tym usg. My też mamy skierowanie od neurologa i jutro będę szukać gdzie u nas można zrobić. ![]() ![]() ![]() Mini, niefajnie z tym szwem, ja to jak czytam takie rzeczy to dreszcze mam ![]() Moje dziecko naprawdę dzisiaj prawie cały czas śpi... co on będzie robił w nocy?!?!?! ![]() ![]() ![]()
#2986 |
Zakorzenienie
|
Vadi u mnie 5w1 było niedostępne.
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Mała kiedy wy macie szczepienie?
#2987 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Aggs
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- No to się nie dziwię. Tez bym nie wiedziała co wybrać.
#2989 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() a jakie macie wskazania? u mnie nawet prywatnie usg bioderek dopiero na początek października ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Oj to kicha. My mamy za 2 tyg drugie usg bioder
#2991 |
*sportaddict*
|
Daj znać, Morelle, jak się Pestka będzie czuła po tej 6w1. Oby nawet nie zauważyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spora ta Twoja Pestka ![]() Myślałam że moja to konkretna kobieta ale jednak nie. U nas 5kg i 58cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
*sportaddict*
|
Zazdroszczę Wam, dziewczyny, tych kilogramów maluszków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O kurczę, to niezłe terminy ![]()
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2017-09-07 o 19:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Wtajemniczenie
|
Xzora młody ma ogólnie 62
![]() Mały nie może dzisiaj twardo usnąć, ciągle się budzi i teraz śpi na mnie bidulek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2998 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]()
![]() |
#2999 |
*sportaddict*
|
kuźwasz, no właśnie u mnie wszystko trwało tyle też dlatego, że się nie wstawiał :/ ale jeszcze przed partymi (a przynajmniej przed pełnym rozwarciem), jeśli to jakakolwiek różnica.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
Morelle, dobrze że wywalczylas co swoje. Oni to zawsze z tymi szczepieniami problemy robią:/
Minini, ja też mam jakieś zmienione czucie przy bliźnie ale to chyba normalne. W szpitalu mieliśmy bilirubinę 12,5. Niestety w dniu wypisu nie jest napisane albo ja nie umiem odczytać tych skrótów:/ czytałam że żółtaczką może się nawet 2-3 miesiące utrzymywać. Nie wiem czy teraz bo skąd tu lampę UV wziąć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Vadi, czasem trzeba mieć dołek żeby jutro było lepiej. Nie martw się;* P.s. moje koty też dzisiaj mnie do szału doprowadzały Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.