|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Ja cały czas polecam Adore w Krakowie świetny salon i Panie
![]() pozdrawiam Panią Elę i jak nie ma jakiegoś biustonosza można zamawiać bez problemów
|
|
#1953 |
|
przyczajony tygrys
|
Hej, pomozecie w doborze biustonosza z freya?
Obwod pod biustem ciasno: 72, na wdechu 75 Obwod w biuscie: 88. Z kalkulatora wychodzi mi 65f/70d. I tu pojawia sie problem, bo nie wiem ktory bedzie lepszy. Zawsze kupowalam 75e, w ciazy 75f i wydawalo mi sie, ze bylo ok. Po ciazy ,,tonelam,, w f, wrocilam do mjseczki e. Niedawno lekko schudlam i wyszlo mi 70d, zakupilam biustonosz (z metki 32dd/70dd) i o ile pod biustem ok, to wydaje mi sie, ze miseczka mala. Dzis znow sie zmierzylam i wyszlo 65f/70d. I juz sama nie wiem w vo celowac w freya. I druga rzecz- maja piekne biustonosze miekkie, ja zazwyczaj kupowalam usztywniane (mam wystajace suty ). Czy kupujac miekki nie bedzie mi przebijalo przez ubranie?(tego nie chce).
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koronka miękkich staników czasem przebija przez cienkie, lejące ubrania. Dlatego warto mieć też inne
|
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, przy miękkich stanikach trzeba wziąć pod uwagę, że będa przebijać sutki, jeśli sa wyraźne i/lub twarde. Także usztywniane Freje (half-cupy) są cienkie w porównaniu do usztywnień innych marek.
|
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale z sutkami to prawda. Jak się ma wystające/twarde, to prawie zawsze przebijają. Ja nie mam dużych i raczej miękkie, ale jak jest zimno, to mi przebijają przez wiele moich miękkich staników. ![]() Ale o dziwo najbardziej mi przebijają przez moj Spacer... |
|
|
|
|
|
#1957 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Zmartwilas mnie tym. A Ty jakich firm biustonisze lubisz najbardziej? I czy moglabys polecic firme polska, ktora ma fajne usztywnienie?
Razem 15.06.2011, Narzeczeni 05.09.2014, Małżeństwo 09.05.2015, Mały-Wielki Cud 11.03.2016 Edytowane przez nieznajoma0 Czas edycji: 2017-09-08 o 06:00 |
|
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pomierzenia, to zobacz jakie masz sklepy u siebie i jakie marki one oferują. Na Stanikomanii jest lista wg wojewodztw KLIK. Marek nie polecę, bo nie przepadam za polskimi stanikami (poza Comeximem). Mam mały biust(70B/C) a polskie marki skupiają się na dużych. |
|
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno stroje kąpielowe Freya Swim wypadają ściślejsze, ale nie wiem, bo sama nie próbowałam. Co do twojego drugiego pytania - zależy gdzie wypadają sutki względem miseczki. Jeśli na szwie, to nie powinny przebijać.
|
|
|
#1960 | ||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
.Dziękuję za link. Odwiedziłam jedno c.h. w pobliskim mieście . Wyszłam z semi-soft'em dalii. Nie znam firmy, ale jak zobaczyłam co mi z biustem robi, stwierdziłam, że muszę go mieć ![]() Cytat:
Dziś dowiedziałam się też, że mam rozmiar 65F, czyli jednak kalkulator miał rację . Teraz pozostaje krytycznie spojrzeć na te biustonosze, które mam. Kurcze czemu te "dobre" biustonosze są takie drogie? Dziś spodobały mi się 3 biustonosze, ale co z tego jak jeden 230, drugi, 190, trzeci 170...
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak,takie są ceny
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1964 | |
|
tak sobie tutaj siedzę :)
|
Cytat:
Tyle, że musisz się liczyć z tym, że na przecenie może niekoniecznie dostaniesz idealnie ten model, który najbardziej Ci się podobał. Nie wiem jak to wygląda z innymi firmami, ale np. w Dalii na przecenie asortyment jest mocno przerzedzony. Ja niedawno obkupiłam się na przecenie staników Vena i ceny były super, bo nawet 80-90zł za stanik,ale też się musiałam naszukać, bo jak mi się coś spodobało, to akurat albo nie było danego koloru albo mojego rozmiaru.
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą muszę nawiedzić sklep ze stanikami i kupić coś nowego. Moja nowo ulubiona pani powinna mieć już jesienne kolekcje, a latem tak mnie do nich zachęcila, że od 1,5 miesiąca czekam z niecierpliwością ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Ach, no i czeka mnie zakup stanika sportowego. I mam mętlik w glowie. Potrzebuję taki, który utrzyma moje 65H względnie w miejscu, kiedy będę skakać, biegać, robić pompki i inne dość energiczne ruchy. Panache? Shock absorber? (średnio mnie przekonują te "szelki") W jaki rozmiar celować? Moje 65 jest dla średnio ścisłych obwodów. Przy ciasnych jestem bliżej 70. |
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zależy mi, żeby przy leżeniu nic mnie nie upijało - mam bardziej kościste niż mięciutkie plecy i takie rzeczy mi przeszkadzają przy leżeniu.Na spinaniu ramiączek na środku mi nie zależy pod jednym warunkiem - czy ramiączka w Panache Sport trzymają się dobrze na ramionach? Czy nie zsuwają się? Mam dość drobną (wbrew rozmiarowi) budowę i często ramiączka lubią mi spadać, jak nie są takie naprawdę porządne. No i jak z rozmiarem? Brałaś swój, taki który nosisz przy zwykłych stanikach? |
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1969 |
|
Klientka w krawacie
|
Dot.: bielizna, jaką najbardziej lubicie, gdzie kupujecie?
Jak coś, to do Dalii będzie 20% z Elle 7-9 października. Na pewno do firmowych stacjonarnych, nie pamiętam, czy także do sklepu online.
|
|
#1970 |
|
|
Właśnie weszłam na stronę Dalii i widzę, że teraz są przeceny w sklepie
![]() No właśnie nieznajomaO, co to za model? Bo ja z semi softów nosiłam Annę i Olimpię, a potem jak mi się zmieniły wymiary, to niestety miałam sutki nad szwem. A teraz to już w ogóle jestem u nich pomiędzy rozmiarami ![]() Swoją drogą podobają mi się w Dalii te ich wysokie majtki, są takie retro. Ciężko znaleźć wysokie majtki, które nie wyglądają na babcine Miałam kiedyś, teraz musiałabym kupić mniejsze, mam na nie ochotę. Może skorzystam z przeceny
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam Panache Sport.
Długo głowiłam się nad rozmiarem, ale zgodnie z tym, co wyczytałam, nie zaniżałam mocno obwodu - mam pod biustem 73 cm, ale jestem ściśliwa, najczęściej noszę 65. Tu wzięłam 32(70) Miseczkę wzięłam E. Tak mi wyszło z tabel. Z polskich noszę zwykle 65H, tu wyszło 32E. Różnica wydaje się spora, ale wygląda na to, że takie jest to przeliczenie. Moje wymiary 73 cm pod biustem, 93 cm w biuście. Niby 32E jest do 94 cm w biuście, F już do 96,5 cm - to chyba za duże zawyżenie, nawet jeśli mam pełny biust Poczekam, to się dowiem. Myślałam, żeby zamówić oba rozmiary, ale przyznam, że szkoda mi pieniędzy i liczę po cichu, że jednak trafię |
|
|
|
|
#1972 | |||||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Tak, zdaje sobie z tego sprawe. Pewnie zostane za to skrytykowana, ale szkoda mi mimo wszystko dac ponad dwie stowy za biustonosz... Cytat:
![]() Cytat:
''. A poszkam po cos miekkiego.Cytat:
Cytat:
. Pytanie: 1. czy spicie w biustonoszach? 2. Czy polecacie po dluzszym uzytkowaniu bielizne ava, nessa i jak to sie ma np do dalii? (Zaczelam nadrabiac watek, ale dopiero jestem na 6 str
Razem 15.06.2011, Narzeczeni 05.09.2014, Małżeństwo 09.05.2015, Mały-Wielki Cud 11.03.2016 Edytowane przez nieznajoma0 Czas edycji: 2017-09-11 o 22:05 |
|||||
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nieznajoma0;7705462 1]Dziekuje za nowa marke
Tak, zdaje sobie z tego sprawe. Pewnie zostane za to skrytykowana, ale szkoda mi mimo wszystko dac ponad dwie stowy za biustonosz... a nie pomyślisz,że to inwestycja w swoje piersi i zdrowie?
|
|
#1974 |
|
Konto usunięte
|
Kochane, potrzebna mi jakaś zgrabnie zbierająca biust bardotka bez ramiączek. Noszę "w miarę" normalny rozmiar 70D.
Gdzie znajdę coś w przyzwoitej cenie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
|
Cytat:
![]() Miałam ten biustonosz! Uwielbiam tę koronkę.
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Nieznajoma, jedynie za strój kąpielowy dałam ponad 200, tak to zawsze poniżej. Zwykle ok 130-150 płace za panache. Tez byłoby mi szkoda ponad 200 wydać. |
|
|
|
|
|
#1978 | |
|
|
[QUOTE=OnaZakupoholik;7705 5321]
Cytat:
Nie wiem dlaczego konkretnie dla autorki postu 200zł na biustonosz to dużo. Uczepiłam się tych zarobków jako przykładu, ale jeśli ktoś musi wybrać czy wydać 200zł na stanik czy np. na zabieg na włosy, to od jego priorytetów zależy, który wydatek uzna za zbędny.
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Jak śpię w biustonoszu miękkim (ala sportowy rozciagliwa szmata) podczas okresu tylko.
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam jakieś dziwne teorie, że przy większym biuście on traci przy tym na jędrności, że warto spać w miękkim staniku, ale nie zauważyłam, żeby biust mi przez te 13-14 lat (odkąd go mam) mi obwisł od tego. No i z drugiej strony są też głosy, że wręcz nie powinno się spać w staniku.Myślę, że jak komu wygodnie, tak niech robi
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

i jak nie ma jakiegoś biustonosza można zamawiać bez problemów 
). Czy kupujac miekki nie bedzie mi przebijalo przez ubranie?(tego nie chce).

.

Poczekam, to się dowiem. Myślałam, żeby zamówić oba rozmiary, ale przyznam, że szkoda mi pieniędzy i liczę po cichu, że jednak trafię