Rossmann cz. XXX - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-10, 10:14   #3391
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXX

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
ja wziełam 4 zele isany tylko rozne zapachy i przeszło więc tobie też powinno
Mi też tak przeszło

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 10:23   #3392
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mogę wziąć 4 sztuki antyperspirantu, takich samych, ale o różnych kodach kreskowych? Czyli np. Rexona w tym kartoniku ale różne zapachy?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Możesz. Zawsze przy takich pytaniach zastanawiam się czy nie szybciej wejść na stronę/apke i sprawdzić niż czekać na odpowiedź
maartini92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 13:51   #3393
ParoleParole
Zakorzenienie

Odebrałam swoje zamówienia. I przy peelingach isana też oznaczenia o promocji. Wzięłam a przy kasie nic nie wchodzi

Stary 2017-09-10, 13:55   #3394
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
Odebrałam swoje zamówienia. I przy peelingach isana też oznaczenia o promocji. Wzięłam a przy kasie nic nie wchodzi

W regulaminie widziałam tylko myjące z Joanny, obsługa widocznie zapędziła się z tymi plakietkami.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 14:49   #3395
sylvia_doll
CORELIPS

Czy da sie zmienic kolor tuszu do rzes? kupilam niebieski przez przypadek
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 16:23   #3396
aprilrain
Rozeznanie

Cały czas zastanawiam się dlaczego przy promocji na kolorówkę/zapachy są takie dzikie tłumy, a przy promocji na pielęgnację i higienę sklep jest prawie pusty. Przecież tych drugich produktów zużywamy znacznie więcej niż makijażu.
aprilrain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 16:43   #3397
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aprilrain Pokaż wiadomość
Cały czas zastanawiam się dlaczego przy promocji na kolorówkę/zapachy są takie dzikie tłumy, a przy promocji na pielęgnację i higienę sklep jest prawie pusty. Przecież tych drugich produktów zużywamy znacznie więcej niż makijażu.
Według mnie dlatego, że produkty do pielęgnacji i higieny i tak kupimy. Kończy się pasta do zębów - idziemy i kupujemy, koniec tematu. A na makijażowe produkty chyba wielu osobom szkoda kasy w regularnej cenie... Chociaż biorąc pod uwagę ile później wydadzą to na to samo wychodzi albo i więcej. Mnie najbardziej ucieszyłaby promocja na chemię, typu sprzatanie, pranie i w ogóle, obkupilabym się nieźle
Stary 2017-09-10, 16:52   #3398
14fcb71dd2ad29d848b6ea77d463aca2a179b601
Konto usunięte

Cytat:
Mnie też. To w sumie dziwne i smutne, że kobiety na pierwszym miejscu stawiają kolorowe i pachnące rzeczy, które się zmyją/ulotnią/znikną i nie wpływają jakoś specjalnie na kondycję skóry, ba, mogą zaszkodzić(mnie na przykład uczula dużo perfum i kolorówki), a nie jest dla nich ważniejsze dbanie o zdrowie skóry i jej wytworów typu włosy czy paznokcie. Takie jest moje zdanie.

Mam zamiar jutro/pojutrze kupić antyperspiranty i jestem pewna tego, że je dostanę, bo jak są promocje na pielęgnację i higienę to u mnie jest pusto i spokojnie, można spokojnie sobie kupić to co się chce. Ale przy promocji na kolorówkę u mnie w pierwszy dzień wszystko się rozchodzi, zostają rozbabrane testery i kosmetyki tak zmacane, że szok(w szafach, pomadki i pielęgnacja paznokci jakoś tak brania nie ma). Zawsze są dzikie tłumy i przepychanki do szaf, głównie to młode kobiety i nastolatki

Tak w ogóle to może mi ktoś powiedzieć czy kulka Isany Med ma datę ważności mierzoną określonym czasem od otworzenia opakowania czy jest to konkretny dzień? Planuję właśnie taką kulkę, ale nie będę jej używać codziennie, a tylko wtedy gdy moja skóra będzie podrażniona i zastanawiam się ile mogę ją trzymać.
14fcb71dd2ad29d848b6ea77d463aca2a179b601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 17:03   #3399
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

[1=14fcb71dd2ad29d848b6ea7 7d463aca2a179b601;7702054 6]Mnie też. To w sumie dziwne i smutne, że kobiety na pierwszym miejscu stawiają kolorowe i pachnące rzeczy, które się zmyją/ulotnią/znikną i nie wpływają jakoś specjalnie na kondycję skóry, ba, mogą zaszkodzić(mnie na przykład uczula dużo perfum i kolorówki), a nie jest dla nich ważniejsze dbanie o zdrowie skóry i jej wytworów typu włosy czy paznokcie. Takie jest moje zdanie.

[/QUOTE]

Ja nie skorzystam z tej promocji, bo w asortymencie drogerii nie ma tego, czego używam a nie dlatego, ze nie dbam o zeby czy sie nie myje. Używam innych pasy, innych dezodorantów, innych żeli pod prysznic. Co w tym smutnego?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 17:57   #3400
bleuclair
Zakorzenienie

A u mnie bardzo duża kolejka była dzisiaj. Odbierałam zamówienia koło 12, to widziałam, że tłumy do kasy.
Tak w sumie się zastanawiam, czy jeszcze nie złożyć jednego zamówienia.Żałuję,że nie kupiłam więcej past do zębów o północy. W sumie to schodzi bardzo szybko, a ceny regularne są naprawdę wysokie
( według mnie).
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 18:09   #3401
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
A u mnie bardzo duża kolejka była dzisiaj. Odbierałam zamówienia koło 12, to widziałam, że tłumy do kasy.
Tak w sumie się zastanawiam, czy jeszcze nie złożyć jednego zamówienia.Żałuję,że nie kupiłam więcej past do zębów o północy. W sumie to schodzi bardzo szybko, a ceny regularne są naprawdę wysokie
( według mnie).
Ja kupiłam 8 szt., może dla kogoś to ogrom, ale przecież tego się używa codziennie, kilka razy dziennie
Stary 2017-09-10, 18:19   #3402
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartini92 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam 8 szt., może dla kogoś to ogrom, ale przecież tego się używa codziennie, kilka razy dziennie
Ja tylko 4 i właśnie żałuję, bo to zapas na dwie osoby. Zrobiłabym jeszcze zamówienie na Elmexy w regularnej cenie, ale są tylko dwa rodzaje te podstawowe więc nijak się nie opłaca, bo nie chcę nic dobierać z żeli i dezodorantów już. Nie przemyślałam.
Stary 2017-09-10, 18:25   #3403
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko 4 i właśnie żałuję, bo to zapas na dwie osoby. Zrobiłabym jeszcze zamówienie na Elmexy w regularnej cenie, ale są tylko dwa rodzaje te podstawowe więc nijak się nie opłaca, bo nie chcę nic dobierać z żeli i dezodorantów już. Nie przemyślałam.
Mówisz o tych po 12.99? W tej samej cenie są też np.niektóre sensodyne. Albo może płyny do płukania ust?
Stary 2017-09-10, 18:31   #3404
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
( według mnie).
Moja mama aż mi dziękowała, ze jej jednak zrobiłam to zamówienie online, jak szła odebrać do sklepu to mówiła, ze kolejki takie że by pewnie z 40 minut stała do samej kasy

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 18:38   #3405
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Tez kupiłam 4, ale na 6 osob... I na razie 3 duze zele pod prysznic po 750 ml. Na tylu ludzi to właściwie zaden zapas.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 18:50   #3406
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Tez kupiłam 4, ale na 6 osob... I na razie 3 duze zele pod prysznic po 750 ml. Na tylu ludzi to właściwie zaden zapas.

To prawda. Trochę zawaliłam sprawę, ale jakoś wówczas to wydawało mi się,że to i tak wszystkiego jest mega dużo.
Stary 2017-09-10, 18:52   #3407
Arwenka1
Rozeznanie

Ja chyba kupię mus Nivea ,bo kocham jego konsystencję,zapas pasty do zębów.Myślę nad żelem o ładnym zapachu,który nie wysusza. Isana ma świetne opakowania,ładnie pachnie,ale słabo nawilża.Podobnie Fa,Tołpa jest trochę droga.Szkoda,że mydła nie wchodzą te promkę,bo chciałabym to afrykańskie i borowinowe i lawendowe z Tołpy.
Arwenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 18:55   #3408
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartini92 Pokaż wiadomość
Mówisz o tych po 12.99? W tej samej cenie są też np.niektóre sensodyne. Albo może płyny do płukania ust?
No właśnie jeszcze myślę nad tymi Sensodyne, choć jak się od lat używa Elmex lub Meridol to trochę łyso się będzie przestawić

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Arwenka1 Pokaż wiadomość
Ja chyba kupię mus Nivea ,bo kocham jego konsystencję,zapas pasty do zębów.Myślę nad żelem o ładnym zapachu,który nie wysusza. Isana ma świetne opakowania,ładnie pachnie,ale słabo nawilża.Podobnie Fa,Tołpa jest trochę droga.Szkoda,że mydła nie wchodzą te promkę,bo chciałabym to afrykańskie i borowinowe i lawendowe z Tołpy.
A mnie ten mus zupełnie nie podszedł. Wkurza mnie opakowanie i w sumie konsystencja też Także z chęcią oddałabym Dostałam do testów
Stary 2017-09-10, 19:10   #3409
anekania
Zakorzenienie

Niestety higiena w Polsce kuleje, mimo ze i tak jest lepiej niż kiedyś. Mało tego jest to artykuł z któregoś Skarbu
Polacy nie idą pod prysznic rano bo przecież myli się wieczorem. Nie myja się tez pod prysznicem codziennie. Nasz naród nadal myśli ze jak użyje perfum/dezodorantu to sprawa jest załatwiania. Tak samo z myciem włosów, nie każdy myje codziennie a ile jest osób które widzimy z łojem na głowie.
Polacy nie są czyścioszkami, a twarz wymalowana być musi
Także nie zgadzam się ze na kolorowke są większe tłumy bo są to rzeczy drogie i można na więcej sobie pozwolić jak jest promo. Na kolorowce mam zawsze budżet ustalony wcześniej i kupuje na zapas. Ale bardziej cieszą mnie promo na deo bo to idzie jak woda u mnie.
Zgadzam się gdyby było promo na pranie jak Boga kocham byłabym pierwszym klientem o 7 rano

Stary 2017-09-10, 19:16   #3410
Quadesha
Zakorzenienie

Serio nie każdy musi myć wlosy codziennie... Jak ktoś ma przetluszczajce sie to tak. Prysznic to co innego, tutaj jak najbardziej codziennie

Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 19:22   #3411
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
Serio nie każdy musi myć wlosy codziennie... Jak ktoś ma przetluszczajce sie to tak. Prysznic to co innego, tutaj jak najbardziej codziennie

OK niech każdy myje jak chce ale mam koleżankę która myje co drugi dzień gdzie w połowie drugiego ma kluchy na grzywce ale perfumami pachnie i makijaż full. Wyglada to nieapetycznie.

Stary 2017-09-10, 19:28   #3412
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja się nie kąpię rano bo nie widzę potrzeby. Nie pocę się jak wieprz ani nie śpię w brudnej pościeli żeby być rano brudna. Latem zdarza mi się za to wziąć prysznic po powrocie z pracy dla odświeżenia i ochłody (o ile dzieci na ten luksus pozwolą).

Kupiłam tylko szczoteczki do zębów dla dzieci i pastę Alterra. Sobie nic, bo mam jeszcze spory zapas żeli z poprzedniej promocji (i masę z innych okazji też), dezodorantów też mam sporo zresztą bardziej mnie ciekawią naturalne. Ostatnio zrobiłam zapas past Ecodenta, kupiłam szczoteczki Curaprox więc nic dla mnie nie ma ciekawego w Rossmannie. Mąż też nic nie chce.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2017-09-10 o 19:32
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 19:30   #3413
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja się nie kąpię rano bo nie widzę potrzeby. Nie pocę się jak wieprz ani nie śpię w brudnej pościeli żeby być rano brudna. Latem zdarza mi się za to wziąć prysznic po powrocie z pracy dla odświeżenia i ochłody (o ile dzieci na ten luksus pozwolą)
Identycznie mam. Plus wlosy myje co jakiec 5 dni. Kiedys sie az zastanawialam czy to normalne, ze tak rzadko musze myc.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 19:33   #3414
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Niestety higiena w Polsce kuleje, mimo ze i tak jest lepiej niż kiedyś. Mało tego jest to artykuł z któregoś Skarbu
Polacy nie idą pod prysznic rano bo przecież myli się wieczorem. Nie myja się tez pod prysznicem codziennie. Nasz naród nadal myśli ze jak użyje perfum/dezodorantu to sprawa jest załatwiania. Tak samo z myciem włosów, nie każdy myje codziennie a ile jest osób które widzimy z łojem na głowie.
Polacy nie są czyścioszkami, a twarz wymalowana być musi
Także nie zgadzam się ze na kolorowke są większe tłumy bo są to rzeczy drogie i można na więcej sobie pozwolić jak jest promo. Na kolorowce mam zawsze budżet ustalony wcześniej i kupuje na zapas. Ale bardziej cieszą mnie promo na deo bo to idzie jak woda u mnie.
Zgadzam się gdyby było promo na pranie jak Boga kocham byłabym pierwszym klientem o 7 rano

ludzie kompletnie nie czują,że od nich zwyczajnie śmierdzi zwróć komuś uwagę to dopiero będzie afera

dla mnie prysznic rano i kąpiel wieczorem to podstawa - nie wyobrażam sobie inaczej

pościel wymieniam raz w tygodniu, ręczniki co 3 dni promocja na pranie i środki czystości byłaby zbawienna
Stary 2017-09-10, 19:40   #3415
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
ludzie kompletnie nie czują,że od nich zwyczajnie śmierdzi zwróć komuś uwagę to dopiero będzie afera

dla mnie prysznic rano i kąpiel wieczorem to podstawa - nie wyobrażam sobie inaczej

pościel wymieniam raz w tygodniu, ręczniki co 3 dni promocja na pranie i środki czystości byłaby zbawienna

