Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-08, 14:19   #4381
polopiryna
Przyczajenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

ja jakos nie mam pociągu do ryb - bardziej do slodkiego czyli bedzie dziewczynka czy chlopiec? :P bo ja juz nie ogarniam tych przesadow

dziewczyny caly tydzien adaptacji synka do przedszkola - normalnie kamien z serca ze jutro nie musimy isc dzien w dzien placz rano i placz jak przyjde. Takie wrazliwe dziecko mam eh
polopiryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 14:21   #4382
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Zrobiłam kiedyś próbę wyprodukowania własnej i skończyło się na wyrzuceniu blaszki, bo nie chciało odejść nic a nic i jakoś mam traumę
Ja robie czesto domowa pizze i spody wychodza super! Raz spalilam ale to dlatego, ze zapomnialam o niej
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
A jaki kwas foliowy masz aż w takiej dawce? Bo widze na moim foliku że jest tylko 0,4 mg w jednej tabletce, do tego jeszcze biore Pregnę która ma tez kwas foliowy w podobnej dawce ale to wciąż niecaly 1 mg kwasu. Powinno się przyjmować jeszcze wiecej?
Ogolnie jesli wszystko jest ok i kobieta nie ma jakchs mocnych niedoborow to dawka 0,4 jest jak najbardziej ok.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 14:24   #4383
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
do tego pierwszego gina jak chodziłam to tez mi mówił że witaminy są zbędne, tylko kwas foliowy łykać kazał, a tak to twierdził że teraz taki dobry czas że z żywności spokojnie wystarczy. A jak poszłam do tego drugiego to powiedział że absolutnie jeść witaminy bo potrzebnych dawek z żywności w życiu nie dostarcze sobie i dzieciu. I zalecił MAMA DHA. Mi też się to mocno dziwne wydawało żeby nie jeść, tym bardziej że tu wszystkie pisałyście że bierzecie. Widać są 2 szkoły!
Moim zdaniem dzisiejsze przetworzone żarcie nie dostarcza tylu witamin i trzeba się suplementować
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Mogę prosić o uzupełnienie wizyt?
5.10 ginekolog
20.10 usg polowkowe
Dziękuję

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jasne, uzupełnię po paznokciach bo w tej chwili mam jedną rękę w żabkach z acetonem

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 14:26   #4384
Pannkaka
Rozeznanie

I jak po tym tygodniu, synek wydaje sie byc gotowy?

U mnie adaptacja byla przewidziana na tydzien, ale mojej corce zajelo to 3 tygodnie Jako jedyne dziecko w grupie nie byla gotowa po tygodniu. Potrzebowala dosc indywidualnego podejscia i dopiero po 2 tygodniach z szefowa przedszkola ulozylysmy jej nowy program adaptacji i poszlo. To bylo rok temu, a teraz kocha swoje przedszkole i jak po nia przychodze pyta, czy nie moze jeszcze zostac

(Z tym, ze mowie przedszkole, a na polskie to by byl zlobek, bo jeszcze nie ma 3 lat, zaczynala majac niecale 2. Tylko tutaj nie ma takiego podzialu, sa w jednym miejscu dzieci od 1 do 6 lat, tylko w roznych grupach)
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 14:28   #4385
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez polopiryna Pokaż wiadomość
ja jakos nie mam pociągu do ryb - bardziej do slodkiego czyli bedzie dziewczynka czy chlopiec? :P bo ja juz nie ogarniam tych przesadow

dziewczyny caly tydzien adaptacji synka do przedszkola - normalnie kamien z serca ze jutro nie musimy isc dzien w dzien placz rano i placz jak przyjde. Takie wrazliwe dziecko mam eh
Jak słodkie to chyba na chłopaka było. Bo jak mnie odrzuciło od słodkiego to w pracy się śmiały, że będzie dziewczynka. Ale przesądy przesądami

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja robie czesto domowa pizze i spody wychodza super! Raz spalilam ale to dlatego, ze zapomnialam o niej

Ogolnie jesli wszystko jest ok i kobieta nie ma jakchs mocnych niedoborow to dawka 0,4 jest jak najbardziej ok.
Ale takie gotowe ze sklepu spody? Bo ja sama próbowałam robić z podobno sprawdzonego przepisu i nie bardzo. A u znajomego kiedyś jesliśmy domową pizzę pieczoną na kamieniu i wyszła mega. Tylko taki kamień to do mojego piekarnika się nie nadaje, bo za ciężki do zabudowy
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 14:28   #4386
Jolinko
Zadomowienie

o ja tez proszę o uzupełnienie wizyty, na 21.09. W ost tyg miałam dwie ale się nie przyznałam tutaj, jakoś miałam taki czas, że musiałam wszystko sama przeżywać. Mam nadzieję że już to moje ANTY- WSZYSTKO minęło.

DZiewczyny jak mnie ta moja teściowa drażni... no nie wytrzymam, po prostu spakuje się i wyjdę!! jak pomyslę, że jeszcze tyle czasu muszę w jej domu mieszkać to mi się rzygać chcę. Kiedy ten mój dom stanie... Ale zazdroszczę tym co się przeprowadzają właśnie, remontują swoje gniazdka... Dziewczyny...
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 14:29   #4387
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak słodkie to chyba na chłopaka było. Bo jak mnie odrzuciło od słodkiego to w pracy się śmiały, że będzie dziewczynka. Ale przesądy przesądami

Ale takie gotowe ze sklepu spody? Bo ja sama próbowałam robić z podobno sprawdzonego przepisu i nie bardzo. A u znajomego kiedyś jesliśmy domową pizzę pieczoną na kamieniu i wyszła mega. Tylko taki kamień to do mojego piekarnika się nie nadaje, bo za ciężki do zabudowy
Ja robie swoje spody na drozdzach, przepis bardzo prosty, moge wrzucic
Stary 2017-09-08, 14:31   #4388
polopiryna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
I jak po tym tygodniu, synek wydaje sie byc gotowy?

U mnie adaptacja byla przewidziana na tydzien, ale mojej corce zajelo to 3 tygodnie Jako jedyne dziecko w grupie nie byla gotowa po tygodniu. Potrzebowala dosc indywidualnego podejscia i dopiero po 2 tygodniach z szefowa przedszkola ulozylysmy jej nowy program adaptacji i poszlo. To bylo rok temu, a teraz kocha swoje przedszkole i jak po nia przychodze pyta, czy nie moze jeszcze zostac

(Z tym, ze mowie przedszkole, a na polskie to by byl zlobek, bo jeszcze nie ma 3 lat, zaczynala majac niecale 2. Tylko tutaj nie ma takiego podzialu, sa w jednym miejscu dzieci od 1 do 6 lat, tylko w roznych grupach)

no pewnie tez mu zejdzie 3 tyg albo lepiej. Wychowawczyni mowila ze sa i takie dzieci co pol roku placza za mama. Na razie zabieram go przed lezakowaniem, bo strasznie sie tego obawia, caly czas mowi ze woli spac w domku. W ciagu dnia ladnie sie bawi, nawet ma jakiegos kolege (nie zapytal o imie wiec jest bezimienny), ale jak zbliza sie godzina wyjscia to robi sie placzliwy. Mam nadzieję, że mu to przejdzie.
Zapisz
polopiryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 14:33   #4389
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
o ja tez proszę o uzupełnienie wizyty, na 21.09. W ost tyg miałam dwie ale się nie przyznałam tutaj, jakoś miałam taki czas, że musiałam wszystko sama przeżywać. Mam nadzieję że już to moje ANTY- WSZYSTKO minęło.

DZiewczyny jak mnie ta moja teściowa drażni... no nie wytrzymam, po prostu spakuje się i wyjdę!! jak pomyslę, że jeszcze tyle czasu muszę w jej domu mieszkać to mi się rzygać chcę. Kiedy ten mój dom stanie... Ale zazdroszczę tym co się przeprowadzają właśnie, remontują swoje gniazdka... Dziewczyny...
Oj... Styl wtrącający się, czy zawsze mająca rację?

Cytat:
Ja robie swoje spody na drozdzach, przepis bardzo prosty, moge wrzucic
Chętnie przeczytam. Jestem specem w kolekcjonowaniu przepisów

polopiryna nie przejmuj się adaptacją w przedszkolu, że długo trwa. Na to nie ma złotej zasady, że tydzień i dziecko będzie super funkcjonować w grupie. Mówię to z punktu widzenia tej drugiej strony. Miałam w grupie chłopca, który przez 6 miesięcy płakał. Nie bez przerwy, ale były okresy, gdzie nie dało się go uspokoić. Rodzica to strasznie demotywuje i zastanawiać się wtedy zaczyna czy dobrze zrobił posyłając dziecko do żłobka/przedszkola.

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2017-09-08 o 14:42
Stary 2017-09-08, 14:39   #4390
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie wkurzył mój ojciec... ;( normalnie mam go ochotę rozszarpać...

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 14:45   #4391
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
domowa pizza
dawno nie robiłam

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

dziewczyny, przyjmie mnie któraś pod swój dach?
wylicytowałam na allegro paczkę ciuchów dla młodego (od. 50 szt za 70 zł ) i jak mąż to zobaczy to mnie z domu wygoni
Stary 2017-09-08, 14:46   #4392
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja jakos nie mam pociągu do ryb - bardziej do slodkiego czyli bedzie dziewczynka czy chlopiec? bo ja juz nie ogarniam tych przesadow

U nas tak było rok temu. Synek płakał, a ja z nim, tylko w aucie żeby nie widział oczywiście. Teraz biegnie do przedszkola w podskokach. Trzeba przetrwać, to trudny czas i dla dziecka i dla rodzica.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 14:52   #4393
Jolinko
Zadomowienie

Moja teściowa to typ: ja jestem super teściowa, w nic się nie wtrącam i w ogóle ręce palcami zajęte wiecznie.
Ale to tylko ona tak chyba myśli. A tak naprawdę we wszystko swój nochal pcha i te jej rady mi już uszami wychodzą, a papla taka niesamowita, czaicie, że z rodziny męża nikomu sami nie zdołaliśmy powiedzieć o dzidziusiu naszym. Ona wszystkim gadała nawet jak prosiliśmy. Dziś np przyjechał brat mojego męża z narzeczoną co mieszkają w szkocji i mysleliśmy że nie wiedzą i mówimy zadowoleni a oni mówią że już od dawna wiedzą... ale miałam w☠☠☠☠a, powiedziałam że no tak, w tym domu nic samemu nie można powiedzieć. I o mało nie wypaliłam teściowej żeby sobie swoje dziecko zrobiła to bedzie mogła sobie o nim rozpowiadać do woli. Krowa jedna, jeszcze mną telepie ze zlości.
Stary 2017-09-08, 14:55   #4394
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj... Styl wtrącający się, czy zawsze mająca rację?

Chętnie przeczytam. Jestem specem w kolekcjonowaniu przepisów

polopiryna nie przejmuj się adaptacją w przedszkolu, że długo trwa. Na to nie ma złotej zasady, że tydzień i dziecko będzie super funkcjonować w grupie. Mówię to z punktu widzenia tej drugiej strony. Miałam w grupie chłopca, który przez 6 miesięcy płakał. Nie bez przerwy, ale były okresy, gdzie nie dało się go uspokoić. Rodzica to strasznie demotywuje i zastanawiać się wtedy zaczyna czy dobrze zrobił posyłając dziecko do żłobka/przedszkola.
Skladniki:
2 szkl maki pszennej
20g drozdzy
niepelna szklanka letniej wody
3 lyzki oliwy
1 plaska lyzeczka cukru
spora szczypta soli (opcjonalnie szczypta ziol)
Drozdze wkruszyc do miseczki, posypac cukrem, po 2 minutach wymieszac z polowa cieplej wody i lyzka maki.
Do duzej miski wsypac reszte maki, dodac sol, rozczyn drozdzowy, oliwe i reszte wody. Dokladnie wyrobic (okolo 15 min), odstawic na 45 min w cieple miejsce.
Z tej ilosci wychodzi sporo ciasta, ja robie na blasze do piekarnika 50 cm i wychodzi w miare grube bo jest go duzo. Jak chcemy uzyskac cienkie to polowa skladnikow.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-09-08 o 15:00
Stary 2017-09-08, 15:02   #4395
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja teściowa to typ: ja jestem super teściowa, w nic się nie wtrącam i w ogóle ręce palcami zajęte wiecznie.
Ale to tylko ona tak chyba myśli. A tak naprawdę we wszystko swój nochal pcha i te jej rady mi już uszami wychodzą, a papla taka niesamowita, czaicie, że z rodziny męża nikomu sami nie zdołaliśmy powiedzieć o dzidziusiu naszym. Ona wszystkim gadała nawet jak prosiliśmy. Dziś np przyjechał brat mojego męża z narzeczoną co mieszkają w szkocji i mysleliśmy że nie wiedzą i mówimy zadowoleni a oni mówią że już od dawna wiedzą... ale miałam w☠☠☠☠a, powiedziałam że no tak, w tym domu nic samemu nie można powiedzieć. I o mało nie wypaliłam teściowej żeby sobie swoje dziecko zrobiła to bedzie mogła sobie o nim rozpowiadać do woli. Krowa jedna, jeszcze mną telepie ze zlości.
Wypisz-wymaluj moja... I te same akcje I też mamy dom w budowie i też nie wyprowadzimy się tak szybko jakbym chciała. Zatem nie będę pocieszać, a połączę się w bólach
Stary 2017-09-08, 15:02   #4396
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
no pewnie tez mu zejdzie 3 tyg albo lepiej. Wychowawczyni mowila ze sa i takie dzieci co pol roku placza za mama. Na razie zabieram go przed lezakowaniem, bo strasznie sie tego obawia, caly czas mowi ze woli spac w domku. W ciagu dnia ladnie sie bawi, nawet ma jakiegos kolege (nie zapytal o imie wiec jest bezimienny), ale jak zbliza sie godzina wyjscia to robi sie placzliwy. Mam nadzieję, że mu to przejdzie.
No u mnie bylo tak, ze przez pierwsze dwa tygodnie nie zostawilam malej na dluzej niz 20 minut, bo podobno wpadala w taka panike i placz, ze panie nie mogly z nia zlapac kontaktu i mowily, ze takiego dziecka nie mozna zostawic. Wiec bylam z nia, razem z innymi dziecmi, siedzialam z nimi jak jadly. usypialam ja z dziecmi na sali albo w wozku. Panie polecily mi wlasnie usypianie w wozku na poczatku, bo wtedy to cos co dziecko zna. I rzeczywiscie w trzecim tygodniu przydzielili jej jedna pania, co zajmowala sie tylko nia i dwojka dzieci, ktore juz pol roku w przedszkolu byly, caly czas razem. I najpierw na godzinke, potem na dwie, na trzy, w czwartek zostala na drzemke i ja w tym wozku wlasnie uspily. Usypialy ja w wozku przez 1,5 miesiaca, kiedy uznala, ze chce sie polozyc z innymi dziecmi No i juz w czwartym tygodniu plakala tylko przy zostawianiu, nie dluzej niz przez pol godziny, panie mi zawsze pisaly kiedy przestawala plakac i wysylaly zdjecie. U nas dodatowym problemem bylo oczywiscie to, ze corka nie znala jezyka - nie to zeby wtedy az tak duzo mowila, ale na pewno czula sie nieswojo nie rozumiejac co do niej mowia.

To byl absolutnie najgorszy miesiac w moim zyciu... Ale uwazam, ze wszyscy w przedszkolu byli wspaniali i bardzo nas wspierali. Uwielbiam to przedszkole
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 15:04   #4397
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Ehh... Ale by mną rzucało z taką babą. Nic tylko jej coś powiedzieć. Żeby tak rozgadywać wszystkim. Chociaż mogła o zdanie zapytać czy może komuś powiedzieć, a nie gada jakby to tylko jej dotyczyło

Cytat:
Skladniki:
2 szkl maki pszennej
20g drozdzy
niepelna szklanka letniej wody
3 lyzki oliwy
1 plaska lyzeczka cukru
spora szczypta soli (opcjonalnie szczypta ziol)
Drozdze wkruszyc do miseczki, posypac cukrem, po 2 minutach wymieszac z polowa cieplej wody i lyzka maki.
Do duzej miski wsypac reszte maki, dodac sol, rozczyn drozdzowy, oliwe i reszte wody. Dokladnie wyrobic (okolo 15 min), odstawic na 45 min w cieple miejsce.
Z tej ilosci wychodzi sporo ciasta, ja robie na blasze do piekarnika 50 cm i wychodzi w miare grube bo jest go duzo. Jak chcemy uzyskac cienkie to polowa skladnikow.
Dziękuję

Lecę na spacerek. Muszę skorzystać ze słoneczka, które dziś wyszło
Stary 2017-09-08, 15:18   #4398
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Wypisz-wymaluj moja... I te same akcje I też mamy dom w budowie i też nie wyprowadzimy się tak szybko jakbym chciała. Zatem nie będę pocieszać, a połączę się w bólach
Nie żebym się cieszyła, że ktoś też ma źle, ale od razu mi raźniej, że jesteś ze mną w tym bólu.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Na dodatek powiem wam coś jeszcze jaką kiedyś miałam zonka dzięki niej. Przyjechali goście, wszyscy siedzimy, ja ramię w ramię z moją uroczą teściową, i jakiś tam temat pielgrzymek jest akurat, i ona mówi że w przyszłym roku się wybierze pieszo do częstochowy ( już widzę jak leci, chyba w snach swoich) a wuj mówi: no tak, musisz modlić się za wnuka. A ona bezczelnie na to, że ma ważniejsze intencje. MI kopara opadła, bo nie ma dnia żebym nie drżała o zdrowie mojego bobasa, a ta siedzi 10cm ode mnie i tak mówi... Ale jak poszłam do domu to sobie zapłakałam gorzko. Od tego czasu bardzo zmieniłam stosunek do teściowej, wcześniej myślałam że no daleko jej do ideału ale nie jest taka najgorsza. Teraz omijam ją jak tylko mogę. A to nie jest łatwe bo i tak dzień w dzień ją widzę. eh

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Mnie wkurzył mój ojciec... ;( normalnie mam go ochotę rozszarpać...

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
A twój ojciec co tam wymodził? Z ojcami to jeszcze gorzej niż z teściówką pewnie
Stary 2017-09-08, 15:30   #4399
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie żebym się cieszyła, że ktoś też ma źle, ale od razu mi raźniej, że jesteś ze mną w tym bólu.
O to mi właśnie chodziło
Stary 2017-09-08, 16:00   #4400
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Jolinko i Torrence - jak ja znam wasz bol!!!!! Przez rok mieszkalam z tesciami, gdzie 3 lata wczesniej sama z mezem i corka. Ale juz od 4m-cy jestem u siebie i nic mnie chyba tak nie cieszylo jak 1 noc na nowym bylo nawet tak ze jak wrocilam z corka ze szpitala po bardzo ciezkim zapaleniu pluc to przez kilka dni byla na mnie obrazona. Po jakims czasie sie dowiedzialam ze za to ze mimo zakazu odwiedzin moi rodzice na 3min weszli ucalowac mala
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 16:01   #4401
Nicole`_
Zakorzenienie

Moja teściowa zadzwoniła do mnie kilka dni po urodzeniu pierwszej córeczki i wyobraźcie sobie ani pół pytania o wnuczkę tylko pier....... mi o małych kotach, bo siedziała u znajomych na działce i tam kocica się okociła i chciała się poradzić co tu zrobić, jak dokarmiać, biedne koty i tak mi 15 minut gadała. Aż kogoś w tle usłyszałam "Ty się o wnuczkę lepiej zapytaj", a ona "na to mam całe życie, a teraz kotki potrzebują pomocy...".
Stary 2017-09-08, 16:03   #4402
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Na dodatek powiem wam coś jeszcze jaką kiedyś miałam zonka dzięki niej. Przyjechali goście, wszyscy siedzimy, ja ramię w ramię z moją uroczą teściową, i jakiś tam temat pielgrzymek jest akurat, i ona mówi że w przyszłym roku się wybierze pieszo do częstochowy ( już widzę jak leci, chyba w snach swoich) a wuj mówi: no tak, musisz modlić się za wnuka. A ona bezczelnie na to, że ma ważniejsze intencje. MI kopara opadła, bo nie ma dnia żebym nie drżała o zdrowie mojego bobasa, a ta siedzi 10cm ode mnie i tak mówi... Ale jak poszłam do domu to sobie zapłakałam gorzko. Od tego czasu bardzo zmieniłam stosunek do teściowej, wcześniej myślałam że no daleko jej do ideału ale nie jest taka najgorsza. Teraz omijam ją jak tylko mogę. A to nie jest łatwe bo i tak dzień w dzień ją widzę. eh
Myślała że Cię poniży ale to z siebie zrobiła idiotkę, serio to zabrzmiało DZIWNIE. Niby co jest ważniejsze niż zdrowie rodziny

Na pazurki dałam Army green Semilaca, po raz pierwszy go użyłam Jakoś już mi się widział przy tej pogodzie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 16:11   #4403
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Moja teściowa zadzwoniła do mnie kilka dni po urodzeniu pierwszej córeczki i wyobraźcie sobie ani pół pytania o wnuczkę tylko pier....... mi o małych kotach, bo siedziała u znajomych na działce i tam kocica się okociła i chciała się poradzić co tu zrobić, jak dokarmiać, biedne koty i tak mi 15 minut gadała. Aż kogoś w tle usłyszałam "Ty się o wnuczkę lepiej zapytaj", a ona "na to mam całe życie, a teraz kotki potrzebują pomocy...".
Ehhh ja bym pow ze nie mam czasu gadac o ☠☠☠☠☠☠☠ach...

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Do mojej corki moja powiedziala ze na razie jest najwazniejsza, kiedys pozniej juz nie bedzie
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 16:14   #4404
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
domowa pizza
dawno nie robiłam

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

dziewczyny, przyjmie mnie któraś pod swój dach?
wylicytowałam na allegro paczkę ciuchów dla młodego (od. 50 szt za 70 zł ) i jak mąż to zobaczy to mnie z domu wygoni
Spoko wpadaj, jak już zacznę kupować to też będzie masakra zakupowa

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 16:26   #4405
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
skąd ja to znam... i nie mówię tutaj o teściowej akurat...

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 16:44   #4406
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Jeju... wspolczuje tesciowych...
My na szczęście mieszkamy sami. Co prawda mieszkanie mamy malutkie i zaczynamy szukać większego w rodzinnym miescie ale zawsze to osobno... Teściowie jak się dowiedzieli, że chcemy wynająć mieszkanie w irodzinnym mieście strasznie sie wkurzyli i chcą żebyśmy się wprowadzili do nich, że bez sensu płacić za wynajem jak u nich są 2 wolne pokoje. Ale szczerze mówiąc zawsze mieszkaliśmy sami i jakoś ciężko mi sobie wyobrazić zamieszkanie z nimi. Na razie chyba myślą że zmienimy zdanie. Jak wynajmiemy mieszkanie to będzie afera

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 17:51   #4407
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Mam górę pakowania i nawet nie wiem za co się zabrać
Do tego czuje się jak kupa
Stary 2017-09-08, 18:26   #4408
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Mam górę pakowania i nawet nie wiem za co się zabrać
Do tego czuje się jak kupa
rozumiem Cię w 100%... Muszę spakować się na 2tygodniowy wyjazd a nie mam siły wstać z łóżka...

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 18:54   #4409
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
rozumiem Cię w 100%... Muszę spakować się na 2tygodniowy wyjazd a nie mam siły wstać z łóżka...

My też na dwa tygodnie
Stary 2017-09-08, 18:58   #4410
lelowa
Zakorzenienie

Udanych wypraw
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości