|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Lynn łącze się w bólu.
Najgorzej jak narobią nadzieji na wyjście do domu a tu niestety trzeba zostać.Mi gin wczoraj też obiecywał że ponegocjujemy a dzisiaj zmiana decyzji mimo że wszystko jest w porządku.A potem zdziwieni że człowiek zdołowany.No ale nic,musimy to jjakos przetrwać dla dobra naszych maluchów.
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1893 |
|
Raczkowanie
|
Very, tylko mi nie chodzi o bol przy przekrecaniu bo tez to mam. Normalnie mnie tak rwie od pachwin do gory w strone jajnikow jakby jajeczkowala? Dziwny objaw jak na ciaze.
Dziewczyny szybko zleci te leżenie w szpitalu. Już niebawem bedziemy tulic nasze Skarby i o wszyatkich niedogodnosciach szybko zapomnimy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1894 |
|
Rozeznanie
|
Co za koszmarny dzień 😠😵
Wizyta u gina 5 min... 😱 no zesz k... 😠 usłyszałam ze jak byłam prywatnie tydzień temu to po co przechodziłam na nfz dziś.. rzadnej kontroli nic tylko to co powyżej. Ehh później wizyta w zusie nie lepiej.. jeszcze przez telefon na koniec mnie księgowa podk... iła 😠😠 aaa chyba zaraz eksploduje ze złości 😵😠😵😠 Za tydzień ktg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z jedzeniem u Ciebie? U mnie strasznie... Małe porcje, bez smaku, mięso jakieś ohydne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy widzialyscie dzis dzien darmowej dostawy w gemini
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Hello ja po wizycie. Maluch na oko 2500. Na oko bo glowy nie da sie juz zmierzyc. Jest tak nisko ze na usg jej nie objal. Szyjki juz nie mam.glowe wyczul jak wlozyl polowe swojego palca.wiec to kwestia paru dni i bedzie rozwarcie. Mojego gina za 2tyg nie ma w szpitalu a w przyszlym jest ale nie caly czas..noz kurde. Ehh no najlepiej gdyby porod byl w przyszlym tyg.i najlepiej z rana.moze da rade dojechac. Jestem bardzo niepocieszona i do tego maluch jest okrecony wokol szyi pepowina niby mam sie nie martwic a martwie sie
bo wczoraj sluchalam serduszka na detektorze i tetno zwalnialo.dzisiaj tez.niby w normie i ok.ale jestem zaniepokojona i wolalabym malucha juz wygonic.sama nie wiem co mam zrobic.musze rozpakowac sie do 38zeby rana mi nie strzelila a w 38 w ogole go nie ma:/ czyli juz przyszly tydzien chyba najlepiej..tz powiedzial ze nie pomoze mi wywolac skurczy jak glowa tak nisko😜---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Migi ja polecam z wit D Vigantoletten. Podaje moim maluchom. Jak podawalam dvitium czy jakos tak to mieli niedobor bo sie nie wchlaniala a tamta wchlania sie w 100% LittleHope rozjezdza Ci sie spojenie lonowe. Pod prysznicem nie bedziesz w stanie podniesc nogi.i ja umyc.ja mylam z drugim stopa o stope i teraz od tygodnia z trzecim to samo😀😜niestety jak rozejdzie sie bolesnie to nawet do pol roku wraca to do normy.w sensie jest ok tylko czuc pobolewanie. Sabonka dzieki za info z ta gemini. Ja niestety zawsze mam darmowa dostawe bo zawsze tyle naladuje ze przekraczam te 300zl czy ile tam trzeba.wiec wole tam dzisiaj nie wchodzic😜😜 Tz kupi mi mleczko czekoladowe na rozladowanie stresu mmmniammmm😊😊😊 |
|
|
|
#1899 |
|
Rozeznanie
|
Zastanawiam się czy nie potrzebuje jeszcze czegos z gemini hmmm... chyba dokupię podkłady do przewijania
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1900 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam dzisiaj wizytę, jak nie urodze do 16.10 to kładę się do szpitala i wywolujemy
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jakie tutaj już zaawansowane akcje, plany
Dobrze, dobrze dziewczyny niech się to tylko dobrze pokończy i już niedługo będziecie tulić maluchy.
|
|
|
|
#1902 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja wiem że temat przerabiany do znudzenia, ale jak jest dzisiaj darmowa wysyłka w Gemini to chce już wszystko domówić jak trzeba. Z leków dla dziecka zamawiam espumisan i ten Vigantoletten. Co do tej witaminy D to jaką dawkę i ilość wziąć?? I jakie jeszcze leki są potrzebne dla małego w razie czego?
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Lotso to co? Mamy trzymać kciuki za przyszły weekend?
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Rozeznanie
|
Tak to takie podstawowe rzeczy mam jak sól fizjologiczna czy katarek. Chodzi mi bardziej o to że mieszkamy na wsi, więc jak coś nagle się zadzieje maluszkowi, to nie mamy nigdzie apteki całodobowej w obrębie 40 km.
A zamawiać coś przeciwgorączkowego? |
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Szklaneczka mozesz kupic 500j i dawac po tabletce albo 1000j i lamac na pol. Ja chlopcom kupuje 1000j i dziele na pol.
No jakos w przyszlym tyg niby urodze.znowu mam skurcze.wykoncza mnie😜maja byc regularne przez 3godz i wtedy mam jechac do sszpitala ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Ja mam czopki na gorczake.niby od 3mies ale mozna od miesiaca podawac |
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Lotso bedzie pierwsza w 4 części Ja powoli tracę nadzieję...boję się, że dotrwam do tego 26tego 😐 |
|
|
|
|
#1908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1909 |
|
Rozeznanie
|
Lotso mleczko czekoladowe. Slinka mi cieknie.
Ja też myślę że Lotso będzie pierwsza w tym wątku. Co wy wszystkie z tym wcześniem. Widzę że dużo cc się szykuje. Z leków to bym nic nie brała. Takie małe dzieciaki tak szybko nie chorują. Mają przeciwciała z ciąży i z mleka. Ja mam delicol, ale mi został. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
A co na kolke zamówić?
|
|
|
#1911 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam probiotyk dla niemowląt - na starszego żaden espumisan czy delicol nie działał. Sab Simplex z Niemiec to też espumisan i też nie pomógł, a problemem jest niedojrzałość układu trawiennego, na którą probiotyk może pomóc. Windi też mam, bo jest natychmiastowo skuteczne, ale to już do sporadycznego stosowania.
|
|
|
|
#1913 |
|
nibyżona
|
ja tez mam probiotyki z BioGaia
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Ten z biogaia podobno jest dobry .
|
|
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
Biogaia chyba od dawna ma opinię najlepszej. Jeśli nie uda się uniknąć kolek, to bardzo na nią liczę.
|
|
|
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję udanych wizyt,
Lotso to jednak chyba wyjdziesz na prowadzenie 😉 oby wszystko było dobrze! Buzn Ty wrześniówo! 😘 Ja dopiero teraz jestem w stanie pisać, bo byłam u okulisty i dostałam jakieś krople do oczu przed badaniem co mi rozszerzyły źrenice i po tych kroplach od godziny 17 mam problem ze wzrokiem, a czytać coś z telefonu to udręka 😉 ale efekt jest taki, że nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN. |
|
|
|
#1917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Lynn
Ja przyszlam z zatruciem to nie dość że dostaję dietę lekkostrawną to jeszcze bez soli i przypraw.Wszystko jest gotowane i bez smaku.Ale szczerze powiem że prawie nie jem tego co mi dają,większość mi przywożą z ddomu.Z resztą jak się człowiek prawie nie rusza tylko calymi dniami leży się albo pod ktg albo pod kroplowka to nawet się nie chcę jeść.Mam wrażenie że od tej wody co ją we mnie pompuja puchne jak balon.Do tego zgaga tak mnie tutaj męczy że nie mogę nic przełknąć i żaden lek nie pomaga gdzie w domu wystarczyło mi rennie.Mam wrażenie że w szpitalu to zamiast czuć się lepiej to mam się coraz gorzej.
|
#1919 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli chodzi o witaminę D to ja zawsze dla syna biorę Bioaron D, bo prawie wszystkie inne mają bardzo malutkie kapsułki i boję się, że mu wpadną do buzi jak wciskam. No i też widzę, że połknął
![]() Na kolki nic bym nie brała, bo nie wiadomo czy dziecko będzie mialo kolki, wśród moich znajomych raczej żadne dziecko nie miało. Wzielabym na pewno Paracetamol jakiś, najwyżej postoi, a jak jest potrzebny to przeważnie natychmiast. Octenisept, sól morską do noska, Femaltiker dla siebie i jeszcze dla dziecka na pewno przyda się prędzej czy później inhalator.
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

bo wczoraj sluchalam serduszka na detektorze i tetno zwalnialo.dzisiaj tez.niby w normie i ok.ale jestem zaniepokojona i wolalabym malucha juz wygonic.sama nie wiem co mam zrobic.musze rozpakowac sie do 38zeby rana mi nie strzelila a w 38 w ogole go nie ma:/ czyli juz przyszly tydzien chyba najlepiej..tz powiedzial ze nie pomoze mi wywolac skurczy jak glowa tak nisko😜