Oczywiście ze nie czuja.
Bardzo dużo ludzi wychodzi z założenia ze nie poci się przez noc, czego nie wie bo Spi, a dwa- lata w powietrzu kurz który osiada na nas, każdy wytwarza jakieś wydzieliny przez noc które rano mogą być już niewyczuwalne (zaraz pewnie wyleje się na mnie wiadro pomyj)

A faceci? Oprócz mojego Taty który jest mega czysciochem to nie znam faceta który jakoś super dba o siebie, nie raz od niektórych śmierdzi. Kiedyś nawet podjęłam ten temat z koleżankami i tez potwierdziły ze faceci średnio dbają o siebie.

A ile jest takich dziewczyn o zgrozo które nie idą pod prysznic po imprezie?! Bo są na fazie / zmęczone / nie chce im się, nie mówiąc o tym ze nawet makijażu nie zmywają.

Stary 2017-09-10, 19:54   #3416
lillianne_91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość

Ja myje włosy co drugi dzień, nie wyobrażam sobie myć codziennie , przesuszone byłyby na maxa. Ale mam znajome które myją codziennie, i taką której raz na 4 dni wystarczy -i mówię o osobach zadbanych

O promocjach na kolorówkę jest też głośniej w mediach, ale nie ukrywam, że też część rzeczy kupuję na bieżąco lub w innych sklepach. Bardzo często kosmetyki pielęgnacyjne stoją w Biedronce na standach przy kasach, opłacają się wtedy dwupaki Garnier , czy pasty Blend a Med, inne nie-drogerie też mają czasem promocje. W przypadku kolorowek takiego "przywileju" nie ma, z tego typu asortymentem słabo

lillianne_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 19:56   #3417
maartini92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Oczywiście ze nie czuja.
Bardzo dużo ludzi wychodzi z założenia ze nie poci się przez noc, czego nie wie bo Spi, a dwa- lata w powietrzu kurz który osiada na nas, każdy wytwarza jakieś wydzieliny przez noc które rano mogą być już niewyczuwalne (zaraz pewnie wyleje się na mnie wiadro pomyj)

A faceci? Oprócz mojego Taty który jest mega czysciochem to nie znam faceta który jakoś super dba o siebie, nie raz od niektórych śmierdzi. Kiedyś nawet podjęłam ten temat z koleżankami i tez potwierdziły ze faceci średnio dbają o siebie.

A ile jest takich dziewczyn o zgrozo które nie idą pod prysznic po imprezie?! Bo są na fazie / zmęczone / nie chce im się, nie mówiąc o tym ze nawet makijażu nie zmywają.

Ja za czasów imprez pamiętam, że zdarzało mi się nie zmyć makijażu, ale prysznic zawsze zupełnie nie wiem czemu, oczywiście myłam twarz, ale po % to wiadomo jak jest, nie raz zostawało trochę tuszu stare czasy Jednak tak na co dzień to muszę brać prysznic rano i kąpiel wieczorem, mimo, że nie jestem ani wybitnie brudna ani nie pocę się zbytnio, no ale bez tego byłoby mi dziwnie.. włosy latem codziennie, zimą co dwa dni. Na studiach miałam koleżankę, która miała zawsze tłuste włosy i prawie zawsze brzydko od niech pachniało, ale makijaż był...
Co do mężczyzn to moj tz nie jest specjalnym fanem kosmetyków i nowinek kosmetycznych, ale prysznic to nawet 4 razy dziennie bierze, dlatego już pisałam, że żele idą u nas jak woda.
Stary 2017-09-10, 20:00   #3418
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tego typu rzeczy mozna spokojnie dorwać w dobrych cenach w byle supermarkecie. Sama dzis kupilam żel pod prysznic w markecie przy okazji zakupów spozywczych, bo kosztował połowe tego co w rossmanie, wiec wyszloby na jedno.
Zapas pewnie jakis zrobie jak bede przechodziła kolo rosmana, ale szaleć nie będę.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 20:42   #3419
karolina_zb
Zakorzenienie

Ja muszę jeszcze przespacerować się do Rosska i zerknąć na ozdoby do włosów, bo są teraz w promo -40%😁

karolina_zb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-10, 21:40   #3420
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja się nie kąpię rano bo nie widzę potrzeby. Nie pocę się jak wieprz ani nie śpię w brudnej pościeli żeby być rano brudna. Latem zdarza mi się za to wziąć prysznic po powrocie z pracy dla odświeżenia i ochłody.
Mam tak samo. Co do wlosow to mam cienkie, przetluszczajace sie i niestety zmuszona jestem myc je codziennie.

Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości