|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
Kupiłam w końcu staniki w hm i koszule do porodu. Oczywiście sił na spakowanie torby już brak 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Lotso kciuki za Ciebie!
Dziewczyny mam pytanie... pisalam wczoraj ze mam skrocona szyjke,miekka i male rozwarcie. Dzid na ktg rysoealy mi sie skurcze ale czulam je tylko jako twardnienia. Pytalam sie poloznej o to to powiedziala, ze nie sa duze. Ale dziewczyna, ktora lezy obok pyta sie mnie,ktory tydzien bo takie ladne regularne mam... a ja sie nie znam, widzialam ze regularne ale skoro nie bolaly w ogole to olalam, ale moze jednak cos one znacza skoro regularne?myslalam ze przepowiadacze zwykłe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
Lotso kciuki tylko nie wiem czy już chcesz urodzić czy jeszcze pobyć w dwupaku 😉
Agulek nie pomogę, bo dla mnie zapis ktg to czarna magia. A jak wogóle się czujesz, jak ciśnienie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Lotso Lotso! 😘
Agulek ja też niestety nie pomogę, w ogóle się nie znam na ktg. Katka a jak Twoje ktg to co miałaś powtarzać? |
|
|
|
#2015 |
|
Zadomowienie
|
Obiecalam ze bede pisac na biezaco a ze to falszywe alarmy to przepraszam😊😜😜
Juz sama nie wiem czy chce urodzic.poki co jestem tak zmeczona ze wyspalabym sie na zas😜ale juz nie przejmuje sie ginem. Olalam faceta. Musi byc dobrze!😊 |
|
|
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
Agulek ja jak synem trafilam do szpitala to wlasnie od twardnien mialam juz ladne rozwarcie. Wiec mi sie wydaje mi ze kazda ma inaczej i inaczej to czuje. Teraz mam brzuch praktycznie caly czas twardy i wrazenie ze juz coa sie dzieje ale mam nadzieje wytrzymam do wizyty. Strasznie duzo sikam. Czuje dziwne parcie jak wstaje.
No Lotso, pewnie bedzie baby rozlatalas sie , to trzymamy kciuki ![]() Rzeczon, moja torba sie pakuje 2 tyg .. Wszystko lezy w lozeczku a ja dalej nie moge sie zmobilzowc bo ciagle mam wrazenie ze i czyms zapomnialam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj na ktg skurcze po 100, ale czułam je jak twardnienia. Poza tym mnie lekko przeczyscilo i mi trochę słabo.. Zastanawiam się czy coś nie wisi w powietrzu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Zamówiłam dzisiaj w smyku torbę smiki, podróbke skip hop. Jak coś to oddam, bo niestety nie widziałam jej na żywo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2018 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie rozpedzajcie się tak, jeszcze 10 nie ma 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2019 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie, ogarnijcie się troche
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2020 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kate ja się nie boję, że skurcze mnie złapią na weselu. To jest do ogarnięcia. Ja się boję, że para młoda będzie tańczyła pierwszy taniec, a mi "chlust" wody odejdą i zrobię kałużę na parkiecie i wszyscy goście będą patrzeć na mnie zamiast na parę młodą i z ich pierwszego tańca nici... Cytat:
Zdjęłam mu majty, a on zaczął siusiać. Dziewczyny.... w 3 sekundy obsikał CAŁE swoje spodnie z majtkami włącznie. W wyobraźni już widziałam bratową, która mnie dusi na wejściu, że cały obsikany. Na całe szczęście do domu mieliśmy kawałek, a to był ciepły, słoneczny dzień. Małemu wszystko wyschło zanim doszliśmy
|
||
|
|
|
#2021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z dzieckiem wszystko spoko chyba. Szukaja mi tej cukrzycy, ale chyba nie znajda. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż dziewczyny będące w "spa" też nie zostają w tyle 😉. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2023 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a dodatkowo wyraźnie się już obniżył. I tylko ja jestem spokojna i wierzę, że jeszcze 2 tygodnie spokojnie pochodzę, tak jak powiedział na ostatniej wizycie gin. [1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7698134 1]Zazdroszczę spania. Mój gnom obudził mnie rykiem o 5 i potem nie mogłam zasnąć. O 6 przyszedł do nas, kazał założyć sobie kapcie i położył się u nas. Oczywiście tak, że dla mnie miejsca już nie było. A że dzisiaj ma mega katar i kaszel to zostawiłam go w domu, a on wzgardził drzemką. Więc nie miałam kiedy odespać, głowa mnie boli, gardło mnie boli i chyba mnie coś bierze. Kiepski dzień. Ja będę kupować tę torbę. Macałam na żywo, dla mnie w porządku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Oj, biedna, jeszcze na koniec coś Cię złapało. Mnie też coś pobolewa gardło, ale pewnie to przez moją pazerność na lody.
