|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Mojego jak zaśnie przy.piersi też da się odłożyć w nocy, tyle. Ze ja zasypiam
![]() Gorzej jak zasypia w dzień podczas kp. I chcę go odłożyć , tutaj już więcej logistyki to ode mnie wymaga ![]() Ale mi dziś uśmiechami strzelał ![]() Czy u Was też tak jest, ze szkraby na żywo wyglądają inaczej niż na zdjęciach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-10 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Zakorzenienie
|
Zobaczcie co dorwałam.w pepco:
IMG_20170908_154522.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3183 |
Zakorzenienie
|
Wiki w chuscie zasnęła. Nadal przy głowie za luźno i troszke za wysoko ja mam.
I strasznie grzeje jak kaloryfer. A mam pytanko bo wiki wczoraj i dziś taką luźną kupę robi pływa w pieluszce. Nie wiem czy to może być od miodu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
*sportaddict*
|
Mała - zdecydowanie inaczej na zdjęciach niż na żywo
![]() Też mamy tę czapeczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
*sportaddict*
|
W lustrze to wiadomo, żadna twarz nie jest symetryczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zakorzenienie
|
Mała, wszyscy twierdzą że Wojtek wygląda jak roczne dziecko na zdjęciach i że duży i papuśny bardzo
![]() ![]() Super łowy ![]() Darietta, ja nie jem miodu to nie wiem... Moja maruda właśnie się zerzygala, obsrała, dostała leki i teraz stracił przytomność u tZa na kolanach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
Moj zasnął, żeby za chwilkę obudził go kałmagedon, przeciekl cały+ flanelka, moje prześcieradło i nakładka na materac
![]() Histeria nie z tej ziemi... Mieliśmy dziś jechać na obiad... gdzieś. Ale pohmgoda paskudna, ze az sie nie chce, a w okolicy.ciężko o.restauracje w której swobodnie z wózkiem sie pomieścimy przy stole. Więc zamowiliśmy pizze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-10 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
Mała! Fajna bluza i czapka.
Darietta - moja zupełnie inaczej wyglada niż na zdjęciach U nas dalej piękna pogoda. Wlasnie wróciliśmy ze spaceru. Pojechaliśmy do centrum wsi na lody. Klaudia znowu była w chuście u TZ. Dzisiaj podlozylam pod szyje zwinięta w rulon pieluszkę tak jak pisała Siilmariien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Zakorzenienie
|
Mała, haha no ładnie Hugo narobił
![]() ![]() Xzora, my dziś też na lody w chuście poszliśmy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
A czy te chusty prałyście w dzieciowym? Bo muszę wyprać tylko ta pogoda do niczego i bedzie dlugo schnąć.
Dużo się skurczyła bo niby jest żeby prać w 40 stopniach tylko nie wiem jak z wiatrówka czy sie mocno pogniecie ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Właśnie brat mi napisał po tym jak mu wysłałam zdjęcie malej. Ze co zdjecie to wygląda inaczej |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
W płynie dla dzieci prałam. Nie płucze się w płynie do płukania pamietaj. I nie składaj ładnie tak jak ja w kosteczkę bo chustę trzeba porAdnie złamać. Mi kazała konsultantka zawiązywać na niej słupły i tak odkładać do szafy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Wtajemniczenie
|
Xzora dzięki za inf o ortopedzie, nie wiedziałam że dalej przyjmuje na magnoliowej.
Baby udanego urlopu i spokojnego powrotu! Pozdrawiamy ze spacerku, nadal trochę luzy, ale w razie czego jest dostęp do cyca ![]() 1505056555096.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
Xzora
A u nas brzydko, rano.padało, wyszliśmy i tez nas złapał deszczyk. Pestycyda Ty sobie przynajmniej pozwolić możesz, a ja mam.tak, ze tyje od samego patrzenia. Ale coś w tym chyba jest. Bo dziś jakiś niespokojny, a.moja dieta ostatnio to.porażka na calej lini, pizza, chipsy, karmi, i słodkie:/ Od jutra basta, bo Hugo dziś okropnie marudny, prawie cały spacer płakał, a w drodze powrotnej go niosłam :/ a potem mąż ![]() Dzień dobry na chustę widzę po nim. Czy wasze maluchy przy kolkach i gdy brzuszek boli sa spokojne na rękach lub przy piersi? Sill Pięknie wyglądacie i zazdroszczę pogody. Ja słyszałam w ogóle, ze w chuście nie powinno się karmić, a czemu to nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3196 |
Zakorzenienie
|
My dziś byliśmy na mega długim spacerze 4h, połączonym z pizza. Karmiłam w parku i w pizzerii na dworze. Przrwijalam w parku. Mialam gdzieś że ludzie patrzą. Wazne że moje dziecko było na karmione i bez kupy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3197 |
Wtajemniczenie
|
Mała dzięki
![]() Karmić można, tylko w prawidłowo naciągniętej pewnie ciężko, trzeba poluzować węzeł. Chyba że w pozycji kołyskowej... Ale pewnie chodzi o to, że lepiej nie karmić, bo jak się dziecko zakrztusi, to zanim je się wyjmie z chusty to wszystko dłużej trwa... http://dziecisawazne.pl/karmienie-piersia-w-chuscie/ Ale mi nie chodziło o karmienie, tylko że mała dzisiaj czuła bliżej piersi, co wpływa na spokój jej snu ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinuuusia fajnie, że miło spedziliscie dzień ![]() Lubię ciepłe dni za to, że można właśnie bez problemu nakarmić czy przewinac gdzieś w plenerze. Jak jest zimno to pojawia się problem jak zdarzy się awaryjna sytuacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zakorzenienie
|
Sill
Aha, no to tak, faktycznie ciężko by było szybko zareagować. Karola Fajny dzień, u.nas wczoraj było lato dziś zimno. Zrobiłam dziś mojemu.mężowi wafla przekladanego kajmakiem, bo lubi a 100 lat nie robilam, to szybki deser, jedna warstwę przełożyłam dżemem porzeczkowym i.masłem orzechowym. Wyszło mega pysznie! Polecam- pamiętam jak mama nam.robiła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3200 |
Wtajemniczenie
|
Mała mmm moja mama też takie wafle robiła
![]() ![]() Ja się teraz odchudzam przed chrztem, nawet radlera 0,0 odstawiłam... Ciekawe co mi z tego odchudzania wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój przy kolce różnie reaguje. Jak dojdzie do histerii to nic go nie uspakaja prawie. Na rękach generalnie jest lepiej ale musimy ciągle zmieniać pozycję. Odłożyć się go nie da więc tak nosimy w pionie, w poziomie, brzuchem w dół, potem na siedząco na kolanach go trzymam albo na klatce swojej. Generalnie uspokaja się na chwilę a potem znów buczy chyba że go zapcham smokiem. Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- U mnie transfer do lozeczka. Wczoraj po 10 minutach się obudził. Zobaczymy jak dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda - fajnie, ze tez wam udało sie wyjsc na lody.
Darietta - ja wszystko piorę w dzieciowym, nie mam innego proszku. Normalnie wirowałam i chusta nie była mocno pognieciona. Nie prasowałam jej. No i ja swoją zwijam w rulon.... używam jako podpora pod plecy Klaudii jak sie karmimy na leżąco. Siilmarrien - ślicznie wyglądacie Mała! Moja nie ma kolki, ale jak ją męczą gazy to przy piersi tez jest niespokojna Tak w ogole to codziennie wieczorem mamy awantury przy piersi. Wrzask, jak podsuwam pierś to nie ssie tylko dalej płacze. Pomaga telepanie i wsuwanie palca do buzi (zeby odruch ssania sie włączył). Karolinuusia - super, ze udało wam sie wyjsc i ze mieliście fajny dzien. Krępowanie przy KP niestety ogranicza aktywności wiec dobrze, ze masz gdzieś ze ludzie patrzą. Ja sie coraz mniej krępuje - w piątek karmiłam po usg bioderek (akurat był osobny pokój z przewijakami i była tylko druga mama z dzieckiem ktora rownież karmiła). Karmilam tez przed wejściem do pediatry (nikogo w poczekalni nie było poza TZ) i w samochodzie na parkingu przed lidlem. Poki co w miejscach gdzie inne kobiety karmią czuje sie w miarę ok. A i miałam komin którym mogłam sie nieco zakryć. Mała! Ja takie wafle w przedszkolu jadłam, tylko z dżemem i jakaś masą maślaną. Nigdy potem nie spotkałam sie z takim połączeniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Zakorzenienie
|
Siil ale cudnie wyglądacie
![]() Dziewczyny czy przyjmujecie jakieś witaminy?
#3205 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiamy ciocie i stawiamy soczki 🍹
#3206 |
Zakorzenienie
|
Sill a Ty karmisz? To.conto.za odchudzanie?
No.ale.ja już też powinnam, tylko czekam aż przyjdzie moj moment! Xzora O takim.połączeniucw waflach też nie słyszałam. My właśnie zasypiamy tzn od godziny wisi na cycku ale coś średnio śpiący, zdrzemną.sie po 18:00 chwilkę i teraz zabawa z tatą, dmuchal mu w buzię a on zacieszal i się wzdrygał, i przeszła mu przy tym czkawka ![]() Ciekawe czy uda się transfer do łóżeczka. Kurde zamówiłam Tymonkowi kalosze i czekam juz 2-tydz, bo.opóźnienia. a dzis znów email, że pani dostała udaru i jest w szpitalu i, że wyśle później. Przykre, niech zdrowieje, poczekam, tylko akurat taka kaloszowa pogoda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-10 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zakorzenienie
|
Emmos, co u Was? Ja biorę vitaminer prenatalne. Kwasami dha bo mi zostało z czasów ciąży i witaminę b complex. I probiotyk.
Samantha, jaka fryzurka ![]() Mała, mój transfer te się nie powiodł. Obudził się po 15 minutach-.- kp dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
Hihi Pestycyda, a Ty karmisz na leżąco?
Sam Świetny Maxiu ![]() ![]() Emmos Ja juz nie biorę tych ciążowych skończyły mi się. Biorę, wicmt D, wit C, wit K2, dha i lecytynę ( nw zastój) a i.magnez. Pestycyda ja jeszcze nie próbowałam.odkładać bo cmoka nadal... prędzej ja sto razy padne niż on! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3209 |
Zakorzenienie
|
Wiki zasneła po 17 i obudzilismy ją przed 20 wykapana najedzona poszla spac przed 21 jestem ciekawa nocki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Raczkowanie
|
Gratulacje i smacznego soczku!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.