Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-07, 16:07   #2971
calineczka3
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

za zakupy

Fajne te kombinezony i czapki z HM. Te czapki chyba takie grubsze, nie na teraz?

Ja mam kombinezon z hm na 68, a mały nosi dalej 56. Chyba muszę poszukać czegoś na 62 bo w tym 68 to się chłopak utopi
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 16:42   #2972
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
za zakupy

Fajne te kombinezony i czapki z HM. Te czapki chyba takie grubsze, nie na teraz?

Ja mam kombinezon z hm na 68, a mały nosi dalej 56. Chyba muszę poszukać czegoś na 62 bo w tym 68 to się chłopak utopi

Moja nosi tez 56 i w 62 się topi ale szkoda mi było brać kombi na chwilę. Myślę czy brać już taki na zimę ale w h&m nie mają stopek
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 17:01   #2973
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, płaszczyk cudo

Darietta, ciesz się kobieto że masz dzień dla siebie nie szukaj dziury w całym. Może jutro wróci do normy i znowu będzie nieodkladalna?

U nas vibrucol dziś dał radę. Młody padł i się 2h. Oby obudził się bez bólu :modli:
Mamy wyniki już. Generalnie w normie al młody ma żółtaczkę. Ja na niego patrzę non stop i nie widziałam ale ludzie zaczęli mi na spacerze zwracać uwagę że on żółty jeszcze. I faktycznie bilirubina 10,5. Ma któryś Was dzieciaczek tak długo żółtaczkę? Wizytę mam we wtorek dopiero.

Któraś z Was ma może pod biustem 65-70 ? Bo muszę w stanik zainwestować do karmienia. Stacjonarnie nie ma mojego rozmiaru nigdzie-.-

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 17:08   #2974
calineczka3
Zadomowienie

Anna ta rozmiarowka hm jajas duza jest. Mój spory się urodził a 56 dalej dość luźne.

Pestycyda długo ta zoltaczka. Ja nie kontrolowalam bilurbiny.
Ja mam 65 i kupiłam stacjonarnie z alles.

calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 17:17   #2975
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda, odmówiłam ten sam kombinezon i czapkę rozmiar mniej.
JonSnow - moja Klaudia pije mleko o temp miedzy 21 a 40stopni. 62 macie z H&M czy ogólnie? Moja nosi 56 i kombinezon na zimę wzięłam 62, a taki jak Pestycyda 56.
Morelle - ładny płaszczyk
Calineczka - czyli masz tak samo z kombinezonami jak ja. Klaudia dostała rozm 68, ale jest tak wielki, ze moze na wiosnę jej założę, na pewno nie tej jesieni.
Pestycyda - z Alles masz obwody 65 a niektóre 70 są bardzo ścisłe (taki cielisty wymieniałam z 70 na 75)

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Moja nosi tez 56 i w 62 się topi ale szkoda mi było brać kombi na chwilę. Myślę czy brać już taki na zimę ale w h&m nie mają stopek

Dobrze, ze piszesz o tych stopkach, bo nie zwróciłam uwagi
Pestycyda - ja nie wiem czy Klaudia ma żółtaczkę, chyba nie..

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 17:21   #2976
poprostu
Zakorzenienie

Czuję się wywołana to sie odzywam czytam Was na bieżąco ale wiecie jak to jest my najmłodsi co biorę sie za pisanie to coś sie dzieje, czekam na obietnicę magicznego 3 miesiąca poki co minął nam miesiąc. Dłużej niż 3h nie śpi, różnie bywa, czas niby leci szybko ale wszystko jakby się zlalo w jeden dzień nie chce chwalić, ale nie mogę tez narzekać bo czytam co czasem u Was i Pestycyda szacun! Dzisiaj byliśmy dwa razy na spacerze teraz zasnął na moim ramieniu i czuję sie zablokowana burczy komuś w brzuchu nie wiem czy jemu czy mi
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 18:11   #2977
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
pestycyda, ja nie pomogę z radą czy dobrze czy nie bo sama jeszcze zielona jestem ale super, że ćwiczycie chudzinka z Ciebie ja dzisiaj z misiem miałam trening znowu dziecko moje chyba depresje jesienną łapie bo śpi jak zasnął przed 8 w łóżeczku to wstał po 9, zjadł i po 10 znowu padł i śpi!!!! aż się wystraszyłam, że może ma gorączkę czy coś ale mierzyłam i jest ok

KociaMatka, ale śliczna Ewcia
Moja dziś to samo i też latam z termometrem popoludniu byla troche ajtywniejsza nawet przy lusterku się uśmiechała wiec chciałam ją zamotac zeby zobaczyć czy dlugosc chusty jest oki i zaczął się ryk.
Jak mi sie w weekend nie uda z nią to rezygnuję z chusty.

W ogóle wysowa mi się materiał który podwija się miedzynogami. Na lalce na warsztatach szło lepiej z Wiki juz tak kolorowo nie jest.

Chciałam ją wykąpać bo marudna wszystko uszykowalam zeby nie odkladac jej przed kąpielą była głodna dałam cycka i co spi mi na rękach.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Morelle, płaszczyk cudo

Darietta, ciesz się kobieto że masz dzień dla siebie nie szukaj dziury w całym. Może jutro wróci do normy i znowu będzie nieodkladalna?

U nas vibrucol dziś dał radę. Młody padł i się 2h. Oby obudził się bez bólu :modli:
Mamy wyniki już. Generalnie w normie al młody ma żółtaczkę. Ja na niego patrzę non stop i nie widziałam ale ludzie zaczęli mi na spacerze zwracać uwagę że on żółty jeszcze. I faktycznie bilirubina 10,5. Ma któryś Was dzieciaczek tak długo żółtaczkę? Wizytę mam we wtorek dopiero.

Któraś z Was ma może pod biustem 65-70 ? Bo muszę w stanik zainwestować do karmienia. Stacjonarnie nie ma mojego rozmiaru nigdzie-.-

Nie do końca mam dzień dla siebie bo co chwile musiałam bujać wózek a teraz spi mi na rękach wanna juz czeka tylko wodę wlać i kapiemy się

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Mojej Wiki sni się cycus bo ssie przez sen i się uśmiecha
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-07, 18:37   #2978
pestycyda
Zakorzenienie

Poprostu, dobrze że się odzywasz. Trzymajcie się i pisz częściej;*

Darietta, też mam problem z tymi majteczkami podczas chustowania.

Teraz zwątpiłam czy dobrze zamówiłam ten kombinezon 62. Ale body 56 są takie akurat na Wojtka. No nic najwyżej odeśle.

Oczywiście u nas kolki ciąg dalszy już nudno się chyba mnie czyta -.-

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Calineczka a który masz ten stanik? Z fiszbinami? Jak się sprawdza?

Stary 2017-09-07, 19:03   #2979
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle, płaszczyk cudo

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Pestycyda, odmówiłam ten sam kombinezon i czapkę rozmiar mniej.
JonSnow - moja Klaudia pije mleko o temp miedzy 21 a 40stopni. 62 macie z H&M czy ogólnie? Moja nosi 56 i kombinezon na zimę wzięłam 62, a taki jak Pestycyda 56.
Morelle - ładny płaszczyk
Calineczka - czyli masz tak samo z kombinezonami jak ja. Klaudia dostała rozm 68, ale jest tak wielki, ze moze na wiosnę jej założę, na pewno nie tej jesieni.
Pestycyda - z Alles masz obwody 65 a niektóre 70 są bardzo ścisłe (taki cielisty wymieniałam z 70 na 75)

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Dobrze, ze piszesz o tych stopkach, bo nie zwróciłam uwagi
Pestycyda - ja nie wiem czy Klaudia ma żółtaczkę, chyba nie..

Po szczepieniu. tylko 6w1.
Samo szczepienie zniosła bezproblemowo. Tylko zakwiliła przy ukuciu. Smoczek i od razy spokój. 20 min poczekaliśmy. Nic się nie działo. Teraz tylko, żeby noc była ok i kolejne dni.
Nie ma miejsc na szczepienia do końca października. A gdzie druga dawka hexy i rota? Zrobiłam zadymę. Łaskawie mnie dopisali za 1,5 tyg na rota. Bo to można tylko podać 1 dawkę do 12 tyg.

Waży 5405 g i 59 cm.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

ps. na pneumokoki nic nie podpisywałam. Oczywiście chciała mnie przekonać na dziś, albo 2 mc. Ale pow, że się nie zgadzam. Tyle.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 19:24   #2980
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ale słodka.niunia

Hihi,

Witaj

Kciuki za rechabilitacje, zazdroszczę malin...

Mamy.buldożka
Współczuję tej.rany i tych szwów, mam nadzieję, że uda ci sie szybko to sprawdzić i podleczyc.

Minini gdzie kupujesz pyłek.pszczeli?

Huguś dziś jakiś marudny

nic nie pisalas wczesniej o psiaku dlatego zdziwiona jestem! fajnie

pyłek różnie kupuje. ostatnio na straganie na święcie pszczelarzy, raz w górach jak bylismy to w pasiece, jak juz nie ma to przez internet. teraz jeszcze mam z wiosny ten co kupilam a jak mi sie skonczy to chcialabym od Nulki kupic jesli jeszcze bedzie miec? Nulka czytasz??

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
o! dzięki za info!

właśnie zostawiłam dużo pieniędzy u nich

i dzięki za info o bucikach zamówione

byliśmy dzisiaj u pediatry w LuxMedzie, miała świetne opinie w necie i faktycznie wspaniała kobieta, dała Timiemu skierowanie usg mozgu przez ciemiaczko. Czysto profilaktyczne ale i tak mam superstres, bo czytałam, że przy ciężkich porodach się zdarzają się jakieś krwawienia śródczaszkowe, wylewy i już sobie nawkręcałam

Za to na wadze dzisiaj w luxmedzie Timi miał 4760g, czyli to by znaczyło ze w 4 dni przybrał 130g. Chociaz oczywiście wazenie na roznych wagach jest niemiarodajne, ale nawet przy jakiś odchylach wagowych wyraźnie idzie w górę
po to dziecko dostaje wit.k po porodzie zeby wlasbie te wewnatrzczaszkowe ewentualne wylewy podczas porodu zniwelować. nie martw sie na zapas wszystko bedzie ok!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
JonSnow - ładna waga synka
Minini - współczuje problemów ze szwami. Będziesz czekać do czwartku?
Cashmere - 3mam kciuki zeby lek na refluks pomogl. Fajnie masz z malinami.
Vadi - super, ze wizyta u pediatry udana, tylko nic juz sobie nie wkrecaj. Synek zdrowy i ładnie rosnie.
Ja sie zastanawiam czy jeszcze kombinezonu nie zamowic, mniejszej czapki i rajstop. Dzisiaj mierzyłam cieplejsze ubrania jakie dostała Klaudia i wszystko jest duzo za duże.
Morelle - brawa za produktywny dzien i kciuki za szczepienie

ja mam kombinezon taki dresowy z f&f w rozm.3-6mies. i pasuje...

a do lekarza poczekam. dzis jest o wiele lepiej tą raną odkiedy wyciągnelam ten supełek!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

a dobre to jest w smaku?

ojej współczuję tej rany
mi się rozpuściły szwy dopiero po miesiącu, ale czasami mnie ta blizna jeszcze pobolewa :/
uwielbiam kabaret młodych panów! zazdroszczę!

Huguś jak słodko
sama blizna mnie nie boli, wrecz przeciwnie-mam miejsca bez czucia... świetnie poprostu!

a na kabaret zapraszam!!

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Współczuję, ale to minie - jak u mnie.

Zdrówka dla was!

Trzymam kciuki!

Strasznie długa na Ciebie ta 4.2. Ja też mam tą długość, a jest na mnie krótsza? Dziwne.

Super zakupy
Ja dziś w mojej przepastnej szufladzie znalazłam taką czapkę i butki. Białe. Nie wiedziałam, że mam

Moja ma teraz z hm 62.

Gratuluję!

Trzymam kciuki za zdrówko!

I tak będzie później bo jutro będzie 10 tyg. Nie dam jej nic poza 6w1. Rotawirusy i tak teraz zwymiotuje. A pozostałe nie muszę jak nie ma kontaktu z innymi dziećmi.

Aggs świetne zdjęcie malucha!!

U nas dziś dużo ulewania, ale dziecko cały dzień zajmuje się samo sobą. Chociaż drugi dzień nie ma kupy i nie leży na macie tylko w łóżeczku.
Wysprzątałam na błysk cały dół, ogarnęłam ją, siebie, pranie, zszyłam halkę i zrobiłam porządek z ubrankami. Teraz zamiasr 2 szuflad mam 4. Także fajnie bo w każdej mam osobno jeden rodzaj ubranka. Tż będzie łatwiej.

Pestce zrobiły się odleżyny pod pachami
Też jestem ciekawa ile waży. Zbliżamy się do 6 kg, a mam jedno całe opakowanie 2.
Martwię się dzisiejszym szczepieniem. Deszcz leje, jest paskudnie. Trzymajcie kciuki!

