❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤ - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-08, 17:04   #4561
Betsy93
Rozeznanie

Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

No właśnie gdybym wiedziała że w tym dniu mi będą pobierać to bym jej niecwziela rano ale to tak nieoczekiwanie wyszło że mog e pobrać krew w szpitalu a zorientowałam się po fakcie.. kobieta która mi krew pobierala powiedziała że mam poprostu powiedzieć o tym incydencie(ze tabletka została po pół godz.zwrocona) lekarzowi Endo. Jak u niego będę o on weźmie na to poprawke..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Betsy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 17:04   #4562
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betsy93 Pokaż wiadomość
Właśnie robiłam w innym laboratorium no i 6 godzin wcześniej ta zwymiitowana połowa tabletki.. nie wiem już sama bo wcześniej też nie miałam tych szczegółowych hormonów ft3 i ft4..dopiero teraz zrobiłam.. Ale one chyba są w normie? Jutro chyba nie wezmę tabletki i jeszcze raz pójdę na czczo zbadać to tsh

Betsy ja bym chyba nie robiła kolejny raz, szkoda żył. Zrób za 3 tygodnie, gdzie wynik po braniu leków będzie już bardziej wiarygodny. Ft3 i ft4 na szybko z tego co spojrzałam w dolnej normie, w teorii powinny być w okolicy połowy normy lub wyżej, choć na to sporo lekarzy w ogóle nie patrzy jeśli są w normie.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 17:11   #4563
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Myslicie ze moge na to moje klucie w jelitach wziąć no-spe? Juz mam tego dosyć

Możesz

Stary 2017-09-08, 17:33   #4564
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
nie ma sprawy

dziewczyny, podawajcie płcie bo coś za niebiesko się zrobiło Petit_Papillon, LoveMessages, szuuu, Betsy93 - Wy jeszcze nie wiecie?
nie, ja poznam tak jak ostatnio na połówkowych 18 września mam usg

Cytat:

Tak

Dzisiaj mnie obudziły już prawdziwe kopniaki
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 17:34   #4565
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma sprawy

dziewczyny, podawajcie płcie bo coś za niebiesko się zrobiło Petit_Papillon, LoveMessages, szuuu, Betsy93 - Wy jeszcze nie wiecie?
No ja jeszcze z miesiąc nie będę wiedzieć

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 17:39   #4566
Petit_Papillon
luckygirl

Ja mam usg 3 października, wiec pewnie wtedy sie dowiem

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 18:06   #4567
whtvrwhtvr
Raczkowanie

Raz się mi zdążyło robić TSH dzień po dniu ale w innym lab i całkiem inne wyniki wyszły. W jednym fajne 1.5 a w drugim prawie ze 0

whtvrwhtvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 18:09   #4568
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Boooosz od tygodni cos mi sie chce i nie wiem co, ostatnie dni cos mi mowilo ze to cos słodkiego, jem czekolady żelki a dzis do mnie dotarlo - chce mi sie energetyka

Mi się w myślach chce chipsów , a jak spojrzę na nie w sklepie to mi się na wymioty zbiera masakra

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 18:34   #4569
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ZwariowanaWariatka Pokaż wiadomość
Witam się w 21 tygodniu, już połówka za nami
Sorry za bałagan
Ale super brzuszek i idealna figura ciążowa

Cytat:
Właśnie robiłam w innym laboratorium no i 6 godzin wcześniej ta zwymiitowana połowa tabletki.. nie wiem już sama bo wcześniej też nie miałam tych szczegółowych hormonów ft3 i ft4..dopiero teraz zrobiłam.. Ale one chyba są w normie? Jutro chyba nie wezmę tabletki i jeszcze raz pójdę na czczo zbadać to tsh

Wydaje mi się, że TSH nie powinno aż tak skakać w ciągu kilku godzin, ale pewności nie mam. Wiem jedynie, że można brać tabletki przed pobraniem krwi, nawet TSH i ft4 można badać po jedzeniu, nie na czczo. Na Twoim miejscu dalej bym brała 25 i zbadała się za 7-10 dni (ja co tyle musiałam badać w pierwszym trymestrze). bo nawet obecny wynik powyżej 2 jest troszkę za duży

Ja wczoraj jadąc autem poczułam jakby smyrnięcia pod pępkiem, nie wiem czy to to a na bulgotanie w brzuchu mąż mówi, że synek puszcza bąki

Edytowane przez karska
Czas edycji: 2017-09-08 o 18:36
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 18:55   #4570
Betsy93
Rozeznanie

No nic Dziewczyny, myślę ze to też duz o zalezy od tego że ona badania były zrobione w innych laboratoriach niestety. Zobaczę co w poniedziałek na wizycie endokrynolog mi powie..
Łapie siebie sama na tym, że usilnie próbuje wyprzeć ta świadomość że mam ta niedoczynność.. nie chce myśleć ze ja mam bo to komplikuje wszystko.. Ale co poradze😔. Od środy prysnela mi cała dotychczasowa radość z ciąży.. 😞wiele z Was może pomyśli że dramatyzuje, ale niestety tak jest. Mało tego że boję się o stan zdrowia dziecka, czy niczego mu nie zabrakło e w tych pierwszych ważnych tygodniach dla jego rozwoju to jeszcze panicznie się boję tego że ta niedoczynność mi zostanie po ciąży do końca życia.😔
Jeśli chodzi o plec to my jeszcze nie znamy, za dwa tygodnie na polowkowych lekarz ma mam powiedzieć.

Stary 2017-09-08, 19:00   #4571
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
No nic Dziewczyny, myślę ze to też duz o zalezy od tego że ona badania były zrobione w innych laboratoriach niestety. Zobaczę co w poniedziałek na wizycie endokrynolog mi powie..
Łapie siebie sama na tym, że usilnie próbuje wyprzeć ta świadomość że mam ta niedoczynność.. nie chce myśleć ze ja mam bo to komplikuje wszystko.. Ale co poradze😔. Od środy prysnela mi cała dotychczasowa radość z ciąży.. 😞wiele z Was może pomyśli że dramatyzuje, ale niestety tak jest. Mało tego że boję się o stan zdrowia dziecka, czy niczego mu nie zabrakło e w tych pierwszych ważnych tygodniach dla jego rozwoju to jeszcze panicznie się boję tego że ta niedoczynność mi zostanie po ciąży do końca życia.😔
Jeśli chodzi o plec to my jeszcze nie znamy, za dwa tygodnie na polowkowych lekarz ma mam powiedzieć.
nawet jak Ci zostanie, to przecież nie koniec świata. Tabletka raz dziennie i regularne badanie TSH (ja robię gdzieś co pół roku) i normalnie funkcjonujesz.
Nie wiem jak niedoczynność ujawniona w ciąży wygląda później niestety, ja walczę z tarczycą od 2011 praktycznie, ale jestem ustabilizowana i wszystko ok
Stary 2017-09-08, 19:00   #4572
201710041131
Konto usunięte

Karska dobre z tymi bąkami

Betsy musisz wierzyć, ze wszystko będzie dobrze.
Jak kilka dni temu wyciągałam sobie kleszcza a w tej gminie jest największy odsetek boleriozy na Pomorzu no i naczytałam się jakimi wadami to grozi dziecku... tez się wscieklam... Ale czasu się nie cofnie, teraz trzeba zrobić wszystko by jak najspokojniej przeżyć resztę ciąży dla dobra maluszka. Bądź dobrej myśli.
Stary 2017-09-08, 19:04   #4573
Betsy93
Rozeznanie

Cytat:
nawet jak Ci zostanie, to przecież nie koniec świata. Tabletka raz dziennie i regularne badanie TSH (ja robię gdzieś co pół roku) i normalnie funkcjonujesz.
Nie wiem jak niedoczynność ujawniona w ciąży wygląda później niestety, ja walczę z tarczycą od 2011 praktycznie, ale jestem ustabilizowana i wszystko ok
Myślę że to wynika z tego że moja mama choruje na niedoczynność i Hashimoto..i od kilku lat się leczy i ma straszne wahania samopoczucia, pOza tym źle jej z tym że sporo przytyla od tej pory a wcale więcej nie je..nie może schudnąć.. no niestety to sa te negatywne skutki na które nie mamy wpływu. Oczywiście że tycie nie jest w tym wszystkim najgorsze bo w tej chwili najważniejsze jest zdrowie dziecka ale to też skutecznie może uprzykrzac życie..😕

Stary 2017-09-08, 19:05   #4574
karska
Wtajemniczenie

Betsy czasu nie cofniesz, teraz trzeba być dobrej myśli, umartwianie nic nie da. Jeśli niedoczynność zostanie po ciąży to co? Badasz się co pół roku, codziennie tabletka i tyle

A to mój brzuszek 16t2d

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170908_184958.jpg (35,9 KB, 42 załadowań)
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 19:05   #4575
Betsy93
Rozeznanie

Już nie marudzę Wam o mojej niedoczynność i 😚dziękuję wszystkim za rady

Stary 2017-09-08, 19:21   #4576
Hadise
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw sie, na pewno nie zabrakło dla Twojego malenstwa. Myślę, że jak by było tak źle z Twoją tarczyca miałabys objawy. I moja endokrynolog powiedziała że dla II trymestru normy są trochę wyższe i najważniejsze to zbić poniżej 4.

Niestety powiedziała, że raczej nie zniknie mi to po ciąży a też nigdy nie miałam problemów. Dodatkowo okazało sie, że mój organizm wytwarza przeciwciała przeciwtarczycowe. Dlatego ważne jest zbadanie anty TPO i anty TG.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Myślę że to wynika z tego że moja mama choruje na niedoczynność i Hashimoto..i od kilku lat się leczy i ma straszne wahania samopoczucia, pOza tym źle jej z tym że sporo przytyla od tej pory a wcale więcej nie je..nie może schudnąć.. no niestety to sa te negatywne skutki na które nie mamy wpływu. Oczywiście że tycie nie jest w tym wszystkim najgorsze bo w tej chwili najważniejsze jest zdrowie dziecka ale to też skutecznie może uprzykrzac życie..😕

Przy dobrze dobranych lekach nie powinno się tyc

Hadise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 19:31   #4577
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:

Nospa jest bezpieczna w ciąży z tego co wiem. Tzn tak myślę, bo w szpitalu w poprzedniej ciąży mi podawali.
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
maliny, imbir, syrop z cebuli?

edit sierotka nie przeczytałam "oprócz" Jakbyś dotarła do apteki i dali Ci tylko syropy dla ciężarnych to popatrz na skład, bo pamiętam, że w którymś poza cukrem pod różnymi postaciami był wyciąg z malin, tyle, że tyle co kot napłakał...
Na razie walczę domowymi sposobami ale nos mi zaraz odpadnie. Poza tym bolą mnie już mięśnie brzucha od smarkania :/ Całe szczęście, że mąż ma dzisiaj wolne to mogę się wygrzewać pod kocem, a on zajmuje się małym. Zrobię sobie jeszcze ciepłą kąpiel i mleko z miodem przed snem i mam nadzieję, że pomoże
Cytat:
Napisane przez ZwariowanaWariatka Pokaż wiadomość
Ja wczoraj na przeziębienie miałam mega kolacje.. bułka z masłem czosnkiem i solą a do tego ciepłe mleko z miodem. Ledwo mi to przez gardło przeszło 🤢
No i malinek pojadlam troszke

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Chyba bym ten czosnek zwróciła jednak:/

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 19:48   #4578
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że to wynika z tego że moja mama choruje na niedoczynność i Hashimoto..i od kilku lat się leczy i ma straszne wahania samopoczucia, pOza tym źle jej z tym że sporo przytyla od tej pory a wcale więcej nie je..nie może schudnąć.. no niestety to sa te negatywne skutki na które nie mamy wpływu. Oczywiście że tycie nie jest w tym wszystkim najgorsze bo w tej chwili najważniejsze jest zdrowie dziecka ale to też skutecznie może uprzykrzac życie..

Betsy a mama jest na pewno dobrze prowadzona? Bo nie brzmi to za dobrze... i mówię to jako osoba, która przez źle leczony Hashi i niedoczynnosc wpadła w giga depresję i opadła z resztek sił... mimo, że endo twierdził, że wszystko jest ok i to na pewno nie to... A jak wzięłam sprawy w swoje ręce, wyszukałam co i jak, to pół roku później byłam już w pełni sił i fizycznych i psychicznych. Ta choroba może mieć różne oblicza, niektórzy tylko łykaja tabletkę rano, inni mają dodatkowe problemy lub choroby współistniejące. Trzeba o siebie walczyć i znaleźć przyczynę. I przede wszystkim nie nastawiaj się, że będzie źle, niedomagajaca tarczyca w ciąży nie oznacza, że później też tak będzie.

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Nospa jest bezpieczna w ciąży z tego co wiem. Tzn tak myślę, bo w szpitalu w poprzedniej ciąży mi podawali.

Na razie walczę domowymi sposobami ale nos mi zaraz odpadnie. Poza tym bolą mnie już mięśnie brzucha od smarkania :/ Całe szczęście, że mąż ma dzisiaj wolne to mogę się wygrzewać pod kocem, a on zajmuje się małym. Zrobię sobie jeszcze ciepłą kąpiel i mleko z miodem przed snem i mam nadzieję, że pomoże

Chyba bym ten czosnek zwróciła jednak:/

Próbowałaś inhalacji?

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 19:55   #4579
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Próbowałaś inhalacji?
Tak, mamy nebulizator

Stary 2017-09-08, 20:05   #4580
mrrrr
Raczkowanie

Cześć Mamusie

Od wieków mnie tu nie było, pamiętacie mnie jeszcze? Trochę przeleciałam przez wątek ale nadrobić 110 stron...

U mnie teraz 17t1d i wygląda na to że będą 2 dziewczynki Mam nadzieję, że wyrówna się trochę równowaga... w forumowych statystykach bo w domu równowagi nie będę miała. 4 baby i 1 chłop A takie miałam przeczucie na chłopaków

Dzieciaczki na razie rozwijają się dobrze, ale ja leżę dużo, bo miałam krwawienie z szyjki. No i ostatecznie wyszło na to że ciąża jest 2k1o wiec muszę mieć ciągle rękę na pulsie.

Zrobiłam sobie rachunek sumienia co muszę do wyprawki dokupić i zastanawiam się kiedy się za to brać, bo z bliźniakami nic nie wiadomo ani do kiedy będę w miarę na chodzie ani kiedy się urodzą. Najbardziej wkurza mnie ubogość wyboru wózków bliźniaczych w sklepach Ja nie kupię niczego bez pomacania. Zwłaszcza że takie wózki mają masę ograniczeń i tak na prawdę wybiera się mniejsze zło. No i nie wiem w jakie rozmiary ciuchów celować. Przy córci 10 dni po porodzie wyrosła z rozmiaru 56 i przy zdejmowaniu szwu wszystko oddałam na oddział noworodkowy. A teraz..

Przy okazji wrzucam linka do artykułu o stanikach, który znalazłam zapisany na swojej starej liście wyprawkowej. Może komuś się przyda. Pamiętam miałam jeszcze jeden fajny, ale gdzieś wcięło.
http://stanikomania.blox.pl/2009/01/...ymagajacy.html
mrrrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 20:23   #4581
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się niestety chorobowo Syn przyniósł z przedszkola katar i jemu przeszlo na szczęście w jeden dzień a matka się męczy :/ Co na przeziębienie oprócz naturalnych domowych sposobów? Jak to jest ze zwykłą witaminą c, można czy nie bardzo?

Jej u mnie to samo...cały nos zapchany. Czuję się coraz gorzej. Na szczęście córce mogę podać jakies specyfiki. Może przez weekend wybrniemy z tego

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
A ja bardzo lubię kanapki z czosnkiem

Ja tez

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 20:25   #4582
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Jej u mnie to samo...cały nos zapchany. Czuję się coraz gorzej. Na szczęście córce mogę podać jakies specyfiki. Może przez weekend wybrniemy z tego

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Ja tez

Zdrówka życzę w takim razie Jak myślicie, mogę posmarować sobie klatkę piersiową synka aromactivem?

Stary 2017-09-08, 20:33   #4583
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Boooosz od tygodni cos mi sie chce i nie wiem co, ostatnie dni cos mi mowilo ze to cos słodkiego, jem czekolady żelki a dzis do mnie dotarlo - chce mi sie energetyka😱😭

Ja mam to codziennie. Nawet teraz coś za mną chodzi i na nic nie mam ochoty...

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:

Mi lekarka pozwoliła nospe jakbym miala mocne bóle skurczowe...ale nie jadlam

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Zdrówka życzę w takim razie Jak myślicie, mogę posmarować sobie klatkę piersiową synka aromactivem?

Ja.smaruje np amolem...mysle ze aromactiv nie zawiera nie wiadomo czego...

Stary 2017-09-08, 20:39   #4584
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Mi lekarka endo przed pobraniem krwi na TSH nie pozwala brać tabletki. Czyli na czczo krew dopiero potem tabletka

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Mi się ujawniła w ciąży i mam tak jak ty co pół roku wizyta u Endo ,

K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 21:11   #4585
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrrrr Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Od wieków mnie tu nie było, pamiętacie mnie jeszcze? Trochę przeleciałam przez wątek ale nadrobić 110 stron...

U mnie teraz 17t1d i wygląda na to że będą 2 dziewczynki Mam nadzieję, że wyrówna się trochę równowaga... w forumowych statystykach bo w domu równowagi nie będę miała. 4 baby i 1 chłop A takie miałam przeczucie na chłopaków

Dzieciaczki na razie rozwijają się dobrze, ale ja leżę dużo, bo miałam krwawienie z szyjki. No i ostatecznie wyszło na to że ciąża jest 2k1o wiec muszę mieć ciągle rękę na pulsie.

Zrobiłam sobie rachunek sumienia co muszę do wyprawki dokupić i zastanawiam się kiedy się za to brać, bo z bliźniakami nic nie wiadomo ani do kiedy będę w miarę na chodzie ani kiedy się urodzą. Najbardziej wkurza mnie ubogość wyboru wózków bliźniaczych w sklepach Ja nie kupię niczego bez pomacania. Zwłaszcza że takie wózki mają masę ograniczeń i tak na prawdę wybiera się mniejsze zło. No i nie wiem w jakie rozmiary ciuchów celować. Przy córci 10 dni po porodzie wyrosła z rozmiaru 56 i przy zdejmowaniu szwu wszystko oddałam na oddział noworodkowy. A teraz..

Przy okazji wrzucam linka do artykułu o stanikach, który znalazłam zapisany na swojej starej liście wyprawkowej. Może komuś się przyda. Pamiętam miałam jeszcze jeden fajny, ale gdzieś wcięło.
Witam ! Ja Ciebie pamiętam... dwie dziewczynki super . Masz już imiona wybrane?

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 21:12   #4586
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mrrrr Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Hej! Ja Cię pamietam

Jakbym miała bliźniaki to nie miałabym żadnego dylematu wozkowego Dla mnie poza Donkeyem nie ma nic innego godnego uwagi, a on jest boski Codziennie widzę go na osiedlu i wzdycham . I koleżanka z cErwcowek ma go ale w wersji "rok po roku" i tez jest zachwycona
Stary 2017-09-08, 21:31   #4587
mrrrr
Raczkowanie

Nie mam jeszcze imion, nawet nie myślałam jeszcze. Wcześniej miałam przeczucie na chłopców i jak lekarz powiedział że raczej dziewczynki to nie mogłam uwierzyć. Przedwczoraj byłam u drugiego, guru od bliźniaków i też powiedział że raczej babki. Btw gość powiedział: Dzisiaj miałem już 2 pary trojaczków, a od października zeszłego roku 58 par bliźniąt

A Donkeya ostatnio oglądałam ale cena.. w sklepie 7100 za goły wózek bez żadnych akcesoriów mi zaśpiewali. Nawet używka po prostu powala. Jak sobie przypomne że za wózek 2w1 dla pierworodnej dałam 1310 zl i sprawdził się super, to jednak poszukam czegoś tańszego. Zastanawiam się nad mountain buggy duet, baby joggerem city mini double albo baby monsters easy twin. Każd ma coś za uszam ale jak mówiłam - trzeba wybrać mniejsze zło.
Stary 2017-09-08, 21:53   #4588
monika157
Przyczajenie

Hej, mnie też tu bardzo dawno nie było, najpierw awaria wizażu w przeglądarce, potem ściągnęłam aplikacje i mimo że was podczytywalam regularnie to nie miałam siły pisać.
U mnie dopiero tydzień temu skończyły się mdłości, które trwały całe dnie ... A to już 18t 2d. Ale mam nadzieję że od tej pory będzie już w porządku. W pierwszej ciąży mdłości nie miałam za to od 19 miałam skrócona szyjkę, póki co szyjka długa, ale teraz okaże się 18 września na połówkowym. Widziałam że szuu też ma je w tym samym terminie.
No i jeszcze jak u większości na wątku będzie synuś. Udało się ustalić w 16tc, bez żadnych wątpliwości. Dlatego gratuluję mrrr- podwyższyłas statystyki na wątku 😀

monika157 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-08, 22:15   #4589
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika157 Pokaż wiadomość
Hej, mnie też tu bardzo dawno nie było, najpierw awaria wizażu w przeglądarce, potem ściągnęłam aplikacje i mimo że was podczytywalam regularnie to nie miałam siły pisać.
U mnie dopiero tydzień temu skończyły się mdłości, które trwały całe dnie ... A to już 18t 2d. Ale mam nadzieję że od tej pory będzie już w porządku. W pierwszej ciąży mdłości nie miałam za to od 19 miałam skrócona szyjkę, póki co szyjka długa, ale teraz okaże się 18 września na połówkowym. Widziałam że szuu też ma je w tym samym terminie.
No i jeszcze jak u większości na wątku będzie synuś. Udało się ustalić w 16tc, bez żadnych wątpliwości. Dlatego gratuluję mrrr- podwyższyłas statystyki na wątku 😀

I do ktorego tc udalo sie donosic? Lezalas w szpitalu mialas zalozony pessar?
Mi zaczela sie.skracac gdzieś w 30tc chyba więc dość późno . Nie trafiłam do szpitala ale musialam trochę leżeć i odpoczywać. Teraz mi co wizytę sprawdza i na razie też szyjka ok.
Niestety pamiętam jak było wtedy na jednej wizycie 6cm zamknięta na kolejnej wizycie za 3 tyg 2.98cm i rozwarcie się zaczęło robić
Więc szybko poszło.
Chyba nie zasne dziś przez katar jest coraz gorzej......

Stary 2017-09-08, 22:23   #4590
mrrrr
Raczkowanie

No jak już sie zacznie skracać to szybko idzie. Trzeba na siebie uważać i jak ognia unikać oparzeń, zapalenia pecherza i infekcji intymnych. Mi sie zaczęła skracać w sierpniu a rodzilam we wrzesniu. Na szczęście obyło się bez interwencji tylko leżałam ostatni miesiąc. Straszna patelnia wtedy była.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości