|
|
#4561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
No właśnie gdybym wiedziała że w tym dniu mi będą pobierać to bym jej niecwziela rano ale to tak nieoczekiwanie wyszło że mog e pobrać krew w szpitalu a zorientowałam się po fakcie.. kobieta która mi krew pobierala powiedziała że mam poprostu powiedzieć o tym incydencie(ze tabletka została po pół godz.zwrocona) lekarzowi Endo. Jak u niego będę o on weźmie na to poprawke..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4564 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
18 września mam usgCytat:
Dzisiaj mnie obudziły już prawdziwe kopniaki
|
||
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4566 |
|
luckygirl
|
Ja mam usg 3 października, wiec pewnie wtedy sie dowiem
|
|
|
|
#4567 |
|
Raczkowanie
|
Raz się mi zdążyło robić TSH dzień po dniu ale w innym lab i całkiem inne wyniki wyszły. W jednym fajne 1.5 a w drugim prawie ze 0
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra ![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#4569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj jadąc autem poczułam jakby smyrnięcia pod pępkiem, nie wiem czy to to Edytowane przez karska Czas edycji: 2017-09-08 o 18:36 |
||
|
|
|
#4570 |
|
Rozeznanie
|
No nic Dziewczyny, myślę ze to też duz o zalezy od tego że ona badania były zrobione w innych laboratoriach niestety. Zobaczę co w poniedziałek na wizycie endokrynolog mi powie..
Łapie siebie sama na tym, że usilnie próbuje wyprzeć ta świadomość że mam ta niedoczynność.. nie chce myśleć ze ja mam bo to komplikuje wszystko.. Ale co poradze😔. Od środy prysnela mi cała dotychczasowa radość z ciąży.. 😞wiele z Was może pomyśli że dramatyzuje, ale niestety tak jest. Mało tego że boję się o stan zdrowia dziecka, czy niczego mu nie zabrakło e w tych pierwszych ważnych tygodniach dla jego rozwoju to jeszcze panicznie się boję tego że ta niedoczynność mi zostanie po ciąży do końca życia.😔 Jeśli chodzi o plec to my jeszcze nie znamy, za dwa tygodnie na polowkowych lekarz ma mam powiedzieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4571 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
Nie wiem jak niedoczynność ujawniona w ciąży wygląda później niestety, ja walczę z tarczycą od 2011 praktycznie, ale jestem ustabilizowana i wszystko ok
|
|
#4572 |
|
Konto usunięte
|
Karska dobre z tymi bąkami
![]() Betsy musisz wierzyć, ze wszystko będzie dobrze. Jak kilka dni temu wyciągałam sobie kleszcza a w tej gminie jest największy odsetek boleriozy na Pomorzu no i naczytałam się jakimi wadami to grozi dziecku... tez się wscieklam... Ale czasu się nie cofnie, teraz trzeba zrobić wszystko by jak najspokojniej przeżyć resztę ciąży dla dobra maluszka. Bądź dobrej myśli. |
|
|
|
#4573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
Betsy czasu nie cofniesz, teraz trzeba być dobrej myśli, umartwianie nic nie da. Jeśli niedoczynność zostanie po ciąży to co? Badasz się co pół roku, codziennie tabletka i tyle
![]() A to mój brzuszek 16t2d Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4575 |
|
Rozeznanie
|
Już nie marudzę Wam o mojej niedoczynność i 😚dziękuję wszystkim za rady
|
|
|
#4576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety powiedziała, że raczej nie zniknie mi to po ciąży a też nigdy nie miałam problemów. Dodatkowo okazało sie, że mój organizm wytwarza przeciwciała przeciwtarczycowe. Dlatego ważne jest zbadanie anty TPO i anty TG. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mamy nebulizator
|
|
|
#4580 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
Od wieków mnie tu nie było, pamiętacie mnie jeszcze? Trochę przeleciałam przez wątek ale nadrobić 110 stron... U mnie teraz 17t1d i wygląda na to że będą 2 dziewczynki Mam nadzieję, że wyrówna się trochę równowaga... w forumowych statystykach bo w domu równowagi nie będę miała. 4 baby i 1 chłop Dzieciaczki na razie rozwijają się dobrze, ale ja leżę dużo, bo miałam krwawienie z szyjki. No i ostatecznie wyszło na to że ciąża jest 2k1o wiec muszę mieć ciągle rękę na pulsie. Zrobiłam sobie rachunek sumienia co muszę do wyprawki dokupić i zastanawiam się kiedy się za to brać, bo z bliźniakami nic nie wiadomo ani do kiedy będę w miarę na chodzie ani kiedy się urodzą. Najbardziej wkurza mnie ubogość wyboru wózków bliźniaczych w sklepach Ja nie kupię niczego bez pomacania. Zwłaszcza że takie wózki mają masę ograniczeń i tak na prawdę wybiera się mniejsze zło. No i nie wiem w jakie rozmiary ciuchów celować. Przy córci 10 dni po porodzie wyrosła z rozmiaru 56 i przy zdejmowaniu szwu wszystko oddałam na oddział noworodkowy. A teraz..![]() Przy okazji wrzucam linka do artykułu o stanikach, który znalazłam zapisany na swojej starej liście wyprawkowej. Może komuś się przyda. Pamiętam miałam jeszcze jeden fajny, ale gdzieś wcięło. http://stanikomania.blox.pl/2009/01/...ymagajacy.html |
|
|
|
#4581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak myślicie, mogę posmarować sobie klatkę piersiową synka aromactivem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4586 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakbym miała bliźniaki to nie miałabym żadnego dylematu wozkowego Dla mnie poza Donkeyem nie ma nic innego godnego uwagi, a on jest boski
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam jeszcze imion, nawet nie myślałam jeszcze. Wcześniej miałam przeczucie na chłopców i jak lekarz powiedział że raczej dziewczynki to nie mogłam uwierzyć. Przedwczoraj byłam u drugiego, guru od bliźniaków i też powiedział że raczej babki. Btw gość powiedział: Dzisiaj miałem już 2 pary trojaczków, a od października zeszłego roku 58 par bliźniąt
A Donkeya ostatnio oglądałam ale cena.. w sklepie 7100 za goły wózek bez żadnych akcesoriów mi zaśpiewali. Nawet używka po prostu powala. Jak sobie przypomne że za wózek 2w1 dla pierworodnej dałam 1310 zl i sprawdził się super, to jednak poszukam czegoś tańszego. Zastanawiam się nad mountain buggy duet, baby joggerem city mini double albo baby monsters easy twin. Każd ma coś za uszam ale jak mówiłam - trzeba wybrać mniejsze zło.
|
|
|
|
#4588 |
|
Przyczajenie
|
Hej, mnie też tu bardzo dawno nie było, najpierw awaria wizażu w przeglądarce, potem ściągnęłam aplikacje i mimo że was podczytywalam regularnie to nie miałam siły pisać.
U mnie dopiero tydzień temu skończyły się mdłości, które trwały całe dnie ... A to już 18t 2d. Ale mam nadzieję że od tej pory będzie już w porządku. W pierwszej ciąży mdłości nie miałam za to od 19 miałam skrócona szyjkę, póki co szyjka długa, ale teraz okaże się 18 września na połówkowym. Widziałam że szuu też ma je w tym samym terminie. No i jeszcze jak u większości na wątku będzie synuś. Udało się ustalić w 16tc, bez żadnych wątpliwości. Dlatego gratuluję mrrr- podwyższyłas statystyki na wątku 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zaczela sie.skracac gdzieś w 30tc chyba więc dość późno . Nie trafiłam do szpitala ale musialam trochę leżeć i odpoczywać. Teraz mi co wizytę sprawdza i na razie też szyjka ok. Niestety pamiętam jak było wtedy na jednej wizycie 6cm zamknięta na kolejnej wizycie za 3 tyg 2.98cm i rozwarcie się zaczęło robić Więc szybko poszło. Chyba nie zasne dziś przez katar jest coraz gorzej...... Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
No jak już sie zacznie skracać to szybko idzie. Trzeba na siebie uważać i jak ognia unikać oparzeń, zapalenia pecherza i infekcji intymnych. Mi sie zaczęła skracać w sierpniu a rodzilam we wrzesniu. Na szczęście obyło się bez interwencji tylko leżałam ostatni miesiąc. Straszna patelnia wtedy była.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

bo coś za niebiesko się zrobiło 
18 września mam usg

masakra 
05.07.2008 

Ja nie kupię niczego bez pomacania. Zwłaszcza że takie wózki mają masę ograniczeń i tak na prawdę wybiera się mniejsze zło. No i nie wiem w jakie rozmiary ciuchów celować. Przy córci 10 dni po porodzie wyrosła z rozmiaru 56 i przy zdejmowaniu szwu wszystko oddałam na oddział noworodkowy. A teraz..
w sklepie 7100 za goły wózek bez żadnych akcesoriów mi zaśpiewali. Nawet używka po prostu powala. Jak sobie przypomne że za wózek 2w1 dla pierworodnej dałam 1310 zl i sprawdził się super, to jednak poszukam czegoś tańszego. Zastanawiam się nad mountain buggy duet, baby joggerem city mini double albo baby monsters easy twin. Każd ma coś za uszam ale jak mówiłam - trzeba wybrać mniejsze zło.