|
|
#2025 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Z tymi przyjaźniami po urodzeniu to na prawdę jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie. To mega sprawdzian nawet dla wieloletnich znajomości
Cytat:
Co do noclegu na weselu - ja w tej kwestii zawsze liczę na siebie - jak mi zależy na noclegu to sama to ogarniam, rezerwuję sobie sama pokój i mam świadomość i pewność, że jest ogarnięte itd. Może koleżanka nie wykupując Ci pokoju nie chciała źle, może rodzina zajęła wszystko albo po prostu ich nie stać na rezerwowanie pokoi znajomym. Co do chcieć to móc to się nie wypowiem bo nie znam ale z tym pokojem to bym po prostu sama ogarnęła. Szacunek, że na kilka dni przed porodem jeszcze się decydujesz na wesele ale opcje są faktycznie dwie - albo krótkie wesele i powrót albo zarezerwowanie pokoju na własną rękę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Tak mi się spodobał ten bujaczek i jego funkcje a przede wszystkim to że jest wysoko a nie ledwo nad podłogą...chciałam mieć coś do salonu..tylko szkoda że drań taki drogi nawet do mieszkania by mi pasował
|
|||||
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7698134 1]Zazdroszczę spania. Mój gnom obudził mnie rykiem o 5 i potem nie mogłam zasnąć. O 6 przyszedł do nas, kazał założyć sobie kapcie i położył się u nas. Oczywiście tak, że dla mnie miejsca już nie było. A że dzisiaj ma mega katar i kaszel to zostawiłam go w domu, a on wzgardził drzemką. Więc nie miałam kiedy odespać, głowa mnie boli, gardło mnie boli i chyba mnie coś bierze. Kiepski dzień.
Ja będę kupować tę torbę. Macałam na żywo, dla mnie w porządku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W ten weekend jest za darmo dostawa kurierem plus ta torba jest przecenienia na 90 zl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2027 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2028 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Plecy mi umierają. Wyprasowalam ubranka, dałam kolejna turę do prania. Łóżeczko było magazynem ze wszystkim. Część rzeczy włożyłam do komody ale i tak musi być otwarta żeby się wietrzyla. Więc termometr, butelki, do manicure itd są w opakowaniach. Pieluchy i chusteczki włożyłam do szuflady łóżeczka na razie. Pieluchy materiałowe itd chyba na razie będą w tym płóciennym wielkim worze albo też do worków schowam i w szufladę. Na razie ubranka leżą na moim łóżku i nie mam siły ich przenosić. Zrobiłam zakupy Dwie kolacje. (Makaron + szpinak+boczek+ biały serek plus natka pietruszki i starty ser mmmmm) Zrobiłam blok czekoladowy. Brzuch mam napięty, jak pisałam plecy mi zaraz odpadną. A jeszcze muszę ten mały pokój ogarnąć bo część rzeczy została na łóżeczku. Jak to się zwie - Wicie gniazda haha? Odnośnie skurczów - są różne progi bólowe. Więc tu chyba też ciężko okres czy są mocne czy nie jedynie po wartościach jakie podaje maszyna..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- A torbę próbuje spakować od .... Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy... Miałam to zrobić dziś. Ale może zrobię to jutro. Lub w inne jutro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2029 |
|
Rozeznanie
|
Cisza na forum. Żadna nie rodzi. Ja też padam. Moje dziecko spało w dzień 4 h i nie myśli iść spać.
Ja też wije gniazdo. Nawet w szafie swoje ubrania poukladalam co się rzadko zdaza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do koleżanki, to jakby mi nie załatwiła noclegu to bym poszła tylko do kościoła na ślub :P Zwykle działa :p ale mam później moralniaka, że psuję dziecko |
|
|
|
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez jakos dziwnie sie czuje. W pachwinach mnie kluje prawie caly czas. Zwlaszcza jedna nawet jak siedze. Co wstane to czuje ze musze na juz siku. A jak sikam to kurcze bez cisnienia. Wogole jakies takie dZiwne mam pobolewania po calym brzuchu jakies piekace. A malautka jak sie ruszy to tez jakos bolaco chyba juz nie umie delikatnie albo nie ma miejsca? Niewiem jak tu wytrzymac do wizyty. Wiem ze jak na izbe pojade czy cos to takie maja procedury dziwne ze musze na oddZiale zostac. Wiec nie chce mi sie jechac póki sie rusza to chyba powinno byc ok. Tylko czemu ten brzuch taki twardy?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2032 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam twardy brzuch a większość ruchów mojej małej mnie boli albo robi mi się od nich niedobrze... Ale to chyba wina tego, że już jest duża...
Ale nie narzekam, wolę jak się rusza niż jak się nie Rusza bo wtedy się tym bardziej martwię 😉 |
|
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
LittleHope to uczucie pieczenia i sikanie bez cisnienia to jest nacisk dziecka na szyjke i wtedy sie skraca. Cos mialam jeszcze napisac ale nie wiem co😜😜 Po 3godz skurczy regularnych mialam jechac i 2godz mialam regularne, trzecia godzina troche sie rozjechaly.mocne i bolesne no ale rzadsze. Po 19 mialam ze 4.wiec juz rzadko..wlasnie przed chwila mialam ale tak bolesny jakby mialo mnie rozerwac ze ja juz nie wiem co mam robic.czy znowu sie rozkreca czy co. Aha Hope juz wiem co mialam napisac lez sobie na ten twardy brzuch na lewym boku.
|
|
|
|
#2034 |
|
Wtajemniczenie
|
Po odstawieniu luteiny częste mam te skurcze, myślałam że organizm będzie nasycony jeszcze ale jednak nie, dopiero teraz widzę, że faktycznie luteina pomagala utrzymać tę ciążę i zapobiec skurczom.
|
|
|
|
#2035 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie pokaze wam pokoju bo tam wciąż bajzel ale pokaże moja kontrastowa karuzelę. Jedno to z góry, drugie z dołu. W tle lozeczko magazynek DSC_0405.JPG DSC_0406.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
8 +9 =17
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
Tak😊😊inny termin co chcialam to 18.09 moje urodziny.a dzisiaj wymyslilam sobie 21.09 - 21 bedzie oznaczalo oczko.czyli trzeci najmniejszy babel- oczko w glowie😍😍😍myslicie ze dotrwam??😀😀
|
|
|
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
Lotso, dzieki 😘 utwierdzilas mnie w moich myslach. Obym tylko dotrzymala do czwartku do wizyty. Podziwiam Cie ze jeszcze nie pojechalas
czekalam tu na wiesci ze akcja poszla ale tak czy siak pewnie na dniach urodzisz.Katka sama robilas? Super to wyglada! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
Katka karuzela świetna!! Sama robiłaś czy kupna ? 😜
|
|
|
#2040 |
|
Rozeznanie
|
Katka fajna karuzela. Skąd wzięłaś to czarne?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

rozlatalas sie , to trzymamy kciuki 

[COLOR="Silver"]

nawet do mieszkania by mi pasował

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)