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

ps. przyszedł płaszczyk na chrzciny - jest śliczny!
brawa za porządki! mbie sie nie udaje na raz tyle zrobić.

oby po szczepieniu wszystko bylo ok .
to jednak dajesz rota?

Cytat:
Morelle, płaszczyk cudo

sprawdz koniecznie tą żółtaczke. po takim czasie powinna juz sama zejść
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 19:34   #2981
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
po to dziecko dostaje wit.k po porodzie zeby wlasbie te wewnatrzczaszkowe ewentualne wylewy podczas porodu zniwelować. nie martw sie na zapas wszystko bedzie ok!
tak?! nie miałam pojęcia!

Jezu mam dzisiaj taki zły dzień, że nie wiem czy wolałabym iść płakać, wrzeszczeć czy rzucać czymś o ścianę. Najpierw mój kot robił sajgon i demolował mieszkanie, potem Timi cały dzień jak nie spał i nie jadł to non-stop płakał, co zupełnie nie jest w jego stylu, stresuje mnie to usg jutro, z Tż sie ciągle ścinam o pierdoły, bo nie mam już siły i cierpliwości na cokolwiek, jak wraca do domu i nie potrafię się przestawić na zen. Oczywiście jak tylko Tż przekroczył tylko próg mieszkania to sobie zaczęli gruchac z Timim i już nie ma placzów żadnych, w domu cisza i spokój. Jak cały dzień się nim zajmuję, wypruwając flaki, a on ciągle płacze, a potem przychodzi Tż czy moja mama na gotowe i zbierają wszystkie uśmiechy i gruchające rozmowy z Timim, to chce mi się ryczeć jeszcze bardziej. Oczywiście to nie jest norma, ale dzisiaj już nie mogę 😕

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Dziewczyny, wiem, że temat był już wałkowany milion razy, ale mózg mi nie działa w ogóle i całkowicie się już pogubiłam - gdybyście miały do wyboru 5w1 i 6w1, to którą byście wybrały i dlaczego? Jeśli się którejś z Was zechce jeszcze raz odnieść do tematu, to stokrotne dzięki
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-07, 19:35   #2982
vadi
*sportaddict*

Pestycyda, a jaki był wynik bilirubiny wcześniej? Robili Wam w ogóle? Bo czasami bilirubina może się utrzymywać dłużej, ale ważne, żeby wartość spadała.
Stary 2017-09-07, 19:35   #2983
Mała!
Zakorzenienie

Morelle
Super, że pestka daje Ci tyle zrobić, mój Hugo dziś cycek maminy i tyle

Jon
Ja lubię.koperek pić oczywiście

Pestycyda
Super koszyk!

Jon
Też właśnie nie wiem jaki rozmiar zamówić?

Pestycyda
Ja mojemu wyników mie robiłam więc nie wiem, ale na pewno małemu szybko zejdzie, bedziecie się naświetlać czy jak?

Poprostu
Witaj hehe z tym.burczeniem też tak.nie wiem czasami
Fajnie ze i Was dobrze, tez mam wrażenie, że czas zlał sie w jeen dzień...

Morelle
Dobrze ze zrobiłaś zadyme
Oby.mała czuła się dobrze
Moj Tymon miał wczoraj.szczepienie i dziś marudny, smetny, paczliwy meczył się dziś, a lekko goraczkuje. Od razu po przedszkolu zasnął. Aż się boję jak.zniesie to Hugo widząc co szczepienie robi z organizmem...

Nulka
Ty to.masz złote dziecko

My właśnie się karmimy i zasypiamy już na noc, jakiś dziwny ten.dzień był :/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 19:36   #2984
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
nic nie pisalas wczesniej o psiaku dlatego zdziwiona jestem! fajnie

pyłek różnie kupuje. ostatnio na straganie na święcie pszczelarzy, raz w górach jak bylismy to w pasiece, jak juz nie ma to przez internet. teraz jeszcze mam z wiosny ten co kupilam a jak mi sie skonczy to chcialabym od Nulki kupic jesli jeszcze bedzie miec? Nulka czytasz??

ja mam kombinezon taki dresowy z f&f w rozm.3-6mies. i pasuje...

a do lekarza poczekam. dzis jest o wiele lepiej tą raną odkiedy wyciągnelam ten supełek!

sama blizna mnie nie boli, wrecz przeciwnie-mam miejsca bez czucia... świetnie poprostu!

a na kabaret zapraszam!!

brawa za porządki! mbie sie nie udaje na raz tyle zrobić.

oby po szczepieniu wszystko bylo ok .
to jednak dajesz rota?

sprawdz koniecznie tą żółtaczke. po takim czasie powinna juz sama zejść
Dam, ale osobno i na sam koniec. Pod warunkiem, że w ten dzień nr będzie mocno ulewac.
Stary 2017-09-07, 19:37   #2985
Agg_s
Wtajemniczenie

Misiu był bardzo grzecznym współpracownikiem! Mówię nawet do TŻ że chyba misia będę nosić a nie Bartka nie płakał, nie rzucał się, dał się wcisnąć, nogę można było zgiąć na milion sposobów...

Jon, tak to jest - dziecko długo śpi - hmmm może chore? dziecko mało śpi - hmm może coś go boli?

poprostu, no w końcu się odezwałaś fajnie, że u Was ok zazdroszczę 2 spacerów dzisiaj bo my cały dzień w domu - ciągle padało albo mżyło barowa pogoda...

morelka, Pestka dzielna była w takim razie trzymam kciuki za spokojną nockę

Vadi, nie denerwuj się niepotrzebnie tym usg. My też mamy skierowanie od neurologa i jutro będę szukać gdzie u nas można zrobić. Dzisiaj za to wisiałam pół dnia na telefonie bo próbowałam dodzwonić się do szpitala żeby zapisać Bartka na usg bioderek.. i albo zajęte albo abonent czasowo niedostępny

Mini, niefajnie z tym szwem, ja to jak czytam takie rzeczy to dreszcze mam

Moje dziecko naprawdę dzisiaj prawie cały czas śpi... co on będzie robił w nocy?!?!?! nie chcemy się bawić, chcemy spać wtedy

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 19:38   #2986
morelle_
Zakorzenienie

Vadi u mnie 5w1 było niedostępne.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Mała kiedy wy macie szczepienie?
Stary 2017-09-07, 19:39   #2987
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi u mnie 5w1 było niedostępne.
U mnie własnie też nie, więc byłam zdecydowana na 6w1, a dzisiaj w luxmedzie pediatra mnie zaskoczyła i powiedziała, że mają i już sama nie wiem, co robić.
Stary 2017-09-07, 19:40   #2988
morelle_
Zakorzenienie

Aggs

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
U mnie własnie też nie, więc byłam zdecydowana na 6w1, a dzisiaj w luxmedzie pediatra mnie zaskoczyła i powiedziała, że mają i już sama nie wiem, co robić.
No to się nie dziwię. Tez bym nie wiedziała co wybrać.
Stary 2017-09-07, 19:40   #2989
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi, nie denerwuj się niepotrzebnie tym usg. My też mamy skierowanie od neurologa i jutro będę szukać gdzie u nas można zrobić. Dzisiaj za to wisiałam pół dnia na telefonie bo próbowałam dodzwonić się do szpitala żeby zapisać Bartka na usg bioderek.. i albo zajęte albo abonent czasowo niedostępny

a jakie macie wskazania?

u mnie nawet prywatnie usg bioderek dopiero na początek października
Stary 2017-09-07, 19:43   #2990
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

a jakie macie wskazania?

Oj to kicha. My mamy za 2 tyg drugie usg bioder
Stary 2017-09-07, 19:45   #2991
vadi
*sportaddict*

Daj znać, Morelle, jak się Pestka będzie czuła po tej 6w1. Oby nawet nie zauważyła
Stary 2017-09-07, 19:45   #2992
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:

Po szczepieniu. tylko 6w1.
Samo szczepienie zniosła bezproblemowo. Tylko zakwiliła przy ukuciu. Smoczek i od razy spokój. 20 min poczekaliśmy. Nic się nie działo. Teraz tylko, żeby noc była ok i kolejne dni.
Nie ma miejsc na szczepienia do końca października. A gdzie druga dawka hexy i rota? Zrobiłam zadymę. Łaskawie mnie dopisali za 1,5 tyg na rota. Bo to można tylko podać 1 dawkę do 12 tyg.

Waży 5405 g i 59 cm.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

ps. na pneumokoki nic nie podpisywałam. Oczywiście chciała mnie przekonać na dziś, albo 2 mc. Ale pow, że się nie zgadzam. Tyle.

Spora ta Twoja Pestka
Myślałam że moja to konkretna kobieta ale jednak nie. U nas 5kg i 58cm
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 19:47   #2993
vadi
*sportaddict*

Zazdroszczę Wam, dziewczyny, tych kilogramów maluszków ale wierzę, że Timi w tym tempie zaraz nadrobi zaległości
Stary 2017-09-07, 19:49   #2994
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak cały dzień się nim zajmuję, wypruwając flaki, a on ciągle płacze, a potem przychodzi Tż czy moja mama na gotowe i zbierają wszystkie uśmiechy i gruchające rozmowy z Timim, to chce mi się ryczeć jeszcze bardziej. Oczywiście to nie jest norma, ale dzisiaj już nie mogę ��
Jakbym czytała o sobie...

Cytat:

a jakie macie wskazania?

Z powodu tej naszej bruzdy na pupci (jak zostanie wykryta jakakolwiek wada to zalecają sprawdzenie czy nie występuje gdzieś jeszcze) i obciążający wywiad ("trudny, podwójny" poród ). Neurologicznie był ok, oprócz tej asymetrii więc tutaj chyba nie było wskazań jak dobrze zrozumiałam.

O kurczę, to niezłe terminy ja zobaczę jak mi zaśpiewają na nfz i wtedy ewentualnie poszukam prywatnie.. ciekawe jak u mnie to będzie wyglądało

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2017-09-07 o 19:50
Stary 2017-09-07, 19:49   #2995
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Załącznik 7224811to i ja się pochwalę. Dostałam kasę z zusu se se se se

Chcialam tez ten kombinezon ocieplany (pierwszy na zdj) to mnie wywalalo i pisalo ze maja problemy techniczne... inne rzeczy wchodzily normalnie :/

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-07, 19:52   #2996
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Z powodu tej naszej bruzdy na pupci (jak zostanie wykryta jakakolwiek wada to zalecają sprawdzenie czy nie występuje gdzieś jeszcze) i obciążający wywiad ("trudny, podwójny" poród ). Neurologicznie był ok, oprócz tej asymetrii więc tutaj chyba nie było wskazań jak dobrze zrozumiałam.
Podwójny w sensie skurcze a i tak potem cc? Ciekawa jestem, o co chodzi z tą pupencją, ale trzymam kciuki mocno, na pewno będzie ok
Stary 2017-09-07, 19:57   #2997
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Xzora młody ma ogólnie 62 w 56 już nie wchodzi no ale on się urodził 58cm. Z hm ubranka są nieco większe więc pewnie na dłużej wystarczą

Mały nie może dzisiaj twardo usnąć, ciągle się budzi i teraz śpi na mnie bidulek

Stary 2017-09-07, 20:01   #2998
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Podwójny w sensie skurcze a i tak potem cc? Ciekawa jestem, o co chodzi z tą pupencją, ale trzymam kciuki mocno, na pewno będzie ok
Tak, było dużo partych, młody nie wstawiał się w kanał i pewnie neruolożka uznała, że mogło dojść do jakiegoś niedotlenienia itp.
Dzięki ja trzymam kciuki za Wasze usg i naprawdę no stress!

Stary 2017-09-07, 20:08   #2999
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Tak, było dużo partych, młody nie wstawiał się w kanał i pewnie neruolożka uznała, że mogło dojść do jakiegoś niedotlenienia itp.
kuźwasz, no właśnie u mnie wszystko trwało tyle też dlatego, że się nie wstawiał :/ ale jeszcze przed partymi (a przynajmniej przed pełnym rozwarciem), jeśli to jakakolwiek różnica.
Stary 2017-09-07, 20:17   #3000
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, dobrze że wywalczylas co swoje. Oni to zawsze z tymi szczepieniami problemy robią:/

Minini, ja też mam jakieś zmienione czucie przy bliźnie ale to chyba normalne.

W szpitalu mieliśmy bilirubinę 12,5. Niestety w dniu wypisu nie jest napisane albo ja nie umiem odczytać tych skrótów:/ czytałam że żółtaczką może się nawet 2-3 miesiące utrzymywać. Nie wiem czy teraz bo skąd tu lampę UV wziąć?

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Vadi, czasem trzeba mieć dołek żeby jutro było lepiej. Nie martw się;*

P.s. moje koty też dzisiaj mnie do szału doprowadzały

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości